עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by VOLCANO.,

תראו כרגע סיימתי לנקות את המחשב יסודי אבל שאני אומר יסודי אז את הכל. עכשיו יש לי מעבד intel p4 3.2ghz with HT והמאורר הוא מקורי של אינטל סיבבתי לו 4 צ'ופצ'יקים כאלה בעזרת מברג שטוח ולא הצלחתי להוציא. ויתרתי על כל הקטע ושאבתי לבסוף עם שואב אבק. יצא פשוט מושלם אבל אחרי זה הצלחתי לסובב את הצ'ופצ'יקים בעזרת האצבע בלבד.... פגעתי במשהו יכול להיות אני ממש פוחד שנדפק לי שם הקירור שזה לא יושב טוב על המעבד ופשוט יתחמם ויוכל לשרוף אותו! אז עכשיו הורדתי את Everest ובדקתי את הטמפרטורה:

• 3 תגובות
    • 490 צפיות
  2. Started by aviv00,

E4300@2.4GHz OC stock air Fan mobo 965G CPU Host Frequency (MHz)_________ [266] PCI Express Frequency (Mhz)_______ [100] System Memory Multiplier (SPD)_____ [2.50] CPU Clock Ratio (Note)____________ [X9] Memory________________________ [667] Timing_________________________[5-5-5-15] System Voltage Control___________ [Auto] יש לכם הצעה טובה יותר לשידרוג ה OC ? אגב שאני מנסה לעלות את ה CPU Host Frequency הוא מאפס את עצמו להגדרות ברירת המחדל למה זה ? בגלל שהלוח אם לא מאפשר ?

• 4 תגובות
    • 647 צפיות
  3. Started by robicon,

קניתי מאוורר זלמן למארז וברוב טיפשותי לא בדקתי אם יש לי מקום לחבר אותו....אז מסתבר שאין לי מקום על הלוח לחבר אותו יש לי לוח ג'יגבייט ds3 ואין לי מקום לחבר אותו מה אני יכול לעשות??

• 3 תגובות
    • 412 צפיות
  4. שלום לכולם, לפני יומיים רכשתי סט של זוג זכרונות GSKILL 2GB BHZ המצויינים יש לומר עם הציפים של הD9 הלוח אם שלי(P5ND2-SLI) מזהה לי אותם כ800MHZ נורמלי וסביר ביותר (למרות שהוא מותאם ל667)אך כאשר אני עושה אובר למעבר וקובע מחלק של הזכרונות 1:1 אז לא משנה איזה אובר אני עושה ולו הכי קטן כשאני עושה ריסט המחשב מתחיל לצפצף לי ואני יכול לפתור בעיה זו רק ע"י הוצאת סטיק אחד הפעלה מחודשת של הביוס ואז ביטול האובר(ויש לציין שכל הרכיבים והאופציות ש"מפריעות" מבוטלות) ועוד דבר קטן כשאני עושה גם אובר רק ואך ורק למעבד גם בהפעלה מחדש המחשב מצפצף והמסך לא נדלק(ושוב צריך לחזור על תהליך הוצאת סטיק1) יש לציין גם כשהייתי עם הזכרונות 1GB 667 של סמסונג הייתי עומד על אובר של 3.6 למעבד ו790 לזכרונות(יצ…

• 0 תגובות
    • 432 צפיות
  5. Started by segevgabay,

יש לי את הלוח הנ"ל וסידרתי את כל ההגדרות כמו שבמדריך לOC למעבד. עכשיו אני לא מוצא את האפשרות של לעלות תדר בס אלא רק יש אפשרות של לעלות תדר FSB. איפה יש את האפשרות של לעלות תדר בס?

