אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לעשות מודינג ואני רוצה לדעת כמה עולה דרמל? לא משנה איזה סוג אבל שיהייו לא כל מיני ראשים כמה עולה מקדח כוס 80 מ"מ? וכמה 92 מ"מ? ו אני יכול לעשות חור למאוורר עם מסור ג'קסון? ג'יגסואו? זה יהייה קשה?
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle. הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה. רציתי לדעת אם זה תקין או שזה מעיד בכ"ז על בעיה כלשהי, בעקבות הפשלה הקטנה שלי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מפרט המחשב הוא: AMD Athlon xp 1800 | Gigabyte 7vtxh+ | Asus GeForce 4 Ti4400 | WD40GB 7200 | Benq CDRW 32x10x40 | LG x52 | 120m"m fan on the roof| 120 m"m on the back | Hocky table fan on the door | TT volcano 7 plus | Hardcano 2 | TT G4VGA cooper cooler | Blue LED KATUDA|Arcatic Silver 3 אני יודע שבשיל לעשות אובר קלוק צריך ללכת לביוס ודרך שם להגדיר כמה דברים בהרגה ואת כול זה.. אז נכנסתי לביוס לא בשביל לעשות OC רק בשביל לראות.. וראיתי שם שאני יכול לשנות את ה MHZ של המעבד שלי יש לי AMD Athlon XP 1800 ועכשיו ה MHZ הוא על 133 זה אמור להיות כך???? וכם אפשר לשנות שם Vcore מה זה?? אני ידוע שזה קשור לספק... וגם מה זה S M A R T זה קשור להארד דיסק ויש לי את האפשרות הזאת ב…
-
- 5 תגובות
- 830 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש לי את המארז XASER 3 עם ה-7 מאווררים,מעבד AMD 2000(לא עם ה-0.13) ,וולקנו 9. הטמפ' שלו היא ברגע זה כ-50 מעלות בערך,אני יודע שכבר דיברו על זה המון ש-50 מעלות זה לא מסוכן אבל השאלה שלי היא האם זה לא הרבה בהתחשב בעובדה שיש לי 7!! מאווררים? המחשב גם לפעמים נתקע לי האם יכול להיות שיש לזה קשר לטמפ' הזו?(שמגיעה לאחרונה גם לאזור ה-60). מה אני יכול לעשות בעיניין? מרחתי שוב משחה לאחרונה ולא השתנה כלום,אני יודע שהמארז הזה הוא מעולה וגם המאוורר של המעבד,אולי הגוף קירור הזה הוא פשוט לא משהו? במידה ואני אחליף לגוף קירור טוב יותר(אתם מוזמנים לזרוק הצעות) האם יהיה שינוי מהותי? ובכלל אם מישהו יכול להסביר לי מה בדיוק זה משנה הגוף קירור כי הרי המאוורר עושה את רוב העבודה לא?
-
- 14 תגובות
- 830 צפיות
-
-
היי. ישלי מחשב חדש והכל, והמאוורר הראשי לא זז בכלל, כולם זזים חוץ ממנו... תמונה: http://up352.s i z.co.il/ u p 2/zzeyqdweoy3n.jpg להוריד רווחים
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לפני שאני מחליף אותו החלטתי לנסות להמהיר את המעבד שלי, הקירור הוא AC Freezer 64, המעבד נימצא על 38-40 מעלות במנוחה לפי CoreTemp תמונה מ CPUZ של המעבד + הזיכרון: ה bios של הלוח אם: המתחים כרגע stock: לפי מה שהבנתי, אני אמור להוריד את המכפלה , לעלות את המתח למעבד , ולהגדיל את התדר. יש עוד משהו שאני אמור לדעת לפני שאני מתחיל? תודה
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי מחשב AMD 1600 פלוס עם כרטיס מסך GEFORCE3 TI 200 של CREATIVE רציתי לדעת מה היכולות של CREATIVE בתחום האוברקלוקינג, על הכרטיס שלהם יש נראה לי את הצלעות קירור הכי גדולות שיש מכל הכרטיסים האחרים, זה ריבוע גדול שמכסה גם את הזכרונות אם אינני טועה ועל זה יש מאוורר קטן. רציתי לדעת אם יהיה לי צורך גם בקירור נוסף ואיך אני יכול לבדוק מהי הטמפ' העכשווית של הכרטיס, ובכלל אם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג ? תודה מראש אחים .
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי כרטיס GeForce 6600GT והתקנתי דרייבר חדש יותר nVidia ForceWare 77.72 (הגרסא הקודמת הייתה 71.89) התוצאה הייתה שיפרו של כ - 2.5% ב -3dMark 2005 (מממוצע של 3740 נקודות ל- 3830 בהרצה של 3 מבחני המשחקים). לא רע, נכון? דרייברים חשדים משפרים כך בד"כ?
