עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yuval_cohen,

אני רוצה לעשות אוברקלוק לג'יפורס שלי... וכן קראתי את המדריך באתר (אגב חח למי שכתב אותו... המדריך הכי טוב לג'יפורס שנתקלתי בו עד עכשיו!) בכל אופן... יש לי 2 שאלות!: 1.מה עדיף? Blue Orb או Crystal Orb 2.אנלא מוצא מאפה לקנות גופי קרור לזכרונות (היטסינקים קטנים) לא מצאתי בפנדה מישהו יכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  2. Started by kakolokia,

יש לי בעיה מוזרה מאוד שקרתה כנראה לאחרונה ושמתי לב אליה רק היום וזה שהאוברקלוק, שנעשה לפני שנתיים בחנות (skypc - חנות רצינית..), פתאום נעלם ומופיע לי במערכת ההפעלה 2.4 ghz במקום 3.0 (מה שהופיע פעם) . מפרט המחשב הוא: מעבד q6600 מערכת ההפעלה 7 (64 bit) אני צריך מאוד עזרה מכם למה אין לי מושג באוברקלוק אז בבקשה תעזרו! עריכה: עשיתי בדיקה בביוס וראיתי ששם דווקא המעבד עובד על 3.0 ghz.. אז למה המערכת הפעלה לא קולטת את זהה??

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  3. Started by ZigZag,

בא לי לעשות לו OC זמני, סתם להתנסות קצת ולראות כמה הוא משפר בבנצ'ים ;D, באיזו הדרגה לעשות ? עם NVMAX זה טוב נכון ? איזו תוכנה מודדת את הטמפ' של הכרטיס מסך? רוב תודות

• 4 תגובות
    • 892 צפיות
  4. Started by Vatos-Locos,

נתחיל בהודעה המקורית שעסקה בקירור NB שמגיע עם הABIT NF7SL: שאר החלקים המרעישים, בהמשך התארד..

• 14 תגובות
    • 892 צפיות
  5. Started by ScreameR,

תראו מה קניתי : "מזגן" ן את היותר צבעוני

• 2 תגובות
    • 892 צפיות
  6. Started by Iko89,

אני מקבל מסכים כחולים כל הזמן, אני עומד על OC של 4.05 יציב, עבר שעתיים בOCCT ושעתיים בP95 ו5 לופים בסופר PI הינה CPUZ : הרצתי את RegistryBooster מצא לי מעל 1000 שגיאות, תקינתי אותם . הBSOD האחרון : שגיאה : IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0X20000002, 0X0000001C, 0X00000000, 0X804E2B79 אני לא מקבל שגיאות על קבצים ספציפיים חוץ מפעם אחת שקיבלתי שגיאה על שתי קבצים בעלי שם זהה. שמם הוא RtkHDAud.sys בדקתי, וזה אותו קובץ, הם אותו גודל והם במקומות שונים . סרקתי את גוגל ומצאתי כל מיני תוצאות כגון בעיות בזכרונות, במעבד ובכלל יציבות המערכת . המליצו שם לעשת בדיקות בתוכנות OCCT, SUPER PI, PRIME95, ועוד תוכנה אחת לבדיקת הזכרונות, הורדתי אותה ולא הצלחתי לתפעל אותה . אם …

• 13 תגובות
    • 892 צפיות
  7. איזה מאוררים של 92 מ''מ הכי יעילים ושקיטים ל-P150 ? לינק לדיון לגבי מארז http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232710.0

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  8. Started by yaniv76,

המפרט שלי: q6600 gtx560ti gigabyte p35-s3g 4g ram מאז שהתקנתי וינדוס7 הלכו לי כול הביצועים (מבחינת FPS לפחות,לא משנה מה לא עשיתי אני לא מצליח לשפר) ככה שאני יודע שהבעיה היא במעבד כי גם שהיה לי gtx260 ואז קיבלתי את 560ti לא קיבלתי עוד FPS (במשחקי COD שהדבר הכי חשוב זה FPS גבוה ולא גראפיקה). אז בעצם ..איך עושים OC ?? לא מצאתי פה שום מדריך בסיסי. אני רוצה לקנות קירור (שיתאים ללוח אם הישן שלי) ולעשות OC למעבד. אמרו לי שכדי קודם לעשות בלי לקנות קירור ואז אם צריך לקנות. אבל בתכלס..אם איזה תוכנה אני בודק את המאמץ של המעבד וכול החרטא הזה? ואיך בתכלס אני מעיץ את הביצועים שלו .?? תודה

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  9. אחרי 3 שנים של שימוש 24/7 במחשב, הגיע הזמן לעשות תחזוקה מחשב. לנקות, לגרד אבק ולפרק את הקירור מים לצורך כך. הקירור יושב על מעבד וכרטיס מסך יעודי GTX 260 של DANGER DEN. אז השאלה העיקרית - האם יש איזשהו סדר לריקון מים, בלי שהם ישפכו? איך מפרקים צנרת בלי להשפריץ על הכל? עם מה מנקים את הצנרת מבפנים? יש צורך לנקות את המשטח של המעבד ולפרק את תושבת נחושת הכרטיס מסך? נ.ב. אולי יש מדריך מסודר לכל השאלות שלי שאני לא ראיתי? תודה.

