עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, ברצוני לקנות מחשב המבוסס על מעבדהQ6600 המרובע ליבות. כמובן שחשבתי על אוברקלוקינג מטורף כמו שראיתי באחד הלינקים ולהגיע למהירות של כ4KMHZ. המפרט: לוח אם של ASUS P5DELUXE או GIGABYTE P35-DQ6 (הASUS מעט יקר יותר) זכרונות של OCZ 2G - 1066MHZ ספק כח TT 650W מסדרת הTOUGHPOWER מארז של ENERMAX עם המאוור 250MM בצד. מערכת קירור של TT דגם 745. ההתלבטויות הן: ראשית הלוח אם, איזה עדיף יותר??? לגבי הקירור רציתי להוסיף גם קירור מים לזכרונות והNB, במידה ואני אוסיף בלוקים ממילא הם יקבלו את המים מחוממים לאחר המעבר בבלוק המעבד, לחילופין ישנם גופי קירור איכותיים של TT לזיכרונות מדגם SPIRIT RS ולNB ישנו גם כן גוף קירור עם מאורר. מה דעתכם בנושא??? כמו כן חשבתי במקום הבלוק למעבד לקנות את ה…

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  2. Started by fx-57,

לבנדוד שלי יש את המעבד הזה עם לוח אם של ג'יגה בייט שאני כרגע לא זוכר את הדגם הספציפי שלו והוא מעוניין לעשות OC. כשהמחשב נדלק הטמפרטורה שלו היא 68 מעלות (זה הגיוני בכלל?) וכשהוא מתחיל להתאמץ הוא מגיע ל75 מעלות ונתקע כל הפעולות האלה קורות כשהמחשב בלי OC. מרחתי משחה טרמית רק באמצע של המעבד (איפה שיש את הנקודה הקטנה) ושמתי קירור טיפה יותר טוב מהסטוק אבל זה לא הולך איתו, מה אפשר לעשות כדי שיהיה OC מוצלח כמו שצריך בלי לדפוק את המעבד? תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 790 צפיות
  3. היי, יש לי מארז Raidmax Sagitta ולפי כל הביקורות המארז אמור לקרר טוב, אבל הטמפ' לא השתנתה כלל (אותה טמפ' מהמארז הקודם - ג'נרי). לפי מה שאני רואה, המאווררים שבאו ביחד עם המארז (מאווררי Raidmax) מסתובבים אבל לא עד המהירות המקסימלית שלהם, לכל המאווררים יש ראש לבן עם 3 פינים. לכן חשבתי שאולי צריך בקר ששולט במהירות ההסתובבות, כי אני רוצה שיסתובבו במהירות המקסימלית. על איזה בקר אתם ממליצים/מציעים לי? אני שמעתי ש-Thermaltake טובים... איזה בקרים יש? 5.25 ו-3.5? איזה יותר טוב? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Vidati,

מגניב!

• 4 תגובות
    • 738 צפיות
  5. Started by ben060,

המערכת שלי בצד ימין אני צריך הסבר איך לבטל את הגבלת המטח שהמעבד מקבל בזמן מנוחה כלומר אני רוצה שיעבוד תמיד על 1.86 כדי שאני יוכל לעשות אוברקלוק. אם איזה תוכנה אפשר לעשות אוברקלוק ולבדוק יציבות?

• 12 תגובות
    • 769 צפיות
  6. שלום צריך עזרה בחיבור ערכת הקירור שבנידון: הקירור למעבד מגיע עם 3 PIN חיבור ללוח אם אבל החיבור שבלוח אם שבנידון עבור הקירור למעבד הינו 4 PIN הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לחבר בתצורה הזאת או אני צריך למצוא חיבור אחר על הלוח שהינו 3 PIN תודה

• 1 תגובה
    • 431 צפיות
  7. אני שואל את השאלה, מכיוון שכל קירור אוויר עד היום שנתקלתי בו, ברגע שמכוונים בביוס את אופציות ניטור טמפרטורה והגבהת מהירות המאוורר בהתאם ל-"OFF", כל קירור שנתקלתי בו עד עכשיו נהיה רועש כל כך שאי אפשר לישון לידו. האם ישנם יוצאי דופן? כאלה שמקררים מצויין וגם שומרים על פעולה שקטה?

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  8. Started by eyal00,

שלום, אני צריך המלצה לקירור לE4300 הגיע הזמן כבר לOC התקציב 200-250 ש"ח. חשבתי ללכת על הTUNIQ אבל אני כנראה יוותר עליו כי הוא כבד מאוד ויכול לגרום נזק ללוח. גם ככה אני לא מתכוון להוציא למעבד את ה"מיץ".

