עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by xxdragonxx,

אני צריך קירור למארץ למרות שאין שם חור לעוד מאוורר אבל נראה לי אני יעשה חור שיהיה אפשר להכניס את המאוורר לשם אפשר עצות איך לעשות חור במארז? והציעו לי מאוורר של COOLER MASTER לא יודע איזה דגם זה מאוורר למארז ב 30 שקל שווה? תודה לעזורים.

• 6 תגובות
    • 612 צפיות
  2. מערכת המחשב: Intel Core 2 Duo E6300 1.8ghz 1024MB Ram 667mhz Gigabyte GA-965P-S3 Radeon X1950XT קירור סטוק. עשיתי OC למעבד ובינתיים הגעתי לתוצאה של מהירות באס 375mhz מהירות המעבד: 2.7ghz ה OC עובד מצויין.. הרצתי את התוכנה Prime95 ואת S&M והמחשב עבר בלי בעיות. טמפרטורה במאמץ מגיעה לכ 60 ולא עוברת.. במנוחה הטמפרטורה היא 50-55. אבל משום מה יש לי בעיה.. כשאני עושה ריסט למחשב והכל.. אין שום בעיה הכל תקין והמערכת עולה. אבל כשאני מכבה את המחשב למשל לכל הלילה, ובא בבוקר ומדליק אותו, הוא עושה רעש מאוד חזק של מאווררים.. משהו כמו וווווווווווווו....... להרבה מאוד זמן (כמה דקות.. שזה הרבה מאוד) ואז המחשב נכבה, ואז הוא שוב נדלק ועושה את הרעש הזה לעוד איזה דקה-שתיים ואז הוא נדלק ומע…

3. ברצוני לדעת האם הלוח הנ"ל תומך במעבדי מרובעי ליבה? ואם לא האם יש עידכון ביוס שהופך אותו לתומך? :-[

• 7 תגובות
    • 551 צפיות
  4. חבר שלי קנה מחשב ויש לו לוח אם של אסוס P5B (הרגיל לא דלוקס) עכשיו המעבד שלו זה E6320 וזכרונות של OCZ PLATENIUM 2GB עכשיו כמובן שהמתחים בביוס כולם על AUTO והטמפ שלו לא טובות ממש גבוהות.... אני צרך שמישהו יגיד לי מה המתחים בסטוק אמורים להיות(רגילים) לכול דבר... VCORE VDIMM וכו.... דיי חשוב... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  5. אוקיי בן דוד שלי קנה לפני כחצי שנה מחשב מהחברה KSP. שמו לו מאוורר אחד בצד שאין לי מושג אם הוא עובד, לא רציתי לפתוח את המחשב כי שמעתי שיש להם שם מדבקה שנקרעת מתי שפותחים. אז אוקיי, לחלק השמח, המעלות: מעבד: 75. לוח אם: 55. הארד דיסק: 57~. כרטיס מסך: 82. המפרט הוא כזה: PentiumD 2.8GHZ. לוח אם כלשהו של ASTROCK. כרטיס מסך של חברה כלשהי, 7300GT. הארד דיסק גם אין לי מושג, אבל 150GB. מצטער על חוסר המידע :-\ והשאלה: זה יעזור אם הוא יוסיף שתי מאווררים מאחורה שיוציאו אוויר + אחד מקדימה שיכניס? ויכול להיות שתוך כמה זמן בקצב הזה יהיה אפשר להגיד עליו קדיש? גם החדר עצמו יותר חם משאר החדרים. תודה מראש לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 645 צפיות
  6. Started by falxori,

שלום. אחרי שהצלחתי להשיג בורג חדש במקום זה שנשבר (בעזרתו האדיבה של שחר) יש לי שתי שאלות: 1) מה עובי השכבה הרצויה של המשחה התרמית? כמה זה קריטי עם שמתי קצת יותר מדי (1-2ממ בערך)? 2) מה הכיוון הנכון של המגדל הזה? עוד לא חיברתי אותו אז אני לא יודע מה כיוון האויר וזה נכנס גם לאורך וגם לרוחב... חיפשתי תמונות ברשת וראיתי כל מיני כיוונים אז החלטתי להתיעעץ (Q6600 אז רצוי שהקירור יעבוד...) מצורפת תמונה של הכיוון הנוכחי תודה אורי [attachment deleted by admin]