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  10. אני קונה מחשב חדש בעוד חודש, ואני מתחלבט בין 2 לוחות אם. Gigabyte K8NF-9 MSI K8N Neo4-F הבנתי ששני הלוחות מציגים אותם ביצועים, אבל שה- MSI מגיע ליכולות יותר טובות באוברקלוק (ונוסף על כך מגיע עם באנדל של חוטים מעוגלים). הבעיה שלי היא ששמתי לב שגופי הקירור של זלמן אינם תומכים בלוח זה (לא מופיע בטבלת התאימות ללוחות אם באתר של זלמן). היתרון של ג'יגהבייט זה שהקירורים של זלמן מתאימים לו ויאפשרו לי הצלחה יותר טובה באוברקלוק, למורת שאני מעדיף אל הלוח של MSI. א. האם מישהו מכיר קירור למעבד שיאפשר לי הצלחה טובה באוברקלוק (תקציב עד 200 ש"ח.. אפשרות לחריגה של גג 250) שמתאים ללוח של MSI? ב. אם אין קירור, עדיף לי לקחת את הלוח של ג'יגהבייט ולהוסיף לו קירור של זלמן?

• 14 תגובות
    • 892 צפיות
  11. Started by X-Gamer,

עשיתי OC ל-MX 440 של XFX הוא עומד על 330 לליבה ו-320 לזכרונות ושאני משחק בדום 3(רק בדום 3) הגדרות Low No AA No AF 640*480 בהגדרות מתקדמות מופעל רק Bump Map ו Shedows ושאני משחק איפה שאני עושה אור עם הפנס יש נקודות שחורות כאלה זה אומר שאני צריך להוריד תמהירות?

• 10 תגובות
    • 892 צפיות
  12. Started by Mr.Angel,

יש לי שאלה בקשר לאוברקלוק על Nvidia GeForce 2 MX 100\200. יש לי את הכרטיס הנ"ל ומעבד Intel P3 450Mhz. עכשיו רציתי לדעת מה מהיריות הבסיס של כרטיס זה וחשוב יותר, רציתי לדעת עד איזו רמה של אובר קלוק אני יכול להגיע איתו. אני רוצה לעשות לו את האוברקלוק הכי גבוה שאפשר לעשות לו אבל שיישאר יציב כמו שהיה. זה אפשרי? איך? תודה.

• 10 תגובות
    • 892 צפיות
  13. היי, אני עומד לקנות מחשב ורציתי לקבל המלצה על מארז מאוורר ושקט. בניגוד לרוב החבר'ה כאן אני לא מתכנן כרגע OC, אז אני לא זקוק למשהו מפוצץ. סתם מארז שיהיה טוב, רצוי לא יקר, מאוורר כמו שצריך, והכי חשוב: שקט ! (אני רוצה לא לשמוע אותו כשאני הולך לישון והוא ליידי...). הציעו לי גם להחליף מאוורר על המעבד כדי שיהיה קצת יותר קריר ובעיקר כדי שיהיה שקט יותר. יש המלצות על משהו כזה? (סדר גודל של 200 ש"ח. זה לא בשביל OC או משהו אז לא צריך קירור מאסיבי מידי). וכמובן, פרטים על המחשב: מעבד: ?Athlon 64 3000+ (S-939)? לוח אם: Gygabyte K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) כרטיס מסך (אני לא יודע אם זה רלוונטי): 6600GT 128MB DVI,TV,PCI-E? של Gygabyte כל המלצה תתקבל בברכה, תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 892 צפיות
  14. שלום יש לי 5850 ויש לי צוואר בקבוק רציני בגלל המעבד שלי. עשיתי לו אובר קלוק וכל פעם אני מקבל מסך כחול מסיבה אחרת. זכרון+HDD תקינים כרגע אני עומד על 3.8 GHZ ועל 1.4V הורדתי את המתח ל 1.35 ועדיין אותה הבעיה. הכרטיס מסך נעול על 100HTZ והזכרונות בתדרים של 960MHZ (באוברקלוק אוטומטי מ800MHZ) מה יכולה להיות הסיבה לקריסות האלה?? לא רק במשחקים , גם שהמחשב רק עולה הוא קורס לפעמים.

