אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
המחשב שלי קצת רועש וגם חם מאוד בימים האחרונים 2 הליבות של המעבד מגיעות ל65 מעלות במאמץ והכרטיס מסך מגיע לסביבות ה-78 מעלות לפעמים במאמץ מלא.... יש לי שתי מאווררים 80 מ"מ רועשים של raidmax שבאו לי עם המארז (raidmax cobra) שאותם אני רוצה להחליף או להשתיק איכשהו, אחד מהם זורק אוויר על הHD ואחד מכניס אוויר מאמצע החלון בצד וזה יוצא מול הקירור של המעבד (Zalman 7700Cu) שבו יש מאוורר שמכניס אוויר. בנוסף יש לי מאוורר שקט של AC שמוציא אוויר והוא נמצא בחלק האחורי העליון של המארז. התקציב שלי הוא 100 שקל בערך עם אפשרות של חריגה אם זה כל כך משמעותי... האם לשנות את המיקומים של המאווררים? איזה מאווררים להוסיף? האם הוספת מאוורר 120 מ"מ לכרטיס מסך (radeon x1800xl) שיכניס אוויר יעזור …
-
- 11 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אוקי אז באיזה מחשב רגיל פנטיום 4 היתה לי איזה בעיית התחממות של המעבד משהו בסביביות 60 מעלות אז נקיתי את צלעות הקירור ושמתי משחה טרמית חדשה אך משום מה אחרי שהחזרתי הכל המעבד קפץ ל 90 מעלות + וכמובן שאיני יכול להפעיל אותו ככה ואינני מודע למה הוא עושה את זה !! לכן פניתי אליכם אנשים ! מה דעתכם למה זה קורה ומה עלי לעשות בשביל לפטור את זה ? !! תודה !
-
- 10 תגובות
- 887 צפיות
-
-
כבר יומיים שאני מחפש הבדלים בין הזכרונות (עבור OC ) הבנתי שזכרונות CL4 טובים (חפירה בפורום) אבל ישנו הבדל רציני במחירים וחברות רבות השאלה איזה סוג יותר טוב ואם עם זכרונות G.Skill 4GB Kit DDR2 800Mhz F2-6400CL5-4GBPQ אוכל לעשות OC ? המפרט שלי Intel Core 2 Quad Q6600 Box Corsair VX 450 Watt Gigabyte GA-P35-DS3L P35 CHIPSET זה הדבר היחידי אשר עוצר אותי לפני הקנייה של המחשב תודה רבה לעוזרים ויום טוב
-
- 6 תגובות
- 887 צפיות
-
-
זקוק לקירור למעבד שיהיה קירור טוב ושקט כמה שיותר לצורך העניין נעמיד תקציב של עד 350 שקלים? תנו לי קירור אחד שמתאים ל Q9950 וקירור אחד שמתאי םל I7 או שזה לא משנה והכל תואם להכל? ( לכל קירור בנפרד תקציב של 350) וזקוק לקירור למארז שלי CM690 נראה לי יש שם 2 מאוררים שברצוני להחליף למאווררים טובים יותר ושקטים יותר לכל מאורר תקציב של 100 שקלים אני רוצה את הטוב ביותר שיש לכם. תודה
-
- 8 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אהלן קיבלתי את המחשב ואני נכנס לSPEEDFAN ובGPU רשום 0 וככה זה קבוע מישהו מכיר את הבעיה ? יש דרך לדעת את הטמפרטורה ?
-
- 14 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לוח אם MSI P45 Platinum (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Platinum_(HC_Edition)&class=mb) מעבד: E8400 זכרון: 4G של GAIL מהירות 1066 כשאני מעלה את המחשב, במצב ה POST הוא מראה לי 4G זכרון במהירות 800. שיניתי ב BIOS את הערכים ועכשיו הוא מראה לי 1067 זה תקין? למה אין 1066? מה אני צריך לעשות בשביל שהוא יראה לי 1066 או ש 1067 זה בסדר?! לגבי המעבד, הערך שיש למעבד ב BIOS הוא 333 (שזה 3000mghz), שיניתי את הערך ל 400 (שזה 3600mhrz) בצעתי שמירה (F10), ומאז המחשב לא עלה לי. כל הזמן היה מאתחל את עצמו, לא מגיע לשלב של ה POST בכלל ושוב מאתחל את עצמו. עשיתי איפוס ל CMOS וה BIOS חזר לאיפוס. מה אני צריך לעשות בשביל לעשות OC למעבד שלי? לאיזו מהיר…
