אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני מרכיב כעט מערכת חדשה שאמורה לעבוד בסביבת עבודה שקטה מאד. מדובר בשימוש לתיכנות כבד וגרפי חלקי עם השארת אפשרות למשחקים מדי פעם אך בהחלט לא גיימר מושבע. 2500K + Mugen II + Antec P183V3 + Z68 Board. עיקר החשיבות היא שהמערכת תהיה שקטה. השאלה היא האם ללכת על קירור פאסיבי משהוא כמו Gigabyte HD6770 (GV-R677SL-1GD) או Sparkle GTS 450 Passive או שלקחת כרטיס רגיל ולהוסיף לו VGA Cooler (או שיש בכלל כרטיסי מסך בחוזק זה שהם שקטים מספיק?) המלצות על פתרונות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 841 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי לוח אם של ג'יגהבייט KMNF-9, ומאוורר אחד כבר מחובר ללוח, יש ברשותי מאוורר נוסף למארז, יש אפשרות לחבר אותו גם? גם על הלוח, וגם בחוברת ההוראות ללוח, ראיתי חיבור יחיד ל-Sys Fan, לאן אפשר לחבר?
-
- 5 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות שני מאווררים למארז שלי( ANTEC300) בסגנון ה ANTEC TRICOOL שאני לא מוצא בארץ. אני מחפש שיהיו שקטים אך מהירים (לפחות 1800RPM) ועם יכולת של כיוון מהירות כמו בTRICOOL. תודה. נ.ב: הגודל זה120/25
-
- 2 תגובות
- 841 צפיות
-
-
קניתי לוח אם מעבד וזכרון חדשים אקיצר לוח אם FOXCONN P4M800 RS2 משהו כזה מעבד CELERON 3.33Ghz 512K 533FSB ובדקתי ב SPEED FAN ובביוס וזה מראה לי 11 מעלות ככה השאלה שלי אם זה בסדר ולא מסוכן יענו קצת מידי ועוד שאלה מה זה AUX ב SPEED FAN כי זה אצלי ב 45C
-
- 8 תגובות
- 841 צפיות
-
-
אז ככה איזה מכל אלה הכי שווה ? 1:http://tms.co.il/product/6675 2:http://tms.co.il/product/6677 3:http://tms.co.il/product/5106 לכמה זמן יספיק לי המשחה אם אני מורח על הליבה של הכרטיס מסך + מעבד פעם בחודשיים ואני שם ממש טיפה
-
- 11 תגובות
- 841 צפיות
-
-
-
הכרטיס מסך שלי ממש רותח מה אני צריך לעשוות..? כבר הוספתי מאורר וניקיתי הכל.. מה אפשר לעשות..?
-
- 8 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אני לא יכול לגרום לזכרון לעבוד על יותר מ133מה"ץ (266) ללא OC. יש לי מעבד שהבאס שלו הוא 400מה"ץ והלוח לא נותן לי להחליף את המחלקים של הזכרון. האפשרות היחידה היא: 3:4, אלא אם כן אני משנה את הN/B Strap למשהו יותר גבוה מ400 אבל אז הזכרונות נעשים עוד יותר איטיים אם אני לא עושה OC גדול במיוחד. ההגדרות הכי טובות שמצאתי למהירות 2.4GHz היא: FSB: 120 N/B Strap: 400 CPU:DRAM: 3:4 (אין לי אפשרות אחרת!!) Speed: 2.4GHz Voltage: 1.575 DRAM: 160 (320) Temps: 45 - rest 55.5 - full load ניסיתי לשחק עם כל האפשרויות בביוס, כל מה שאפשר ולא הצחתי להגיע למהירויות גבוהות יותר של הזכרון ללא OC נוסף. עשיתי בדיקה ב3dmark01 אחרי OC ל2.4: התוצאה בלוח הECS הקודם שלי לאחר OC ל2.2, זכרונות שעובדים על 27…
-
- 12 תגובות
- 840 צפיות
-
-
המעבד שברשותי הוא pentium 2.4 GHz northwood סוקט 478 והוא מותקן על לוח של MSI . היום בבוקר החלטתי שהגיע הזמן לנקות את המאווררים אז פירקתי את המאוור וניקתי אותו ושמתי לב שבין הצלעות קירור יש מלא אבק אז הוצאתי אותו גם ויחד איתו יצא המעבד שהיה דבוק ניקיתי את צלעות קירור וכך הסתיימו שלבי הנקיון. לא הצלחתי להחזיר את הצלעות למקום ביחד עם המעבד אז פירקתי את המעבד עם מברג והחזרתי אותו ואז שמתי את הצלעות קירור בחזרה התקנתי את המאוורר אך משום מה שנראה לי שהפירוק(משחה תרמית) גרם למעבד שלי להיות חם מעבר למידה. אז בדקתי אותו עם SANDRA ועם SPEEDFAN וגםEVERESET והתוצאות הם כאלה המעבד במצב מנוחה על 49 מעלות יש לציין שהמאוורר תקין. עכשיו המעבד אמור להיות הרבה יותר קר ולכן קניתי משחה תרמית…
-
- 10 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת עם הטמפ' במחשב שלי תקינה, המפרט בצד. חשוב לציין שאין במערכת OC בכלל, ושהמערכת לא היית במאמץ כאשר התמונה צולמה. תודה לעוזרים !
