עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Omry,

היי אנשים. שמתי לב כי בכל לוח אם ישנה הגבלה לתדר מסוים של זכרונות, כדוגמאת ה-Rampage II Extreme שיכול לעבוד עם זכרונות בתדר של עד ל-1,800MHZ. רציתי לדעת, האם ישנה דרך כלשהי לעשות OC ללוח ככה שיוכל לעבוד עם זכרונות במהירות יותר גבוהה, או שבכל מקרה יזהה רק 1,800MHZ? עד כמה שידוע לי, גם התדר של 1,800MHZ נחשב כ-OC ללוח האם. תודה רבה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 718 צפיות
  2. Started by avishalev2,

שלום אני הגברתי את מהירות המאוררים שלי ל-15 מתוך 16 מבחינה של מהירות וביצועים המאווררים שלי הם 80 על 80 מפלסטיק לא מטיטניום של לא יודע איזו חברה( חוץ מהמאוורר של המעבד שהוא כן מטיטניום) והשאלה לא מתייחסת למאוורר שעל המעבד

• 2 תגובות
    • 480 צפיות
  3. Started by dyn,

שלום, לפני כמה ימים חבר עשה לי OC למעבד מ 2.4 ל 3.4 שזה בערך 42%, המחשב פועל בסדר גמור. (מפרט מחשב מימין) עכשיו השאלה היא אם אני יכול להגביר את ה OC ל 50% כלומר ל 3.6 בלי שאני אפגע יותר מידי במעבד ולא אגרום לו להתחמם יותר מידי, אם כן אודה למי שיוכל להסביר לי במדוייק איך אני עושה זאת. תודה רבה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 752 צפיות
  4. Started by eliil1,

יש לי במארז בדלת בצד מאוורר 200MM , אבל הוא לא דוחף אויר בשיט הוא בקושי מכניס איזה רוח...איך אני מגביר אותו?

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by STi,

יש לי מאווררים שהגיעו יחד עם המארז, של אנטק, הם שקטים נורא אבל אין להם בכלל תפוקה של אוויר, ובגלל זה הטמפ הכללית ל המארז גבוהה יחסת הוא לא מקורר טוב המאוורר מגיע עם חיבור מולקס ואין אפשרות שליטה דרך המחשב למשל עם SPEEDFAN... האם יש דרך להגביר או שנות משהו בו כדי שיעבוד מהר יותר? תודה!

• 4 תגובות
    • 626 צפיות
  6. יש אפשרות להעלות את המהירות של המאוורר של ה INFINITY? דרך הביוס או תוכנות כלשהן? יש לי במחשב מתחת לספק מאוורר 120MM יש לי אפשרות להגביר את המהירות שלו גם? אם כן הייתי שמח להסבר. תודה.

• 3 תגובות
    • 608 צפיות
  7. Started by t-macc,

האלן הורדתי speed fun והמהירות שהמאורר שמוציא עומדת על 490,אני רוצה להגביר את המהירות,איך אני עושה את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 556 צפיות
  8. Started by nizan33,

שלום אני מקווה שזה המקום הנכון אם לא אני ממש מתנצל! בקיצור, בתוכנה שבדקתי ראיתי שהטמפ' של המעבד היא 48-50 מעלות במנוחה והמהירות של המאוורר שעליו היא 2721 אני חושב שזה ביחידות מידה של RPM חשבתי שזה יותר מדי ואני לא ממש יודע כמה זה במאמץ, אני חושב שהרבה יותר.. אני רוצה להגביר את מהירות המאורר כי ראיתי פה אנשים עם טמפ' ממש נמוכות ומהירות מאורר משהו בסגנון 6000 גם אם אני לא אוכל להגיע כל כך רחוק, מישהו מוכן להסביר לי איך להגביר את המהירות של המאורר? זה המאוורר המקורי של אינטל שבא יחד עם המחשב, לא החלפתי.. מעבד: Inter Pentium 4 Northwood mPGA-478 voltage: 1.4xx-1.5xx תודות רבות!

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  9. איך אני מגביר את מהירות הסיבוב שלו?

• 2 תגובות
    • 683 צפיות
  10. Started by esaly,

היי! יש לי מחשב עם פריסקוט(2.8GHZ) שמתחמם...מגיע ל65 מעלות בקלות... עשיתי לו כבר את רוב הטוויקים החומרתיים מבחינת קירור פיזי שכוללים ניקיון , החלפת גוף קירור ומאוורר ,כמו כן גם ריענון משחה טרמית... עדיין המחשב מאתחל את עצמו מידי פעם.. חשהתי אולי להאיץ את מהירות סיבוב המאורר של המעבד ע"י SPEEDFAN... מישהו יכול להדריך אותי? המון תודה מראש...

