עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dima_ga,

שלום הזמנתי מחשב מפוקס פיסי לפי חלקים. במקור הזמנתי את הפריזר אקסטרים אבל הוא יגיע עוד הרבה זמן. על איזה קירור מפוקס פיסי הייתם ממליצים לי לשים? המעבד הוא Q6600 מתוכנן OC לסביבות 3GHZ חושב שיהיה טוב שקט חשוב בצורה בינונית (לא חייב מאד שקט אבל לא טרקטור) מספר דגמים שהציעו לי: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1429 SZ120 ZEROTHERM http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=686 SCYTHE NINJA PLUS HYPER 212 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=1286 דגמים נוספים יתקבלו בברכה! תקציב עד 250 שח! אם צריך מפרט מלא תגידו

• 6 תגובות
    • 832 צפיות
  2. Started by davidcohen,

היי רציתי לדעת מה צריכות להיות הטמפרטורות של הכרטיס מסך שלי , x1950xtx . במנוחה הטמפרטורה שלו עומדת בערך על 63-68 מעלות ובמאמץ מגיעה עד ל 83 מעלות. אני חושב שזה לא צריך להיות ככה , מישהו יכול להגיד לי מה צריכות להיות המטפרטורות שלו ? תודה

• 5 תגובות
    • 832 צפיות
  3. שלום, החלפתי לOCZ VENDETTA 2 מקירור אחר, העליתי את המחשב והטמפ' ב-REALTEMP היו 22 מעלות, ירידה של 20 (!!) מהקירור הקודם. המעבד, E6600 באוברקלוק ל-3.3GHZ, 1.65V רציתי לראות מה הטמפ' במאמץ, אבל PRIME95 נכשל אחרי כמה שניות אחרי כמה רסטרטים וביטול האוברקלוק בהדרגה, אני משום מה כרגע על 35 מעלות. זה היה נראה כאילו כל צעד שעשיתי להפחית עומס מהמעבד, רק גרם לו להתחמם יותר. כרגע הוא על 1.4V במהירות סטוק, ו-PRIME נכשל בערך איך שאני לוחץ על הכפתור התחלה. משהו ממש דפוק פה.... המתח בסדר, הטמפ' בסדר, איזה סיבה יש לו להיכשל????? תודה למי שעוזר!

• 10 תגובות
    • 832 צפיות
  4. Started by yeuda,

שלום, קניתי מעבד athlon II 245 (65W אם הקירור שמגיע איתו. לוח האם הוא gigabyte GA-M85M-US2H מבוסס nvidia 8200 המעבד חובר ללוח בחנות (לא אני חיברתי) כאשר אני מעמיס את המחשב (למשל דחיסת סרט) המעבד מתחמם לפי תוכנת ה easytune של gigabyte טמפרטורת המעבד 71. לפי speedfan הוא מזהה 3 חיישני טמפרטורה וכן חיישן שנקרא core ומשויך ל K10. אחד מהחיישנים מראה את אותה טמפרטורה של 71 וה core מראה 58. טמפרטורת ה system לפי ה easytune באזור ה 50. הלוח בעיקרון מותקן במארז קטן יחסית אבל ההבדל בין מארז סגור לפתוח הוא זניח אם בכלל. התוצאות מעל הם במארז פתוח. האם זה נראה סביר ? לא גבוה מידי ?

• 5 תגובות
    • 832 צפיות
  5. יש לי את המעבד E5200 INTEL עם גוף הקירור שבא איתו. שמתי לב שהמאוורר שלו רץ רק על 2000RPM לפי SPEEDFAN. השאלה היא אם המהירות נורמלית או נמוכה מדי? אם נמוכה מדי וצריכה להיות יותר, איך מסדרים? אולי יש הגדרה בביוס?

