עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by xzibit,

שלום, בבעלותי כרטיס על הפנים (עוד מעט כרטיס חדש) GF2MX400 גם אחרי OC קיבלתי: לא פחות או לא יותר 1500 נקודות, הכרטיס צריך לקבל קצת יותר אתם לא חושבים?

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  2. המפרט: e6300 945p-s3 2 ג'יגה של 667MHZ. אז ככה עשיתי אוברלוק קטן והגעתי לבאס של 276 ואז כשאני מנסה לעלות את הבאס ל279 אז אני נתקל בבעיה- כשהמחשב טוען את ויסטה הוא עושה ריסט ישר. אז ככה אני השתמשתי במדריך באתר הזה אבל ביינתם לא נגעתי במהירות הזכרונות ובמתח. זה מה שמופיע לי בביוס איפה שאני מעלה את הבאס: C.I.A.2 -DISABLED CPU HOST FREQUENCY 276 PCI EXPRESS 100mhz? השארתי אותו קבוע כמו שנכתב במדריך. SYSTEM MEMORY MULTIPLIER[AUTO] MEMORY FREQUENCY 698 ?אני לא נגעתי בזה , ככה זה היה מהתחלה. cpu voltage 1.325. מקווה שתעזרו לי במה אני צריך לעשות כדי להמשיך עם האובר קלוק.תודה לעוזרים. ואל תשכחו שגם אתם הייתם פעם נובים אז בבקשה עזרה.

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  3. איזה קירור יתן לי ביצועים טובים יותר (כמה שפחות מעלות) לטמפרטורת המעבד? האם עדיף לי הקירור הזה: http://www.pch.co.il/docs/pd2122661159.htm או זה: http://www.pch.co.il/docs/pd767088818.htm ואם אפשר גם הוכחה או שתים :-) תודה למי שיכול לעזור

• 10 תגובות
    • 856 צפיות
  4. Started by idan_20,

מפרט: 4300 ds3 gskill 800 2gb hk ניסיתי הכל לא מצליח לעבור את ה3 אני רציתי להגיע בעקרון לFSB 400 כדי לעבוד על יחס 1:1 עם הזכרונות אבל הבנתי שזה בעייתי בגלל משהו שכשור בSTRAPS מישהו יכול להסביר מה הקטע או יותר חשוב פשוט להסביר לי על איזה תדר FSB ממולץ לעבוד????? ועוד שאלה עד איזה מהירות אפשר לעבוד עם הזכרונות האלו? כרגע הם על 888

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  5. הי, יש לי מחשב שנקנה לפני שנתיים (בגיבור מחשבים ז"ל) שעושה צרות בימים חמים (לצערי זה רוב ימות השנה). המפרט מצויין למטה. המחשב הוא ללא אוברקלוקינג!! בתקופת הקיץ וגם בימים חמים בשאר השנה המחשב לעתים נכבה סתם ככה לאחר זמן לא ברור של עבוד (לעתים לאחר 5 דקות, לעתים לאחר יום שלם). לאחר שהמחשב נכבה הוא לא מסכים לעשות boot מושלם. ליתר דיוק הוא נדלק, שומעים את המאווררים עובדים קשה קשה (בעיקר המאוורר של כרטיס המסך) וזה ככה נמשך לאורך זמן רב בלי שקורה שום דבר. לפעמים לאחר הרבה הרבה דקות אני פתאום שומע שני צפצופים מהמחשב (ציון שככה"נ אמור להגיד שלוח האם לא מזהה כרטיס מסך מחובר למחשב). המחשב מסכים לחזור ולעבוד כמו שצריך רק לאחר מנוחה של בין 10 דקות לחצי שעה. וגם אז הוא נתון לאותה הסכנ…

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  6. Started by shloosh,

איך אני מתקין את המאוורר הזה ??? http://www.gruntville.com/reviews/fans/smartfan2/page3.html מה אני בדיוק צריך לחבר???????? אני לא צריך שום דבר ממנו, רק שיאוורר ושכל האורות ידלקו(אין צורך כשההארד דיסק פועל אלא רק שיאוורר וידלק כל הזמן)! צריך לחבר איזה חוטים של הלדים??? או יש רק חיבור 1 שצריך לחבר לספק???

