אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
היי. לאחרונה המעבד לוהט במאמץ, 70-75 מעלות ולעיתים במקס' 78C בערך, האם זה בסדר להיות ככה במשך תקופה של כמה חודשים רצופים?(Q9550) חשבתי אולי להחליף את המשחה טרמית מלבד ניקיון האבק, אבל רציתי לדעת אם צריך לפרק את הלוח אם בשביל לפרק את הקירור , כי אחרת אני בבעיה וסיבוכים איתו. להתחיל לפרק זה סרט שלם, כל הכבלים הדקיקים והג'ימפורים של הריסט וכו', גם אם אני אלך לפי הספר יקח לי זמן לזכור איפה היה כל אחד ופשוט לא בא לי להסתבך עם זה... אולי המשחה גם סה''כ בסדר, פשוט לא ניקיתי המון זמן
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המעבד: AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU רציתי לשאול אם המאוורר הזה יספיק לקרר את המעבד כמו שצריך: Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD (במארז יש מאוורר 80 מ"מ מאחורה ו 80 מ"מ מקדימה)
-
- 7 תגובות
- 738 צפיות
-
-
היי יש לי בבית מחשב עם לוח MS9307C+(USB) SiS (645DX chip) רציתי לדעת מה אני יכול לעשות עם הלוח הזה (oc( כי הוא ממש לא משהו...
-
- 7 תגובות
- 718 צפיות
-
-
איך אני יכול לכבות ליבה אחת במעבד כזה ? למען תוצאות o.c טובות יותר .
-
- 7 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום...אני חדש בפורום הזה...ואני שמח להצתרף.....כי אני ממש בעניין של המודינג ושל האובר קלוקינג.... אני שמתי לב למאוורר שממש נראה לי טוב.... http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/525drivebay/a1869.htm אני מדבר שם ר על ה x blower זה נראה לי ממש פתרון טוב... בגלל שהוא גם מקבל אוויר מהחלק העליון של המארז וגם מהחלק התחתון של המארז.....ואז הוא מוציא אותו החוצה.... לפי דעתי אם אני יקנה אותו ועוד שלושה מאווררים...ואני יסדר אותם שיהיה אחד למעלה בחזית ואחד למטה בחזית....ואחד או בחלק העליון של המארז( זאת אומרת שיופנה לכיוון הריצפה) או בדלת של המארז... מה אתם אומרים? האם הx blower טוב...? האם כדיי לי? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שמתי את היד על המארז והוא חם... אז נכנסתי לאוורסט לבדוק מה הטמפרטורות- וגיליתי שהמעבד על 85 במעלות במנוחה! רק מסנג'ר וקספרסקי פועלים ברקע, בוינדוס ויסטה. הפעלתי את מאוורר המעבד על 100%-4625RPM, והטמפרטורה ירדה ל-74 מעלות. האם זה נורמלי? אני יכול להיות רגוע או לא? המעבד הוא Intel Pentium 4 630, 3000 MHz והקירור שלו הוא ASUS ICE STAR. http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=92&l1=16&l2=65&l3=0 אשמח לתשובות.
