עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by AMIT_MEG,

רוצה לקנות מערכת לקירור מים גם למעבד וגם לכרטיס מסך הכרטיס הוא 4890 ומעבד i7 920 1366 שהמחיר יגע עד ל 1500 שקל מערכת טובה כוללת הכל חוץ ממאווררים יש לי 3 של 3000rpm 120mm תודה לעוזרים והמחיר כולל הכלל משלח ...... (שקט לא חשוב לי )

• 9 תגובות
    • 820 צפיות
  2. Started by J.a.C.k,

יש לי בעייה עם א"ק אני מעלה את הבאס ל-150 המחשב נתקע מה יכול לגרום לזה ? ליתר בטחון אתן את המפרט AXP1900+ +VULCANO8 WITH SF ASUS A7N8X KINGSTON 256MB DD266 KINGAMX 265 MB DDR400

• 11 תגובות
    • 820 צפיות
  3. Started by Shlompy,

שלום לכולם! יש לי לוח אם של GIGABYTE, דגם: 8I915MD-GV למה אני לא יכול לעשות לו OVERCLOCK??? ניסיתי להשתמש בתוכנה שמספוקת עם הלוח, אבל אין לי אופציה לעשות לו המהרה. הביוס מעודכן לגרסא F3 שהיא הכי חדשה, ועדיין אני לא יכול לעשות המהרה? יש למישהו איזה טיפ בשבילי? זה לא לוח כזה ישן, למה אין לי אפשרות לבצע לו המהרה?? אגב, יש לי מעבד P-4 3 GHZ, זכרון 512 DDR2 533MHZ X2 .

• 14 תגובות
    • 820 צפיות
  4. Started by G-BOY10,

הנה תמונה מתוכנה שקיבלתי עם הלוח אם שלי (Asus P4T-E) יש לי מעבד של Intel 2.0 GHz 512K Cache האם טמפ' כזאת לא גבוהה מדי?? יש לי את המאוורר CPU הרגילה של INTEL ועוד מאוורר 80 מ"מ למטה מקדימה שדוחף אוויר ואחד באמצע בצד האחורי 80 מ"מ שמוציא אוויר בבקשה תגיבו תודה!!!

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  5. לאחר זמן לא מועט של חברות כאן באתר, החלטתי לבצע OC למעבד שלי. לא בצעתי אף שינוי למערכת הקירור הקיימת. העליתי את ה-FSB כרגע ל-120. המהירות עלתה ל-2.16G . מהירות הזכרונות עלתה אף היא. המערכת כרגע נראית יציבה לחלוטין. טמפרטורת מעבד 37-36 מעלות. במבחן burn in של Sandra שחזר על עצמו 5 פעמים הטמפרטורה עלתה ל-45 מעלות. מספר שאלות לי: 1. האם זה תקין להשאיר כך את המעבד קבוע על OC ללא כל סיכון - עם שמירה על מערכת יציבה? 2. מהו גבול הטמפרטורה המסוכנת למעבד? 3. האם כדאי להמשיך ולהמהיר את המעבד גם ל-FSB של 133 ? 4. האם ניתן להשאיר את המערכת כך ללא קירור נוסף? 5. האם יש צורך להעלות גם את ה-Vcore ? 6. האם העלאת המהירות שנוצרה של הזכרונות בטוחה להם? תודה רבה על המידע.

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  6. Started by lior_i,

שלום לכולם, המסך שלי התחיל להתכבות כל כמה זמן במיוחד בעומס בדקתי את הטמפ' וראיתי שאכן הכרטיס מסך מתחמם מאוד מדובר ב ASUS 8800 GTS בדקתי בתוכנת "אוורסט" וראיתי את בעיה נראה לי במתחים: אפשר לראות ש +12 נמוך מאוד. האם זה בעיה בספק? האם הוא הלך? מדובר בספק EZCOOL 450W. או האם יש איזה דרך אחרת? בתודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  7. Started by Lanzar,

כמו שאתם רואים המחשב באוברקלוק, יש במארז 3 מאווררים 120 מ"מ, אחד מכניס אוויר למטה במארז, אחר מכניס אוויר על הדלת של המארז, ואחד מוציא למעלה מאחורה במארז... יש במארז שני 4870... אם אני מכניס את היד לתוך המארז אז ממש לא חם שם השאלה אם הטמפרטורה הזאת סבירה...? ( כאן המאוורר היה מכובה לחלוטין, שהמאוורר דלוק על מינימום הטמפרטורה 61 מעלות, ו55 שהמאוורר בעוצמה מלאה...) [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  8. Started by NiMo1771,