• 3 תגובות
    • 454 צפיות
  6. כרגע הם מסתובבים די לאט. הם מחוברים ללוח אמ - Intel Shrewsbury DG965SS איך אני נותן להם יותר מתח. הSpeedFun לא מזהה אותם, יש לי תוכנה אחרת של INTEL שהיא Intel® Desktop Utilities ואני לא מצליח דרכה. סתם שיחקתי עם כמה הגדרות שם וזה לא השתנה

• 2 תגובות
    • 441 צפיות
  7. Started by predator_008,

שלום כולם אחריי זמן רב שלא הייתי בפרום ולא יצא לי להתעסק עם המחשב חזרתי והצתרף אליי כ.מסך חדש העלתי לו את מהירות הליבה ל690 שהיה בהתחלה 540 ואת מהירות הזיכרון ל900 (אפקטיבי 1800) לעומת 700 ב3DMARK06 ציון כללי 5208. מעניינת אותי דעתכם בנושא ואם אפשר הצעות לשיפור ולהגעת לתדרים גבוהים יותר גם הן ייתקבלו בברכה אגב הכרטיס הוא מתוצרת INNO3D עם זכרון 256MB GDDR-III עם בקר ברוחב פס 128 ביט.

• 9 תגובות
    • 799 צפיות
  8. Started by ben_amitai,

או קיי אחרי שהתיעצתי פה בפורום לא מזמן על זה שהמעבד שלי הגיע ל 80 מעלות+ ואמרו לי שזה משחה טרמית ,אני החלפתי משחה ואכן הטמפ' ירדו עד ל 57 במעמץ אבל זה ניראה לי עדיין חם בלי אובר קלוק. פתחתי את ה TASK MANAGER וראיתי שיש תוכנית שמעמצת את המעבד קוראים לה SYSTEM IDLE PROCESS וכשאני מנסה לסגור אותה זה אומר לי THE OPERATION COULD NOT BE COMPLETED. THE OPERATION IS NOT VALID FOR THIS PROCESS אגב ניסיתי להעלות תמונת אבל לא הצלחתי נכנסתי לאפשרויות נוספות סימנתי תתמונוה לחצתי ENTER וזה לא נותן לי

• 13 תגובות
    • 715 צפיות
  9. Started by Rivking134,

אין לי נסיון קודם ב-OC למעבד אבל תיאורתית אני יודע בערך איך עושים את זה... ממה שהבנתי ה-MB שלי לא תומך ב-OC למעבד הMB שלי הוא: MSI MS-7173 (מיקרו ATX) יש דרך לעקוף את ה-MB ולעשות בכל זאת לעשות OC כי אני ממש חייב את זה! שלא יעשה לי bottelneck לכרטיס מסך שאני הולך לקנות

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  10. Started by bbvv,

need help צריך לבנות מחשב חזק , האם מישהו יכול להמליץ על מחשב אחד (לא חווה)הכי מהיר שיש ( כסף לא בעיה, מחשב לעבודה עד 40000).

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  11. באמצעות התוכנה יש אפשרות להגדיר את המאוור כקבוע על אחוז מסויים,בין 0% -100% כאשר ברירת המחדל בכרטיס הינה 25% יש גם אפשרות להגדיר הגדרות דינמיות,כמו בתמונה המצורפת. קרי,ברגע שהטמפ' עולה ,כך מהירות המאוורר תעלה בהתאם להגדרות. האם זה בריא למאוורר/כרטיס מסך? שמתי לב שלפעמים במשחקים (לדוגמא NFS ),הטמפ' עוברת 70 מעלות בהגדרה קבועה של מאוורר אולם בהגדרה דינמית,הטמפ' היתה על 65 מעלות מאחר והגדרתי שב-70 מעלות המאוורר יעבוד מהר יותר. [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 642 צפיות
  12. האם צריך לעלות מתחים או בעיה אחרת. ?!

• 6 תגובות
    • 628 צפיות
  13. Started by SkeletonBoy,

שלום אנשים... כמו שהבנתם מהכותרת יש לי 7600GT... הכרטיס הוא של ג'יגהבייט והוא עם קירור פסיבי (silent pipe 2) על הדלת של המארז בדיוק ליד הכרטיס מסך הרכבתי מאוורר 12 ס"מ שמוציא אוויר החוצה הטמפ' של הכרטיס במנוחה היא בערך 42 מעלות... במאמץ הטמפ' מתקרבת ל-60 מעלות רציתי לדעת אם יהיה אפשרי לעשות אוברקלוק לכרטיס הזה למרות שיש לו קירור פסיבי? אני מעוניין לתת לכרטיס המזדקן זריקת מרץ... אה ובנוסף... בדרייברים של nVidia יש לי אפשרות לקבוע את טמפ' סף האטת הליבה כרגע הטמפ' המצוינת שם היא 130 מעלות (צלזיוס אני מניח) ולא נגעתי בזה... לשנות לערך אחר או להשאיר את זה ככה? תודה אנשים[br]פורסם בתאריך: 5.06.2007 בשעה 22:45:49 מישהו?

