עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by gilad121,

הטמפ אצלי הם 47 מנוחה ו- מאמץ 65 בסטוק . 55 במנוחה ו 76 במאמץ על 3.0 ghz במתח של 1.3 . השאלה היא אם אני יחליף את הv1 ל 120 extreme , האם אני יקבל שיפור משמעותי שאני יוכל להמשיך באוברקלוק? כי כרגע מה שתוקע אותי זה הטמפ הגבוהות .

• 20 תגובות
    • 843 צפיות
  2. Started by AmitDanan,

יש לי את הקירור הבא, thermaltake blue orb silent 140mm cpu for 775. היום הוא התחיל לעשות רעש פתחתי את המארז ראיתי שאכן מדובר במאוורר של המעבד ניראה שהמאוורר יושב על מעיין מגנט כזה ומעט רופף ולכן הרעש כאשר הוא פוגע בגוף קירור ניסיתי לסדר את זה לבד בלי הצלחה, לשאלה שלי יש לי אחריות על המחשב אני יכולל ללכת רק עים הגוף קירור או שחייב לקחת את כל המחשב ועוד דבר יכול להיות שיראו שפתחתי את המארז יכול להיות שלא ירצו להחליף לי אותו? כרגע המחשב עובד בלי גוף קירור, המחשב נקנה בksp האים הם יעשו בעיות? בדף של האחריות ליד המאוורר של המעבד לא רשום כלום זאת אומרת שזה לכל החיים או שאין עליו בכלל אחריות?

• 8 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by nadaw,

סתם שאלה... צודהההה ;D

• 6 תגובות
    • 583 צפיות
  4. כמו הרבה אנשים גם אני סובל מהרעש של הקירור שמגיע עם הפנום, המעבד מגיע במאמץ ל66 מעלות והוא מרעיש בטירוף לאיזה קירור כדאי להחליף בתקציב של עד 150 ש"ח(לא מתוכנן OC)? זה מסובך להחליף לבד (אין לי נסיון בנושא)? ועוד שאלה- איך יודעים מה זה הרכיב המסומן והאם זו טמפ' נורמלית? Uploaded with ImageShack.us

• 3 תגובות
    • 944 צפיות
  5. היום החלטתי להשמיש את ה-AC X2 ששוכב לי במגירה . שלב ראשון,פירקתי את גוף הקירור המקורי וניקיתי את הגריז (משחה טרמית) לאחר מכן מרחתי את המשחה הטרמית הזו: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=14460 (זה בכלל מתאים לכרטיסי מסך? ) עכשיו כשבאתי לחבר את החיבור חשמל של המאוור גיליתי שמהכרטיס יש כניסה למאוורר בעלת 4 פינים כאשר היציאה של ה-AC היא של 3 פינים אז ניסיתי פעם אחת לחבר מימין (להחסיר פין אחד משמאל) והמאוור לא עבד בכלל.ישר כיביתי. ניסיתי מהצד השני ,המאוורר עבד אבל לא קיבלתי בכלל מסך. בסופו של דבר החזרתי את הקירור סטוק למקומו. יש פיתרון לבעית החיבור הזו?

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by ofer40,

היי שאלתי בחנות אם אפשר לקבל זיכוי על הקירור שבא עם המעבד כנגד החלפה שלו בקירור יותר שקט ואמרו לי שאין אפשרות לקבל זיכוי. זאת אומרת שבנוסף למעבד אני צריך לשלם עוד על קירור. שאלה ראשונה שאני רוצה לשאול היא מה שוויו של קירור הסטוק והאם הוא באמת רועש כמו במעבדים הישנים יותר שהם לא DUAL CORE. ועל זה קירור תחליפי שקט אתם ממליצים שלא יקר? תודה

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  7. היי, לאחר שסבלתי כמעט יותר משנה עם ה-THERMALTAKE DH101 החלטתי לעשות מעשה ולהחליף את המאווררים (כולל של ה-CPU) רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם המארז הזה, האמת, שראיתי המלצות לגבי מאווררי המארז, ואשמח לעוד המלצות מכם, אך לגבי הקירור CPU עדיין אין לי כיוון (מדובר במעבד Q6600) אשמח להצעות, קחו בחשבון שיש את בעיית הגובה של המארז...אז מומלץ משהו קטן ויעיל, ושקט כמובן תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by mabool,