11. Started by korn666,

איך אני מעלה את המטח החשמלי כי הלדים שהוספתי מפיצים אור נורא חלש (בערך 5 לדים רגילים)

• 7 תגובות
    • 775 צפיות
  12. Started by UBS,

שלום רב עשיתי ל 7800GTX שלי OC והגעתי ל 485@1360 וכל מגה הרץ יותר מזה נהיה לי ארטיפקטים הבנתי שעל ידי הגברת המתח אפשר להתקדם עוד עם ה OC ושיש 2 דרכים 1 פיזי VOLT MOD ו2 צריבת ביוס עם מתח גבוה יותר אני לא רוצה לעשות שינוי פיזי בכרטיס אבל רציתי לדעת עם איזה תוכנה אני יכול לערוך את הביוס ואיזה מתח הוא אינו גבוה מדי ולא יסכן את הכרטיס תודה מראש

13. שלום לכולם רציתי לדעת איך מגבירים את המתח לכ.מסך 7800GT ומה זה נותן ? זה יכול להעלות לי את הציון ב 3DMARK05 ???

• 9 תגובות
    • 980 צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכם, אני שואל את השאלה בפורום הזה כי הרבה פעמים שעושים אובר קלוק מגבירים את מהירות הסיבובים לדקה של המאוורר. יש לי מחשב נייד מסוג HP 625, במאמץ המעבד (AMD Athlon II Dual-Core P360 - 2.3 GHz, 1 MB L2 cache) מגיע ל 80 מעלות. פתחתי את המחשב וראיתי שאין שם אבק שחונק את זרימת האוויר של המאוורר, המשכה הטרמית אומנם לא משהוא אבל אין באפשרותי לנקות את המשחה הקודמת ולמרוח מחדש מכיוון שצריך להסיר את כל הפלסטיקה של המחשב כדי להסיר את הגוף הקירור של המעבד. בעבודה מאומצת המאוורר של המעבד פולט חום רב מפתחי האוורור, אומנם הוא מסתובב לאת לפתוח את כל המחשב זה מאוד בעיתי, לכן הגעתי למסקנה שהגדלת RMS (מספר הסיבובים בדקה) של מאוורר המעבד תפתור לי את הבעיה. השאלה היא איך עושים את זה? אין …

• 2 תגובות
    • 984 צפיות
  15. Started by Antonimo,

האם אפשרי להגדיל את ה UPLOAD (אנטרנט כן..) על חשבון DOWNLOAD או משהו קזה??? OVERCLOK למודם

• 4 תגובות
    • 709 צפיות
  16. Started by Moo^Moo,

מעבד 2533, 256 MB 1066, (המחשב של DOC) המעבד מגיע לנו עד 1783 מגה הרץ ללא העלת וולטז'. כשהעלנו דרגה אחת למעלה ל-2018 המחשב קורס, פעם אחת באמצע 3DMARK ופעם אחת בתהליך הפעלת החלונות. מה גורם לקריסה? אני מנחש שכניראה או הזכרונות או חוסר הוולטז למעבד. בביוס הרמה הבאה של הוולטס היא 1550 וולט. לעלות את זה? האם הדבר נכון? יש סכנה כלשהי? תגובות. בתודה MOOMOO עריכה: באס 145 מכפלה 19.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  17. הא יש דרך כל שהיא להגדיל את המהירות והcfm של המאוורר?

• 7 תגובות
    • 712 צפיות
  18. Started by Sake,

לעשות חור בחלון של המארז שלי ולהוסיף איזה מאורר 120ממ?או 80ממ לפחות... זה המארז שלי http://www.pchardware.co.il/docs/pd1945162088.htm