• 5 תגובות
    • 541 צפיות
  14. יש לי משאבה בבית...טבולה כמובן שדוחפת 90 ליטר בשעה..1.5 ליטר לדקה....אם אני מוסיף לה את הראדיאטור הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3747 ואת הבלוק קירור למעבד הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6092 ייצא מערכת יעילה? אני צריך לקרר רק את המעבד והאמת זה כמעט רק לחודשי הקיץ. פשוט כבר לא ניראה לי שקירור אוויר יחזיק פה...האוויר חם ברמות אני לא יודע אם הוא יוכל לקרר המשאבה דוחפת מספיק מים? 1.5 ליטר לדקה זה מספיק לא? אם לא אז תרשמו לי בבקשה כמה ליטר היא צריכה לדחוף לשעה כדי שהיא תיהיה יעילה ואני ייקפוץ לחנות הדגים הקרובה וייקנה אחת...(לא צריך לעלות יותר מידיי נכון?) (פשוט אני נימצא באזור הדרום..חם פה ברמות איפה שאני גר כמו כן אני גר באזור הדרו…

• 0 תגובות
    • 388 צפיות
  15. Started by Cooler-Master,

טוב המחשב החדש שלי עבר קצת מודינג ואני רוצה לדעת מה אתם חושבים על הטמפרטורות. המעבד עם קירור סטוק רגיל הכרטיס מסך הוא מקורר פאסיבית על ידי צלעות קירור של היטסינק ישן שאני הרכבתי. המארז מקורר על ידי 2 120 מילימטר שמכניסי אוויר (אחד מקדימה והשני ברצפה של המארז מתחת לכרטיס מסך) ועוד 120 מילימטר בגג שמוציא אוויר ויש גם את ה120 של הספק כח שמוציא. וסידור חוטים טוב. את הרכיבים אתם יכולים לראות במפרט (זה המחשב הראשון) המערכת לא באוברקלוק או משו כזה. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  16. Started by arkadur,

שלום עלה בדעתי הרעיון לדחוף מע' קירור מים קטנה בפרוייקט שלי (במארז הקטן, בגדול כבר יש ) הלוח הוא MINI ITX, ופליטת החום שלו היא מזערית, ואפילו קירור פאסיבי יספיק.. אבל אני רוצה ללכת עם זה עד הסוף, וחסרים לי כמה דברים 1.מידות המע' (יש לי מקום מאוד מוגבל במארז, וכל MM חשוב) 2.מה ההבדלים בין ה"רגיל" לPLUS? (מלבד המפצלים והבלוק הנוסף), האם יש שינוי במידות המע'? האם המשאבה חזקה יותר? רדיאטור משופר? 3.האם המשאבה "תצליח" לסחוב עוד בלוק לHDD? ואשמח לשמוע עוד דברים אודות המע' (אני יודע שהביצועי המערכות של TT הם על הפנים, אך כאן משחק הגודל..)

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  17. עד לפני כמה דקות הייתי נעול על ה-Fatal1ty FS-C77 של זלמן בגלל הגובה שלו (מיועד למחשב HTPC) ובגלל המחיר שאני יכול להשיג אותו. אבל בנתונים שלו רשום שהוא 42db ואני לא יודע אם זה רועש מדי או שזה סביר. אז אם הוא רועש מדי אני צריך המלצה לקירור חדש שלא יעבוד את ה9 ס"מ גובה (אם יש כאלה). אם אין כאלה אז יש אפשרות להחליף את המאוורר של הזלמן ? * סוקט 775

• 4 תגובות
    • 506 צפיות
  18. הבעיה שאני קונה מכאן ואין כאן את מה שהמליצו לי: http://www.skypc.co.il/pl_products~18~.htm אפשר גם מכאן מ KSP: ksp.co.il אם יש שם משהו יותר שווה! כנ"ל goldtop.co.il תודה + שאלה לגבי גריז טרמי: זה החומר שבדרך כלל במעבדות מחשבים נוהגים למרוח על הגוף קירור כשמניכים אותו על המעבד נכון? עכשיו יש לזה יכולת מסוימת לשיפור הקירור? או שזה כדי שלא יהיה חיכוך שיגרום לשריטות וכל מיני כאלה על המעבד?

