עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by melalex,

היי, אני חדש בפורום, אולי משהו יוכל לעזור לי .. קניתי מחשב חדש (בומבה!) ;D מעבד : FSB800 P4 2.4MHz זכרון: Gail DDR 512M (256x2) PC3500 433MHz לוח אם: Asus P4P800 דיסק קשיח: WD 80Mb 8M cache כרטיס מסך: ATI RAGE 128 pro 32Mb - די ישן כל השאר - לא רלוונתי .. עשיתי אוברקלוקינג, ומצאתי תופעה מעניינת : כאשר הזכרון שלי עובד במהירות 266 מגה-הרץ, אז אני מצליח להאיץ את המעבד ל-3.2GHz (ראה תמונה מצורפת) אבל כאשר אני משנה ב-BIOS את מהירות הזכרון מ-266 ל-400, אז אני מצליח להאיץ אותו רק ל- 2.51GHz אז אני לא יודע, מה יותק טוב: לעבוד עם זכרון 266, אבל עם מעבד 3.2GHz או זכרון 400 (Dual) ומעבד 2400.. ??? עזרו לי, בבקשה. אולי אני לא מבין משהו ?

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  2. קניתי את המאוורר הנפלא של זלמן, בעקבות התחממות יתר של המעבד . ברוב טיפשותי, לא מדדתי את הלוח והמארז, לוודא שיש מקום למאוורר כה גדול (130מ"מ). שמתי לב לבעיית המקום כבר שקיבלתי את המאוורר ופתחתי את המארז כדי להרכיב. ספק הכוח היה צמוד למאוורר הקודם (שהיה קטן בהרבה מזלמן), לכן נאלצתי לנתק את הספק ממקומו, לחבר את המאוורר החדש, ולהחזיר את הספק באופן כזה שהוא נמצא באלכסון למארז, כלומר משאיר כמה ס"מ בינו למאוורר, ונשען על חתיכת פלסטיק שתקעתי כדי שישאר באלכסון, מה שמשאיר פתח לא גדול במיוחד אבל עדיין פתח בדיוק מתחתיו. אני חושש שיצבר הרבה אבק בתוך המחשב בעקבות זה. לא כל כך בטוח שיש מה לעשות בנידון, אלא אם למישהו יש את הדגם 7000B ומעוניין להחליף עמי. שאו ברכה.

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  3. Started by NOVA,

ה 92 מ"מ וזה עם החיישן טמפ' ספסציפית. גם מבחינת רעש.

• 9 תגובות
    • 922 צפיות
  4. Started by Jack_g,

אהלן, אז ככה אחרי שראיתי פה מלא אנשים שעשות דברים פשוט סוף הדרך על החלונות שלהם, אז הושפעתי ועכשיו ברצוני לעשות גם משהו גומה. רעיון כבר יש לי את הכלים גם יש לי שהם מקדחים ו דרמיל חברת WOLF כן כן לא מקורי אבל למי יש כסף ;D עכשיו לשאלות: 1.על איזו מהירות אתם ממליתים לעשות את החריטה? 2.על איזה צד בחלון עושים את החריטה ?אם זה הקדצי או הפנימי(פונה לכיוון הלוח אם שבמארז). 3.אם עשיתם את החריטה עם הצינור או הדרמיל עצמו(מכיוון שהצינור מנמיך את הסל"ד אז אני לא בטוח שכדאי להשתמש בו). אודה לכם מאוד אם תענו על השאלות הנ"ל ואם בא לכם ממש לעזור לי אז תצרפו כמה תמונות של פרוויקטים שלכם שאפשר לראות פרטים של החריטה זה יעזור לי מאוד. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  5. שלום, יש לי קירור סטוק של intel למעבד, והוא מחובר כמו שצריך. עכשיו לפני כמה ימים המחשב התחיל להשמיע רעש מוזר. פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר לא מסתובב. נגעתי בו קצת ואז הוא התחיל לפעול והרעש נפסק. עכשיו לפעמים כשאני פותח את המחשב הכל רגיל, ולפעמים המאוורר פשוט לא מתחיל לזוז בלי נגיעה. בפעם האחרונה אפילו נגיעה לא הזיזה אותו, אז כיביתי והדלקתי ושוב נגעתי ואז הוא עבד. מה אני צריך לעשות כדי שהוא יתחיל להסתובב אוטומטית? (בדקתי את החיבור, הוא בסדר גמור ולא ניתן לחזק יותר) תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  6. Started by aviv5g,

