עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי צינורות נחושת בבית שהבאתי במטרה שאולי אני אוכל לעשות איתם משהו לגבי קירור. יש לכם רעיונות מה אני עושה איתם ?

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  2. העלתי את המעבד ל 3 גיגה אבל הבדיקה נכשלת ב OCCT הוא מעיד על עליה של טמפ' גבוהה למרות שב CORE TEMP הטמפ' בסדר גמור גם ב EVEREST מראה שהכל בסדר ושאני מפעיל בדיקות אחרות כמו MEMTEST פריים וורסה 95 PC MARK הכל עובד פרפקט ואין עליה של חום מקסימום 55 מעלות יכול להיות שהתוכנה OCCT לא אמינה והיא טועה במעלות החום של המעבד? היא מראה לי 90 מעלות חום בתרשים אחרי שזה נכשל לעומת CORE TEMP שמראה 50 מעלות

• 1 תגובה
    • 586 צפיות
  3. קראתי בנעוץ על ה FurMark (למרות שהרצתי אותו מלא פעמים ולא קרה כלום) גם ב ATT זה יכול להרוס ?

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  4. Started by gjook,

שלום לכולם , אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי קישור שמראה הבדל בביצועים , נגיד במשחקים בין e6300 עם אובר של 2.8 ghz או אפילו יותר, לבין המהירות המקורית (1.8 נדמה לי..)... כאילו על הנייר יש הבדל של לפעמיים 100% אבל איך זה באמת משנה בפועל?

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  5. Started by chinchi,

שלום. ההבדל בלוגי'ק בין ה 7200L ל 7300 הוא 10 שקל יותר ל7300, שזה זניח ביותר, במה שנראה לעין זה רק העיצוב, אך האם ביצועים טובים יותר אכן יכולים להתקבל ב 7300? האם כדאי ללכת על ה7300? תודה רבה לעונים.

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  6. מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל, מה עדיף ? וכו' ?

7. אני עושה אוברקלוק ל6950, וכבר היו לי כל מיני סוגים של קריסות.. למשל מסך כחול, פסים וכו' איזה מצבים קורים בגלל שהליבה לא יציבה ואיזה מצבים אם הזכרון לא יציב?

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  8. תראו החלטתי שהפעם אני עושה את ה-OC באופן מבוקר יותר [מקודם העלתי ל3006, ואחרי שעתיים וחצי הפריים נתנה הודעת שגיאה]. אז בהתחלה העברתי ל2700 [יחס 1:1] והרצתי פריים 95 ל3 וחצי שעות, הכל עבר חלק. אח"כ העלתי ל2880, והעלתי מתח ל1.6 בביוס [המתח המקורי הוא 1.52]. הבעיה היא שבאוורסט המתח מזוהה כ-1.57, ובCPU-Z כ-1.568 [ערכים דומים]. בכל מקרה, השארתי את המחשב בלילה והרצתי פריים 95 במצב של 2880, והמחשב עבר את הבדיקה ללא שגיאה עד הבוקר, כלומר 7 וחצי שעות. מעלות מנוחה 30, ובשיא של פריים 95 57 מעלות. קירור סטוק, מאוורר מול המעבד מכניס ומוציא מתחת לספק. יש מקום לדאגה מהמתח?

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  9. Started by Bang,

מה הבדל בין לד רגיל, לד סופר חזר ודיודה לייזר ומה אומר הדבר הזה 3500mC

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  10. לפני יומיים קיבלתי את המחשב החדש שלי. בכל מקרה,עם המאוורר הוזמן מאוורר למארז מדגם:Ezcool 120mm Case Fan 18.5dba 55.6CFM. מה שקרה זה שכנראה המאוורר לא היה במלאי אז שמו לי(בלי לציין זאת..) את המאורר הזה במקום:Raidmax 120mm Case Fan 29.8dba 70CFM. עכשיו אני רואה שלRiadMax יש יותר CFM אבל הוא גם מייצר יותר רעש...האם תוספת הרעש תורגש עם המפרט שלי(בצד)? הRaidMax עולה גם עוד 11 שקל שבמחירים האלה זה 50% חחחח... האם החברות חשובות במוצרים קטנים כגון אלה?האם זה דבר שדורש התייחסות או לעזוב את זה?