• 4 תגובות
    • 445 צפיות
  19. שלום לכולם. פירקתי היום את המאורר בכדי לנקות אותו מאבק, ובדרך לראונה ראיתי שיש סדק על המאורר.... האם אפשר לבקש להחליף מאורר? קניתי את הקירור מ"פנדה" ניראה לי בחודש 10. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 663 צפיות
  20. Started by ofir38,

האם הטמפרטורות האלה נורמליות למחשב שלי? מעבד E6300+ASUS P5B PALIT 7300GT SONIC המעבד על 46 מעלות לוח אם- 28-30 כרטיס מסך- 38-40 האם אלו טמפרטורות נורמליות? בחורף הטמפרטורות יותר נמוכות המעבד על 40-41 מעלות לוח אם על 24 והכרטיס מסך על 35

• 5 תגובות
    • 425 צפיות
  21. האם ההארד דיסקים שלי פוגעים בסירקולציית האוויר במארז שלי ? יש לכם עצות פתרונות? ( אני אישית שיניתי את המיקום כרגע של ההארד דיסקים ל אחד למעלה ו אחד למטה והסלוט שבאמצע פנוי , אבל אני עדיין לא מרגיש בשינוי דרסטי של זרימת האוויר תודה.

• 44 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. Started by Necessary_Evil,

שלום, אני צריכה גוף קרור לא יקר, לא רועש מידי, יעיל, ושלא יעלה על 150 שקל. כמובן שעדיף המקסימום שבמינימום.. תודה (:

• 7 תגובות
    • 615 צפיות
  23. Started by m.l,

שלום..יש לי בעיה שאני צריך את עזרתכם כי לא הצלחתי לפתור לבד... יש את הגוף קירור CNPS9500 LED של זלמן ולי ולחבר שלי יש את אותו לוח (DG965SSS-אינטל) ובקשימה שלהם באתר אני לא מוצא את הלוח ובכלל רוב הלוחות אם לא כולם ברשימה הם עם מקסימום צ'יפים של 915-945 ואני לא יודע אם הגוף קירור יוכל להתאים ללוח שלנו (כעיקרון זה בשבילו) אם יש למישהו גם את הלוח והגוף קירור אז בבקשה שיירשום פה כי אנחנו לא יודעים אם הוא מתאים...ניראה לי שהגוף קירור של הצ'יפ ייתקע עם הגוף קירור הטוניק יוכל להתאים ללוח כזה או שגם הוא יש לו לוחות שהוא לא מתאים אליהם?

• 3 תגובות
    • 544 צפיות
  24. ערב טוב לפי חודש קניתי מחשב שהוא סוג של תפלץ זה המפרט (בגדול) מעבד core2 e6600 לוח אם GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך GeForce PX8800GTS 2 gb ראם 500 הרד דיסק מארז Gigabyte Midi ATX Intel&AMD Certification Aluminium ספק ENERMAX LIBERTY 500W קירור GIGABYTE GH-PCU21-SC ועכשיו לשאלה , אחרי משחק של משהו כמו שעה וחצי חום לוח האם הגיע ל55 מעלות (speed fan ו everest ) והחום של כרטיס המסך הגיע ל70 מעלות!!! מה עושים איזה קירור מוסיפים? רק לציין שהמאוורר של המעבד כנראה עובד החום שלו הגיע ל35 מעלות ו40 לכמה דקות תודה אוהד

• 3 תגובות
    • 421 צפיות
  25. http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11427&catid=563 אני רוצה את זה ורשום שהחיבור שלו 4pin,כמו של המאוורר של המעבד. בעיה אין לי עוד 4pin לפחות אני לא מוציא,יש לי 2 של 3PIN,ומולקס זהו.

• 3 תגובות
    • 488 צפיות

דיונים חדשים בפורומים