עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BONO,

ראיתי באתר זיגזג חלון למחשב מה זה עושה ואיך מרכיבים אותו? חותכים את המארז?

• 2 תגובות
    • 849 צפיות
  2. האם הקומפרסור שנמכר באוטו דיפו ב100 שח בערך נותן לחץ אויר במהירות גבוהה כדי לנקות את המחשב או שהוא נותן לחץ נמוך אך עם הספק (עמידות) גבוהה ? כי אם כן תחשבו כמה אפשר לחסוך בקניית בקבוקי לחץ אויר... את ה12V יספק ספק כח ישן

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  3. Started by benma,

מהו המאוורר הטוב ביותר מבחינת יחס בין ביצועים למחיר עבור המעבד E2160. אני לא עושה OC. תודה לעונים.

• 8 תגובות
    • 849 צפיות
  4. הי, אני עומד לרכוש מחשב חדש עם מעבד Intel Q9550. תכננתי להצמיד אליו את ה Arctic cooling freezer Xtreme, אך קבלתי המלצה שמכיוון שמדובר ב Quad אני חייב קרור הרבה יותר אגרסיבי ולכן כדאי להשתמש ב Thermalright Ultra 120 eXtreme + מאוורר עליו. ההמלצה מייקרת את המערכת בעוד 150 ש"ח, ולדעתי בלי סיבה. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה

• 10 תגובות
    • 849 צפיות
  5. Started by Psy,

מה הטמפ' הממוצעת הרציונלית של הרכיבים הבאים? לוח אם מעבד CPU כרטיס מסך GPU הארדיסק ובמצב מקסימום עד איזה טמפ' כבר יכול להיגרם נזק לחומרה ? תודה.

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  6. Started by OuTsIDe,

מין שפריץ כזה כשה עושים זריקות איך מישתמשים בוא ביכלל?

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  7. Started by danielk9,

מה דעתכם על DD3 מומלץ או בזבוז? 8gb 800hz מהסוג הפשוט ב 1200 שקל או DDR3 1333 1GB ב1000 שקל... ההבדל יורגש בישומים שאנו משתמשים (בעיקר משחקים).. או שעדיף כבר נפח??

• 9 תגובות
    • 849 צפיות
  8. שלום לכולם, יש לי כמה שאלות לגבי מתחים ואני ישמח אם תסבירו לי אותם[= דבר ראשון,אשמח אם תסבירו לי מה עושה פה כל שורה ולמה היא אחראית ( כמו מתח למעבד,לגשר צפוני וכו'.) ועוד דבר,אשמח אם תכתבו לי מה המתחים המקסימלים שאסור לעבור אותם כי אם אני יעבור אותם הם כבר יתחילו לגרום לי נזק(הכוונה במעבדי 45NM או במעבד שלי Q9550). תודה רבה לעוזרים בבקשה תפרטו ככל האפשר[= עריכה: עוד שאלה קטנה,אם אני רוצה לקנות לוח אם איך אני יודע לכמה מקסימום FSB הוא יכול להגיע כדי שלא ישמש לי כגבול בOC?. Motherboard Voltage Control******* Load-Line Calibration [enabled] CPU Vcore [1.4875V] CPU Termination [1.500V] CPU PLL [1.670V] CPU Reference [0.935V] MCH Core [1.620V] MCH Reference [1.120V] MC…

• 10 תגובות
    • 849 צפיות
  9. Started by MAOR,

מארז Dragon DA-01BLD Full Tower: האובר קלוק שלי הוא מפנטיום 3 733 אם באס 133 ל 825 אם באס 150 המעלות (בשעה 10 בלילה בירושלים הקרירה) IDLE - 23 Full Load - 29 תמונות (החוטים כולם מאחורי הלוח ולא רואים אותם ! מחר אני יביא תמונות כי המצלמה שלי לא אצלי) http://forums.ort.org.il/files/30/1599056/9509702.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1599058/9212384.jpg http://forums.ort.org.il/files/30/1599061/1239057.jpg מה אתם אומרים ?

