עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by roc,

שלום,יש לי מחשב ישן פנטיום3 שקיבלתי אבל קיבלתי אותו בלי מאורר ובכלל בלי קליפסים אלא רק סינק,אז איכשהו לקחתי חוט ברזל שמכוסה בפלסטיק וקשרתי את החוט סביב מאורר ממש קטן (20מ"מ) והסינק,בקיצור אין לי קליפסים ואני צריך לחבר את הקירור שלא ייפול שאני יעמיד את המארז,אני רוצה לדעת אם מדבקה טרמית תוכל להדביק (לא כ"כ חזק העיקר שלא ייפול) וגם לעשות לפחות טיפה תעבודה כי הטמפ' לא ממש משנה העיקר שהמחשב לא יישרף נ.ב (אם מישהו מוכר קירור עם קליפסים לP3 לא משנה איזה כי עכשיו אני לא יודע איזה סוקט זה כי המחשב עדיין לא מחובר סופית) אבל מה שאני כן יכול להגיד שזה קירור סינק שחור בצורת פסים,ועליו מאורר דק שלא תפוס עם קליפסים או משהו פשוט מונך עליו ואיכשהו זה לא יורד

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  2. שלום לכולם - יש לי זכרונות DDR400 של סמסונג ולאט לאט הורדתי להם את התזמונים. עכשין הם 2.5-3-2-4 תאמת שאין לי מושג מה זה אומר אבל זה עובד ב 2.7V - בלי שגיאות בMEMTEST. השאלה היא כמה נמוך אני יכול להגיע עם זכרונות כאלה "פושטים"? ואם יש מצב לגרום להם נזק ע"י הורדת התזמונים? ואם מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר או להפנות אותי לקישור מתאים. תודה. -> מתוך EVEREST - CPU Motherboard Chipset Memory CL-RCD-RP-RAS Latency This Computer Abit NF7(-S) v2.0 nForce2-U400 Dual PC3300 DDR 2.5-3-2-4 87.8 ns

• 13 תגובות
    • 890 צפיות
  3. Started by Ido.G,

שלום, ברשותי המארז Foxconn TH-230. הוא זהה מבחינת מבנה למארז פה: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/foxconn-cases_2.html בכל מקרה, יש לו רק מאוורר 120mm אחד. אני מעוניין שיצא יותר אוויר מהמארז. ישנה האפשרות של מאורר 120 חזק יותר. שמתי עין על ה Smart Fan 2 של TT ועל ה Spider Fan של Evercool. איך הם? והאם יש המלצה למאורר טוב וחזק (כמובן עם רעש סביר או אפשרות להחלשתו כמו ב Smart fan)? בנוסף- אם אפשר, אשמח לחוות דעת על המאוורר Fox-1 של Evercool. http://www.evercool.com.tw/products/sb_f2.htm תודה מראש

• 12 תגובות
    • 890 צפיות
  4. Started by chen902,

אהלן חברל'ך רכשתי לפני ימים מספר XFX hd5850 מנועה מחשבים (זה יוצא חרוז, תקריאו בקול רם) אני בסך הכל מרוצה ממנו, משחק ונהנה, אך שמתי לב שיחסית לטמפרטורות המיוחסות לו ברשת, הכרטיס שלי מתחמם מעט יותר. בגדול מצויין במספר אתרים כי הטמפרטורה במנוחה היא סביבות ה30+ מעלות ואילו במאמץ 60-70, ושלי יושב כבדרך קבע על 44 מעלות במנוחה, ובמאמץ 70+, כלומר 10 מעלות בממוצע מעל הטמפרטורות המומלצות. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי? אגב, אני משוכנע שבמארז שוררת סירקולציה טובה + , המארז הינו Centurion590 והוספתי מאוורר שנושף על הכרטיס ויש שניים שמוציאים אוויר מלמעלה (בנוסף לאחד שמכניס אוויר מקדימה)

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  5. Started by Fighter,

שלום אני מורח כרגע mx-1 על E6300 קונרו עכשיו, המשחה הזאת מאוד מאוד קשה, ניסיתי למרוח עם ניילון על האצבע אבל זה נראה כאילו המשחה נדבקה לניילון והליבה פשוט הפכה לגוון אפור-שחור עם מין משהו כזה עליה אבל לא ממש משחה נוזלית כזאת, כי המשחה הזאת סופר קשה מישהו יכול לומר לי אם זה שיש כמו כיסוי פיצי כזה של אבק אפור כזה, זה מספיק? או שאני צריך איך שהוא לגרום למשחה להשתטח כמו בarctic silver? מקודם הרכבתי לכרטיס מסך גוף קירור אבל שם המשחה של זלמן היתה קלה למריחה וממש היתה משחה על הליבה

• 10 תגובות
    • 890 צפיות
  6. מה קורה אנשים! כמו שאמרתי הזמנתי את הדותן+המתאם מחנות אחת (החבילה במכס מחכה לאישור) וגם הזמנתי מדנגרדן ספוגים+גריז דיאלקטרי+ פלטייה 50x50mm 170w שהם כבר הגיעו אלי לבית... עכשיו התיכנון למעבד אני מחבר את הקרור גז ולכרטיס מסך אני רוצה לחבר את הtec ל 6800 אולטרה שלי של אלבטרון! עכשיו יש לי כמה בעיות שלצערי שחכתי מהם!!! 1. לפי מה שהבנתי לכול ה6800 אולטרה יש את הבעיה של ה- cold bug הבעיה מתחילה כאשר הטמפרטורה יורדת מתחת ל25 מעלות!! ורציתי לדעת עם מישהו פה מכיר מוד או ביוס או כול דרך אפשרית לבטל את הבעיה הזאת?? 2. הנתונים של הפלטייה הם 170w 12 volt 20amps השאלה היא עם אני יכול בדרך מסוימת לשלוט בכוח של הפלטייה ? הכוונה עם אני יכול לחבר איזה נגד או משהו כזה שיקבל 12 וולט …

• 12 תגובות
    • 890 צפיות
  7. Started by izikd,

יש לי במחשב 2 מאוררים על המארז של 0.14A (אחד מכניס אחד מוציא) (טמפרטורות בין 25 ל35 מעלות צלסיוס) ואחד על המעבד של 0.23A (טמפרטורות בין 36 ל40 מעלות C) זה מספיק? יש מה להוסיף/להחליף ביותר טוב? מה הטמפרטורות המומלצות על המעבד ובמארז? אם אילו תוכנות ניתן לבדוק את הטמפרטורות?

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  8. עשיתי אוברקלוקינג למחשב(המפרט דרך cpuz בתמונה המצורפת) ורציתי לדעת מה הן הטמפ' שכדאי לי להישאר בהן,והאם כדאי לי לעשות אוברקלוקינג יותר גדול או להקטין את העוצמה.אם זה חשוב הבאסראטיו שלי הוא 13 והכרטיס מסך שלי הוא onboard ועליו אני לא רוצה לעשות אוברקלוקינג(כי הוא ישן).[אל תצחקו על המפרט המעפן] [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 890 צפיות
  9. XBIT בדקו את גוף הקירור הזה על שני כרטיסים: 7600GT מומהר ו - X1950XT 512MB. בשני הבדיקות גוף הקירור של CM ניצח את ה - VF900-CU של זלמן ואף בהפרשים די גדולים וגם היה שקט יותר ממנו. לינק - http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/coolermaster-coolviva-pro_5.html מה שטוב עוד יותר הוא שהוא עולה אף פחות מהזלמן בחו'ל ומתאים לרובם המוחלט של כרטיסי המסך היום בשוק. מבחינת ביצועים אני מניח שהוא משתווה ל - ACCELERO X1/2 של AC ול - TURBO 2 של EVERCOOL ואולי אף עולה עליהם. אני מניח שאפשר יהיה להזמין אותו מפה למרות שהוא לא מופיע באתר - http://coolermaster.co.il/

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  10. שלום, יש לי בבית מחשב AMD Athlon 1.33 שסובל מבעיות חימום, החלטתי לבדוק אם יש משחה טרמית בין המעבד לגוף קירור והאם היא מרוחה טוב, כשפירקתי את המעבד והגוף קירור ראיתי שיש המון משחה טרמית על כל הריבוע של המעבד ושהשכבה בכלל לא אחידה, ניגבתי הכל עם נייר טישו וכעת אני מעוניין למרוח משחה טרמית בצורה האופטימלית ביותר, היכן צריך למרוח? (על כל הריבוע, רק על הצ'יפ הקטן באמצע...?) ואיזה עובי של שכבה צריך בערך למרוח? תודה.

• 2 תגובות
    • 890 צפיות
  11. Started by Idanp,

לנעול.

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  12. Started by gshhar,

כמה הם עולים? איזה ביצועים הם נותנים(לי יש AMD2000),איפה אפשר להשיג אותם?(ושל איזה חברה הם?)

• 14 תגובות
    • 890 צפיות
  13. Started by Sweet_Tooth,

את זה של ה P4 הוא קיבל כמה ביקורות נחמדות, הוא זול יחסית, שקט מאוד וגם אפקטיבי אבל אני עדיין צריך את דעתכם לפי שאני קונה!

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  14. Started by Sirokos,

היי רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות אוברקלוק למעבד AMD PHENOM 955 BE עם לוח GIGABYTE GM880 USB3 וקירור AC FREEZER 13 ואם כן האם יש מדריך שתוכלו להמליץ לי עליו תודה.

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  15. Started by badtoyboy,

שלום! אתמול הרכבתי מחשב למשחקים, והיום עשיתי OC למעבד, אני רק רוצה לדעת אם הכל תקין. המפרט: E2160 GYGABITE GA-G33-DS3R CORSAIR VALUE DDR2 667 CL5 1GB X2 GYGABITE 8800GTS 512 G92 אז ככה - הורדתי את היחס ל 1:1 והעליתי את ה FSB ל 333 (ע"מ שלא לעשות OC לזכרונות, זה הגבול שלי כרגע) טמפ' במנוחה - מעבד - 40 (אבל בגלל הטכנולוגיעה של INTEL זה אוטומטית יורד למכפלה 6 במנוחה) כ.מסך - 62 המאורר של המעבד רץ על 2000 RPM. קודם כל - האם הכל תקין כרגע? דבר שני והרבסה יותר חשוב - איך אני עושה בדיקת מאמץ הכי מטורפת שיש, ע"מ לבדוק יציבות מערכת? ודבר אחרון - האם צריך להעלות מתח למעבד (כרגע על ברירת מחדל - AUTO) ,או שבזה שהמערכת עלתה ל VISTA זה מספיק כדי לדעת שאין צורך? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  16. Started by DisCus,

שלום לכם. שמתי לב שכשאני משחק ב- GTA IV, המעבד מגיע לטמפ' גבוהות מדי... לכן עשיתי בדיקת מאמץ באמצעות OCCT בכדי לוודא לאן אני מגיע עם המעבד. כעת הצלחתי לראות שאני מגיע ל-100 מעלות, וזה נשמע לי ממש לא הגיוני... אבל OCCT בעצמו טוען שהמעבד חם מדי, כנ"ל לגבי HWMONITOR. הבדיקה של OCCT נערכה בדיוק דקה אחת ובאמצע נשמע קול כמו של ברווז. מדובר במעבד AMD PHENOM II X4 965. חוץ מזה יש לי את המארז LANCOOL PC-K60, הוא נחשב לקריר. להלן התמונה: חבר'ה, אני זקוק לעזרה!

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  17. אני עובד כבר כמה זמן על ההכנות לאובר קלוקינג אבל יש בעיה גדולה...הביוס לא נותן לי להיכנס לשנות שם אפשרויות.... את מפרט המחשב שלי יש במפרט מחשב.... אם תוכלו לעזור לי אני אשמח

• 5 תגובות
    • 889 צפיות
  18. Started by The Grey Matter,

לאחרונה קניתי מחשב עם AMD ATHLON XP 1700 מפלונטר. המעבד עובד בטמפרטורה של 53 מעלות עם דלת פתוחה, כאשר אני נוגע בHSF (סטנדרטי SPIRE) הוא קר. יכול להיות שאין מוליכות טובה בין המעבד לHSF? והאם למיטב ידיעתכם PLONTER שמים גריז טרמי על הליבה במחשבים המורכבים או מסתפקים במדבקה הטרמית? ואם אנחנו כבר כאן על מה אתם ממליצים AX7 או VOLCANO7PLUS ? וכמה הם יכולים להוריד לי את הטמפרטורה של הליבה? (סטוק לא קטן של שאלות , אבל כבר למדתי לסמוך עליכם שתענו)