• 6 תגובות
    • 453 צפיות
  9. הכרטיס X800GTO2. תכנון: פתיחה ל16 צינורות\ ולאחר מכן המהרה של הליבה טמפ' במנוחה , המידע מאוורסט. motherboard - 39C CPU - 31-33C north bridge - 50C GPU - 32C GPU Ambient - 31-32C מה זה אומר ^ ? HD 1 - 38 HD 2 - 32 הקירור על הכרטיס מסך Accelero S2 + Turbo module קירור במארז: קדמי 120MM מכניס עליון 80MM מוציא המארז פתוח בצד ויש מזגן בחדר. יש אישור? האם יש מדריך בעברית שיהיה קל להמהיר? מה בעצםהשלבים שמומלצים לכרטיס מסך הזה? קודםפ לפתוח צינורות ואז מה? ואיך? אני יודע שהנושא נטחן מכל צד אבל אני חייב להיות בטוח 8) X800GTO2 -עריכה- אני צריך עזרה התחלתית. איזה תוכנות לבדוק, עם איזה תוכנות לעלות, מה הכוונה צריבת ביוס, מה הטמפ' צריכה להיות, מה זה ארכיטקטים, וכו'! עזרה!

10. הנה הטמפ: הכל בסטוק ללא OC הצעות? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 648 צפיות
  11. האם כדי להוסיף מאוורר של 80MM? כי יש לי רק מאוורר אחד במארז והוא 80 ויש לי מקום רק בשביל 80 הרכיבים במחשב שלי : pen 4 2.40 ghz-יש לי מאוורר למעבד 7600GT-יש לי לכרטיס גם מאוורר בדקתי אם 2 תוכנות אוורסט ו SPEDFUN

• 5 תגובות
    • 484 צפיות
  12. Started by EEstudent,

יש לי לוח אם כזה: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoe945G-DVI&s=775 מעבד פנטיום D915 וזכרון 512 DDR2 667 אני חדש בקטע הOC לכן אשמח אם תפנו אותי למאמר שמסביר איך עושים OC לחומרה שציינתי :-) עד כה ניתן לשפר את זה בלי להזדקק למערכת קירור נוספת? כרגע יש לי 2 מאווררים סטנדרטיים במארז ולא רוצה להוסיף עוד אשמח לקבל הדרכה אגב זה כתוב בפרטים של הלוח אם :Supports Untied Overclocking Technology

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום לכולם יש לי מעבד ולוח כמצויינים בכותרת עם קירור סטוק ואני מאוד רוצה לעשות OC למעבד אבל לא יודע איך בחיים שלי לא עשיתי OC אני יודע שיש באתר מדריך לOC אבל זה לא נראה לי מתאים לי כי ללוח שלי יש בביוס תפריט מוכן של OC כך שאני לא צריך לשנות דברים ידנית כמו במדריך אלא לבחור בתפריט את מידת הOC שאני רוצה הבעיה שאין לי מושג אחר כך איך לבדוק את יציבות המחשב והאם הכל בסדר עם המתח הטמפרטורה והמכפלה. אני יודע שהלוח הזה מאוד פופולרי בפורום לכן אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריך טוב לOC עם הלוח הנ"ל או יסביר לי כיצד לעשות את זה. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 497 צפיות
  14. המצב הוא כזה , לוח אם שיש עליו מעבד P4 2.8 GHZ (Presscot יש עליו קירור STOCK והמעלות נעות בין 65 ל 70 עכשיו על הלוח יושבת מאחוריו פלטה שמחזיקה את הקירור השאלה היא אם אני מחליף את הקירור אני צריך גם לפרק את הלוח אם מהמחשב ולפרק את הפלטה או שאני יכול להשתמש בפלטה לקירור אחר ? וכמו כן אשמח להמלצה לקירור לSOCKET 478 ולא מפריע לי הרעש שהוא עושה .. בתודה מיכאל

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  15. הטמפ' אחרי יומיים בלי כיבוי המחשב. מאוורר קדמי מכניס מאוורר אחורי מוציא שניהם 120MM עליון 80 מוציא קירור accelro S2 + turbo mudle על הכרטיס מסך. טמפ' : http://img201.imageshack.us/my.php?image=81679053bo3.jpg השאלה שלי מה אני צריך לעשות קודם כדי לעשותOC כמו שצריך לכרטיס מסך X800GTO2. מה השלב הראשון שאני צריך לעשות, השני ולאחר מכן. מה אני צריך לבדוק כל הזמן ובאיזה תוכנות. הורדתי ATI TOOL בגרסא הכי חדשה, 1 ומשהו. ואני לא מוצא אפשרויות כמו במדריכים בתוכנה. מה עללי לעשות קודם לפתוח את הצינורות ל16 או לעלות תדרים, איך מה לבדוק כל הזמן, באיזה תוכנות. מה הטמפ' שצריכה להיות לי כל הזמן. עזרה בבקשה! תודה רבה.