המאוורר של המוגן 2 התקלקל - הוא לא עובד, ואם עוזרים לו עם דחיפה קטנה הוא עובד רק על 300-350 סל"ד אז אני צריך המלצה למאוורר טוב במקומו. רעש לא ממש משנה לי כל עוד זה לא מוגזם. העיקר הטמפ'.. תודה

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  9. טוב אז ככה תי OC געתי למהירות 2.8מ 2.4 והמעבד היה 37 מעלות לא במאמץ אחרי זה ניסיתי להגיע למאקסימום המחשב עלה הגעתי ל GH 3 והמחשב נכבה עשה קולות אחרי זה שבאתי להדליק אותו לא מופיע כלום במסך וזה אומר memory faild מישו יודע מה זה יכול להיות נשרף אולי משו ? והגדרתי שהמעבד מגיע ל 60 מעלות אז שיכבה את המחשב

• 17 תגובות
    • 820 צפיות
  10. Started by R-E-L,

כמו שאמרתי פה לפני מספר ימים, הפרוייקט הנוכחי שלי הוא לשים את רכיבי המחשב שתוך מגירת השולחן שלי... היום התחלתי לעבוד על הפרוייקט והנה התוצאות: (זה לא ממש מוכן אבל הלוח אם כבר בתוך המארז ורוב הדברים "הגדולים" כבר נעשו) http://members.lycos.co.uk/arielflash/comp מצטער על האיכות הירודה של התמונות, כשאני אסיים את הפרוייקט אני ינסה להשיג מצלמה נורמלית... WISH ME LUCK

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  11. Started by ha,

חיפשתי ברשת אך לא מצאתי, מישהו מכיר? חבל לי לזרוק AC7 במצב מעולה ולבזבז 200 ש"ח על אחד חדש כאשר אני מחליף לוח אם.

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  12. Started by moshe55501,

מאיפה אפשר להשיג את התוסף הזה הוא דומה לכספית ואין לי מושג איך קוראים לו אבל זה נראה משהו טוב זה משפר בהרבה את העברת החום

• 14 תגובות
    • 820 צפיות
  13. Started by tyk,

יש לי מחשב יחסית חדש אני מנסה לעלות את מהירות המאוורר ואני לא מצליח בתוכנה speedfan אין את האפשרות של הפאנים קיבלתי עם הלוח תוכנה שנקראת Intel® Desktop Utilities וגם אין אפשרות של העלאת מהירות...... יש למישהו פתרון לקירור יותר אינטנסיבי של המעבד ללא צורך בהחלפת המאוורר? או תוכנה חלופית?

• 5 תגובות
    • 820 צפיות
  14. Started by ben672,

שלום וצהרים טובים! עשיתי לפני כחודש OC אבל לפי מה שאני מבין היחס בין הזיכרון למעבד לא תקין. זהו הOC הראשון שלי אז ככה שאין לי הרבה ידע מעבר לזה. הטמפרטורות במאמץ מגיעות ל:68-73 לפי מה שאני רואה המערכת יציבה מאוד. נ.ב המתח ניתן ע"י המערכת(אני קצת מפחד להתעסק עם זה כי אני לא כ"כ מבין בזה) המפרט הוא: מעבד:Q6600 קירור:gigabyte g power לוח אם:gigabyte p35 ds3l זכרונות של kingston 800mhz (אם צריך דגם צפציפי אני יבדוק) צרפתי תמונה. תודה רבה לכם! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  15. אחרי מספר נסיונות כושלים לברר גם אצל היבואנים קיוותי כאן לקבל תשובה. תודה !

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  16. Started by deqution,

שלום לכולם, אני חדש בתחום האוברקלוקינג ואני מעוניין לקבל מעט מידע לפני שאני מתחיל. אני מבצע את הOC בגלל שנוצר אצלי צוואר בקבוק בין המעבד לכרטיס מסך ואני לא מקבל מספיק ביצועים במשחקים ( אני משחק CS GO) מפרט: מעבד: Intel C2Q Q8300 2.5 לוח : Asus P5Q Delux זכרונות : OCZ PC2 6400 DDR2 4 GB כ.מסך : Gigabite Nvidia GTX550 TI 1GB ספק : enermax NAXN 750W טמפ' מחשב: לוח אם : 35-40 מנוחה 45-50 מאמץ מעבד : 55-60 מנוחה 70 מאמץ כ.מסך : 35 מנוחה 55-60 מאמץ הטמפ' של המעבד שלי גבוהות מאוד ואני לא יודע באיזה קירור לבחור: 1. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=371 2. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=372 שאלות: 1. מהם הטמפ' שאני צריך להיות לפני OC ללא ועם מאמץ? 2. האם OC …