• 7 תגובות
    • 849 צפיות
  10. Started by Ran B,

אוקי חחח יש לי במחשב 384MB זיכרון..(ddr) עכשיו זה מוחלק לשני כרטיסים בצורה מוזרה! אחד מהם הוא 128MB DDR 133MHZ (שזה 266MHZ) והשני תתפלאו לשמוע 256MB DDR 400MHZ (שזה 800MHZ!) עכשיו את השני קבלתי כפיצוי בגלל שקבלתי את המחשב עם כרטיס 256MB דפוק אז בשקתי שיחליפו לי וקבלתי פיצוי כרטיס הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהמהיריות שונות הבנתי שזה הולך לפי הנמוך..שזה יוצא מאוד חרא הזכרונות איטים אז יש אפשרות שאני לפחות אעשה אוברקלוק לכרטיס אחד (הכוונה ל 128) שטיפה יגיע ליכולות? אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס אחד אז איך עושים?? תודה רבה, רן.. : ???

• 12 תגובות
    • 849 צפיות
  11. Started by gil1908,

האם אפשר להחליף מאורר ל Volcano 7 +למשהו (הרבה) יותר שקט - אפילו על חשבון תוספת של עוד 3-4 מעלות? אם כן, אז מה מומלץ? תודה!

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  12. יש לי מעבד AMD DURON 1200 ולוח EPOX KT266A עכשיו יש לי זיכרון DDR2100 שזה בעצם 266 מגהרץ! אז למה כל פעם שאני מפעיל את המחשב כתוב לי DRAM 133?

• 4 תגובות
    • 849 צפיות
  13. Started by WizMaster,

היי, יש ברשותי לוח אם של ג'יגהבייט KMNF-9, ומאוורר אחד כבר מחובר ללוח, יש ברשותי מאוורר נוסף למארז, יש אפשרות לחבר אותו גם? גם על הלוח, וגם בחוברת ההוראות ללוח, ראיתי חיבור יחיד ל-Sys Fan, לאן אפשר לחבר?

• 5 תגובות
    • 849 צפיות
  14. Started by moshe55501,

ואם אפשר אז אשמח לקבל מדריך מפורט

• 14 תגובות
    • 849 צפיות
  15. Started by Swed,

ראיתי שסקאי פיסי הביאו כמה מאוררים שלהם. אני בדיוק צריך לקנות איזה 2 מאוררים האם המאוררים שלהם טובים ? תודה חן !

• 11 תגובות
    • 848 צפיות
  16. Started by guyyug,

אחרי הוספה של מאוורים אורות וכו והמחשב עוד עובד למה להחליף ספק או מה הסימנים שצריך להחליף

• 2 תגובות
    • 848 צפיות
  17. Started by אדם לוי,

מה מספק ביצועים טובים יותר בOC ובכלליות מה יותר טוב?

• 6 תגובות
    • 848 צפיות
  18. [כמה שאלות +בעיה] בקשר ל OC למעבד Q6600 G0 על לוח P35C-DS3 1) אפשר לעשות OC על Q6600 G0 בלי קירור? ואם כן עד כמה ככה? 2) מה הטמפרטורה המומצעת של המעבד Q6600 במנוחה , ו Q6600 במאמץ... הטמפרטורה שלי כרגע על 40 במנוחה ועל 55 במאמץ... כאשר אני עושה OC לא משנה מה פתאום זה הופך ל-50 במנוחה ואיזה 65-68 במאמץ וזה נראה לי לא הגיוני כי זה שינוי מ 2.4 ל 2.6 הלוח אם שלי תומך ב DDR 2 עד 1.8 VOLTAGE אז עשו לו +0.2 ב BIOS ורציתי לדעת אם זה ישפיע על המעבד... ושאלה אחרונה והכי הכי חשובה: איזה הגדרות אני צריך לשים ב BIOS שיהיו טובות ל OC ושלא יעלו ב-10 מעלות את המעבד במנוחה כי זה ממש מוזר ואני רוצה לפתור את הבעיה ובקרוב יהיה לי קירור TUNIQ בעזרת ה' תודה ויום טוב מפרט: מעבד: Q6600 G0 לוח אם…

• 7 תגובות
    • 848 צפיות
  19. מה אתם אומרים?

