עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dp92,

יש לי בעיה דומה לשלו (i7 4770k) אחת מהליבות שלי קרה ב10 מעלות במאמץ יש מישהו שניסה את ההליך הזה? אני ממש רוצה לעשות וגם מפחד בו זמנית... אני כרגע על 4.6ghrz @ 1.35v כשהליבה הכי חמה שלי היא 90 מעלות והכי קרה ב78 מעלות במאמץ... קירור h110 יש פה מישהו שעשה אתה זה ויכול לתת לי טיפים? וגם תוצאות של לפני ואחרי אם אפשר...

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Gil80,

היי התחדשתי בקירור Swiftech H220. המשאבה שלו מאד מאד רועשת ונאמר לי שייתכן ושיש שם אוויר כלוא. רציתי לדעת אם בתהליך של הוצאת בועות האוויר ומילוי מחדש, אם אני יכול להשתמש בנוזל קירור הירוק שמוכרים בתחנות דלק בשביל הרדיאטור של האוטו? למיטב הבנתי, הנוזל קירור הזה מכיל מים מזוקקים עם 10% חומר שמונע קורוזיה... אשמח לדעתכם

• 1 תגובה
    • 976 צפיות
  3. Started by M@or,

יש לי קירור מים של טרמלטק למעבד (AMD D.C 3.8). לא החלפתי נוזל מאז שרכשתי את המחשב בתחילת ינואר, כלומר 4 חודשים. מאחר ואני סטודנט, כשאני לא בחופש אני לא משתמש במחשב הרבה, בערך 5-8 שעות ביום. 1. בהתאם למה שפירטתי, כל כמה זמן מומלץ להחליף את נוזל הקירור? 2. האם יש משהו שאני אמור לדעת לגבי התהליך או שזה פשוט לרוקן-למלא? 3. האם נוזל קירור לרכב (מים ירוקים) מתאים, או שעדיף משהו אחר? תודה, מאור.

• 41 תגובות
    • 12.3k צפיות
  4. אם אינני טועה. רציתי לשאול האם הדבר אפשרי. שכן המקרר לא מקרר כבעבר. אשמח להמלצות לשיפור הפעולה שלו. תודה מראש, רן

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Vatos-Locos,

יש לי קטודה עם אקפטר שקיבלתי חינם עם המארז סימבדה החנות אמרה לי שהקטודה חינם היא קטודה לא משהו ומומלץ לי להחליף אותה למשהו יותר רציני.. האם כדאי לי להחליף אותה לקטודה של SUNBEAM ? אם כן, למה? אם לא, חח גם למה ? אם הקטודה של SUNBEAM מגיעה עם אדפטר שיכול לחבר 2 אז כדאי לי לחבר גם את הקטודה הישנה או שלא כדאי?

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  6. Started by guylederer0,

שלום רציתי להחליף או לנסות ל"שדרג" את הקירור של הכרטיס Sapphire HD4870 1GB השחור ... הבעיה שלי היא שהכרטיס כמו שידוע פולט חום למארז והוא קצת הורס לי תזרימת אוויר הוא פולט חום לכיוון המאוורר שמקדימה מה שגורם למערבולות בעיקרון רציתי להוריד מהכרטיס את הפלסטיק ולהשאיר עליו רק את הקירור ולשים עליו איזה מאוורר מאולתר ... האם זה יהיה שווה משו ? אם לא אז אני מוכן להצעות לקירורים ל HD כי פשוט לא מצאתי הרבה בחנויות ... ( וכן אם יצא לי מזה OC יותר גבוה אין לי בעיה :] ) סכום ... 250 +- עדיף כמה שפחות ... תודה

• 14 תגובות
    • 931 צפיות
  7. אני רוצה להחליף את הקירור סטוק המעאפן שלו יש לי כמה אפשרויות אני יעלה תמונות הזלמן יקררר את המעבד הכול יורכב ויעבור צביעה מחדש אני מתלבט איזה קירור לשים לכרטיס מסך מדובר באקסבוקס360[br]פורסם בתאריך: 22.09.2009 בשעה 22:28:22 תמונות[attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  8. היי, יש לי כרטיס מסך ATI 3850 עם קירור התופס עוד סלוט. אבל יש לי בעיה שהכרטיס מסך צמוד למעבד ולמעבד יש במארז הזה של DELL מין קופסת פלסטיק שחורה ענקית שמעגנת אליו את הקירור (הקירור לא תפוס עם ברגים, אלא החלק השחור הענק הזה הוא מה שתופס אותו. עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול להחליף את הקירור סטוק של הכרטיס או אולי האם יש לכם פתרון לבעיית הקירור לכרטיס מסך... תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by bad-sector,