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  6. שלום לכולם (בייחוד למי שיעזור לי :) המעבד שאני מדבר עליו הוא פנטיום פרסקוט 2.8 עם ליבה "כפולה" וירטואלית (ע"פ מיטב הבנתי) כאשר המארז סגור המעבד עומד במצב עבודה רגיל על 55 מעלות +- ובעומס יכול להגיע ל60 וקצת. יש עליו קירור מקורי של אינטל, הדגם שנראה כמו ספירלה כזה עם הליבה ממשהו כמו נחושת באמצע (זאת אומרת הליבה של הקירור זה כמו עמוד עגול מנחושת שעטוף בצלעות קירור מאלומיניום הפונות לצדדים כמו מערבולת) עכשיו רוב הזמן ה-RPM של המעבד עומד על 2200+- ורק בעומס הוא עולה הלוח אם הוא של ASUS p4S800 ולא מצאתי בביוס אפשרות של מהירות אוטומטית למאוורר (השאיפה שיעבוד במקס' מהירות שלא יתחמם עוד) יכול להיות שיש משהו שצריך לעשות כדי לפתוח עוד אפשרויות בביוס (כמו של-ג'יגבייט עושים ct…

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  7. הי, יש לי מחשב שנקנה לפני שנתיים (בגיבור מחשבים ז"ל) שעושה צרות בימים חמים (לצערי זה רוב ימות השנה). המפרט מצויין למטה. המחשב הוא ללא אוברקלוקינג!! בתקופת הקיץ וגם בימים חמים בשאר השנה המחשב לעתים נכבה סתם ככה לאחר זמן לא ברור של עבוד (לעתים לאחר 5 דקות, לעתים לאחר יום שלם). לאחר שהמחשב נכבה הוא לא מסכים לעשות boot מושלם. ליתר דיוק הוא נדלק, שומעים את המאווררים עובדים קשה קשה (בעיקר המאוורר של כרטיס המסך) וזה ככה נמשך לאורך זמן רב בלי שקורה שום דבר. לפעמים לאחר הרבה הרבה דקות אני פתאום שומע שני צפצופים מהמחשב (ציון שככה"נ אמור להגיד שלוח האם לא מזהה כרטיס מסך מחובר למחשב). המחשב מסכים לחזור ולעבוד כמו שצריך רק לאחר מנוחה של בין 10 דקות לחצי שעה. וגם אז הוא נתון לאותה הסכנ…

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  8. CoolerMaster Hyper TX3 או Scythe Shuriken Rev B - SCSK-1100 איזה מהקרורים הבאים עדיף יותר לi5 ללא OC רק מבחינת קרור?(מבחינת שקט כבר ידוע לי שהTX3 רועש במאמץ)

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  9. היי, ברצוני לעלות את תדר המעבד מ3.0 ל3.6 (400X9=3.6) ולא יותר על מנת למנוע קיצור אורך חיים/בעיות שונות במעבד. פרטי המערכת כרגע: מעבד: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz (9 x 333) זכרון: G Skill F2-8000CL5-2GBPI (X2) סה"כ 4GB לוח אם: Gigabyte GA-EP45-DS3 כ.מ: PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD 4870 קירור טוב של ocz vendetta (לא זכור לי הדגם, אך אם זה חשוב אוכל לברר) מארז: COOLER MASTER CM 690, כולל 2 המאווררים למעלה של ה120mm) ספק כח: SEASONIC 550 טמפרטורות (במצב לא עמוס) לפי REAL TEMP: 31-32 distance to TJ-MAX: 69-68 לפי הEVEREST: Field Value Sensor Properties Sensor Type ITE IT8718F + DES (ISA 290h) GPU Sensor Type Diode, Volterra VT1165 (ATI-Diode, 70h…

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  10. היי יש לי בעיה גדולה, פירקתי את הקירור שלי מכרטיס מסך 9800GTX , אבל את הסינקים אני כבר לא יכול להחזיר לזיכרונות של כרטיס המסך, הדבק כבר לא שווה, מה אני עושה עכשיו, אני לא יכול להחזיר לשימוש את הכרטיס כך ללא הגנה על הזיכרונות, מבקש את עזרתכם ברעיונות. בתודה רוני

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  11. Started by ultraircraft,

שלום לכולם אני מעוניין בזמן הקרוב לרכוש את הכרטיס עם קירור של vapor-x וברצוני לעשות לו אןברקלוק לא משהו מטורף אז איך בעצם אני עושה לכרטיס כזה אוברקלוק ואיך אני מתחיל עם זה ?

