עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by bad-sector,

אז ככה, אני עם AMD 2000, וזכרון יונדאי 2100, מכפלה - 12.5 FSB 145 הגעתי ל 2200 @ 1810 מגה"ז.... כל מה שעשיתי היה להעלות קצת ת FSB.... ראיתי פה באתר כל מיני דברים על להעלות מתחים ולהקטין מכפלה בשביל להגדיל FSB, מה בדיוק אפשר לעשות מכאן? ועד כמה שהבנתי הקטע עם המתח עלול לשרוף משהו? האם יש צורך להגדיר מהירות של זיכרון באופן ידני?? ומה לגבי הקטע של ההקטנת מכפלה לטובת FSB??? אודה לכם המומחים, בתודה מראש....

• 7 תגובות
    • 784 צפיות
  2. הי רציתי לדעת עדיפות מעבדים אחד על גבי השני :1) לא מומהר בתדר סטוקAMD 6000 athlon X2 3GHz 2) intel 2180 מומהר לתדר 3 GHz מה עדיף?

• 7 תגובות
    • 738 צפיות
  3. יש לי כרגע מאוורר שקיבלתי עם ה amd לא משהו כנראה כיון שטמפרטורת המעבד שלי מגיע כשעובד ל70 מעלות ובמצב מנוחה 61 מעלות. אני חשבתי בהתחלה להחליף מאוורר של המעבד ואז להוסיף מאוורר למארז. חשבתי על http://www.pch.co.il/docs/pd1351939424.htm האם כדאי? זה מומלץ ? משהו אחר מומלץ ל amd? אנא עזרו לי לפני שהמעבד שלי ישרף שוב וגם איזה מאוורר 80מ"מ מומלץ לקנות? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by ceyal,

בוקר טוב לכולם כזכור - אתמול ביצעתי OC למחשב שלי (לוח ASUS P4T533 RDRAM) והנה התוצאות: העליתי את מהירות ה FSB מ 133 ל 150 בתור נסיון ראשון.(אולי קפיצה גדולה מידי אבל לא היתה לי סבלנות : ) התוצאות היו - מעבד 2.4 שהפך ל 2.7 מה שטוב בלוח הזה הוא שאפשר לנעול את מהירות ה AGP שלא תעלה יחד עם הלוח - וזה מה שבאמת עשיתי - כדי למנוע בעיות תצוגה. 3 דברים שכדאי לציין כרגע. 1. תודות למארז מאוורר וגדול (ANTEC ) - המעבד נשאר בטמפרטורה של 35 מעלות בערך במנוחה ו 48-9 במאמץ גדול (משחק GTA VICE CITY במשך חצי שעה) אז נראה לי שכאן זה בסדר.חוץ מזה מהירות המאורר של המעבד היא באיזור ה 5000 סל"ד כך ששם אין מה לשפר נראה לי 2. בבדיקות ביצועים שנעשו ב SANDRA 2003 - ביצועים כוללים משתווים ל P…

• 7 תגובות
    • 677 צפיות
  5. עשיתי OC עם POWER STRIP ובדקתי בזמן משחק את המעלות עם rivatuner זה על 70 ועם GPU-Z זה על 60 הכרטיס הוא twintech 8800gts 512 700-2000-1750 הכרטיס עם קרור סטוק אבל המאורר 120 שבתחתית המארז בדיוק עליו ככה שהוא מקורר היטב מישהו יודע מי מהן מדייקת\מזייפת?

• 7 תגובות
    • 637 צפיות
  6. Started by Anas-Nanas,

שלום... בבצפר שלי יש הרבה קולרים...מן כאלה קולרים שתלויים על הקיר עם 3 פיות לשתיה! יש להם מן יחידה כזאת שבא יש את המיכל עם המים ויש שם מין מערכת קירור... שכוללת מדחס כמו של מקררים...משהו שנראה כמו רדיאטור ואת המיכל ואולי פיפסתי משהו....לא התעמקתי! על הרדיאטור נושב מאוורר ענק! ויש גם משאבת מים שאני חושב שיושבת בתוך המיכל (זאת אומרת טבולה) אבל אני לא בטוח! איך המערכת פועלת? האם אפשר לקמבן משהו למחשב...עם הרדיאטור והמדסח שכמו שאם בטח יודעים ניתן למלות מחדש את המדחס! בתודה Anas-Nanas -עריכה בדקתי עכשיו באתר של החברה (http://www.tami4.co.il) והבאתי לכם תמונה שתדעו על מה מדובר (תתעלמו מהקולר עצמו..אני מדבר על יחידת הקירור...!) זה קישור ישיר לדף המוצר..(http://www.tami4.co.il/…

• 7 תגובות
    • 4.2k צפיות
  7. הכוונה שהגוף מתחבר ב-4 נקודות בריבוע שגודלו 60 על 60 מ"מ אם משהו מכיר משהו שיכול לעזור לי בזה, זה יהיה מטורף!