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי את המחשב שלי, ולמרות שזה בערך המחשב העשירי שאני מרכיב לבד, אף פעם לא הרגשתי בטוח בנוגע להדגרות השונות בביוס. חלק מההגדרות מאוד פשוטות להבנה, אבל חלק מאוד לא ברור, וגם ההסברים בחוברת של לוח האם לא מסבירים כלום. בכל אופן, המפרט שלי הוא: i7-3770k asus p8z77-v pro 2x corsair 8gb 2133mhz psu corsair 650w samsung ssd 840 pro 256gb corsair H80i AMD firepro 5800v case: corsair graphite 600 בהתחלה עשיתי OC ל 4.5, אבל ראיתי במבחני ביצועים בתוכנה שאני עובד איתה (זה מחשב לעבודה. אני עובד על תוכנת solidworks) שההבדל בין 4.5 ל 4.2 הוא די זניח בביצועים ולכן הלכתי על בטוח. אני גם לא רוצה מחשב רועש ולכן גם הקירור של המעבד וגם המאווררים במארז מכוונים על מהיר…
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
המפרט שלי: מארז: SilverStone Sugo SG06-LITE לוח : (GIGABYTE GA-Z77N-WIFI (LGA1155 מעבד : i5-3570K כרטיס: גראפי: Sapphire 5670 1GB GDDR5 HDMI אני חושש שהמאורר של ה CPU לא מספיק והמגבלה לגובה המצנן למארז הוא 80mm . מבקש עזרה למצנן טוב (אין מגבלה כספית) תודה. - - - תגובה אוחדה: - - - קישור למארז: http://ksp.co.il/?uin=19999&buy= קישור ל PSU 450W: http://ksp.co.il/?store=KSP03&uin=20005
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
אז כן, הכרטיס שברשותי לא נמצא בחזית הטכנולוגית ובכל זאת.. ברירת המחדל של מהירות המאוורר היא 40% ניסיתי להשתמש בתוכנות כמו evga ו RIVA TUNER אבל זה לא מצליח.. חוזר חזרה ל-40%.. מה בכל זאת אפשר לעשות?
-
- 10 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אהלן , אני מחפשש להחליף את המאווררי סטוק של הSumo 5115 (נקרא גם Aurora 570 ) למשהו שיהיה שקט אך גם ידחף יותר אוויר . ראיתי את הSFlex , האם הם מתאימים ? תקציב : 250 ש"ח ל3 מאווררי 120
-
- 5 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ עמכם על סידור המאווררים במארז לזרימת אוויר וקרור אופטימלי, משום שאני עצלן מדי להחליף כל פעם את המיקום ולבדוק טמפ'. ;D כרגע ברשותי 2 מאווררי 120מ"מ, 2 מאווררי 90מ"מ ומאוורר 80מ"מ שקט אחד. כאמור חשבתי על הרעיון הבא: 1290 מקדימה מכניס, 120 מאחורה מוציא, 2 מאווררי 90 מלמעלה מוציאים, וה-80 ישב בצד השני על איזור המעבד ויזרוק עליו אוויר קר. הצעות טובות יותר? יש לי אפשרות לקנות מאוורר 120 נוסף, אך האם יש טעם וצורך לבזבז 50 שקל? תודה!
-
- 5 תגובות
- 887 צפיות
-
-
הלוח מגיע עם חורים לקירור 775 כך שמבחינת החורים אין בעיה.. אבל הרי לכל לוחות ה-P55 יש מן פלטת מתכת שמחזיקה את הסוקט מתחת ללוח, ה-backplate של ה-True120 לא תתנגש בה?
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום רב, לאחרונה רכשתי מחשב עם מארז של fractal design r4, המארז שקט וקריר מאוד אבל בכל זאת חשבתי להוסיף לו עוד מאוורר או שניים. בעקרון אני מחפש מאווררים שיהיה אפשר לשלוט עליהם כמו במארז עם הסוויץ' 5,7, או 12 וולט. עדיף שיהיו שקטים כמו אלה שבאו עם המארז, התקציב הוא 100 ש"ח לכל מאוורר לכל היותר עדיף פחות כמובן הגודל המבוקש הוא 12 או 14, אחד שיכניס אוויר והשני שיוציא. נ.ב. יש אפשרות לחבר מאווררים כך שהסוויץ' שבמארז ישלוט עליהם גם?
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
בגדלים של 80 עד 120מ"מ. אני מבין ש Zalman כבר לא מובילים בתחום?
