אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
http://img352.imageshack.us/img352/9517/77542867ic1.jpg אני מבצע אובר קלוקינג למעבד ומה שמונע ממני להעלות שלב זה DRAM שמגיע ל- 208.1 MHZ כאשר עולה ל- 210 המחשב נופל איך מורידים את DRAM לזכרון RAM
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין בזמן הקרוב לרכוש את הכרטיס עם קירור של vapor-x וברצוני לעשות לו אןברקלוק לא משהו מטורף אז איך בעצם אני עושה לכרטיס כזה אוברקלוק ואיך אני מתחיל עם זה ?
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
חברה מה קורה יש לי שאלה לגבי אוברקלוקינג, נכון כשעושים אובר אז זה מקצר את תוחלת המעבד אז רציתי לדעת בכמה אחוז ואם מהמירים את זה לזמן בכמה חודשים/שנים זה מקצר את התוחלת שלו? ועוד שאלה האם אובר של מעבד פוגע גם בלוח-אם ובחלקים אחרים של המחשב? תודה
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי קירור (ראה מפרט) וכרגע יש עליו מאוורר 120 מ"מ רגיל שעובד קבוע על 2000 סל"ד. לאחרונה התחיל להרעיש וחשבתי להחליפו למאוורר חדש, רק הפעם אני רוצה שיהיה נשלט. קראתי שקיימים מאוורים כאלה (עם 4 פינים) , אבל בכל חנות שחיפשתי בה (באינטרנט) לא מצאתי כאלה.. אם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש כזה - אנא המליצו. תודה.
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי שני כרטיסים של 6950 DIRT 3 EDITION אחד מהם נהרס הביוס ליפני חודשיים ואחד עובד טוב, עכשיו אני רוצה לצרוב על הביוס הפגום ביוס חדש של 6950 אבל הבעיה היא שאני לא מצליח ליצרוב ביגלל שיש מסך כחול בתחילת הWINDOWS. אני ראיתי שאנשים עושים את זה דרך הבוט, הם עושים בוט לATIWINFLASH וצורבים ביוס חדש. אז השאלה שלי איך אני עושה זאת כי כשנסיתי לעשות את זה לא הצלחתי לעשות בוט לתוכנה. אם מישהו בבקשה יכול לעזור לי תענו בבקשה זה דחוף כי הכרטיס סתם שוכב אצלי ללא כל שימוש. תודה לכל מי שעוזר!.
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
המפרט: e6300 945p-s3 2 ג'יגה של 667MHZ. אז ככה עשיתי אוברלוק קטן והגעתי לבאס של 276 ואז כשאני מנסה לעלות את הבאס ל279 אז אני נתקל בבעיה- כשהמחשב טוען את ויסטה הוא עושה ריסט ישר. אז ככה אני השתמשתי במדריך באתר הזה אבל ביינתם לא נגעתי במהירות הזכרונות ובמתח. זה מה שמופיע לי בביוס איפה שאני מעלה את הבאס: C.I.A.2 -DISABLED CPU HOST FREQUENCY 276 PCI EXPRESS 100mhz? השארתי אותו קבוע כמו שנכתב במדריך. SYSTEM MEMORY MULTIPLIER[AUTO] MEMORY FREQUENCY 698 ?אני לא נגעתי בזה , ככה זה היה מהתחלה. cpu voltage 1.325. מקווה שתעזרו לי במה אני צריך לעשות כדי להמשיך עם האובר קלוק.תודה לעוזרים. ואל תשכחו שגם אתם הייתם פעם נובים אז בבקשה עזרה.