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום, בעת שימוש במחשב הושמעו צפצופים והמחשב היה ב75 מעלות. פתחתי את המארז פירקתי את הגוף קירור והמאורר ניקיתי אותם ומרחתי גריז תרמי חדש, ושומן המאורר) כעת בעת הדלקה הטמפרטורה מתחילה מ65 ומיד מגיעה ל85 מעלות, המאורר מסתובב בכ3000 סל"ד ובעת בדיקת מאמץ הוא מגיע לאחר מספר דקות ל106 מעלות ונכבה. יש לציין שבעת שימוש רגיל בגלישה וורד הוא קבוע על 90. האם הבעיה היא במאורר וגוף הקרור? או שהבעיה בחיישן? (המעבד הוא כפול ליבה LGA775 לוח אם ג'יגה בייט, קירור מעבד מקורי של אינטל) אם הבעיה בקירור איזה קירור מומלץ?(עדיפות למשהו יחסית זול) תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
רציתי שתיעצו לי איזה קירור יותר עדיף לזיכרון שלי.... ש שתי אפשרויות: 1 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_1148&products_id=6532 זה אם אני לא טועה עשוי מאלומויניום... 2http://www.pccool.co.il/upload/crc-u01-co(1).jpg קחו בחשבון שמהמוצר הזה צריך להמין פעמיים כי יש לי שתי זיכרונות... עכשיו תיעצו לי בבקשה מה יותר עדיף ויותר מקרר... ועוד דבר אם אני לא טועה גוף קירור מנחושת יותר מקרר מאלומיניום או שאני טועה? למה אני אומר את זה כי זה של פי סי קול עשוי מנחושת. וזה של פנדה אם אני לא טועה מאלומיניום אז גם זה עוד דרך למחשבה..
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, רכשתי את המארז Stacker 830 SE שיהיה פה מוכן ויחכה עד נובמבר שאני ירכיב מחשב חדש. אני מעוניין כנראה ללכת על תושבת 1366 ואני יקנה כנראה את ה i7 920 אלא אם כן Amd תוציא משהו חדש ומשתלם יותר בחודשיים הקרובים למרות שלא נראה לי. לא משנה לעניין הנושא - הסטקר שלי קצת מגביל אותי בגלל החלון צד של המאווררים בבחירת קירור למעבד בגודל רגיל, הגדולים בכלל לא יכנסו ללא הוצאתו ורציתי לדעת אם יש איזשהו קירור טוב מאוד עד מצוין [ אוויר כמובן ] במחיר שפוי שנחשב קטן יחסית לגדלים הסטנדרטים. אם אפשר להיות ממש ממש ספציפי אז שלא יעלה על 14 סנטימטר בגובהו על מנת שלא יפריע לחלון צד שלי. אשמח לשמוע אם יש דבר כזה בשוק, וכמובן בחנויות בישראל.. במקרה הכי גרוע אני פשוט מוריד את הפלסטיק בצד של …
-
- 7 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי את הקרביים של מצלמת רשת ששבקה חיים (אני חושב שהבעיה הייתה במחבר הUSB אבל לא בטוח) חשבתי על בניית אינטרקום וידאו לחדר. יש לי כמה שאלות: 1. איך אני יכול לבדוק אם הלוח תקין 2. איך אני יכול לחבר את זה למוניטור? אני יודע איזה פינים מוציאים פלט אבל אני לא יודע באיזה פורמט ומה נחוץ כדי לחבר את הccd למוניטור כלשהו יש למישהו רעיון יותר טוב לשימושים? חבר שלי הציע להשיג לוח strong ARM (כמו של Palmים שונים) ולבנות פקס צבעוני
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
אין לי מושג איך לחבר את המאוורר שמתי אותו במקום אבל אין לי מושג מה לעשות אם הקליפים האלו , יש הוראות מפורטות באינטרנט? מה שאני קיבלתי לא עוזר לא משנה חיברתי אבל בכל זאת שאלה , מקבלים 2 קליפים למאוורר למי שיודע , זה 2 קליפים למאוורר אחד? מה אם אני רוצה 2 מאווררים? ולאיזה כיוון צריך להיות מופנה המאוורר?
-
- 9 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני צריך תוכנה אובר קלוק לכרטיס המסך(7600gs) שלי אני לא יודע מה הכי מומלץ
-
- 8 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי בעייה עם א"ק אני מעלה את הבאס ל-150 המחשב נתקע מה יכול לגרום לזה ? ליתר בטחון אתן את המפרט AXP1900+ +VULCANO8 WITH SF ASUS A7N8X KINGSTON 256MB DD266 KINGAMX 265 MB DDR400
-
- 11 תגובות
- 830 צפיות
-
-
מהם ההבדלים הכי גדולים שראיתם בין משחות בטמפ ? האם הגיוני שמשחה גנרית עלובה תפיק 5-10 מעלות יותר ממשחה מוכרת כמו MX2 או AS5 ? או שמדובר בחצי מעלה בין המשחה הכי גרועה למשחה הכי HIGH TECH ?
