אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
נניח יש מאורר שפועלב- 35DBA ... הכל טוב ונחמד אבל אם יש 3 מאוררים שפועלים ב-35DBA, מה יהיה ה-DBA הכולל ? הרי שברור שזה לא יהיה 105DBA ! תודה לעוזרים. עוד שאלה- באיזה עוצמה מתבטא ההבדל ב-1 DBA (אני יודע שגדול) אבל פי כמה ?
-
- 7 תגובות
- 677 צפיות
-
-
אהלן, אחרי שהלכתי והשקעתי וקניתי מחשב חדש (AMD XP2200 על ABIT NF7) בתוך מארז של Enermax - FS710, גיליתי שני דברים: הראשון הוא שטמפרטורת המעבד שלי ההיא 54 במנוחה ובלי OC והשני היא שבמארז שעולה 450 שקל בלי ספק אין אפילו מאורר אחד לרפואה. אז עכשיו לכמה שאלות: 1. על המעבד יש SK7 ו SF2 שעובד עם החיישן (מהירות משתנה). הטמפרטורה נראית לכם סבירה? 2. אין עדיין קירור במארז, אבל לפי ראייתי יש מקום לשלושה מאווררים של 80 מ"מ (או אולי ארבעה - אחד יושב מאחורי המדף של ההרדיסיקים). כדי ללכת ולהשקיע 200 שקל במאווררים לטובת העניין? אולי כבר עדיף לקנות מאווררים של 90 או 120? 3. אם כבר אני אלך ואשקיע, איך כדאי לשים את המאוררים? מכניס אוויר מקדימה (למטה) ומוציא אוויר משני החורים מאחורה (…
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
השאלה בכותרת מה אתם אומרים כדי המיפרט שלי Core 2 Duo E6600 ASUS P5B DELUXE G.SKILL 2GB HK Sapphire ATI Radeon X1950 Pro Enermax Liberty 400
-
- 7 תגובות
- 624 צפיות
-
-
היי לכולם. ברשותי פנטיום D שכרגע עומד על 3.5 ג'יגה אחרי אובר קלוק. ברצוני להגיע ל3.6-3.8 ג'יגה(תלוי במגבלות הספק שהוא 480W, ולכן כנראה פחות מ3.8). הקירור סטוק כבר נמצא במצב גבולי ב3.5 ג'יגה(60-62 מעלות במאמץ). ולכן אני חושב שהגיע הזמן להחליף אותו. בהנחה שהאוברקלוק המקסימלי יהיה 3.8, איזו מערכת קירור עליי לקנות? כמובן שהמטרה היא לצאת הכי זול שאפשר, אבל עדיין לקנות משהו שבטוח יוכל להחזיק את המעבד גם ב3.8 על בערך 55 מעלות גג במאמץ. מה דעתכם? נראה לי שהכי זולים וטובים הם הפריזר 7 או הביג טייפון(שכבר קצת יקר בשבילי אבל אם הוא חובה אז אני אשקיע בו). אשמח לשמוע עוד הצעות! תודה, גיא.
-
- 7 תגובות
- 522 צפיות
-
-
איזה סטפינגים טובים ל OC יש לליבת וינצ'סאר ?
-
- 7 תגובות
- 732 צפיות
-
-
מה המשחה הטרמית הכי טובה שיש בשוק שמומלצת למעבד?ומה הופך משחה טרמית לאיכותית? בתודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שמעו אני רוצה לדעתאם אני יכול לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי הוא דיי ישן ובעוד שנה שנה וחצי בערך אני יקנה כבר חדש אז רציתי להישתמש בו כמה שיותר טוב וחשבתי לעשות לו אוברקלוקינג עכשיו יד לי ידע קטן מאוד בנושא אז אני רוצה לדעת איך אני עושה את זה ואיך אני יודע אם אני יכול לעשות אוברקלקינג לפי מה שהבנתי זה קשור ללוח אם שלי.. תגידו לי מה אתם צריכים לדעת ואני יגיד לכם את המפרט... אהה ועוד שאלה.. אם אני עושה את זה נגיד את האוברקלוקינג אז זה יעשה את המשחב שלי ליותר טוב אבל אחראי שנה שנתיים הוא יהרס לגמרה?וזה שווה להשקיע את כל המאמץ וליקנות גם מאוררים אם צריך והכל בישביל זה? בבקשה תעזרו!תודה מראש VeR-MaN!