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מאווררים לבקר-מאווררים, אבל עדיין לראות את ה RPM שלהם בתוכנות כמו SPEEDFAN אז צריך כבל שהמתח ילך לבקר (עדיין עם מחבר של 3 פין) והכבל של הRPM ילך ללוח אם (עם כבל של 3 או 4 פין) יש כבלים מוכנים כאילו לקנייה? איפה קונים? או, אם צריך להכין לבד, איפה קונים את רכיבים שצריך? תודה
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום אני מורח כרגע mx-1 על E6300 קונרו עכשיו, המשחה הזאת מאוד מאוד קשה, ניסיתי למרוח עם ניילון על האצבע אבל זה נראה כאילו המשחה נדבקה לניילון והליבה פשוט הפכה לגוון אפור-שחור עם מין משהו כזה עליה אבל לא ממש משחה נוזלית כזאת, כי המשחה הזאת סופר קשה מישהו יכול לומר לי אם זה שיש כמו כיסוי פיצי כזה של אבק אפור כזה, זה מספיק? או שאני צריך איך שהוא לגרום למשחה להשתטח כמו בarctic silver? מקודם הרכבתי לכרטיס מסך גוף קירור אבל שם המשחה של זלמן היתה קלה למריחה וממש היתה משחה על הליבה
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
טוב אז נתקלתי לי במגירת קירור הבאה שהיא גם מנטרת 4 טמפרטורות ושולטת על סיבוב של 4 מאוורים. http://www.pchardware.co.il/docs/pd-291033436.htm אני רוצה לחבר את 4 החיישנים מעבד לוח אם כרטיס מסך הרדדסיק שיראה לי טמפרטורות. ולחבר את השליטה על המאוורים ל זה שעל המגירה, מאוור בדלת ובגג (3 פינים ) ומאוור אחורי (4 פינים ) האם זה אפשרי ? כי נראה לי שיהיה בעיה עם זה . כמו כן ביקורות ועוד קצת מידע יועליו מאד.
-
- 9 תגובות
- 865 צפיות
-
-
http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm אינטל השתגעה אני מאמין שיהיה בדבר הזה מלבד ניטור חומרה גם שינויי זמנים, ציטוט: "Fine-tune memory timings" מענין אם יהיה שם oc למעבד! אם כן זה יהיה הזמן שלי להתחיל להיות overclocker "אמיתי" ב-hwzone 8) לעומת החרפה הזאת: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=112
-
- 12 תגובות
- 865 צפיות
-
-
האם השינוי בזכרון מ cas 2.5 ל cas 2 ישפר את הביצועים ??? ??? ???
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, היום המהרתי לחבר שלי את ה- E6300 ל 2.45 והלוח אם שלו הוא GA-945P-S3 לכן יש שם בחירת מתח ו- Voltage למעבד, אז אני לא יודע כמה צריך מכל דבר, זאת אומרת כמה ולטאג' ומתח... מישהו יודע בבקשה כמה צריך למתח הזה או האם למישהו יש בקירוב אובר קלוק? 2.4 או 2.6? אז נאי אחשב בערך כמה צריך ל 2.45 או שפשוט אוריד ל 2.4 ואשים מתח כמו למישהו שיש לו ומבין תודה רבה אם תעזרו לי לדעת אילו מתחים וולטאג' בדיוק צריך או בערך כמו כן האם להפעיל אפשרות SmartFan או לא? או להשאיר אותו עובד קבוע אחריי שממהירים?
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לי כרטיס g-force 6600 (קצת ישן כן...) קראתי את המדריך פה באתר לגבי OC(=אוברקלוק) וניסתי להתקין הרבה תוכנת אבל אף אחת מהם לא נותן אפשרות לשנות את המהירות(או התדר לא יודע ממש איך לקרוא לזה....) ואפילו לא מציגות את המהירות העכשיוות הכל נמצא על 0....למישהו יש מושג למה אני עם דריויר 258.96 תודה מראש (בתקווה שלא עברתי על החוקים פעם ראשונה שאני כותב פה בפורום....) http://www.piczhare.net/?page=my&picture=dd217ba380893da6bef06830d03584d9
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני רוצה לצייר על המארז לי אך חושש שזה יגביר את החימום שלו אם כן איזה צבעים יגדילו את החימום הכי פחות?
