אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
הי, אני עומד לרכוש מחשב חדש עם מעבד Intel Q9550. תכננתי להצמיד אליו את ה Arctic cooling freezer Xtreme, אך קבלתי המלצה שמכיוון שמדובר ב Quad אני חייב קרור הרבה יותר אגרסיבי ולכן כדאי להשתמש ב Thermalright Ultra 120 eXtreme + מאוורר עליו. ההמלצה מייקרת את המערכת בעוד 150 ש"ח, ולדעתי בלי סיבה. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 10 תגובות
- 858 צפיות
-
-
מה הטמפ' הממוצעת הרציונלית של הרכיבים הבאים? לוח אם מעבד CPU כרטיס מסך GPU הארדיסק ובמצב מקסימום עד איזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק לחומרה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
חנויות online עדיפות כי אני מאזור חיפה ואני לא מגיע למרכז יותר מדי תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות כרטיס מסך של GIGABYTE 6600GT הנה קישור http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2617 ולאתר של גיגהבייט: http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-NX66T128VP.htm הכרטיס טוב בכללית והאם הוא טוב לאובר קלוק כי כתוב שיש לו קירור פאסיבי מה זה בכלל?
-
- 11 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, המסך שלי התחיל להתכבות כל כמה זמן במיוחד בעומס בדקתי את הטמפ' וראיתי שאכן הכרטיס מסך מתחמם מאוד מדובר ב ASUS 8800 GTS בדקתי בתוכנת "אוורסט" וראיתי את בעיה נראה לי במתחים: אפשר לראות ש +12 נמוך מאוד. האם זה בעיה בספק? האם הוא הלך? מדובר בספק EZCOOL 450W. או האם יש איזה דרך אחרת? בתודה מראש לכל העוזרים.
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
היי לכולם ,לפני שנה בערך קניתי את המעבד הזה בראש שכשיבו היום בו אני ארגיש שהוא חלק לי טיפה במקום לרוץ לקנות מעבד חדש אני יעשה לו OC כי הוא בקלות מגיע מ1.8GHZ ל3.0-3.2 מכל מה שראיתי את האחרים. המפרט שלי הוא- E2160 GA-EP41-UD3L GIGABYTE OCZ Gold GX XTC 2*1GB 5-5-5-15 DDR2-667 (333 MHz 8800GTS 320MB המעבד עובד ב- 200*9 1.325V עקבתי אחרי כל המדריכים וגם נסיתי לבד.נעלתי את התדר של הPCI-E ל100HZ.ביטלתי את האפשרות C1E. אבל כשנסיתי לעלות בFSP מ200 ל250 המערכת לא עלתה והוא שיחזר להגדרות קודמות.מה אפשר לעשות? ולצערי לא הצלחתי להבין איך עובדת שיטחת מחלק הזיכרון/תדר בBIOS שלי מישהו מכיר אולי?
-
- 6 תגובות
- 858 צפיות
-
-
לפני שבועיים בערך אמרתי שאני אעשה את זה, קצת התעכבתי אבל היו היה לי קצת זמן והרכבתי את הסיילנסר, הפירוק + ההרכבה לקחו לי לא יותר מ10 דקות... והתוצאות לפניכם: הטמפרטורה במצב מנוחה : 40 מעלות. במצב מאמץ: לא עובר את ה55 מעלות (עם מארז פתוח במאמץ זה לא עובר את ה48 מעלות!) תמונות: הקונקטור של החשמל לא מתאים, אז אני מחבר אותו לקונקטור בלוח-אם עם מתאם מאולתר. מאחורה הייתי צריך לחבר חזרה את הברזל שמקרר את הזכרונות מאחורה, פשוט חיברתי אותו עם ברגים של ספק בינתיים הצלחתי להגיע ל9009 נקודות ב3DMARK 2005 : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1125196 אולי כשאני אחזור לOC למעבד וללוח זה ישפיע לטובה על התוצאה ( גם שיפור קטן יתקבל בברכה )
-
