עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ועוד דבר כמה זה אמור לעלות והאם אין לזה שם יותר "מקצועי"..

• 3 תגובות
    • 886 צפיות
  2. קניתי פנטיום 4 2.8 פרסקוט על לוח של אינטל,במארז יש לי מאוור מקדימה שמכניס אוויר(בקושי לדעתי) ומאוור על המעבד(סטנדרטי של אינטל) כמו כן יש הכנה למאוורר נוסף בדופן האחורית של המארז שאני משער שהיא למאוורר 80120 אני לא יודע להבדיל(איך מודדים?) אני מבקש ששתמליצו לי על דגמים ועלויות פחות או יותר לקירור של המחשב כי הוא לא יורד מ57 בסביבוה של וידוס ואני לא רוצה לחשוב לאן הוא יגיע במשחקים........... אז איזה קירור מומלץ? רק למעבד ואולי מאוורר אחורי נוסף או שאני צריך גם ללוח (נראה לי שיש עליו מעים תושבת קטנה כסופה שלא ברור לי למה היא.) וגם לכרטיס מסך ולדיסק הקשיח.... מה שתמליצו זה מה שאקנה כי אני לא מבין בזה יותר מדיי... אז אני מקווה שתמליצו לי נכונה...... תודה רבה מראש לכולם.

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  3. קניתי קירור מנחושת לזכרונות שלי קירור כזה: http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=ddrc-co הוא מגיע שבתוכו יש כאילו גומי לכול האורך גומי דביק כזה שידבק טוב לזכרוונת עכשיו מה אתם ממליצים להדביק אותו ככה סטנדרט כמו שהוא למרוח עליו משחה טרמית ואז להדביק , אולי להדביק אותו עם דבר טרמי (יש לי לא צריך לקנות) ? מכחה לטיפים שלכם תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  4. Started by gigabot,

;D באוורור מלא.. 62 מעלות [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  5. חברי הפורום שלום, עד עכשיו הייתי מורח משחות תרמיות בצורה אחידה ושווה על המעבד בעזרת כרטיס / סכיון כזה או אחר. אך מסתבר כי השיטה הנכונה היא ע"פ יצרניות המשחות היא לשים במרכז המעבד(כמות כזו או אחרת ע"פ היצרן) ולחבר את גוף הקירור בצורה חלקית לסובב אותו ימינה ושמאלה. ואז אפשר להמשיך את תהליך ההתקנה. הסיבה ע"פ היצרניות היא מניעת בועות אוויר אשר יכולים לשבש את התפשטות החום מהמעבד לגוף הקירור. ע"פ איזו שיטה אתם מורחים ומהם הטמפרטורות?

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  6. Started by someonewhy,

אהלן חברים. אחרי מלא התלבטויות בקשר לקירור מים בסוף אני סגור על זה והולך לרכוש לי קיט השבוע הזה. עכשיו בניתי כבר את כל הדברים שאני צריך ואני צריך את הדעה שלכם מה לשפר ברצוני כרגע לקרר את המעבד הכרטיסים פחות חשובים לי. בקיצור הנה הדברים שאני רוצה לקנות: מה דעתכם?האם צריך לשפר פה משהו?אל תתייחסו לכבלים הם דברים שאני קונה בטוח. למי שמעוניין הנה המערכת שלי: i7 3930k 5.2ghz Rampage IV Extreme Gskill 4x4gb Seasonic 1250w gold xseries תודה והמשך יום טוב.

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  7. Started by ScreameR,

ראיתי שלטום מהחומרה של טום (פירוש 8) ) יש לו כזה שטיק שמראה את הר.פ.מ והמעלות של המעבד של המארז וכל זה... איך?! איפה מורידים תשטויות האלה?