7. Started by miim17,

מערכת: לוח אם ASUS m2npv-vm מעבד AMD 4000 DUAL CORE AM2 . מארז מידי של ג'גהבייט. קירור: מעבד - מאוור רגיל שמגיע עם המעבד. ללא הוספת משחה (היתה שכבה כבר על ההטסינק) על המארז יש שני מאוורים 8 CM . התקנתי את הדריברים של קול&קוויט של אמד. ב IDLE אני מקבל טמפרטורה של 45 מעלות. במאמץ של ה CPU זה מגיע ל 60 ואפילו ל 64. לפי מה שקראתי זה חריג. (מה גם שאז המחשב מתחיל לקרטע, אפילו באנריל טורמנט [שנת 99] מבחינת טמפ' לוח אם - בסביבות ה 40 מעלות רוב הזמן יש למישהוא המלצות ? אולי להוסיף משחה טרמית ? (לא מרחתי בכלל כאשר התקנתי, כי מגיעה סטירפ של השכבה דבוק להטסינק... אשמח לשמוע הצעות..ו תודה כמובן לכולכם. לא בוצע OC כמובן RPM של המעבד - בסביבות ה 2400. זה המארז בסביבות ה 1200. ,תוספת…

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  8. תודה

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by rivking,

לקחתי מעבד Penium D915 2.8Ghz ועשיתי לו OC ל-3.4GHz כולי התרגשות!! OC ראשון שלי למעבד ואני חייב להגיד שזה מספק...! בכל מקרה לא נגעתי במכפלה ובבאס כי לא מצאתי אותם העלתי רק את ה-FSB ואת המתח של הזכרונות והמעבד לא ידעתי איפה עושים את היחס פשוט רק העלתי את ה-FSB ואם הוא קרס אז הוספתי קצת מתח בקיצור ה-600Mhz האלה עלו לי ב-8 מעלות במאמץ קודם הוא היה על 46 מעלות ועכשיו על 54 מעלות אבל זה שווה את זה... הקירור של המעבד זה Cooler Master משהו טוב כזה די דומה לסטוק של אינטל רק הרבה יותר טוב יש לי שתיים כאלה (גם במחשב השני כי אני מרוצה מהקירור) ונלוח אם שהשתמשתי בו הוא לוח אם די זבל: Asus P5L-MX זהו תודה אשמח לתגובות שיעזרו לי לשפר!

• 8 תגובות
    • 694 צפיות
  10. Started by mosh18,

רציתי לשאול עד כמה טוב ה-BIG TYPHOON ובכמה אחוזים לערך הוא יהיה יותר טוב מהקירור סטוק?

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  11. Started by Bashash,

הייתי רוצה שתמליצו לי על קירור חזק וטוב למעבד Q6600 וכמו שרובכם יודעים הוא מאוד חם..... תודה רבה לעונים!!!! תקציב - 250

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  12. ברצוני לעקוב אחרי חום החלקים של המחשב ואחרי ביצועיהם אבל לא על ידי שלוש תוכנות. האם ישנה תוכנה אחת שיכולה לעזור לי ולתת לי תמונה מדויקת ???? :

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  13. Started by xxdragonxx,

יש לי P4 2.8 Northwood והוא מגיע לטמפרטורות של 60+ במאמץ! מה עוד שפעם הוא היה על 43 גג... ניקיתי עם ספריי את כל המאוורר והגוף קירור וזה כמעט צלא ירד ועדיין סובב סביב ה 60+ במאמץ.. אז אני חושב שכדאי להחליף משחה טרמית אבל איזה אתם ממליצים? לא משהו ממש יקר אבל משהו טוב שיקרר.. שמעתי על המ MX1 שהיא טובה יש עוד המלצות ומחירים? תודה

