עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם! לאחר הטיפול החודשי במחשב(ניקוי אבק, סידור חוטים, והחלפת מאוורר ספק) הטמפרטורות של המעבד עלו ב10 מעלות! הוא על 40 במאמץ של לשחק בקאונטר סרייק, ובמאמץ של COD4 הוא הגיע רק ל33 גג! לפני הטיפול החודש! מה שעשיתי פשוט פירקתי את המאוורר כדי לשאוב אבק מהצלעות קירור, ומארז הטמפ' גבוהות. חשבתי אולי לנסות לחדש משחה טרמית. מישהו יודע מה הבעיה ??? וגם המעלות של ההארדיסקים עלו מאוד, למרות שבכלל לא נגעתי באיזור שלהם! ??? ***עריכה*** הגיע ל 44 עכשיו בעבודה באינטרנט תודה מראש, אריאל

• 14 תגובות
    • 839 צפיות
  2. Started by guy2006,

עשיתי חלון במארז ואני צריך לחבר עכשיו תאורה איך אני יכול לחבר תאורה יפה?

• 12 תגובות
    • 839 צפיות
  3. Started by naimna,

שלום אני משתמש חדש בפורום, חבר המליץ לי על המקום הזה בקשר לקבלת עזרה לOverclocking לCPU שלי. המפרט מחשב שלי הוא כזה: Popular Name: Athlon 64 Processor 3000+ Frequency: 1800MHz BIOS Vendor: Award Software International, Inc BIOS Type: AT/AT COMPATIBLE . BIOS Version: F3 Copyright: Nvidia - 42302e31 v6.00PG Date: 04/07/2005 Motherboard Vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd. Motherboard Model: GA-K8NF-9 הVideo קרד שלי הוא: Video Adapter Name: ATI Radeon HD 4850 512mb ----- זיכרון מחשב DDR1 1500MB אף פעם לא עשיתי Overclocking אני חדש בתחום אם תוכלו לתת לי פרוט איך לעשות את זה בדיוק דרך הביוס או דרך משהוא אחר יש לצין שיש לי מאוורר רגיל על המעבד לא משהוא במיוחד לOvercloc…

• 9 תגובות
    • 839 צפיות
  4. Started by omriel12,

יש לי את הלוח אם MSI RC410M2 ואני מעוניין לעשות OC למעבד מ- 1.86GHZ ל-2.2GHZ משהו כזה, עכשיו ככה. נכנסתי ל- BIOS וחיטטתי בכל האפשרויות ואין לי אפשרות לשלוט על מהירות המעבד, בכלל! מישהו יכול לעזור לי?

• 3 תגובות
    • 839 צפיות
  5. המעבד שלי מאוד חם במנוחה על טמפ של 72 מעלות לא יודע למה גם ככה המאוורר הוא סטוק ורועש רצח אז אני צריך אחד חדש שיהיה חזק ושקט המפרט שלי הוא מעבד:E6300 לוח אם:P5B DLX זכרונות:GEIL 512*2 כ.מסך :X1950 PRO מארז טאור רגיל+ספק 450 רגיל ייעוד OC פשוט תקציב 200 שח אם יש משהו ממש שווה א אפשר לחרוג קצת אהה עוד משהו שייהיה בערך באותו גודל כמו של הסטוק כדי שחס וחלילה לא יתאים לי מבחינת מקום

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  6. יש לי קירור (ראה מפרט) וכרגע יש עליו מאוורר 120 מ"מ רגיל שעובד קבוע על 2000 סל"ד. לאחרונה התחיל להרעיש וחשבתי להחליפו למאוורר חדש, רק הפעם אני רוצה שיהיה נשלט. קראתי שקיימים מאוורים כאלה (עם 4 פינים) , אבל בכל חנות שחיפשתי בה (באינטרנט) לא מצאתי כאלה.. אם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש כזה - אנא המליצו. תודה.

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  7. היי ! יש לי בעיה. הכרטיס מסך שלי מתחמם בצורה רצינית(גם בלי OC), ואני צריך המלצות בבקשה לקירור טוב. אני מעדיף קירור מיקצועי שמקרר משני הצדדים כי גם בצד השני של הכרטיס הוא ממש לוהט, עים עדיפות לאחד כזה שמוציא את האוויר החם החוצה(שלא ילך לכיוון המעבד). המפרט שלי: ABIT AI7 3.6@2.8 + Thermalright SP94 FX 5900XT של Gigabyte A-DATA pc4200 אין בעיה של תקציב. תודה למגיבים.