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני לא יודע אם זה המקום לשאול מקסימום תעיפו אותי לפורום אחר...:-) העלתי את הwcpuid משום מה התוכנה לא זיהתה לי את המהירות של הזיכרונות יש לי DDRAM 266MHz של חברה בשם Hynix אפילו מצאתי Made in Korea בקטן חחחחח משהו ע'נרי אני משער לעצמי.... אבל מה שאני לא מבין למה הוא לא מוצא את המהירות של הקקה הקטן
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום גמרתי כבר לעשות את ה OC לכרטיס מסך של הלפטופ שלי אך הייתי רוצה שה OC הזה יפעל באופן אוטומטי במצבים הבאים: 1) אך ורק כשמפעילים משחק או יישום שמציג גרפיקה 2) מתי שהטמפרטורה לא עוברת את ה 80 מעלות ושיתבטל במצבים הבאים: 1) כשיוצאים מהמשחק או המיישום שמציג גרפיקה 2) כשהטמפרטורה עוברת את ה 80 מעלות האם זה אפשרי? אם כן אז אשמח אם תגידו לי איך לעשות את זה! תודה לעוזרים! עריכה: לא משנה הבנתי איך עושים את זה!
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
חבריה אני מחפש בנרות מאוורר 80 מ בעובי סמ עידכון: או סמ וחצי כן הם קיימים כל מי שיש לו מעבד XP 1600-1900 וקיבל בזמנו את הלוח קירור של ספייר איתו בייחד אז על הלוח קירור יש את המאוורר הזה. תעזרו לי אני מוכן לתת תמורתו את המאוורר שבא עם הלוח קירור של זלמן ה 6000U בא איתו מאוורר של 90 או 92 ממ או מה שזה אפילו מי שיש לו ומוכן להחליף ורוצה לעשות חור במארז יש לי בבית מקדח כוס וגומיות ואני מוכן לעשות לו כמה חורים שהוא רוצה בגודל 80 ממ ולתת לו גומייות מתנה על חשבוני! או אם אתם יודעים שמוכרים אותו איפשהו צרו קשר אם אתם יכולים לעזור פה בפלא או באיי סי קיו 053910337 67402537 עודד עידכון שמעו גם 2 סמ יוכל לעזור אבל אז אני יצטרך שני מאווררים של 70 ממ על (פחות כולל) סמ וחצי
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם, המסך שלי התחיל להתכבות כל כמה זמן במיוחד בעומס בדקתי את הטמפ' וראיתי שאכן הכרטיס מסך מתחמם מאוד מדובר ב ASUS 8800 GTS בדקתי בתוכנת "אוורסט" וראיתי את בעיה נראה לי במתחים: אפשר לראות ש +12 נמוך מאוד. האם זה בעיה בספק? האם הוא הלך? מדובר בספק EZCOOL 450W. או האם יש איזה דרך אחרת? בתודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
קניתי פנטיום 4 2.8 פרסקוט על לוח של אינטל,במארז יש לי מאוור מקדימה שמכניס אוויר(בקושי לדעתי) ומאוור על המעבד(סטנדרטי של אינטל) כמו כן יש הכנה למאוורר נוסף בדופן האחורית של המארז שאני משער שהיא למאוורר 80120 אני לא יודע להבדיל(איך מודדים?) אני מבקש ששתמליצו לי על דגמים ועלויות פחות או יותר לקירור של המחשב כי הוא לא יורד מ57 בסביבוה של וידוס ואני לא רוצה לחשוב לאן הוא יגיע במשחקים........... אז איזה קירור מומלץ? רק למעבד ואולי מאוורר אחורי נוסף או שאני צריך גם ללוח (נראה לי שיש עליו מעים תושבת קטנה כסופה שלא ברור לי למה היא.) וגם לכרטיס מסך ולדיסק הקשיח.... מה שתמליצו זה מה שאקנה כי אני לא מבין בזה יותר מדיי... אז אני מקווה שתמליצו לי נכונה...... תודה רבה מראש לכולם.
-
- 12 תגובות
- 830 צפיות
-
-
יש לי כריס מסך 6600GT של ג'יגהבייט המאוורר הקטן שלו עושה המון רעש, פירקתי שימנתי לא עוזר. ניסיתי לנתק בכלל אבל הכרטיס מגיע לטמפ' גבוהות (90 מעלות) מה אפשר לעשות?
-
- 3 תגובות
- 830 צפיות
-
-
לא הבנתי משהו.. הקירור הזה כבר בא עם מאוורר והוא בעצם עולה 331??? או שצריך להרכיס לו מאוורר ואז בעצם הוא עולה 400+ ??? http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=220
-
- 10 תגובות
- 830 צפיות
-
-
דיברתי עם הבעלים, והוא טוען שבזכותי הוא מקבל ה-מ-ו-ן פניות מישראל, (כי אני מצאתי אותו ופירסמתי אותו כאן ) אז שכנעתי אותו להוסיף לרשימת הארצות שהוא עושה אליהן משלוח את ישראל, מה שאומר שאתם לא צריכים לשלוח לו מייל בשביל לסדר משלוח לישראל! אני לא יודע אם זה פרסום חינם, אבל האתר מוכר לדים מצויינים (קיבלתי כבר את החבילה שלי.. ;D ) במחיר עוד יותר מצויין (לד לבן/כחול/אדום/ירוק של 5000MCD עולה 0.5$!!), וכתובת האתר היא: www.ExaByteSystems.com
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-