עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by d1v,

רכשתי את המארז מ TMS לפני פחות משנה ואני שם לא שהמאוורר הגדול לא מסתובב ויש רק את הלדים פועלים. כאשר אני פותח את המארז אני רואה ששינם 2 חוטים מחוברים למאוורר שחור ואדום. השחור אינו מחובר למאוורר ואי אפשר לחבר אותו,זה מולחם או משהו. יש למישהו מקור שממנו אפשר לקנות את המאוורר ? TMS אובדי עצות.. אם אי אפשר אז רציתי לדעת אם כדאי פשוא לשים במקום המאוורר הנוכחי מאוורר גדול משהו כזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=584729# תודה מראש..

• 8 תגובות
    • 802 צפיות
  2. Started by galala,

שלום לכולם ושנה טובה יש לי barton 2500 עם aeroflow השתמשתי במישחה שבא עם המאוור אבל אני לא מרוצה מהצועים וחשבתי שזה ביגלל המישחה אז אני רוצה ליקנות אחרת איזה ליקנות ??? כאילו לא משנה לי הכסף העיקר שיהיה הטוב ביותר ואם אפשר אז גם מאיפה ליקנות תודה מראש 8) וחתימה טובה 8)

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  3. Started by uriby,

אני מחפש קירור שקט במיוחד ל-E6300 שלי. קירור הסטוק פשוט מזמזם כמו עינוי סיני בשבילי. המעבד מומהר בדר"כ ל-2.1G. השימוש הכבד ביותר הוא והכנת ידיאו אבל רק 5% מהזמן. רוב הזמן הוא בענייני גלישה ואופיס. קראתי את הסטיק של טמפרטורות ואמצעי קירור מומלצים. ההפרש בין Freezer 7 Pro ב-135 ש"ח (ב-SkyPC) שמקבל ציון 9.3 ל-CNPS7700AlCu שמקבל 9.5 הוא 42 ש"ח ול-Sunbeam Tuniq שקיבל ציון 9.95 הוא 120 ש"ח. 1. האם ל-OC לא הסטרי (עם ה-GA-945-P שלי אני מגיע גג לבאס של 355M) , ההפרש מול ה-Freezer 7 Pro שווה את המחיר בהנחה שכולם שקטים? 2. עד כמה שיפור הקירור ביניהם משמעותי בכלל ול-C2D הקריר יחסית בפרט? 3. האם יש ביניהם הבדלים ברעש? תודה

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  4. היי. 5 - 10 דקות אחרי שאני מדליק את המחשב, הRPM של המאוורר של המעבד קופץ ל 4700 והרעש בלתי נסבל (מידי פעם 4200). טמפרטורת המעבד היא 56 במנוחה, במאמץ היא מגיע ל 67 וזה מדאיג. שבוע שעבר ניקיתי את המחשב יסודית - הוצאתי את כל המאווררים וניקיתי, ניקיתי הכל הכל הכל ואין גרגר אבק. והמאווררים מחוברים טוב מאוד וכולם עובדים כמו שצריך, רק חזק מידי. ולא, לא נגעתי בהגדרה כלשהי. יש לי לוח מבוסס צ'פסט i975X של אינטל, ומעבד P-D, 2.8GHZ בלי אוברקלוק. אני בודק טמפרטורות עם SPEEDFAN ו EVEREST, שניהם מראים את אותה התוצאה. ובכלל, בביוס זה מראה לי גבוה יותר - 60 במנוחה... למה זה קופץ ככה?

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  5. יש לי על המעבד CAK II 38 אני רוצה לקנות מאורר לkt333 ואין לי מושג מאיפה אני משיג מאורר בגודל הזה! המעלות שלו מגיעות ל40-44 תודה!

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  6. שלום רב! אני לקראת קניית מחשב,אבל חשוב לי שהמערכת תהיה שקטה.כרגע יש לי קירור של Zalman 7000B והוא דאי מפריע לי,למרות שהבקר נמצא במינימום. יש לי מארז של COOLER MASTER CENTURION,מאוורר 120 של AC מאחרוה,מאוורר מקורי שבה עם המארז קדימה וספק גם שקט. אחרי בדיקה שערכתי לפי איך שאתם ממליצים הבנתי שהבעיה היא קירור של המעבד. לכן אני רוצה כמה שיותר שקט, ומבקש המלצתכם לקירור טוב ושקט למעבד(לא מתכוון OC). אם קירור שבה במקור עם E8400 שקט -אין לי בעיה,אני לא רוצה לשלם סתם. וגם אני יודע שהכרטיס מסך שאכך, יהיה 9800GT-זה כבר המליצו לי בפורום כרטיסי מסך,רק שהם לא יודעים להגיד מה שקט ומה לא?אבקש המלצה גם בזה. מעדיף כרטיס מסך שבאה כבר שקט בלי להוסיף קירור בנפרד.מה החסרון של קירור פסיבי בכרטיס…

