עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BLASTER,

יש לי מעבד פרסוקט והחלפתי את הקירור קודם הוא היה על 60 מצב מנוחה אחרי שהחלפתי הוא על 45-מנוחה האם הטמפרטורה מתאימה למעבד כזה{2.8 פרסוקט} או שצריך לקרר עוד? {אני לא מתכנן אוברקלוק}...

• 8 תגובות
    • 641 צפיות
  2. Started by shlomi8,

מישהו יכול להסביר לי בקשה איך פותחים לו צינורות עם התוכנה כי מצאתי לו מדריך והוא באנגלית כזה לא מובןן אז עם אתם יכולים סבבה....

• 8 תגובות
    • 729 צפיות
  3. Started by SpLiNtEr,

שלום לכולם, אני מעוניין לעשות OC רק לכמה שניות בכדי לראות לאיזה רמה המעבד שלי יכול להגיע,עכשיו לשאלה: באיזה תוכנה אני יכול להשתמש? - חשוב לי שיהיה אפשר לשחזר (מה שהיה לפני עשיית ה-OC) בתודה רבה.

• 8 תגובות
    • 583 צפיות
  4. Started by NOVA,

המעבד שלי הוא Athlon XP 2000+. המאוורר שנמצא כרגע עליו הוא מאוורר מקורי של AMD (הכחול) והוא מאוד רועש. מי מהם שקט יותר ומי מהם ביצועיסט יותר?

5. Started by Alduin,

יש לי את המארז Antec 1080 והייתי רוצה לקבל המלצות למיקום המאווררים בו. קיבלתי את המארז עם 3 מאוררים של אנטק. למארז יש מקום ל5 מאוררים: 2 בקדמת המארז (שמושכים אוויר דרך הפילטר), 1 בדלת ו2 מאחורה שמוציאים אוויר. הנה המארז http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image04.jpg http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image05.JPG http://www.virtual-hideout.net/reviews/antec_perfplus_1080amg/Image24.JPG כרגע יש לי מאוורר אחד בקדמת המארז שמושך אוויר, אחד בדלת שמושך ועוד אחד מאחורה שמוציא. השאלה שלי היא איך לדעתכם אני יכול לקרר יותר את המחשב? (אולי להוסיף מאווררים) ואם לדעתכם כדאי לי לעשות שהמאורר שבדלת יוציא אוויר במקום שיכניס וא…

• 8 תגובות
    • 823 צפיות
  6. Started by Turbine,

שלום... אני מחפש לקנות מס' מאווררי 120 מ"מ שקטים... אם אפשר שקטים במיוחד יש למישהו המלצות לתת לי? כמובן לא צריך להשתגע ולהגיע לסכום של 100 שקל לכל מאוורר...

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  7. Started by Armageddon1,

האם קיים קירור אחר יותר טוב מזה שמגיע עם הכרטיס ? לאחרונה יש רעש מוגבר מהכרטיס.. הוא עובד על 35% מהירות במצב עבושה רגיל (לא במשחקים )

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by UV1,

שלום לכולם הזמנתי מחשב החלטתי לקחת MUGEN II המומלץ אולם הוא לא במלאי בחנות ולא יהיה גם עוד חודש - אני צריך אלטרנטיבה בסדר גודל של המחיר הזה החנות היא SKYPC אבל אמרתי להם שאם אני ארצה משהו שאין להם אני אקנה ואביא להם להרכיב תודה מראש...

• 8 תגובות
    • 663 צפיות
  9. Started by oz12,

אני נמצא כרגע ב OC על מעבד Q6600 לוח אם P35DS3L הזכרונות במחשב עם OCZ reaper 1066 אבל המחשב כנראה מזהה אותם כ 667 ולכן המכפלה של הזכרונות הגדרתי בלוח ל 2 ולא 3.2 כמו שחשבתי בתחילה בשביל הזכרונות 1066 כרגע המחשב עובד יציב על 3GHZ האןם יש סכנה בכל שהזכרונות עובדים על המכפלה הנמוכה?

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  10. Started by guylederer0,

שלום יש לי את המארז שיש לי פה בצד וכן שאר המפרט הבעיה היא שנוצר חום במארז ואני לא כל כך בטוח שהוא יוצא אז חשבתי לעשות מודינג קטן ולהוסיף מאוורר שמוציא בגג של המארז אז יש לי ככה 1. מאוורר אחד מקדימה למטה דוחף אוויר + מגן אבק ( שבאופן משמעותי חוסם את האוויר אבל זה או זה או זה ) 2. מאוורר בצד המארז מכניס + מגן אבק 3. מאוורר אחד מאחורי המארז שמוציא 4.בכונן הCD יש מאוורר שדוחף אוויר לכיוון הקירור 5. מאוורר על הקירור של הכרטיס מסך שמעיף מלטה כלפי מעלה לכיוון האמצע אני אמחיש בתמונות תודה לעוזרים ( חם היום ... )