-
- 7 תגובות
- 620 צפיות
-
-
היי לכולם לפני חודש קניתי קירור למעבד ARCTIC FREEZER 13 הקירור מעולה ושקט ואני מרוצה ממנו. המחשב אצלי תקין וללא בעיות התחממות בדרך כלל אני לא עושה כיבוי מחשב אלה שם על מצב "שינה" אתמול החלטתי לכבות ולתת למחשב לנוח ושהדלקתי בבוקר גיליתי שהמאוורר של הקירור פועל ללא הפסקה על 100 אחוז מהירות ללא שום פקודות מהירות מהלוח . למרות שבביוס מצויין שכן. ניסיתי לשחק עם המחשב כדי להבין מה קרה אך כלום לא עזר לאחר שעשיתי שוב כיבוי למחשב הבעיה נפתרה והמאוורר חזק למהירות השקטה והנורמלית שלו. ואני נשארתי עם שאלה מטרידה, מה יכולות להיות הסיבות לזה? מפרט מחשב: i7 870 intel cpu cooler freezer 13 4 giga ram gtx 460 gpu
-
- 7 תגובות
- 770 צפיות
-
-
מכירים שמריצים PRIME95 ויוצא שגיאה בליבה אחת כבר אחרי שעה, אבל לא ראיתם ונתתם לבדיקה להמשיך, ושאר הליבות לא נתנו שגיאה בכלל? אז חשבתי פשוט לקבוע את המתח המירבי שמוכנים לעבוד איתו מבחינת בטיחות/חום (מה שמגביל), לדוגמא 1.3V ואז לשים מכפלה 46 לכל הליבות ... אם ליבה כלשהי נכשלת , מורידים אותה ל45. אם זה נראה בסדר, מנסים להעלות את האחרות ל47. בקיצור ככה מוצאים את המכפלה הכי גבוה שכל ליבה תגיע. לפי מה שאני מבין, האוברקלוק ברגיל מוגבל לפי הליבה הכי גרועה... ובעצם יכול להיות מצב שליבה אחת גרועה לאוברקלוק והשאר ממש טובות לדוגמא. הרי זה כאילו שיש לי לדוגמא 4 מעבדים נפרדים, ויש סיכוי לא רע שאחד מהם יהיה מצויין ואחד על הפנים לOC. אגב לא ניסיתי את זה, השאלה אם זה בכלל אפשרי? למשל בגי…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני זוכר שאמרו פעם שהמכפלה של P3 נעולה אז איך הצלחתי לעשות OC ?? ובקשר לעניין של הקצרת החיים ע"י OC אם נגיד אני מחזיר את המעבד למצב "רגיל" אז אורך החיים שלו יהיה ארוך יותר ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המחשב Phenom II x3 Tripple-Core 720 Socket AM3 2.8Ghz MA770-UD3 AM2+, AM3 770 Chipset, DDR2 1066, 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel HD 4850 512MB Zalman Fansink GDDR3 DX10.1 HDTV 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS DVD±RW GH22NS x22 Black SATA Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) Elite 335 Black (No PSU) enermax ECO 80+ 400W Active PFC 12cm Fan PSU הביאו לי תוכנה עם המחשב שאני יכול להגביר את התדר מהירות של הכרטיס מסך האם זה בטחוני וטוב לכרטיס?
-
- 7 תגובות
- 774 צפיות
-
-
הזמנתי קירור ZALMAN VF700 AlCu VGA COOLER מהאתר www.,יש לי כמה שאלות 1.מורידים את המשחה הטרמית עם כמה אחוז אלכוהול ועם צמר גפן? (כמה האחוז אלכוהול צריך?) 2.זה לא מסוכן ככה להשתמש באלכוהול על הליבה? זה לא מוליץ חשמל יגרום לכרטיס להשרף? 3.איפה שמים את האלכוהול קודם? על הצמר גפן ואז מנקים? או על הליבה טיפה ומנקים? 4.כמה אלכוהול צריך? הרבה או טיפה? 5.המשחה הטרמית שבאה עם הקירור לבין משחה טרמית כמו MX1 יהיה הבדל משמעותי? כי אין לי עוד כסף גם למשחה חדשה. 6.ששמים את המשחה הטרמית שמים במרכז הליבה ועם מה אני מנגב את זה על כל הליבה וגם כמה משחה צריך?,אם לא שמתי טוב את המשחה אני צריך לנקות ולשים שוב?