• 6 תגובות
    • 886 צפיות
  8. Started by royk50,

גם במצב מנוחה וגם בLOAD יש אצלי הבדלים של 2-3 מעלות בין ליבות המעבד (תמיד C1 גבוה יותר) למשהו יש הסבר ? זה תקין ? משתמש ב TAT speedfan מראה שטויות שלא יאמן [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  9. Started by most,

שלום, יש לי שני מחשבים ולאחר תקלת ספק באחד מהם אני רוצה לוודא האם הלך רק הלוח או גם המעבד. זה ע"י התקנת המעבד מהמחשב שנדפק לזה שתקין. השאלה: האם אפשר להתקין את המעבד ללא משחה (לאחר שניקיתי את המשטחים) רק לצורך הבדיקה או שזה מסוכן??

• 17 תגובות
    • 886 צפיות
  10. אוקיי, הבעיה שלי מתחילה בזה שאני לא יודע לעשות אוברקלוק - ובחיים שלי לא עשיתי את זה ואני מתכוון להתחיל עכשיו - יש לי AMD ATHLON 1800 XP ואני רוצה ל"אברקלק" אותו - אבל אני לא יודע עד כמה אני יכול. ממה שקראתי עד עכשיו במדריכים - אני יודע שכנראה זה קשור לכמה אני יוכל לקרר את המארז שלי. אז ככה - במארז יש אופציות למאוררים. מאחור של 80 מ"מ, מלמעלה ובצד של המארז עוד שניים של 80 מ"מ ומקדימה יש עוד אחד של 120 מ"מ. ד"א הלוח אם הוא: +ECS K7SOM עכשיו , כל המאווררים הם אופציות חוץ מזה שבצד. אז - השאלה היא עד כמה אוברקלוקינק אני יכול לעשות, וכמה מאווררים להוסיף, ואיפה? ??? תודה רבה רבה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  11. אוקיי הנה הנתונים לפני הOC מדובר בכרטיס 7300GS ליבה 500MHZ זיכרונות 600MHZ עשיתי OC עם התוכנה ATI Tool והגעתי לבינתיים ל1866MHZ לליבה, בזיכרונות לא נגעתי. עד כמה אני יכול להגיע ? עריכה: שכחתי להגיד שפעם שהייתי עושה OC גם לזיכרונות (של הכ.מ. כמובן) אז לא הייתי מגיע אפילו ל800MHZ לליבה. [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 886 צפיות
  12. Started by King Kong,

הקדמה ------- הנידון : EPOX 661FX אחרי התקנה מערכת הפעלה יש מסך כחול וריסטרט ולפעמים גם בהתקנה עצמה ... חשבתי בהתחלה שזה סוג של אי תאימות אבל שמתי מערכת הפעלה אחרת וזה חזר מיותר לציין ששאר הרכיבים במחשב תקינים . אין קבלים נפוחים מה שכן בדקתי את הגשר הדרומי אני לא סגור על זה אבל מסביב לציפ' הליבה הירוקה יש משהו חום אני חושב שזה ליכלוך .. לא סגור על זה .. המחשב נדלק רגיל בגלל זה אני מתבאס להשקיע בלוח חדש ..התייעצתי עם טכנאים אחרים והם אמרו לי שזאת בעיה של תוכנה אז ככה : שלל : מעבד פנטיום 4 3GHZ, לוח ..EPOX SIS661FX. קניתי : זיכרון PQI 512MB , מארז , צורב ASUS עכשיו אני רואה שבנוסף להשקעה הזאת אני אצטרך גם לוח 478 יש לי אפשרות לרכוש לוח ASUS P4V800D-X ב 300…

• 10 תגובות
    • 886 צפיות
  13. Started by Kakadu,

לפני כמה שנים טובות קניתי מחשב יעודי ל - OC, אז היה לי את הזמן והסבלנות ללמוד ולרדת לעומק העניינים. לא השתמשתי באותו נייח תקופה ארוכה ועכשיו יצרתי עמדה חדשה בכוונה לחזור לגיימינג. פירמטתי והכנתי אותו לפעולה ואז ראיתי שהאוברקלוק התאפס. ניסיתי לשחק מעט בביוס, אך כל הידע והנסיון שהיו לי כבר נשחקו. למעשה סך הכל העלתי את ה'באס' ל- 400 וזה גרם למחשב לא לעלות. ניסיתי מספר פעמים לאפס את הביוס בעזרת ה -CMOS אך לא עזר משום מה. [ישנה עוד פונקציה הנקראת C.P.R אך אותה אני לא מכיר] ביינתיים כלום לא עולה ואני כולי במתח :s05: זאת המערכת : CPU - Intel C2D E6600 MB - Asus P5B DLX 2X1GB Gskill + 2X1GB SuperTallent מקווה שתוכלו לעזור ......