• 14 תגובות
    • 828 צפיות
  14. Started by assaf_h,

העלתי את תדר המעבד ל (2.97GHz (330X9 מתח למעבד- 1.38 (המעבד מגיע ל 2.8GHz במתח סטוק). הרצתי אורתוס 5.5 שעות, הכל יציב. טמפרטורה ב-TAT הייתה 60 מעלות, באוורסט 47 מעלות. אחרי אורתוס הרצתי 3DMARK05 ובחלק השני של הבדיקה, כאשר היא בודקת ת'מעבד, התרסק לי לדסקטופ. אני לא מבין, אורתוס לא מספיקה בשביל לבדוק יציבות? קראתי פה המון המלצות לבדוק איתה.. מה אני צריך לעשות? להעלות מתח למעבד? להריץ אורתוס 15 שעות? להריץ 3DMARK05 בלופים? עריכה: בסוף העלתי את המתח למעבד והמחשב עכשיו מצליח לסיים את בדיקת 3DMARK05 . כנראה שאורתוס לא מספיקה בכדי לבדוק יציבות.... :-\ בכל מקרה, האם זה הגיוני 1.4 וולט למעבד בשביל תדר כזה נמוך? קראתי כאן על אנשים שמגיעים לתדר הזה ללא העלאת מתחים בכלל...…

• 13 תגובות
    • 934 צפיות
  15. יש לי X1950XT ואני מעוניין להוסיף לו איזה מאוורר או משהו מבלי שאני יצתרך לפרק את הקירור המקורי. ככה הכרטיס שלי ניראה בידיוק (כדיי שתוכלו לדעת אם בכלל זה אפשרי לעשות את מה שאני שואל) http://www.sapphiretech.com/en/productfiles/169image4.jpg זה פשוט מסוכן תראו מה הולך אצלי בכרטיס בגלל שאין מזגן בחדר והמארז חרא (אין לי כסף עכשיו להשקיע על מארז וכל זה!!) '>http://www.2send.us/"] זה למה אני שואל אם אפשר לשים עוד מאוורר על הכרטיס,שיהיה 2 עליו או משהו.

• 7 תגובות
    • 609 צפיות
  16. Started by DarkFire,

היי רק רציתי להראות לכם תכרטיס של CLUB-3D שהוא בא עם AC קירור הכי שקט והכי חזק שיש , כמו שראיתם באתר של החברה... עם כרטיסים אחרים ניסיתי ולא הלך OC כמו של CLUB-3D עם ה AC שלו . התמונות מדברות

• 6 תגובות
    • 658 צפיות
  17. היום התקנתי E4400 שמתי עליו משחה טרמית זלמן וגם על האינפיניטי והרכבתי את האינפיניטי. באוורסט הוא לא מזהה לי את הטמפ' של הליבות אבל בTAT מופיע שבעבודה רגילה CPU0 על 54 וCPU1 על 52. כמובן שמתוכנן אובר רציני. מארז 3DAURORA עם מאוורר 120 מקדימה ועוד שניים מאחורה. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.

• 46 תגובות
    • 2.9k צפיות
  18. מעבד אתלון X2 3800+ AM2 לוח: M2N SLI DELUXE וכרטיס מסך 8600GT פסיבי של גיגהבייט.. אפשר עזרה?

• 1 תגובה
    • 431 צפיות
  19. קניתי מעבד E6750 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3P ספק כוח Enermax liberty 620W צריך המלצה לזכרונות לעשות OC מקסימלי (חשוב שבמערכת תהיה יציבה !!!!)?????????? המחשב בבניה כרגע כי אני עובד על מודינג למארז שהפרוייקט יושלם אני יודיע כרגע חסר לי רק זכרונות שלא קניתי עדיין להתחיל להרכיב את היפיוף

• 0 תגובות
    • 505 צפיות
  20. Started by מתעניינת,

שמעתי הרבה ואמרו לי להסתכל על העבודות באוברקלוקינג אבל אני לא יודעת לחפש....

