עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by general328,

ביצעתי כרגע עד 3.01 והרצתי את הOCCT קיבלתי שהמעבד יציב, עכשיו אני רוצה להמשיך עם הOC צריך מפה לעלות מתחים (השארתי הכל על נורמל), אין לי מושג איך לעלות מתחים?

• 14 תגובות
    • 816 צפיות
  2. Started by yarin153,

אני רוצה לקנות את הקירור Zalman CNPS5X ואת הלוח Asus P8H77-V LE עם הזכרונות : Corsair 2x8GB Vengeance הבנתי שזה עלול להתנגש מסיבה כלשהי האם יש לי סיבה לדאוג?

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  3. שלום, אני מחפש קירור טוב יותר מהסטוק של שפיר/ATI, אני ממש לא מרוצה ממנו, במיוחד מהרעש... יש אולי לזלמן, טרמלטייק או חברות אחרות קירור טוב לכרטיס הנ"ל? תודה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  4. Started by YairZ,

שלום לכולם, אני וחברי התחלנו לעשות אוברקלוק לפנטיום D, דגם 940 העובד בתדר של כ 3.2 ג'יגהרץ בסטוק. לוח האם הוא Gigabyte Ga-8N-SLI Pro. כרטיס המסך הינו 7600GT ואנחנו חושבים שבחלק מהמשחקים הוא מוגבל בגלל המעבד. המכפלה היא 16 והבאס הוא 800 (לחלק ל4 כלומר 200). הצלחנו להעלות את הבאס ל 900, והתדר היה 3.6 ג'יגהרץ, אך לאחר מכן המחשב לא עלה וכנראה היה צורך להעלות מתחים. העלאתי קצת מתח לליבה- מ1.2875 ל1.3 אך המחשב עדיין לא עלה. השאלות שלי אליכם, הם אילו מתחים יש צורך להעלות חוץ מלליבה או האם יש צורך להעלות לליבה עוד קצת, האם יש צורך לבטל פונקציות/אפשרויות כלשהן בביוס וכעיקרון לעשות OC משמעותי יותר מן הסתם. הטמפרטורות בסדר במאמץ (הקירור הינו AC FREEZER 7 PRO) וב 875 הכל עובד חלק.

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  5. שלום. ברשותי הכרטיס מסך : ATI X1950pro 512MB PCI-E בעבר , הכרטיס מסך היה עומד על 50-55 מעלות בסטנדביי , ועד 80 מעלות במאמץ. היום , הכרטיס מסך עובד ב60 מעלות , ועד 102 מעלות!! ישנה עלייה של כמעט 20 מעלות!!! הוספתי מתחת לכרטיס מסך מאורר 120 , כדי שיעזור לקרר את הכרטיס מסך , לא היה שיפור של אפילו מעלה אחת וקטנה... ברגע שאני נכנס למשחק , אניעוד לא מתחיל לשחק , אני מגיע ל70-80 מעלות , אחרי שאני מתחיל לשחק...השמיים הם הגבול ממש , השיא היה 102 מעלות! משחקים שפעם לא היו עוברים את ה70 מעלות.... חוץ מזה , סידרתי כבלים , הוספתי מאוררים , והטמפרטורה בכל המחשב ירדה [20 מעלות בתוך המחשב , 50 מעלות למאבד במאמץ ] רק הכרטיס מסך עולה במקום לרדת... עכשיו אמרו לי שאני צריך לבדוק מתחים וכאלה …

• 10 תגובות
    • 816 צפיות
  6. Started by aviv00,

E4300@2.7GHz OC stock air Fan mobo 965G ds3 CPU Host Frequency (MHz)_________ [300] PCI Express Frequency (Mhz)_______ [112] System Memory Multiplier (SPD)_____ [2.66] CPU Clock Ratio (Note)____________ [X9] Memory________________________ [800] Timing_________________________[5-5-5-15] System Voltage Control___________ [manual] all Normal Vcore 1.285 בבקשה עזרה אני מפחד להרוס את הלוח-אם אגב המעלות של ה CORE בסדר גמור הם כמו של ה TAT כמעט [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  7. שלום לכם! לאחר הטיפול החודשי במחשב(ניקוי אבק, סידור חוטים, והחלפת מאוורר ספק) הטמפרטורות של המעבד עלו ב10 מעלות! הוא על 40 במאמץ של לשחק בקאונטר סרייק, ובמאמץ של COD4 הוא הגיע רק ל33 גג! לפני הטיפול החודש! מה שעשיתי פשוט פירקתי את המאוורר כדי לשאוב אבק מהצלעות קירור, ומארז הטמפ' גבוהות. חשבתי אולי לנסות לחדש משחה טרמית. מישהו יודע מה הבעיה ??? וגם המעלות של ההארדיסקים עלו מאוד, למרות שבכלל לא נגעתי באיזור שלהם! ??? ***עריכה*** הגיע ל 44 עכשיו בעבודה באינטרנט תודה מראש, אריאל

• 14 תגובות
    • 816 צפיות
  8. Started by qqqwwweee,

לקוח מפה: http://gurucomp.org/forum/viewtopic....5&p=2545#p2545 דגם המעבד: Intel Pentium DualCore E5200 דגם לוח-אם: Asus X48 Rampage Formula דגם זכרונות: TwinMos PC5300 DDR2 (או משהו כזה) תדר מעבד : 2.5 @ 3.56 תדר FSB : 285 תדר זכרונות : 667MHZ מתח מעבד : 1.208 מתח זכרונות : 2.20 מכפלה: 12.5 כל התהליך בוצע בלי החלפה של גוף קירור או החלפה של משחה טרמית , רק גוף קירור של intel ואיזה תוצאות ! . עשיתי OC של 43% , ולדעתי המעלות טובות תחליטו אתם ! והנה כמה תמונות מהתהליך (לא מכל התהליך רק בשלבי הבדיקה ומהCPU-Z ) זה תמונה מCPU-Z אחרי הOC : זה המעלות במנוחה : זה המעלות של המעבד בבדיקת מאמץ בOCCT אחרי 41 דקות : הנה תמונה של חוצץ הOC בEverest : יש פוטינ…

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  9. Started by STi,

שלום,אני מחפש מאוורר 120מ"מ עם נורות לד(עדיפות לצבע כחול/סגול) כל אלו שמצאתי היו חלשים(‎(120‎0 RPM,או שהיו רועשים...יש למישהו המלצה?אני מחליף את שלי כי הוא עובד ממש לאט כי הוא מיועד לשקט...ואי אפשר להגביר אותו

• 8 תגובות
    • 816 צפיות
  10. המעבד שברשותי הוא pentium 2.4 GHz northwood סוקט 478 והוא מותקן על לוח של MSI . היום בבוקר החלטתי שהגיע הזמן לנקות את המאווררים אז פירקתי את המאוור וניקתי אותו ושמתי לב שבין הצלעות קירור יש מלא אבק אז הוצאתי אותו גם ויחד איתו יצא המעבד שהיה דבוק ניקיתי את צלעות קירור וכך הסתיימו שלבי הנקיון. לא הצלחתי להחזיר את הצלעות למקום ביחד עם המעבד אז פירקתי את המעבד עם מברג והחזרתי אותו ואז שמתי את הצלעות קירור בחזרה התקנתי את המאוורר אך משום מה שנראה לי שהפירוק(משחה תרמית) גרם למעבד שלי להיות חם מעבר למידה. אז בדקתי אותו עם SANDRA ועם SPEEDFAN וגםEVERESET והתוצאות הם כאלה המעבד במצב מנוחה על 49 מעלות יש לציין שהמאוורר תקין. עכשיו המעבד אמור להיות הרבה יותר קר ולכן קניתי משחה תרמית…

• 10 תגובות
    • 816 צפיות
  11. Started by Arik.G,

פשוט אין מילים!

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  12. Started by Ran B,

אוקי חחח יש לי במחשב 384MB זיכרון..(ddr) עכשיו זה מוחלק לשני כרטיסים בצורה מוזרה! אחד מהם הוא 128MB DDR 133MHZ (שזה 266MHZ) והשני תתפלאו לשמוע 256MB DDR 400MHZ (שזה 800MHZ!) עכשיו את השני קבלתי כפיצוי בגלל שקבלתי את המחשב עם כרטיס 256MB דפוק אז בשקתי שיחליפו לי וקבלתי פיצוי כרטיס הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהמהיריות שונות הבנתי שזה הולך לפי הנמוך..שזה יוצא מאוד חרא הזכרונות איטים אז יש אפשרות שאני לפחות אעשה אוברקלוק לכרטיס אחד (הכוונה ל 128) שטיפה יגיע ליכולות? אם יש אפשרות לעשות OC לכרטיס אחד אז איך עושים?? תודה רבה, רן.. : ???

