אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני חדש בתחום אז נא לא לצחוק עלי אם אני מפגין בורות מוחלטת ניסיתי להעלות טיפה את המהירות של המעבד שלי, הבעיה היא שאילו העלאה קטנה של 50 הרץ גורמת לBios לא לזהות את הHD ??? האם המעבד נעול? האם הבעיה היא בלוח? יש לי את ה IS7-E (הנפוץ) של Abit וHD SATA של Samsung תודה חברה
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
מפרט מלא בפורפיל... אחרי בדיקת מאמץ למעבד דרך OCCT על 3.4 ומתח של 1.4(לפי הביוס.. בCPUZ הוא רושם 1.39) המעבד עובר בהצלה בדיקה של שעה וטמפרוטרות לא גבוהות יחיסת (52-53 למעבד.. הליבות עומדות על 42 לערך, הלוח עומד על 55). המחשב רץ בלי שום בעייה למשך יום וחצי יומיים ופתאום מתחיל לזייף (שירים מתחילים להיתקע למשל כמה שניות, IE ניתקע) עד שהמעבד ניתקע וצריך לעשות ריסט. הOC נעשה רק ע"י העלת המכפלה של המעבד והעלת מתח למעבד.. שום דבר אחר שונה במכפלות ובמתחים של שאר הרכיבים... זכרונות עומדים על 800MHZ והגשרים על 2000. יש סיבה לירידה בביצועים אחרי שהמעבד עבר בדקית מאמץ?
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוקינג קטן, וכשבדקתי ב WCPUID יש שם משהו מוזר...
-
- 5 תגובות
- 530 צפיות
-
-
יש ברשותי את הכרטיס כ3 חודשים תמיד הייתי על אובר ל 390 לליבה ו380 לזיכרונות... (אובר קטן לדעתי עדיין לא עשיתי אחד רציני כי חיכיתי שאני יחליף קירור ועדיין לא עשיתי את זה...) עכשיו כשאני משחק ועושה את הOC הרגיל יש לי ארטיפקטים.. מה שמוזר זה שהם לא כמו ארטיפקטים רגילים כאלה שברים שחורים על המסך אלה כמו עמודים לבנים כאלה לאורך של המסך. אחרי שזה לא נפסק החלפתי DRIVER מ 4.9 ל5.11 עדיין עושה אותה בעייה. סיבות שחשבתי אליהם למה כן ולמה לא: בעיית חום: לא נראה לי. למה? כי הייתי על האובר הזה יציב בקיץ ועכשיו חורף ואני בלי חימום ויותר קר בחדר. בעיית מתח: אני על ספק 250W גנרי (של KSP..) עכשיו מה שמוזר למה הייתי על הOC הזה יציב באותם תנאים אם אותו ספק ועכשיו אני כבר לא? טוב חב…
-
- 3 תגובות
- 709 צפיות
-
-
אז ככה... חומר רקע לחלקים : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=247693.0 בשני הלוחות יש ביוס אחרון והבעיה מוזרה מאוד. אם אני מנסה להגדיר בביוס באס של 400 אחרי COLD START אז המחשב נכבה, נדלק ל2 שניות, נכבה וחוזר חלילה. ניסיתי כל מיני זכרונות, ספקים, קרורים כ. מסך ומה לא. מה שמוזר זה שאם אני נכנס לביוס, מעלה ל 333 או 350, עושה BOOT, ואז מעלה ל400 אז הכל עובד פיקס! יציב כמו סלע, מריץ פריים, 3DMARK ללא בעיות. אם אני מכבה את המחשב ומדליק שוב (מכבה, לא אתחול), שוב חוזרת התופעה של הדלקה/כיבוי כל הזמן. אני מיואש. התופעה קיימת בשני הלוחות עם מעבדים שונים (E4300 ו E6600). יש עצות? מישהו שמע משהו על זה? אני שרוט ומפספס משהו? (בביוס נתתי את כל המתחים המתאימים למה שצריך,OC ז…
-
- 33 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
המקסימום שאני יכול להוציא מהליבה בלי ארטיפקטים כשהזכרון בסטוק זה 400MHZ (מ250 בסטוק). המקסימום שאני יכול להוציא מהזכרון בלי ארטיפקטים כשליבה בסטוק זה 500MHZ (מ400 בסטוק). זה OC מכובד לכרטיס הזה. הבעיה היא שאני מנסה לשלב את המהירות, נהיה המון ארטיפקטים בATI TOOL. גם למשל על זכרון 500 וליבה 300 יש ארטיפקטים, וגם ליבה 380 וזכרון 220 יש ארטיפקטים. ז"א שילוב בניהם לא מצליח. בדקתי את החום של הכרטיס הוא לא חם. לפני כמה ימים מרחתי משחה חדשה לליבה (בגלל הבעיות לאחרונה), וגם יש מאוורר 80 חזק שמעיף אוויר. מה הבעיה? זה הגיוני? אשמח לתגובות, תודה.