• 4 תגובות
    • 447 צפיות
  11. Started by Danix60,

היי מה ההבדל בין H50 לH70 של Corsair.? תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by lubian,

איך יכול להיות שבשני תוכנות של OC יהיו אותם תדרים, אבל תוצאה שונה? הגעתי לתדרים יציבים בMSI Afterburner ואז ניסיתי להריץ אותם על GIGABYTE OC_GURU שבאה עם כרטיס מסך וקיבלתי תוצאה שונה. מישהו יכול להסביר לי למה זה יצאה ככה ולא זהה? השתמשתי בGPUTOOL וOCCT לבדיקת שגיעות. בבדיקות בHEAVEN יצאה לי תמונה כזאת: מעבד וכ. מסך סטוק: FPS: 59.7 Scores: 1505 Min FPS: 20.4 Max FPS: 93.5 מעבד@3200 OC, כ. מסך סטוק: FPS: 101.6 Scores: 2560 Min FPS: 30.7 Max FPS: 203.8 מעבד@3200 OC, כ. מסך@+62 ליבה ו+136 זכרון: FPS: 102.7 Scores: 2586 Min FPS: 30.7 Max FPS: 213.0

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  13. או קיי אז לפניי הכל... בשעה טובה הצלחתי להעלות עוד קצת את הOC שלי.. הנה הנתונים... מעבד 2720 (320X8.5) מתח 1.612 טמפ מנוחה 35 מאמץ 52 (קיץ) זכרונות וכאן הבעיה... בביוס רשום 266 מתח 2.8 מחלק DDR333 בזמונים של 2.5-4-4-8-1T בתוכנות שרשמתי בכותרת רשום לי 247.5 האם הביוס טועה או התוכנות עצמן טועות?.. אני לא יודע מה לעשות תודה מראש. predator_008

• 1 תגובה
    • 373 צפיות
  14. התוכנות - CORE TEMP ו-EASY TUNE5 של GIGABYTE . ההבדל - 13 מעלות! תמונה -

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by meo,

שלום, יש לי מעבד amd 1.13 כשאני שם אותו על לוח aopen ak73 הטמפ' שלו היא בין 30-40 וכשאני שם את אותו המעבד באותו המארז ואותם תנאים אבל עם לוח אחר - gigabyte 7zxe הטמפ' עולה לסביבות 60 מעלות. למה יש הבדל כזה גדול בין הלוחות ומה אפשר לעשות בשביל להקטין את זה ? תודה.

• 5 תגובות
    • 679 צפיות
  16. המעבד E6400 התוכנה CORE TEMP הבדלי של 2 מעלות בין ליבה1 לליבה 2 האם זה הגיוני?

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  17. Started by wow,

החלפתי את הלוח אם שלי לאסוס A7N8X דלוקס,התקנתי את הדרייברים(מהדיסק) ולפי הביוס הטמפ' של המעבד שלי(AMD 2000) היא 48 מעלות בעוד שהפאנל (של ה-XASER 3) מראה 38 מעלות בערך. מי צודק,ולמה יש כאלו הבדלים כי עם הלוח הישן(ג'יגבייט VAX) הטמפ' היו כמעט אותו הדבר.

• 0 תגובות
    • 469 צפיות
  18. יש לי מחשב Q9300 שהחלטתי לעשות לו OC קטן ולחליף לו מאוורר. (באותה ההזדמנות גם הזמנתי S1 כדי להחליף את הקירור סטוק של ה-8800GT ,אבל זה כבר סיפור אחר) אחרי קריאה של המדריכים בפורום והתענינות בקירור טוב, החלטתי ללכת על ה-AC FREEZER 7 PRO, שמתאים ל-OC קטן. החלפתי את מאוורר הסטוק ב-AC, עשיתי OC קטן למעבד מ-2.5 ל-3.0 והכל הלך חלק ובלי בעיות. אבל אז שמתי לב שיש הבדל קיצוני בין טמפ' המעבד, לבין טמפ' הליבות. ולא מדובר בהבדל זניח של מעלה או שתיים, אלא הבדל של 15-20 מעלות. ההבדל נראה לעין גם במצב IDLE וגם אחרי מאמץ. (אני מצרף תמונות להמחשה) ממה נובעים הבדלי הטמפ'? האם הטמפ' נורמליות למעבד Q9300 עם OC וקירור AC? ואם לא, אז מה צריך לבדוק ומה צריך לשנות? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 615 צפיות
  19. שלום השאלה שלי פשוטה אני רוצה לרכוש כרטיס 4850 עם אחד גיגה זיכרון והעניין הוא יותר קוסמטי עד כמה יעיל ה VAPOR -X החדש מול הקירור המקורי שניקרא קירור סטוק?? (שאגב מגיע עם הכרטיסים המקבילים המקצועיים) התכנון שלי הוא לא לשחק אלה להמיר את הכרטיס לכרטיס גרפי לעבודה עם תוכנת שירטוט ולא מעבר.לכן השאלה האם לקנות אותו עם קירור סטוק (שיותר יפה לדעתי - או לקנות אותו עם הקירור החדש.בהתחשב שאני לא אפעיל אותו כמו שהוא אמור לעבוד אל רק בדו מימד או תלת מימד אבל לא במשחקים.