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  13. Started by SMSM,

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=4914 אני כבר הזמנתי 2 חתיכות, מה איתכם ? זה נותן למחשב ערס-שיק .... !

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  14. מישהוא יודע איפה אפשר להוריד תוכנה טובה לאוברקלוקינג(למעבד 733)

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  15. Started by Mortar,

SF 2 SF 2 SF 2 ? כמובן שאני לא מדבר על שיקול כספי אלא רק על עוצמה/ביצועים. אז מה הכי משתלם ? Vantec Tornado 80MM Fan ZALMAN FAN ZM-1 80MM Vantec ThermoFlow 80MM Smart Spire 80MM Case Fan Ball Bearing ThermalTake SF 2 ENERMAX 80MM RPM Adjustable Fan Antec 80MM SmartFan אם יש לכם המלצות אחרות אתם מוזמנים להגיב... ועוד שאלה, האם זה יהיה חכם להתקין מאורר על גבו של אחר ? DUAL FAN Shoot it people !

• 7 תגובות
    • 816 צפיות
  16. Started by who_Cares,

אני מתלבט איזה זיכרון לקחת. אני רוצה 512MB לOC ולא יודע מה כדאי. המערכת כנראה תהיה AXP2100+ NF7-SL VER 2.0. חשבתי בינתיים על CORSAIR, GEIL, MUSHKIN, TWINMOS. איזה זיכרון כדאי(בתקציב של עד 800-850 שקל +-)?

• 10 תגובות
    • 816 צפיות
  17. Started by Sweet_Tooth,

??

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  18. אז אם אתם מכירים חנויות כאלה בבקשה תגיבו!

• 4 תגובות
    • 816 צפיות
  19. ועוד דבר כמה זה אמור לעלות והאם אין לזה שם יותר "מקצועי"..

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  20. Started by waizman,

אני משתמש כבר הרבה זמן ב MBM 5, והטמפ' הממוצעת שלי היא 33 מעלות. התקנתי את התוכנה של הלוח לבדיקת טמפ' (Pc Alert - MSI), והיא מראה לי טמפ' גבוהה ב 4 מעלות. השינוי הוא רק בטמפ' המעבד - כל שאר הדברים (מתחים, טמפ') שווים. צירפתי תמונה: לאיזו תוכנה להאמין??

• 12 תגובות
    • 816 צפיות
  21. Started by Wizard Of Oz,

רציתי לדעת איפה אפשר לקנות אונליין צגי LCD? והאם אפשר לחבר את הLCD לUSB?

• 6 תגובות
    • 816 צפיות
  22. Started by id,

יש לי מחשב intel P 3-733 מהירות הבס שלי היא 133 אני מעלה אותו ל150 והוא עושה ריסטארט במהלך הווינדוס אי אפשר להעלות ולטים ולא נראה לי שהוא מתחמם כי המחשב פתוח ומקוון עליו מאורר גדול במיוחד למה הוא עושה ריסטארט???????????

• 8 תגובות
    • 816 צפיות
  23. החלטתי לקנות קירור לכרטיס מסך ואני די מתלבט בין שני דגמים וכיוון שמצאתי רק ביקורת אחת והיא לזלמן אין לי קנה מידה להשוות אז אני שואל אותכם Thermaltake EXTREME GIANTIII A1919 Dual Heatpipe & Dual Fan http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm ייתרון ברור של הג'יינט הוא שיש לו שני מאווררים... במקומות אסטרטגיים והעובדה שמצויין באתר של טרמל טק שהבלואר נועד למצבים של OC ZALMAN Heatpipe VGA Cooler ZM80D-HP http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=138&code=013 זול בחצי כסף מהטרמל טק למרות שהוא בא בלי מאוור אז כולל מאוורר המחירים בערך שווים בנוסף האזהרה באתר של זלמן לגבי כך שאם שמים אותו על כרטיסים כמו 9800 או 5700 ומעלה הוא עלול להשרף בלי מאוורר דיי …

• 14 תגובות
    • 816 צפיות
  24. הכותרת אומרת הכל

• 11 תגובות
    • 816 צפיות
  25. איזה קירור כדאי לי לקנות בתקציב של 260 שקל גג?? והוא צריך להתאים לי ללוח - GIGABYTE GA-8I955X Royal כמובן לסוקט 775 שמידותיו - 30.5*24.4 cm (של הלוח) [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 816 צפיות

דיונים חדשים בפורומים