אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום,יש לי מחשב עם מעבד 820D,והוא תמיד בלואד של 40-90 .. בקיצור הורדתי את התוכנות שמפריעות וזה..הלואד ירד אבל עדיין יש לו מעלות של 50-70 והמאוורר רק על 1500(של המעבד) כדאי להחליף קירור?
-
- 0 תגובות
- 414 צפיות
-
-
אהלן, יש לי קירור נוזלי,ונגמר לי הנוזל...היבואן אמר לי לקנות נוזל לקירור רדיאטורים (antifreeze) מחנות חלקי חילוף של רכב,שנקרא גם מים ירוקים, הנוזל שהיה לי הוא ירוק גם אני לא יודע עדיין... מה אתם חושבים ?
-
- 4 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום אני ניסיתילעשות המהרה למעבד מישהו יכול לתת לי מדריך מה אני משנה ? נתונים טכנים: מעבד Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz לוח ASUS Blitz Extreme זיכרון DDR3, PC3-10700H (667 MHz), 1024 MBytes, Corsair כפול שתיים Intel P35/G33/G31 rev. A2 Southbridge Intel 82801IR (ICH9R) rev. 02 Graphic Interface PCI-Express PCI-E Link Width x16 PCI-E Max Link Width x16 Memory Type DDR3 Memory Size 2048 MBytes Memory Frequency 534.9 MHz (1:2) CAS# Latency (tCL) 8.0 clocks RAS# to CAS# (tRCD) 8 clocks RAS# Precharge (tRP) 8 clocks Cycle Time (tRAS) 20 clocks Command Rate (CR) 2T תודה תומר
-
- 6 תגובות
- 667 צפיות
-
-
אנשים יקרים, אני חדש בתחום ומבקש את עזרתכם. אני קורא כאן מלא מדריכים לביצוע OC, אבל כל ניסיון שלי להמהיר את המערכת למספרים כאלה תוקע את המחשב ואני נאלץ לקצר את ה- BIOS. הדבר היחיד שהצלחתי זה להוריד את מהיאות הזכרונות מ-800 ל- 667 ואז להמהיר את המעבד מ- 333 ל- 366, אבל זהו, כל דבר מעבר - תוקע הכל. המפרט המדוייק שלי הוא: מעבד 6750 זכרונות DDR2 800 2X1GB OCZ XTC GOLD עם צלעות קירור לוח אם Gigabyte P35C-DS3R כרטיס מסך INNO3d 8800GT אשמח לקבל עזרה, רעיונות או כיוון כללי מה כדאי לי לעשות, מה לא בסדר במה שאני עושה או בחומרה. תודה רבה!!!! שי.
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC למעבד ולכרטיס מסך.. המעבד מקורר ע"י TT Big Tayphoon VX... והכרטיס עם קרור סטוק.. כדאי לעשות? אם כן עד איזה גבול ?
-
- 1 תגובה
- 755 צפיות
-
-
הם ביחס 1:1 זכרונות DDR2 667 של PQI נמצאים כרגע על CL4 ובמקור CL5. העליתי מתח מ1.20 ל-1.225 ועדין המחשב עושה ריסט ולא עולה בכלל. כעת הורדתי את המתח ואת המהירות ל350 והוא בסדר. הטמפ' אחלה והבדיקות יציבות. איך אני יכול להמשיך לעלות? רק החלפת זכרונות או שכדאי לעלות עוד מתח.. תודה
-
- 3 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום חברים לאחר שהתייאשתי מהנסיון להשתיק את המחשב ע"י החלפת מאווררים ובעיקר התאכזבתי מפתרונות הקירור של AC, החלטתי לבדוק אפשרות לפרוייקט השתקה מקיף יותר. הרעיון הוא להישאר עם המרכיבים הבסיסיים - מארז, לוח אם, מעבד וכרטיס מסך ולנסות להגיע למערכת שקטה ככל האפשר בתקציב לא גדול מדיי. (אדגיש שאין לי העיית טמפרטורה במחשב ומה שאני מחפש זה קירור שקט ואיכותי במחיר סביר) מפרט המחשב הוא: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 1 Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 2 Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 C3 1 Gigabyte ATi Radeon X600PRO 128-bit 128MB Bulk 2 WD SATA 200GB 8MB 7200 RPM 1 Mitsumi floppy 1.44 1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin (למארז 2…
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-
-
האוברקלוק הוא לכרטיס מסך. הסטוק של הכרטיס C-513 ו M-792... אם הזיכרון אין לי כלכך בעייה אבל אני חייב להעלות את הליבה עוד! פשוט חייב, יש קירור ויש הכל. פשוט מה שקורה שאם אני מפעיל משחק כשהליבה מכוונת ליותר ממה שרשמתי, אחרי 2 שניות שהוא עולה המחשב ניתקע ונדרש ריסט. הMhz המירבי שיכול להעניק הכרטיס בתחום הליבה הוא 770 אני חייב להגיע לפחות ל690-700
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום לכולם ! היום אני משתמש במשחת קירור מסוג: Arctic Silver 5 , עם המשחה הזאת + גוף קירור שיגרתי של Thermaltake TR2 / RSI בזמן ההדלקה של מחשב חדש שהרכבתי עם AM2 DC 4000 (עם מארז פתוח) הטמפרטורה של המעבד היתה 21 מעלות. כאשר סגרתי את המארז הטמפרטורה עלתה ל 25-26 מעלות, כאשר במארז המאוורר היחיד שהיה מלבד זה שציינתי היה המאוורר של ספק הכח (120MM). אחרי כמה שעות של משחק, הטמפרטורה לא עלתה מעל 31 מעלות. כאשר אני מקבל מעבדים, אני נאלץ תמיד להסיר את "מדבקת האחריות" המטופשת, ובנוסף את המשחה שמגיע עם המאוורר, מנקה את גוף הקירור עם ספירט, וגם את המעבד עצמו (אחרי הסרת המדבקה), רק אז אני מורח בזהירות רבה (ומיומנות רבה) את המשחה. רציתי לשמוע ממכם, אודות הניסיון שלכם בעבודה עם משחות קיר…
-
- 6 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש גליתי פה פורום מדהים מעוניין לרכוש מחשב חדש אבל עדיין לא גיבשתי דיעה יש לי שאלה שאני מתבייש לשאול מה זה OC? תודה
-
- 2 תגובות
- 524 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה למאוורר 120 מ"מ אחורי למארז, שקט ככל האפשר שעדיין עושה עבודה סבירה, שלי עושה רעשים של מסור גם אחרי ניקוי מסיבי (לחץ אוויר). תקציב לא כזה קריטי, אני מעריך שזה לא יעלה מעל 100 שקל. נתוני מחשב : GIGABYTE GA-965P-DS3 LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GT TDH 256MB DDR3 128 BIT (קירור פסיבי) INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN טמפרטורות לפי החיישן (אני בספק לגבי הדיוק של זה): טמפרטורת מערכת בממוצע 35 מעלות. טמפרטורת מעבד בממוצע 45 מעלות. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב שאחד מחיבורי הSystem Fan על הלוח שלי מספק זרם נמוך מדי למאוורר במארז. המאוורר אמור לעבוד על 1000RPM כאשר בפועל הוא 0, עד שאני נותן לו דחיפה קטנה ואז הוא מתייצב על700. ניסיתי עם מאוורר שונה והתוצאה היתה זהה. הלוח הוא Gigabyte-P35-DS3. האם יש איזו הגדרה שאני צריך לעשות בBIOS?, אחרי הכל System Fan אחר עובד כשורה (החיבור שעובד כשורה הוא 3 פינים, זה שלא 4, אבל מחובר אליו מאוורר של 3) כמו כן, גם יש לי מאוורר למעבד שאמור לעבוד ב900-2500RPM אבל עבד בהתחלה על 600. כיוונתי את ההגדרה של Smart fan control mode לPWM במקום Voltage והוא קפץ ל1200. עוד לא בדקתי אם הוא עולה יותר מזה במצב PWM אבל אני יודע שבDisabled הוא מגיע ל2500. האם זה קשור אחד לשני? אני עושה משהו לא בסדר או ש…
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
ביצעתי המהרה לכרטיס מסך: GPU CLOCK: 685MHZ המליצו לי על 700 אך כל מגה מעל 685 גרם ל 3DMARK06 לקרוס. Memory: 1035MHZ Shader: 1755MHZ 3DMARK06 הניב תוצאה של 14008. איך התוצאה, מספיקה? יש מקום לשיפור? אשמח לשמוע הצעות. בנוסף צירפתי כמה תמונות של התצורה הנוכחית עם כל המאווררים + Accelero s1 מי שמתעניין. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, התקנתי היום את ה- ACCELERO S1 + ARTIC TURBO על הכרטיס הנ"ל. לרוע המזל וגם לפי קריאה ה - 8 RAMSINKS שמגיעים עם האריזה ומכילים דבק טרמי מאוד חלשים ונופלים בתזוזה המינימלית ביותר. האם מישהו יודע מהיכן ניתן להשיג דבק טרמי שיחליף את הדבק שהגיע מן המפעל? או האם קיים פיתרון אחר? נכון לעכשיו יושבים על הכרטיס רק 6 מתוך ה 8 עד כמה זה באמת משמעותי? הכרטיס עומד על 42c במנוחה כאשר הוא עמד על 63c לפני כן. טרם נבדק ב 3DMARK. עזרכתם אודה.