טוב החלטתי להחליף ת'קירור סטוק שמרעיש ברמות כשהמעבד מתחמם. ויש 2 דגמים במחיר 60 ש"ח שמצאו חן בעיניי איגלו 5062S ואיגלו 5073S http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2261 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=1369 שניהם אמורים להיות באותה רמת רעש, ואני לא מחפס ביצועים מיוחדים (לוח אם של אינטל=אין OC). בקשר לחנות-חבר שלי בדיוק יהיה מחר בIQPC אז במקום להזמין וכד' הוא יקח לי משם- אז בלי לשנות חנויות במיוחד, תודה. לפי המידע באתר הוא מתאים עד פרסקוט 3.4 (לי יש 3.0) אבל תלוי בזרימת אוויר. - יש לי מאוורר בדלת שמזרים אוויר למארז לאחר ההקדמה- השאלות א. יש בינהם הבדל\מי עדיף? חיפסתי קצת בינצ'ים או נתונים ולא מצאתי משו מעניין ב. בקשר לשקט אני שקט, אבל הביצועים- כל עוד…

• 0 תגובות
    • 424 צפיות
  9. Started by Blackend,

לפני שלושה ימים סוף סוף רכשתי את המפלצת . אני מאד מרוצה מהביצועים וזה הבדל אדיר מה fx5200 שהיה קודם . בכל מקרה היום שיחקתי איזה שעה ורציתי לראות כמה הכרטיס מתחמם . נגעתי בסינק האחורי והקדמי והם היו מאד מאד חמים. לא מספיק חמים בשביל לגרום לי להזיז את היד אבל כן כאב לי להשאיר אותה שם ...(כן אני יודע שזה נשמע מטופש וזה לא מדד) בכל מקרה חשבתי להחליף קרור אז רציתי להתייעץ מה דעתכם ? האם כדאי לרכוז את ה vga silencer? זה יעשה הבדל משמעותי? במידה וכן האם אני צריך היט סינקים לזיכרון? אם כן איזה או האם יש לכם המלצות מג'ב טק (בלבד) כי אני עושה את ההזמנה משם. תודה רבה רבה דניאל

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by zilkanir,

(למפרט הראשון שבצד- e6300 ללא OC ולא מתוכנן) כרגע ARCTIC ALPINE קרור לא מספק בהחלט, 55 במנוחה, 60-65 במאמץ , בהחלט לא סביר מותקן היטב כולל משחה MX-2 פשוט קרור לא מספיק טוב. מבקש המלצה לקרור איכותי שכולל משחה , בתקווה שיצניח לאזור ה40-45 מעלות שמתי עין על הBLUE/RUBY ORB שגם נראים טוב, מה אתם אומרים? -שכחתי לציין, הכי חשוב שיהיה הכי שקט שאפשר! תודה

• 1 תגובה
    • 534 צפיות
  11. המאוורר שהוחלף היה 9pwn ושמתי שני nf-b9, שניהם עובדים ב l.n.a. שמתי l.n.a כי במצב הרגיל הם מאוד מרעישים... בכל מקרה הטמפרטורה ירדה אבל רק במעלה אחת. שאר הרכיבים למי שמעוניין ב"מפרט מחשב".. מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות?

• 10 תגובות
    • 849 צפיות
  12. מדובר על המעבד Q6600 GO ב-OC ל-3.6 הבדיקה נעשתה במאמץ עם אותו משחה טרמית , לפני ההחלפה ואחרי

• 8 תגובות
    • 619 צפיות
  13. יש לי מעבדAMD Athlon 2000+ XP 1670.5 MHz GigaByte mobo Geforce 4 440 128 mb Windows Xp Pro SP1 updated Mcafee firewall + antivirus and behind a router החלפתי את מאוורר המעבד למשהו חזק, לא זוכר איזו חברה אבל הוריד לי את הטמפרטורה בצורה טובה, המחשב לא קורס יותר כמו פעם החלפתי למארז למאוורר חזק עם התאמת מהירות המאוורר של כרטיס המסך לא עבד כמעט אז החלפתי לו ל Titan Copper VGA Cooler עכשיו מה שקורה גם כשהמארז פתוח המחשב מאט הרבה... זאת אומרת המעבד מגיע מאד מהר ל 100% CPU Usage זה לא קרה לפני שהחלפתי את המאווררים אבל לפני המחשב היה פשוט קורס לי. יכול להיות שהצ'יפ של כרטיס המסך התקלקל ? משהו אחר ? המחשב ממש חם למגע בעיקרון כשהוא סגור.. גם אם יש איזו המלצה לתוכנות אנליזה ומה לחפש…