21. היי חבר'ה, המפרט שלי מצד ימין, ביצעתי אוברקלוק וכרגע אני על ההגדרות האלה: FSB 334 מחלק זכרונות 2.40 V1.2875 (לא שיניתי) המהירות של המעבד עלתה מ-2.40GHz ל- 3.01GHz. את הזכרונות ניסיתי להשאיר כמו שהם- 802MHz לעומת 800MHz במקור. בדיקה ב-Orthos כ-5 שעות ללא בעיות. יש לי שאלות אליכם: 1) שמתי לב שלא משנה אם אני משנה את מכפלת המעבד מ-X9 למשל ל-X6, כי שמרתי את זה ב-X6 והוא עדיין חישב את זה לפי X9 והגיע ל-3GHz. 2) האם מומלץ להעלות את מהירות הזכרונות, למשל לאזור ה-1,000MHz? או שעשיתי נכון כשנשארתי במקור? 3) Everest מציג לי את טמפ' ה-CPU כ-38 מעלות ובנוסף טמפ' של 4 ליבות, בממוצע 58 מעלות לליבה. מה הטמפ' הקובעת? 4) עצות נוספות לשיפור ה-OC?

• 7 תגובות
    • 695 צפיות
  22. Started by nnfyrbsnss,

* מפרט המחשב המלא בצד * אני רוצה לעשות OC לe6600 קראתי המון לפני שקניתי את המחשב ואני לא מפסיק לקרוא ביטלתי והגדרתי הכל לפי המדריך הבא: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1169366 המתח שנקבע למעבד בביוס 1.38 המתח בפועל 1.344 עכשיו הגעתי ל3GHZ יציב עם orthos ע"י 375*8 עכשיו אם אני עושה 350 *9 או 400*8 המעבד לא יציב כמה מתח צריך להוסיף למעבד? שמתי לב שהייתי ב 9*350 שהמתח בביוס היה על 1.375 היה post אבל הוינדוס לא עלה וששמתי 1.39 הוינדוס עלה היו שניים-שלוש דקות באורתוס וריסט זה אומר שאין מספיק מתח למעבד? להעלות לו עד שיהיה יציב? ואלו לא הטמפ' הם 64 במאמץ מלא תודה רבה לעוזרים

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  23. או שפשוט להרכיב את זה עם התופסנים שלו והלוח יכול להיות מחובר כרגיל? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  24. שלום כולם, הלוח הוא GA-965P-DS3P, על המעבד יש AC Freezer 7 Pro ולציפסט יש Thermaltake Extreme Spirit II אני עם E6600 (המפרט המלא בצד). עד עכשיו הוא עבד על 2.7 GH, אחרי שקניתי את הTT ES 2 (ולמרות שקצת התאכזבתי ממנו) החלטתי להמשיך הלאה, לפני כמה ימים העלתי את התדר ל334, (מכפלה *9) והרצתי ORTHOS ל16 שעות. בזכרונות לא נגעתי, תוספת מתח קטנה למעבד (+0.1 או משהו דומה), במאמץ הליבות בסביבות ה54 והמעבד על סביבות ה48, הטמפ בלוח לא עוברת את ה52 (לא בטוח אם זה הציפסט או נמדד בנקודה אחרת). סידור המאוררים הוא 2 של 120 MM מוצאים מאחורה, 1 של 80 MM מוציא מלמעלה, 1 של 120 MM מכניס מקדימה (בכלוב של הHD), אלה באו עם המארז, להם הוספתי 1 של 90 MM מקדימה מכניס, ועוד אחד של 80 MM מכניס שזורק או…

25. או שצריך לדעת יותר?אמרו לי שאני צריך לדעת טוב את הביוס....אבל היתכונתי לעשות את זה דרך תוכנות זה בסדר? יש עוד דברים שאני צריך לדעת או שליפעול לפי המדריך פה זה מספיק ?מישו כבר עבד לפי זה? תודה מראש

דיונים חדשים בפורומים