מפרט: לוח אם : ASUS P5QC מעבד:E8400 כ.מסך:260GTX GAINWAR (3GB RAM (3*1 של סמסונג PC2-6400 קירור למעבד :ThermalTake Bigtyp14Pro CPU Fan ספק כוח :Enermax PRO82+ Series 525W מבחינת קירור מארז אני מסודר 4 מאוררים גדולים 2 עליונים 1תחתון ואחד בצד לכמה אתם חושבים שאני יכול להגיע מבחינת ביצועים

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  7. Started by Tasuooooo,

שלום לכולם, יש לי לוח אם MSI P45 Platinum (http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Platinum_(HC_Edition)&class=mb) מעבד: E8400 זכרון: 4G של GAIL מהירות 1066 כשאני מעלה את המחשב, במצב ה POST הוא מראה לי 4G זכרון במהירות 800. שיניתי ב BIOS את הערכים ועכשיו הוא מראה לי 1067 זה תקין? למה אין 1066? מה אני צריך לעשות בשביל שהוא יראה לי 1066 או ש 1067 זה בסדר?! לגבי המעבד, הערך שיש למעבד ב BIOS הוא 333 (שזה 3000mghz), שיניתי את הערך ל 400 (שזה 3600mhrz) בצעתי שמירה (F10), ומאז המחשב לא עלה לי. כל הזמן היה מאתחל את עצמו, לא מגיע לשלב של ה POST בכלל ושוב מאתחל את עצמו. עשיתי איפוס ל CMOS וה BIOS חזר לאיפוס. מה אני צריך לעשות בשביל לעשות OC למעבד שלי? לאיזו מהיר…

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  8. Started by liormor,

שלום וחג שמח! קראתי הודעות בפורום ואת הכתבה באתר על OC אני רוצה לבצע OC ממש קל אם אפשר בלי להזיז מתחים וכל מיני דברים מסובכים יש לי מעבד E6420 ליבה כפולה 2.13 לוח אם של ג'יגבייט 965PDS3 REV 3.3 רציתי להביא את המעבד ל 2.4-2.6 ברגוע האם זה אפשרי? תודה!!!

• 11 תגובות
    • 921 צפיות
  9. Started by mic,

למי כאן יש את הוולקנו ויכול להגיד לי עד כמה הוא מרעיש, האם זה מפריע לכם, ולאיזה סוג רעש הוא משתווה: מזגן/תנור?

• 12 תגובות
    • 921 צפיות
  10. ברשותי e5200@3.8Ghz-Freezer 7 pro DFI LANPARTY UT t2r p35 2X2GB Gskill DDRII 1066MHZ HK המערכת שלי יציבה על 3.8GHZ בלי הוספה של מתח לליבה בינתים,למרות שאני מתכנן להוסיף אולי מעט בכל מקרה כי מדובר בתדר גבולי מאוד... רציתי להדעת אם ביטול אפשרויות הC1E וEIST חשובות אחרי ביצוע האוברקלוק[כשהוא יציב] ולפניו.. אני יודע מהן האפשרויות הנ"ל ותכלס הדאגה היחידה שלי היא בזבוז מיותר של חשמל בידי המעבד. מדובר בהבדל משמעותי של צריכת חשמל בין אם האפשרויות הנ"ל עובדות או לא? כמו כן, יש טעם להשאיר אותן מבוטלות גם בגמר בדיקות היציבות,כשהמחשב עובד כראוי? ידוע לי שרצוי לבטל את האפשרויות לפני ביצוע ההמהרה בשביל יציבות בבדיקות, וזה מה שאני עושה. אבל נראה לי מוזר העיניין הזה.. באמת רצוי לבטלן או …

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  11. Started by LandRover,

ה VOLT MOD בוצע!! כרגע המערכת מים של TT BIGWATER אז אני לא מגזים במתחים. לגבי המתחים, אני לא ממש בטוח על איזה מתח אני עומד כרגע, החוטים הארוכים מוסיפים לי התנגדיות למדדיד. מחר אני אחבר ישירות ללא מעקפים כדי לקבל קריאות מדוייקות. מתחי המקור לפני המוד: GPU: 1.26 DDR: 2.16 מתחים אחרי המוד: GPU: 1.38 DDR: 2.30 כרגע אני על 740/1230, לא רוצה יותר, חבל שסתם ירתיח את המים שאר התמונות כאן ** תודה מיוחדת ל krits

• 9 תגובות
    • 921 צפיות
  12. Started by Crossair,

שלום חבר'ה, -האם AC FREEZER PRO REV 2.0 יכנס ב ANTEC P183 (לוח 1366 - GA-EX58A-UD3R) ? האם יש קירור שעדיף עליו (עד 250-200 שקל) ? - חשוב מאוד שיהיה כמה שיותר שקט. מתוכנן OC, לא יודע עד כמה כבד, אבל קירור טוב אף פעם לא מזיק. - אם אפשר לקבל המלצה על מאוורר 120mm למארז הנ"ל - שוב, שיהיה כמה שיותר שקט. לאחר חיפושים מצאתי את ה Thermaltake SilentCat 120mm (מסתבר שהוא עדיין קיים, יש לי אותו עכשיו על המעבד בA64 3200+), והוא עובד ב1600RPM על 16dba שזה הכי שקט שמצאתי - מישהו מכיר את המאוורר? אם למישהו יש המלצות למשהו טוב יותר - אשמח. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  13. שיהיה אפשר להשיג בחנויות מוכרות, אל תשלחו אותי לחול לא מעניין אותי מה יש ב jab-tech, וגם לא לאיזה חנות שכונתית בצפון יבנה בלי אפשרות הזמנה לשאר הארץ שיהיה פחות מ60 שקל כמה שיותר שקט!! ובזמנו החופשי שיזכור גם להוציא אוויר... (מינימום 28CFM) יש מאוררים ב50 שקל עם 32CFM ו25dbA אני מחפש אפשרות טובה יותר מזאת אם אפשר למצוא תודה (:

• 12 תגובות
    • 921 צפיות
  14. שלום ברשותי מאוורר 220V- 240 50\60 GHשל חברת SUNON עכשיו רציתי לדעת באיזה דרך הוא יקרר את המחשב של הכי טוב. אם הוא יוצא אוויר מהמחשב או אם הוא יכניס אוויר. ועוד שאלה. האם אני יכול לחבר אותו ישירות לספק הכוח (הספק לא ישרף? יהיה עליו עומס יתר או משו כזה?) או עם כבל ישירות לשקע שזה כבר נעשה וזה פועל. יש לי מחשב: P-4 1.5 GH

• 11 תגובות
    • 921 צפיות
  15. Started by MAOR,

עכשיו חזרתי מהחנות .... קניתי 5 מפסקים תלת מצביים ON OF ON חוט חשמל קניתי 5 מטר 15 לדים ירוקים (כל אחד שקל ... ונתנו לי 2 לדים כחולים חינם) ונגדים (מתאימים כמובן) חוטי מולקס יש לי מספק ישן .... עכשיו קראתי את שתי המדריכים שבאתר לבנית ה - FanBus לא הבנתי כל -כך .... הראשון מפורט מאוד (אבל מסובך) והשני לא מפורט ... אם יש כאן מישהו שכבר בנה ... ויכול ורוצה לעזור לי ... שבבקשה יצור איתי קשר באי סי קיו 155324463 או במסנג'ר ilhacker@hotmail.co.il תודה אחים שלי

• 14 תגובות
    • 921 צפיות
  16. Started by WickedChild,

באתר של ThermalTake אפשר ליראות HSFים חדשים הנקראים Venus Series... מה הם אני לא יודע... מה זה K8 שלו הם יועדו... אני לא יודע... עושים כבר HSFים ל-Hammer או משהו???

17. Started by OILED,

יש למישהו מושג לאן אני מחבר את המנורה? חיבתי שם לאיזה מקום.. והמנורה פעלה אבל לא היה לי גלגלת... :AR15:

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  18. Started by roey somech,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך gigabyte 6870 ox הכרטיס בעל 3 מאוררים ובמצב מנוחה הוא בערך על 40 מעלות gpu 915 והmemory על 4200 (1050) האם ניתן לשחק עם ההגדרות כרגע המאוררים על 45 אחוז ...וברצוני לדעת האם כדאי לעלות את הgpu והmemory או שזה רק יכול להזיק. חשוב לי לציין שכרגע הביצועים של הכרטיס מספקים אותי מאוד אני רק סקרן לדעת האם ניתן לבצע oc משמעותי יותר לכרטיס...

• 6 תגובות
    • 921 צפיות
  19. Started by mng,

מזה חודשים אני מתעניין באופציות לקירור המעבד. ברשותי מעבד p4 2.4 socket 478 , הטמפרטורה עומדת בזמן idle : 55 מעלות, בזמן מאמץ מגיע לכ- 89 מעלות, כמובן שאני לא משחק במחשב במצב כזה. אני צריך עצות לגבי אופציות לקירור מכל הסוגים בין המחירים עד 500 שקל, חלק הציעו לי קירור גז, חלק הציעו לי קירור למעבד: http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=6810&from=show_products.asp&main_cat=25&sub_cat1=276&sub_cat2=511&sub_cat3=&last_cat=sub_cat2&cat_id=511 וחלק המועט הציע קירור מים, מה אתם מציעים, ומה הכי יעיל מבחינת הטמפרטורה והשאיפה כלפי מטה. תודה לעוזרים

• 15 תגובות
    • 921 צפיות
  20. Started by roeiw,

למישהו יש מושג איפה מוכרים את זה באיזור המרכז?

