עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Simply,

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by R9547655G,

אם אני לוקח את ה האיטסינק הזה ושם עליו איזה מאוורר דלטה 220 CFM עד כמה רחוק אני הולך? ו האים הוא שווה את ה 300 שח שמים עליו?

• 50 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. ערב טוב, הדיון הזה נפתח ע"מ שתוכלו לשאול שאלות במידה ומשהו לא מובן לכם לגבי התחרות. פתיחת התחרות: היום. סגירת תחרות ופתיחת סקר: יום חמישי הקרוב (3.10.13) בשעה 20:00. סגירת סקר: יום ראשון (6.10.13) בשעה 12:00 בצהריים. למי שלא הבין, מטרת התחרות היא לרשום כיצד הייתם מקררים את המחשב שלכם, אך להציג את הרעיון שלכם בצורה מקורית, כגון: - חמשיר - סיפור עלילתי - תמונה - סרטון/קליפ וכדומה. ניתן כמובן לשלב איך שאתם רוצים כמובן ולאו דווקא להציג באחת הצורות שצויינו. ההצעות שהוצגו בצורה המקורית והמיוחדת ביותר יבחרו, כאשר ישנו גם דגש לרעיון כמובן. לרשום "הייתי מקרר את המחשב עם חנקן נוזלי" או "טובל אותו באקווריום" לא יקדם אתכם לשום מקום, כי זו לא מטרת התחרות, וחבל שכך (לכל אחד י…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. אז כך אנחנו כול הזמן רבים איזה זיכרון הכי טוב ומי מגיע לבאסים הכי גבוההים בתזמונים הכי הדוקים\פחות הדוקים, אבל השאלה הכי יפה כמה הם מקבלים תכלאס במבחן התוצאה, בתור אחד שהיה לו 4 סוגי זיכרונות אחרי oc,אפילו באותו באס התוצאה שונה (בגלל תיזמונים,וכד). יאללה נתחיל: חברה: samsung צ'יפ: uccc תזמונים: 3-4-4-8 באס: 275 מתח: 2.5v נפח: 1gb מחיר:250-265 ש"ח (ל512) גירסא: EVEREST Home Edition 2.20 memory read:6900 memory write:2300 memory latency: 46ns

• 11 תגובות
    • 958 צפיות
  5. שלום לכולם, המפרט המלא שלי מופיע בצד ימין למי שמעוניין להציץ. כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3, מתכון בזמן הקרוב להוסיף לו עוד מאורר. עומד כרגע על 4.0GHZ עם מתח של 1.48/1.5 לכל היותר. בבדיקות של שעה: במאמץ מלא אני נמצא על 60 - 62 מקסימום. במאמץ מלא (עם מזגן) אני יושב בצורה דיי נוחה על 55 מעלות! המארז שלי לא מסוג המארזים שהיצרן חשב בצורה טובה על זרימת האוויר - אבל אני חיי עם זה. הוספתי מספר מאוררים ואפילו עשיתי סוג של "קומבינה" לעוד מאורר וסה"כ אני חושב שזה תורם דיי טוב. השאלות: 1: לגבי הOC אני ישמח לשמוע דעות - אם זה לגבי המעלות או אם זה לגבי המתח. 2: היצרן מצהיר על חום מקסימלי של עד 62 מעלות. עד כמה באמת מבלי לגרום לו נזק אני יכול להמשיך? 3: הצ'פסט שלי ללא מזגן ובזמן…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכולם, כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3. ובמארז שלי יש שלושה מאוררים קדמי מכניס אוויר - דלת מכניס אוויר - אחורי מוציא אוויר. הייתי מעוניין להוסיף עוד מאורר. ניתן להוסיף עוד 4 מאוררים, רציתי לדעת איפה לדעתכם הכי עדיף לי להוסיף מאוורר (או לא עדיף..) ובכמה זה יעזור/יתרום לי לזרימת האוויר במארז. העלאתי תמונה לדוגמא.