-
- 14 תגובות
- 840 צפיות
-
-
עקב קניית מארז חדש בשביל להוריד את רמת הרעש ולעלות את רמת הקירור של המחשב, אני צריך לקנות שני מאוררי 120 ממ. עכשיו אחד מהם אני צריך שיהיה שקט או ניתן לשליטה על המהירות והשני שיהיה שקט או ניתן לשליטה אבל גם שיהיה בעל לדים ומסנן אבק מובנה! עכשיו ברצוני לדעת לגבי השני, האם יש חיה כזאת? ואם כן איפה אני משיג? תודה מראש, אור (שכחתי לציין ששניהם להכנסת אויר לא להוצאת) אוי סורי לא שמתי לב שפרסמתי את זה בלא נכון... מתנצל
-
- 7 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אוקיי קודם כל אני חשבתי על הקירור של THERMALRIGHT IFX + שלושה מאווררים של 1600/900 RPM המערכת שתעבור OC היא כזאת : מעבד E8400 לוח אם Asus rampage formula זיכרון G.Skill 1066 MHz 2X2048MB PI ספק Thermaltake Thoughpower 750W כרטיס מסך Gigabyte HD4870 512MB 2 דיסקים קשיחים של 500GB ובעתיד גם CF ל4870 עכשיו האם מוגזם לקנות IFX אם שלושה מאווררים? אין שום בעיה אם כסף , אבל אני לא רוצה לקנות סתם , המחיר של IFX ועוד שלושה מאווררים הוא כ600 שקל , האם קירור מים במחיר כזה יהיה יותר טוב? תודה רבה לכולם מראש , ושוב הOC שמתוכנן למעבד הוא לסחוט את המיץ ממנו ( בגדר היציבות כמובן )
-
- 12 תגובות
- 840 צפיות
-
-
המפרט שלי לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3R מעבד INTEL CORE 2 DUO S775 3.16GHz E8500 45nm : " SLAPK" - BOX זיכרון G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס מסך GIGABYTE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB DDR5 : GV-R487-512H-B - RETAIL קרור למעבד ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 ספק כוח SEASONIC M12II 500W עוד לא התחלתי לעשות שום דבר. יש לי קצת רקע בזה, בעבר עשיתי OC למעבד 6300. רק תגידו לי מה שונה בלוח אם הזה, יש שמה יותר מידי אפשרויות, ולא הייתי רוצה לגעת במשהו שאני לא אמור לגעת. תודה.
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-
-
האם הקומפרסור שנמכר באוטו דיפו ב100 שח בערך נותן לחץ אויר במהירות גבוהה כדי לנקות את המחשב או שהוא נותן לחץ נמוך אך עם הספק (עמידות) גבוהה ? כי אם כן תחשבו כמה אפשר לחסוך בקניית בקבוקי לחץ אויר... את ה12V יספק ספק כח ישן
-
- 8 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום! אני וחבר שלי רוצים לקנות שני קטודות (אני ירוק והוא כחול), אז הזמנו זוג ב-180 ש"חואני ממתין לזה כבר 14 יום (המקסימום שהחנות אמרה זה 10 ימים ואני מעוצבן), ובכל פעם שאני מתקשר הם אומרים שיש בעיות אצל היבואן והוא לא רוצה לתת להם את זה וכדומה.. נמאס לי כבר לחכות, אם חברה קובעת זמן מקסימלי, שתעמוד לזה, ואם יש להם בעיות אז שהם ישלמו על זה לא אני, זבש"ם. אני חושב לקחת מחנות אחרת, אבל יש שמה שתי קיטים של קטודות: THERMALTAKE PerfectLight SoundControl cathode kit ב- 111 ש"ח וSUNBEAM cold cathode kit w/dual inverter - ב-130 ש"ח. רציתי לדעת אם מישהו יודע אם יש הבדל מבחינת עוצמת התאורה בין שני המנורות, חוץ מה שבטרמלטק אתה מקבל את הבקרת קול. האם המנורה של טרמלטק מגיע עם מפסק שאפשר…
-
- 13 תגובות
- 840 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם הביג טייפון VX על Q6600 יאפשר לי להגיע ל OC של 3.2 ג'יגה-הרץ בזמן שאני משאיר אותו על מהירות מאוורר מינימלית ככל האפשר [כדי לשמור את הרעש נמוך ככל האפשר]. והאם הטמפ' ישארו נורמליות. בנוסף, האם עדיף להחליף את הקירור ב Scythe "INFINITY" ? האם הוא שקט באותה מידה \ יתן ביצועים טובים יותר בקירור? תודה.