• 8 תגובות
    • 627 צפיות
  11. אני רוצה לבחור קירור טוב ללוח GIGABYTE 965P S3 שיוכל להחזיק את הלוח קריר יחסית גם בבאס 500. אני מתלבט בין השניים הבאים: 1) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=14459 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=14895 אני מכיר השוואה של גופי קירור לצ'יפסט שהזלמן ניצח בה אבל האקסטרים ספיריט 2 לא השתתף בה. לינק - http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=1971&articID=473 והנה עוד ביקורת של הזלמן - http://www.bcchardware.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2663&Itemid=40 והנה שלוש ביקורות של האקסטרים ספיריט 2 - 1) http://www.rbmods.com/Articles/Thermaltake/Thermaltake_e_spirit2/1.…

• 8 תגובות
    • 761 צפיות
  12. שלום לכולם ...לפני כמה ימים קניתי כרטיס מסך חדש twintech 9600 GT הבעיה היא שכל כמה דקות פתאום בלי סיבה (גם במצב מנוחה) המאורר של הכרטיס מתחיל להסתובב ב- 100% ועושה רעש נורא נסיתי בכל דרך אפשרית לשלוט בזה אך ללא הצלחה (rivatune ,EVGA Precision) לאחר קריאה בפורם פה הבנתי שם המאורר מחובר לכרטיס ע"י 2 חוטים בלבד אז אי אפשר לשלוט בזה...ולצערי המצב אצלי הוא כזה. האם זה נכון ....האם אין לי שום דרך לשלוט על המאורר של הכרטיס מסך ??? תודה

• 8 תגובות
    • 702 צפיות
  13. Started by y10,

יש לי מחשב לפני כ-3 שנים ובירצוני לדעת אם הטמפרטורות שלו בסדר... זה המחשב מעבדIntel Pentium 4 2000 לוח אם DFI NS35-SL זיכרון 256MB דיסק קשיח40GB הנה תמונה: קישור של התמונה http://www.rar.co.il/files/eMule-1134851123.bmp

• 8 תגובות
    • 562 צפיות
  14. בעיקרון מדובר על מחשב אחר בבית... מארז מאד מאוורר (TT מהסדרות הגדולות).. טמפ' מעבד ללא מאמץ 75C ממוצע... פעם אחרונה שחידשתי את המשכה הטרמית הייתה לפני איזה חודשיים - שלושה בסה"כ וזו היתה משכה איכותית (לא זוכר חברה, הגיעה באריזה כמו לק ועלה 40).. הגיוני שהיא התייבשה כל כך מהר?? ויכול להיות שהטמפרטורה כזו גבוהה בגלל שהיא התייבשה? גוף קירור STOCK של אינטל P4 + מאוורר שמסתובב משהו כמו 3500 לפי אברסט וניקיתי אותו וגם את החריצים בגוף קירור.. גם הטמפ' לפי אברסט.. דרך אגב, בזמן שהמעבד היה 75-77C האברסט כתבה שללוח אם יש 28c.. אני חושש שהמעבד מתחמם מעצמו איכשהו.. לא עבר OC.. תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 989 צפיות
  15. Started by MeTaLhAmMeR,

החלפתי את הלוח הקודם שהיה לי ABIT IS7-E ללוח חדש ASUS P4S800D-X אני לא מתמצא בלוח הזה ולא ממש מצאתי דרך כלשהי לבצע איתו אוברקלוק למעבד שלי... מישהו מכיר את הלוח הזה וביצע איתו אובר קלוק? כי רציתי לדעת איך... דרך אגב, איזה מבין הלוחות טוב יותר מבחינת פיצ'רים ואוברקלוקינג? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  16. שלום לכולכם! לאחר נסיונות לאוברקלוקינג עם הקירור המקורי בתקווה לזכות בתחרות (כן בטח... כל אלו עם הP4 1.6A יקרעו אותי בלי בעיות), כל פעם שעברתי את ה3 ג'יגה עם ה2.4 שלי המחשב לא עשה POST אחרי Soft Boot (ריסטרט דרך תוכנה), אבל אם אני מכבה ומדליק זה עובד, וגם אם אני לוחץ על הכפתור הפיזי במחשב (רק היום סידרתי אותו אבל גיליתי שזה עוזר) זה עובד. מה שמוזר הוא שעשיתי בדיקות בסנדרה והמחשב לא קרס ועבד ביציבות. בנוסף, בפעם הראשונה שאני מריץ XP אחרי האוברקלוקינג למהירויות הנ"ל הוא עובד טוב, ואחרי שאני מחזיר את הבאס ל133 הוא לא עולה יותר, ועושה לי שגיאה בקובץ שנמצא בwindir/system32/config בשם system. אחרי זה אני מחליף את הקובץ ועושה עוד כמה דברים שחבל סתם לפרט ואז עושה ריסטור. בואו נרא…