- 5 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום. ברשותי הכרטיס מסך : ATI X1950pro 512MB PCI-E בעבר , הכרטיס מסך היה עומד על 50-55 מעלות בסטנדביי , ועד 80 מעלות במאמץ. היום , הכרטיס מסך עובד ב60 מעלות , ועד 102 מעלות!! ישנה עלייה של כמעט 20 מעלות!!! הוספתי מתחת לכרטיס מסך מאורר 120 , כדי שיעזור לקרר את הכרטיס מסך , לא היה שיפור של אפילו מעלה אחת וקטנה... ברגע שאני נכנס למשחק , אניעוד לא מתחיל לשחק , אני מגיע ל70-80 מעלות , אחרי שאני מתחיל לשחק...השמיים הם הגבול ממש , השיא היה 102 מעלות! משחקים שפעם לא היו עוברים את ה70 מעלות.... חוץ מזה , סידרתי כבלים , הוספתי מאוררים , והטמפרטורה בכל המחשב ירדה [20 מעלות בתוך המחשב , 50 מעלות למאבד במאמץ ] רק הכרטיס מסך עולה במקום לרדת... עכשיו אמרו לי שאני צריך לבדוק מתחים וכאלה …
-
- 10 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בתחום האוברקלוקינג ואני מעוניין לקבל מעט מידע לפני שאני מתחיל. אני מבצע את הOC בגלל שנוצר אצלי צוואר בקבוק בין המעבד לכרטיס מסך ואני לא מקבל מספיק ביצועים במשחקים ( אני משחק CS GO) מפרט: מעבד: Intel C2Q Q8300 2.5 לוח : Asus P5Q Delux זכרונות : OCZ PC2 6400 DDR2 4 GB כ.מסך : Gigabite Nvidia GTX550 TI 1GB ספק : enermax NAXN 750W טמפ' מחשב: לוח אם : 35-40 מנוחה 45-50 מאמץ מעבד : 55-60 מנוחה 70 מאמץ כ.מסך : 35 מנוחה 55-60 מאמץ הטמפ' של המעבד שלי גבוהות מאוד ואני לא יודע באיזה קירור לבחור: 1. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=371 2. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=372 שאלות: 1. מהם הטמפ' שאני צריך להיות לפני OC ללא ועם מאמץ? 2. האם OC …
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
יש לי קירור של TWIN TURBO ניראה לי של arctic cooler ומאז ששמתי אותו הטמפ של הזכרונות גבוהה מאשר כשהיה לי את הקירור סטוק יכול להיות שזה מפני שהדבק של הקירור הפסיבי לא מחזיק כל כך. עם מה כדאי לי להחליף את הקירור הפאסיבי שם? או אם אפשר לחזק את הקירור הנוכחי איכשהו? בלי מאמץ הזכרונות על 70 מעלות בGPUZ (גירסא 0.3.1)
-
- 7 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי מתחים ואני ישמח אם תסבירו לי אותם[= דבר ראשון,אשמח אם תסבירו לי מה עושה פה כל שורה ולמה היא אחראית ( כמו מתח למעבד,לגשר צפוני וכו'.) ועוד דבר,אשמח אם תכתבו לי מה המתחים המקסימלים שאסור לעבור אותם כי אם אני יעבור אותם הם כבר יתחילו לגרום לי נזק(הכוונה במעבדי 45NM או במעבד שלי Q9550). תודה רבה לעוזרים בבקשה תפרטו ככל האפשר[= עריכה: עוד שאלה קטנה,אם אני רוצה לקנות לוח אם איך אני יודע לכמה מקסימום FSB הוא יכול להגיע כדי שלא ישמש לי כגבול בOC?. Motherboard Voltage Control******* Load-Line Calibration [enabled] CPU Vcore [1.4875V] CPU Termination [1.500V] CPU PLL [1.670V] CPU Reference [0.935V] MCH Core [1.620V] MCH Reference [1.120V] MC…
-
- 10 תגובות
- 858 צפיות
-
-
אוקי חחח יש לי במחשב 384MB זיכרון..(ddr) עכשיו זה מוחלק לשני כרטיסים בצורה מוזרה! אחד מהם הוא 128MB DDR 133MHZ (שזה 266MHZ) והשני תתפלאו לשמוע 256MB DDR 400MHZ (שזה 800MHZ!) עכשיו את השני קבלתי כפיצוי בגלל שקבלתי את המחשב עם כרטיס 256MB דפוק אז בשקתי שיחליפו לי וקבלתי פיצוי כרטיס הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהמהיריות שונות הבנתי שזה הולך לפי הנמוך..שזה יוצא מאוד חרא הזכרונות איטים אז יש אפשרות שאני לפחות אעשה אוברקלוק לכרטיס אחד (הכוונה ל 128) שטיפה יגיע ליכולות? אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס אחד אז איך עושים?? תודה רבה, רן.. : ???
-
- 12 תגובות
- 858 צפיות
-
-
טוב שאלתי כבר בהרבא פורומים ולא ענו לי אז אני שואל אותכם: האים אני יכול לעשות אוברקלוקינג רק למעבד? הבעיה שלי שיש לי לוח אם של INTEL והבנתי שקשה מאוד אם בכלל אפשרי לעשות לו אוברקולקינג ויש לי מעבד P4 1300MHZ שעובד בעומס ב 45מעלות!! אז אני יכול לעשות??? ואיך?