• 4 תגובות
    • 886 צפיות
  14. שלום, אני מתכנן לקנות את המחשב הזה בקרוב, אני רוצה לדעת אם OC נחמד ++ יחזיק עליו עם הקירור והכל, ועד לאיפה אני יכול להגיע איתו. דבר נוסף, השאלה עתיקת היומין, האם כדאי לקחת במקום את ה E8400? אני בעיקר משחק, אבל גם לפעמים מקודד סרטים ומולטיטסקינג ושטויות כאלה. אז מה שווה יותר? שמעתי ש OC בשניהם יביא לתוצאה דומה במשחקים, אז עדיף את ה- Q בגלל המולטיטסקינג והתוצאה הדומה ל E8400 במשחקים. אז מה שווה יותר? לא לשכוח ששאלתי גם עד לאן אני יכול להביא אותו מבחינת Ghz... תודה רבה מראש!!

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  15. Started by rets,

המפרט שלי הוא: Intel Core 2 Duo E6600 Gigabyte 965P-DS3 2x 1GB DDR2 Kingstone GeForce 8800GTS Vista 32bit ניסיתי לעשות קצת OC בעצמי, בלי יותר מדי רקע. אני לא מחפש משהו יותר מדי מטורף, 3.0GHZ יספיק בהחלט. ראשית, משהו מוזר: כשנכנסתי ל-BIOS לצורך OC בפעם הראשונה גיליתי שמהירות ה-BUS היא 200, 200*9 = 1.8, ולא 2.4 כפי שקניתי (וכמו שכתוב ב-CPU-Z). מה פשר העניין? יכול להיות שרימו אותי בקנייה? בכל אופן, הגעתי עד 333, בלי להתעסק עם הגדרות מתח (ללוח יש אפשרות לווסת אוטומאטי, השארתי את זה ככה). ה-TAT הראה טמפ' מתקבלות על הדעת, בין 30 גבוה ל40 נמוך. כשניסיתי לעשות בנצ' ב3dmark 06, קודם כל ה-FPS היה מאוד מאוד נמוך (מעולם לא בדקתי קודם, אבל 5 FPS בקטעים עמוסים ו-20 FPS מקס' נר…

• 9 תגובות
    • 886 צפיות
  16. Started by yonir,

האם הקירור למעבד arctic cooling alpine 7 pro (קישור: http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-ALPINE-7PRO~18~0.htm) בא עם משחה תרמית מרוחה עליו מוכנה? (כמו שרואים פה http://www.silentpcreview.com/article801-page2.html) או שצריך לקנות משחה בנפרד? תודה

• 6 תגובות
    • 885 צפיות
  17. התקנתי לא מזמן מעבד 5600+ X2 בפעם הראשונה ועשיתי את הטעות המצערת של השארת הפלסטיק על גוף הקרור (לא הבנתי למה היה קשה כ"כ להוריד את התפש האחרון... הפעלתי ועברו כמה שניות טובות עד שנפל האסימון והפסקתי את החשמל. שמתי לב שחלק מהפד התרמי כבר נזל לפלסטיק אבל שאלתי ונאמר לי שזה לא כזה קריטי. התקנתי שוב עם אצבעות מוצלבות ולמזלי נראה שהמחשב עובד כשורה והטמפרטורות של שתי ליבות המעבד היו 17 ו-20 ב-idle. הרצתי OCCT והמעלות קפצו באופן חד עד 40 ו-38 וכרגע הן מתנדנדות סביב המספרים האלה. רציתי לדעת אם זה תקין או שזה מעיד בכ"ז על בעיה כלשהי, בעקבות הפשלה הקטנה שלי. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 885 צפיות
  18. שלום לכולם, יש לי כרטיס מסך כמו שמצויין בחתימה. הבנתי בעבר דרכם שעדיף להתחיל בקטן את הOC ובאמת הפעלתי את הRIVA ונתתי לו לבחון את ההגדרות של הכרטיס לאחר הפעלה מחדש. זה מה שיצא: (ראו תמונה) השאלה שליהיא: מה להעלות קודם? את הCORE או את הMEMORY? ובכמה (יש לציין שאין לי גופי קירור שאני הוספתי על הכרטיס)? איך אני רואה את הטמפ' של הכרטיס שלי עכשיו ואחרי הOC? כי כל עוד שאני לא רואה טמפ' אני יכול להעלות את הMHZ ללא בקרה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 8 תגובות
    • 885 צפיות
  19. Started by m.l,

