אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מעבד I3 2120 ורציתי לשאול שאלה לגבי הטמפרטורה שלו ובהבדלים בין קיץ וחורף חשוב!! אני גר באילת כרגע אצלנו כבר 35 מעלות בצל בקיץ זה מגיע גם ל 45 במצב רגיל ללא מאמץ הטמפרטורה של המעבד בין 32 ל37 עכשיו זה בערך 40-42 במאמץ בחורף אף פעם לא ראיתי יותר מ44 עכשיו זה מגיע ל50 ביחד בשעות הערב שאז החום מצטבר בבית ככה זה באילת המחשב חד הוחלף לו לוח אם לפני חודשיים והותקן קירור freezer 13 השאלה האם הטמפרטורות תקינות ? שאלתי מספר טכנאים והרבה אמרו שזה לא נורא וזה תקין אבל מקריאה פה בפרום הבנתי שמעל 50 זה לא בריא במיוחד קירור מים יותר אפקטיבי? יש משהו פשוט שלא צריך להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ? וגם לא יקר נורא?
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
אני ממש בקרוב קונה קירור למעבד ואני מיתלבט איזה ליקנות עד 200 שייח. אני שמעתי הרבה על הקירור של ה vantek ואני לא יודע עד כמה הוא שווה קנייה וגם על הcoolermaster אירו 7. אז אני מבקש שתמליצו לי מה הכי כדאי לי ליקנות, ואם יש עוד קירורים אחרים ששוה ליקנות אותם?
-
- 14 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש לי ממעבד אינטל 2.8 פרסקוט שכרגע נמצא ב o.c של 3.23 שביצעתי לא מזמן והייתי רוצה לדעת עד לאן אני אוכל לקחת אותו בקירור אוויר טוב (יש לי 3 TT smart case fan 80mm, וקירור למעבד zalman CNPS7000B-ALCU ועוד שני מאווררים ג'נריים שקיבלתי עם המארז שלי. כרגע הCPU שלי על 45 מעלות והמערכת כולה על 36. הזמנתי ספק כוח חדש של TT 480W כי שלי היה ג'נרי מדי ופחדתי להעלות איתו מתחים... :-\. לא חשוב ביקיצור אני מסתכל באוורסט והוא מראה לי שהסטפינג של הCPU הוא C0 וכשאני מסתכל בCPU-Z הוא מראה לי שהסטפינג 3. מישהו יכול בבקשה לומר לי עד איזו מהירות אני יוכל להגיע?
-
- 18 תגובות
- 950 צפיות
-
-
העליתי את המתח מ- 1.25 ל- 1.36 וולט, הורדתי את המחלק מ- 12.5 ל- 12, והעליתי את הFSB מ 200 ל- 300MHz. הקפיצה ל- 3.6GHz הייתה מתבקשת, אבל CPU-Z מראה שביצועי ה FSB האפקטיבי עלו מ-800 ל- 1200MHz.. מה שהפתיעה אותי מאוד. כי קראתי שהלוח שלי, GA-73-PVM-S2H, לא תומך בשליטה במתח הזכרונות ואילו המכפלה הגבוהה עם ה-FSB הנמוך אמורים עקרונית להגביל את מהירות הזכרונות, כמו שמישהו כבר כתב וקיבל כאן. אבל בפועל העליתי גם את מהירות המעבד וגם מהירות הזכרונות - מה שבא לידי ביטוי בפועל בהעלאת הציון ש MS7 נתן למעבד - עלה מ 6.0 ל- 6.8 ולזכרונות- עלה ומ 5.9 ל- 6.8. OCCT אומר שבינתיים הכל יציב, עם טמפרטורות מאמץ של 65-71 מעלות, ומנוחה של 50-60 מעלות. האם העלאת ה FSB היא סוג של מזל של מתחילים…
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש לי גרסה beta 0.25 13 והיא לא מראה לי טמפרטורה וכשאני משנה מהירויות באברסט לא רואים שינוי...
-
- 9 תגובות
- 950 צפיות
-
-
הארד דיסק הקודם שלי הלך, ולאחר איבחון קטן הוא הגיע ל 89 מעלות. תאמת אין לי מושג מה הטמפרטורה הממוצעת ש hd מגיע, אבל אחרי הכל זה נראה "קצת גבוה". אני מחפש קירור לדיסק החדש. קירור פסיבי חשוב לציין שלא ישמיע שום רעש, ובנוסף יתאים למפרט השקט שבניתי... עד עכשיו מצאתי שני מוצרים אבל אף ביקורת "ראש בראש". http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=134 http://www.ultraproducts.com/product_details.php?cPath=18&pPath=599&productID=599 אני כרגע נוטה לכיוון הזלמן מפני שאת החברה השניה אני לא מכיר שאגב המוצר שלה קיבל ביקורות מצויינות.. אשמח לשמוע המלצות לקירורים נוספים או המלצות לאחד מהקירורים הנ"ל, תודה !
