עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום כולם, מתכנן להתחדש בקרוב, החלקים המיועדים הם AMD Ryzen 9 5900X יחד עם וורסיה כלשהי של RTX 3080, בתכנון להשתמש בקירור מים, ואשמח להסבר על מימוש אפשרים אופטימלים לקרר את המעבד ואת הכרטיס מסך בעזרת קירור מים. בין אם מספר רדיאטורים, או כמה לופים, ואולי הסבר בכללי אם יש לך סבלנות וידע לצורך העניין מדובר במארז Full tower תודה רבה לעוזרים

2. לדוגמא אני יקח TRUE 120 של 775 וישים על I7 , יעשה אולי איזה מודינג קטן בשביל להבריג אותו שם , סך הכל הקירור יקרר , הרי הוא לא מחובר אלקטרונית למעבד אלא רק פיזית , לא ככה? אז ההבדל היחידי בין הקירורים בסוקטים הוא בדרך ההברגה או מה?

• 10 תגובות
    • 921 צפיות
  3. Started by avishai1b,

אני רוצה לקנות לעשות OC למעבד ואני עכשיו הולך לקנות קירור, Intel E6300 1.8GHz האם ה frezer 7 pro בסדר? ---- קניתי אותו אבל אני לא מצליח להרכיב :\

• 12 תגובות
    • 921 צפיות
  4. Started by yambtz,

כמה שהבנתי קטודה קרה זה מנורת פלורסנט. יש סיבה לא לקנות בחנות וזהו? אני אוכל לחבר אותה למחשב?

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  5. http://www.vr-zone.com/?i=3437&s=4 :coolman:

• 14 תגובות
    • 921 צפיות
  6. Started by segev22,

ככה לפי מה שקראתי במאמרים שפה ובהודעות ממולץ להשתמש בחומר שיש בו בין 70 ל-90 אחוז אלכוהול(אין לי מושג מאיפה משיגים כזה חומר). לי יש חומר שנקרא "תרסיס לניקוי והגנת מגעים" או בשפה הצבאית שלו "קונטקט" (אני טכנאי בחיל התקשוב) החומר הזה ממיס כמעט כל לכלוך שקיים ומנקה ממש טוב את כל החלקים האלקטרונים, רציתי לדעת אם מומלץ להשתמש איתו גם לניקוי גריז טרמי מעל המעבד? ???

• 9 תגובות
    • 921 צפיות
  7. Started by Leo101,

שלום לכולם יש ברשותי מעבד אינטל פנטיום 4 2.8 GHZ prescot ht. המעבד האמת נמצא בטמפרטורות לא רעות יחסית(בגלל המשחה הטרמית לא עובר את ה50 עם המאוורר המקורי שלו) אני גם לא עושה OC או משהו בסגנון.... אם אפשר המלצה למאוורר בתקציב של עד 200 שקל....חשוב מן הסתם שיוכל לקרר טוב אך בגלל שאמרתי שאיני מתכנן OC אני צריך שיקרר בעוצמה של המאוורר המקורי לא חייב יותר...(עדיף... ;D) מה שכן חשוב שהמאוורר יהיה שקט....זה בעצם הפרט הכי חשוב.... בקיצור מאוורר עם ביצועים סבירים העיקר שיהיה מאוד שקט.... אהה גם אם אפשר שהמאוורר יהיה מהחנות של KSP מטעמי נוחות (WWW.KSP.CO.IL).... תודה... ;D ;D

• 15 תגובות
    • 921 צפיות
  8. Started by kikkler,

שוב ושוב אני שומע על הדברים האלה כתחליפים מצויינים ואף עדיפים לרדיאטורים המיוצרים במיוחד לצורך קירור מים למחשב יצא למישהו להתעסק עם אחד ?

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  9. Started by rafi-s-,

זכרון ADATA VITESTA DDR500 X2 מתח 2.95 [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  10. Started by Superior,

אהלן חברים, רציתי לשאול אותכם בקשר למאוורר של מחשב נייד, היום דברתי עם המעבדה של חברת HP, אני שלחתי את המחשב בעקבות בעייה שהמחשב פשוט נתקע לי על מסך ה HP VIEW לאחר הRESTART של הפירמוט מערכת ההפעלה (WINDOWS 7) והייתי בטוח בכך שיש בעייה עם הכונן קשיח או הלוח אם (המחשב פשוט חדש - שנה וחצי ובאמת היה לי מאוד מוזר), היום קיבלתי תשובה שהבעייה היא מאוורר ועלי לשלם סכום של כ 500 שקלים? זה לא מוגזם? .... שאלתי אותם איך יכול להיות שהמאוורר זה שגרם לכל הבעייה, אז היא הלכה ושאלה שנית את הטכנאי, והוא אמר שגם הארד דיסק נתקע אבל הוא שחרר אותו (אני מאוד מקווה שאני לא ישלם ואחרי כמה חודשים זה פשוט יחזור אלי כמו בומרנג) מה אתם אומרים אפילו מאוורר תעשייתי לא עולה במחיר שכזה, אני מאמין שהם פש…