איזה אמצעי קירור אפשר להחליף לו? הבנתי שהNV Silencer 6 מתאים רק לגירסת PCI-E... הכרטיס הזה רותח (70 מעלות) ואני עוד מתכנן OC.... יש איזה שהוא אמצעי קירור חלופי וטוב?

• 12 תגובות
    • 701 צפיות
  10. Started by bad-sector,

טוב אז ככה, המעבד הוא AMD Athlon 64 Processor 3000, מהירות שעון 1.8, ליבה Winchester S939 עם Stepping - DH-D0 למי שמעניין אותו... המאוורר הנוכחי הוא TT TR2, טמפ' במנוחה 38 במאמץ 45-46... עשיתי OC ל AMD Athlon 64 3500+, מהירות שעון 2.2.... טמפ' במנוחה 41-42 במאמץ מסיבי 51 (ב PRIME95....) המארז הוא של KSP עם מאוורר בדלת המארז, מאוורר מקדימה שדוחף אוויר ומאוורר עם שרוול כזה למתחת למעבד שמוציא אוויר מהמארז... שמעתי שהטמפ' שלי גם בלי OC גבוהות יחסית למנוחה ושאפילו עם קירור סטוק זה יותר נמוך אבל כנראה ש KSP לא יודעים לשים משחה על המאוורר... או שהמארז לא מאוורר היטב... זה הטמפ' של המחשב ללא OC: Motherboard 25 °C CPU 38 °C GPU 65 °C WDC WD1600JD-00HBB0 35 °C אחרי …

• 2 תגובות
    • 493 צפיות
  11. Started by Seraphim,

שלום, יש לי HD7870 של Gigabyte ואף על פי שהוא לא מהכרטיסים הרועשים ביותר הוא עדיין בהחלט ניתן לשמיעה במאמץ כבד שהמאוורר שלו עולה למהירות מקסימלית. הייתי רוצה להחליף את גוף הקירור למשהו כמה שיותר חרישי. הסתכלתי על גופים של Arctic Cooling ובין ההיצע שלהם נראה לי שה- Accelero S1 PLUS בתוספת של מאוורר חרישי נראה הכי טוב. חיפשתי קצת ביקורות עליו ולא מצאתי אף ביקורת שבדקה אותו על כרטיס מסדרה 7000, האם הוא מסוגל להתמודד עם המטלה ובכלל האם זו הבחירה הטובה ביותר? מבחינת תקציב הייתי מעדיף לא לעבור את ה- 200 שקל. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 967 צפיות
  12. Started by leornadav,

למי שמכיר את הכרטיס יודע שיש לו קירור ענק שתופס 3 סלוטים עם 5 מאווררים קטנים. חשבתי להחליף את הקירור הזה משום שהוא כבד מאוד והמאווררים הקטנים שמרעישים לא שווה להחליף(לא שאני לא יודע איך להחליף אך מאווררים טובים עולים 80 ש"ח פר מאוורר 80*5= 400 ש"ח). בקירור הזה :http://www.fro…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by Ameralis Zaiir,

שלום לכולכם. במוחי עבר רעיון, להוסיף קירור חדש לTI4200 שלי, או להחליף את הישן. הבעייה היא ש"אמצעי הקירור" שנמצאים בתיק המודינג המצומצם שלי הם מאוד מצומצמים, מה שיש לי שיכול להתאים הוא HSF של פנטיום 1. השאלה שלי אם הוא יכול לשפר את הביצועים לעומת הHSF המקורי, ואם לא, האם אני יכול לנצל אותו לשימוש אחר על הכרטיס (במקום לקרר את הליבה שיקרר את הזכרונות לדוגמא.

14. Started by Vigilance,

שלום לכולם הזמנתי שני כרטיסי מסך reference GTX 980 TI ואני רוצה לבנות קירור נוזלי custom לשניהם לכן אני צריך עזרה בלדעת איזה חלקים אני צריך בנוסף אני מעדיף שהקירור יהיה מחוץ למארז. תודה לעוזרים.

