אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
טוב נו אולי טיפה הגזמתי עם הכותרת ><" אבל לפני חודשיים ניקיתי אבק לגמרי והוא היה מצוחצח... כעבור חודשיים האבק חזר... אולי לא בכמויות... אבל האבק הזה יספיק לסריגת סוודר מחמם לחורף... כרגע יש לי מאוורר אחד 60 ממ שמוציא מאחורה, ומאוורר 80 ממ שמכניס בצד... מה אפשר לעשות כדי שאני לא אצטרך לנקות אבק כל 3 חודשים? כרגע המחשב נמצא די קרוב לרצפה... אולי הוספת פילטרים מנייר סופג כמו במדריך...?
-
- 10 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום, יש לי פנטיום IV 3.06. בעקבות רעש בלתי נסבל החלפתי את המאוורר של במעבד בזלמן 950. Motherboard Intel Brownsville II כרטיס מסך On Board 1 * HDD 40 GB WD 1 * HDD 80 GB WD זיכרון Kingston 750 DDR 2 * צורבי DVD מערכת הפעלה XP עדין המחשב מרעיש (אומנם פחות) אז הפריט הבא שאני רוצה להתמקד בו זה ספק הכח: מחפש את עזרתכם: 1. החלפת ספק הכח בספק שקט. האם יש ספק כח ללא חלקים מכאנים וללא מאווררים? 2. מאוורר 80 מ"מ שקט. יעצו לי בפורום אחר לגבי ספק SEASONIC SII 430W. האם גם אתם בעד? כמו כן המאוורר עדיין פתוח... תודה.
-
- 2 תגובות
- 514 צפיות
-
-
יש לי מחשב במארז רגיל של ATX מחשב של 5+ שנים (P4-2.4 G) שסובל מבעיות התחממות. לא משהו שמשפיע על תפקוד שלו (אבל טמפרטורה נראתה לי בזמנו גבוה מרגיל) בגלל ארגון מחדש של החדר אני רוצה להעביר אותו למארז שוכב. מצאתי את מארז הזה http://www.frontier.com.tw/htm/product/17m/VENUS.htm על פניו הוא מתאים לי: שוכב, יחסית זול והוא קטן יותר ממארז ATX (וזה טוב לי מבחינת מקום). הבעיה היא שלפי החנות הוא מיועד ל mirco ATX (אבל לפי האתר תחת structure אני מבין שאפשר לחבר גם לוח ATX רגיל). השאלות הן: 1. האם צפויה להיות לי בעיה עם החתחממות יתר בגלל צירוף של בעיות טמפרטורה קיימות ומארז קטן יותר (או בכלל בגלל אחת מהן)? 2. איך לסדר את מארוורים שם? (בפתחים הקיימים ואם יש הצעות לתופסות מעבר אשקול או…
-
- 3 תגובות
- 730 צפיות
-
-
שיחקתי Call of duty 4 לא מזמן והמחשב נתקע באמצע, קפא כלום לא זז וכלום לא פעל... יש לי כמה בעיות מוזרות בכלל במחשב, אני לא יודע עם זה אוברקלוק או לוח אם... כי שאר הבעיות מצביעות על לוח אם
-
- 26 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש איזו תוכנה דרכה אני יוכל לכוון את מהירות המאווררים במארז? לגבי ה-OC, בוצע OC ל-3GHZ על מעבד q6600, אבל אני עדיין רואה שהמהירות עליו הוא רץ היא 2.4GHZ.. הבנתי שאני צריך לכבות משהו בביוס בשביל שירוץ על 3GHZ.. מה הדבר? תודה!
-
- 0 תגובות
- 401 צפיות
-
-
מה דעתכם? 3 וונטות מקובעות מעל לכרטיס [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
היי , יש לי כיום לוח של ASUS P5K ( שאר המפרט בפרופיל ) ואני מאוכזב מיכולת האוברקלוק שלו. המעבד שלי מקורר עם ZALMAN ויושב על 25 מעלות בבאס 400 ( 333 בדיפולט ). יש לי אפשרות להחליף לוח מכיוון שהוא חדש לגמרי ולקחת משהו אחר. אין לי מזומנים פנויים כרגע ואני מחפש משהו בתקציב דומה עד 800 ש"ח. חשבתי כרגע על הלוח של DFI הזה - http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=862 אפשר לראות פוסט מעניין עליו פה - http://www.madshrimps.be/vbulletin/f10/best-choice-quad-core-overclocking-dfi-lanparty-dk-p35-t2rs-shows-off-40090/ האם לדעתכם יהיה שיפור ? המלצות נוספות יתקבלו בברכה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
ביצעתי OC די קל לכרטיס 8800 GT (קירור סטוק) דרך NTUNE- העלתי מהירות CORE וזכרון והשארתי את המאוורר על שליטה אוטומטית. לאחר חצי שעת משחק הכרטיס הגיע לטמפ גבוהה מדי ונתקע, די רגיל עד כאן. אבל הבעיה כאן לדעתי היא שהמאוורר שלו פשוט המשיך לעבוד על המהירות הרגילה (29%), ואת זה אפשר לדעת בלי בעיה לפי כמות הרעש שהמאוור הזה עושה. אם אני מגדיר ב NTUNE שהמאוור יעבוד כל הזמן על 100% (וגם על הרבה פחות מהר) הכרטיס לא נתקע (הוא כמובן נשאר על טמפ יותר נמוכות). אבל ככה הוא כמובן הרבה יותר רועש. מה שאני רוצה לדעת זה למה המאוורר לא מגביר את מהירות העבודה שלו כשהוא מוגדר על הגדרה אוטומטית של NVIDIA, כשתחת הגדרה זו המאוורר אמור לפעול על 100% כשהטמפ מגיע ל 80 מעלות (לפי RIVATUNER)?
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרטיס X1950PRO של גיגה בייט מגיע עם קירור של זלמן. שום תוכנה אינו מזהה את טמפ הכרטיס עוד מישהו נתקל בתופעה זו? יש סיכוי שאין חיישן? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
הנה המערכת שבניתי בתמונה הזו רואים הטמפרטורה מלמטה בצד ימין ומי שיש לו עין טובה יגיד לי שאני שקרן למה ? כי הכרטיס מסך שמופיע אצלי לא תואם מה שבמפרט המחשב שלי פשוט התמנות האלה צלמתי בתקופת הקיץ . והיו בפורום שהייתי רשום שם והעברתי לפה ותודה
-
- 3 תגובות
- 750 צפיות
-
-
כל פעם שאני מתחיל לעשות OC (אני משתמש בתוכנה ATI TOOL) הכרטיס מסך נתקע וצריך לאתחל את המחשב. למשל: העלתי את ה-CORE ל-490MHZ ואחרי 10 שניות הכרטיס מסך נתקע. יש לי לוח אם GIGBYTE k8n-f 4 (bios f11). מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 5 תגובות
- 577 צפיות
-
-
יש לי סטיק אחד של 1GB על 333 איך אני עושה לו OC
-
- 2 תגובות
- 427 צפיות
-
-
אני החלטתי ללכת על זה בגלל שאני רוצה HD3870CF ויהיה ככל הנראה צוואר בקבוק, וכאן בבנצ'מארקים מראים שמומלץ להגיע עד 3.6 <URL>http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2650477</URL> אז איזה קירור אני צריך?? וזה יהיה מסוכן?
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום,יש לי מחשב PENTUM D 820,עם קירור פשוט סטוק שהוא תמיד על 1500 RPM והוא נראה לי דפוק.. הלוח אם על 35-40. המעבד תמיד בלואד של 40-90 בשתי הליבות המודבקות.. והמעלות של המעבד זה 60-65 והמחשב זז לאט .. מה לעשות ?! תמונה:
-
- 1 תגובה
- 499 צפיות
-
-
להן פרטים -שני וננטות מקובעות מעל לכרטיס המסך -וונטה של הכרטיס עצמו (במהירות מוגברת) -וונטה מצידו של הכרטיס -מאוור ביתי השוכב מצד למחשב אני צריך להוסיף עוד קירור ואין לי רעיונות...
-
- 1 תגובה
- 420 צפיות
-
-
שלום, במן האחרון אני שומע רעש של מכונת כביסה מהמאוורר של הכרטיס מסך, וכשפתחתי את המחשב לראות את הכרטיס ראיתי שהמאוורר על דעת עצמו מפסיק כמעט לגמרי להסתובב..אולי כמה סיבובים שהוא עושה בשניה...ואז מממשיך להסתובב במהירות רגילה, ואז שוב פעם אותו הדבר. גם שמתי לב שהטמ"פ עולה ל 44 מעלות ואז שהוא חוזר להסתובב יורד חזרה ל 38.. מישהו מכיר דבר כזה בכרטיס? או שהוא הולך למות וכדאי שאני אממש אחריות?
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
אני מחפש להגיע לרמת שקט מקסימאלית, ואחת הדרכים היא להשתמש בקירור פאסיבי על הכרטיס מסך. יש לי תקציב של בערך 1600 לעסק הזה (כולל הכרטיס) אלו שתי האופציות שלי, איזה מהן עדיפה? 1. כרטיס מסך עם קירור פאסיבי מקורי של ספארקל שעולה 1580 שח (היתרון שהוא שומר את האחריות שלו) Sparkle Geforce 8800GT 512 mb DUAL DVI Retail PASSIVE COOLING 2. כרטיס מסך 8800GT רגיל שעולה 1317 שח וקירור מיוחד Thermalright HR-03GT For 8800GT Cards בסה"ך זה יוצא 1639 שח איזה אופציה עדיפה?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך EVGA 7900GTX שקניתי עם קירור סטוק עצום הכרטיס לא עשה יותר מדי בעיות. אבל מרגע שהחלפתי לו את הקירור סטוק למערכת קירור מים של SWIFTECH והיטסינקים קטנים של PRIMECOOL (חברה שאני לא מכיר הוא התחיל לעשות בעיות. הטמפרטורה שלו ב EVEREST : IDLE - ברגוע ללא מאמץ: GPU: 27 GPU DIODE: 32 GPU AMBIENT: 32 GPU MEMORY: 27 במאמץ: GPU: 30 GPU DIODE: 36 GPU AMIENT: 35 GPU MEMORY: 30 דבר ראשון איזה חלק בכרטיס מסך מציין ה(GPU // GPU DIODE // GPU AMBIENT // GPU MEMORY) איך אני יכול לקרר את ה GPU DIODE או את ה GPU AMBIENT מה הם בכלל ואיפה הם נמצאים על הכרטיס מסך? דרך אגב אילו הבעיות שנוצרות לי על המסך: [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
שלום לכולם, הצלחתי לבצע OC למעבד E2140 מ 1600MHZ לתוצאה של 1938MHZ יש לי לוח אם של גי'ג'הבייט ga-945gcmx-s2 (שנראה לי שבגלל שהוא פשוט אי אפשר לעשות OC מעבר לזה) ו 2 ג'יג'ה זכרון ddr 667mhz והארדיסק 80gb 7200 rpm כרטיס מסך onboard geforce n6100 קירור סטוק. בכל פעם שאני מנסה לעלות את ה clock של המעבד ב bios מעל 242 המחשב מסרב לפעול - ניסיתי להעלות את המתח ל FSB לזכרונות ולמעבד, ביצעתי שדרוג לביוס אך ללא הועיל, 243-244 המחשב מקרטע, ראיתי שיש אנשים שהצליחו לבצע OC למעבד הזה ל 2900-3200MHZ, האם למישהו יש לוח דומה והוא הצליח לעשות OC מעבר לתוצאה הזו? או שיש לו רעיון אחר מה הבעיה?! בתודה מראש, [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 480 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי זיכרונות Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ - http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp למה המחשב שלי מזהה אותם כ- PC2-5300 667MHZ למרות שהלוח תומך בתגר 800 - Gigabyte GA-965P-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2423 ואיך באמת לעשות OC לזיכרונות אלו? Cheers Alroit
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כל פעם בדיקה אחת נכשלת, אני מריץ 4 כי יש לי Q6600. מה זה אומר? להוריד את BUS SPEEDטיפה?
-
- 2 תגובות
- 510 צפיות
-
-
אם אני משחק משחק אסטרטגיה בזמן אמת לדוגמא age of empires 3 ולאחר שיש נגיד יותר מ150 חיילים על המסך... בשביל שלא יהיו לאגים, צריך להעלות את הליבה או את כמות הזיכרון?
-
- 2 תגובות
- 427 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 4. יש לי מארז של IVORY מי שמכיר, ואין בו מאווררים בכלל. עכשיו אני מתכוון לשדרג את המחשב. (ראו פוסטים קודמים שלי) יש רק מקומות למאווררים כגון מחלק האחורי של מארז ובחלק הקידמי מין חור אוורור מוזר זה נרא גם כמו מקום למאוורר אך אין מקום לברגים חורים מרובעים. 1. האם זהו מקום למאוורר. 2. מה עדיף לי? לקנות מארז חדש? או לשמור את הישן ולקנות מאווררים? (אני קונה לוח אם , מעבד, זיכרון וכרטיס מסך חדשים) מה לעשות? אני לא רוצה לבזבז 300 שקל על מארז.. אני יותר בכיוון ה100 - 200 ושיהיה מאוורים . תמיד אני יכול להוסיף עוד קצת כסף . יש תקציב אבל אני מעדיף לשמור. ואם תמצאו הכי טוב שזה יהיו חנויות באיזור נתניה . לבוא לקחת. או באתר www.skypc.co.il תודה רבה.. בקשות גדולות מידי, פ…
-
- 0 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אני מחפש מאוורר 120 ממ עוצמתי במיוחד למודינג שאני מתכוון לעשות במארז. אני מתכוון לעשות פתח בחלקו העליון של המארז, שאלה נוספת מה הפעולה שעדיפה כאשר המאוורר ממוקם שם, יניקה של אוויר פנימה, או הוצאת אוויר החוצה? לא אכפת לי כמה המאוור יהיה רועש אכפת לי כמה הוא יהיה אפקטיבי בקירור... אז תזרימו בלי לחשוש......
-
- 3 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן קניתי מערכת קירור מים bigwater 735 של thermaltake במדריך הרכבה רשום לחבר את המערכת בתצורה הזו: משאבה לבלוק, בלוק לרדיאטור, רדיאטור למיכל. השאלה שלי היא האם זו התצורה העדיפה? כי ההיגיון אומר לי שעדיף שהרדיאטור יזרים ישר לבלוק ומשם למכל (משאבה לרדיאטור, רדיאטור לבלוק, בלוק למיכל), ככה המים יגיעו קרירים ישר מהרדיאטור לבלוק, ולאחר שיתחממו בבלוק יספיקו להתקרר קצת במיכל, כיוון שטמפרטורות גבוהות יותר מתקרבות מהר יותר לטמפ' החדר. יכול להיות שאני טועה. בכל מקרה אני אנסה את שני האופציות ואראה באילו מהם ממוצע הטמפ' הוא הכי נמוך, אבל עדיין אני רוצה לשמוע מה דעתכם כי לי אין נסיון בנושא. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-