16. Started by skytex,

אני לא ידעתי באיזה חלק לפתוח את זה אז השאלה שלי היא מה יותר כדאי למחשב (חזק) כאשר אני הולך לישון או לעבודה ואני לא מוריד כלום עדיף להשאיר כבוי או לשים אותו במצב מתח נמוך? האם כיבוי כל יום יכול לדפוק עם הזמן משהו? תודה

• 1 תגובה
    • 479 צפיות
  17. אני משתגע.. אני קניתי את המארז הזה בימיוחד שיהיה לי משחב שקט... אבל המאוורר של המעבד שרשום לי בפרטים עושה רעש שמטריף את השכל.. מה אני עושה? לקנות מאוורר אחר? או אפשר לסדר את הקיים?

• 14 תגובות
    • 644 צפיות
  18. Started by sofix4,

המאוורר ששמתי מקדימה של AC 120mm לא ממש שקט.. אז אני מחפש מאוורר אחר ומצאתי שלושה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=5728 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18687 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3038 מה אתם אומרים? הזה שבפנדה נראה שקט מאוד אבל 90 ש"ח? ??? שווה את זה?

• 0 תגובות
    • 432 צפיות
  19. Started by udilbaz,

שלום קוראים לי יהודה.. רציתי לדעת ואולי תוכלו לעזור לי איך אני יכול לשפר את הקירור בכרטיס מסך.. כרגע המעלות הן דיסק קשיח : 42 מעבד :55 כרטיס מסך : 73 ממוצא.. שאני יוצא ממשחק כבד זה עולה ל83 מעלות מפרט טכני כרטיס מסך 7600 GT של LAEDTEK מעבד: E6300 דיסק קשיח: WD250G לוח אם :Mainboard : Intel DP965LT Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR2- ) 667 DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H22N ספק כוח: 500W וזהו בערך יש לי מארז זול אבל יש לו מאוורר ענק בצד אני רוצה לדעת מה הפיתרון . אחד אמר לי שזה יכול להיות הספק כוח.. תודה רבה ..

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  20. Started by bazooka joe,

אני משתמש בפלטייר 40mmX40mmX3.3mm בהספק של W105+- ניסתי לאלתר לו את הגוף קירור הבא אבל זה ממש לא עוזר :\ הפרוייקט לא קשור לאוברקלוקינג אבל אני משער שכאן יש אנשים שמבינים בהיטסינקים ושאר ירקות שיוכלו להמליץ לי על גוף קירור טוב. תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 402 צפיות
  21. Started by Chymes,

יש לי שאלה: לא מסוכן להרכיב על הסוקט גוף קירור במשקל קילוגרם?

• 3 תגובות
    • 494 צפיות
  22. Started by Farmalot,

אני מחפש מעבד לקניה החדשה שלי, אני מתכוון מסדרת E4XXX (או אולי אפילו E2XXX). המחשב מיועד למשחקים, כמובן שמתוכנן אובר רציני (קירור מים). כל זה בשילוב P35, וזכרון 800. מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 496 צפיות
  23. בניגוד למה שחשבו עד היום, יוצא ה-9500 מנצח בעימות ישיר מול ה-BT ובהפרש של שתי מעלות. המנצח הגדול של אותה ביקורת הוא ה-Ninja של Scythe אך הוא לא משווק לצערנו בישראל. http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/5-cool.html [attachment deleted by admin]

• 54 תגובות
    • 3.5k צפיות
  24. Started by gerdamen,

שלום אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך 8800GTS של GIGABYTE עכשיו העליתי את רמת המאוור ל85 והטמפ' הם כאלה. Temperatures CPU 44 °C (111 °F) GPU 45 °C (113 °F) GPU Diode 55 °C (131 °F) GPU Memory 45 °C (113 °F) GPU Ambient 42 °C (108 °F) SAMSUNG SP2004C 28 °C (82 °F) Cooling Fans GPU 2387 RPM (85%) Voltage Values CPU Core 1.31 V +3.3 V 3.20 V +12 V 11.84 V DIMM 1.78 V GPU Vcc 3.21 V עכשיו התוכנה מראה לי ככה: לכמה עוד אני יכול להעלות שהפט' יהיו סבירות ולא יהיה סכנה לחייו של הכרטיס מסך..

• 4 תגובות
    • 477 צפיות
  25. Started by vr6turbo,

שלום לכולם קניתי היום את הזלמן 9700 לקרר את המעבד שלי E6600 למישהו יש ניסיון עם דגם הזה? אם כן אשמח לתגובות תודה

• 0 תגובות
    • 666 צפיות

דיונים חדשים בפורומים