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  7. שלום לכולם, כרגע אני נמצא על OC של 4.0, הכל עובד חלק. המעבד מקבל מתח של 1.5 שזה דיי גבולי (לטעמי) הגוף קירור שלי הוא מוגן 3 + זוג מאוררים. ללא מזגן אני נמצא על 62-63 מעלות. עם מזגן בערך 55 מעלות. כל זה במאמץ כמובן :-) אני לא רוצה להביא מערכות קירור שישבו לי בצורה מוזרה מגב המארז, אני מעדיף יחידת קירור שלמה שתשב בקדמת המארז במפרצים. חשבתי ללכת על BigWater 760 Plus של Thermaltake. האומנם לא הכי זולה אבל לא שמעתי תלונות. השאלות שלי: 1: האם המערכת הנ"ל תתן לי תוצאה טובה יותר מהמוגן 3? מבחינת המתח אני חושב שאני דיי בגבול, חשוב לקחת בחשבון. 2: המערכת הזו טובה? (ביקורות בארץ לא מצאתי חוץ מזו שהיא לא ממש ביקורת) http://hwzone.co.il/news/135620 3: מה המחיר שלה באר…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום לכולם, זה זמן מה שאני נמצא עם יחידת הקירור MUGEN-3. הגיע הזמן סוף סוף לעשות OC. לשמחתי יש לי מעבד מסידרת הבלאק אודיישן של AMD אז החיים דיי קלים עבורי. כל מה שיש בין הייתר לעשות זה לעלות מכפלת (המעבד בעל מכפלת פתוחה) הגעתי לX18.5 כרגע המעבד עומד על 3.7, הרצתי OCCT למשך שעה ולא היו שגיאות. אני יודע שזה לא מספיק אבל זה רק בשביל לראות שהכל בסדר לפחות בהתחלה. תוצאות: בזמן הבדיקה המעבד היה על 52 מעלות. המאורר היה על 1100RPM לערך (כנראה שהאופציה PWM לא גרמה לו לעבוד עד קצה היכולת - ככה אני חושב..) סה"כ נחמד אני חושב.... הבעיה והשאלה: במידה ואני מנסה לעלות מכפלת לX19 אני נתקל בזמן הרצת הבדיקה/מבחן במסך בלו סקריין הוא דיי מהיר וגורם למחשב לעשות ריסט, הספקתי לקרוא…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום לכולם, לפני כשבוע נסעתי עם חבר לחנות מחשבים מוכרת שנמצאת לא רחוק מהבית שלי. קניתי (יותר נכון הייתי על תקן יועץ..) עם חבר מספר דברים קטנים ואז הצעתי לחבר שלי לקנות מוגן 3. המוכר (שהיה נחמד מאוד חשוב לציין) ישר קפץ והציע את הגוף קירור שנמצא בכותרת, הוא טען שהמוגן 3 יקר יותר במחיר, כבד יותר, גדול יותר במידות וסה"כ ההבדל בין הגופים הוא מעלה אחת לכל היותר. הוא טוען שמדובר על גוף קירור חדש שרק נחת בארץ. מה שכן המחיר משתלם באיזור ה160 ש"ח. ואחד הייתרונות שלו שדיי גרם לי לקנא בגוף הזה הוא הגודל שלו בהשווה למוגן שדיי גדול וכבד. חפשתי קצת בפורום ולא מצאתי "אשכולות" שמדברים על הגוף קירור הזה. אני ישמח לשמוע חוות דעת, חבר שלי חושב לקנות אותו וזה מעניין אותי לדעת אם יש הבדל בין ה…

• 9 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by XMB,

אהלן, ברשותי מחשב HTPC ללא OC (גם לא יהיה), מחפש משהו שיהיה שקט במיוחד ויקרר היטב. מפרט: מעבד: Intel Pentium E6300 Wolfdale 2.8GHz 2MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor לוח אם: Gigabyte GA-945P-S3 (ATX form factor; 305mm x 190mm) מארז: SilverStone LC10B-E Aluminum/Steel ATX Media Center/HTPC Case - Retail (Black) יש לי משחה טרמית MX2, ככה שצריך רק קירור, חשבתי על משהו פסיבי, אבל לשיקולכם אני לא מעודכן שנים.. תודה. קונה מהאתרים הללו בלבד: www.tigerdirect.com www.ebay.com www.newegg.com www.ewiz.com www.amazon.com

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by Ym92,

אהלן. המארז הוא ANTEC900, עם הטייפון יש בעיה, הוא גם חוסם אוויר למאוורר האחורי של המארז וגם לא מוציא את האוויר נכון, מוציא אותו לדלת השמאלית של המארז (השקופה) וחלק מהמאוורר בכלל חסום ובזמן מאמץ מה יקרה? כל המארז יהיה כמו סאונה :-[ עם האינפיניטי ההפך, אוכל לשים ל גם עוד מאוור לקירור הכרטיס מסך אם ארצה בעתיד וגם הוא הרבה יותר יתאים למארז. אז היום הולך לחנות שוב בכל מקרה כי שכחנו לבקש מהם כונן DVD שורה תחתונה, מה עדיף יותר מבחינת קירור המעבד ותרומה לטמפרטורה הכוללת בתוך המארז? האינפיניטי או הטייפון? ולמה ;D כי חבל במארז שכזה שייזרק אוויר חם פנימה