• 1 תגובה
    • 831 צפיות
  12. שלום לכולם, לפני כמה חודשים קנו לי מחשב מ-KSP, על המארז מדבקה שאם אני פותח דלת של המארז המדבקה נקרעת והאחריות תפוג, השאלה אילו אפשרויות קירור יש בלי לפתוח את המחשב? (אם בכלל) בתודה מראש, רועי.

• 7 תגובות
    • 831 צפיות
  13. הרגע חזרתי עם הרכיבים הבאים מהחנות : twinmos 512 pc3200 - PCLOGIC sempron 2600+ 64 bit - PCLOGIC asrock k8nf4g sata II and shit... - KSP IS THE ONLY ONE ! Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W - PCLOGIC hitachi 80gb sata II .... - KSP BAHHHH !!! הרגע קניתי אותו ... פשוט מהמם ... לעלות איתו ב OC בלי בעיה ... אפילו הזכרונות לא הגבילו בכלל... הביוס חרא אבל בשביל OC בסיסי זה מצוין לדעתי .... בלי שום בעיה עולה ל 250 עשיתי לו סופר פאי ... איזה כמה דקות בלי בעיות עד עכשיו ... לפי דעתי אפשר לעלות עוד אגב הזכרונות של twinmos פשוט מעולים לקחתי את ה 512 במחיר של 290 שקלים ... פשוט אין מה להתבאס... הגיעו עד ל 500mhz נראה לי בינתיים בלי בעיות הרצתי memtest86…

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  14. איך אפשר לעשות בכלל אוברקלוק?! כאילו מה זאת תוכנה?! איך עושים את זה? אני רוצה לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך שלי שהוא מסג ATI ראדון 9200 128 מגה בייט....הוא הרכיב היחיד שאני לא מרוצה ממנו במחשב שלי ואני רוצה לנסות לעשות לו אוברקלוק רק אין לי מושג איך.... יש לי קירור מצויין לדעתי...בדקתי והכרטיס מסך של על טמפרטורה של 20-25 מעלות בערך...הלוח אם והדיסק קשיח בדרך כלל בין 30 ל-35 והמעבד גם בזמן מאמץ לא עובר את ה54-60 (בזמן מאמץ ממשי באמת) אז איך אפשר לעשות אוברקלוק? תוכנה? מה?

• 14 תגובות
    • 831 צפיות
  15. אם אני אקנה את המנקה משחה טרמית הזה- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_349&products_id=16216 ב88 ש"ח יהיה עדיף בהרבה מניקוי יסודי בעזרת אלכוהול עם צמר גפן?? שווה את הכסף??

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  16. איזה מעבד יותר טוב בOC 4300 או 4400? או שיש יותר טובים ומשתלמים מהם בoc תודה שמואל

• 9 תגובות
    • 831 צפיות
  17. Started by ATAG,

פרטים על המחשב : AMD XP 1700+ GIGABYTE 7VRXP ביוס F12 GIGABYTE RADEON 8500 275MHZ DIRECTX 9 256MB סמסונג 333MHZ התוצאה ב 3DMARK2001SE היא 8476 טמפ' מעבד: 48 מעבד 30 לוח טמפ' כרטיס מסך: 42 ============== אז ככה, ניסיתי לעשות OC והעלתי אותו מ 1.47 ל 1.54MHZ המחשב נתקע וקורס במשחקים וכשאני מריץ את ה3DMARK 2001SE היא נסגרת עוד בהתחלה! ולפעמים יש קריסה. לדעתי הבעיה באה מהגדרה בביוס, אני לא מצליח לפתור את הבעיה. למישהו יש נסיון בבעיה כזו? מה לעשות? תוצאות 3DMARK2001SE בלי OC הבעיה לדעתי בהגדרה בביוס כאן:

• 11 תגובות
    • 831 צפיות
  18. Started by TeaTime,

יש לי 300 שקל שהרווחתי מעבודה בבחירות השאלה שלי איפה כדי להשקיע אותם? הבחירה היא בין: GEIL DDR433 בדיוק המהירות לבאס 270 בRATIO של 5:4 כאשר אם אני לא קונה את זה, הקניה תהיה ה GEIL DDR400 (לא האולטרה) ל AX-478 כאשר אם אני לא קונה אותו אני נשאר עם הקירור המקורי של הP4 שאר המערכת היא ABIT IC7 P4 2.4C

• 12 תגובות
    • 831 צפיות
  19. Started by stingeR-,

אני לא בידיוק יודע איך לעשות את זה רק תסבירו ואני ידע אני מבין בחומרה... CPU : Intel Pentium 3 550Mhz 512k Cache GFX : InnoVision GeForce2 MX400 64mb

• 11 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by trek,

אני רוצה להוציא את המאוורר מהכרטיס שלי וגם את צלעות הקירור לזכרונות ולשים קירור חדש. רציתי לדעת איך אפשר להסיר את המאורר ואת צלעות הקירור כי הם מודבקים חזק לכרטיס. אמרו לי לשים את הכרטיס במקרר אבל זה נשמע לי מסוכן מידי, למישהו יש שיטה יותר טובה כדי להסיר את הקירור? ועוד דבר, יש גם כאלה קליפסים מפלסטיק שמחזיקים את המאורר לכרטיס מסך, איך אני יכול להוריד אותם? נ.ב קראתי את המדריך באתר אבל החלק הזה לא היה ממש מפורט. תודה.

• 11 תגובות
    • 831 צפיות
  21. יש משהו כזה בפחות מ-?80 ש"ח? ואני חוזר שוב: *לא* יהיה אוברקלוקינג. תודה!

• 14 תגובות
    • 831 צפיות
  22. Started by SpiritKnight,

כיצד ניתן לעשות O\C לסומה G4TI4200SE 64MB? האם ניתן רק דרך הוינדוס, או גם דרך הביוס? פשוט, אני קונה מסימלפטק מחשב, וממש אין לי סיבה לשלם 500 ש"ח על וינדוס בשביל O\C. אמרו לי שניתן לעשות דרך ביוס, חוץ מזה שדרך וינדוס, אחרי פירמוט צריך מחדש :-/ עזרה?

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  23. Started by gil1908,

ידוע שכאשר מעלים מהירות מעבד/BUS/וכו' צריך לרוב לתת מתח גבוה יותר . השאלה היא אם הKT 3 של MSI עושה את זה אוטומטית. הלוח הוא ללא ג'מפרים - הכל דרך הBIOS מה שמעורר את השאלה אם הוא יודע גם "להחליט בעצמו".

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  24. Started by The-Q,

ברשותי לוח GIGABYTE GA-7ZXE ו- AMD ATHLON XP 1600+. יש לי את ההיט סינק ספייר החדש. יש לו קליפס מגעיל, ואחרי מאמצים רבים לא הצלחתי להוציא את ההיט סינק מהמקום וכמעט פגעתי בלוח. איך לעזאזל אני מוציא את ההיט סינק? מה הם רוצים, שאני אתלוש אותו מהמקום? יובל קיו.

• 8 תגובות
    • 831 צפיות
  25. Started by ONKYO,

אני לא מוצא ת'אפשרות בביוס של העלאת מתח למעבד.. כנראה שאי אפשר ? (אחח כמה שאני ישבור ת'לוח המחו**ן הזה) (shuttle!!!!!) אין מה לעשות??

• 7 תגובות
    • 831 צפיות

דיונים חדשים בפורומים