אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
-
יש לי פנטיום 166 מגהר'צ ובזמנו שמתי עליו מעבד של פנטיום 2 אין לי עליו חיישן חום כי הוא טרנטה רצינית אבל אחרי עבודה של שעות אני בכלל לא מרגיש חום מהמארז אז רציתי ללכת על אוברקלוק הבעיה שאני זוכר שבפעם האחרונה שדיברתה עם הטכנאי על זה הוא אמר משהו על הגאמפרים ומשהו שלא הבנתי כי בנושא אוברקלוק אין לי שמץ של מוסג אז מה זה גאמפרים ואיך זה קשור לבעיה שלי? ואיך אני לעזעזל יכול לעשות אוברקלוק לפנטיום 166 ;D לא לצחוק :-/ אני יכול לעשות דרך הביוס אולי דרך תוכנה ? בקיצור אני צריך עזרה בבקשה
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
בקרוב מאוד אני מקווה, אקבל את המארז של Enermax FS-710. אני מודר מתחיל ולכן אצטרך קצת עזרה, רעיונות ועצות בקשר למודינג של המארז הזה. א. האם יש לכם אתרים באנגלית שמסבירים איך לבצע צביעה, חורים למאווררים וחלונות למארזים? (רצוי עם תמונות). ב. באחד הת'רדים פה, ראיתי אדם שפירסם תמונות של המארז שלו והוא שם את החוטים מתחת ללוח-האם. איך ניתן לעשות את זה? החוטים לא נוגעים בלוח האם ויכולים לעשות קצת בעיות או דברים כאלה? ג. זה אולי לא נושא הבורד, אבל אם כבר שואלים... בקרוב אקנה כרטיס מסך. אני רוצה Geforce 4 Ti4400. חשבתי על ה-Asus V-8840. איך הוא? יש המלצות לכרטיסים אחרים עם ביצועים טובים וחדות תמונה טובה? (פילטרים טובים). תודה מראש לכל מי שיעזור.
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
בהגדרות המהירות של ה-BIOS מופיע אצלי 333,400,500,533 בעוד שאני צריך 433. האם האצת ה-FSB ל-216 הוא הפתרון הנכון והמומלץ? תודה.
-
- 12 תגובות
- 807 צפיות
-
-
ולמה אני צריך סבון ומים ??? והאם זה בכלל נייר זכוכית או משהו אחר ?
-
- 7 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום, יש לי בבית מחשב AMD Athlon 1.33 שסובל מבעיות חימום, החלטתי לבדוק אם יש משחה טרמית בין המעבד לגוף קירור והאם היא מרוחה טוב, כשפירקתי את המעבד והגוף קירור ראיתי שיש המון משחה טרמית על כל הריבוע של המעבד ושהשכבה בכלל לא אחידה, ניגבתי הכל עם נייר טישו וכעת אני מעוניין למרוח משחה טרמית בצורה האופטימלית ביותר, היכן צריך למרוח? (על כל הריבוע, רק על הצ'יפ הקטן באמצע...?) ואיזה עובי של שכבה צריך בערך למרוח? תודה.
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
יש לי AX1700 והמעלות שלו הם 57 ויש לי Volcano 7 האים זה נורמלי ?
-
- 13 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי לוח אם של GIGABYTE, דגם: 8I915MD-GV למה אני לא יכול לעשות לו OVERCLOCK??? ניסיתי להשתמש בתוכנה שמספוקת עם הלוח, אבל אין לי אופציה לעשות לו המהרה. הביוס מעודכן לגרסא F3 שהיא הכי חדשה, ועדיין אני לא יכול לעשות המהרה? יש למישהו איזה טיפ בשבילי? זה לא לוח כזה ישן, למה אין לי אפשרות לבצע לו המהרה?? אגב, יש לי מעבד P-4 3 GHZ, זכרון 512 DDR2 533MHZ X2 .
-
- 14 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה לעשות oc למעבד שלי e8400. יש לי לוח gigabyte דגם ex38-ds4. לפני שהעלתי את ה bus ביטלתי את התכונות C1E ו EIST ועוד כמה, ראה תמונה - Image00001.jpg - 0.03MB אם הקישור לא פועל אז יש עוד קישור לתמונה - http://www.zshare.net/image/19596538324f880a/ אחרי שביטלתי את הכל העלתי את ה bus ל 400 (במקור הוא היה 333) ולא שיניתי את המכפלה אלא השארתי על 9 ולכן התדר היה 3.6Mhz במקום 3. אח"כ שיניתי גם את המכפיל של הזיכרון, ה spd ל 2.00 כדי שיתן לי 800Mhz שזה הסטוק של הזיכרון שלי. אחרי זה שמרתי את ההגדרות ועשיתי ריסטרט אבל משום מה ה cpu host clock חזר להיות disabled וגם ה spd חזר להיות במצב auto במקום 2.00! כלומר ה bus ששיניתי נשאר 400 אבל זה לא עוזר כי ה cpu host clock…
-
- 4 תגובות
- 807 צפיות
-
-
-
אני רוצה לקנות מע' קירור מים התקציב בערך 1000 ש"ח אך המערכת THERMALTAKE BIG WATER 745 CL-W0076 ? [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 807 צפיות
-
-
התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle. הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה. רציתי לדעת אם זה תקין או שזה מעיד בכ"ז על בעיה כלשהי, בעקבות הפשלה הקטנה שלי. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. מחר או בימים הקרובים אני הולך להתקין על כרטיס המסך שלי (ATI Radeon 1950x pro) גוף קירור של AC, ה accelero S1 rev 2, כמו כן קניתי את ה Turbo Module (סט המאווררים שאפשר לקנות בנפרד). השאלה שלי היא האם אני יכול לשלוט על מהירות המאווררים (Turbo module) באמצעות תוכנה מסויימת ? תודה מראש על כל עזרה. http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=139&data=1&disc=
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום , קניתי מחשב חדש עם מארז Compucase 6C28. המאוורר האחורי שבא עם המארז (120 MM) , די מרעיש. ציפיתי למארז יותר שקט . בוודאות זה המאוור של המארז כי ניתקתי את כל המאוורים האחרים לבודד את הרעש. 1. בגלל שלא נראה , שזה רעש סביר מהמאוורר , האם אפשר בכלל לבקש מהחנות להחליף את המאוורר בטענה שהמאוורר לא שקט ( לא ראיתי\שמעתי את המארז הזה לפני) . 2.במידה סעיף 1 לא רלוונטי , אני רוצה אופ' מוכנה מראש , כי אם לא יחליפו , אני מעוניין כבר לקנות במקום (אפילו בחנות אחרת) ולהחליף למאוורר אחר . השאלה האם חייב יהיה לשים מאוורר 120 או שאפשר 90 קטן יותר (יהיה ניתן טכנית לחבר?) .יש לי כרטיס מסך מובנה ומעבד 5200 אשמח אם מישהו ימליץ על מאוורר שקט.
-
- 9 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם. תודה מראש קודם כל, למי שנכנס בכדי לעזור לי! אוקיי אז ככה, פירסמתי כבר דיון בקשר לבעיית התחממות שהייתה לי על המעבד עם הקירור הנ"ל Artic Cooling 7 Freezer, עכשיו יש לי מעבד Q6600 ללא המהרה - אני גם לא אוכל לעשות, יש לי לוח אם של אינטל DP35DP. העניין הוא שהמעבד הגיע לי לטמפ' מטורפות במנוחה של עד 85.. זה היה מטורף פשוט.. פעם אחת אפילו שצרבתי הוא עשה ריסטרט מרוב שהוא התחמם. עכשיו כשהלכתי לSKYPC אמרו לי כי אחד הצלעות שבורות וכי צריך לקנות מאורר חדש קניתי, עכשיו שמרתי את הישן שאחד הצלעות שבורות - חשוב לציין שכל המאורר וגוף הקירור בסדר.. פשוט ישנם 4 "ברגים" "צלעות" או מה שזה לא יהיה.. שמסובבים ללוח אם ואז זה יוצר מין "ואקום" על המעבד ומעביר לו את הקור.. עכשיו כל צלע …
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
כשהמחשב של חבר שלי עלה לחצתי על DELETE. נכנסתי שם לאיזה תפריט נראה לי PNP משהו. שיניתי את השעון ל-149 מ-133.34 MHZ והמהירות של המחשב שלו עלתה מ-1800.06 ל2011.48 MHZ. לפי מה שהבנתי שיניתי את ה SYSTEM CLOCK. יש אפשרות לשנות את ה Multiplier? (רשום לי 13.5) זה יעזור בכלל? זה נחשב OVERCLOCKING??? ואם כן יש עוד דרך להאיץ את המחשב??? השינוי הקטן הזה יחמם את המחשב??