-
- 13 תגובות
- 858 צפיות
-
-
למעשה זהו קירור גז ממנוע של מזגן. שאלתי היתה, האם קירור כזה, שצמוד אל המחשב, יוכל לגרום לאדים היכולים חלילה לגרום לקצר, אודה לעונה על השאלה. להלן התמונות: 1.לאחר הכנת התושבות, המחשב מוכן לחיבור. http://img172.imageshack.us/img172/3118/dscf1626tq7.jpg 2.המחשב יתיישב שמעבדו והקירור שלו מגבילים היטב לקירור הגז http://img182.imageshack.us/img182/4503/dscf1633be1.jpg 3.המחשב מקובע היטב, מעבדו מקבל קירור על הצורה הטובה ביותר. http://img507.imageshack.us/img507/4131/dscf1640jc2.jpg חשוב להזכיר כי בתוך המחשב מותקנות עוד 2 וונטות כתוספת, ככה שיש סרקולציה טובה מאד לאוויר, ובנוסף, המארז שלי מלא בחורים ופתחים. אבל רק בשביל להיות בטוח אני שואל. האם קיים סיכוי לקצר?, למרות התנאים המושק…
-
- 9 תגובות
- 858 צפיות
-
-
הסתכלתי לאחרונה בקבלי חום של thermalright, רוב הביקורות משבחות אותם (יותר מהזלמן 7000 שאני מזמין בקרוב, שמנסיון אחד מהטובים שקיימים בשוק אני עדיין יכול לשנות את ההזמנה , ולהוסיף מאה עד מאתיים שקל זה לא בעיה בשבילי, אבל יש כמה בעיות בזמינות : 2. בדקתי באתר היצרן, והקבלי חום האלה מתאימים ללוח שם שלי (asrock dualsata) רק אם אני מחליף את הפלטה שמסביב למעבד, האם דבר כזה זמין בארץ בכלל ? תקראו מה כתוב למטה - http://www.thermalright.com/a_page/main_support_faq_motherboard_xp90.htm 1. הקבלי חום האלה כידוע, לא באים עם מאווררים, איזה מאווררים שקטים הייתם ממליצים לקנות להם, שכמובן זמינים בארץ (שקט נמדד גם עם החלקות של הרעש)
-
- 5 תגובות
- 858 צפיות
-
-
היום (שני) אני מזמין קירור למעבד כי אתמול הרסתי את שלי ואני רוצה לדעת כמה דברים: *איזה קירור יתאים לי למחשב יש לי S775 INTEL *זה מגיע עם משחה כי אני לא יודע כל כך איך לשים אותה ושמעתי שיש גם מדבקות שזה הרבה יותר פשוט (מקסימום אחי מבין בזה הוא יסדר לי הכל) *יש לי עכשיו קירור של COOLER MASTER שהוא יושב על הלוח אם בתוך ארבע חורים שנכנס אליהם בורג אם אני יקח קירור אחר הוא ישב לי בדיוק שם או שנצתרך לעשות התאמות? *הינה משהו שראיתי מה אתם חושבים עליו הוא יקרר לי טוב? (יש לי CORE 2 DUO E6300) http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4396 הוא שווה את הכסף? *אם יש לכם משהו אחר להציע בוא נגיד עם חריגה של עד 100 שקל תציעו אם יש חנויות אחרות יותר אמינות תציעו אני לוקח הכל רק כ…
-
- 8 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום קראתי את הסטיקי וממש לא הצלחתי / הבנתי מה צריך לעשות בתוכנה SpeedFan ... שיניתי את האפשרות בביוס ל ENABLE יש לי 4 מאווררים שמחוברים ללוח אמ שהו EP43-DS3L למישהו יש דרך אחרת או תוכנה אחרת או הסבר יותר מובן שאני אדע מה לעשות ? תודה
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
שלום לכולם, בתכנון OC למערכת מבוססת E6300. מפרט המחשב: C2D E6300 @ 1.86GHz + קירור סטוק 2x1GB DDR2 Twinmos 667 5-5-5-15 Gigabyte 965P-S3 HEC 300W ביוס: FSB:DRAM 4:5 Bus 266MHz מה האפשרויות המומלצות ל OC למערכת זו? לאיזה ביצועים ניתן להגיע? תודה
-
- 4 תגובות
- 858 צפיות
-
-
יש לי מחשב חדש, מעבד E8400 מארז Tagan EL DIABLO עם Crossfire 4850 בהתחלה לא הבנתי למה המחשב מרעיש, עד שעצרתי עם האצבע את המאוורר של Freezer pro 7 ונדהמתי מהשקט שנהיה פתאום. מישהוא יכול אולי להגיד לי למה הוא מרעיש ועם איזו תוכנה אני יכול לעשות לו בדיקות ? כלומר לכבות לו את המאוורר ולאט לאט לעלות וכו' וכו' והטמפ' של המעבד שלי איתו בערל 45-50 לשתי הליבות.