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  20. האם סביר שיהיה הבדל בטמפרטורה במאמץ של כ- 5 מעלות בין ליבה לליבה (מפרט מימין) ? האם כל פעם שמפרקים את הקירור של המעבד צריך לנקות ולמרוח את הגריז הטרמי ? למשל, אחרי מריחה חדשה, מסתבר שהגריז לא מגיע לכל מקום באופן שווה, צריך לנקות ולמרוח מחדש, או לתקן את מה שיש ? תודה

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  21. התקנתי קולר 620 (קירור מים של אנטק) על i5 2500K (בלי OC כרגע) ויש לי לוח של גיגה בייט ככה שאני משתמש ב touch bios בשביל לקרוא את הטמפרטורה של המעבד בביוס מתוך windows. עכשיו שאני משווה בין מה שהביוס מדווח בוינדוז לבין real temp, speedfan וכל התוכנות האלה זה מראה הפרש של כמעט 10 מעלות ממה שהביוס מדווח. בביוס אני מקבל בין 30 ל- 32 מעלות. ובתוכנות צד שלישי אני מקבל ~ 40 מעלות. אני שובר ת'ראש ומנסה להבין למה, ואיזה מהם זה הנכון, הנטייה שלי היא לכיוון הביוס אבל עדיין...יש פה סוג של "מסתורין" שלא עליתי עליו עדיין. תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מישהו יודע מה ההבדלים בקירור (אם יש למישהו קישור להשוואות מה טוב!) בין הזלמן הזה: Zalman CNPS7000B-Cu 92MM Fan לבין Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan בקיצור, עד כמה המעבר למאוורר 120MM עוזר?

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  23. Started by Jumpin Jack Flash,

שלום לכולם, יש לי התנגשות בתוצאות מדידה - התוכנה PC Wizzard 2006 מראה שהמעבד עובד ב 102-101 מעלות ואילו ה BIOS מראה 35-40. מה שכן ב- PCW יש עוד שני מדידים שאפשרי שאחד מהם (אולי השני) מראה מה שהלוח אם מראה ב BIOS. בנוסף בדקתי את GWUM של GigaByte והוא מראה כמו ה BIOS... אז האם זה אומר ש PCW לא קורא נכון את הטמפ' או שהמעבד שלי עובד בטמפ' גבוהות מידי? בבקשה עזרו

24. Started by n3b,

שלום, לאחר שלא הצלחתי להעלות על הגורם לטמפ' הגבוהה, הבחנתי בכך שכאשר אני נמצא בווינדוס ויסטה(בד"כ אני על אקספי..) הטמפ' צונחת בכ7 מעלות. באקספי היא על 49 במנוחה ובויסטה על 42 מדוע זה קורה? כמו כן יש לי אנטיוירוס(NOD32) באקספי ואין תוכנות מיותרות ברקע... מעבד Q9450+AC EXTREME

• 5 תגובות
    • 537 צפיות
  25. במנוחה מוחלטת בחדר ממוזג, ה- PC PROBE II מדווח על טמפרטורת מעבד של 42 מעלות בעוד EVEREST PRO מדווח על 32 מעלות. למי להאמין? יש אמצעי מדידה נוספים מומלצים יותר? תודה רבה TMP

• 5 תגובות
    • 720 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.