• 7 תגובות
    • 516 צפיות
  12. שלום לכולם ! :-\ אני כבר ממש מיואש (מצטער על הדיכאון על ההתחלה) אבל אני מנסה כבר כמה זמן לעלות לבאס 250. אני יודע שצריך מלמטה לאט לאט לעלות, עשיתי את זה אבל... הזכרונות כל הזמן עושים לי פוסט. הגעתי לפני כמה ימים ל240 עם: Vcore 1.55 DDR 2.65 AGP 1.6 יחס 5:4 מכפלה מעולה כמובן הכל היה טוב ויפה ועמד 7 שעות בPRIME95 ??? ואז רציני כמובן לעלות עוד ל250 אז העליתי עוד קצת גם במתחים לכל דבר, המערכת שוב עברה PRIME95 ואז............. שיחקתי היום FARCRY וראיתי את המסך הכחול מול הפנים !!! האם נגזר עלי להשאר עם המחשב ללא OC לעולמים, או שיש פה איזה משהו שפיספסתי? --אני צריך אולי עידכון לBIOS ?--

• 21 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by QuickSilver,

שלום לכם אנשים יפים ויקרים ... החלטתי לפנק את עצמי קצת אז קניתי לי מכונה חדשה , Asus A7n266-e Mother board , N-Force chipset AMD xp 1700 Samsung DDR 256 Mb , one unit ומארז ג'נריק שעבר התעללות קשה ומקצה שיפצורים מטורף ... הוכנסו בו 4 מאווררים , 80X3 מ"מ ( שניים בחזית , אחד מאחורה ) ועוד מאוורר 100 מ"מ בגג של המארז שמוציא אוויר . על המעסד יש לי מאוורר שאני לא יודע איך קוראים לו , של THERMALTAKE , יש לו גוף קרור עגול בצבע צהוב-כתום מטלי ובתוך הגוף קרור העגול ישנו מאוורר , אני אצל אותו ואשים תמונה ... אם מישהי מזהה בבקשה שיגיד לי את השם שלו . אהה ... ובין המעבד לגוף קירור של המאוורר אין שום משחה או משהו מפריד , זה תקין ? הטמפ' הממוצעת של המעבד היא 49-50 מעלות , ושל הלוח …

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  14. Started by TicTacToe,

שלום רב לפני עומדת דילמה מאוד מעצבנת. ברשותי מעבד אינטל C2D E7300 עם מהירות סטוק של 2.66 (שאר המפרט מופיע בצד) הבעיה שלי שהמעבד די מגביל אותי מבחינת הביצועים וOC בטוח יעזור בהרבה, החנות שקניתי ממנה את המחשב מסרבת לבצע OC (כנראה מעדיפים למכור מעבדים חדשים). אני לא יודע אם לבצע או לא (מפחד לאבד אחריות או לגרום נזק למערכת...) מה אתם אומרים?

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  15. Started by JezpeRR,

קראתי הרבה (באמת הרבה) על ה- Thermaltake BigTyphoon וה- Thermalright Xp-120 עכשיו אני בדילמה מה לקנות המחירים ממש דומים אבל בלי קשר למחיר אני רוצה לדעת למי יש עדיפות בביצועים לא מצאתי השוואה ישירה בינהם לכן אני עוד לא יודע המליצו לי בכל מקום על משהו אחר....הבנתי שהאנשים שקונים הן את זה והן את השני מרוצים אבל אני בכל זאת מחפש את זה בעל הביצועים היותר טובים אודה לכם אם תעזרו לי. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by EzE126,

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לבחור מה יהיה הכי מתאים למחשב שלי. עשיתי בדיקות ושום מקום לא אומר מה עדיף בין שתי האופציות. הבנתי שהfreezer הוא ממש טוב ושקט בשביל המחיר אבל איך הוא מתחרה בתחום הקירור ברמת המחיר של הmaxorb? המפרט שלי הוא כדקלמן: מעבד - E6400 קירור - מעבד - INTEL מארז - 120ממ של HEC לוח אם - ASUS P5B כ. מסך - ATI X1950 pro xtreme עם מאוורר של AC ספק - ENERMAX LIBERTY 400 כונן קשיח - WD 1600YS מסך - DELL 2007WFP מארז - HEC 610A או משהו כזה לרוב אני משתמש במחשב לעריכת וידאו (לכן המסך) אבל גם אינטרנט משחקים אופיס וכו'. אני לא גיימר וOC לא מעניין אותי. מה שכן אני גר בשדרות וחם פה בטירוף. אני זקוק לקירור שיקרר גם את הלוח אם והבנתי שלשניהם ישאופציות שמטות אוויר גם ללוח.…

• 6 תגובות
    • 669 צפיות
  17. האלן הכרטיס שלי הוא 9800GT מגיע ל 90 95 מעלות.אני רוצה לקנות קרור (Accelero S1 Rev. 2) אך לא בטוח לגבי אופן ההרכבה. דוד שלי נתן לי כרטיס שאני אוכל להרכיב עליו את הקרור,ובכך להתנסות בהרכבה כיביכול.הבעיה היחידה ששכחתי זה שהקרור מגיע עם משחה תרמית,כך שברגע שאני אנסה על כרטיס אחר הוא פשוט כבר לא יהיה טוב. הצעות ? תודה