-
- 36 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הלוח לא מצליח לעשות פוסט עם יותר מ1.85 וולט למעבד וזה לא קשור לספק כח ... (ספק TT410 מעבד AXP2400 , כרטיס מסך ג'יפה 4 , 5מאווררים , שני כוננים ו1 דיסק קשיח .... )
-
- 1 תגובה
- 505 צפיות
-
-
אז ככה :בלוח אם אין נעילת AGP PCI אז זה קצת בעיה (לוח אם:GIGABYTE GA8IPE1000 ) יש שני סטיקים של זיכרון שעובדים בדואל צאנל במצב רגיל ,גם ב OC הם עובדים ב ערוץ כפול רק ש עד FSB של 110 כלומר ה OC שבוצע הוא לא גדול כרגע ,אחרי 110 המחשב פשוט לא מגיב כלומר המסך לא נדלק בכלל . כל סטיק נבדק לחוד ונמצא שהוא מגיע ל FSB 130 בלי בעיה בלי הוספת מתח לכלום ,ושני הסטיקים ביחד עושים בעיות ביותר מ 110 לFSB (גם עם הוספת מתחים ). והמחלקים עובדים ביחס של 3:4 כלומר שיש להם עוד מקום לעלות . מה ניתן לעשות \ממה נובע ?(אני משאר אולי בגלל שאין נעילה ל AGP ול PCI ).
-
- 2 תגובות
- 538 צפיות
-
-
יש לי geforce 7600 GT AGP של לידטק. ניסיתי לעשות אוברקלוק עם שתי תוכנות: rivatuner ו coolbits. בריבהטיונר שום דבר לא קורה כאשר אני לוחץ על כפתור הTEST, הוא פשוט נלחץ ואין שום תגובה. בקולביטס אני מקבל test failed בכל קונפיגורציה. אין לי שמץ מה הבעיה, אבל אני אציין גם שניסיתי לעשות bios read עם התוכנה שמגיעה בבאנדל של הכרטיס, וגם בזה יש failure. למישהו יש מושג מה הבעיה?
-
- 4 תגובות
- 420 צפיות
-
-
המפרט בצד. כאשר אני מבצע OC דרך ה BIOS ל 3 גיגה הרץ , ה V1 מעלה RPM באופן ברור ומשמעותי מה שמגביר את הרעש ממנו במידה מאוד ניכרת (לפעמים זה קורה אחרי RESTART ולפעמים לא) , ניסית לבטל ב BIOS את האופציה של ה SMART FAN , אבל זה לא עזר , יש הצעות ? כמו כן אחרי מס' אתחולים ה OC מתבטל דרך ה BIOS , הבנתי שזו בעיה שמתרחשת לפעמים בלוח אם ואין מה לעשות ...
-
- 38 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אחרי כמה נסיונות ובעיות התברר למה לוח זה מצד אחד יכול ומצד שני אינו יכול לבצע OC , הפוטנציאל של הלוח ממש טוב, וכן אחרי כמה ניסונות וללא מאוורר טוב אשר בקרוב יגיע ויפתור את הבעיה הלוח מסוגל לעבוד על יותר מ 133 (133:133:33) אבל עליה וקוץ בה, אחרי כיבוי המחשב התברר ששוב לא מסוגל המעבד להגיע למהירות של 1.6GHZ, ושוב חזר ל 1.52V ב CORE ולמרות שבביוס מוגדר לו 1.62V הוא לא עובר את 1.52, הפתרון הזמני שמצאתי ודי מסורבל, קודם כול להעלות את המחשב ב 1.62 או 1.67V על 128:128:43 במהירות 1534GHZ, אחרי שהXP עולה , עולה גם ה VCORE ל 1.69 או 1.67V ואז צריך לעשות RESET ולשנות בביוס ל 133:133:33 וזה רק ההתחלה כי אפשר יותר אבל לא ניסיתי בגלל בעיות חום כהראה צריך לדבר עם ASUS לתיקון הבעיה בלו…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עד לא מזמן חייתי לי בשלווה עם ה PIII866 החביב שלי , עד שרציתי יותר - וכך נולד לו ה PIII866@975 הנוכחי ;D - אך אבוי, לינ' לו אהב את השינוי !!! בהתחלה גם האיכספי לא היה יציב כלל, על שהעליתי לו את הוולט ל 1.75 (1.80 אמיתי), את הפוסט הוא תמיד עבר. אבל הלינ' מסרבת אפילו להתחיל לעלות ברגע שהמעבד מומהר בטיפה, אפילו ב 910 מ-הרץ הוא לא עלה. יש למישהו הסבר הגיוני לעיניין??? יור'ז, וויז,
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כשאני מעלה באס אפילו ל200 המחשב לא נדלק וצריך להוציא את הג'אמפר של הCMOS חשבתי שהבעיה היא בתזמונים אבל מסתבר שכשאני מעלה את הבאס התזמונים משתנים אוטומאטית ל2-3-3-7 שזה בסדר לפי מה שהבנתי. עוד בעיה שנתקלתי בה היא: שמתי לב שהלוח שלי פתח את המכפלה של המעבד אבל לא ניסיתי לשנות אותה, אבל לפעמים הלוח כאילו מוריד או מעלה את המכפלה של המעבד (אני בודק ורואה מהירויות שונות בזמנים אחרים) איך אפשר לשים קץ לתופעה הזאת? המפרט: AMD AthlonXP 2500+ (Barton) EPoX 8RDA3+ PMI 512mb 2-3-2-6 DDR400 על המעבד יש לי ALX-800 עם מאוורר של ואנטק, ובכלל המארז של טמלטייק עם 5 מאוררים אז אין בעית קירור.