-
- 7 תגובות
- 535 צפיות
-
-
אוקיי, אספר בקצרה. התחדשתי במעבד חדש, ואיתו גם בקירור מפלצתי FREEZER EXTREME. מבחינת טמפ' אין לי שום בעיות אז לכן אני שולל כל קשר. ישנה בעיה, בעת ביצוע הOC, שכשאני קובע מתח ידני נוצרת לי תקרה מסויימת INTEL BURN TEST מפסיק לי לאחר 5 שניות כך גם OCCT. מבחינת משחקים, כשאני מפעיל את כולם בתוספת מתח ידנית למעבד, לאחר כמה דקות הם פשוט קורסים. אבל, כשאני קובע למערכת לתת מתח אוטומטי, אין שום בעיות חישוב ושום תקלות. הכל רץ לחי בצורה מעולה ולא קורס. אז מה הבעיה? הבעיה היא שמתח אוטומטי יכול להספיק למעבד שלי רק עד 3.45GHZ ומעבר לזה המתח האוטומטי פשוט לא עוזר לי, מתח של 1.425 למשל יכול להושיב אותי יפה על 4GHZ, אבל לצערי זה משהו שקורה רק בשינוי ידני. יש עצות איך אני יכול לפת…
-
- 7 תגובות
- 871 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעשות OC למעבד, כרגע הוא עומד על 2.4Ghz ואני רוצה להגיע איתו לפחות ל-3.0Ghz ראיתי שיש את הקירור - AC Freezer 7 Pro Rev.2, ואת גרסת ה-Extreme. השאלה האם אוכל להגיע איתם ל-3.0Ghz? מה שכן, השקט חשוב לי מאוד, כרגע יש לי קירור סטוק של אינטל והוא יחסית שקט אך השאלה איך ה-AC לעומתו מבחינת שקט (ל2 הגרסאות, למרות שנראה לי שהExtreme יהיה יותר מדיי גדול למארז שלי מכיוון שיש לי מאוורר 120 של TT מתחת לספק.) תודה רבה לעוזרים נ.ב. מבחינת תקציב 150-250, אם אפשר פחות מבחינתי בסדר ראיתי שה-AC עולה 125 +- השאלה איך המוצר בהשוואה למחיר. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ עריכה…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. המאוורר האחורי שלי התחיל להרעיש ואני רוצה להחליף אותו. אני רוצה המלצה למאוורר טוב ושקט ואני מוכן לשלם עד 50 שקל גג רק אם יש סיבה מיוחדת אני צריך את ההמלצה בדחיפות תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 627 צפיות
-
-
מה דעתכם על המערכת הזאת http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=5735 והאם שווה לקנות את המערכת הזאת ורק בשביל השקט http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1053&products_id=9440
-
- 7 תגובות
- 703 צפיות
-
-
http://members.home.nl/epsilon/nas/ לא גמור עדיין , חסרים לי הצינורות נחושת בשביל למדוד תקוטר ולעשות יציאות ככל הנראה הבלוק יהיה מכסף טהור :-X
-
- 7 תגובות
- 907 צפיות
-
-
היי אני עם המפרט הבא (כחודש): GIGABYTE GA-EX58-UD3R + i7 2.67GHz 920 OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600 PLATINUM GAINWARD GeForce GTX260 216 SP 896MB DDR3 SAMSUNG F1 1TB 32MB SATA2 7200 RPM PCP&COOLING SILENCER 610W COOLERMASTER CM 690 - Logitech G5 + G15 DELL ULTRASHARP 22" 2209WA קירור סטוק של אינטל, הוספתי עוד 4 מאווררים להוצאה והכנסה של אוויר מהמארז. ב- IDLE אני על 50 מעלות, במקסימום מאמץ קבוע הכל יציב, 75 מעלות +-. מה דעתכם, זה תקין ואין מה לדאוג? או שצריך לעשות משהו כדי לשפר זאת. (לקנות קירור למשל, למרות שאני מעדיף שלא להוציא עוד כסף ). תודה
-
- 7 תגובות
- 681 צפיות
-
-
שלום הכרטיס הוא 5850 של ספייר,נקנה לפניי כשנה,הדגם שלו זה הכרטיס שבא עם המשחק DIRT/ יש לי את התוכנה של TRIXX של ספייר. אני יודע שהכי פשוט להעלות את התדרים של הליבה והזכרונות.השאלה האם אני צריך לשחק עם המתח? כי אני מעדיף שלא.. להעלות רק את הליבה ואת הזכרונות,למישהו יש כרטיס זהה רפרנס של ספייר 5850 ויכול להגיד לי מה ההגדרות הכי מומלצות?תודה! כרגע הטמפ שלו היא על 55 מעלות,והמאורר על אוטומט(24 אחוז)
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם המאוורר הספציפי הזה בא עם פד תרמי כמו מאווררי הסטוק הפשוטים, או שמצורפת אליו משחה למריחה?
