אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
שלום האם ניתן לצרוב Bios של Fx 5700 לכרטיס Fx 5700LE ??? האם יתקבל שיפור ביצועים ??? אם כן, איכן ניתן לאתר Bios של Fx 5700 ??? תודה מראש עודד
-
- 0 תגובות
- 550 צפיות
-
-
קודם כל, הקרור של פאנטקס לא מיובא לארץ וחבל. הוא טוב יותר מהמתחרה הישירה - נוקטואה. הזמנתי אותו מאמזון במשלוח ישיר לארץ בתוספת מאוורר שלישי זהה לאלו הבאים עם הקרור. הקרור, כמו ה noctua nh-d14 הוא פשוט ענק. ההרכבה לא מסובכת והקליפסים שמצמידים את המאווררים לגוף הם הכי פשוטים לשימוש ונוחים שיצא לי לנסות. בחרתי פרופיל טורבו בביוס למאווררים וגם במקסימום (במאמץ) הם די שקטים. בCorsair H80 אני לא יכול להשתמש בשום דבר מלבד מהירות הסיבוב הנמוכה ביותר אחרת הרעש הוא בלתי נסבל. השוותי בין הקורסייר על מינימום סל"ד והפאנטקס על מקסימום וההבדל הוא בין 10 ל13 מעלות במהלך ריצה של Prime95 על SmallFFT עם AVX על כל 12 הת'רדים במשך כ20 דקות. המעבד הוא i7-4930K @ 4.5Ghz, 1.325V . האלבום המלא כא…
-
- 18 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום, קניתי את ה- VOLACNO 12 ואני רוצה להתקין אותו האם יש פרוצדורה מיוחדת או שאני פשוט מוציא את הישן ומכניס את החדש ?
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
ברשותי Radeon 9000 Pro ,מנסיונכם, האם החלפת הHSF יהיה משמעותי מבחינת הקירור או שמא הHSF שבא עם הכרטיס בערך באותה הרמה. באותה נשימה ,מה דעתכם על ה Crystal Orb? בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 791 צפיות
-
-
אוקיי זה הולך ככה. לפני יומיים שיחקתי להנאתי בUT2K3 ולפתע המחשב מתרסק. טוב, אני עושה ריסט ומיד לאחר מכן בודק טמפ' ולהפתעתי הטמפ' היא 64 מעלות! ובמנוחה 42 בערך. אי לכך ובהתאם לזאת ברצוני להחליף היטסינק ומאווורר התקציב של 100-200 ש"ח. תודה על ההמלצות. לוח אם: P4B266-C מעבד:P4 2.4B
-
- 9 תגובות
- 922 צפיות
-
-
כי אני לא מוצא קרור אויר חזק בהרבה ממנו וקרור מים קצת קשה לי להשיג (זמן המתנה של כמעט 3 חודשים מPANDAS נכון לעכשיו ). לא מצאתי שום סקירה המשווה את הSP94 למשהו מודרני. אשמח לקבל דעות/תגובות!
-
- 4 תגובות
- 572 צפיות
-
-
הזמנתי מזיגזג את את גוף הקירור הזה לאחר שראיתי שבפורומים ממליצים עליו (גם לאלה שקונים AMDX2 ) וכרגע דיברתי עם זיגזג והם אמרו לי שהTUNIQ בכלל לא מתאים לסוקט AM2. 1. בטוח שזה הדגם הישן שלו שבגלל זה הוא לא מתאים? 2. אפשר לנסות להתאים אותו איכשהו לAM2? 3. אם חייבים להחליף, איזה גוף קירור אפשר לקחת במקומו?
-
- 5 תגובות
- 651 צפיות
-
-
Leadtek Geforce 4 TI 4200 128mb DDR כמה שאלות: 1: מה ייתן לי לעדכן ביוס שאני מוריד מהאתר של החברה של הכרטיס שלי? חוץ מזה שאני יסכן אותו? יהיה שיפור בכלל? שווה לעשות את זה? 2: יש אולי ביוסים שאני יכול להשים על הכרטיס שלי כמו ששמים למשל לרדאון 9500NP והוא הופך ל 9700 או למשל 9800SE שהופך ל 9800 PRO, יש אולי משהו שאני יכול לעשות בכרטיס שלי? 3: תציעו לי אפשרויות אין לי מושג מה אני יכול לעשות לכרטיס שלי, הכוונה שלי היא לאוברקלוק שהוא לא רק העלאת מהירויות השעון קיים דבר כזה ל TI שלי?