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  8. Started by yambtz,

יש לי מארז מקורר היטב, לא יותר חם מהחדר, אולי 2 מעלות. הטמפ מערכת שלי 40-43 ורציתי לדעת איך מורידים את זה. הבעיה שאני לא יודע איפה היא נמדדת, ואיך להוריד אותה. אם זה בציפסט אני יכול להסיג מאוורר קטן ולשים על הצלעות קרור לא? תודה מראש ;D

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  9. שלום לכולם. האם יש איזושהי דרך לשנות את מהירות הסיבוב של המאוורים במחשב? כלומר, לעשות שהם יעבדו מהרי ותר או לאט יותר? בתודה, שאולי

• 12 תגובות
    • 839 צפיות
  10. Started by nuctornal wisdom,

שלום כולם; יש לי בעיה עם הכרטיס מסך שמתחם במנוחה, לא עשיתי עליו OC, כשמפעילים את המחשב הכ.מ על 50 והסביבה (ambient) על 37 אבל אחרי כמה דקות ה כ.מ עולה ל 62 והסביבה ל51 כשהמארז פתוח והמערכת בidle ועל הטמפ האלה הוא מתייצב המאוור של הכ.מ ב100% כול הזמן. המארז מפנים ניראה ככה: (מתנצל מראש על האיכות ) בתמונה לא רואים מאוור בחלק האחורי מתחת לכרטיס מסך שמוציא ועוד אחד שמכניס אוויר המאוור בצד זורק אוויר על הכרטיס מסך (כשאני מוציא אותו הטמפ עולה ל65 לכרטיס) אגב, סתם להשוואה הטמפ של הלוח אם ב36 החדר ב29. מה אפשר לעשות?! תודה מראש

11. Started by KoDkOd,

שלום , אני מחפש תוכנה לבדיקת טמפ' ואני לא יודע אם בכל לוח יש מישהו יודע ?

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  12. שלום לכולם... האם ניתן לבצע אוברקלוק ל Pentium 4 CPU 2.66GHz ??? אולי יהיה חסר משהו במפרט....אולי דגם יותר מפורט של המעבד ? המפרט שלי: הלוח אם : P4S533-MX מעבד : Pentium 4 CPU 2.66GHz רק 512KB Cache. זיכרון : 1G . ספק כח: 400W. אשמח לקבל את תשובתכם... תודה רבה שלומי

• 7 תגובות
    • 839 צפיות
  13. Started by eliXir,

הנושא האחרון שפתחתי כבר לא כל כך רלוונטי מכיוון שעברתי לשלב הבא. עשיתי OC למעבד, הוא עכשיו עומד על 333FSB@2.6Ghz. עכשיו, אני רוצה להגיע לפחות ל-3GHZ, זה אפשרי עם העלאת המתחים של הזכרונות, כפי שהבנתי, נכון? מה לעלות, כמה לעלות, האם זה אפשרי באמת? תמונות מהמצב הנוכחי של המחשב: http://img48.imageshack.us/my.php?image=image01no0.jpg 19sec@1MB SUPERPi והמחשב כרגע באמצע בדיקה ב-S&M, עברו כבר יותר משעתיים (זה אמור לקחת כל כך הרבה זמן?) ובינתיים הכל תקין חוץ משגיאה אחת בזיכרון, "1 Single bits", מה זה אומר? זהו המפרט: Intel Core 2 Duo E6420 Gigabyte GA-965P-DS3 Rev 3.3 Digma 2GB DDR2-667Mhz (2x1GB) WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS BFG Nvidia Geforce 8800GTS 320MB OC DDR3 DualDV…

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  14. Started by R.E.A,

האם השינוי בזכרון מ cas 2.5 ל cas 2 ישפר את הביצועים ??? ??? ???

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  15. Started by TTS,

הייתי רוצה לדעת יותר על ה-OC ואיך עושים אותו...

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  16. פשוט לא יאומן! החלפתי את זכרונות הTRANCEND DDR500 שלי ב A-DATA VITESTA DDR500 ואני עדיין תקוע ב235 (ראו מפרט בחתימה). פשוט לא הולך לי...המעבד מתפנן לו ב28-32 מעלות בIDLE ולאחר שעה של CPUBURN (3 עותקים רצים בו זמנית) עם מהירות מאוורר הכי נמוכה הוא לא עבר את ה42 מעלות... המאוורר הוא 90מ"מ של דלתא. תזמוני הזיכרון הם על 3-4-4-8 , המתח 2.85 .. שינוי למתח הליבה עד ל2.85 לא עוזר ממש... הPCI/AGP באס נעול על 33/66 (אז אין השפעה עליו מהO/C). ביוס בגרסא אחרונה 1019 במה חטאתי?! אגב...יכול להיות שאני שוכח להזכיר איזשהו נתון..אז העירו את תשומת ליבי כבר יצא לי להעלות את המערכת ב3.5GHZ אבל זה כבר לא קורה (היה לי VOLCANO 7 לפני ה SP94)

• 11 תגובות
    • 839 צפיות
  17. Started by AMD-GUY,

מה אתם חושבים, במקום לבזבז כסף על מארז ומאווררים, שמים הכל במיני מקרר ;D מישהו חייב לנסות את זה, אז תגידו לי מה אתם חושבים על זה. בבקשה תענו לי! תודה מראש- עידן המלך 8)

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  18. Started by d.k.,

יש לי מעבד + AMD Athlon XP 2600 שבמצב מנוחה מגיע לטמפ' של 61-63 מעלות, ראיתי בפורום שיש משחה שמורידה טמפ' של מעבד, האם זה אמור לפתור את הבעיה? איך משתמשים במשחה זו?