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקרה מוזר קצת שקרה אצלי - עד כה היה ברשותי כרטיס מסך Inno3D Geforce 9800GT, ובזמן האחרון (לאחר שנה אחת של שימוש) החל להתחמם בצורה דרסטית עד שהגיע ל 100 מעלות ב idle (!!!), גם לאחר שניקיתי את גוף הקירור באופן יסודי והחלפתי משחה. במשך הזמן הזה שמתי לב שגם ספק הכוח (Enermax Liberty 400W) מתחמם יתר על המידה ופולט אויר חם מאוד מהמאוורר שלו. דבר שלא היה קיים לפני שכרטיס המסך עצמו החל להתחמם. החלפתי את כרטיס המסך בכרטיס מסך חלופי ישן שברשותי (ATI Radeon X850XT), וכעת אני שם לב שספק הכוח קריר הרבה יותר. אני מתאר לעצמי ש 9800GT צורך הרבה יותר מה X850XT והדבר אולי מתבטא בהתחממות ספק הכוח, אבל האם ההבדל אמור להיות משמעותי כל כך? ואם לא, האם הדבר מעיד על ב…
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
צריך קרור חדש אמין וחזק מאוד ושקט לתושבת LGA1336 ללא פלטה אחורית שהיה נמוך עד 14 ס"מ לא יותר אם אפשר לתת בדיקה בין כמה קירורים
-
- 7 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המעבד{כותרת ההודעה}ומאז שגיליתי את ה-overclock הגעתי למהירות של 2.0 בלי שום בעיה של חום. ועכשיו פתאום גם כאשר אני במהירות של 1.7 אז המעבד שלי מגיע לחום של כמעט 90 מעלות . מה לדעתכם הבעיה ? בבקשה גם אם השאלה לא טובה אז תנסו לענות עליה ברצינות זה מאוד חשוב תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
היי אנשים אני זוכר שהיה מדריך לעשות מהצג LCD הישן הזה של הטורבו במחשבים הישנים צג לטמפרטורה שמתחבר ל LPT מישהו יודע איפה זה היה? חפישתי לפני לא מצאתי ממש.. : תודה
-
- 12 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי ASUS RADEON 9800XT והגעתי עם ה HEATSINK המקורי אחרי מריחת ARCTIC SILVER 5 ל 483 לליבה ו 820 לזכרונות ( ב480 מתחילים להיות נקודות לבנות קטנות... ) ניסיתי לעשות את אותו הדבר בשני כרטיסי 9800XT אחד של SAPPHIRE ואחד מקורי של ATI והגעתי מקסימום ל 450 ליבה 810 זכרון ( אחרי מריחת המשחה... ) עכשיו אציתי לדעת מאיפה אני יכול לקנות HEATSINK חדש לכרטיס מסך שלי משהו שאני לא יצתרך לנסר ולהתאים אותו משהו שישב בול... אז אני צריך HEATSINK לליבה + לזכרונות והכי חשוב משהו שהוא עוזר בטוח שאריתם עליו ביקורות או משהו ועם אפשר להעלות לכאן את הביקורות אז זה יהיה נפלא !! תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 864 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני חודש בערך. עשיתי לו OC, ועבדתי על 3.6GHz. מסיבות שונות הורדתי את האוברקלוק, אבל עכשיו קניתי GTA IV אז העלתי את התדר בחזרה ל-3.2GHz. בפעם שעברה שרצתי על 3.6GHz, לא עברתי את ה62/3 מעלות במאמץ של 100% במשך יותר משתי דקות (!) עכשיו כשעשיתי את הOC ל3.2GHz, בבדיקת מאמץ הטמפ' מגיעה ל71 מעלות תוך שנייה (אפילו לא חיכיתי דקה), והפסקתי את הבדיקה מחשש שהמערכת תכבה.. לשורה התחתונה: מה אני צריך לעשות כדי להוריד את הטמפ' של המעבד? כדאי אולי לפתוח את המארז ולשאוב בעוצמה עדינה בשואב אבק? או שיש דרך יותר אנושית? עוד דבר: מה זה משחה טרמית? חשוב לציין כי אין לי ידע פיסי במחשב ובחלקים (אני בקושי יודע איך מעבד נראה), אני אפילו לא יודע איזה מברג צריך בשביל לפתוח את המארז …