• 9 תגובות
    • 856 צפיות
  7. Started by Da7kStar,

אני מנסה לעשות OC לכרטיס מסך וכל פעם שאני מסיים להעאלות הכל אחרי שאני עושה אישור זה חוזר להגדרות הרגילות למה זה? גם דרך הדריור כל פעם שאני עושה אישור זה חוזר...

• 10 תגובות
    • 856 צפיות
  8. כמו בכותרת, אני מנסה להשקיט את המחשב, שכרגע מאוד רועש. לאחר בדיקה הגעתי למסקנה שאם אחליף את הקירור לשלושת הרכיבים הנ"ל, המחשב יהיה שקט ביותר. יש לכם המלצה על גופי קירור? השקט הוא כמובן בעדיפות ראשונה, אבל שלא יהיו גדולים ומסורבלים מדי, ולא יקרים מדי. לא יהיה OC, אפילו לא קצת. כ"מ: חשבתי על Zalman VF-900CU צ'יפסט: Zalman ZM-NB47J מעבד: יש הרבה מאוד דגמים שנראים מתאימים, ואני לא יודע במה לבחור המערכת שלה מיועדים גופי הקירור: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ לוח אם: MSI K8N Neo2 Platinum כרטיס מסך: PNY 6800GT AGP מה אתם אומרים? תודה מראש!

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  9. Started by ravid,

http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm אינטל השתגעה אני מאמין שיהיה בדבר הזה מלבד ניטור חומרה גם שינויי זמנים, ציטוט: "Fine-tune memory timings" מענין אם יהיה שם oc למעבד! אם כן זה יהיה הזמן שלי להתחיל להיות overclocker "אמיתי" ב-hwzone 8) לעומת החרפה הזאת: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=112

• 12 תגובות
    • 856 צפיות
  10. Started by SerpentMage,

שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקרה מוזר קצת שקרה אצלי - עד כה היה ברשותי כרטיס מסך Inno3D Geforce 9800GT, ובזמן האחרון (לאחר שנה אחת של שימוש) החל להתחמם בצורה דרסטית עד שהגיע ל 100 מעלות ב idle (!!!), גם לאחר שניקיתי את גוף הקירור באופן יסודי והחלפתי משחה. במשך הזמן הזה שמתי לב שגם ספק הכוח (Enermax Liberty 400W) מתחמם יתר על המידה ופולט אויר חם מאוד מהמאוורר שלו. דבר שלא היה קיים לפני שכרטיס המסך עצמו החל להתחמם. החלפתי את כרטיס המסך בכרטיס מסך חלופי ישן שברשותי (ATI Radeon X850XT), וכעת אני שם לב שספק הכוח קריר הרבה יותר. אני מתאר לעצמי ש 9800GT צורך הרבה יותר מה X850XT והדבר אולי מתבטא בהתחממות ספק הכוח, אבל האם ההבדל אמור להיות משמעותי כל כך? ואם לא, האם הדבר מעיד על ב…

11. Started by liiight,

החום של המעבד כמעט לא עלה! יש לי מפרט כמתואר למטה, ונכון שכיוונתי את המזגן ישר על המחשב (המזגן הזה הקפיא לי את הביצים, וגרם למארז להיות קרח) אבל בדקתי גם בEVEREST, גם בMBM, גם בBIOS, גם בSANDRA. זה כאילו שהOC הזה לא הזיז בכלל למחשב. זה יכול להיות? דרך אגב, העלתי את הFSB מ200 ל215 (מכפלה סגורה על 15)

• 10 תגובות
    • 856 צפיות
  12. אני מחפש פד דו צדדי להדבקת גופי קירור לזיכרונות

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  13. Started by Guarding angel,

היי אני בונה מערכת חדשה שתהיה מבוססת על החלקים הבאים: E5200 מעוניין להביא אותו ל3.8GHZ DFI Blood Iron P35 2X2GB DDR II 800MHZ 640\1TB קשיח HD4830\9800GTX PLUS TAGAN 400W PSU CM690 Thermalright 9775 LE איך הלוח הבא לC@ ממוצע \ גבוה?