• 14 תגובות
    • 919 צפיות
  18. אני עומד לרכוש מעבד למ"ע שיש לי: לוח נתון: GA-965P-DS3 כ"מ: EVGA 8800GTS 320 SC ספק: LIBERTY 400W אני מתלבט לגבי השילוב בין המעבד והזכרונות לשם התחושה , אני צריך עזרה במספרים (הערכה בלבד) לביצועי סף (כולל OC )עבור כל אופציה 1. E4300 +2G 667 CL-5 2. E6600 +2G 667 cl-5 3. E6600 +2G 800 cl-4 אודה לכם מאוד אם תוכלו להשלים מספרים/יחסים או כל דבר אחר (עבור כל שורה) שיתן תחושה במטרה לקבל את ההחלטה הנכונה תודה רבה על כל העזרה אנשים

• 3 תגובות
    • 388 צפיות
  19. אני הזמנתי את המארז ENERMAX CHAKRA ECA3052 MID TOWER CASE +25cm FAN w/o PSU - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2775 . גיליתי שהמאורר הצידי (ה25 ס"מ) מיתנגש עם המאוורר למעבד של TT BIG TYHPHOON VX - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=878 . טוב חברה אז השאלה שלי אליכם היא כזאת : מה עדיף ? לקחת את המארז 3050 , בלי המאוורר הצידי ועם הBIG TYHPOON וליסגור עיניין ? או שאולי לקחת את המארז 3052 , עם המאורר הצידי ולקחת קירור למעבד - SCYTHE NINJA PLUS REV.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER - http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2915 ? אז מה לדעתכם עדיף ? קירור יותר חזק למעבד או המאורר הצידי הגדול בימיוחד (25 ס"מ) שייתן לי זרימת אוויר טובה בהרבה מ3050 (בל…

• 5 תגובות
    • 540 צפיות
  20. אני מדבר עם המאורר שבא על ה-SK7, אני יודע שה-SF2 יותר טוב מהקולרמאסטר אבל השאלה עד כמה ? אני כ"כ אוהב את הלדים שלו

• 7 תגובות
    • 642 צפיות
  21. Started by waizman,

אני משתמש כבר הרבה זמן ב MBM 5, והטמפ' הממוצעת שלי היא 33 מעלות. התקנתי את התוכנה של הלוח לבדיקת טמפ' (Pc Alert - MSI), והיא מראה לי טמפ' גבוהה ב 4 מעלות. השינוי הוא רק בטמפ' המעבד - כל שאר הדברים (מתחים, טמפ') שווים. צירפתי תמונה: לאיזו תוכנה להאמין??

• 12 תגובות
    • 814 צפיות
  22. Started by SubX,

סתם שיעמם לי והחלטתי לעשות משהו לפנל הקידמי של המארז אז.. לקחתי פנל אחד של המפרצי הסידירומים והתחלתי לחתוך אותו מבפנים ולאחר שסיימתי שברתי דיסק כלשהו לחצי ושמתי מאחורי הפנל, התחלתי לחרוט עליו את הצירוף מילים: "AMD Athlon XP" עם סכין יפני , קצת לדים מאחורי הפאנל וזה משיצא.. (התמונות לא הכי משקפות את היופי של הדבר , במיוחד כשהוא דולק..)

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by fog87,

מה דעתכם? יכול להיות שזה אמיתי? ואם כן - מה לעשות? [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by yambtz,

אז ככה, זה קשור יותר בקירור פשוט. לכן זה בפורום הזה. כמו כל דבר אחר במחשב שלי, גם הדיסק WD 40 GB שלי מתחמם. ואין לי בעיות זרימת אוויר. יש לי רק דיסק אחד. ומולו יש את המאוורר 80 שמכניס אוויר קר מקדימה. הבעיה שהאוויר עובר במקביל אליו. הלוח המודפס למטה הוא שמתחמם אז חשבתי לשים את הדיסק בשיפוע ולתפוס מקום של שניים או שלושה דיסקים. זה ייצור שטח מגע יותר גדול עם הרוח מהמאוורר. השאלה אם זה לא יהרוס את הדיסק (הוא מסתובב שם באיזה 150-200 קמ"ש) ואם זה יפריע לזרימת האוויר. יש לי מאוורר 80 מאחורה מוציא ומחר אני מקווה לשים עוד אחד שיוציא בגג. יש לי גם חורים בדלת לכניסה פסיבית של אוויר.

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by JHHNUA,

קניתי השבוע דיסק קשיח חיצוני של חברת WD בגודל 1.5 טרה. האם הגיוני שהוא זקוק למאוורר צמוד כדי להתקרר?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים