אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
קניתי קריסטל אורב ואני מעוניין לדעת באיזו צורה יש להצמיד אותו או לקרב אותו לכרטיס מסך כדי שהאורב יקרר אותו בצורה מקסימלית ואילו חלקים בכרטיס מסך הם הכי נחוצים לקירור ? כרטיס המסך הגוסס שלי , GEFORCE 2 MX 400 , החלטתי לעשות לו אוברקלוקינג ורציתי לדעת מה הפוטנציאל של האוברקלוקינג, כלומר עד כמה אפשר להמהיר אותו ואם כבר לאיזה כרטיס בתיאוריה הוא יכול להשתוות ? כמו כן האם אוכל למצות את מלוא פוטנציאל האוברקלוקינג שלו עם הקריסטל אורב?
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
-
-
ראיתי שמוכרים כיום יחסית בזול (250-300 ש"ח) מקררים קטנים עם חיבור 12v. מה דעתכם המלומדת על להוציא מכזה את מערכת הקירור ולהתקין במארז? לא בטוח אם זה גז, פלטייה או איש קטן עם נפנף כי לא פירקתי אבל זה 1. מוציא את החום מאחורה עם מאוורר 80; 2. לוקח 80 וואט. הכוונה היא לא להצמיד למעבד/כרטיס מסך/תנור עם חיבור PCI אלא לעשות חיים קלים לקירור אוויר על CFM חלש.
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
חיפשתי COLDBUG בפורומים ומצאתי 4 ת'רדים שמכילים אותו - אף אחד לא ממש מסביר מה זה... הבנתי שמעבדים מסויימים לא עובדים בטמפ' נמוכות. האם זה נכון? ממה שאני מבין, המוליכות של רכיבים עולה ככל שהטמפרטורה יורדת... אז איך זה יכול להיות? בריחת זרם ממקומות שלא אמורים להיות מוליכים? או משהו כזה?
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום, בעת שימוש במחשב הושמעו צפצופים והמחשב היה ב75 מעלות. פתחתי את המארז פירקתי את הגוף קירור והמאורר ניקיתי אותם ומרחתי גריז תרמי חדש, ושומן המאורר) כעת בעת הדלקה הטמפרטורה מתחילה מ65 ומיד מגיעה ל85 מעלות, המאורר מסתובב בכ3000 סל"ד ובעת בדיקת מאמץ הוא מגיע לאחר מספר דקות ל106 מעלות ונכבה. יש לציין שבעת שימוש רגיל בגלישה וורד הוא קבוע על 90. האם הבעיה היא במאורר וגוף הקרור? או שהבעיה בחיישן? (המעבד הוא כפול ליבה LGA775 לוח אם ג'יגה בייט, קירור מעבד מקורי של אינטל) אם הבעיה בקירור איזה קירור מומלץ?(עדיפות למשהו יחסית זול) תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
-
-
או שרק תוכנות כמו prime 95 מתאימות לכך?
-
מהם ההבדלים הכי גדולים שראיתם בין משחות בטמפ ? האם הגיוני שמשחה גנרית עלובה תפיק 5-10 מעלות יותר ממשחה מוכרת כמו MX2 או AS5 ? או שמדובר בחצי מעלה בין המשחה הכי גרועה למשחה הכי HIGH TECH ?
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כרטיס מסך של GIGABYTE 6600GT הנה קישור http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2617 ולאתר של גיגהבייט: http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-NX66T128VP.htm הכרטיס טוב בכללית והאם הוא טוב לאובר קלוק כי כתוב שיש לו קירור פאסיבי מה זה בכלל?
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
קניתי גוף קירור Scythe Ninja Plus Rev B למעבד. יש לי אפשרות לשים את המאוורר בכל כוון. הנה תמונה של המארז מבפנים: http://img108.imageshack.us/img108/8866/p1010040mk1.jpg שני מאווררים מאחורה מוציאים אוויר, ואתם רואים את המיקום של המעבד, ואחד מקדימה מכניס אוויר. תודה!
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני צריך מאורר שיוצא לי אוויר למה הטמפ של המעבד מגיע ל 50 ויש לי רק מאורר שמכניס אוויר אני רוצה שהוא יהיה שקט וטוב ורצוי גם מחיר טוב ================= ועוד משהו יש לי כרטיס מסך gf 3 ti 200 ואני רוצה לעשות לו overclocking איך אני יכול לדעת מה הטמפ והאם הוא יצב - שלא יגרם לו נזק
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני רציתי לקנות לדים חזקים אבל כשבאתי לחנות אמרו לי שזה עולה כ5 ש"ח חיפשתי באינטרנט ומצאתי חברה שמוכרת בזול יותר אך רק בכמויות אז מי שרוצה לדים שיכתוב פה את ההזמנה או שיפנה אלי באי סי קיו 166688046 מחירי הלדים : לדים חזקים בצבעים (אדום,ירוק,צהוב,.......) ו לדים דו צבעוניים עולים 0.3$ שזה בערך 1.35 ש"ח
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
כי יש משהו מוזר אם אני נגיד מעלה את הבאס ל150 מהביוס הוא לא עולה בכלל הווינדוס אבל אם אני כבר בווינדוס ומעלה את הבאס ל150 הוא עובד ונתקע אחרי כמה שניות אז מה לפי דעתכם ההבדל
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
לכל המומחים הנכבדים... אני שוקל לרכוש את הכרטיס הנדון (הגירסה הישנה לא Ti 500) ולהמהיר אותו עד כמה שניתן מהירות הGPU היא כידוע 200mhz... מישהו יודע האם ניתן להמהיר ל+240 כמו בti 500? השאלה העקרונית היא בעצם מה ההבדל הטכנולוגי בין שתי הליבות? הייתכן שבti 500 קיימת בדיוק אותה הליבה כמו בgf3 הישנים רק מומהרת (כמו שב radeon 8500le יש את אותה הליבה של ה8500 הרגיל רק downclock) או שבג'יפורסים קיים גם הבדל במתחים Voltage שאיננו מאפשר להמהיר... מה בנוגע לשידרוג הביוס לכזה של Ti 500... תשובות אנשים תשובות :
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
-
אני מתכוון להחליף את המאוורר הישן שלי והמרעיש הזה מה AMD Athlon 1200. אני צריך המלצה על מאורר הכי שקט, והכי מקרר ל 1200 מגה הרץ...
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
-
-
היי, קניתי שני מאווררי מארז (12025) וקירור מעבד (Freezer 7 Pro) של AC. יש לי כמה שאלות: 1. במפרט של מאווררי המארז באתר של AC (כאן: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81&data=2&disc=), כתוב שיש להם חיבור של 3 פינים. במציאות יש רק חיבור של 2 פינים. אני לא מבין את המפרט, או שיש כאן איזושהי תקלה? 2. עם הקירור של המעבד לא הגיעה שום משחה. ככה זה אמור להיות? מרכיבים אותו כמו שהוא? חוץ מזה, יש עוד משהו שאני צריך לדעת על ההרכבה של גוף הקירור הזה? תודה
-
- 16 תגובות
- 864 צפיות
-
-
מחפש שני מאווררי 120MM למארז ENERMAX CHAKRA, חשוב מאוד השקט והיעילות. תודה.
-
- 13 תגובות
- 864 צפיות
-
-
לפני כמה שעות שמעתי רעשים של טרקטור מהמארז שלי. פתחתי את המארז וגילתי שהמאוור של הכרטיס מסך שלי איבד כנף. אני מעוניין לקנות קירור חדש אולם אני לא מבין דבר בעניין. רצוי לציין ש - 1) הכרטיס שברשותי הוא ATI Radeon 9700 - Hercules. 2) אני לא עושה Overclocking או משהו יוצא דופן. מה שכן אני משחק הרבה משחקים. 3) אני מחפש חנויות שנמצאות במרכז. לכן חנויות כמו Panda יהיו בעיה בשבילי. תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אוקי P: קראתי את הסטיקי וזה.. הבנתי שזה באמת יחסית פשוט לעשות OC אבל אני צריך לדעת כמה דברים.. מה צריך לבטל בביוס לפני שאני מתחיל לעלות את המכפלה של המעבד? מתי אני צריך להתחיל לעלות את המתח? אני צריך לשנות גם דברים בזכרון או רק של המעבד? אני חושב על OC ל 4.5-6.