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  14. המפרט שלי מופיע מימין. במסגרת מתיחת פנים למחשב שלי אני מנסה לבצע חיסול ממוקד למספר גורמי רעש במחשב. דיסק קשיח ישן (80 ג"ב של WD) שהתחיל להרעיש פורש לגמלאות, כנ"ל מאוורר 120 מ"מ של TT שמאוד איכזב אותי. הספק של HEC עובר למחשב המשני לטובת seasonic שסוף סוף נשלח אלי וצפויה להתבצע רוטציה בקרב מאווררי המארז. הכוונה היא להעביר את המאוורר של tuniq לקדמת המארז (מאחורי כלוב הדיסקים) ולהשאיר אותו על סל"ד נמוך באופן קבוע, להתקין מאוורר slipstream 1600rpm עם בורר מתח בתוך גוף הקירור של המעבד ומאוורר scythe fdb 1200rpm כמאוורר פליטה ראשי של המארז במקום ה-TT. השאלות שלי למומחי הפורום הם: האם כדאי את מאווררי המארז להדביק עם סיליקון (או לשים סיליקון ביחד עם הברגים) על מנת לצמצם רעידות? הא…

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  15. אולי מישהו מכר איזה שהיא תוכנה שמגבירה את המאוורר של המעבד ...??? תנו שם בקשה וקישור להורדה... תודה לכולם...!!

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  16. Started by 1tanai,

שלום, יש לי את המעבד{כותרת ההודעה}ומאז שגיליתי את ה-overclock הגעתי למהירות של 2.0 בלי שום בעיה של חום. ועכשיו פתאום גם כאשר אני במהירות של 1.7 אז המעבד שלי מגיע לחום של כמעט 90 מעלות . מה לדעתכם הבעיה ? בבקשה גם אם השאלה לא טובה אז תנסו לענות עליה ברצינות זה מאוד חשוב תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 855 צפיות
  17. בנעוץ של השיאים בOC כל הMEM CLOCK של הכרטיסי מסך או כמעט כולם מעל אלפיים נכנסתי לRIVATUNER ואצלי עומד על 1150 והמקסימום זה 1700 ומשו (כרטיס מסך 9800GTX+) למה אצלי זה כזה נמוך?

• 12 תגובות
    • 855 צפיות
  18. מפרט: E6600 P5B DELUXE X1950XT ST 2X1024 800MHZ LIBERTY 620W קירור מים כרגע אני עומד על 3400MHZ במתח של 1.4625. ה-OC הזה מספיק לי אולם מידי פעם יש לי נפילות של המחשב,יש לי מערכת קירור מים אבל הטמפ' במאמץ עם TAT מגיעה עד ל-70. בתיזמוני זכרונות לא נגעתי,על כמה לשים אותם ?

• 19 תגובות
    • 855 צפיות
  19. Started by nirbar,

שלום אנשים.. אז ככה יש לי מחשב די נחמד שהמפרט שלו הוא: מעבדi7 920 לוח ג'גהבייט X58 6GB זיכרון CL7 של Corsair במהירות של 1600 ספק Corsair 950 קירור למעבד Corsair (זה עם הרדיטור מים/ג'יל) 2 כרטיסי מסך HD5870 (גירסת רפרנס) שעובדים ב- crossfire מארז ANTEC1200 אף פעם לא עשיתי OC למערכת הזאת האם כדי? האם זה יתן לי הבדל באיכות המשחקים? מה אתם הייתם ממליצים?... אולי ביכלל לשדרג אותו וזהו?. ואם כן למה הייתם ממליצים להחליף?

• 4 תגובות
    • 855 צפיות
  20. Started by guy94,

ובכן לי יש מחשב די חדש , +AMD ATHLON XP 1600 ENERMAX 710S-B GIGABYTE GA7VTX-H 256MB DDR PC2100 - CRUCIAL ויש לי מאורר הבסיסי שבא עם המעבד - SPIRE בזמן האחרון אני חש בהאטה בביצועים ובמחשב... בנוסף שמתי לב שמספר הסיבובים של המאוור עלה המון הוא עומד על 18750 !, האם זה הגיוני ? או שאני פשוט סתם פרנאויד... רציתי לדעת גם בנוגע לזיכרון איפה אני רואה כמה אחוז משאבי מערכת נשאר לי ? (כמו שהיה אחוזים ב - 98 ו ME)