-
- 8 תגובות
- 807 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני גופים VF700-AlCu NV Silencer 6 (Rev. 2) אני לא יודע מה לעשות משתי סיבות לא קריטי הרעש אבל יש לי שתי כרטיסים בSLI אז קריטי מקום וכמובן ביצועים אז מי שיכול לעזור להחליט תודה תודה תודה
-
- 8 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי Epox 8kda3j Nforce 3 250gb השאלה האם אני יכול לחבר עליו את הטייפון הגדול האם יש לי חורי עיגון בלוח? פשוט אני לא ממש רוצה לפרק את הלוח כרגע כדי לבדוק, זה סיבוך במארז שלי. תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
קניתי פנטיום 4 2.8 פרסקוט על לוח של אינטל,במארז יש לי מאוור מקדימה שמכניס אוויר(בקושי לדעתי) ומאוור על המעבד(סטנדרטי של אינטל) כמו כן יש הכנה למאוורר נוסף בדופן האחורית של המארז שאני משער שהיא למאוורר 80120 אני לא יודע להבדיל(איך מודדים?) אני מבקש ששתמליצו לי על דגמים ועלויות פחות או יותר לקירור של המחשב כי הוא לא יורד מ57 בסביבוה של וידוס ואני לא רוצה לחשוב לאן הוא יגיע במשחקים........... אז איזה קירור מומלץ? רק למעבד ואולי מאוורר אחורי נוסף או שאני צריך גם ללוח (נראה לי שיש עליו מעים תושבת קטנה כסופה שלא ברור לי למה היא.) וגם לכרטיס מסך ולדיסק הקשיח.... מה שתמליצו זה מה שאקנה כי אני לא מבין בזה יותר מדיי... אז אני מקווה שתמליצו לי נכונה...... תודה רבה מראש לכולם.
-
- 12 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי p4 2.8c abit ai7 adata 512X2 ddr 500 powercolor x800 pro והמחשב פתוח עם מאוורר גדול עליו. הכרטיס גרפי אפילו לא היה על OC פעם אחת.... הוא מגיע לי לפעמים ל 60 מעלות!!! ויש מלא סימנים!!! בלי OC...!! המעבד הוא בדרך כלל על 45 מעלות ובמאמץ אפילו 54 בלי OC SYS על 31 מעלות ו 38 בעומס... אין לי מושג מזה SYS , אולי לוח אם? PWM שגם אין לי מושג מזה על 35 ולפעמים 41 במאמץ.. וזה כשהמארז פתוח.. למה זה קורה??? המארז הוא גנרי וספק הכח הוא של 350W של BEST POWER שזה די גנרי.. למה זה קורה???
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
המעבד שלי מתחמם פרסקוט(intel 3 ghz) מגיע לי ל70 מעלות.. כאשר המעבד 70 מעלות והלוח אם (asus p5gd1) הוא 43 מעלות....socket 775. אז המאורר של המעבד מסתובב על 3100rpm אני חושב שזה לא תקין. יש איזה שהיא תוכנה שמשאירה את המאורר שיסתובב מינימום נגיד 3000 סיבובים או 3500 סיבובים??? הנה תמונה http://i32.tinypic.com/sb6136.jpg מהזה הזרמים האלו ? ב+5v ו12??
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-
-
מישהו מכיר? לפי היצרן המאווררים האלה נותנים זרימה של כמעט 90 CFM, אבל לא מצאתי כאלה בארץ. מישהו יודע אם יש? או לחילופין מאווררים אחרים הנותנים זרימה דומה?
-
- 6 תגובות
- 806 צפיות
-
-
יש לי כרטיס של GIGABYTE ואני לא ממש רוצה לישרוף אותו אבל אני רוצה להריץ QUAKE4 חלק על אולטרה והוא דורש 500MHZ לזיכרון וכשאנ יעושה לו בכל זאת הוא מוציא אותי מהמישחק חרי כמה שניות וזה קרה כמה פעמים.... בבקשה תסבירו לי איך אנ יעושה OC בטוח יחסית שיביא תוצאות טובות ובצורה פשוטה
-
- 9 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אהלן. ההארדיסק שלי מאוד מתחמם בזמן האחרון (o53-o55). עכשיו, ראיתי שיש לי מקום בקידמת המארז למאורר נוסף (בדיוק לפני ההארדיסק). לפי ההיגיון, אם אני אתקע שם איזה מאורר זה אמור לצנן קצת את העסק נכון? זה המפרט, אשר לראות בתמונה הקטנה את המקום למאורר הקדמי: (Compucase 6A21 Midi Tower) בקיצור, איזה מאורר בדיוק לקנות? אין לי מושג בתחום אז תסלחו לי... תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 806 צפיות
-
-
מישהו אמר לי היום שהם יחסית מתחממים ולכן הם ייחסמו אותי בOC. האם זה נכון? איני יודע עדיין את הדגם המדוייק אבל מדובר בשתי גי'גה במהירות 800
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-