15. Started by trek,

אני רוצה להוציא את המאוורר מהכרטיס שלי וגם את צלעות הקירור לזכרונות ולשים קירור חדש. רציתי לדעת איך אפשר להסיר את המאורר ואת צלעות הקירור כי הם מודבקים חזק לכרטיס. אמרו לי לשים את הכרטיס במקרר אבל זה נשמע לי מסוכן מידי, למישהו יש שיטה יותר טובה כדי להסיר את הקירור? ועוד דבר, יש גם כאלה קליפסים מפלסטיק שמחזיקים את המאורר לכרטיס מסך, איך אני יכול להוריד אותם? נ.ב קראתי את המדריך באתר אבל החלק הזה לא היה ממש מפורט. תודה.

• 11 תגובות
    • 838 צפיות
  16. Started by aviram20,

היי חברים (כן אני תמיד פותח בצירוף מילים האלה) יש לי X700 שכרגע נמצא במחשב הזמני שלי הכרטיס מעצבן אותי כי הוא מרעיש נורא אילתרתי לו מאורר וזה לא עוזר הוא ממשיך בשלו.. זה הכרטיס http://techreport.com/r.x/radeon-x800xl/card1.jpg (קירור מאוד דומה) השאלה שלי היא.. אם אפשר לשים לו קירור כזה.. http://www.itreviews.co.uk/hardware/h729d.htm אני לא משחק כלל וכלל .. האפלקציה הכי כבדה היא הצייר .. מה אומרים? , הוא לא ישרף לי באמצע ??

• 5 תגובות
    • 647 צפיות
  17. ראיתי בפרוייק מודינג פה באתר מישהו שהצמיד סינק של מעבד לכרטיס מסך ע"י סלוטייפ!!! הייתכן הדבר? אני ממש רוצה לעשות OC, אבל אני לא רוצה להזיק לכרטיס, האם סלוטייפ לא יכול לגרום לקצר ?

• 2 תגובות
    • 562 צפיות
  18. Started by bad-sector,

טוב בואו נעשה קצת סדר בבאלאגן... ככה יש לי כרטיס מסך מסוג ATLANTIS RADEON 9100, http://www.sapphiretech.com/vga/9100.asp, אז ככה - המאוורר שעל הכרטיס מרצד וצולע, והוא קצת מפמפם - נראה לי שהוא הולך לגמור את הקריירה... יש בפני 3 אופציות: הראשונה: ללכת ל KSP ולנצל את האחריות שלי - שהם מן הסתם יציעו לי איזה R9200 במקום תוך שכנועים שלא מייצרים יותר את הכרטיס הזה ושזה יותר טוב (בקיצור אני מעדיף לעמוד מתחת למטוס של בין לאדן ולא ללכת ל KSP...) השנייה: יש לי מאוורר 60 מ"מ מסוג EVERCOOL עם סינק נחושת, הנה תמונה: http://www.tweaktown.com/document.php?dId=158&dType=review הייתי מאוד רוצה לחבר אותו לכרטיס מסך וככה גם להרביץ OC עצבני... וזה גם אופציה מאוד זולה מאחר ויש לי אותו זרו…

• 2 תגובות
    • 792 צפיות
  19. Started by Enable,

יש לי מחשב ישן שאני מתכנן לעשות אותו HTPC עכשיו יש לו לוח דיי ישן בשם P4S8000MX הוא ניראה בערך ככה עכשיו יש אפשרות להוציא את הריבוע פלסטיק שמסביב למעבד ולסים במקומו קירור סטוק של E8400 במקום? זה נראה לכם ישב טוב? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 935 צפיות
  20. Started by orikatz,

היי כולם, אחרי 3 שנים שאני עם מחשב רועש, החלטתי שנמאס לי. המאוורר שעושה הכי הרבה רעש הוא המאורר של כרטיס המסך: משום מה, נורא התקשיתי למצוא מאוורר כזה באתרי אינטרנט השונים. תוכלו להמליץ לי על מאוורר חדש כזה, שיהיה שקט? או לחילופין, לא נראה לי, אבל האם אפשרי לשים קירור פאסיבי על כרטיס המסך, וככה בכלל לפתור את הבעיה של הרעש? הבעיה השניה היא המאוורר של המארז. מדובר במאוורר 80 מ"מ סטנדרטי. גם הוא די מרעיש, ולא הייתי רוצה לקנות אחד חדש שיתחיל להרעיש שוב אחרי חודש. אפשר בכלל לשים מאורר גדול יותר, 60 או 80 מ"מ, שמרעיש הרבה פחות? זה יביא לאותה תוצאה? אני לא בטוח שזה אפשרי מבחינת המארז. התקציב שלי הוא, נניח, 200-300 שקל לשני המאווררים. אני אשמח לקבל את עזרתכם.

