עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SerpentMage,

שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי מקרה מוזר קצת שקרה אצלי - עד כה היה ברשותי כרטיס מסך Inno3D Geforce 9800GT, ובזמן האחרון (לאחר שנה אחת של שימוש) החל להתחמם בצורה דרסטית עד שהגיע ל 100 מעלות ב idle (!!!), גם לאחר שניקיתי את גוף הקירור באופן יסודי והחלפתי משחה. במשך הזמן הזה שמתי לב שגם ספק הכוח (Enermax Liberty 400W) מתחמם יתר על המידה ופולט אויר חם מאוד מהמאוורר שלו. דבר שלא היה קיים לפני שכרטיס המסך עצמו החל להתחמם. החלפתי את כרטיס המסך בכרטיס מסך חלופי ישן שברשותי (ATI Radeon X850XT), וכעת אני שם לב שספק הכוח קריר הרבה יותר. אני מתאר לעצמי ש 9800GT צורך הרבה יותר מה X850XT והדבר אולי מתבטא בהתחממות ספק הכוח, אבל האם ההבדל אמור להיות משמעותי כל כך? ואם לא, האם הדבר מעיד על ב…

2. Started by ice123,

הכרטיס מסך שלי מתחמם מאוד איזה קירור מומלץ במחיר סביר עד 200-300 ש"ח

• 10 תגובות
    • 843 צפיות
  3. Started by xtract1,

אנשים קראתי פה את כל המדריכים ואני מודה שעדיין לא הבנתי ככ. בחיים לא התנסתי בOC ובקושי ידעתי מזה..אני חושב אבל לעשות OC ל2 מחשבים בבית.P4 עם תושבת 478 ששמעתי שהם טובים. אז כמה דברים. 1. אמרתם שיש איזו ליבה שלא מומלצת בתושבת הזו...אז איך אני בודק איזה ליבה יש לי? 2.הבנתי שיש תוכנה לOC של כרטיסי מסך וכו'...לא הבנתי איך אני עושה בפשטות OC למעבד מישו יכול להסביר לי במילים פשוטות או עם איזה תוכנה וכו'?

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  4. קבלו את השיטה החדשה לאיוורור המחשב ! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 843 צפיות
  5. Started by MoRtZkInG,

קיבלתי מאחי 3 מאווררי 92 ממ שאחד מהם אמור להכנס למארז שלי... דלתה AFB0912M 2450RPM 43.7CFM 30DB 7 כנפיים ישרות מייסב 2 כדורים SUNON KD1209PTS3 2100 RPM 39CFM 28DB 5 כנפיים ישרות וגדולות מייסב סלייב ועוד מאוורר שגוגל לא מכיר (חברה בשם PROTECHNIC שלפי גוגל מספקת מאוררים לספקים של זלמן, דגם MGA9212MS) 7 כנפיים מעוגלות עכשיו, השאלה שלי היא מה ההבדלים בין המייסבים? מה יותר טוב? מה זה בעצם?

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  6. Started by 1tanai,

שלום, יש לי את המעבד{כותרת ההודעה}ומאז שגיליתי את ה-overclock הגעתי למהירות של 2.0 בלי שום בעיה של חום. ועכשיו פתאום גם כאשר אני במהירות של 1.7 אז המעבד שלי מגיע לחום של כמעט 90 מעלות . מה לדעתכם הבעיה ? בבקשה גם אם השאלה לא טובה אז תנסו לענות עליה ברצינות זה מאוד חשוב תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 842 צפיות
  7. היי יש לי בעיה גדולה, פירקתי את הקירור שלי מכרטיס מסך 9800GTX , אבל את הסינקים אני כבר לא יכול להחזיר לזיכרונות של כרטיס המסך, הדבק כבר לא שווה, מה אני עושה עכשיו, אני לא יכול להחזיר לשימוש את הכרטיס כך ללא הגנה על הזיכרונות, מבקש את עזרתכם ברעיונות. בתודה רוני

• 5 תגובות
    • 842 צפיות
  8. Started by shanibh,

אני דיי ליימר בנושא הקירור וה-OC, דיי טבעתי פה עם כל הת'רדים בנושא המאוורר שמחובר למארז (שאני אפילו לא יודע איך להגדיר אותו), מקרטע בדקות הראשונות של ההפעלה, ואז או שהוא פועל חלק, או שהוא מפסיק לפעול לגמרי עד ההפעלה הבאה... לפי מה שהבנתי, עדיף כבר להחליף את המאוורר מאשר להתחיל לנקות אותו, מה גם שאולי אני יכול לשפר אותו קצת... 1. תוכלו להמליץ לי על מאווררים סטנדרטיים? 2. נראה לי שהשקעה משתלמת תהיה 100-150 שקל? אני צודק? הבנתי שיש ממש זולים ב-15-30 שקל, ויש גם מחירים יותר גבוהים תודה

• 17 תגובות
    • 842 צפיות
  9. עד כמה בערך אפשר להגיע?