-
- 5 תגובות
- 864 צפיות
-
-
נו טוב החלפתי 2 מאווררים והוספתי מאוורר וכולם של AeroCool X-Blaster The Heat Terminator 80MM ועדיין 57 בזמן עיבוד וידאו. מה שכן, הדיסקים הקשיחים יותר קרירים עוד עצות? משהוא להורדת הטמפרטורות? לסיכום: 1) יותר רעש 2) פחות כסף 3) לא השתנה - טמפרטורה יהודה
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום, יש לי P4 די סטנדרטי, שמשמש להקלטות מוסיקה (כרטיס קול לא סטנדרטי בכלל). הרעש של המאוורר מאוד מפריע ונשמע בהקלטה. קניתי מאוורר שהמליצו עליו ב- pchardware בתור מאוורר טוב. אולי הוא קירר טוב (primus נדמה לי) אבל הוא הרעיש עוד יותר מהגנרי. אני מחפש רעיון טוב לקירור המחשב, ומוכן להשקיע כסף (לא משהו מופרז, ואני לא אשים את המחשב במקרר). ראיתי ביקורת על Aerocool DP-101 באתר. זה פתרון טוב? הוא יתאים למעבד שלי? תודה לכל מי שיוכל לעזור בפתרון!
-
- 6 תגובות
- 864 צפיות
-
-
בהמשך לדיון שפתחתי לפני כחודשיים, אני עדיין מחפש דרך לקרר את התנור שלי ולכן אני מעוניין בקירור מים. אני מעוניין במערכת שלמה (כ.מסך+מעבד) בתקציב של 600 שקל, למרות שהתקציב מגביל לכן אני מניח שחריגה היא אפשרית. שימו לב שבמפרט שלי מימין, מצויין שאני כרגע עם Big Typhoon VX אך הטמפרטורות גבוהות מדי: האם המערכת הבאה, כפי שהמליצו בסטיקי של קירור מים היא האופציה הכי זולה עבורי? או שישנה מערכת תקציבית שתענה על צרכיי? בנוסף, הנה תמונה מהמארז שלי:
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
עד כמה תזמוני הזיכרון משפיעים על ביצועי המחשב?(כמצויין בכותרת) בפרט ביצועי הכרטיס הגרפי (אם בכלל - ואני מניח שלא). תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 864 צפיות
-
-
Mainboard : Gigabyte EX38-DS4 Processor : Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2500 MHz Video Card : ATI Technologies Inc Radeon HD 3870 Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) מקרר למעבד SYCHE NINJA מארז ANTEC sonata 3 שהרכבתי עוד מאוורר של 120 על איפה שיש את הHD'ס יש לי שלושה. תראו את הטמפרטורות זה הגיוני הכמויות האלה של המספר 50+? זה מאוד מדכא אותי... [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 864 צפיות
-
-
קניתי היום צג LCD 2X24 שעל גבו ישנם שלושה צ'יפים האחד HD44780C16 והשניים האחרים הם: SANYO LC7930 השאלה איך אני מפעיל אותו כלומר אני רוצה לחבר אותו בדומה למוסבר במדריך כאן באתר. ועוד שאלה האם ניתן לחברו serial ולא פרללי פשוט יש לי כבר מדפסת על יציאת ה LPT שלי ולכן אני רוצה לחבר ב serial. הודה לעזרתכם בנידון.
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני זקוק בדחיפות להמלצה על מאוורר 12V. למען האמת, ממש לא משנה לי אם הוא מרעיש או לא. הוא צריך להיות בגודל של עד 120. המאוורר צריך להיות חזק בעוצמת הרוח שהוא מייצר. אשמח למשהו גם זול. המאוורר לא משמש לקירור מארז או מחשב כלשהו אלא לשימוש חיצוני אחר. כמו כן, עדיפות למאוורר כזה שקל להשיג, כמעט בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה. ברשותי מאוורר 120 של gigabyte דגם DF1202512RFLN- המאוורר חלש מאוד לטעמי. אשמח לעזרה חברים, מדובר בפרוייקט בנייה שאני עורך לצורך ניסוי מדעי באוניברסיטה. תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 864 צפיות
-