-
- 7 תגובות
- 696 צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות: 1. האם קרור טוב יותר של המחשב ישפר את ביצועיו - גם בלי OC - או במילים אחרות אם אני לא מתכוון לעשות OC במחשב חדש שאני קונה, האם כדאי להשקיע בקרור. 2. באיזה אתר הייתם ממליצים לי לרכוש חומרה למחשב (לוח, מעבד וזיכרון) - גם לגבי מכיר וגם לגבי אמינות. את האמת יותר לגבי אמינות כי הבדלי המחירים לא משמעותיים. כחו בחשבון שאני צריך את עזרתם בהרכבת המחשב עצמו. בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, (מקווה שזה המקום הנכון לשאלה..) אתמול המחשב שבק לפתע חיים... לאחר בדיקה מהירה במסך הPOST מסתבר כי המעבד מעלה מיידית את הטמפ' ואז מכבה את עצמו... בפתיחת המארז מסתבר - באופן לא מפתיע - כי גוף הקירור נפל מהמעבד ונמצא בתחתית המארז... בדיקה מדודקדת יותר מראה כי מסגרת הפלסטיק סביב הסוקט AM2 נשברה ועל כן לא ניתן להרכיב את גוף הקירור חזרה..(קירור מקורי של AMD). מדובר בלוח mATX של ASUS , מעבד SEMPRON 2800 היכן ניתן להשיג מסגרת חלופית? בחנויות המחשבים שחיפשתי לא היה.. אינני מעוניין לשדרג קירור או מעבד או לוח אם .. האם למישהו יש מסגרת כזו זרוקה בצד עקב שדרוג או לוח אם תקול? והוא מוכן לתרום!? (אזור ירושלים), מדובר במסגרת פלסטיק המחוברת ללוח בעזרת 4 ברגים (בלוח ה…
-
- 7 תגובות
- 685 צפיות
-
-
הכל נירה יציב רק יש כמה פונקציות בביוס שאני לא יודעה מה לעשות להם צילומים מהביוס : http://img208.imageshack.us/img208/7758/dsc03344kg4.jpg http://img524.imageshack.us/img524/5930/dsc03345ah2.jpg זה כרגעה הביוס לא יודעה מה להגידר ב 2 C . I . A והזיכרון עכשיו עובד על 667 מה לעשות ?? עם יש עוד משהו שצריך/עדיף/כדאי לשנות תגידו תודה
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
לכרטיס hd6850 ניסיתי אתMSIAfterburnerSetup230 הוא גורם לריצודים במסך,האמת גם בווינדוס 7 זה קרה,אבל עם דרייבר יותר ישן של הכרטיס זה היה עובד בסדר. התוכנה TRIXX אומנם עבדה בסדר בWIN7 אע"פ שאני לא מחבב אותה כל כך,אבל בwindows 8 היא מאפסת את האוברקלוק ומראה את מהירות השעון בכלל לא נכון והגיוני. rivatuner גם בxp וגם בWIN7 לא פותח לי את האפשרות האוברקלוק,ואני מדבר שה ccc לא מותקן במחשב אלא רק הדרייבר בלבד. אגב: יש לי גם windows xp שנמצא כרגע על אוברקלוק עם התוכנה MSIAfterburnerSetup230 אבל עם דרייבר ישן יותר של הכרטיס ואין שום בעיות. בכל מקרה איזה תוכנות אתם ממליצים לי ל win8 ?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקשיבו, הגעתי ל2.4GHZ באוברקלוק מ2.13( 300X8 אני יודע עלוב) אבל בסטוק אני עושה ב06 כ4200 נקודות ועכשיו רק 3800. ניסיתי להחזיר הכל מחדש וזה עדיין 3800? מה יכול להיות הבעיה? משהו?
-
- 7 תגובות
- 792 צפיות
-
-
אז ככה המפרט שלי הוא לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤495 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS כמות: 1 - מחיר: ¤305 ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ¤325 זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 כמות: 1 - מחיר: ¤461 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB - אחריות 5 שנים כמות: 1 - מחיר: ¤331 כרטיס מסך: Gigabyte Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1295 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 המהרת מערכת מחשב: אני מעוניין בהמהרת המעבד כמות: 1 - מחיר: ¤0 עכשיו אני עדיין שוקל להכניס את הq6600 במקום e8500 למפרט מה אתם אומרים על Arctic Cooling Freezer 7 Pro …
-
- 7 תגובות
- 613 צפיות
-
-