• 7 תגובות
    • 744 צפיות
  8. Started by Ninfo,

שלום! כבר ביצעתי הזמנה של מחשב חדש עם מערך CF של שני כרטיסי מסך HD4870. שמעתי שהכרטיס הזה לוהט וראיתי שהרבה לוקחים לו קירור, בעוד שאני מתכנן על 2 כרטיסים טענה זאת מעוררת בי דאגה כי אני לא מתכוון לצלות סטייקים והמחשב לא מתוכנן להוות תנור חימום לחורף.. אז השאלה שלי היא האם כדאי לקחת בנוסף קירור לכרטיסי המסך, אם כן אז אזה הכי מומלצים מבחינת רעש וקירור?.. הרעש פחות חשוב כמובן. אם אפשר עם לדים ^^ המחיר לא משחק פה תפקיד. ורציתי לציין שהמארז שלי הוא Thermaltake Armor+ VH6000BWS והוא מצוייד במאורר של 23 ס"מ צדדי שלפי מה שראיתי בתמונות הוא מכוון לכרטיסי המסך. בבקשה תענו מהר כי כבר ביצעתי את ההזמנה.

• 7 תגובות
    • 789 צפיות
  9. בלוח אם שלי (ראו חתימה) הצ'יפסט יושב בדיוק מתחת לכרטיס מסך ומחמם אותו (65 מעלות במנוחה, השיא שלו 92 מעלות), אני רוצה לפתור את הבעיה אבל אני לא כל כך יודע איך, הפתרון הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו (חוץ מלהזיז את הצ'יפסט) זה לחבר מאוורר או שניים בדיוק מעל הכרטיס מסך (מתחתיו אין מקום כי יש לי שם כרטיס טלוויזיה), כלומר, מעל חריץ ( PCIE (X1.. עכשיו לשאלות: 1) אפשר לקנות מאוורר שיתחבר שם? אם כן אז איפה וכמה זה יעלה? 2) אתם חושבים שזה יעזור? 3) יש פתרון יותר טוב? (אבל לא יקר או מסובך מידי) תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  10. Started by gilad121,

הצלחתי בינתיים להגיע ל4.5GHZ יציב 24 שעות בaida, עם מתח של 1.34 במצב override voltage. מקס טמפ 76. הבעיה היא כאשר אני עובר ל adaptive core voltage ,המתח בaida קופץ ל1.43. ב Intel Extreme Tuning Utility זה לא קורה והמתח נשאר על 1.34. מה עושים? שאלה נוספת, האם בשביל להגיע לתדר גבוה יותר יש צורך להעלות את המכפלה של הcache והמתח שלו או שאין קשר בין התדר מעבר לתדר cache? כרגע הוא על default שזה 39 וגם המתח על default. מעבד 4770k לוח msi mpower

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by shlomibandit,

איזה טמפרטורה מומלצת שתיהיה עם כרטיס 7800 ג'י טי , על מקסימום סחיטה.. ?? כמו עם תוכנה שבודקת rthdribl או ati tool או משחק כבד מאוד מאוד?? 80-90 זה סביר או לא?

12. Started by SpiritKnight,

כשניסיתי להריץ את 3DMARK עם 151 FSB, זה זרק אותו לדסקטופ אחרי כמה מבחנים, ולפעמים גם נתן דסקטופ שחור כזה. כשהורדתי ל149 זה עובד יציב. זאת הבעיה? זה יכול להיות כזה קריטי?

• 7 תגובות
    • 809 צפיות
  13. [כמה שאלות +בעיה] בקשר ל OC למעבד Q6600 G0 על לוח P35C-DS3 1) אפשר לעשות OC על Q6600 G0 בלי קירור? ואם כן עד כמה ככה? 2) מה הטמפרטורה המומצעת של המעבד Q6600 במנוחה , ו Q6600 במאמץ... הטמפרטורה שלי כרגע על 40 במנוחה ועל 55 במאמץ... כאשר אני עושה OC לא משנה מה פתאום זה הופך ל-50 במנוחה ואיזה 65-68 במאמץ וזה נראה לי לא הגיוני כי זה שינוי מ 2.4 ל 2.6 הלוח אם שלי תומך ב DDR 2 עד 1.8 VOLTAGE אז עשו לו +0.2 ב BIOS ורציתי לדעת אם זה ישפיע על המעבד... ושאלה אחרונה והכי הכי חשובה: איזה הגדרות אני צריך לשים ב BIOS שיהיו טובות ל OC ושלא יעלו ב-10 מעלות את המעבד במנוחה כי זה ממש מוזר ואני רוצה לפתור את הבעיה ובקרוב יהיה לי קירור TUNIQ בעזרת ה' תודה ויום טוב מפרט: מעבד: Q6600 G0 לוח אם…