• 2 תגובות
    • 920 צפיות
  11. שלום לכולם, רכשתי מחשב בתצורת HTPC (מארז LANBOZ של TT). מעבד QUAD . לוח ASUS P5K-MV כרטיס מסך SAPPHIRE 2600PRO 512 MB עכשיו אני בבעיה רצינית הלוח יושב בתצורה כזו שהמעבד מתחת לספק והקירור STOCK (גובה חמש ס"מ בערך) רחוק ב3-4 ס"מ מתחתית הספק. המארז יחסית קטן והקירור סטוק כמעט יושב בדופן. הייתי בנועה ולא היו מספיק קירורי מעבד במלאי כך שלא יכולנו לבדוק. כרגע הוא המעבד נע בין 58-62 אחרי שלוש שעות של צפייה בתוכן HD. אני חושש לעלות משחקים שלא יגרם נזק. מישהו מכיר איזה קירור טוב נמוך ולפחות במימדים של קירור ה STOCK שיכול להוריד לי את הטמפ משמעותית? לא משנה המחיר,אני לא רוצה בעיות חום. אני אנסה לעלות תמונות של איך הכל נראה בפנים. [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 920 צפיות
  12. Started by אליאורן,

שלום לכולם, הנה הטמפרטורות במחשב שלי אני קצת מודאג מהם כי אני לא יודע אם הם סבירים או לא אז אני אשמח לתגובה של מי שמבין בזה רשמתי את הכרטיס מסך שלי ואת המעבד שלי. זה לא בשעת מאמץ) אם תוכלו להגיד לי גם מה המטפרטורה צריכה להיות בשעת מאמץ

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  13. Started by mdmdmd,

שלום לכולם לפני כמה זמן היה לי כרטיס מסך 6600LE (מפרט בצד) ואחרי שהשתמשתי בתוכנה ATITOOL ה OC היה כמובן על הפנים אבל בכל זאת ניסיתי אותה כמה זמן בכל מקרה לאחר כמה זמן שהכרטיס היה ב OC הבנתי שלא מרגישים כמעט שינוי בבצועים שלו אז החלטתי להחזיר את ההגדרות הקודמות של הכרטיס (עשיתי את הבדיקה של ATITOOL וקבעתי לפי זה(בהתחלה) בכל מקרה אחרי כמה זמן שהכרטיס הוחזר מחדש למצבו הרגיל הוא פשוט "קם יום אחד והחליט להשרף!!" פשוט המחשב עבד, UPS והכל ופתאום אני מתעורר בבוקר לגלות שהמסך לא עובד...אחרי כמה בדיקות וחיבור לכרטיס ONBOARD הבנתי שזה לא המסך אלא הכרטיס, כדי להיות בטוח וכמובן להשתמש באחריות שלי הלכתי לטכנאי שלי שמכר לי את כל הסט של המחשב והוא חיזק את דברי---- עכשיו כמה שאלות: 1) יכו…

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  14. שלום אנשים... יש לי 7600GT מזדקן ואני רוצה לסחוט ממנו עוד טיפה מיץ קראתי את המדריך באתר על איך לבצע אוברקלוק ואני די בטוח שהבנתי איך אבל... בכל זאת יש לי כמה שאלות... אני הולך כנראה להשתמש בקולביטס... איך התוכנה? טובה? ומה נחשבת טמפ' הגיונית שהכרטיס יגיע אליה במאמץ אחרי האוברקלוק?... אני פשוט רוצה לדעת איזו טמפ' לא לעבור תודה אנשים[br]פורסם בתאריך: 5.10.2007 בשעה 17:16:50 מישהו?

15. Started by shady121,

אני עכשיו עושה OC ואני לא רוצה להשאיר אף מתח על AUTO! והמתח הכי נמוך שאפשר לשים ל-NB זה 1.25 אז השאלה זה לא גוהה? ואותה שאלה לגביי SB מתח 1.50?[br]פורסם בתאריך: 30.03.2008 בשעה 16:01:42 בבקשה תאנו ממש דחוף!

• 11 תגובות
    • 920 צפיות
  16. יש לי מחשב ישן עם מעבד פנטיום 2 266 mhz ו כשה אני עושה לו אוורקלוק ל בואו נגיד 300 מגההרץ הוא עובד יותר לאט ו ב 350 הוא פשוט נתקע למה זה???

• 11 תגובות
    • 920 צפיות
  17. Started by dol222,

סליחה על הבורות אבל איך עושים OC למחשב? ולאיזה רכיבים הכי כדאי לעשות? המחשב שלי כזה: Q6600+BT VX P35 DS3L G.SKILL 4GB CL5 8800GT PALIT SONIC

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  18. Started by TeaTime,

במארז שלי יש שלושה מקומות למאוררים: 1. בדלת 2. מאחורה 3. למעלה הדבר היחיד שבטוח הוא שאת הלמעלה אני שם על הוצאה מה אני עושה עם האחרים?

• 14 תגובות
    • 920 צפיות
  19. Started by ShahafH,

שלום. המפרט של המחשב שלי בצד. רציתי לדעת עד כמה אני יכול לעשות אוברקלוק למעבד שלי בלי שיקרה נזק רציני? תודה.