• 8 תגובות
    • 921 צפיות
  21. שלום, היום אחים שלי אמרו לי שהיתה הפסקת חשמל. בכל מקרה, הכרטיס מסך שלי 8600GT בעל 2 DVI יציאות. השמאלית מהן שעבדתי בה כל הזמן עד עכשיו פתאום הפסיקה להגיב במפתיע, וזאת לאחר שאחים שלי הדליקו את המחשב, המחשב הגיע לעשות POST ונתקע במסך בחירת וינדוס 7 או XP וכו'... בכל מקרה, עשו RESET והמחשב הפסיק להגיב, עד שהחלפתי את החיבור ליציאה DVI השניה שקיימת על הכרטיס. ראיתי שהמחשב איפס הגדרות OC, החזרתי OC של המעבד חזרה ל 330 FSB, המחשב עולה כרגיל, שוב מגיע לבחירת וינדוס ועושה רידט בעצמו, ומאפס לי את ההגדרות של ה OC שוב. מדוע זה קורה? עד כה לא היתה לי שום בעיה עם OC, הורדתי FSB חזרה ל 320, ושוב עושה את אותה הבעיה. החזרתי למקור (200), המחשב עולה כרגיל. אין בעיית טמ"פ, המחשב לא עובר את ה…

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  22. Started by iakovl,

• 11 תגובות
    • 921 צפיות
  23. שלום לכולם. אני כרגע בשלב הלמידה של המערכת שלי וביוס שלי ואת האופציות של השינויים. פה אני צריך עזרה שלכם: המערכת שלי היא: מעבד AMD ATHLON 2500+ BARTON 2סטיקים של 128 +2 סטיקים של 256 MB לוח אם של GIGABYTE GA-7N400V-L NFORCE 2 ללא הוספת כרטיס מסך (אני משתמש במובנה). שנכנסים לביוס יש לי כמה אופציות לשינוי תחת ADVENCED CHIPSET FEATURES ב system preformance יש לי כמה מצבים: הראשון: NORMAL לשונית ה FSB עומדת על 166 MHZ לשונית ה FRAME BUFFER SIZE על 32 M וכך הלאה. השני מצב TURBO לשנוית ה FSB שוב על 166 ואותו הדבר לשאר הנתונים. אתמול העברתי את זה לטורבו והמחשב לא עלה. כתב לי שחסר אזשהו קובץ. החזרתי את זה לנורמל והכל טוב ויפה. והמצב השלישי: MANUAL - וזה המצב לשינויים. פה ככל שאני…

24. Started by kaki356,

E2180 IP35-E OCZ 2GB 800 XTC CL4 Thermalright Ultra 120 Xtreme+2 S-FLEX מארז לא יודע תמליצו לי משהו עם זרימת אוויר טובה עד 400 שקל Enermax Liberty 400W 30A צריך להחזיק עם כול זה 8800GT

• 15 תגובות
    • 921 צפיות
  25. Started by House M.D.,

יש לי מארז Antec 300 וקניתי אתמול ב KSP את הקירור AC Freezer 7 Pro. לפני זה היה לי סטוק. קניתי גם מאוורר סליפסטרים עם כפתור לשינוי מהירות, שמגיע ל 110CFM בMAX (לפי הצהרת החברה). התקנתי את הקירור למעבד, שמתי את הסליפסטרים מאחורה שיוציא אוויר במקום מאוורר של אנטק שהיה לי שם, ושמתי את המאוורר של אנטק מקדימה שיכניס אוויר במקום מאוורר 80mm שהיה לי שם קודם. טמפרטורת המעבד השתפרה פלאים, אבל זרימת האוויר... למרות שלכאורה גם הכנסת האוויר והוצאת האוויר אמורים להשתפר בזכות הסליפסטרים הזה והוצאת המאוורר 80mm שלא דחף אוויר בכלל, הטמפרטורה רק עלתה... לוח אם היה 34 מעלות עכשיו 37 מעלות... הדיסקים הקשיחים עלו במעלה או שתיים אבל עדיין ציפיתי ירידה בטמפרטורות ולא עליה. אני חושב אולי לא הרכ…

• 1 תגובה
    • 921 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.