-
- 10 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב: 2.4C ASUS P4P800 2X256 PC3200 HYNIX D43 MX440SE 128MB התוצאה שלי ב3DMARK2001 בסטוק ללא OC למחשב ולכרטיס ובדריברים מקוריים הייתה 4900 נקודות! לאחר שינוי הדריברים לדריברים של אפוקליפסה קיבלתי ציון של 5956 ללא OC לכרטיס ומחשב ועכשיו עשיתי OC לכרטיס: 250@330 לליבה 333@500 לזיכרון וקיבלתי 7060 נקודות! ושזה לא הספיק לי עשיתי OC גם למחשב: 2.4C@3.0GHZ DDR400@500 וקיבלתי כמו שאתם רואים 7800 נקודות!!!! איך אOC שעשיתי הא??? הוצאתי את המיץ מהMX440SE הזה לא? [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של סאמסונג דגם N102S עם מעבד אינטל אטום (אבל שידרגתי את הRAM ל4 ג"ב) עם BIOS של סאמסונג, רציתי לדעת אם אפשר בכלל לבצע אוברקלוקינג כל שהוא למעבד ואולי גם לכרטיס המסך, ואם כן איך (הבעיה שהBIOS שונה ולכן המדריכים הרגילים לא עוזרים) אני חדש בתחום אז אני אודה על כל עזרה. והנה כל הפרטים [ATTACH=CONFIG]2972[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]2973[/ATTACH]
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
אז כן, הכרטיס שברשותי לא נמצא בחזית הטכנולוגית ובכל זאת.. ברירת המחדל של מהירות המאוורר היא 40% ניסיתי להשתמש בתוכנות כמו evga ו RIVA TUNER אבל זה לא מצליח.. חוזר חזרה ל-40%.. מה בכל זאת אפשר לעשות?
-
- 10 תגובות
- 950 צפיות
-
-
זה המפרט שלי מעבד Core i7 920, s1366, 8MB לוחות אם P6T Deluxe V2 sLGA1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E זכרונות DDR III 1600Mhz 3x1GB Corsair XMS3 Triple Channel כרטיסי מסך HD 4890 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E מארזים Cosmos 1000 ספקי כוח Cougar 700W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular קירור mugen 2 עכשיו אני רוצה להביא את המעבד שלי ל 4גיגה ארץ + ושיהיה בטמפ' טובה לא לעבור את ה 70 הוא על oc ל 3.8 עם מוגן 2 טמפ מקס היא 90 ואני רוצה להיות בראש שקט אז יש עכשיו כסף חשבתי לקנות מערכת קירור מים למעבד מישהו יכול לבנות לי משהו טוב אין בעיה של הזמנה מחול
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
מה ההבדל בין מתח לוולט? אני מנסה לרכוש כמה שיותר מושגים עלמנת שאהיה שלם עם עצמי להיכנס לתחום הOC.
-
- 7 תגובות
- 950 צפיות
-
-
בעקרון במחשב שלי די חדש (פחות מחצי שנה) ומאז שקניתי אותו לא עשיתי לו ניקוי אבק , החלטתי לעשות OC לכרטיס מסך ולכבוד הOC עשיתי ניקוי מאוד יסודי של החלקים ואפילו סידרטי מחדש את כל הכבלים, הנה תמונה של מה שהצלחתי לעשות : למטה. בעקרון יש לי 4 מאווררים של 120 כאשר יש אחד מקדימה שמכניס אחד מאחורה שמוציא ועוד שניים בדלת שמכניסים , אחרי הוספת שני המאווררים לדלת הטמפרטורות עלו ב 2 מעלות בממוצע . אז חשבתי שכנראה יש משהו בסירקולצייה שעשיתי לא טוב אז אני צריך שתגידו לי איפה הכי טוב לשים את המאווררים ככה שיהיה הכי טוב. המארז שלי יש שני מקומות למעלה שנים בדלת אחד בתחתית אחד מקדימה ואחד מאחורה. [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 949 צפיות
-
-
-
המאוררים שהגיעו עם הANTEC P182 שהם הANTEC TRI-COOL 120 , מרעישים גם על מתח 5V ומטה. במארז הקודם היה לי מאורר 120 מ"מ מדגם ARCTIC COOLING ARCTIC FAN 12L שהיה שיפור כולשהו לעומת ה ANTEC TRI-COOL 120 אך עדיין... איזה מאוררים טובים אפשר לקנות בארץ? סיגנון NEXUS REAL SILENT CASE FAN D12SL-12..