-
- 7 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אוקי אני רוצה לקנות עכשיו שילוש חדש =] חשבתי בכיוון של Dfi lanparty ut Nf4 ultra G.SKILL 1GB 184-Pin DDR SDRAM Unbuffered DDR 500 Opteron 148 @ 2.2Ghz 1mb Cache + Big typhoon שכבר יש לי בקיצור המטרה הסופית, להגיע למהירות של 2.8 זאת אומרת שאני לא אצטרך זכרונות יותר טובים, כי אני אגיע ל 2750 ב 1:1 250*11=2750 השאלה איך הוא יהיה בהשוואה ל Fx57 במשחקים. האם כדאי לקחת את ה 3700+ משום שאני גיימר ? או שבכל זאת המעבד הזה שהוא לשרתים יספק את הצרכים שלי כגימר כבד? תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 665 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.8MHZ 478 והוא על 44-48 מעלות במנוחה ובלחץ 52-60 שמתי משחה טרמית לפני חודש+- עזר קצט ועכשיו אני חייב לעשות משהו! התקציב הוא מקסי מקסי מקסי 170 שח(אני לא בטוח שאני יעמוד גם נזה) אני לא יודע אם יש קרור בתקציה הזה אבל..... משהו (אני נמצא עכשיו עם הקרור המקורי שקיבלתי עם המעבד) איך זה ? ARCTIC COOLING Freezer 7 שאלה: האם יכל שהקרור לא מקרר טוב/המעבד חם , נגרם עקב בעית חוסר אויר במארז? יש לי במארז מאורר אחד שמוציא ועוד אחד על הכרטיס מסך(לא מוציא ולא מכניס) אני מתכוון שזה נובע מזה , אל תגידו לי שאני צריך לאוור את המארז (אני יודע )
-
- 7 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם, ושבוע טוב! אני בעוד כחודשיים בעזרת השם קונה מחשב חדש, מתוכנן מעבד i5 2500k. עכשיו, ראיתי מערכות אם קירור מים, אהבתי מאוד (לא Corsair H100 וכל החרטות, קירור קירור אני מדבר), נראה כיף ומגניב לבנייה. עכשיו בתור התחלה אני מתכנן רק קירור מים למעבד (בתור התחלה, עד שאלמד עוד..), האם זה יהיה כל כך קשה לבנייה? אישית אני לא כזה תותח כמו שאומרים, אני לא יודע לפרט את כל המערכת ולהרכיב מחדש וכל הדברים האלה, אבל יש לי מוח.. אני מעוניין מאוד אם תוכלו להביא לי מדריכים, ולינקים, מאמרים, וכו' על קירור מים שבאמת יועילו לקריאה, ולבסוף את המערכת עצמה שאני יצטרך. אין בעיית תקציב (ז"א שאני לא רוצה איזה משהו שיעלה 2500, אני רוצה משהו שיהיה סביר - בינוני, לא יותר). תודה רבה באמת לעוזר…
-
- 7 תגובות
- 980 צפיות
-
-
http://img103.imageshack.us/img103/7629/adsff1.jpg מזה הרכיב שיש בו 56 מעלות? זה דיי מפחיד אותי ופפועלים לי במחשב 5 מאווררים. כ' מסך, לוח אמ [שניהם קטנים מאוד.] מעבד ועוד 2 של 80 מ"מ. וזה 56 מעלות סתם ככה בלי משחק בלי כלום.
