עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by The-Q,

ברשותי פנטיום 1 ישן שברצוני להפעיל. הבעיה היא, שחסר מאוורר. הצלחתי להשיג מאוורר של אינטל, אך alas, הוא בעל 3 פינים - אחד שחור, באמצע צהוב, והאחרון ירוק, ועל הלוח יש חיבור למאוורר עם 2 פינים. האם יש דרך להפעיל את המאוורר בכל זאת? כל פתרון, כולל התעסקות, חפירה ופיתרונות מאולתרים יתקבלו תודה.

• 8 תגובות
    • 728 צפיות
  2. Started by Night_Fox,

אז ככה עשיתי OC מ 1800MHZ עד 2000MHZ ובFSB היה לי 186MHZ אז העלתי אז זה ל206 לחצתי אישור ואז המחשב עלה וזה התחיל לצפצף לי ולא רצה לעלות הפעלתי מחדש הורדתי ב15 ל 190 ועכשיו הכל בסדר הטמפ של המעבד היא 49 ואמרו לי מותר עד 55 ולא יותר שזה מאוד גבולי יש למשהוא מושג למה זה צפצף ולא עלה לי והאם כדאי לי להעלות את זה בעוד 5 MHZ?

• 8 תגובות
    • 699 צפיות
  3. שלום. שבוע שעבר שידרגתי את המחשב. המפרט הוא כזה : athlon 64 3000 msi platinium nforce 3 הקירור שהורכב על המעבד הוא ZALMAN CNPS7000B-Cu . הורדתי את התוכנה Motherboard monitoring ( MBM , ולהפתעתי הטמפרטורות היו גבוהות למדי. 50 מעלות + הייתה הטמפרטורה על המעבד. והטמפרטורה במארז הייתה 47. איך זה יכול להיות שעם קירור כזה איכותי הטמרפטורה במעבד כל כך גבוהה ? האם היה צריך להתקין גוף קירור מתחת למאוורר ? אני ממש לא מבין בנושא הקירור, אז אשמח אם תעזרו לי בנושא הזה. אם הפתרון הוא לקנות קירור יותר איכותי וטיפה רועש, אז אין בעיה. אבל שלא יהיה רועש מידי כי נמאס לי מהרעש. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 784 צפיות
  4. קניתי מחשב חדש: P4 3000 512K Abit IC7-G 2* A-DATA 512 MB DDR 400 WD 160 GB S-ATA Thermaltake Silent PerwPower 420W Active PFC Chenbro Xpider - עם מאוורר אחד מאחורה של 120MM כשאני בודק ב- AIDA 32 את הטמפ' במחשב שלי זה מה שאני רואה: MotherBoard : 42 CPU : 57 AUX : 34 ואני לא עושה שום אוברקלוקינג והמחשב שלי לא עושה כלום, חוץ מזה שאני באינטרנט ובאימיול. יכול להיות שהתוכנה מראה לי טמפ' לא נכונות? (לא נראה לי כ"כ..) מישהו מכיר את המארז שלי ויכול לייעץ לי? יש בקדימה מקום לעוד מאוור 80MM, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך נגישות לבחוץ כי יש שם את קדמת המארז ואם אני שם מאוור 80 אז איך כדאי לעשות זאת? כך שימשוך אויר לתוך המארז ותהיה זרימה או להיפך שגם הוא יוציא?

• 8 תגובות
    • 691 צפיות
  5. Started by CybeR_CoM,

אני רוצה לעשות משהו שמצריך ממני לדים. עכשיו יש לי 2 אופציות: לחבר ל5V של הספק או ל12V שלו את הלדים, אני צריך לחבר בסה"כ 6 לדים. איך אני מחשב איזה נגד אני צריך? ואיך לחבר אותם? הלדים צורכים 2.7V תודה.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by 3gh,

שלום . אני חושב שיש לי בעיית התחממות במחשב , יש לי על המארז מדדים כאלה שמראים את הטמפ' ויש 3 מצבים , מצב ראשון מראה לי 37.8 מעלות , מצב שני 41 מעלות ומצב שלישי 43 כל זה שהמחשב במנוחה. שאני משחק במשחקים זה מגיע לי לפעמים בסביבות ה50 או 40 גבוה (47-49) ניקיתי את המחשב שלי מאבק ניקוי יסודי זה עזר קצת אבל עדיין זה נראה לי חם מידי. בכל מקרה המחשב שלי זה : gforce 6800 gt 256 mb amd 64 bit 3200 1 gb ram יש לי 4 מאווררים במארז , בבקשה עזרו לי מה אני אמור לעשות? האם להוסיף קירור מים? או בכלל לשדרג את מערכת הקירור? נ.ב אני לא עושה אוברקלוק ולא יעשה בעתיד..