במחשב של אחים של הכול "זז"...המתח של המעבד...המהירות שלו...והמכפלה שלו ניראית לי מוזרה לחלוטין...המחשב ללא OC..מישהו יכול להגיד לי מה הולך פה? (הדגשות באדום על הבעיות).. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 885 צפיות
  20. Started by liorbm,

שלום לכולם, רק רציתי לעדכן שהתקנתי היום שלושה מאווררי 80 מ"מ במארז שלי (פול טאוור של קומפיוקייס, 6A19 אם אני לא טועה ) על פי המלצת המיקום שקראתי במדריך פה באתר, וללא אוברקלוקינג התוצאה שלי ב- 3DMark06 עלתה ב-45 נקודות. נכון, לא מדובר פה בשבירת שיא, אבל עדיין, היה נחמד לראות את זה. מה שכן, המחשב נשמע כמו בולדוזר, אני צריך לשמן את אחד המאווררים דחוף, הוא מרעיש... מה שכן, ה- PCWizard2008 לא זיהה שינוי בטמפרטורות, מה שקצת מוזר לי. הוא עדיין מראה את התוצאות האלו: Hardware Monitoring : ITE IT8716F Voltage CPU : 1.17 V +3.3V Voltage : 3.20 V +5V Voltage : 4.96 V +12V Voltage : 12.20 V VTT : 1.84 V VBAT : 3.10 V Processor Fan : 1956 rpm Chassis Fan : 10 rpm Power/Aux Fan : 1939…

• 14 תגובות
    • 885 צפיות
  21. Started by swisaman,

שלום לכולם ישלי HD5850 של ספיר בגירסא הישנה לא האקסטרים,וברצוני להתחיל OC הורדתי TRIXXX והעלתי תדרים אבל זה לא מביא לי לעלות מתח כאילו האפשרות חסומה.. והכרטיס ממש רותח!!! 92 מעלות מאמץ מלא זה חם ממש לא?

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  22. Started by benma,

מהו המאוורר הטוב ביותר מבחינת יחס בין ביצועים למחיר עבור המעבד E2160. אני לא עושה OC. תודה לעונים.

• 8 תגובות
    • 885 צפיות
  23. אני יודע שזה נישמע מצחיק אבל הhd שלי נמצא תמיד בטמפ החדר חחחחחחח 28 מעלות תמיד

• 10 תגובות
    • 885 צפיות
  24. ולמה אני צריך סבון ומים ??? והאם זה בכלל נייר זכוכית או משהו אחר ?

25. הכרטיס הוא : ATI Sapphire Radeon 9600 Pro 128M DDR V/D/VO והמאוורר שלו נשרף לי. על המאוורר רשום: SAPPHIRE Cera Dyna Bearing עכשיו הוא מיוחד כזה זה לא משהו פשוט.. נראה יפה, ואמרו לי שקשה להשיג אותו בארץ אין הרבה כאלה. עכשיו השאלה שלי זה איפה אני יכול להשיג כזה דבר, וכמה זה יעלה? זה מאוד דחוף לי כי הכרטיס מסך לא יכול לעבוד בלי המאוורר! תודה מראש.

• 14 תגובות
    • 885 צפיות

דיונים חדשים בפורומים