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום אנשים ! יש לי כבר כמה שנים טובות את ה-1.4 של אינטל כמובן והוא מתחיל להזדקן . לקראת הסוף לא יזיק לו לתת את הפוש האחרון . בכל מקרה אני לא בטוח איך עושים אוברקלוקינג ולפי מה שראיתי בפורום יש פה הרבה מילים שאני לא מבין אז לא יעזור לי פשוט להסתכל על הודעות אחרות ולהבין בעצמי . אם תוכלו לעזור לי בלהתחיל משהו זה יהיה נחמד , רק חבל שאין פה מדריך לדברים האלה באתר מושקע כמו זה ...תודה
-
- 8 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני מעדיף לקנות בIQPC אז אלה בערך האפשרויות שלי, איזו מהן יותר כדאי? http://www.iqpc.co.il/Home/Index.asp?productCat=450 המשחה אגב, להחליף את המשחה של הפריזר פרו 64 בגלל שכשהתקנתי אותו(פעם ראשונה שלי) נמרחה לי לצדדים לפחות 5 פעמים, בקיצור בלאגן והמעבד שלי עומד על 40 מעלות מינימום(במצב שקט-900RPM)
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום. עד כמה שאני יודע היום אינטל עם ליבת northwood הוא המעבד הכי טוב להמהרות, מה שמאוד מעצבן אותי. אתם חושבים שכשה-T-bred 0 שיהיה מבוסס על 0.13 מיקרון יצא הוא יהיה יותר טוב להמהרות? אני מקווה...
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מה אתם אומרים http://www.1coolpc.com/monitorho.htm
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אם מישהו יכול לשלוח לי לינק לתוכנה שאפשר לעשות איתה O.C אני אודה לו מאוד ....חשוב !!!..............
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום, יש לי היטסינק של מעבד Celeron Tualatin שאני לא משתמש בו. חשבתי לשים אותו על הכרטיס מסך בשביל לשפר את המהירות המקסימלית של ה OC. איזה דרכים יש להלביש אותו על הכרטיס מסך? (GF4 Ti4400 או Radeon 8500)......... תודה.
-
- 12 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני צריך המלצה לגוף קירור למעבד שיתמודד טוב עם אבק וחום, משהו שלא ייסתם לי תוך כמה שבועות אם חודר אבק למארז. זה לא למטרת OC, אלא רק כדי לשמור על מעבד E6420 בטמפרטורה נורמלית בסביבה הבעייתית בה המחשב נמצא. משהו בסביבות ה 200-250 ש"ח. תודה
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני מתכנן לשים תמונה מאחורי מסך הLCD של NOKIA 3210 כך יראו את התמונה דרך המסך אבל עדין יראו את מה שהמסך מציג הצלחתי לעשות את זה במחשבון אבל אני קצת מפחד על הפלאפון יש לכם הצעות ואולי כללי זהירות או משהו!!?!?!
-
- 6 תגובות
- 949 צפיות
-
-
קניתי מחשב במפרט כדלקמן 1-מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb 2-Gigabyte GA-X48T-DQ6 Intel® X48 Express Chipset LGA 775 3- Corsair DDR3 2GB Kit 1333Mhz PC3-14400 9-9-9-24 4-ספק TAGAN 900 BZ 5-מארז THERMALTAKE KANDALF 6-כ מסך NVIDIA 9800GX2 7-קירור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme מהו הOC הכי טוב שאפשר להגיע ניצול מקסימלי לפי המדריך לא הבנתי כ"כ אשמח לשמוע על דרכים נוספות תודה
-
- 14 תגובות
- 949 צפיות
-
-
קניתי מסך אל סי די וחיישני טמפרטורה וחיברתי אותתם והכל עובד אחלה אבל רציתי לראות את הטמפרטורה של המעבד במקסימום מאמץ. מה אני צריך להריץ כדי שיהיה מקסימום מאמץ חוץ מקידוד סרט דיואקס? יש איזה תוכנה כזאת אולי? תודה
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
-
-
איך אני מעלה מתח יש לי לוח אם של ASUS אני לא יודע איך שאלתי את זה כבר אבל לא ענו לי
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-