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by NEO...,

היום קיבלתי את הcrystal orb שלי ועשיתי oc עצבני geforce 2 mx 400 מהירות ליבה מ 175 ל 230 מהירות זיכרון מ 166 ל 200 אני רציתי לדעת איך אפשר לעשות שזה יהיה תמיד גם אחרי שאני מפרמט כי את את זה עשיתי דרך הדרייברים החדשים 42.68

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  20. Started by SparDa,

הנה המחשב שלי... גם אני עשיתי לו מודינג. שלחתי את התמונות גם לגלריה אבל חבר שלי הציע לי לשים גם כאן קניתי נורות נאון ולפי מדריכים מסויימים חתכתי את המארז בצורה שאני הכנתי. שמתי פרספקס (חלון מפלסטיק), שמתי מאורר עם צבעים במחשב.. וזאת התוצאה.. מה אתם אומרים? 3/\4|-| ! (|3(|0\/\/ /'\/\/ PC it is now l337

• 12 תגובות
    • 889 צפיות
  21. ברצוני לעשות Lapping לVantec AeroFlow בכדי להוציא ביצועים מקסימליים ממנו. עם איזה נייר זכוכית מומלץ לעשות לו את הלאפינג? (1500?)

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  22. Started by liran_h,

שלום יש מעבד פקסקוט 3 גיגה שיש לו בעית רעש (אינטל מקורי) אני רוצה המצלה להחלפת מאורר שיהיה שקט משהוא שיתן רעש כמו 2000 סיבובים של המאורר המקורי של אינטל (בזמן עבודה רגילה ללא מאמץ) כמו כן כרגע המעבד עובד קבוע על 5400 סיבובים לשניה והטפרטרות עומדות על 52 מעלות למעבד ו 37 מעלות ללוח האם שהוא AUSUS דגם p4c800 e dulex תודה מראש

• 15 תגובות
    • 889 צפיות
  23. Started by es88,

מפרט: c2d 6320 1.80GHZ, Asus P5B, 4GB DDR2 800MHZ, HD 4770 מחובר לטלווזיה 42 LCD. הייתי מעוניין לעשות אוברקלוק, ממש בקטנה למעבד, הבנתי שאני יכול עם ידע קצר, ובלי להיות מומחה לפחות להגיע עם המעבד ל2.2, 2.3. אני הייתי מעדיף לא להתעסק עם הביוס, והבנתי שיש תוכנה של של אסוס שנקראת AI SUITE, שיש מד מסויים, שאפשר לאט לאט לעלות אותו, והוא כבר מעלה הכל לבד, כלומר מתחים וכל מה שצריך, המליצו לי על תוכנה שנקראת OCCT או OCCP לבדיקה של מאמץ וטמפרטורה של המעבד. הבנתי שלא כדאי לי לעבור את 1.6V, ושהמעבד לא יעבור טמפרטורה של 75C. יש עוד אולי איזה כמה דברים בתור מתחיל לגמרי, שאני צריך לדעת? מעבר לסיכונים כמובן.. אני בתכלס רוצה לעשות אוברקלוק קטן למעבד, פשוט לתת עוד טיפה פוש למערכת בכללי. מ…

• 9 תגובות
    • 889 צפיות
  24. Started by M-a-T-a-N,

האם הקירור הזה יותר טוב מהנינג'ה ומה ביגטייפון? המחיר שלו ירד השבוע הוא היה עולה 340 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6138

• 15 תגובות
    • 889 צפיות
  25. קודם כל אני ממש לא מבין במערכות קירור מים , אני רוצה להזמין מחו"ל משהו ממש טוב למטרות אוברקלוק כמובן ובנתיים אני רוצה רק למעבד , אני רוצה לפני הכל לדעת כמה תעלה לי מערכת רגילה לאוברקלוק של יותר מ50% , ואולי חבל על הכסף וכדאי לי להתחיל לחסוך למערכת חדשה מבוססת I7/I5 למיניהם ?

• 6 תגובות
    • 889 צפיות

דיונים חדשים בפורומים