• 3 תגובות
    • 855 צפיות
  21. מה המצב חבר'ה ?.. ניסיתי לעשות OC לכרטיס מסך שלי וזה פשוט בלתי אפשרי .. פתחתי מנעילה את ההגדרות ב - CCC וניסיתי להעלות כל פעם בקצת את הכרטיס מסך והוא נתן לי לעלות רק ב - 5 MHZ וכל מה שמעל זה זה לא עובד .. כל סרטון שאני נכנס ליוטיוב או סתם משתמש במחשב המסך קופץ כזה לפעמים .. ניסיתי לעשות Auto Tune והוא פשוט תקוע מלא זמן על מסך כזה מלא צבעים ובשביל לצאת ממנו צריך לעשות ESC .. מה יכולה להיות הבעיה ?.. אגב הנה תמונה של המסך שזה תקוע עליו שבשביל לצאת ממנו צריך ללחוץ ESC (לחצו על התמונה להגדלה) תודה מראש, משה

• 1 תגובה
    • 855 צפיות
  22. שלום, החלפתי לOCZ VENDETTA 2 מקירור אחר, העליתי את המחשב והטמפ' ב-REALTEMP היו 22 מעלות, ירידה של 20 (!!) מהקירור הקודם. המעבד, E6600 באוברקלוק ל-3.3GHZ, 1.65V רציתי לראות מה הטמפ' במאמץ, אבל PRIME95 נכשל אחרי כמה שניות אחרי כמה רסטרטים וביטול האוברקלוק בהדרגה, אני משום מה כרגע על 35 מעלות. זה היה נראה כאילו כל צעד שעשיתי להפחית עומס מהמעבד, רק גרם לו להתחמם יותר. כרגע הוא על 1.4V במהירות סטוק, ו-PRIME נכשל בערך איך שאני לוחץ על הכפתור התחלה. משהו ממש דפוק פה.... המתח בסדר, הטמפ' בסדר, איזה סיבה יש לו להיכשל????? תודה למי שעוזר!

• 10 תגובות
    • 855 צפיות
  23. Started by SparDa,

הנה המחשב שלי... גם אני עשיתי לו מודינג. שלחתי את התמונות גם לגלריה אבל חבר שלי הציע לי לשים גם כאן קניתי נורות נאון ולפי מדריכים מסויימים חתכתי את המארז בצורה שאני הכנתי. שמתי פרספקס (חלון מפלסטיק), שמתי מאורר עם צבעים במחשב.. וזאת התוצאה.. מה אתם אומרים? 3/\4|-| ! (|3(|0\/\/ /'\/\/ PC it is now l337

• 12 תגובות
    • 855 צפיות
  24. לאחר כישלון הפרויקט הקודם עקב היעלמות מצרכים מסוימים מחולון,חריגב קשה מהתקציב ומכירת ה-Lian-Li PC-70 שלי,החלטתי לבטל אותו לטובת פרויקט זול יותר. לעכשיו הפרויקט כולל:השמדת הבז' לטובת תבנית צבע כחולה שחורה ,החלפת לפחות 65%(מדוד :-X) משטח הפלדה של המארז לטובת פלקסי(Hoooooooooge window),הרבה מאוד לדים,וכנראה מערכת של EMP עם בלוק WW(לא בטוח בנוגע לזה עדיין). אני כולל פה סקיצה ראשונית של החלון הגדול,אם תאהבו אני אפרסם עוד:

• 6 תגובות
    • 855 צפיות
  25. כתבתי בתיאור SubX בכלל שאני סומך עליו לגמרי אבל אני אשמח לקבל עזרה מכולם כי כמובן שאני סומך בכללי על כל המשתמשים פה יש לי 700 שקל ואני מתכוון להוציא אותם רק על קירור המחשב שזה כולל כל מה שבא לכם העיקר לנצל את ה700 שקל האלה במקסימום תועלת שלהם לקירור להחליף מה שבא לכם במפרט.. אני יודע ש700 שקל זה לא כזה הרבה אבל אני רוצה ניצול מקסימלי לקירור וגם שקט לא יזיק בכלל תודה.

• 11 תגובות
    • 855 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.