• 8 תגובות
    • 848 צפיות
  20. Started by yoav9,

יש לי תכנון עתידי לאיזה פנטיום אכזרי, וכמובן שo/c זה חובה, עכשיו יש לי דלטא 60 מ"מ שכבר התרגלתי אליו, אבל גיליתי שאין שום hs אימתני לפנטיום 4 שהוא לא 8- מ"מ, אז די נדפקתי, כנראה שאני יחבר אותו בצד או משהו... זאת לא הנקודה. עכשיו רציתי לדעת מה עדיף, לא מצאתי בשום מקום ביקורת על הax-478 וכל הביקורות של הוולקנו אמרו שהוא מצוין ואני יודע שהגיעו איתו למהיריות מאוד גבוהות... עכשיו אני מניח שאם אני ישים ax-478 ועוד איזה מאוורר 39 cfm זה גם יהיה נחמד, השאלה היא האם ההבדל יהיה גדול? האם זה שווה את התוספת המשמעותית של הכסף? בכמה זה אמור להטבתות בoc, ואולי למישהו יש ביקורת על הax-478 (לא ax-7!!) ושאלה אחרונה שלא כל כך קשורה, מישהו יודע איך אפשר לברר כמה cfm מוציאים מאווררי האנרמקס …

• 5 תגובות
    • 848 צפיות
  21. Started by Vatos-Locos,

שהיא מחוברת למטה כרגיל, אז חצי מארז מואר, והחצי השני מעל הכרטיס מסך חשוך יחסית זה מארז מידי טאוור רגיל לא פול טאוור ולא כלום... בכל מקרה לשים אותה בחלק הימני אני לא יכול בגלל שזה רחוק ממפרץ הPCI והחוט לא מגיע שאני שם אותה למעלה (אחרי מאמצים רבים) הספק מסתיר את רוב האור ושוב זה הולך לאיבוד שאני שם אותה בצד שמאל רואים ממש קצת מואר ממש ממש קצת וכל החלק הימיני לא מואר בגרוש.. שמתי אותה באמצע, במקביל לכרטיס מסך ראו הכל ממש מואר ויפה בטירוף אבל זה סניוור לי את העין וזה מעצבן מאוד חח מה אתם ממליצים לי לעשות הרבה ברירות לא השארתי..

• 12 תגובות
    • 848 צפיות
  22. Started by The Grey Matter,

לאחרונה קניתי מחשב עם AMD ATHLON XP 1700 מפלונטר. המעבד עובד בטמפרטורה של 53 מעלות עם דלת פתוחה, כאשר אני נוגע בHSF (סטנדרטי SPIRE) הוא קר. יכול להיות שאין מוליכות טובה בין המעבד לHSF? והאם למיטב ידיעתכם PLONTER שמים גריז טרמי על הליבה במחשבים המורכבים או מסתפקים במדבקה הטרמית? ואם אנחנו כבר כאן על מה אתם ממליצים AX7 או VOLCANO7PLUS ? וכמה הם יכולים להוריד לי את הטמפרטורה של הליבה? (סטוק לא קטן של שאלות , אבל כבר למדתי לסמוך עליכם שתענו)

• 4 תגובות
    • 848 צפיות
  23. Started by MAOR,

http://www.baboom.co.il/forum/Uploads/ISRAELI-HACKER-2002815175153-fan2.JPG המאוורר בדלת כבר ממוקם ..... עשיתי חור ומיקמתי אותו ! ככה שאין לי אפשרות לשנות מיקום ...... אני יותר בעניין של אם זה טוב שיהיו שתי מאווררים למטה ... (אחד הוא 96 מ"מ ואחד 80 מ"מ) ומצטער בקשר לכותרת הקודמת ! פשוט קראתי באתר מדריכים ולא שמתי לב שביקשו לשנות אותה

• 6 תגובות
    • 848 צפיות
  24. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם, רציתי לדעת עם הטמפ' במחשב שלי תקינה, המפרט בצד. חשוב לציין שאין במערכת OC בכלל, ושהמערכת לא היית במאמץ כאשר התמונה צולמה. תודה לעוזרים !

• 14 תגובות
    • 848 צפיות