• 6 תגובות
    • 892 צפיות
  15. Started by Omer DA,

תכננתי לרכוש גוף קירור למעבד ואז שמתי לב באתרים שונים שיש בעיה מיוחדת עם לוח האם שלי (ABIT IP35-E) עקב הגובה של גוף הקירור של הציפסט,ושאפילו הfreezer 7 pro לא נכנס בו,השאלה שלי היא כזו,האם ניתן להחליף קירור לציפסט,או לפחות לחתוך חלק ממנו כדי שהגוף יכנס? הנה סרטון של בחור עם הלוח שלי עם הבעיה:

• 4 תגובות
    • 892 צפיות
  16. בעיקרון כבר הגעתי לחלק ששם אני משנה את המהירות של המעבד...אבל משומה אני לא יכול לשנות אותה....היא לא באפור כאילו "לקריאה בלבד" היא בלבן אבל אני לא יכול לשנות אולי צריך לעשות כמה פעולות בלוח אם לפני...? מי שיודע איך לעשות או שיש מדריך או תוכנה שעושה OC למעבד שיביא... תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 891 צפיות
  17. Started by gigabot,

היי, הכל יופי חוץ משNVFLASH אומר לי שהוא לא מוצא כרטיס של אנוידיה, ניסיתי כמה גרסאות, הכל עם DOS סבבה מה אני צריך לעשות? עשיתי תשורה, nvflash -f וההמשך. תודה רבה לכל העוזרים

• 11 תגובות
    • 891 צפיות
  18. ככה: או ככה: ואם אפשר הסבר, אז תודה עריכה: אני שם 2 מאווררים על הקירור

• 8 תגובות
    • 891 צפיות
  19. Started by lubian,

שלום לכולם. אני עשיתי OC למעבד שלי Q6600 לתדר 3200 לפי מדריכים שמצאתי וגם ראיתי ביוטוב איך לעשות את זה. מהתחלה חשבתי לא לגעת במתח, אבל זה נפל לי בבדיקה של prime95 אחרי שעה וחצי, אז העלתי מתח ל1.325 והרצתי prime 95 שוב למשך 24 שעות והכל היה יציב. עכשיו השאלה: זה אמור להשאר בתדר הזה כל הזמן אן שיש אפשרות כמו שהיה קודם שכשמעבד לא במאמץ הוא מוריד תדר עבודה שלו. וכמו שהבנתי זה קשור לאופציה של EIST שאיכשהו נעלמה לי מהגדרות בBIOS, לא נמצאת באותו מקום שהיתה קודם. אם כבר פתחתי נושא, אז תאשרו לי בבקשה שעשיתי הכל נכון והכל תקין. בעיקרון טמפרטורות לא ממש השתנו מסטוק. היה 33, עכשיו 35, במאמץ היה כ62, עכשיו כ65. VID-1.300 VCORE-1.312 שבמאמץ יורד ל1.296. זכרונות הם מסוג CL4 ב2.1V, אז ג…

• 4 תגובות
    • 891 צפיות
  20. Started by ScreameR,

יש לך 120 ש"ח ואני צריך מאוורר ל Tornado G2 MX200 עכשיו... חשבתי על קריסטל אורב.. אבל ראיתי טייגר משהו.. אני מבולבל... אני צריך המלצות דחוף

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  21. אז קניתי מחשב חדש, וגם מארז חדש. המארז הוא Enermax CS-10181, שיש בו מקום ל 7 מאווררי 80mm. המארז הגיע ללא מאווררים, כרגע יש לי 4 מאוררי SF2 שיכולים לשמש כמאווררים למארז, אולי בעתיד אני יוסיף עוד. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לסידור שיניב את הטמפרטורות הכי נמוכות לפי דעתכם. אז אני יתן לכם שרטוט ( דיי עקום למען האמת ;D ) שעשיתי ואתם תייעצו לי בבקשה איפה לדעתכם כדי למקם את המאווררים, ואת הכיוון של כל מאוורר - מכניס או מוציא אוויר. הנה צילום של המארז שאולי יעזור לכם יותר להבין איך הוא בנוי..

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  22. שלום, ניסיתי לחפש בכמה אתרים של חנויות את המאורר הזה ולא מצאתי את המאורר בגירסת ה 800 RPM, מישה יודע היכן ניתן להשיג אותו ? תודה

• 2 תגובות
    • 891 צפיות
  23. Started by stasgl85,

סיימתי לעשות OC הרצתי בדיקות והכל יציב רק שמתי לב לדבר הזה: http://img823.imageshack.us/i/11022011125418.png/ בSPD tRC מראה 30 ואצלי זה מראה 52 מה לעשות להוריד ל30 או להשאיר כמו שזה? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  24. שלום, אני מעוניין לדעתאם Stock HSF של מעבד בC2D יכול לעבוד בצורה שוטפת בטמפ' נמוכה (בהתחשב בכך שהמארז מקרר טוב מאוד) ובנוסף האם הוא מסוגל לעבוד תחת OC ? לאיזה טמפ' אני יכול לצפות בערך ? טמפ' חדר: 20 מעלות טמפ' צ'יפסט: 24 מעלות

• 8 תגובות
    • 891 צפיות
  25. שלום, יש לי היטסינק של מעבד Celeron Tualatin שאני לא משתמש בו. חשבתי לשים אותו על הכרטיס מסך בשביל לשפר את המהירות המקסימלית של ה OC. איזה דרכים יש להלביש אותו על הכרטיס מסך? (GF4 Ti4400 או Radeon 8500)......... תודה.

• 12 תגובות
    • 891 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.