-
- 6 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אם אתם תסתכלו בדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=301819.0 אתם תיראו שהייתה לי בעיה להדליק את המחשב ולעשות ריסטרט וכו'.. אחר כך שביטלתי את הOC שעשו לי בחנות המחשב התחיל לעלות כמו שצריך. הבעיה שעשו לי את הOC על לוח אם אחר ואז הוא עבד, אבל אחר-כך החליפו לי אותו ומאז האוברקלוק שהם עשו בחצי שנייה לא נותן למחשב לעלות כמו שצריך.. מעבד Q6600 G0 לוח אם ga-p35 ds3 ספקliberty enermax 400w שעשו לי את הOC בחנות היה לי לוח אם ga-p35 ds3l אבל הם החליפו לי אותו ל ds3 כי הקודם לא היה תקין. אלה הנתונים של הOC שהם עשו לי: (הוא עבד בלי בעיות בלוח הקודם) תדר מעבד 9*335 תדר זיכרון 2*335 מתח מעבד 1.3125 pci-e 100 שאני מכניס את הנתונים האלה המחשב לא עולה, איזה אפשרויות אני …
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כשאר היום ניסיתי לעשות OC קטנטן לכרטיס הנ"ל ישר אחרי שהעלתי 30 MHZ לליבה ואולי 20 לזכרונות (כמו שאני יודע זה ממש מעט ולא רציני) הכרטיס ישר הראה ארטיפקטים ועשה בעיות (נכבה והייתי חייב לרסטט) לאחר שימוש בשלושה תוכנות כגון rive tuner, powerstrip, ati tools הרמתי ידיים... יש לכם הצעות? נ.ב כן אני מעודכן מבחינת דרייברים.
-
- 10 תגובות
- 804 צפיות
-
-
טוב לאחר כמה שנים טובות החלטתי לנסות לעשות אוברקלוקינג בעזרתו האדיבה של dj electric להפתעתינו גילית שהמעבד פועל על 2400mhz! x8 multiplayer ולא מוכן לתת x10 גם אחרי עידכון ביוס,למישהו אולי יש רעיון מה מגביל אותו?...זה ממש מבאס לגלות שעבדתי על תדר כזה כל השנים כשהתדר האמיתי הוא 2667..... תודה לעוזרים GB P35-DS3L e6750 2 giga at 800mhz
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כשאני נכנס רגיל לביוס ומשנה את ה-"CPU host freq" אני יכול לעשות רק 100 או 133. האם כדי להעלות בMHZ בודדים צריכים לעשות כמו בלוחות החדשים של גיגהבייט שצריך ללחוץ Ctrl+F1 או משהו כזה? בתודה מראש, manbot
-
- 1 תגובה
- 464 צפיות
-
-
אז ככה אחרי אובר קלוק המעבד שלי עלה מ2.4 ל2.56 וואלה לא שיפור גדול אבל בסדר המעבד הוא אינטל והלוח הוא ASUS P4B533 הבעיה היא שהמעלות של המעבד היא 51 שזה נראה לי הרבה !!!! והטמפרטורה של הלוח היא 28!! שזה סבבה! אז הנה השאלות! 1.האם הטמפרטורה באמת גבוהה?? 2.עד לאיפה אפשר להמשיך באוברקלוק כמובן בהתחשבות במערכת??