• 4 תגובות
    • 539 צפיות
  21. Started by asaf_c,

אהלן, אני מעוניין להחליף את הקירור של המעבד וקצת הולך לאיבוד בין כל הדגמים... המעבד הוא I5 4460, שימושים די בסיסיים אבל גם קצת גיימינג מדי פעם, תקציב של 150~ ש"ח. רעש חשוב, אבל לא בקטע קריטי. המארז שלי הוא Gigabyte GZ-X7. ראיתי כחלק מהשיטוטים שלי את הקירור הזה: http://ksp.co.il/?uin=31664 כמה זה באמת מציאה? והאם הוא בכלל יתאים למארז שלי? נראה לי קצת גבולי. ועוד שאלה על הדרך: אני גם רוצה להוסיף מאוורר 120mm למארז (כרגע יש לי רק אחד מאחורה), יש סיבה להשקיע יותר מבמאוורר בסיסי של אנטק/ארקטיק? תודה מראש על כל עזרה שהיא.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by tomerm55,

שלום לחברי הפורום יש לי מחשב די חדש, עם מעבד I5 3470 3.2 GHZ , הקירור ששמתי במעמד הקניה הוא Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 השימוש העיקרי שלי למחשב הוא משחקים (COD,BF,NFS) אבל לא ברזולוציה והגרפיקה הכי גבוהים כי הכ.מסך חלש, כרגע יש לי כרטיס מסך HD4870 שנותן לי סה"כ הנאה סבירה במשחקים. אני מתכוון ב"ה לשדרג בקרוב ל R7 260X , אז חשבתי אולי גם לשדרג קירור של המעבד ל Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 או Scythe Katana 4 CPU Cooler (איזה עדיף? אם בכלל) . השאלה שלי היא האם זה כדאי/הכרחי, האם למשחקים דרוש או עדיף קירור חזק למעבד או שמספיק קירור חזק לכ.מסך? אני לא מתכוון לעשות OC למעבד . נ.ב אם אתם מתכוונים להציע לי קירורים אחרים אז בבקשה שלא יחרגו מהמחיר של 2 הקירורים הנ"ל. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Tomerb1,

שלום לכולם, יש לי מעבד i5 2400 עם קירור סטוק ולאחרונה הוא התחיל לסבול מחום. בidle המעבד עומד על 37 מעלות, במאמץ הוא כבר מגיע ל70+. חשבתי על הקירור Arctic Cooling Freezer i11, מה דעתכם? איך הוא מבחינת רעש? חשוב מאוד שיהיה שקט. המארז שיש לי הוא antec p183 v3 והלוח הוא ph-67ud3-b3. מבחינת תקציב, אני חושב ש300 ש"ח זה מספיק, כמובן שעדיף כמה שפחות (בהתאם לתמורה). תודה!

• 4 תגובות
    • 2.8k צפיות
  24. Started by AboveBeyond,

שלום , רוצה להחליף את הקירור שיש לי כרגע למעבד המעבד הוא i5 CPU 750 @ 2.67GHz כרגע יש לי את הקירור thermaltake silent 1156 מעוניין בקירור חדש , חשוב שיהיה שקט , אני לא עושה OC , רב העבודה היא עבודה משרדית עמוסה תקציב עד 200 ש"ח תודה לעוזרים !

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. Started by SeaMonster,

ברצוני להחליף את הקירור המעבד שלי ( Stock) ב AC 64 Freezer Pro. יש לי 2 אפשרויות , או להזמין את הקירור מ TMS ב 105 ש"ח ולהתקין אותו לבדי או ליקנות אותו מחנות בעיר ב 150 ש"ח כולל התקנה. אני אף פעם לא החלפתי ולא התקנתי קירור למעבד , העם זהו תהליך מסובך, או שכל אחד יכול לעשות זאת?

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.