עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by BandiT,

שלום אנשים! איזה תוכנה תתאים למחשב שלי? 3DMark®05 ? או pcmark@05? כי הבנתי שכל תוכנה זה למפרט מחשב שונה זה המפרט שלי Amd 64 3000+ S939 K8NF-9 (NF4, s939, PCi-E) GigaByte Adata 512Mb*2 DDR 400 PINE XFX Geforce 6600 256m W.D 160 Giga SATA 7200 RPM LG F700B Sony Cdrw 52*32*52 Compucase 6A21 With Hec 400 Watt Psu

• 9 תגובות
    • 610 צפיות
  2. Started by CocaCola,

שלום לכולם,יש לי מארז SHARK של טרמל טייק עם הרשת בצד והזרימת אוויר במארז היא לא ממש טובה. הטמפ' יחסית בשמיים של הסיסטם. יש מאוורר אחד שמעיף אוויר פנימה על הרדיאטור(ערכת קירור ביג ווטר) ומאוורר אחד מקדימה על הכונן הקשיח ומלמעלה אני חיברתי בעצמי מאוורר נוסף שמוציא אוויר החוצה. השאלה שלי היא,אם אני סוגר עם פרספקט את הרשת מפנים ולמעשה יוצר מארז סגור,הזרימה תשתפר? מקדימה יהיה מאוורר שמכניס פנימה וגם המאוורר מאחורה יכניס אוויר ומלמעלה המאוורר יוציא אוויר את האוויר החם החוצה,רעיונות? תודה לכל מי שעוזר.

• 9 תגובות
    • 789 צפיות
  3. Started by adamginz,

המעבד ב1.8V , 2400Mhz קבוע. המאורר הראשון רועש 50 db אבל יש לו דחיסת אוויר של 78cfm המאורר של אנרמקס מגיע לרעש מקסימלי של 35db בדחיסת אוויר של 65 cfm. עכשיו השאלה היא האם כמות הרעש תצדיק את עצמה ביחס לביצועים, ומה היו הבדלי הטמפ' המשוערים?

• 9 תגובות
    • 576 צפיות
  4. Started by Overkiller,

שלום לכולם; כאמור בכותרת החלפתי את המאוורר שבא עם הפריזר 7 שלי במאוורר 120 מ"מ של ארקטיק קולינג, חיברתי את הקירור עם אזיקונים. ההתלבטות שלי הייתה לאן לחבר את חיבור החשמל של המאוורר, מכיוון שהחיבור נראה דיי דומה לחיבור של המאורר למעבד, אך בעל מקום ל3 פינים ולא ל4. האם ניתן לחבר אותו ליציאה של הקירור למעבד ובכך לגרום לו להסתובב במהירות משתנה, או להשאירו במקום המתאים לו (נכון לעכשיו מחובר לSYS FAN)? קישור לאתר של AC: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=101 תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 911 צפיות
  5. Started by flying_g,

אני רוצה להכין בלוק לקירור מים. חיפשתי קצת לגבי הנושא הזה בפורומים אבל לא הצלחתי למצוא מידות או משהו בסגנון. החומר שאני הולך להכין ממנו זה נחושת. מה המידות של הבלוק צריכות להיות? חשבתי לעשות 3 חורים מצד אחד לשני (בפאה של הרוחב) ו2 חורים בפאה של האורך. מה שיוצר לי מבוך של נוזל בתוך הבלוק. האם זה חכם? או שזה מועד להכשל? אם כן, מה הדרך היותר טובה לעשות את זה? אין לי דרך לקחת שתי חתיכות ולחצוב בהן תעלה מסועפת עם חור כניסה וחור יציאה בגלל שאין לי איך לסטט בנחושת. מחשבות? עצות? מישהו שכבר הכין בלוק לקירור מים... הנושא השני זה המשאבה. הסתכלתי על כל מני משאבות מים (בחיפוש 'משאבת מים' בגוגל) ומצאתי בעיקר משאבות לגינות, שזה 600 ליטר נוזל בשעה שזה פסיכי (לא?) משאבת אקווריום בסיסית ת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Big_Guy7,

היה לי על המעבד גוף קירור של אינטל, זה שבא עם המעבד, ובמארז היו לי 3 מאווררים (אחד בצד, ושניים מאחורה). עשיתי קצת שינוי במארז והוספתי קצת דברים: גוף קירור למעבד - ארקטיק קולינג אולטרא טי.סי 4, והוספתי מאוורר מקדימה, מאוורר בגג במארז, החלפתי לספק עם מאוורר של 12CM, והוספתי מאוורר מתחת לכרטיס מסך. אה וגם שמתי משחה טרמית ארטיק סילבר 5. זה נראה לכם נורמלי שהטמפ' במעבד (מפרט בצד) ובמארז נשארו פחות או יותר אותו דבר?! (מעבד - 55-60 מעלות. מארז - 45-50 מעלות)

• 9 תגובות
    • 563 צפיות
  7. Started by arikam,

ככה נראה פחות או יותר הארגון של המארז שלי, יש לי עוד מאוורר 80 מ"מ, איפה ממולץ לשים אותו? (בלי חפירות במארז) ראיתי כל מיני רעיונות לשים במפרצים של 5.25 או במפרץ של הפלופי, מישהו יודע האם זה יעיל?