-
- 10 תגובות
- 840 צפיות
-
-
עשיתי oc והעלתי את מהירות המעבד .. אבל כשהמחשב נדלק זה כותב את אותה מהירות שהייתה בהתחלה ואני לא מרגיש שינוי בביצועים.. מה לדעתכם הבעיה? יש לי מעבד פנטיום 2 350 מגה הרץ
-
- 7 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד Q9550 מאוד חשוב לי הנושא של השקט, ולכן בחרתי במארז NZXT HUSH. עכשיו אני מתלבט בין שני מאוררים למעבד: AC 7 PRO או BIG TYPHOON VX הטייפון עולה כמעט פי 2 מה-AC7PRO. מי מהם שקט יותר? אני לא מתכנן OC, ולכן שניהם מספקים אותי מבחינת עוצמת הקירור. ההתלבטות היא רק לגבי הרעש. (האמת שה-AC7PRO נראה לי עדיף מבחינת הקירור, כי המאורר שלו משתלב בתוך מסלול תנועת האוויר במארז, לעומת הטייפון).
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-
-
מה הטמפ' הממוצעת הרציונלית של הרכיבים הבאים? לוח אם מעבד CPU כרטיס מסך GPU הארדיסק ובמצב מקסימום עד איזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק לחומרה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 840 צפיות
-
-
שלום לכם, אני צריך לקנות משחה טרמית כי פרקתי את המאוור מהמעבד שלי. השאלה היא איזו משחה לקנות? הכי זולה שאני מוצא? אני לא עושה OC או משהו כזה. לקנות את הכי זול? תודה!
-
- 9 תגובות
- 840 צפיות
-
-
אני מחפש את האיזון בין שקט ליעילות, עם קצת יותר דגש על שקט. יש כאן למישהו ניסיון עם מערכות קירור כמו H60 של Corsair או H2O 620 של Antec? איך הם בהשוואה לMugen2 של Scythe או NH-D14 של Noctua, מבחינת שקט ויעילות תחת כזה אוברקלוק?
-
- 3 תגובות
- 840 צפיות
-
-
יש לי AMD1700 0.13 עם קירור מקורי לוח ASUS A7N8X לפי הביוס- מעלות מעבד 70 מעלות לוח 30 לפי MBM 5 ולפי ASUS PROBE חום מעבד 35 +- ולוח 31+- יכול להיות בעיה בחיישנים? או בתוכנות?
-
- 12 תגובות
- 840 צפיות
-
-
לפני שבועיים בערך אמרתי שאני אעשה את זה, קצת התעכבתי אבל היו היה לי קצת זמן והרכבתי את הסיילנסר, הפירוק + ההרכבה לקחו לי לא יותר מ10 דקות... והתוצאות לפניכם: הטמפרטורה במצב מנוחה : 40 מעלות. במצב מאמץ: לא עובר את ה55 מעלות (עם מארז פתוח במאמץ זה לא עובר את ה48 מעלות!) תמונות: הקונקטור של החשמל לא מתאים, אז אני מחבר אותו לקונקטור בלוח-אם עם מתאם מאולתר. מאחורה הייתי צריך לחבר חזרה את הברזל שמקרר את הזכרונות מאחורה, פשוט חיברתי אותו עם ברגים של ספק בינתיים הצלחתי להגיע ל9009 נקודות ב3DMARK 2005 : http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1125196 אולי כשאני אחזור לOC למעבד וללוח זה ישפיע לטובה על התוצאה ( גם שיפור קטן יתקבל בברכה )
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-
-
יש לי elixir 2 x 256 3200 3.0-4-4-8 והם עובדים כרגע על באס של 192.. (384) וקיבלתי בpcmark2002 memory score:8450 אני חשוב שזה לא רע .. . מה אתם אומרים ?
-
- 10 תגובות
- 840 צפיות
-
-
וובכן, החלפתי את הסלרי המתוק שלי לAXP1700+ זה הסטפינג שקיבלתי: AXDA1700UT3C JIUHB 0303ZPMW קיבלתי סטפינג טוב? אגב, עוד שאלה- מישהו חווה בעיות עם הASUS A7N8X DULUXE וזכרונות pc2700 של XtremeDDR? או בכלל בעיות בשימוש עם dual ddr על הלוח הזה. 10x.
-
- 5 תגובות
- 840 צפיות
-