• 8 תגובות
    • 677 צפיות
  7. הכותרת אומרת הכל.

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  8. Started by Hellcat,

היי חברה מה קורה? חיפשתי וחיפשתי וחיפשתי ועכשיו מצאתי. http://www.asetek.com/default.asp?showPage=startside.asp&contentSection=2 (03-L-1249 03-L-1250 03-L-1251 03-L-1252 XTREME KITS [Xtreme DUAL Radiator] CPU/VGA/ Chipset Power kit KT12A-12VX ) הבעיה עכשיו היא האם זה תומך במה שיש לי אז במעבד זה תומך. סבבה. אבל האם זה תומך בNvidia Nforce4? או ב Sapphire X800GTO2 PCI-e? האם מישהו יכול לעזור לי? תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by J.a.C.k,

השגתי סינקים למוספטים ללוח שלי ולשאלה אפשר להדביק אותם עם דבק מגע? או שצריך משהו אחר

• 8 תגובות
    • 561 צפיות
  10. כמה מאווררים מומלץ שיהיה במארז?

• 8 תגובות
    • 669 צפיות
  11. Started by leyaniv,

עשיתי ל E6600 שלי המהרה (סימלית) ל 3ghz כלומר 333fsb שמתי לב שהלוח העלה את המתח של המעבד אוטומטית מ 1.2V לכמעט 1.4V האם יש צורך בכל כך הרבה מתח? האם כדאי להוריד ידנית? הטמפרטורות שמוצגות בצילומים הן במנוחה. תודה! [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 635 צפיות
  12. אוקיי אז ככה: המחשב שלי בן ~חצי שנה בערך.. מפרט אפשר לראות בצד.. מזה כמה זמן שהמאוור האחורי שבא עם המארז (6A19) לא עובד. בהתחלה,לפני שהוא הפסיק לעבוד קליל, הוא היה מציג נתונים מטורפים לSPEEDFAN ולBIOS, כל מיני קפיצות לא הגיוניות למספרים כמו 300,000 וכו'. מאוחר יותר הוא לא היה מתחיל לעבוד כשהדלקתי את המחשב ורק אחרי "פוש" ידני קטן הוא היה מסתובב ועובד כמו שצריך. בשלב כלשהו הוא פשוט הפסיק לעבוד. אם אני מסובב אותו קצת עם האצבע הוא ממשיך להסתובב עוד קצת, אבל זה נראה כאילו הוא פשוט לא מקבל מתח מהמעבד.. או שאולי החיישן שלו הלך? דחפתי אותו לתוך הכרטיס מסך, כי ממש חם שם, וכלום. יש לציין שהוא כן מזוהה ע"י הBIOS, ושאם אני מסובב אותו קצת עם היד המהירות שלו שם עולה מ0 לקצת יותר.. לאחר…

• 8 תגובות
    • 631 צפיות
  13. שמתי לב(מפרט כתוב) שאני מצליח להעלות את הזכרונות הרבה יותר מהליבה,כלומר הליבה מגבילה אותי מהר יותר מהזכרונות. השאלה שלי היא מה נותנים המהרת הזכרונות לביצועי הכרטיס במשחקים? ועוד שמתי לב שהורדת הליבה מעט מאפשרת לי עוד להעלות את הזכרונות. העלאת מתח מהביוס לכרטיס מסך מעלה מתח לליבה?לזכרונות?או לכלל הכרטיס?

14. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_141_168_1052&products_id=4502 נועדה לקרר גם את הצי'פסט גם את ה VGA וגם את מעבד ... אשמח לחוות דעת...

• 8 תגובות
    • 525 צפיות
  15. Started by hagai-,

כרגע יש לי את המאוורר שקיבלתי עם המעבד שזה ה Spire SuperRock אני כרגע עומד על 52-53 מעלות בממוצע. (amd xp 1800) אני מתלבט האם לקנות את ה AX7 ולהרכיב עליו את המאוורר של ה Spire או לקנות את הVolcano 7+.

