אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום . יש לי מאוור קדמי קטן שהוא יושב מול ה HD , ניתקתי אותו מזמן כי הוא עשה רעש מחריד פתאום . ומאז יש לי ריסטים של המחשב . יכול להיות שזה בגלל שה HD מתחמם וא בעיה אחרת ? יש לי 20G HD 5400
-
- 1 תגובה
- 518 צפיות
-
-
התקנתי את הטוניק טאוור לפני כחצי שנה, עם אוברקלוק של 400fsb על e6300 הטמפרטורה אף פעם לא עלתה מעל 30 מעלות גם במאמץ וגם כשהמאוור עובד רק חצי מהמהירות שלו... עכשיו זה בדיוק ההפך הטמפרטורה לא יורדת מ 44 מעלות גם במנוחה וגם כשהמאוור עובד ב 2000rpm האם זה בגלל הקיץ החם או בעיה עם הקירור?
-
- 4 תגובות
- 458 צפיות
-
-
רכשתי לפני מספר חודשים את המעבד והקירור הנ"ל בשביל OC התפנתי לזה רק עכשיו ושמתי לב שהטמפרטורות בסטוק גבוהות 36 ב IDLE עם CORE TEMP מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, פתאום צצה לי בעיה עם RIVA TUNER שהוא אומר לי שחסר את הקובץ RIVATUNER64.SYS בשביל להפעיל את התוכנה ואת הדייברים וכתוצאה מכך הכרטיס שלי מתחמם בגלל שאני לא יכול יותר להעלות את המהירות של המאוורר, האם יש תוכנה חלופית או האם אפשר לתקן את הבעיה עם התוכנה?
-
- 3 תגובות
- 453 צפיות
-
-
עד עכשיו, הכרטיס שלי (Gigabyte FX6800 עם קירור פסיבי) היה מקורר באמצעות Vantec Spectrum Fancard.. שהיה מוריד בצורה משמעותית מאוד את טמפ' הכרטיס מסך..הוא הפסיק לעבוד .. וטמפ' הכרטיס מסך מרקיעה שחקים ל76 במונחה.. עם הFAN CARD היה מגיע ל64 63.. השאלה שלי היא כזאת.. איפה אני יכול להשיג fancard דומה לזה באיכותו או אם יש לכם המלצות אחרות יתקבלו בשמחה.. את המאוורר הזה אפשר להשיג רק בפנדה(אני חושב) ואין לי אפשרות להגיע אליהם .. עריכה: אני לא מתכוון להחליף קירור לכרטיס עצמו בשום פנים..
-
- 4 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב אינטל פנטיום 4 - 3 GHZ עם לוח אם אינטל רוקלייק, עם זיכרון 2x256 של kingston. המחשב די חדש יחסית, נקנה ב 1/10/2004. הכרטיס מסך שלי הוא radeon 9600 XT של חברת ספייר עם 256MB. עכשיו יש לי בעייה רצינית. נכנסתי לביוס המערכת וכתוב לי שהטמפ' של המעבד היא 65 מעלות. למרות שכתוב ב everst שהטמפ' היא 52 מעלות. בעייה נוספת היא, שכל פעם שאני מפעיל משחקים כבדים הכרטיס עושה VPU recover או שברוב המקרים המחשב פשוט נתקע, אין תזוזה, אין סמן עכבר, אין כלום. דבר אחרון ששכחתי לציין : הוספתי בנוסף למע' קרור שקיבלתי מהיצרן גם שתי מאווררים 10 סנטימטר (ממש גדולים) שאלה ראשונה : זה חם מדי ? האם יש לי בעיית קרור ? שאלה שנייה : האם החום של המעבד משפיע על הכרטיס מסך ? האם אני צריך לקנו…
-
- 5 תגובות
- 462 צפיות
-
-
אהלן לפני כמה ימים גליתי להפתעתי שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי (HD4670 של ASUS) הלך לעולמו. הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצות למאוורר חדש וטוב וגם למשחה טרמית. ד"א הטמפרטורה של הכרטיס במנוחה היא 45 מעלות.האם זה תקין? מה הטמפרטורות הממולצות לכרטיס במנוחה ובמאמץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
חברה יש לי את המארז של אקסאר כאמור 7 מאווררים אך זה לא קשור בכל מקרה הטמפרטורה הקבועה של המעבד היא 43 ובלחץ 53 האם זה גיוני או הרבה מדי? כי זה נראה לי המון!