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  10. Started by Cha0stAlker,

קניתי מחשב לפני חודש בערך. עשיתי לו OC, ועבדתי על 3.6GHz. מסיבות שונות הורדתי את האוברקלוק, אבל עכשיו קניתי GTA IV אז העלתי את התדר בחזרה ל-3.2GHz. בפעם שעברה שרצתי על 3.6GHz, לא עברתי את ה62/3 מעלות במאמץ של 100% במשך יותר משתי דקות (!) עכשיו כשעשיתי את הOC ל3.2GHz, בבדיקת מאמץ הטמפ' מגיעה ל71 מעלות תוך שנייה (אפילו לא חיכיתי דקה), והפסקתי את הבדיקה מחשש שהמערכת תכבה.. לשורה התחתונה: מה אני צריך לעשות כדי להוריד את הטמפ' של המעבד? כדאי אולי לפתוח את המארז ולשאוב בעוצמה עדינה בשואב אבק? או שיש דרך יותר אנושית? עוד דבר: מה זה משחה טרמית? חשוב לציין כי אין לי ידע פיסי במחשב ובחלקים (אני בקושי יודע איך מעבד נראה), אני אפילו לא יודע איזה מברג צריך בשביל לפתוח את המארז …

• 12 תגובות
    • 842 צפיות
  11. Started by Wizard Of Oz,

רציתי לדעת איפה אפשר לקנות אונליין צגי LCD? והאם אפשר לחבר את הLCD לUSB?

• 6 תגובות
    • 842 צפיות
  12. Started by moshe12,

הפרטים של המחשב שלי בצד ימין ! <<<< תגידו לי איזה תמונות לתת ומאיפה ואני יעשה את זה ואל תדחפו לי את המדריך שבאתר כי הוא לא מובן אני צריך מדריך כמה שיותר ספציפי >>> פעם ראשונה

• 14 תגובות
    • 842 צפיות
  13. ? למה? וכל ההגדרות בסדר בMBM וגם החיישנים.

• 2 תגובות
    • 842 צפיות
  14. Started by shainov,

שלום לכולם, רכשתי את הלוח הנ"ל עם מעבד CORE I7 920 (שיולבש על קירור MUGEN II ) ורציתי לקבל דגשים לגבי OC בינוני ומעלה. כיוון שאיני מכיר כלכך את הלוח אשמח לקבל טיפים לגבי OC אמין. שאלה נוספת היא (ברמה הכללית) לכמה אוכל להגיע על המערכת הנ"ל (על קירור אוויר) בערך. תודה לעונים.

• 2 תגובות
    • 842 צפיות
  15. Started by huber,

אני מחפש ציור יחודי לצביעה על הצד של המארז... דברים בסיגנון של שקיעה מהממת, ציור פנטזיה מיוחד או ציורים פרנסיסקניים (בסיגנון מיכאלאנג'לו) או כל דבר מרשים וייחודי. חושבים שיש לכם תמונה שתשבה את עיניי? רוצה להיות ההשראה למודינג שלי? אני מחכה ללינקים

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  16. ;D כולם לכתוב כאן את כול אתריי האוברקלוקינג שהם שהם מכירים והטיפים והטריקים לשיפור המחשב. ;D

• 4 תגובות
    • 842 צפיות
  17. עכשיו השאלה אם הוא יוציא אוויר או יכניס אוויר ... (אני רציני מצפה לתשובה ) תודה ושבת שלום [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 842 צפיות
  18. Started by Holy,

מישהו יודע אולי מה יכול לגרום לכזאת בעיה יש לי צג 16*2 אני רואה רק בצד שמאל של הצג וגם שם רואים דפוק ככה זה נראה כשאני מראה את התאריך בשורה הראשונה

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  19. Started by TeaTime,

יש לי 300 שקל שהרווחתי מעבודה בבחירות השאלה שלי איפה כדי להשקיע אותם? הבחירה היא בין: GEIL DDR433 בדיוק המהירות לבאס 270 בRATIO של 5:4 כאשר אם אני לא קונה את זה, הקניה תהיה ה GEIL DDR400 (לא האולטרה) ל AX-478 כאשר אם אני לא קונה אותו אני נשאר עם הקירור המקורי של הP4 שאר המערכת היא ABIT IC7 P4 2.4C

• 12 תגובות
    • 842 צפיות
  20. Started by Fridge,

שלום אנשים!!! לא היתי פעיל הרבה זמן אבל חזרתי אז ככה יש לי Radeon9500pro של סאפיר מכיוון שאי אפשר לעשות לו אוברקלוק ללא פלאשינג של הביוס אני פונה אליכם חברי הפורם הנכבדים אני חיפשתי ביוס מתאים וממש לא מצאתי :\ היתי רוצה בבקשה שאנשים שעשו אובר קלוק ופלאשינג לביוס יתנו פה את דרך הפעולה שלהם ובבקשה קישור לביוס שאני צריך לאובר... ותוכנה אם אני צריך לפרט דגם מדויק של הכרטיס וזכרונות אני יפרט תודה מראש! ;D נ.ב הכרטיס אין לו דבר אשר מבדיל אותו מכרטיס ATI רגיל אין סינק שונה וכו... לכן יש לי אי וודאות...אני יכול לצלם ואלי אתם תוכלו לזהות אותו