-
- 13 תגובות
- 931 צפיות
-
-
היי כולם אני רוצה לעשות אוברקלוקינג אבל נתקלתי בבעיה שאני לא יכול לשנות את המכפלה (ברוב המחשבים) אבל גם את הFSB אני לא מוצא ולא יכול לשנות!!! יש לי לוח אינטל ומעבד אינטל 2.4 אין לי את החוברת של המעבד או הלוח....ואני בנתיים (כמו שזה נראה) חסר אפשרות של המהרה מה לעשות?? מישהו יכול לעזור?? תודה רבה אסף
-
- 4 תגובות
- 443 צפיות
-
-
ניסיתי בסופ"ש הזה לעשות OC פיצי, של 63 מגה-הרץ, הומחשב פשוט לא עמד בזה והוינדוס לא עלה. אחרי שהוא עובר את VERIFYING DMA POOL DATA, הוא מציג לי מסך שחור, חוץ מרבע מסך למטה שרשום בו WINDOWS98 כמה, "מפתיע". בכל מקרה, אח"כ הוא רושם לי CANNOT FIND WIN.COM והוינדוס לא עולה ואני מקבל דוס. האם זה יכול להיות מכיוון שהזזתי את זכרונות הSDRAM שלי מ10NS ל8NS? תודה. עוד משהו- יש לי על המעבד מאוורר שעובד ב4000 RPM בקירוב, ועל הטמפ' אני לא יכול לסמוך, כי הוא אומר שהמעבד ב0 מעלות C והמערכת ב52C. עוד משהו2- זה סלרון 500 מגה הרץ.
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
שלום לכולם מעוניין לבצע אוברקלוק איכותי מעט יותר למערכת הנוכחית שלי, נכון לרגעים אלו הגעתי עם התוכנה TurboV EVO V1.02.31 ל-3666GHz בבדיקת מאמץ עם PRIME 95 בשילוב של CORETEMP הגעתי ל-90c,טמפרטורה במצב מנוחה כ-55c. המארז עובר ניקיון כל חודש,אתמול ניקיתי אותו ובצעתי את הבדיקות והגעתי ל-90c לצערי. היכן אני מפספס? המארז מאוורר היטב טמפרטורת החדר לא יותר מ-25 מעלות ה-YASYA מהודק למעבד ועובד במקסימום סל"ד. אני מעוניין להגיע ל-4GHz עם המערכת הנוכחית. אשמח לעזרה למי שיש את הניסיון עם חומרה מסוג זה. בחתימה (CPUZ) שלי יש יותר פרטים שיכולים לעזור.
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד 2500+ מובייל לום אם ABIT NF7 וזכרון A-DATA 400 MHZ 2.5 כאשר אני מעלה את הבאס מעל 200 מה"ז אפילו ב-2 מה"ז המחשב לא עולה אבל אם אני מעלה את המעבד ל 2400 מה"ז בשינוי מכפלה המחשב עולה בקלות. האם הבעיה היא בזכרון? כי הוספתי אפילו מתח מקסימלי לזכרון והעלתי את התזמונים וזה עדיין לא פועל...
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי כבר מספר פעמים, אבל כל פעם שאני מעלה את ה FSB ביותר מ 4 MHZ אז או שהוא בכלל לא עולה, או שהוא נתקע בזמן עליית המערכת. הנתונים שלי הם: AMD ATHLON XP 1700 (PALMINO CORE) ASUS A7V-266E 512MB OCZ (400 MHZ DUAL CHANNEL KIT) ATI 9600PRO 256MB 120GB WD כמו כן יש לי קרור מיוחד לCPU AEROCOOL וזהו. הטמפ שלי בד"כ זה לוח 33 ומעבד 43-50 השאלה שלי היא האם יש לי משהו לעשות בנידון או שיש לי CPU בעייתי שלא ניתן לעשות לו OC ?
-
- 7 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלומות אישים יקרים . בעיה לי . התקנתי את התוכנה הנ"ל , ורציתי לבדוק משהו . משחק קצר בביוס , 166 על 9.5 @ 1.85 וולט , עליה למערכת , ובבדיקה בתוכנה התברר שהמעבד שלי איי שם מפגר לו אחרי הAXP 1800 המהולל . הייתכן ? הPR שלי הוא כ2150 לפי התוכנה , הבאס שלי לשעצמו צריך להניב פירות יותר טובים , ואם המדד הכי מקובל בעולם מראה לי תוצאה שגויה , מה עושים ? חיפשתי עדכון לsandra , ללא תוצאות חיוביות . כל עזרה תתקבל בברכה . האם אולי עוד מישהו נתקל בתופעה דומה ?
-
- 4 תגובות
- 505 צפיות
-
-
מה יכולה להיות הבעייה שיש ארטיפקטים? הטמפ' תקינה 70-80 מעלות (לכרטיס הספציפי הזה X1800XT) . עשית מוד לוולט של הליבה של הכרטיס מסך . המחשב לא נתקע . הבעייה היא שפה ושם תוך כדי משחק אני מזהה ארטיפקטים חוץ מזה העם יש סיכון ללוח אם או לכרטיס מסך בוולט מוד שאני עושה לכרטיס מסך עם הטמפ' תקינה?
-
- 15 תגובות
- 995 צפיות
-