• 9 תגובות
    • 839 צפיות
  19. שלום רב, אני רוצה לקנות מאורר ל E6600, הלוח שלי סביר להניח יהיה ASUS P5B-DLX או גדם קרוב אליו של ASUS המליצו לי על ה NINJA וה BIG TYPHOON יש לי מארז THERMALTAKE XASER V WINGO http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/wingo/v8000a/v8000a.asp שאלה: האם BIGTYPHOON יתים למארז שלי? בלי להפריע לזכרונות ולקרטיס המסך ולמגש הקירור של הקרטיסים?? כי הוא מאורר ענקי ורוצה להיות בטוח שהוא מתאים ולא יצמד לזכוכית של המארז? מישהו פה יש לו את המארז הזה עם המאורר הזה? אשמח לשמוע דעות ואם מישהו ממליץ על קירור מסויים אשמח לשמוע, תודה

• 10 תגובות
    • 839 צפיות
  20. Started by gjook,

שלום לכולם , אשמח אם מישהו יוכל לשלוח לי קישור שמראה הבדל בביצועים , נגיד במשחקים בין e6300 עם אובר של 2.8 ghz או אפילו יותר, לבין המהירות המקורית (1.8 נדמה לי..)... כאילו על הנייר יש הבדל של לפעמיים 100% אבל איך זה באמת משנה בפועל?

• 2 תגובות
    • 839 צפיות
  21. Started by rets,

המפרט שלי הוא: Intel Core 2 Duo E6600 Gigabyte 965P-DS3 2x 1GB DDR2 Kingstone GeForce 8800GTS Vista 32bit ניסיתי לעשות קצת OC בעצמי, בלי יותר מדי רקע. אני לא מחפש משהו יותר מדי מטורף, 3.0GHZ יספיק בהחלט. ראשית, משהו מוזר: כשנכנסתי ל-BIOS לצורך OC בפעם הראשונה גיליתי שמהירות ה-BUS היא 200, 200*9 = 1.8, ולא 2.4 כפי שקניתי (וכמו שכתוב ב-CPU-Z). מה פשר העניין? יכול להיות שרימו אותי בקנייה? בכל אופן, הגעתי עד 333, בלי להתעסק עם הגדרות מתח (ללוח יש אפשרות לווסת אוטומאטי, השארתי את זה ככה). ה-TAT הראה טמפ' מתקבלות על הדעת, בין 30 גבוה ל40 נמוך. כשניסיתי לעשות בנצ' ב3dmark 06, קודם כל ה-FPS היה מאוד מאוד נמוך (מעולם לא בדקתי קודם, אבל 5 FPS בקטעים עמוסים ו-20 FPS מקס' נר…

• 9 תגובות
    • 839 צפיות
  22. שאלה נוספת - למה המאוורר מתחבר ללוח עם 3 חוטים, והאם הלוח יכול לשלוט על מהירות המאוורר? תודה.

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  23. Started by MAOR,

איזה פרופסור אחד שעובד אם סבתא שלי באוניברסיטה נוסע לחול פעמיים בשבוע :o אז ביקשתי ממנו שיביא לי מערכת קירור במים ואני יביא לו כסף ....... מה שהתברר לי שלאחיו יש חנות מיוחדת למוצרי Overclocking בארצות הברית ...... לכן הוא הסכים להביא לי את המערכת הזאת ב - 150 דולר בלבד !!! איזה כיף לי ! יום רביעי הזה זה צריך להיות אצלי ...... ברגע שזה יגיע ישר אני מפרסם תמונות !

24. http://www.titan-cd.com/english/cuv2ab_ld2.htm הוא נראה לי ממש משתלם, CFM גבוה, שקט, וממש זול (65 ש"ח בפנדה) בהתחלה חשבתי לקנות את ה Vantec iCEBERQ 4 אבל אז מצאתי את זה שנראה לי עולה עליו מכל הבחינות.... או שיש למישהו פה הצעה יותר טוב ? ויש לי כרטיס GeFroce FX 5600 שניהם מתאימים לכרטיס שלי...

• 13 תגובות
    • 838 צפיות
  25. יש לי לוח p55a ud3 מעבד i5 750 כרגע הכל על אוטומאט והטורבו עובד .. הזכרונות הם value של קינגסטון 1333 MHZ וגם לא נגעתי בשום דבר שם .. אם אני רוצה להמהיר את המעבד ולבטל את הטורבו ,יש צורך לעשות משהו עם הזכרונות ?

• 2 תגובות
    • 838 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.