• 6 תגובות
    • 842 צפיות
  21. Started by roc,

שלום,יש לי מחשב ישן פנטיום3 שקיבלתי אבל קיבלתי אותו בלי מאורר ובכלל בלי קליפסים אלא רק סינק,אז איכשהו לקחתי חוט ברזל שמכוסה בפלסטיק וקשרתי את החוט סביב מאורר ממש קטן (20מ"מ) והסינק,בקיצור אין לי קליפסים ואני צריך לחבר את הקירור שלא ייפול שאני יעמיד את המארז,אני רוצה לדעת אם מדבקה טרמית תוכל להדביק (לא כ"כ חזק העיקר שלא ייפול) וגם לעשות לפחות טיפה תעבודה כי הטמפ' לא ממש משנה העיקר שהמחשב לא יישרף נ.ב (אם מישהו מוכר קירור עם קליפסים לP3 לא משנה איזה כי עכשיו אני לא יודע איזה סוקט זה כי המחשב עדיין לא מחובר סופית) אבל מה שאני כן יכול להגיד שזה קירור סינק שחור בצורת פסים,ועליו מאורר דק שלא תפוס עם קליפסים או משהו פשוט מונך עליו ואיכשהו זה לא יורד

• 10 תגובות
    • 842 צפיות
  22. שלום לכולם,עשיתי אוברקלוק למעבד שלי הגעתי איתו ל230 FSB ו 3.220 מגה ארץ והטמפרטורה הגיעה ל 64 מעלות בבדיקת מאמץ. הנה התוצאות: http://www.zix.co.il/images/16757947626.JPG עכשיו השאלה שלי זה אם אני יכול למשיך לעלות FSB בלי כול חשש או שאם תיהיה היתחממות יתר יתכן סיכון למעבד?.. מי שיכול לעזור,תודה רבה.

• 14 תגובות
    • 842 צפיות
  23. Started by laviko1,

עשיתי אובר קלוק למעבד מ - 2.71 ל - 2.92 יש משהו שאני צריך לדעת? הטמפרטורות לא עלו.. יציבות וכל זה איך בודקים? תודה

• 6 תגובות
    • 842 צפיות
  24. הי, יש לי מחשב שנקנה לפני שנתיים (בגיבור מחשבים ז"ל) שעושה צרות בימים חמים (לצערי זה רוב ימות השנה). המפרט מצויין למטה. המחשב הוא ללא אוברקלוקינג!! בתקופת הקיץ וגם בימים חמים בשאר השנה המחשב לעתים נכבה סתם ככה לאחר זמן לא ברור של עבוד (לעתים לאחר 5 דקות, לעתים לאחר יום שלם). לאחר שהמחשב נכבה הוא לא מסכים לעשות boot מושלם. ליתר דיוק הוא נדלק, שומעים את המאווררים עובדים קשה קשה (בעיקר המאוורר של כרטיס המסך) וזה ככה נמשך לאורך זמן רב בלי שקורה שום דבר. לפעמים לאחר הרבה הרבה דקות אני פתאום שומע שני צפצופים מהמחשב (ציון שככה"נ אמור להגיד שלוח האם לא מזהה כרטיס מסך מחובר למחשב). המחשב מסכים לחזור ולעבוד כמו שצריך רק לאחר מנוחה של בין 10 דקות לחצי שעה. וגם אז הוא נתון לאותה הסכנ…

• 7 תגובות
    • 842 צפיות
  25. אז כמו שכתבתי, המחשב בן 4.5 שנים ובמקום לקנות חדש אני רוצה להמהיר אותו. לא איכפת לי שהוא ייהרס כי הוא ממש איטי ולא מתאים לדור של היום. גם אם אני אקנה מחשב חדש אני אקנה בסביבות 1,000 שקל ועדיין זה יהיה יותר מהיר ממה שיש לי עכשיו. אני לא מומחה למחשבים ומעוניין בהדרכה לגבי ההמהרה. נתוני המחשב-פנטיום 4, 1.8. אם לאחר האוברקלוקינג הוא עדיין יהיה איטי אז אני אזרוק ואקנה חדש. פשוט חשבתי שאפשר יהיה "לסחוב" איתו עוד 3-4 חודשים ואז לקנות מחשב יותר טוב כשהמחירים ירדו. שוב-לא איכפת לי שהוא ייהרס. אני קונה מסך+כרטיס TV+מדפסת השבוע ואם הוא ייהרס אז אני אוסיף מחשב לסל קניות שלי. ותודה מראש לעונים

• 13 תגובות
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.