-
- 7 תגובות
- 741 צפיות
-
-
אז אתם מבינים את הבעיה שלי.... הזכרון פשוט לא רוצה לעבוד ב 200 הנה קצת יותר מידע www.hwzone.co.il/community/index.php?board=19;action=display;threadid=41417 בקיצור למה יותר כדאי להחליף... 1. GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Value Memory 2. לחכות ל TWINMOS עם הצי'פים החדשים .... (כי כרגע אין)
-
- 7 תגובות
- 651 צפיות
-
-
ב3dmark2k1SE איזה 5 שניות אחרי שאני מפעיל את הבנצ'מארק הוא יוצא בprime95 בערך 3 דקות ב torture test ואז ווינדוס אומר לי שהיתה בעיה בprime95 ויוצא מהתוכנה זה יכול לקרות רק בגלל שהתדר עבודה גבוה מדי? (1800@2253) או גם בגלל תדר זיכרון שלא יציב בFSB125? תודה מראש, manbot
-
- 7 תגובות
- 595 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני כרגע על באס 116 שאני מעלה ל117 זה פשוט לא מזהה את הכוננים אתם יודעים אחרי המסך שרשום את השם של המעבד בהתחלה שניה אחרי שהמשחב מופעל אז זה נתקע לי שם מה אני צריך לעשות? ואני לא מבין למה זה כי העלתי בווינדוס עם תוכנות כמו קלוק ג'ן עד ל 2000 מגה הרץ והמחשב עבד יופי... ועוד משהו כשאני נכנס לתוכנות לבדיקת טמפ' בווינדוס אז איך שזה מראה לי את הטמפרטורה המחשב מפסיק להגיב ואני נאלץ לעשות לו ריסט מישוה יודע למה זה קורה? וזה לא בגלל המעבד כי זה גם קרה לי שהייתי בדאון קלוק... תודה מראש, המפרט בחתימה שלי :-*
-
- 7 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני משתמש בתוכנה MBM5 להצגת הטמפרטורה במארז וטמפרטורת המעבד. עכשיו לעייתים קרובות, במיוחד לאחר משחקי מחשב, התוכנה טוענת שהטמפרטורה של המעבד היא 66 מעלות צלסיוז, האם זה נורמאלי? המעבד שלי הוא AMD Athlon 64BIT 3000+ NewCastle (סוקט 754). עכשיו, יכול להיות שהתוכנה גם מזייפת, אני לא בטוח אם יש לי חיישן על המעבד או לא... מהי הדרך הכי מדוייקת לבדיקה הטמפרטורה במעבד? תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 599 צפיות
-
-
אז ככה יש לי רדיאטור של מזגן מהחלק של הנוסע זה לא רדיאטור ענק, משהו כמו 20X20 ס"מ אין לי בעיה להשיג משאבת שמן או משאבת דלק תלוי מה אני אצטרך עכשיו ראיתי הרבה המלצות על האתר http://www.performance-pcs.com אבל התחלתי לבדוק מה אני צריך וראיתי שזה יוצא בסביבות ה 270$ מיכל 50$ http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_318&products_id=4490 צינור 10$ http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=59_413_414 בלוק מעבד 70$ http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_199&products_id=23172 בלוק כרטיס מסך 120$ http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_pa…
-
- 7 תגובות
- 732 צפיות
-
-
Hi everybody, I got an ATI Radeon 9800 Pro to replace my Sapphire 9600 Atlantis. with the old card (good passive cooling) I managed to OC the card to: 189=>237, 324=>385 (nice...) With the new card (it has a fan and it gets power directly from the PSU), I can't OC even by 20hz!!! What is going on here? What might be the reason? I'm thinking it might be because my PSU is a little weak (~300W). Can this be the cause of my OC problem? Thanks!
-
- 7 תגובות
- 612 צפיות
-