• 9 תגובות
    • 584 צפיות
  8. שלום. שימו לב שמדובר ב NH-C14 (ולא ב D14). מי מבין שני הקולרים האלה עדיף? אני לא יודע להחליט, ואשמח לשמוע תודה

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  9. היי, יש לי VANTEC AEROFLOW ל-SOCKET A יש למישהו מושג איך אני מוציא אותו מהלוח?? תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום, לא מזמן פתחתי תראד על הכרטיס מסך שלי שמגיע לטמפק גבוהות מאוד, עכשיו שמתי לב שהוא לא כזה רותח (פיזית) והטמפ' לא תואמות בתוכנות שונות.. אפשר לעשות עם זה משהו? בתמונה הטמפ' עלו בהתאמה ככה הבנתי שTEMP3 זה הכרטיס תודה.

• 9 תגובות
    • 628 צפיות
  11. Started by shlomi8,

אני מחפש קירור טוב למעבד של זלמן ב 250 שקל ככה...לאוברקלקוק אני מודע לזה שיש את הביג טייפון אבל אין לי אפשרות להזמין אותו...יש למישהו הצעות?

• 9 תגובות
    • 662 צפיות
  12. Started by MoRtZkInG,

אני רוצה להכין חור למאוור בחלק העליון של המארז שלי יש לכם עצות איך לעשות את זה טוב? אני לא חושב שאני אוכל להשיג דרמל והשאלה אם אפשר לקדוח במתכת עם מקדח כוס?

• 9 תגובות
    • 771 צפיות
  13. אני קונה מחשב חדש ואני כנראה הולך לעשות בו OC, רציתי לדעת אם הרכיבים שבחרתי באמת מאפשרים OC טוב(אני בעיקר שואל על התאימות של הקירור למארז): המעבד: Intel E2180 הקירור: Sunbeam Tuniq Tower 120mm המארז: NZXT hush

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  14. Started by GRiM,

חשבתי להרכיב מאוורר שנמצא אצלי בבית, רק שאין לי מושג איך ולאן לחבר אותו:

• 9 תגובות
    • 687 צפיות
  15. אני לא יודע האם למצוא ריאוסטט שיתן התנגדות שיוריד את המאורר לבין 7-12 וולט או 0-12. האם 7וולט למאוורר זה מספיק שקט?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אנשים יש לי טלויזיה ומחשב שאני לא צריך יש משהו מגניב שאני יכול לעשות איתם.?.. אולי לקחת מהם חלקים למחשב.. לא יודע מה תעזרו לי.. תודה..

• 9 תגובות
    • 678 צפיות
  17. יש לי סטיק 512 של A-data DDR400. ב HTT של 200 הוא עובד יופי על 2.5-3-3-7 אבל כשמעלים את ה HTT ל 210 הוא כבר לא מוכן לתפקד. הייתי צריך לשחרר תזמונים ל 3-4-4-8. גם הוספת מתח לזכרון לא עוזרת. הגעתי עם התזמונים האלו עד 235 ואז הפסקתי כי כשהעליתי ל 240 המחשב התחיל להכבות לבד,למרות שהמתח היה רק 1.55 והטמפרטורות היו בסדר גמור. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לזה? בכל אופן, לפי מה שאנשים פה אומרים הזכרון הזה יכול להגיע הרבה יותר רחוק בתזמונים נורמליים... אולי פשוט קיבלתי סטיק עם שבבים אחרים? המטרה שלי היא להגיע ל 250 כלומר 500MHZ. ובמעבד ל 2500MHZ. ד"א שאר המפרט הוא A64 3000+ 754, GA-K8NS, HEC 400

• 9 תגובות
    • 585 צפיות
  18. Started by J.allmighty,

שלומות, אני מחפש לקנות מאורר\איטסינק למעבד שלי ואני לא יודע בדיוק מה אני רוצה :s05: הבנתי שהמעבדים PRESCOT מתחממים ...ואני רוצה לתקן את המצב, אין לי בעיה של תקציב ... P4 3.0 Socket 478 לא מבצע OC ,תודה רבה,

• 9 תגובות
    • 908 צפיות
  19. אני מתכנן לקנות את המפרט הבא, כאשר יש לי התלבטות בקשר לאלמנטים שקשורים לקירור. המחשב יישב בתוך ארון בתא בגודל: עומק 45 רוחב 47 גובה 20.5 שלו יש רק פתח חלקי מאחורה (החצי התחתון של הדופן האחורית, אם זה חשוב אולי אפשר להרחיב). מקדימה יש לארון דלת אבל היא תהיה סגורה בדרך כלל. מעבד: [..] INTEL 3470 : IVY BRIDGE, CORE I5, S1155, 3.2Ghz - TRAY - זמין במלאי ₪884 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H77-D3H - זמין במלאי ₪537 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪262 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪113 דיסק קשיח: [..] SEAGATE 7200.14 3TB SATA3 - זמין במלאי ₪660 דיסק קשיח 2: INTEL SSD 330 120GB- זמין במלאי ₪611 מארז: [..] SILVERSTONE LASCA…

• 9 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. Started by charly0,

חברה יצאה גירסה נוספת ל scythe Ninja ונראה לי שההבדל הוא שאיבזרו אותה כך שתתאים באופן חלק ללוחות עם סוקט 775 כלומר עבור מעבדי ה CORE 2 DUO מישהו יודע למי מהחנויות בארץ יש את זה כבר או שכולם מחזיקים מלאים ישנים ? לינק לגירסא החדשה NINJA PLUS Rev.B : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html לצורך השוואה הנה הגירסה שהפסיקו לייצר (הישן) : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by qpalzm,

אני עומד להחליף את המעבד הנוכחי בדותן, והבנתי שקירור כבד מדי - כמו הביג טייפון שיש לי עכשיו - עלול לרסק את הליבה, מכיוון שמעבדים ניידים לא מיוצרים עם מעטפת הגנה (IHS). השאלה שלי - האם קיימת דרך להתגבר על השבירות של הדותן מבלי להתפשר על קירור חלש?

• 9 תגובות
    • 865 צפיות
  22. אז ככה : AMD 64 BIT 3500 2.25 GHz 512 RAM Radeon 9800 pro MSI עם הליבה של ה- xt ABIT AV8-3rd eye אם תוכלו לתת לי קצת הסברים איך עושים אוברקלוקינג זה יעזור לי מאוד ! תודה נ.ב קיבלתי עם הלוח אם שעון כזה קוראים לו uGuru ורשום שבעזרתו עושים oc בקלות

• 9 תגובות
    • 492 צפיות
  23. Started by zgd,

טוב, זה המצב: בשבועיים האחרונים המחשב שלי סבל מתקיעות חוזרות ונשנות ולאחר בדיקות גיליתי כי הגורם לכך הוא חום המחשב... המפרט הוא כזה: P4 1.8A ASUS P4B266-C Radeon 9700 Pro by Sapphire Maxtor 60GB 512 266mhz (מוגבל ע"י לוח האם) ומארז של simbadda מהדגם הבא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_689&products_id=2971 המממ... אוקי, אז חשבתי על להחליף גם HSF וגם להוסיף מאווררים... כעיקרון עכשיו יש את ההיטסינק המקורי על המעבד, ויש מאוורר אחד על ספק הכוח(חובה כמובן), ואחד מקדימה מול לחצני ההפעלה... בנוסף יש חור נוסף למאוורר מתחת למעבד (אבל לא מורכב עליו מאורר) רציתי מס' המלצות מכם בקשר לסרקולציה יעילה: 1)איפה כדאי לי להוסיף מאווררים? יש לכם המל…

• 9 תגובות
    • 776 צפיות
  24. Started by avihai007,

ABIT NF7-S או Epox 8rda+ והאם הלוח של אביט פותח את המכפלה? תודה רבה! נ.ב אני יודע שלא מוכרים בארץ את האביט אבל אני יכול לקנות אותו בארה"ב

• 9 תגובות
    • 621 צפיות
  25. Started by Bug2000,

שלום לכולם ! אני מצליח להמהיר את המעבד שלי "רק" ל 2.2 עם מתח 1.85 כשהמתח התחלתי שלו הוא 1.75 (המעבד שלי הוא בעל ליבת WILLAMETTE סוקט 478) עכשיו השאלה שלי האם כדאי לי לעשות VMOD בתקווה להגיע ל 2.3 או שהליבה לא "תרשה" לי עוד למרות שה VMOD אמור להביא מתח התחלתי של 1.85 ומתח סופי נדמה לי 2.1 אבל אני מפחד שהמעבד שלי ישרף :\ אז מה אתם אומרים יכול להיות שהמעבד ישרף במתח כזה ? כי אם אני ממהיר ל 2.3 לפי מה שידוע לי יהיה לי את ה WILLAMETTE הכי מהיר בארץ . עכשיו אני על 2 גיגה על מתח 1.75 FULL LOAD 52 :\ .

• 9 תגובות
    • 648 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.