-
- 11 תגובות
- 858 צפיות
-
-
אני לא יכול לגרום לזכרון לעבוד על יותר מ133מה"ץ (266) ללא OC. יש לי מעבד שהבאס שלו הוא 400מה"ץ והלוח לא נותן לי להחליף את המחלקים של הזכרון. האפשרות היחידה היא: 3:4, אלא אם כן אני משנה את הN/B Strap למשהו יותר גבוה מ400 אבל אז הזכרונות נעשים עוד יותר איטיים אם אני לא עושה OC גדול במיוחד. ההגדרות הכי טובות שמצאתי למהירות 2.4GHz היא: FSB: 120 N/B Strap: 400 CPU:DRAM: 3:4 (אין לי אפשרות אחרת!!) Speed: 2.4GHz Voltage: 1.575 DRAM: 160 (320) Temps: 45 - rest 55.5 - full load ניסיתי לשחק עם כל האפשרויות בביוס, כל מה שאפשר ולא הצחתי להגיע למהירויות גבוהות יותר של הזכרון ללא OC נוסף. עשיתי בדיקה ב3dmark01 אחרי OC ל2.4: התוצאה בלוח הECS הקודם שלי לאחר OC ל2.2, זכרונות שעובדים על 27…
-
- 12 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום! אתמול הרכבתי מחשב למשחקים, והיום עשיתי OC למעבד, אני רק רוצה לדעת אם הכל תקין. המפרט: E2160 GYGABITE GA-G33-DS3R CORSAIR VALUE DDR2 667 CL5 1GB X2 GYGABITE 8800GTS 512 G92 אז ככה - הורדתי את היחס ל 1:1 והעליתי את ה FSB ל 333 (ע"מ שלא לעשות OC לזכרונות, זה הגבול שלי כרגע) טמפ' במנוחה - מעבד - 40 (אבל בגלל הטכנולוגיעה של INTEL זה אוטומטית יורד למכפלה 6 במנוחה) כ.מסך - 62 המאורר של המעבד רץ על 2000 RPM. קודם כל - האם הכל תקין כרגע? דבר שני והרבסה יותר חשוב - איך אני עושה בדיקת מאמץ הכי מטורפת שיש, ע"מ לבדוק יציבות מערכת? ודבר אחרון - האם צריך להעלות מתח למעבד (כרגע על ברירת מחדל - AUTO) ,או שבזה שהמערכת עלתה ל VISTA זה מספיק כדי לדעת שאין צורך? תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
הי אנשים האם מערכות הקירור MUGEN 3 ו- Noctua NH-D14 יכנסו למארז hec 6AR6 ולוח gigabyte ga-p35-ds4 rev 1 עם silent pipe - north bridge גדולים מהרגיל?
-
- 4 תגובות
- 857 צפיות
-
-
ברשותי Radeon 9000 Pro ,מנסיונכם, האם החלפת הHSF יהיה משמעותי מבחינת הקירור או שמא הHSF שבא עם הכרטיס בערך באותה הרמה. באותה נשימה ,מה דעתכם על ה Crystal Orb? בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש באתר intel pentum 4 64 bit 3.0 512 ddr2 533 gigabayte motherboard 160 giga sata geforce 6200 קיצר קניתי את המחשב לפני חודש והתחלתי להיתעניין יש לי שאלה, אני לא הוספתי למארז מאוורים חדשים הוא אצלי כמו שקיבלתי אותו, במנוחה הכרטיס מסך שלי בטמ' 55 ושאני משחק סאן אנדראס הוא ב67-70 ואני רוצה לדעת מה הטמפטורה המומלצת לכרטיס מסך הזה בזמן מנוחה כי אני חושש שאני שורף אותו, כזכור לא הוספתי לו עוד מאוור או משהוא, האם זה מומלץ הטמפטורות הללו ואני מוכן להשקיע בקירור מים לכרטיס תייעצו לי איזה כי אני לא כל כך מכיר, תודה רבה לעונים אני מאוד מודה! והאם מומלץ להוסיף עוד פתרונות קירור
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-