• 8 תגובות
    • 945 צפיות
  16. Started by bigshow,

המאורר הקטן שנמצא על הלוח אם שלי מתחיל לעשות רעש חזק אפשרי לשמן אותו כמו במדריך או שכדאי כבר להחליף אותו ? :-\

• 8 תגובות
    • 765 צפיות
  17. מפרט:

• 8 תגובות
    • 892 צפיות
  18. Started by king of the kings,

שלום לכולם.. אני מחפש קירור לכרטיס מסך שלי, בשביל אוברקלוק... הכרטיס מסך שלי הוא: msi nx6600gt 128mb (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=NX6600GT-TD128E&class=vga) וחשבתי אולי אני ישים את הקירור של thermaltake שהוא.. : http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm האם הקירור מתאים לכרטיס מסך שלי..?? והאם הוא טוב לאוברקלוק?? תודה מראש לכל העוזרים..!!

• 8 תגובות
    • 669 צפיות
  19. Started by nadav1379,

אני רוצה לדעת אם כל אחד יכול להשים קירור מים כי אני ראיתי שלכל הכרטיסים יש צינורות במקום מאוורר ובמקום מאורר על המעבד יש צינורות ועוד דברים כאלה השאלה שלי אם אני יכול להשים קירור מים למחשב שלי או שאני צריך לשדרג את כל הכרטיסים שלי לכאלה אם צינורות במקום מאורר ואם יש את כל דגם של כרטיס מסך וכו' אם צינורות או שצריך דגם מיוחד

• 8 תגובות
    • 864 צפיות
  20. פשש איזה יפה העיצוב החדש 8) (הוא חדש, לא ? P:) טוב שמעו אנשים, אני לא ממש מעודכן, ואני מעוניין לדעת איזה קירורים טובים לאיזה מעבדים יעני רשימה של היטסינקים (לא רק הטובים ביותר, כדי שאני אדע גם מה לא טוב) ל P4, AXP, A64. תודה רבה רבה רבה (: ועוד משהו, אפשר הסבר על קירור גז ? או לינק למאמר (עדיף בעברית) כי אני לא מבין למה הכוונה, גם אוויר זה גז...

• 8 תגובות
    • 589 צפיות
  21. Started by Big_Guy7,

אם אפשר תגידו לי בבקשה אם איך שסידרתי את המאווררים במארז זה בסדר. מאוורר קדמי-->מכניס. מאוורר בצד->>מכניס. מאוורר מתחת לכרטיס מסך-->מעיף כלפי מעלה. 2 מאווררים אחוריים-->מוציאים. מאוורר עליון-->מוציא. זה בסדר? עריכה: חחח הרבה מאווררים יש לי =] .

• 8 תגובות
    • 668 צפיות
  22. Started by hunterr12,

הכרטיס מסך שלי ממש רותח מה אני צריך לעשוות..? כבר הוספתי מאורר וניקיתי הכל.. מה אפשר לעשות..?

23. Started by b_e_n_i,

שלום.. אני באמצע אובר קלוק.. אז הינה הבעיה.. עשיתי תתזמונים של הזכרונות להכי נמוכים שאפשר.. העלאתי בעשר מגה הרץ הכל היה טוב ויפה והראה עשיתי אובר קלוק.. אבל שאני חוזר להעלאות שוב ..אני מעלה בעשר ושאני חוזר לווינדוס זה מראה שהמצב נראה כמו מקודם ולא אחרי הפעם השניה.. כאילו העלאה הראשונה נשמרה אבל האחרונה לא? מישהו יכול לעזור? דחוף..תודה.. לוח MA785GMT-UD2H של גיגהבייט.. ומעבד של איי אמדי X4 620.. אם צריך עוד מידע תגידו.. תודה. :nixweiss:

• 8 תגובות
    • 989 צפיות
  24. לא הבנתי אף פעם את הקטע של האוברקלוקינג, הרי מערכת קירור סבירה לכרטיס מסך, נגיד כזאת עם מים, עולם כ-200 שקל לא? אז האוברקלוקינג שתעשו עם הקירור הזה, לא ייתן בדיוק אותם ביצועים כמו כרטיס מסך באותו תקציב כולל הקירור?

• 8 תגובות
    • 590 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.