• 9 תגובות
    • 920 צפיות
  20. Started by Hagaix,

המעבד זה 3800+. http://products.amd.com/pages/DesktopCPUDetail.aspx?id=65 מעבד חסכוני למדי, 35 וואט רק. הבעיה היא שיש לי קירור בוקס, וחוץ מזה שהוא ממש מרעיש הוא גם לא מצליח לקרר וכל פעם הוא קורס תחת המאמץ גם כשזה סרטון בp360 ביוטיוב. אני זקוק אז לקירור אחר. ראיתי את הac 64 למיניהם, הם שקטים מאוד, אבל גם מקררים ברמה של הבוקס. יתכן ומשחה טרמית חדשה תסדר את זה, אך בכל מקרה אני מעוניין בקירור חדש וטיפה שקט יותר. שקט לא כזה חשוב, אבל כן רוצה משהו שקט יותר. מעוניין לחסוך יחסית גם, התקציב עד 100 שקל אך שוב עם עדיפות לחסוך. הרכבה תעלה בטח איזה 50 שקל, אז אני ארכיב בבית. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 920 צפיות
  21. הפנטיום 4 1.8A שלי רץ ב2.5GHZ. עד עכשיו השתמשתי בקירור הסטנדרטי שהגיע איתו, מארוור 3500RPM פשוט. המעבד היה על 25 מעלות, עכשיו בחורף. הוא החל לקרטע, אז קניתי מאוורר אינטל סטנדרטי חדש. הוא רק על 2200RPM. המעבד עכשיו על 35 מעלות האם לא הסברתי את עצמי נכון בחנות כשלקחתי מאוורר כזה? איך אני נותן למאוורר הזה עוד קצת RPM?

• 12 תגובות
    • 920 צפיות
  22. Started by Roee_G,

אני מדבר על מאורר 80ממ מה שחשוב לי זה העבודה שלו, וכמובן השששששקקקקקקטטטטטטט !!!!!! מצד אחד יש את ה ANTEC שעולה 90 שקל , שלפי מה שהבנתי מפנה הוא על מיסב רגיל ולא כדורי http://209.235.219.174/pro_details_cooling.php?ProdID=77042 מצד שני יש את ה Cooler Master שעולה 86 שקל, ולפי זיגזג המאורר עובד על מיסב כלשהו שקולר מסטר פיתחה, לא ידוע להם איזה ואיך הוא עובד לא מצאתי קישור באתר של החברה אז יש רק קישור של זיגזג.. http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=835 מצד שלישי ואחרון יש את Spire שעולה 42 שקל בלבד!! הוא עובד על מיסב כדורי, כנראה... http://www.spire.nl/asp/hdd.asp?ProdID=58

• 12 תגובות
    • 920 צפיות
  23. Started by Spid3R,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש עכשיו אמרו לי שכדאי לי לעשות אוברקלוק ולקנות את הלוח אם הזה: ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) עכשיו שבאתי לחנות הוא אמר לי שאני רוצה לבצע אוברקלוק ויש סיכוי גבוה שהמעבד ישרף ולא יהיה אחריות רציתי לדעת מה הסיכוי שזה יקרה אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד בתודה מראש Spid3R [נערך ע"י amiram - בפעם הבאה תרשום כותרת הגיונית]

• 14 תגובות
    • 920 צפיות
  24. Started by andd,

אני מאמין שזה קשור לפורום הזה אני מתכוון לשנות את ה HZ של העכבר שלי ל1000 לפי המדריך הזה http://www.overclock.net/faqs/73418-how-improve-mouse-response-accuracy-changing.html יש לי MX510, וינדווס XP כתוב שם - "the higher the polling rate, the higher the cpu usage will be" זה יהיה משהו רציני או בקטנה? ובכלל, אני אמור להרגיש הבדל אחרי שאני אעשה את זה? במשחקי FPS ברשת

• 1 תגובה
    • 920 צפיות
  25. Started by SaXtoR,

שלום.. כבר ממש הרבה זמן לא עשיתי OC ושכחתי כבר באיזה מקומות אני צריך לגעת בביוס בשביל לעלות את הערכים שם. (אם זה וולט למעבד, מכפלות או מה שלא יהיה.. אני זוכר גם תזמונים בזכרונות אבל בזה אני מעדיף לא לגעת) המעבד הוא Q9550 ויש לי קירור Thermalright Ultra-120a המעבד הוא 50 מעלות במנוחה(לפי הליבה הראשונה-הכי חמה) ובסביבות ה70 מעלות במאמץ של כמה שעות רציתי לדעת מה הגבולות של המעבד מבחינת טמפ'? עד כמה מקסימום מותר להגיע ולעבוד איתו בטמפ' מנוחה ומאמץ קבוע(גם עד כמה מתח מקסימום לתת לו?) הלוח הוא של ג'יגה בייט דגם EP45T-UD3LR אני נכנס לביוס ולאן אני הולך בשביל לשנות ומה קודם? יש סיכוי שאני יכול להגיע ל4GHZ?

• 7 תגובות
    • 920 צפיות

דיונים חדשים בפורומים