• 8 תגובות
    • 802 צפיות
  7. Started by barakbk,

לאיזה טמפרטורה אסור להגיע עם GEFORCE 7900 GS באוברקלוק במאמץ ? CORE העלתי מ 450 ל 500 MEMORY העלתי מ 660 ל 800 נ.ב : השאלה שייכת לפורום הזה בכלל? עשיתי OVERCLOCK לכרטיס מסך.. עשיתי SCAN FOR ARTIFACTS למשך 30 דקות, לא היו שום בעיות. הטמפרטורה מגיעה ל 67-69 במאמץ - זה בסדר? כשזה במנוחה זה 49. אני יכול להשאיר אותו? זה בסדר? http://www.techpowerup.com/gpuz/4unrp/ GPUZ להמשיך להעלות ? להוריד?

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  8. לא קיבלתי מענה לשאלה קטנה שצצה לי בנוגע לספקי הכוח בפורום ספקי כוח, ומכיוון שהשאלה נוגעת בקירור חשבתי לנכון לפתוח את הת'רד כאן. האם יש הבדל כלשהו מספק לספק באספקט הקירור והתרומה שלו לאיוורור במארז? כביכול ישנם ספקים עם מאוורר גדול בתחתית הספק ששואב אוויר חם מתוך המארז ומוציא אותו החוצה מפתחים אחוריים בספק, וישנם ספקים עם מאוורר בחלק האחורי של הספק בזמן שבחלקו התחתון אין מאוורר ו/או פתחים. האם זה אומר שגם תרומתם של ספקים אלה לאיוורור המארז אינה זהה? דוגמא ישירה לשאלה היא, האם הספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4239 עם מאוורר בחלקו האחורי יתרום לאיוורור המארז פחות מהספק הזה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4426 עם המאוורר הגדול…

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  9. Started by solet,

שלום לכם, התקנתי לפני שלושה ימים עוד מאוורר במארז וכעת יש לי סה"כ שניים: אחד שממוקם בצד האחורי של המארז (מתחת לספק) הוא מוציא אוויר, והשני נמצא בקדמת המארז, מאונך לרצפת המארז (כמעט ממש על הרצפה של המארז) - הוא מכניס אוויר. בדקתי את הטמפ' של המעבד ושל לוח האם לאחר שהכנסתי את המאוורר והתוצאה היא: טמפ' המעבד היא 60 מעלות טמפ' לוח האם היא 30 מעלות. אם הבנתי נכון את כל מה שקראתי אצלכם, זוהי טמפ' חמה מאוד!! מה עלי לעשות על מנת להוריד את הטמפ'? אני רק יציין כי לא ביצעתי שום OC או משהו כזה ויש לי לוח אם של ASUS מדגם AV733 ומעבד מסוג AMD 1700 XP אתלון. תודה מראש לכל העוזרים.

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  10. אנשים אני סובל מביצועים נמוכים במשחקים ובכלל. מזה זמן רב אני קורא על הO/C פה באתר ואתמול החלטתי גם אני רוצה אחד כזה עכשיו כתבתי כבר אתמול ההודעה אבל לא היה עונה [זה היה ב1 בלילה] עכשיו הבנתי שאפשר בעזרת הCPU COOL לעשות אובר קלוקינג בלי לשחק בחומרה גם הבנתי פחות או יותר איך עושים את בתוכנה. אי מעלה שם באפשרויות את הFBS כרגע בתוכנה אני רואה שזה נמצא ע-FSB 66MHz PCI 33.4MHz L אני רוצה להעלות את המספר עכשיו בכמה FSB אני צריך להעלות בשביל שנתחיל לדבר על מהירות מעבד משמעותית יותר ? ואם אפשר לסבר את האוזן במספרים [לדוגמא 900 MH z הטמפ' המחשבדלוק מאתמול והוא על 32 מעלות נגיד והוא מתאמץ אז זה עולה ל36 -37 לפי נתוני הטמפ' שיש לי בכמה כבר אני יכול לאמץ עוד את ה…

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  11. Started by lioryb,

שלום אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד Q9550 מאוד חשוב לי הנושא של השקט, ולכן בחרתי במארז NZXT HUSH. עכשיו אני מתלבט בין שני מאוררים למעבד: AC 7 PRO או BIG TYPHOON VX הטייפון עולה כמעט פי 2 מה-AC7PRO. מי מהם שקט יותר? אני לא מתכנן OC, ולכן שניהם מספקים אותי מבחינת עוצמת הקירור. ההתלבטות היא רק לגבי הרעש. (האמת שה-AC7PRO נראה לי עדיף מבחינת הקירור, כי המאורר שלו משתלב בתוך מסלול תנועת האוויר במארז, לעומת הטייפון).

12. Started by nahum8,

הטמפרטורות מעצבנות אותי לחלוטין! ניקיתי את המחשב לפני שלושה ימים, אין אבק, יש 3 מאווררים (SCYTH S-FLEX) אחד למעלה, אחד מאחור (שניהם מוציאים) ועוד אחד מקדימה שמכניס. קירור מעבד - TT V1 עם מאוורר צד שלישי שהרכבתי לו לבד (מודינג קטן שהוריד עוד 4 מעלות לערך). 4890 עם קירור סטוק (כרגע, אני עוד מחפש היטסינקים לזכרונות ולVRM, יש לי את ה S1 שעוד לא מורכב). 4890 עובד על 100% מאוור והטמפ' שלו 55 מעלות בIDLE! לא יאמן! לוח אם, רותח! מעבד, עוד יותר! אשמח לשמוע הצעות לעניין! -כמו כן, רציתי לשאול אם כדאי להחליף מארז, יש לי כרגע GB TRITON שבו המחשב מורכב, ויש לי עוד מארז חדש TAGAN TWIN ENGINE, ואין לי מושג אפ כדאי להרכיב בו את החלקים.

• 10 תגובות
    • 802 צפיות
  13. Started by ben_amitai,

הזמנתי את הטוניק מפנדס והרכבתי אותו היום, קודם כל אני חייב לציין שזה היה קשההה. הבעיה היא שכשסמתי את המשחה התרמית שבאה עם המאורר זה היה סיפור מאפטרה ואני יודע שלא מרחתי אותה טוב. קיצר המעבד לפני זה היה על 60 מעלות במנוחה. ועכשיו הוא על 46 מעלות. השאלה שלי היא אם אתם חושבים שאני יתן לבעל מקצוע למרוח את המשחה, כמה מעלות זה יוריד?

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  14. בדקתי עם כמה תוכנות איזה מעבד קבלתי והמעבד שברשותי לפי מה שהתוכנות מציגות הוא AXP1800 0.13MICRON Thoroughbred-B, דבר ראשון אני רוצה לשאול אם קיים באמת AXP1800 שהוא Tbred-B, או שיכול להיות שזו טעות של התוכנה? והדבר השני שרציתי לדעת אם יש מצב לעשות אוברקלוק טוב למעבד הזה עם לוח GIGABYTE GA-7VAX? תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 802 צפיות
  15. חבר שלי קנה מחשב לפני בערך חצי שנה לפני כמה זמן הוא שאל אותי על עניין הקירור של המחשב שלו למה הדיסקים שהוא מוציא מהמחשב רותחים אז ביקשתי ממנו להראות לי איזה קירור יש לו ו.. כמו שאתם רואים בתמונה זה כל המערכת קירור שלו!!! הספק מכניס אויר (שכבר חם מהפעולה של הספק) למחשב ועל המעבד יש היטסינק בלי מאוורר והאויר (החם) מהספק אמור לקרר את ההיטסינק וחוץ מזה אין יותר מאוררים בכל המארז (שיטת קירור הכי שקטה שיש) מחכה לתגובות חחחחחח ;D

• 11 תגובות
    • 802 צפיות
  16. Started by spike_staff,

שלום לכולם! בזמן אחרון יש לי בעיה עם המשאבה של קירור מים. כשאני מפעיל את המחשב המשאבה לא מתחילה לעבוד, ואני שומע רעש מוזר (מן קליקים כאילה) שבאים מהמשאבה. אם אני פותח את המארז ונותן למשאבה שני כאפות היא ישר מתחילה לעבוד, כמו שצריך. המשאבה בשימוש קצת פחות משנתיים ומאז שהרכבתי את המערכת לא נגעתי בה. אשמח להמלצות לטיפול בבעיה. תודה.

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  17. צריך עזרה בפתיחת מכפלה של xp2400 כמה שיותר מהר >ודה!!!

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  18. שלום לכולם... יש לי מעבד Core 2 Quad Q6600 ועכשיו אני על OC של 2.70 (חח) עם קירור סטוק הצלחתי להגיע ל 3.10GHZ ואחרי 15 דקות זה הגיע לי ל 63 מעלות במאמץ תופתת....המעבד על 30-32 מעלות במנוחה.. תמונה: יש לי ספק כח ג'נרי שרשום עליו 550W והבנתי שזה יעשה לי המון בעיות...רציתי לדעת מה אני צריך לעשות כדי להגיע לOC של בערך 3.80GHZ.. ברצוני לרכוש את הקירור IFX-14... תציעו לי אפשרויות בבקשה שאני אוכל להגיע לרמה כזו של OC עם ספק כח ג'נרי של 550W..

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  19. אז ככה בוא נתחיל יש לי מארז כזה נקרא :AeroCool AeroEngine II-BBP תשימו לב שבחלון יש מקום לעוד 2 מאווררים אני צריך המלצה ל 2 מאווררים יחסית זולים שקטים וטובים שזה יכול להיות מאווררים של Arctic Cooling‎ העיקר שיהיו טובים החרבה לא משנה לי העיקר שיהיו שקטים וזולים וטובים כמובן לא סתם חשוב גודל של 12 ס"מ תקציב 100 שקל מKSP בבקשה ...

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  20. לילה טוב לכולם.. הבעיה עצמה קיימת הרבה זמן, פשוט לא יכול לכתוב פה מחוסר זמן.. אז ככה, המפרט המלא המצא בצד ימין. כרגע המעבד עובד על 360*9 עם 1.5375V... לאחר חיפוש ברשת הבנתי שזה מתח מאוד גבוה למהירות הזאת... הטמפ' בסדר גמור, 50 מעלות אחרי תשע שעות של מאמץ. אבל עדיין אני חושד שיש פה בעיה כלשהי. ניסיתי להוריד מתח, אבל לא מצליח להגיע ליציבות.. למישהו יש רעיון מה הבעיה? או אולי יש משהו אחר שאני צריך להגדיר בביוס? בעיקרון התיכנון שלי היה להגיע ל400*9, ראיתי המון אנשים שמגיעים למצב הזה, ואני לא רואה סיבה שעם רכיבים כמו שלי אני לא אגיע.. *ד"א, כל פעם שהעלתי 5mhz הייתי חייב להעלות 0.015V, אחרת לא הייתי מגיע ליציבות.. תודה מראש Install

• 14 תגובות
    • 802 צפיות
  21. אני הולך להתקין במארז שלי 3 מאווררים 120MM (אחד בגג מוציא, אחד מקדימה מכניס ואחד על הדלת+ מאוורר 80 MM שכבר מותקן במארז). עכשיו אין לי דרמל שאני אוכל לעשות חור בעזרתו למאווררים וגם אין לי אפשרות כרגע לקנות אחד, אז רציתי לדעת אם אני אעשה מלא חורים קטנים עם מקדח במקום החור, המאוורר 120 MM יעבוד בצורה טובה? עריכה: במקום שאני אפתח תרד חדש, בבקשה תמליצו לי על משחה טובה אבל הכי זולה (שתהיה טובה) בשביל מעבד: AMD ATHALON XP 2500 BOX

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  22. אני מזכיר: קירור סטוק , מארז ג'נארי בלי מאווררים. דגם המעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 דגם לוח-אם: Asus P5Q Pro דגם זכרונות: Kignston 2X2GB 800MHZ תדר מעבד : 3400MHZ @ 2660 MHZ תדר FSB : זה 425MHZ תדר זכרונות : 850MHZ מתח מעבד : 1.344V מתח זכרונות : 1.9V מכפלה: 8 יחס זכרונות : 1:1 תזמונים: 5-5-5-18 70 מעלות מקסימום במאמץ מלא. מה אתם אומרים על ה-OC עם קירור סטוק ?

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  23. Started by broke_overclocker,

יש לי עוד בעיה חראאא הלוח שלי תומך בהעברה של 4X והכ"מ שלי הוא 8X ובAGP Settings גירסת מערך השבבים אינה תואמת את ה-GPU וה-OS תמונה למטה איך אני מעדכן אותו? מפרט בחתימה שלי וסתם שמתי תמונה שלי ב3DMARK03 [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 802 צפיות
  24. Started by Sqeezy,

שלום לכולם. קיצר אני הולך לקנות/להחליף מחר מאוורר במארז. קיצר איזה אתם ממליצים לקחת? שיהיה 120MM שקט שלא שומעים אותו כמעט וטוב. תודה.

• 13 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.