-
- 12 תגובות
- 864 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לוח ep35-ds3l זכרונות 667 mhz המעבד כרגע על 3.70ghz באס על 390 והזכרונות על +1 במתח בביוס וכל השאר חוץ מהמעבד על normal בקיצור אני לא מצליח לעלות ל 3.80 ואני רוצה שתגידו לי מה לעלות במתחים בשביל להגיע ל 4.00ghz זה המטרה שלי תודה לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 864 צפיות
-
-
קודם כל, אתם בטח רואים שזה ההודעה הראשונה שלי בפורום, הגעתי אליכם דרך השרת המדהים שהעלתם לBF:BC2 בתקווה שתוכלו לעזור לי בשאלותיי הרבות. ועכשיו לקטע הראשי: לאח שלי הקטן יש מחשב ישן(בן 3-4) ובגלל שעכשיו קניתי את BF BC2 ואפשר להתקין אותו על כמה מחשבים אז הוא ביקש שאני אתקין גם אצלו, והסכמתי, אבל קודם כל הרצתי אצלו את CAN YOU RUN IT, וגיליתי שהמחשב נכשל בCPU, הבעיה היא שהוא לא נכשל בCPU עצמו אלא במהירות, הם דורשים 2.0 ואצלו זה 1.86 ולכן הבנתי מחברים שההמהרה היא סמלית בהחלט ולא תעמיס על המחשב או תגרום לחימום כזה או אחר. לכן, התחלתי לקרוא את המדריכים שלכם, אבל בגלל שאף פעם לא התעסקתי בזה אז דיי הסתבכתי, במיוחד עקב העובדה שיש לו INTEL והמדריך שלכם(מ2006) הוא על AMD הינה תמונות ש…
-
- 4 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאוורר 80 מ"מ אילו נתונים כדאי שיהיו למאוורר כדי שאני לא אקנה סתם משהו? וכמה זה צריך לעלות?
-
- 8 תגובות
- 864 צפיות
-
-
עריכה: התבלבלתי בפורום ;D תעבירו את זה בבקשה לפורום - מעבדים, לוחות אם וזכרונת/ אוברקלוקינג so - here we go היי, מצאתי את הלוח הנ"ל במחיר ממש טוב ורציתי לדעת - האם אני אוכל לעשות OC למעבד 1.8A מבלי להמהיר גם את הזכרון שמגיע איתו(כמובן ללא הצלחה), אם הבנתי נכון דבר כזה נעשה ברטריו ושם אני משנה את היחס באס בין המעבד לזכרון (או משהו כזה) תסבירו לי בבקשה בדיוק מה אני אצתרך להגדיר איך למה וכמה... ועוד באותו נושא אני יכול גם לקנות את אחד הלוחות הבאים: Epox 4g4a+ ו - Abit IT7 max עם זכרונות 2700/3000 ואיתם אני יודע שלא תהיה לי בעיה לעשות OC ולהריץ את הזכרונות ב 366-400 ומעבד ב2.4 אל תתחשבו עכשיו במחיר (למרות שיוצא כמעט אותו דבר) רק תגידו לי מה עדיף תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 864 צפיות
-
-
אל תקשיבו למה שאומרים לכם, אחרי שעות של בדיקות של יחידות קירור שונות למעבד, הגעתי למסקנה הבאה: הקירור הכי טוב למעבד פרסקוט הוא הזלמן 7000CU, יש שיגידו לכם שהגירסה עם החצי נחושת חצי אלומניום טובה יותר (וזולה יותר), אך זה לא נכון הגירסה עם הנחושת הצליחה להוריד לי 2-3 מעלות פחות מהגירסה הזולה יותר. והנה מצורפת לכם דוגמה למעבד פרסקוט 2.8 עם הסטפינג הכי מתחמם שיש (CO), המעבד הומהר למהירות 3.2 רק שימו לב שהמאוורר עובד על 1400 RPM, הוא מסוגל לעבוד על יותר... אבל לפי הבדיקות שעשיתי אין הבדל בטמפרטורות כאשר הוא עובד על מהירות מלאה, אז מה אכפת לי, הרווחתי דממה בחדר... שומעים רק הארד דיסקים בקיצור תענוג לא נורמלי ומומלץ לכולם! (סוף סוף אני יכול להנות מהמחשב הזה מבלי לקבל …
-
- 7 תגובות
- 864 צפיות
-