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  14. במסגרת הניסיון להשקיט את המחשב, סיימתי להחליף היום את כל המאוררים שהיו לי במחשב. כל המאווררים זה אומר 3 מאוררי מארז 80 מ"מ (GlacialTech), קירור לכרטיס מסך (Silancer), לפני כמה שבועות שמתי ביג טייפון (והיום חיזקתי ברגים - זה הקטין את הרעידות של המארז), קירור לנורת'ברידג (לפסיבי של זלמן) ואפילו ספק החלפתי לאנרמקס 420 (שאמרו לי שהוא אחד הספקים השקטים יותר) אבל המחשב עדיין מרעיש קצת, למישהו יש רעיונות מה עוד אפשר לעשות? (התלבטתי אם לפרסם את זה פה או במודינג ואלקטרוניקה - כי נראה לי שמה שצריך עכשיו זה איזשהו מוד. אז אם זה לא מתאים - בבקשה להעביר).

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. שלום ושבת שלום! יש לי מעבד של אינטל E6420 ליבה כפולה 2.13 החלפתי את קרור המעבד של אינטל שהיה לי בארטיק קולינג פריזר פרו 7 בחמסין לפני כמה ימים המעבד היה ב40 מעלות במנוחה אתמול שהיה כמו היום המעבד היה ב-34 מעלות במנוחה עם הקרור של אינטל היום לאחר החלפת הקרור נשאר באותה טמפ לפי חיפוש שעשיתי בכל מיני אתרים ומדריכים,טמפ המעבד בעזרת ארטיק קולינג פרוזר פרו 7 הייתה צריכה לצנוח בלפחות 10 מעלות לעומת הקרור של אינטל למה הטמפ נשארה אותו הדבר? ההתקנה הייתה ללא בעיה,ממש קלה,הלכתי לפי המדריך בדיוק אולי אפשר לשלוט על המאוורר? אשמח לקבל עזרה תודה

• 7 תגובות
    • 799 צפיות
  16. היום החלפתי את גוף הקירור והמעלות היו ונשארו 43-40.5 מעלות. גם אחרי שאני משחק במשחקים המעלות נשארות אותו הדבר, יש לכם רעיון למה? אולי המשחה הטרמית עוד לא התייבשה ורק עוד כמה ימים אני אראה תוצאות? ??? תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 621 צפיות
  17. היום החלפתי היטסינק + מאוורר, ומרחתי משחה טרמית מחדש (המאוורר זה חיקוי לוולקאנו 6 שעה לי בעיות בעבר עקב מריחה לא טובה) ה OC: Celeron 533@1180 רכיבים: לוח: Asus Cusi-M זכורנות: 256 SDRAM GERNIC הארדיסק: W.D 80G 8 mega buffer אני עובד עכשיו ב: 147/147 במקום: 66/100 מעלות: לוח: 18-22 מעבד: IDLE:22 FULL LOAD:31 תוצאות (לאחר יומיים שהמחשב לא כובה - כובה למשך דקה להחלפת ההיטסינק): http://rotter.net/User_files/nor/3e3bcb5b048a4d59.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1676780/4233792.jpg מה אתם אומרים ?