-
- 7 תגובות
- 481 צפיות
-
-
טוב, לפני כחודשיים הייתה לי בעיה עם המעבד כאשר בטיפשותי הצאתי את הגוף קירור כדי לנקות אותו והחזרתי מבלי להחליף משחה ת'רמית אז המעבד הגיע לי ל90 מעלות!!! מאז החלפתי משחה ת'רמית והמעבד כרגע עומד על 50 מעלות +- במנוחה המעבד - E6300 ללא OC קירור סטוק עכשיו אני רוצא להחליף את הגוף קירור על מנת שאוכל לעשות OC יפה יש המלציות ? אה והתקציב עומד על משהו כמו 200 ש"ח חשבתי על ה TUNIQ TOWER אבל הוא קצת יקר לי, יש משהו ברמה שלו ויותר זול.....?
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מישהו עשה את זה? (אני מתאר לעצמי של-9500 זה אותו דבר בדיוק)
-
- 9 תגובות
- 755 צפיות
-
-
יש לי את הוולקנו 9(מעבד AMD2000) אני לא כל כך מרוצה המוולקנו 9,אם אני אחליף ל-SK7 האם יהיה שינוי כלשהו? הוא יותר טוב משמעותית מהגוף של הוולקנו 9? הטמפ' של המעבד שלי הם בסביבות ה-50 מע'(ויש לי את המארז עם ה-7 מאווררים-XASER 3).
-
- 11 תגובות
- 901 צפיות
-
-
היי אנשים, לפני חצי שנה קניתי מחשב חדש בעל מעבד כפול ליבה. לאחרונה, הטמפ' של כל אחת מהליבות בזמן מנוחה מגיעה ל- 43 מעלות. אני מעוניין להחליף את גוף הקירור הנוכחי שיש ברשותי ( COOLER MASTER LGA775 CM775 ) לגוף קירור איכותי שיקרר יותר טוב את המעבד והליבות. אשמח לשמוע את המלצתכם לגוף קירור איכותי. המפרט של המחשב שלי: מעבד: INTEL DUAL CORE E6600 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS4 זיכון :OCZ 1GB 800MHZ ספק: EZCOOLER 500W
-
- 14 תגובות
- 679 צפיות
-
-
שלום לכולם קיבלתי מחשב המבוסס על AMD ATHLON XP 2000+ PALOMINO CORE המעבד בא במקור עם גוף קירור ומאוורר של תרמל טייק וולקנו 7+ מנחושת, בגלל שהוא הרעיש מאוד החלפתי אותו לתרמל טייק וולקנו 10 שהוא קטן יותר ומרעיש פחות באופן משמעותי אך גם מנחושת. השאלה היא האם זה יכול לפגוע במעבד? אמנם עכשיו חורף ודי קריר אך מה יהיה כשיגיע הקיץ? האם הקירור הזה יוכל לעמוד בעומס החום, (המארז מאווורר ע"י מאוורר קדמי שמכניס אויר ואחורי שמוציא, קירור לגשר הצפוני ובקרוב אני אוסיף מאוורר צד לדלת השמאלית של המארז). אני מדגיש שלא מתוכנן OC ! שאלה נוספת: אם אני אוריד את הגריל מהוולקנו 7 זה יקטין את עוצמת הרעש? או שהגריל לא משפיע בכלל?
-
- 2 תגובות
- 578 צפיות
-
-
אם אני אקח קירור סטוק של פרסקוט ואשים אותו על מעבד קריר יותר כמו ווילמט' או נורטווד, הוא יהיה יותר יעיל מגופי הקירור סטוק המקוריים של אותם מעבדים?
-
- 2 תגובות
- 569 צפיות
-
-
אני כרגע עובד עם מקלדת פתוחה אני בדילמה... האם לתלוש את הדיודות (לדים) או יש דרך אלגנטית יותר להסיר אותן ולשים במקומן משהו..
-
- 4 תגובות
- 647 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות באחד מהאתרים בחו"ל (אני ילך כנראה על ג'בטק או xoxide) היטסינק למעבד שלי. המעבד הוא P4 2.4B באוברקלוק ל-3.09. המעלות אצלי די נמוכות, כיוון שביצעתי להיטסינק המקורי מוד והחלפתי לו את המאוורר במאוורר 80 ג'נרי די חזק. בחורף הטמפרטורות שלי במנוחה היו 33-36, במאמץ הגיעו אפילו ל-55. עכשיו הטמפרטורות עלו בכ-3-4 מעלות. מה שדי מציק לי זה שהמעבד מזנק בשניות לטמפרטורה של 52 במאמץ, ואפילו במאמץ חלקי תוך שניה שתיים הוא ב-41. על-פי זה אני מבין שהקירור שלי לא מספיק מאסיבי בשביל מאמץ (תקנו אותי אם אני טועה והטמפרטורות שלי טובות במאמץ). אז חשבתי, אם יש הזדמנות לקנות די בזול היטסינק, שיהיה שקט (חשוב מאוד!), מאסיבי ועמיד יותר מן ההיסטינק המקורי שעבר מודינג. זרימת האוויר במ…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו פה יכול להגיד איך להחליף את ההיט סינק של הכרטיס מסך? יענו איך אני מורד אותו מהGPU בלי לשבור כלום....