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  17. Started by bennash,

קניתי מחשב חדש עם לוח אם של ג'יגה ביית מסוג אולטרה דבל או טריפל אני לא זוכר בקיצור המאוורר מהמחשב הישן חיברתי בברגים למארז אבל הכבל קצר מידי בין לוח האם למאוורר והוא לא מגיע. השאלה שלי היא האם כדי לחבר את כבל המאוורר של המעבד ללוח האם ואת כבל המאוורר שעל המארז לשקע שכתוב עליו מעבד (סי.פי.יו.). ואם לא אז אני צריך כבל של מאוורר מתקע שמתחבר ללוח האם ללוח האם או לספק כוח תנו שמות חנויות בארץ ואם לא אז עם אפשרות לקנות באמריקן אקספס או פיי פאל

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  18. Started by pyaniv,

שלום, אני כרגע עובד עם 11.5*166. יש לי אוורור מצויין ואני רוצה להעלות את הBus ל200 (לפחות!). ברגע שאני מעביר ב BIOS ושומר, המחשב לא עולה יותר עד שאני לא מאפס. מה הבעיה ? יש לי: AMD 2500+ Epox 8RDA3+ Samsung 512 MB Win XP SP1 Albatron FX5900XTV

• 10 תגובות
    • 820 צפיות
  19. Started by most,

שלום, יש לי שני מחשבים ולאחר תקלת ספק באחד מהם אני רוצה לוודא האם הלך רק הלוח או גם המעבד. זה ע"י התקנת המעבד מהמחשב שנדפק לזה שתקין. השאלה: האם אפשר להתקין את המעבד ללא משחה (לאחר שניקיתי את המשטחים) רק לצורך הבדיקה או שזה מסוכן??

• 17 תגובות
    • 820 צפיות
  20. מפרט בחתימה... אני רוצה לנסות לדחוף עוד תמעבד ולהוריד מכפלה ולהעלות FSB... איך אני עושה את זה?

• 11 תגובות
    • 820 צפיות
  21. Started by Fridge,

שלום לכם יש לי שאלה מדוע איני יכול לשנות את המהירות של המאבד וה וולטאג דרך הביוס הוא פשוט לא נותן לי (ראו מפרט לפרטים) האם כדאי לעדכן תביוס או שפשוט להעלות תגמפר לFSB גבוהה יותר וכך תתאפשר לי הפעולה? כל תשובה תתקבל בברכה. תודה מראש.

22. Started by m0tek,

שלום חברים , מאחר ואני חדש - אשאל שאלה טיפשית אך הכרחית נגמר לי נוזל הקירור שקיבלתי מהחברה.. מה עושים הלאה? האם בינתיים אני יכול להשתמש בנוזל קירור של רדיאטורים שמכיל - אתילן קליקול ודברים שמונעים קורוזיה? האם אני יכול להשתמש פשוט במים מזוקקים? עזרה!!! תודה!

• 8 תגובות
    • 820 צפיות
  23. Started by Danix60,

אז ככה איזה מכל אלה הכי שווה ? 1:http://tms.co.il/product/6675 2:http://tms.co.il/product/6677 3:http://tms.co.il/product/5106 לכמה זמן יספיק לי המשחה אם אני מורח על הליבה של הכרטיס מסך + מעבד פעם בחודשיים ואני שם ממש טיפה

• 11 תגובות
    • 820 צפיות
  24. Started by Jules Winnfield,

אני רוצה לחסוך בקניית E7400 ולקחת את המעבד הנ"ל כי הוא עולה 300 שקל פחות אז מעניין אותי עד כמה אוכל לקרב אותו לביצועים של הE7400 עם הקירור של אינטל ל24\7 עם טמפ נורמליות? והבנתי גם שהstepping המומלץ הוא M0 נכון? יש אפשרות לברר זאת לפני קניה? בבקשה לא להמליץ לי לקנות קירור זול כמו פריזר פרו ב100 שקל ולסגור עיניין כי אין כסף! תודה. עריכה: אגב הלוח P43 תומך עד 3600MHZ נכון?

• 6 תגובות
    • 820 צפיות
  25. Started by avilavi,

אני רוצה להוסיף מאוורר למארז שלי מאוורר 120 ממ שיהיה שקט ככל האפשר ובמחיר סביר (עד 50 נגיד) ללא לדים. גם לא צריך PWM. מאוורר פשוט ושקט. אגב, מה ההבדל בין 3 פינים ו 4 פינים? ועוד שאלה, לאן כדאי לחבר אותו? ללוח אם?

• 5 תגובות
    • 820 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.