• 7 תגובות
    • 836 צפיות
  14. שלום אני לא מבין ממש בכל העניין אבל מישהו די עזר לי להתחיל לעשות אוברקלוק למעבד אתם יכולים לראות את המפרט שלי במפרט שלי יש לי את הטווינמוס המעאפנים שמוכרים ב KSP אז אמרו לי להוריד את המהירות ל 333 כדי שהזכרונות לא יגבילו את המעבד קיצר הורדתי ל 333 ושמתי את התזמונים על 3-3-3-8 שמתי גם את ה HTT FREQUENCY על 5X והעלתי את המתח על המעבד 1.4->1.5 הצלחתי להגיע ל 235 כלומר ל 2588 שזה יהיה יציב ויבור בדיקת SUPER PI אבל כשאני מנסה להעלות ל 240 זה פשוט לא מצליח לעבור את הבדיקה ונתקע בהתחלה הנה תמונות מ CPU -Z מהאוברקלוק המקסימלי אליו הצלחתי להדיע לפי מה שהבנתי אני אמור להמשיך עם האוברקלוק בלי בעיות עד שהזכרונות לא מגיעים ל 200 מגה הרץ אבל זה פשוט לא הולך יש לכם עצות…

• 7 תגובות
    • 758 צפיות
  15. נניח שאני קונה מישחה טרמיט שהייתה על המדף בחנות שנתיים , זה עדיין תקין לחלוטין ? או שהשתמשתי במישחה (שהייתה לי), פעם אחרונה לפני שנה , זה עדיין תקין לחלוטין ? בקיצור האם מישחה טרמית מאבדת מהאפקטיביות שלה , אחרי זמן ממושך ? (כשהי עדיין בשפופרת)

• 7 תגובות
    • 675 צפיות
  16. Started by Bah_gots_pIII_450,

במארז שלי ישנה בד"כ טמפרטורה גבוהה, אולי משהו לא טוב במערך המאווררים? זה הולך ככה: 1. מאוורר מאזור הסידירומים התחתון מכניס אוויר. 2. מאוורר מאחורה באזור עליון מוציא אוויר. 3. ספק באזור עליון אחורי מוציא אוויר. 4. מאוורר 80ממ על צ'יפסט. 5. כל השאר מעבד, כרטיס מסך... האם זה סידור אידיאלי?

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  17. Started by nore0,

טמפ' המעבד ירדו בטירוף אבל של הכרטיס מסך כמעט לא זזו אולי 4-5 מעלות בקירור המקורי הטמפ' היתה על 60 (במנוחה) לאחר הרכבת הזלמן 55-56 חבל שלא לקחתי את ה-FATAL1TY בדיוק נגמר להם וגם יש בעיה עם הסינקים של הזכרונות הם פשוט לא יכולים לשבת

• 7 תגובות
    • 798 צפיות
  18. שלום לכולם, מראש, אנא אל תצחקו עליי על השאלות הדפוקות, אני ממש מתחיל בנושא ומעולם לא התעסקתי בו... (אלוהים יודע איך יש לי כ"כ הרבה זמן את המחשב וטרם עשיתי זאת... ) לקיצור: אני מתכנן לקנות מעבד ושיעשו לי עליו OC, עכשיו, השאלה היא האם אני מחליף זכרונות ראם, האם זה פוגע לי ב OC? בנוסף, אם אני מחליף חלק כולשהו אחר במארז (מלבד לוח אם ומעבד) האם זה משנה ל OC? תודה מראש לעוזרים... ושוב, סליחה על הבורות...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Street-Fighter,

שלום לכולם. לפני כ4 חודשים קניתי מחשב חדש ומאז הייתה לי בעיה של זיוף הטמפרטורה של המעבד. למשל, אני סתם גולש, הוא נמצא על 49 מעלות, למרות שהוא ממש קר(בדקתי עם האצבעות, זה נקרא?), האוורור בו ממש טוב(מאוורר 120 מ"מ מקדימה שמכניס אוויר, 2 מאווררים מאחורה שמוציאים אוויר,מאוורר מהצד שמכניס אוויר). אבל מה קורה כאר אני יפעיל סתם תוכנה או משחק אפילו ממש קטן? תוך פחות מחצי דקה יעלו המעלות ב-15 מעלות בערך. בוא נגיד שיגיעו ל-62 מעלות בערך (אני על סטוק) ניסיתי לשים משחה טרמית חדשה. לא עזר. אני כמעט בטוח שלא יכול להיות שהמעלות אמיתיות. זה ממש מגוחך. השאלה היא: האם יש סיכוי שהחיישן לא מזייף? מה אני יכול לעשות בנידון כי אני רוצה לעשות אוברקלוק? מפרט: AMD A64 3000+ לוח אם:VIA K8T800pro AM…