-
- 3 תגובות
- 441 צפיות
-
-
שלום, ניראה לי שיש לי בעיה בחישן טמפרטוה של הלוח אם . החומרה שלי היא: AMD atlon xp 64 +3000 756pin DFI LanParty 250GB עכשיו הטמפרטוה שלו יושבת על 49 מעלות לפי מה שזה מראה בביוס וזה ניראה לי קצת גבוהה ואני עם קירור של TT Tr2 קיבלתי אותו בימקום הסטוק באותו המחיר והטמפרטוה במארז היא 29 עכשיו השאלה שלי היא אם זה בעיות חישן או שזה שבאמת הcpu יושב על 49 מעלות ?
-
- 8 תגובות
- 539 צפיות
-
-
התקנתי לאחרונה את הקירור המצויין הזה אבל לפתע אני שומע אותו מרעיש ממש אני לא יודע ממה זה. כל הברגים מחוזקים כמו שצריך, אין אף חוט שנוגע באף מאוורר אם למישהו יש רעיון אני אשמח. דרך אגב הRPM של הnocuta עומד על 1250 בערך במנוחה ובמאמץ הוא על-1300. יש סיכוי שהוא עובד על 100% גם במנוחה (הטמפרטורה היא בין 29-35).
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי לא מזמן מחשב חדש כאשר הוא התחיל להרעיש ממש מהפעם הראשונה שהפעלתי אותו לאחורנה פתחתי אותו גילתי שזה לא מן האיורור של הספק או של המעבד (יחסית שקטים) אלה מן המאורר של המארז (גדול מאוד יחסית) אשר יושב מתחת לכונן הדיסקטים מלפנים (כאשר המארז סגור לא רואים אותו ) עכשיו..אין לי אוברקלוקינג במחשב...רציתי לשאול האם ניתן לבטל אותו ולנתק אותו לצמיתות.. בכלל לפי מה שהרגשתי כשפתחתי את המחשב שחוץ מלהכניס אליו הרבה אבק הוא לא תורם הרבה.. קראתי את ענייני השימון והניקוי של המאוררים אבל שוב פעם הוא ממהתחלה הרעיש כשהוא היה חדש לחלוטין כך שאני לא מאמין שזה בגלל זה...
-
- 8 תגובות
- 787 צפיות
-
-
שלום, אני חדש בפורום ונתקלתי בבעיה בזמן OC, אני מנסה לשנות את ערכי המולטיפלייר ואחרי שאני משנה ושומר הוא פשוט מחזיר את זה לערך קבוע של 6. אותו דבר עם מהירות השעון שלהיא 266, אודה לעזרה בנושא. :s05:
-
- 2 תגובות
- 717 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה מאוד עם ההBIOS. לוח GA-P35-DS3L. אחרי שאני נכנס לBIOS, גם אם לא מתעסק בכלום, ועושה שמירה - הוא מכתיב למחשב UNDERCLOCK. כלומר - נתוני הOC בBIOS בסדר גמור, והכל מופיע כמו שצריך, אבל בפרקטיקה, בWINDOWS רואים כי הזכרונות והמעבד בUNDERCLOCK. ואפילו במסך הראשון שרואים בעת הפעלת המחשב, כאשר מופיע תדר הזכרונות, רשום תדר של 570~ במקום 800... כשכיביתי את המחש, וסובבתי את סוללת הCMOS במקום, אפילו בלי להוציא, המחשב היה עם ההגדרות הנכונות בעת ההפעלה. כלומר בOC, לא כמו אחרי איפוס של הBIOS. יש למישהו רעיונות לפיתרון? זה קצת מציק. במיוחד לאור העובדה שהמחשב אפילו לא בן שבוע. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 758 צפיות
-
-
המאוורר צד הענקי של הצ'אקרה נתקע בטוניק כשאני מנסה לסגור.. אולי אפשר לסגור בורג אחד אבל זה עקום.. אוף. יש פתרון יצירתי אולי למישהו? מעבר לפירוק המאוורר הענק של המארז.. רק בגללו בחרתי במארז הזה. אחרת כבר הייתי לוקח קומפיוקייס וזהו. אפשר אולי לפרק מהטוניק חלק מהשכבות שלו כדי להוריד לו את הגובה? הבאסה שזה גם לא בשבילי ויש לי שתי מערכות כאלו פה.. :-\
-
- 6 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אז ככה יש לי צג LCD מסוג WAYTON 16021J1 .השאלה שלי פשוט ביותר...האם אפשר לבצע את החיבור למחשב כמו שיש במדריך...כמובן שע"י חיבור בצורה שונה או כל דרך אפשרית אני אשמח לדעת...תודה מראש. יש לי לינק שקשור לצג - http://www.everbouquet.com.tw/products.htm http://www.everbouquet.com.tw/MC16021J.htm
-
- 3 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אני אב גאה ל 6800LE הכרטיס עבר פתיחת צינורות מ 8 ל 12 וגם פתיחה של VERTEX SHADER מ 4 ל 6. כשאני מנסה להעלות את המהירויות שעון של הכרטיס אני מקבל שגיאה (יש לציין שהכל נעשה דרך RIVA TUNER) והכרטיס נכשל בטסט אפילו בהעלאה של 1MHZ. מישהו יודע למה? שאלה נוספת: אני לא מצליח לראות את הטמפ' של הכרטיס. יכול להיות שאין לו חיישן??
-
- 4 תגובות
- 598 צפיות
-
-
מה המצב אנשים אני עושה OC לGPU שלי עם RIVATUNER והגעתי לשיא שלי - 675/999 שזה נחמד אבל לא משהו יותר מזה הכרטיס לא מצליח לסחוב אז אני משער שאם אני יעלה לו VOLTAGE אז אני יוכל לסחוב יותר (תקנו אותי אם אני טועה) מישהו יודע איך אני יכול לשנות VOLTAGE ב POWER USER של הRIVATUNER תודה דרך אגב OC עם ATITOOLS עושה לי בעיות מאחר שבאמצע משחק הוא מחליף לי ל 2D וגורם בעצם לFREEZE תודה
-
- 0 תגובות
- 381 צפיות
-
-
שלום עשיתי OC של E2160 ל3GHZ נעלתי את PCI E ,הכול עובד מצויין ,עשיתי בדיקת מאמץ של 5 שעות ללא שום נפילה! אך כשאני מפעיל את המחשב מחדש תדר הריענון יורד ל60HZ וכרטיס המסך מתחיל להראות עיוותים במשחקים, כשאני מפעיל את המחשב מחדש ללא הOC אין בעיה כזאת וכרטיס המסך יציב במשך שעות.
-
- 0 תגובות
- 382 צפיות
-
-
קניתי היום zalman vf-900 ל-x1900gt שלי והתחלתי לעשות oc...הטמפרטורה של הכרטיס בלי מאמץ היא בין 40 ל-43 מעלות...וכשאני מתחיל להעלות את הקלוקים זה עולה לסביבות ה-53(שזה עדיין פחות מאשר הכרטיס במנוחה לגמרי עם הקירור סטוק),אבל הטמפרטורה יורדת חזרה כשאני מסיים להתעסק עם זה.... עכשיו,העלתי את מהירות השעון ל-725 אבל כשאני מנסה להעלות את מהירות הליבה ליותר מ575 מתחילים לי ארטיפקטים....למה זה קורה?הטמפרטורה יחסית ממש נמוכה. ועוד משהו...אני לא מצליח לעשות שה-oc שעשיתי דרך ati tool ישמר לתמיד(כל פעם שאני מדליק את המחשב מחדש זה חוזר לברירת מחדל ואני צריך לשנות את זה כל פעם) עריכה: יש עוד משהו...הברירת מחדל שהוא מראה לי היא 600 בשעון ו-500 בליבה...הליבה של הכרטיס בסטוק אמורה להיות 575…
-
- 6 תגובות
- 436 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש לא מזמן .... יש לי 2.66GHZ TI 4200 128 MB 512 MB DDR 333 MHZ לוח אם - 865GM2 אחי ניסה לעשות אוברקלוק למעבד והצלחנו להגיע ל2.95 GHZ בקלות עם המאורר הנוכחי שקיבלנו. אבל לאחר האוברקלוק הכרטיס קול לא פועל יש לי כרטיס קול מובנה C-MEDIA וגם אחד ההארדיסקים לא פועל ההארדיסק שלא פועל הוא - 120 GB S-ATA 7200 RPM WESTERN DIGITAL 8 MB CACHE אחי טוען שזה קורה מכוון שהרכיבים לא נעולים וכשעושים אוברקלוק התדר עולה וגורם לנזק בשאר הרכיבים. הוא לא מצליח לנעול את כל הרכיבים.... אתם יכולים לעזור לי בבקשה?
-
- 5 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכם, לא מזמן (אתמול) הרכבתי את המחשב החדש שלי שמכיל את הרכיבים הבאים axp 1800 tbred-b jihub epox 8kt9a infineon pc2700 256MB realtech 8139 asus geforce 2mx v7100 שלושת החלקים שבעצם קניתי הם השלושה הראשונים לוח אם מעבד וזכרון. היום החלטתי להתחיל במלאכת האובקרקלוקינג אך אינני מצליח להעלות את וינדוס במהירות של 2GHZ ומעלה ניסיתי להעלות באס לא עברתי את 166... המקסימום שאליו הגעתי זה המצב שאני עומד בו עכשיו, באס 150 מכפלה 13 סה"כ ואין איזה בעיה של טמפ' כי אני עכשיו על טמפ' יחסית נמוכה של 33 מעלות אז משהו כאן מוזר לי... ניסיתי להעלות מתח לא עזר, שום דבר שניסיתי לא עזר... כל הזמן כשאני מעלה את הוינדוס אני רואה את המסך הכחול המעצבן הזה שאומר לי שהוא לא מוצא איזה קובץ... שמעת…
-
- 8 תגובות
- 697 צפיות
-
-
יש לי בעיה של מחסור בחיבורים הקטנים האלה של המאווררים על הלוח אם ויש לי מאווררים שעומדים סתם. יש תחליף לחיבור?
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
יש לי את הביג טייפון ואת המארז lc17 של סילברסטון. הבעיה היא שבין המאוורר לתקרת המארז יש סנטימר, 2 או 3. הרעיון הוא שאני לא חושב שיש למאוורר מאיפה לקבל יותר מדי אוויר. יש רעיון?
-
- 8 תגובות
- 619 צפיות
-
-
מי שראה בסופ"ש את התר'ד שלי על בעית ההארדיסק(?), הבין שהמחשב שלי נתקע לעיתים תכופות כעת. לאחר שאני משתמש במחשב כשעה\שעתיים, הוא נעשה חם רצח, ואני מאמין שזה הגורם לתקיעה, ואולי גכם פגם בדיסק. האם ישנה דרך כלשהי לזהות פעילות תקינה של מאווררים(לא מהירות הסיבוב, רק פעילות תקינה) של כל המאווררים שבמחשב? תוכנה כלשהי? כי בשנה שעברה המחשב גם עשה בעיות, בסוף התברר שאחד מהמאווררים נדפק ודפק גם את המעבד. למישהו יש תוכנה\דרך? כי בביוס מוצג רק המאוורר של המעבד, ואני צריך את כל המאווררים(כרטיס מסך{וודוו3, אם יש עליו}, המאווררים שבמארז). תודה.
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אז ככה... חבר אמר לי לפתוח ת'תרד הזה בגלל שהמחשב שלו לא נדלק ורק אתם כנראה יכולים לעזור הוא החליט לעשות אובר קלוק חילק את הזכרונות ל166 העלה ת'באס ל240 והוריד את המכפלה ל4 הכל פעל ואחרי הריסטארט המסך לא מגיב הוא ניסה לאפס את הביוס אבל זה לא עזר תעזרו לי מה אפשר לעשות ~! שבת שלום
-
- 10 תגובות
- 644 צפיות
-