• 36 תגובות
    • 2.7k צפיות
  18. המעבד שלי במקור עובד על 2.8mhz והמהרתי אותו ל 4.0 יש לי זכרונות 4x4 של קינגסטון במהירות 1600MHZ ו CL9 ועוד זיכרונות חדשים שקניתי שגם כן של קינגסטון 1600MHZ אבל CL11 עד עכשיו שביצעתי את האוברקלוק לא נגעתי בתזמונים, כרגע הבנתי שעלי לאזן את התזמונים ל cl11 אני לא כל כך מבין בכל המספרים שבביוס ולכן העליתי תמונות כדי שאתם תגידו לי האם הגדרתי נכון ומה עלי לשנות? בהתחלה המספרים בצד שמאל היו 9 9 9 24 ושיניתי אותם כמו שכתוב בצד ימין 11 11 11 28 בתודה מראש תמונות>>>>>

• 1 תגובה
    • 4.9k צפיות
  19. Started by Davidmag1,

הלחפת ללוח של asus p5n-e-sli עשיתי מה שהיה כתוב באתר oc.net\com לא זוכר תסייומת זה לא הענייןן עשיתי מה שהיה כתוב שם אבל לא הצלחתי לעשות את הOC קיבלתי כראש. אפשר עזרה?? תודהה ושבת שלוםם אני יגיב רק אחרי צאת השבת אז תודה לעוזריםם

• 1 תגובה
    • 491 צפיות
  20. Started by Davidmag1,

החלפתי לוח asus p5n-e-sli ושאר המערכת בצד אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי לעשות OC נכנסתי להגדרות כבר ניסתי לעשות OC אבל המחשב לא עלה כנראה עשיתי משו לא טוב. בכל זאת לא מכיר את הלוח אני בדרך כלל עובד עם MSI ג'יג'ביט. תודההה

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Davidmag1,

החלפתי לוח ללוח asus p5n-e-sli איך אני עושה OC הלוח הזה שונה לגמרי מהלוח הקודם שהיה לי(MSI) שאר המפרט בצד תודה

• 2 תגובות
    • 644 צפיות
  22. Started by m.l,

החלפתי לוח אם: היה לי MSI והחלפתי לASROCK דגם: P4I65G.....והחלפתי מאווררים ל120 מ"מ....הטפרטורות מצויינות לדעתי... לוח אם:26 מעבד:38 כרטיס מסך:27 דיסק קשיח:28 (מעבד מסוג פנטיום 4 ליבת פרסקוט. דיסק קשיח של WD. כרטיס מסך ATI 9250) מה אתם אומרים יש מה לשפר? אהה וגם העליתי את הזיכרון לג'יגה DDR 400

• 2 תגובות
    • 408 צפיות
  23. היה לי לוח P5N-D שנשרף והחלפתי לSTRIKER II FORMULA כשהטכנאי הוציא את המעבד מהתושבת של הלוח השרוף אז המשחה הטרמית 'נזלה' לצד השני(לרגליים של המעבד) - היה על זה דיון פה, הוא ניקה את זה וכמו שאתם רואים אני כותב עכשיו מהמחשב החדש והכל כנראה בסדר. אבל יש בעיה שמציקה לי בטמפ'. הטמפ' עם הלוח הקודם היו - CPU 22 והליבות לא עברו את ה34 עכשיו הCPU 31 ויש ליבה שעוברת את ה40 יכול להיות שאין מספיק משחה טרמית? הוא השאיר את המשחה שהייתה על המעבד והכניס אותו ככה ללוח החדש, אולי לא היה מספיק משחה? אולי לא שמתי את הV1 כמו שצריך? - זה משנה הכיוון שלו? תודה על העזרה! ואגב, אני לא מצליח להפעיל את הrealtemp, זה אומר לי שחסר איזה DLL שבעצם כן נמצא בתיקייה של התוכנה וקראתי בפורום בחו"ל שיש עוד אנ…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. איך זה יכול להיות שהמאוורר עובד הפוך? מדובר במארז Diablo של Tagan\A+case יכול להיות משהו בחיבור של המולקס? יש כמו צ'יפ קטן שיוצאים ממנו 2 מולקסים וזה קשור למאוורר ולשליטה בו(RPM\on-off) ציטוט מבנצ'מרק "The side fan pulls the hot air out of the case. It spins at a very low speed and is very quite." http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=91&Itemid=1&limit=1&limitstart=3 מישהו יכול לעזור? אגב, איך עדיף שהסירקולציה תתבצע? כרגע המאוורר הקידמי והצד(זה שפתאום עובד הפוך) מכניסים אוויר והאחורי(120mm) מוציא אוויר החוצה. אז אולי עדיף להשאיר את המאוורר 'הפוך' או שעדיף שהקידמי והאחורי יכניסו(אני יהפוך את האחורי) והצד יוציא החוצה? תודה…

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.