• 12 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by zivgev,

אהלן, לאחרונה פעלתי לפי המדריך לoc למעבדי אינטל החדשים. השאלה שלי, לאחר סיום כל הבדיקות בחלק האחרון של המדריך יש להחזיר מספר הגדרות שהיו לפני כן. אך יש הגדרה בשם Intel Turbo Boost Technology שלא רשום שיש להחזיר אותה. האם אין צורך להחזיר? בנוסף בcpu-z רשום לי את מתח הליבה (לפי מה שכתוב במדריך) בצורה קבועה, לפני כן היה המתח משתנה בהתאם לעבודה של המעבד. האם כך צריך להיות? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  20. היי עשיתי OC לכרטיס מסך 7900GTX OC ממש עלוב עליתי מ1640\670 ל-1772\685 את הOC אני עשיתי גם עם ATITOOL וגם דרך הדרייבר של NVIDIA ושאני עושה RESTART למחשב הכל מתאפס להגדרות יצרן, מישהו יודע למה? והאם יש דרך להמשיך את הOC הזה (ע"י הוספת מתח) כי מבחינת טמפ אני מגיע מקסימום ל60, ואם כן איפוא אני עושה את זה? תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היום קיבלתי מספר חלקים חדשים למחשב שלי וביניהם את לוח האם הנ"ל של Asus וכמובן שניגשתי לתהליך ההמהרה במהרה (Pun intended) אך נתקלתי במספר אפשרויות בביוס הקשורות להמהרה אשר לא ידעתי את משמעותן ומן הסתם כצפוי חוברת ההוראות לא סיפקה שום אינפורמציה מועילה. בקיצור, אני אעריך אם מישהו יוכל לפרש את ההגדרות הנ"ל או לקשר למדריך כלשהו אשר מסביר את מהותן. - DRAM Static Read Control - Auto/Disabled/Enabled Transaction Booster - Auto/Disabled/Enabled - Clock Overcharging Mode - Auto/700mV/800mV/900mV/1000mV - CPU Voltage Reference - Auto/x0.63/x0.61/x0.59/x0.57 - CPU Voltage Damper - Auto/Disabled/Enabled - CPU PLL Voltage - Auto/1.70v - FSB Termination Voltage - Auto/1.20V/1.30V/1.…

• 1 תגובה
    • 771 צפיות
  22. יש לי זוג זכרונות 512MB של pdp liberty במהירות 400 מגההרץ ואני מחפש את ההגדרות האופטימליות בשביל OC. הנה תמונה מa64 twaeker אשמח אם תעזרו לי לסדר את ההגדרות. (קובץ מצורף) V [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 373 צפיות
  23. Started by guyaros,

מפרט המחשב הוא: AMD Athlon xp 1800 | Gigabyte 7vtxh+ | Asus GeForce 4 Ti4400 | WD40GB 7200 | Benq CDRW 32x10x40 | LG x52 | 120m"m fan on the roof| 120 m"m on the back | Hocky table fan on the door | TT volcano 7 plus | Hardcano 2 | TT G4VGA cooper cooler | Blue LED KATUDA|Arcatic Silver 3 אני יודע שבשיל לעשות אובר קלוק צריך ללכת לביוס ודרך שם להגדיר כמה דברים בהרגה ואת כול זה.. אז נכנסתי לביוס לא בשביל לעשות OC רק בשביל לראות.. וראיתי שם שאני יכול לשנות את ה MHZ של המעבד שלי יש לי AMD Athlon XP 1800 ועכשיו ה MHZ הוא על 133 זה אמור להיות כך???? וכם אפשר לשנות שם Vcore מה זה?? אני ידוע שזה קשור לספק... וגם מה זה S M A R T זה קשור להארד דיסק ויש לי את האפשרות הזאת ב…

24. Started by joko7,

שלום לכולם :hi: הורדתי את התוכנה הזאת שחשבתי לתומי שהיא אמורה לספק לי נתונים או ניטור או איך שתרצו לקרוא לזה על המצב הנוכחי של החלקים במחשב,טמפרטורות של מעבד והלוח אם ומהירות הסיבוב של המאווררים ומתח מהספק והיו שם עוד כמה דברים שלא הבנתי אבל הקטע שקרע אותי היה שאני צריך להזין את הנתונים בעצמי לתוכנה, מהיכן אני צריך לדעת אותם? ואם אני חושב בטעות ש80 מעלות זה סביר למעבד ומגדיר בתוכנה ל 80 ,, מה זאת השטות הזאת ומהיכן אני צריך לדעת מהם הנתונים הנכונים להזין?? אני לא הבנתי את זה בכלל ואני בכלל תוהה לגביי הקטע של המדידה עם התוכנה, לא זכור לי שהתקנתי חיישנים או מד-חום כלשהו בתוך המחשב אז על סמך מה נעשית המדידה של הטמפרטורה? מי יאיר את עיניי בהסבר ויתן לי גם על הדרך את הנ…

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  25. Started by a1a1a1a,

איך אני בודק את הטמפרטורה של הכרטיס, מהירות מאווררים וכו'.. יש לי GAINWARD GTX260 216 GOLDEN SAMPLE לא ראיתי שיש את האפשרויות האלה בControl Panel.

• 9 תגובות
    • 759 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.