17. Started by whome,

שלום לכולם, העלתי את השאלה גם בפורום מעבדים ולוחות אם אבל אולי דווקא זה הפורום המתאים... בכל אופן, האם מישהו מכיר את התופעה (וחשוב מכך את הפתרון) של אתחול כפול בלוח ga-ep43-ds3l? בכל פעם שאני מאתחל את המחשב (בין אם זה ע"י לחצן RESTART או ע"י כיבוי והדלקה) המחשב נתקע במסך שבו מוצגים פרטי לוח האם ומתבצעת ספירת הזכרון. בשלב הזה, המסך מוחשך והמחשב מבצע אתחול מלא מחדש. התופעה חוזרת באופן עקבי בכל פעם ללא יוצא מהכלל! (כמו כן, בהתחלה חשבתי שמדובר בתקלה הנובעת מ-OC כלשהו. אבל גם לאחר טעינת ערכי DEFAULT ב-BIOS לא חל שינוי)

• 8 תגובות
    • 536 צפיות
  18. אני מתכנן לקנות את הכרטיס GTS הכי זול (LEADTEK) ולקנות לו קירור איכותי... אני לא ממש מבין בנושא זה אז קודם תגידו מה מומלץ ואז נדבר על מחירים ;D תודה רבה לכולם רז

• 8 תגובות
    • 563 צפיות
  19. Started by vorlon,

יש לי מחשב ישן P2 350 Mhz וחשבתי לעשות לו OC אני לא ממש מבין בזה ורציתי לדעת אם זה אפשרי בכלל על מעבד שכזה? ואם אפשר שמישהו קצת יסביר תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 643 צפיות
  20. אז אוברקלוקינג זה בעצם "המהרה" (?) של רכיב מסויים במחשב אם הבנתי נכון. אם ככה, אז יש אפשרות ללא גוף קרור לבצע אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי? יש לי GeForce 6800 GT, אבל לא PCIE, אלא AGP. מישהו יכול לתת לי כיוון התחלתי או ליצור איתי קשר במסנג'ר/אייסיקיו/אחר כדי להדריך אותי? אני אודה על כל תשובה! תודה, שי.

• 8 תגובות
    • 596 צפיות
  21. חברי הפורום שלום, עד עכשיו הייתי מורח משחות תרמיות בצורה אחידה ושווה על המעבד בעזרת כרטיס / סכיון כזה או אחר. אך מסתבר כי השיטה הנכונה היא ע"פ יצרניות המשחות היא לשים במרכז המעבד(כמות כזו או אחרת ע"פ היצרן) ולחבר את גוף הקירור בצורה חלקית לסובב אותו ימינה ושמאלה. ואז אפשר להמשיך את תהליך ההתקנה. הסיבה ע"פ היצרניות היא מניעת בועות אוויר אשר יכולים לשבש את התפשטות החום מהמעבד לגוף הקירור. ע"פ איזו שיטה אתם מורחים ומהם הטמפרטורות?

• 8 תגובות
    • 854 צפיות
  22. Started by idofr,

הייייי אנשים שמעו אני רוצה לקנות עכשיו מחשב חדש אבל הבעיה היא שאין לי כול כך כסף לקנות זכרונות(אני רוצה לשים לפחות גיגה וזה איזה 100 ש"ח) (לפחות עד שאני יתחיל לעבוד (לא עוד הרבה זמן) בכול מיקרה רציתי לדעת אם זמנית אני יכול לשים זכרונות SD (יש לי הרבה כאלה) במקום DD

• 8 תגובות
    • 531 צפיות
  23. Started by ab1c3,

המחשב שלי בין השאר מכיל : לוח אם Asus P5Q-E מעבד Q9550 2.83 GHz זיכרון - ‏DDR II 1066Mhz‎ ‏2x2GB OCZ Reaper מארז - ‏ ‏CM 690 CoolerMaster‎ קירור למעבד - ‏ ‏Freezer 7 Pro Arctic Cooling עשיתי OC ל GHz3.2. אחרי כמה חודשים קיבלתי הזהרה שלוח האם שלי התחמם (הגיעה ל 53 מעלות) פתחתי את המארז וגיליתי שפלטת הקירור של אחד הזיכרונות החליקה החוצה,כנראה הדבק שהחזיק אותה התחמם ונמס. מוזר שהפלטה לא תפוסה בצורה יותר רצינית. האם הוספה של מאווררים נוספים במארז תפתור את הבעיה ואם כן איזה מאווררים שקטים מומלצים ? כרגע יש במארז 3 מאווררים,אחד לכיוון הכוננים,אחד לכיוון לוח האם ואחד שזורק החוצה את חום המעבד. יש אפשרות הוספה של עוד 4 מאווררים: בתחתית אחד,בתקרה שתים ועוד אחד מול המעבד

• 8 תגובות
    • 609 צפיות
  24. Started by iib,

1.85V חמים ונעים ב 60~ זה התדר היציב ואני פותח מסכים (וכמעט עולה לוינדוס) בתדרים גבוהה יותר כמו 166. אני מקווה להגיע ל 166 אם אני יתן לו עוד ולטאז הלוח מסוגל לתת עד 2.05 (ASUS A7V8X). אני מקווה שבקרוב אני יפתח אותו ויבדוק מה Crosair PC3200C2 האלו שווים. כמו כן אני ישים עליו Volcano 6Cu במקום מה ששמו עליו. אחר כך... נלך לפתרון קירור יעיל יותר.

• 8 תגובות
    • 877 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.