-
- 1 תגובה
- 433 צפיות
-
-
היי לכולם , יש לי Gigabyte GeForce 2 GTS 32 mb עכשיו רציתי לעשות לו קצת OC לליבה , הבעיה שההיטסינק המקורי מודבק לליבה ע"י דבק טרמי , אין לי מושג איך להוציא אותו ואני מפחד למשוך חזק , קראתי איפה שהוא שצריך להקפיא אותו ואז להפשיר אותו כי זה יוצר סדקים בדבק, אבל אני לא בטוח. אני רוצה להחליף את הקירור המקורי בקירור של איזה MMX ענתיקה שגם הוא מודבק בדבק טרמי. עכשיו אחרי שאני מוציא ומחליף את ההיטסינק אני צריך להדביק איכשהו את ההיטסינק של האינטל , דבק מגע + משחה טרמית יספיקו ? אולי בכלל לא שווה לי להחליף כי זה רק יחמיר את המצב בלי דבק טרמי. רציתי להעלות תמונות אבל לא ידעתי איך מצטער
-
- 10 תגובות
- 642 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להחליף את המאוורר המעפן של הרדאון 9600 פרו שלי לאיזה אייסברג 4 נחמד את האייסברג אני בטוח שלא תהיה לי בעיה להרכיב עכשיו השאלה זה איך אני מפרק את המאוורר שבא עם הרדאון בלי לשבור אותו לחתיכות? חיפשתי מדריכים באתר ובעוד כמה אתרים ולא מצאתי כלום
-
- 12 תגובות
- 783 צפיות
-
-
היי צריך עזרה קטנה. אני עומד להחליף כמה כבלים במחשב כדי להשיג קירור טוב יותר. אני מתחיל עם החלפת הכבלים של הארדיסקים לכבלים מעוגלים, השאלה שלי היא האם יש הבדל בין הכבלים? והאם לדעתכם יש עוד כבלים (חוץ משל ההארדיסקים) שכדאי שאני אחליף? חשבתי על ה Antec cobra בשביל ההארדיסיקם...שווה? תודה חברה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המאוורר של הביג טייפון נורא רועש. אני מחפש מאוורר 120MM במקומו, שיהיה יותר יעיל, והרבה יותר שקט. בנוסף אני צריך המלצות ל120MM נוספים שיתווספו למארז CM690 או TEMPEST. כמה שיותר שקט ומקרר.
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.4 B כל פעם שאני מדליק את המחשב יש קולות מוזרים מכיוון המאוורר שעל גבי המעבד אבל אחרי כמה מכות על גג המארז הרעש נפסק שאלתי היא האם כדאי ואפשר להחליף רק את המאוור ולא את כל ה HSF תודה לכל מישיעזור
-
- 6 תגובות
- 630 צפיות
-
-
לאחר בירור בשיטת האלימינציה הגעתי למסקנה כי הרכיב הכי רועש במערכת שלי הוא המאוורר של הספק,את כל המערכת הצלחתי להשתיק,החלפתי מאוורר למארז,ואת קירור הסטוק הורדתי ל 1500 RPM בעזרת הביוס. אחרי שפירקתי אותו (הספק)נוכחתי לדעת כי החיבור של המאוורר לא סטנדרטי כמו המאוורר של המארז. אם למישהו יש המלצה למאוורר שקט לספק + לינק , כי משום מה לא מצאתי מאוורר עם חיבור כזה בחנויות.
-
- 3 תגובות
- 734 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי ניתן להשיג ביצועים טובים יותר בקירור במידה ומחליפים מאוורר הגעתי להחלטה שברצוני לעשות כן. אני חושב על המאוורר הזה המאוורר מגיע גם עם קונטרולר יעודי מה דעתם?? אפשר לקנות משהו יעיל יותר (שיתן לי תוספת משמעותית בביצועים) ???
-
- 5 תגובות
- 479 צפיות
-
-
המאוורר של הכרטיס מסך שלי התחיל ביום בהיר אחד לעשות רעשים של נגמ"ש מסתער! לא חוויה נעימה. (ד"א הכרטיס הוא Expertvision 7600 GT ) התקשרתי לחנות ומה שנאמר לי זה שאין אחריות על מאוורר, גם עם הוא בן חודש וחצי. אז דבר ראשון חשוב לפי דעתי שכולם ידעו את זה, אולי לחלק זה מובן מאוד אבל אני בטוח שחצי מדיירי הפורום לא יודעים את זה. דבר שני הוא מה עושים מכאן הלאה?? אין לי שום נסיון בהחלפת מאוורר לכ.מסך, יש דברים כאלו לכרטיס הזה? מישהו ניסה פעם? או שאולי יש פיתרון קסמים אחר שלא חשבתי עליו?
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-