• 7 תגובות
    • 528 צפיות
  20. Started by zzrxox,

היי, אני עומד לרכוש מחשב חדש והאשכול הנ"ל הוא רק עבור הרכיבים שיהיו מעורבים ב - OC כשאסיים כאן אפתח אשכול חדש במפרטים לגבי יתר הרכיבים,התקציב שמיועד לכל המחשב יעמוד על לפחות 10,000 ש"ח. ראשית,אין לי ניסיון ב - OC אבל אחרי שראיתי את האפשרויות הגלומות בקונרו החלטתי שהפעם אני הולך על מחשב שיאפשר לי לנצלו. המטרה שלי היא להגיע עם המעבד לתדר של 3.4 עד 3.5 GHz ביחס של 1:1 עם הזכרונות. מעבד - כפי שאמרתי E6400 זכרונות - 2 גיגה ושיאפשרו לי לשמור על יחס של 1:1 עם המעבד לוח - נראה לי שאני הולך על ה - P5B DELUXE קירור למעבד - אויר ושיהיה איכותי ושקט גריז טרמי - גריז טוב ולא יקר מארז ומאווררים - חשבתי על אנטק P180,מכיוון שהוא יקר רציתי לשמוע המלצות לחלופות אבל שיהיו טובות עם סרקולצי…

• 7 תגובות
    • 591 צפיות
  21. Started by samuraii,

היי האם אפשר לעשות OC לכרטיס הזה???? אם כן אז אם תוכלו להסביר או אם יש איזשהו מדריך בשביל זה אם איך צריך ומה צריך בשביל זה (אם אפשר מדריך אם תמונות)

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by daniel0089,

שלום, אני בדרך כלל לא אוהב OC אבל החלטתי לעשות OC קטן ל6300 ל2 או אפילו 2.2Ghz.(הוא בעיקרון 1.86) בגלל שהוא יוצר לי צוואר בקבוק קטן... אז רציתי שתדריכו אותי step by step מההתחלה ועד הסוף בבקשה.(קראתי כבר את המדריך ולא כל כך הבנתי מה לעשות.. :-\) את המפרט שלי אפשר לראות בצד... נ.ב...אני מפרמט בימים הקרובים ועובר לוויסטה, זה לא אמור לשנות שום דבר נכון? (ז"א: אפשר לעשות עכשיו OC ושאני יעבור לוויסטה ההגדרות והOC ישארו נכון?) תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 689 צפיות
  23. יש לי 9700np עם OC ל 385MHZ לליבה ו 298MHZ לזכרונות. הוא נמצא על OC קבוע,והמאוררים שעליו לא עובדים תמיד על המקס',רציתי לשאול אם הכרטיס מתחמם גם ככה סתם בעבודה באינטרנט? או שהוא מתחמם רק במאמץ? תודה! נ.ב הקירור שמותקן לי עליו הוא ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP + שני מאוררים 80mm

• 7 תגובות
    • 541 צפיות
  24. Started by Refaelo,

שלום לכולם יש לי בעיה עם המאוורר של ה-chipset בזמן האחרון הוא קצת מרעיש ואפילו פעמיים הוא לא עבד (קיבלתי הודעה כאשר המחשב עלה ) ,רציתי לדעת אם מישהו יכול להמליץ על מאוורר טוב. (הלוח שלי זה asus a8n sli-deluxe) תודה

• 7 תגובות
    • 762 צפיות
  25. Started by Imbernir,

בזמן האחרון המעלות במחשב שלי עלו בצורה דרמטית פעם הם היו על 35-40 עכשיו הם 50-60 P-4 2.53 Ghz Radeon X800 XT (שבוע הבא) . עכשיו R 9700PRO 1GB ram יש לי 5 מאוורים כולל עברתי בכמה אתרים ושמעתי על ה Thermalright SP94 for Pen 4 רובם אומרים שהוא המקרר הכי טוב בינתיים אבל יש כמה שאומרים שלא כדאי לקנות אז אני רוצה לשאול אותכם , האם כדאי לי? ולא אני לא רוצה בשביל אוברקלוקינג ואין לי בעיה שזה עולה 200-300 שקל נ.ב: אם כבר פתחו כזה THREAD אז סליחה אני פשוט חדש ;D

• 7 תגובות
    • 715 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.