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום יש לי את הלוח הזה וקירור מעבד זלמן. כשהמעבד חם, אני צריך לחזק מאורר זלמן שלי ידנית. מדוע מאוררי מארז לא משנים סלד לפי מעבד גם כן ותמיד במהירות מינימלית? יש שליטה? תודה יהודה
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם נשבר לי הפלסטיק שמחבר את הקירור ללוח אם (ללוח אם תוצרת GIGABYTE ) המעבד AMD Phenom 2- 720 ניסיתי להדביק בחזרה את החלק שנשבר אבל גם אפוקסי וגם דבק תעשיתי (אחד אכי חזקים ) לא הצליחו לעשות את העבודה אז מה שנשאר לי לעשות זה לקנות קירור עים תושבת מברזל (לא מצעתי בשום מעבדה שיש את הפלסטיק הזה) הקירור שעומד אצלי הוא OCZ Vendetta 2 מה שחשוב שיהיה שקט יחסית המעבד עבר OC קטן תקציב: 150-250 שח
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
זה המפרט שלי מעבד Core i7 920, s1366, 8MB לוחות אם P6T Deluxe V2 sLGA1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E זכרונות DDR III 1600Mhz 3x1GB Corsair XMS3 Triple Channel כרטיסי מסך HD 4890 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E מארזים Cosmos 1000 ספקי כוח Cougar 700W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular קירור mugen 2 עכשיו אני רוצה להביא את המעבד שלי ל 4גיגה ארץ + ושיהיה בטמפ' טובה לא לעבור את ה 70 הוא על oc ל 3.8 עם מוגן 2 טמפ מקס היא 90 ואני רוצה להיות בראש שקט אז יש עכשיו כסף חשבתי לקנות מערכת קירור מים למעבד מישהו יכול לבנות לי משהו טוב אין בעיה של הזמנה מחול
-
- 3 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, כיצד אפשר להפעיל מאורר של מארז מחוץ למארז ללא חיבור למחשב עובד? אם יש צורך בכך יש ברשותי ספק 300W של HEC בשביל זה. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות קיט של קירור מים יד שניה. בהמפרט של החברה כתוב שלמשאבה יש אורך חיים של 20000 שעות משמע כמעט 3 שנים והאיש שאני קונה ממנו אומר שזה היה בשימוש בערך ככה (כלומר אני מעריך שזה לא היה דולק 3 שנים ברצף) אבל עד כמה הזמן שהחברה מציינת על אורך החיים של המוצר הוא באמת קרוב לאמת כלומר נגיד שעבר על המשאבה 18000 שעות האם עוד 2000 שעות היא תשבוק חיים או לא? בתודה עידו
-
- 10 תגובות
- 886 צפיות
-
-
לאחרונה זכיתי במערכת קירור למעבד Cooler Master HYPER 212 בהגרלה שהיתה פה באתר (מתנת TMS) לאיזה מארז הוא מתאים? חשבתי על: CoolerMaster CM 690 או ANTEC Three Hundred ATX Mid Tower Gamer או כל מארז אחר, אני לא עובר את ה 350 שקל למארז, אין משמעות ליופי חיצוני, רק לאיכות טובה (קירור ונוחות) יש לציין שיש לי איזה 4 מאווררים ממחשבים קודמים שאני יכול לשים, זה יוזיל את עלות המארז וזה חשוב לי מאוד. עדיפות למארז עם 4 מקומות לכוננים אופטיים (בא לי להכניס שם כוננים שנשארו לי ממחשבים קודמים... ;D) (דרך אגב היתה לי התלבטות לאיזה פורום להכניס את השאלה,אוברקלוקינג וקירור או מארזים וספקי כח)
-
- 11 תגובות
- 886 צפיות
-
-
אז ככה, נפתח יפה בשלום וניגש לעניין תראו אני בעל מעבל 1.8 p4 northwood ואני מריץ אותו @ 2.0. אבורקלוק קלוש, ואחר ולא בא לי להסתבך עם רכישת מאוורר חדש או קירור זה או אחר. (בקיצור כל הפרטים הנחוצים ראה מפרט.. ) בכל מקרה אני לא חש שיפור בביצועים עם בכלל, ועליית הטמפרטורה אינה משמעותית ? ה 200 MHZ האלו בכלל יכולים לעשות את ההבדל ? ואם כן איך אני יכול לראות זאת ? ומה בעצם המיטב שאני יכול להוציא מהמעבד הזה אם בכלל :-\ מרחף לו עם סימן שאלה על הראש בעודו מזמזם בכנפייו, חוזה והוזה על תהייה מדוע ולמה, חותם בזאת את הודעתו איש הזבוב
-
- 11 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום אני קצת חדש פה אז רציתי לשאול איפה אפשר לקנות דבק טרמי? וכמה זה עולה? תודה לכל מי שמתייחס
-
- 3 תגובות
- 886 צפיות
-
-
בסנסור1 הטמפרטורה 26 מעלות ובסנסור 2ו3 הטמפרטורה 77 יש לי מאוור 80 מ"מ שבא עם המארז ועוד מאוור פשוט על המעבד אז מה יותר הגיוני 77 או 66 מעלות?
-
- 12 תגובות
- 886 צפיות
-
-
יש לי שתי ציפסטים!(לפחות זה נראה ככה!) אחד מעל הכרטיס מסך שיש עליו היטסינק עם מאוורר, ושני בערך מתחת לזכרונות שאין עליו שום קירור ורשו עליו SIS 963! כשאני נוגע בו הוא רותח ממש(נראה לי איזה 60~ מעלות!) מה לעשות? זה בסדר או להשיג קירור ואם כן אז מאיפה?
-
- 10 תגובות
- 886 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך V8200 של אסוס ואני מתכנן לו OC ולכן החלטתי לקנות מאוורר חדש ולמרוח AS3 עליו, אז השאלה שלי היא שהאם זה בטוח להשתמש ב AS3 או לקחת משהו לא מוליך אולי כמו AS2 P.S יש לי כבר את AS3 אז בבקשה לא להכנס למחירים!
-
- 10 תגובות
- 886 צפיות
-