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
שלום, יש בבעלותי מעבד Intel E6750 ואני משתמש בקירור סטוק. לפי תוכנה Core Temp יש לי בעיית התחממות רצינית במעבד בעת מאמץ, הוא רושם לי 80-90 מעלות. עלה לי בראש רעיון שהבעיה היא במעבד ולכן התקשרתי לחנות שממנה קניתי את המעבד ואמרו לי לבדוק את הבלוק קירור שעל המעבד ולראות אם הוא חם, כי יכול להיות שהחיישן פשוט לא טוב. כי אם המעבד באמת נמצא בטמפ' של 70-90 מעלות הבלוק קירור צריך להיות חם. עשיתי את הבדיקה, וכשהתוכנה מראה טמפ' של 80-90 אני נוגע בבלוק קירור ואני לא מרגיש שום חום כלל וכלל. מה זה אומר? האם הטכנאי שאמר לי את זה טועה והבלוק קירור צריך להיות קר כל הזמן או שהחיישן באמת דפוק? ודרך אגב, מה הטמפ' שבה המעבד מכבה את עצמו? תודה
-
- 3 תגובות
- 470 צפיות
-
-
ידידותי הכוונה לאוברקלוק כמו כזה שנעשה בRivaTuner לכרטיסי מסך...
-
- 1 תגובה
- 376 צפיות
-
-
שלום הקירור המקורי מרעיש , ודרוש קירור חדש לא מרעיש ולא לOC רוצא להתקין חדש , עדיפות לקירור שמוציא את האוויר החם החוצה מהמארז מה אתם ממליצים
-
- 3 תגובות
- 662 צפיות
-
-
.שלום חברים אני חדש פה . השאלה שלי למעלה . ומה זה עוזר למחשב ? למה זה מסייע בכללי ?
-
- 3 תגובות
- 439 צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/guides/oc_cpu/3/ הם הביאו שם קישור לתוכנה הזאת super_pi .. בקיצור הורדתי את קובץ הrar חילצתי את הקבצים לתיקיה אני מפעיל את התוכנה וזה נותן לי לבחור כזה 32kb 64kb 128kb 256kb 512kb 1mb 2mb והלאה .. אני בוחר באחד מהם וזה נותן לי כמו מין דף כזה .. ואני בס"כ רוצה רק לראות את הנתונים .. התוכנה לא עולה לי כמו שהראו במדריך =\ תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 433 צפיות
-
-
חברים שלום סוף סוף התפנתי להחליף את הקירור של המעבד (ARCTIC COOLING Alpine 64 במקום הקירור המקורי של AMD שהתחיל לשרוק וטחן לי את המוח) הקירור החדש לא שקט לגמרי אבל לא שורק כמו הישן ואז גיליתי מקור רעש חדש - המאוורר של כרטיס המסך (Gigabyte ATi Radeon X600PRO ) שניקוי שלו באויר דחוס לא ממש עזר. ניסיתי לחפש קירור חלופי לכרטיס וכל מה שמצאתי היה קירור פאסיבי שאיננו זול ואני לא בטוח שיתאים לכרטיס ולמארז. האם מישהו מכיר מאוורר חליפי זול וטוב לכרטיס המסך הנ"ל ? ועוד שאלה, האם סביר שמחשב בן שנתיים וחצי יפתח כאלו רעשים ? המחשב הישן שלי (IBM Aptiva ) כבר בן יותר מ-7 שנים ועדיין פועל, אמנם הוא לא שקט כמו שהיה חדש אבל לא מגיע לרמות רעש שמטמטמות את המוח... תודה למגיבים.