כשקנית את המחשב החלטתי שיום יבוא והוא יהיה חלש וזהו תהיה הזדמנות יפה ללמוד קצת על OC אז כבר קניתי מערכת יעודית למטרה LANPARTY UT nF4 Ultra-D amd 3200 אם קירור FREEZER 64 PRO Crucial Ballistix ddr 4000 2X512 leadtek 7600 GT בכל מקרה קראתי קצת מדרכים באינטרנט והחלטתי שהגיע הזמן לנסות בתחלה העלתי מיד את הFSB ל220 ובדקתי ואת הזכרונות השארתי על מה שרשום בCPUZ 2-3-3-8 עבור 200 בדקתי בS&M הכל עבד ואז המשכתי עד באס 240 בלי שום שנוי העלתי ל250 ואז הS&M הראה שהמעבד קרס העלתי לו מתח ל1.45 והוא עבר ואז הS&M המשיך לבדיקה של הזכרונות בתחלה הוא קרס ואז שינתי את התיזמונים למה שרשום בCPUZ עבור 250 2.5-4-4-10 ועדיין לא עבד בכל המשכתי לשחק אם התיזמונים עד שכבר הע…
-
- 7 תגובות
- 566 צפיות
-
-
צריך המלצה להיט סינק ולמאורר למארז שידרגתי לא מזמן למערכת הבאה AMD Athlon 64 X2 4200 זכרונות פשוטים של קינגסטון 2 כפול גיגה לוח ABIT NF-M2S מארז מיני HEC 6K31 לא עושה אוברקלוקינג משתמש בכרטיס מסך אונבורד מה שחשוב לי זה שיהיה שקט מה דעתכם עלFreezer 64 PRO Arctic Cooling לגבי המאורר של המארז אולי אני אבטל אותו בכלל ... אני לא יודע אם במארז הזה אפשר בכלל לשים 120 מילימטר .... כל הצעה תתקבל בברכה תודה
-
- 7 תגובות
- 642 צפיות
-
-
יש פנטיום 4 1.8 באוברקלוק ל 2.33 אז איזה קירור עדיף zalman slk 600 ax 7 slk 800
-
- 7 תגובות
- 884 צפיות
-
-
-
ברשותי המערכת הבאה: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte GA-MA78GM-S2H v1 DIMM1: Corsair XMS2 CM2X1024-6400C4 סה"כ 4GB של RAM לאחרונה מאוורר הסטוק של AMD שבק חיים מכיוון שצריך לקנות קירור חדש חשבתי לעשות OC "על הדרך" אני מעוניין להגיע למצב שהשיפור מורגש, גם אם זה לא שיפור מטורף על איזה קירור הייתם ממליצים למערכת הנ"ל למטרות OC ולאיזה תדר ניתן להגיע? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוקינג, ויש לי לוח אם: ASUS P4S533-VM ואו לא מאפשר אוברקלוקינג בביוס, כי אמרו לי שזה הכי טוב, ובבקשה תחפשו לי תוכנה ,כי אני כבר מחפש מלה זמן ולא מוצא,ועם אני יצליך אז אני יקנה קירור SILENT TOWER (של tt) ואני רוצה לדעת עם או טוב יש לי סטוק 478 ואני רוצה להיות בתוח הקירור מתאים ובבקשה תיתנו לי תוכנהההה :yelclap: :yelclap:
-
- 7 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני מזמין במהלך השבוע חלקים לקירור מים ורציתי להציג בפניכם את החלקים כדי לקבל חוות דעת והצעות לשיפור.. המערכת מיועדת למעבד בלבד (לפחות כרגע) , המעבד הוא Pentium 4 3.00GHz Prescott-2M LGA775 תקציב כולל: 850 ש"ח רדיאטור - CoolingWorks CoolRad-22T Dual 120mm Radiator 46$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2176/ex-rad-76/CoolingWorks_CoolRad-22T_Dual_120mm_Radiator.html משאבה - ENIEM 1200 LPH לא טבולה. 120 ש"ח מיכל מים - Swiftech MCRES-MICRO Small Form Factor / High-Flow Reservoir 15$ פרוזן סי.פי.יו http://www.frozencpu.com/products/2226/ex-res-80/Swiftech_MCRES-MICRO_Small_Form_Factor_High-Flow_Reservoir_12_ID_and_38_ID.html בלוק למעבד - Danger D…
-
- 7 תגובות
- 734 צפיות
-
-
שלום היום קניתי את הקיט הזה http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_vista_upgrade_1gb_module_2gb_kit אחרי שכנראה הg.skill התפגרו בעיקרון אני עם מעבד intel core 2 duo E6300 1.86 באוברקלוק ל 3GHZ לוח אם GA-P965-DS3 rev 1.0 ספק enermax liberty 400W בעיקרון קניתי זיכרונות של 1.8V כי הלוח שלי נותן 2.0V במקסימום ולא נראה לי שהיה סוחב 2.1V קניתי את הזכרונות כי הקודמים של G.SKILL התפגרו לי ובינתיים עם הזכרונות החדשים המחשב עובד באותה מהירות כמו פעם קודמת למרות שכתוב שזה 5-6-6-15 והG.SKILL היו 5-5-5-15 אבל בביוס עשיתי שהם יעבדו על 5-5-5-15 ושאר הערכים שהביוס המליץ עליהם ( 3 3 6 3 ו 53 או משהו כזה) עכשיו השאלה שלי היא האם זה שנתתי יותר מתח חוץ מיציבות לאוברקל…
-
- 7 תגובות
- 592 צפיות
-