-
- 2 תגובות
- 469 צפיות
-
-
לפני כמה זמן גיליתי שהמאוורר האחורי (והיחיד) של המארז שלי (12 ס"מ) שבק חיים. כשהפעלתי את המחשב נמדדו טמפרטורות של 50-65 מעלות ואפילו קרוב ל-70. היתה לי הרגשה שהמחשב האט את הקצב. ניגשתי לחנות/טכנאי בסביבה וביקשתי לקנות ממנו מאוורר חדש. הוא ישר אמר לי "בשביל מה אתה צריך בכלל מאוורר במארז, יש לך פנטיום 4? (כן) אתה בכלל לא צריך מאוורר במארז אם אתה לא עושה אובר-קלוקינג". אמרתי לו שהטמפרטורות הן יותר מ-60, והוא אמר שזה נורמלי לגמרי ושאם המעבד יעבור את ה-70, רק אז יש טעם שאני אביא לו את המחשב לבדיקה... אחרי שהוא גמר את הטענות, הוא נזכר להגיד לי שאין לו בכלל מאוורר כזה (גם כן מעבדה...) אחרי כמה ימים מצאתי סוף-סוף חנות שמחזיקה מאוורר מתאים (לצערי עם חיבור ישיר לספק ולא ללוח אם) וה…
-
- 8 תגובות
- 774 צפיות
-
-
נוזל יעודי למערכת קירור למחשב (Thermaltake\Fluid\Primochill וכו') נוזל רדיאטורים ירוק נוזל רדיאטורים אחר (אדום, ושאר השטויות) או סתם מים מזוקקים ? אני אישית עד היום השתמשתי בנוזל רדיאטורים ירוק (מתחנת דלק \ הום-סנטר). אבל ראיתי נוזלי רדיאטורים אדומים בגוונים ממש מגניבים, חשבתי לגוון (כמובן להוציא את כל הנוזל הירוק קודם). השאלה מה באמת ההבדל בין הנוזלים והאם שווה להשקיע במשהו ספציפי (הכוונה היא בעיקר מבחינת תפקוד של החומר כהגנה למשל נגד קורוזיה ותאימות שהוא בא במגע עם חלקי נחושת... פחות מבחינת שינוי טמפ' כי שם אני לא חושב שיהיה הבדל). תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
להלן המפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based ספק כוח LIBERTY 400W של ENERMAX זיכרונות OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Titanium CL4-4-4-15 קירור למעבד : ThermalTake Blue Orb II כרטיס מסך Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail כונן-תקליטורים : LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black 2 כוננים קשיחים : Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS מארז : Coolermaster CM 690 Black RC-690 נאמר לי שהקירור הנבחר הוא לא משהו :-) אשמח לקבל המלצה לקירור אחר, רק חשוב שהוא יהיה זול יחסית (אני לא מתכנן שום Overclocking), פשוט, ושקט (חשוב שיהיה שקט) תודה !
-
- 13 תגובות
- 908 צפיות
-
-
-
שלום לכל חברי הפורום הכי מעניין אז ככה לפני שאני מזמין את הפריטים רציתי להתעייץ ולקבל המלצות על פריטים חשבתי להזמין כבר מערכת קירור טובה ולהעיף את הטרמלטק שיש לי שחוץ משקט לא עושה כלום (קירור מים ) אז נתחיל המעבד :Swiftech APOGEE GTX משאבה : Swiftech MCP655 רדיאטור: Koolance EHX-1050BK External הכל יהיה על צינורות חצי (רק יש לי בעיה עם החיבור של הרדיאטור כי הוא על 3/8 אבל נסתדר) אני לא רוצה להוסיף מיכל כי הבנתי הוא גורם רק צרות של וגם סתם סוחט כוח מהמשאבה , במקום זה אני יעשה איזה מפצל T באמצע עם פקק ואני אכניס את הנוזל דרכו, דרך אגב אני השתמשתי בנוזל של רכבים prestone. אם יש לכם איזה המלצה או עדכון בשבילי אני אשמח לשמוע בתודר ערן
-
- 6 תגובות
- 592 צפיות
-