אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
לאחרונה ששאלתי פה בפורום מה עלי לעשות בכדי לראות ירידה בטמפ' הכללית של המחשב אמרתם לי דבר ראשון לטפל בחוטים שהם ידועים כחוסמי סירקולציה. וכך עשיתי רק שבאותה הזדמנות נאלצתי לחסום ישירות את נתיב האיוורור של המאוורר הנה לכם תמונה: כמו שרואים בתמונה סדר משמעותי לא ממש רואים אבל זה המקסימום שהתאפשר לי לעשות ע"י האזיקונים ושימו לב מאחורי המאוורר יש רצועת חוטים שחוסמים את האיוורור - מה לעשות? [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 646 צפיות
-
-
יש לי בעיה ...כשאני נכנס לביוס ומנסה לעלות את ההרצים של ה FSB אז גם ההרצים של הAGP וה PCI עולים...... עכשיו כשאני מאפשר לעלות את המתחים ידנית אז האפשרות של spread או איך שלא קוראים לזה ישר מתבטלת ......עכשיו אני לא יודע אם זה צריך להיות מבוטל או לא..... אבל בכל מיקרה ההרצים של ה PCI וה AGP עולים....... מישהו יכול לעזור לי לנעול אותם ....ומה אני צריך לעשות בשביל זה(ואולי אי אפשר בכלל)
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-
-
יש לי בעיה ...כשאני נכנס לביוס ומנסה לעלות את ההרצים של ה FSB אז גם ההרצים של הAGP וה PCI עולים...... עכשיו כשאני מאפשר לעלות את המתחים ידנית אז האפשרות של spread או איך שלא קוראים לזה ישר מתבטלת ......עכשיו אני לא יודע אם זה צריך להיות מבוטל או לא..... אבל בכל מיקרה ההרצים של ה PCI וה AGP עולים....... מישהו יכול לעזור לי לנעול אותם ....ומה אני צריך לעשות בשביל זה(ואולי אי אפשר בכלל) :s07:
-
- 11 תגובות
- 794 צפיות
-
-
לפני כמה שנים טובות קניתי מחשב יעודי ל - OC, אז היה לי את הזמן והסבלנות ללמוד ולרדת לעומק העניינים. לא השתמשתי באותו נייח תקופה ארוכה ועכשיו יצרתי עמדה חדשה בכוונה לחזור לגיימינג. פירמטתי והכנתי אותו לפעולה ואז ראיתי שהאוברקלוק התאפס. ניסיתי לשחק מעט בביוס, אך כל הידע והנסיון שהיו לי כבר נשחקו. למעשה סך הכל העלתי את ה'באס' ל- 400 וזה גרם למחשב לא לעלות. ניסיתי מספר פעמים לאפס את הביוס בעזרת ה -CMOS אך לא עזר משום מה. [ישנה עוד פונקציה הנקראת C.P.R אך אותה אני לא מכיר] ביינתיים כלום לא עולה ואני כולי במתח :s05: זאת המערכת : CPU - Intel C2D E6600 MB - Asus P5B DLX 2X1GB Gskill + 2X1GB SuperTallent מקווה שתוכלו לעזור ......
-
- 4 תגובות
- 827 צפיות
-
-
כל פעם שאני עושהב OC למעבד עים התוכנה הזאת המחשב ניתקע אחרי דקה או שתיים ואחרי שאני עושה ריסטרט הOC פשוט לא קיים המעבד עובד רגיל כמו שהוא היה... מה אני צריך לעשות כדאי שזה יעבוד? אפשר לינעול הבנתי איך...
-
- 7 תגובות
- 534 צפיות
-
-
שלום רב, אני עומד לקנות כרטיס מסך חדש (Geforce6800NU), ולהחליף את הישן (Radeon9600SE), אז סתם אני רוצה לעשות לו אוברקלוק בינתיים. ניסיתי את ATI Tool, Power Strip, Riva Tuner.... בכולם נכשלתי ובמקום לעלות על מהירויות הסטוק זה ירד... אז החזרתי למהירויות הסטוק בעזרת ה-RedLinker שהגיע עם הדרייברים של אומגה. באחד הדיונים פה ראיתי שמישהו המליץ על RedLinker לעשות אוברקלוק הורדתי את הגירסה החדשה. מהירויות הסטוק הם: Core - 324MHz Memory - 179MHz התחלתי לעלות ב-10Mhz כל אחד, וזה עבד רק ב-Memory, ועד עכשיו כבר העלתי אותו ל-200Mhz וזה עובד מצויין. בליבה עצמה משום מה הוא לא משתנה. מה יכולה להיות הסיבה? תודה
-
- 8 תגובות
- 544 צפיות
-
-
חברייה אני צריך דחוף את עזרתכם! יש לי בלוק קירור של SWIFTECH APOGEE המשאבה והמיכל שלי הם גם של SWIFTECH והרדיאטור שלי הוא של THERMALTAKE עכשיו המערכת שלי יכולה להראות בצד בכל מקרה אני אפרט מעבד C2D E6600 לוח אם MSI P6N וספק כוח 420WATT של EZCOOL שבא עם המארז עכשיו כאשר אני מחבר את הכל, הכל עובד אך לא רואים כלום על המסך בדקתי אולי אין מגע בין הבלוק למעבד אז ניקיתי את המשחה ומרחתי חדשה ועדיין לא עובד כאשר אני מחליף לקירור הסטוק הכל עובד לא עייפתי ולכן ניסיתי עוד פעם עוד פעם הכל אותו דבר קירור המים עובד הכל עובד אך אין אות על המסך החלפתי לסטוק וכלום לא עובד ניבהלתי ניסיתי לשנות דברים עדיין לא עובד הלכתי לטכנאי מחשבים והוא אמר לי שיש בעייה בRAM הוא ניקה אותו וזה עבד עכשיו אני…
-
- 9 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום לכולם חג שמח ושנה טובה יש לי מערכת קירור מים ביגווטר אתמול התחילו בעייות של עליית חום עד ל 65 מעלות לפני יומיים הכול היה בסדר היה לי 30 מעלות ללא בעיות החלפתי נוזל וחיברתי מחדש אבל ללא הצלחה הטמפרטורה לא יורדת למישהו יש מושג מה הבעייה תודה לכול העונים
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! יש לי שאלה על קירור מים במעלות נמוכות..... אני בונה מחשב חדש ומתכנן לעשות קירור מיים שמשתמש בצינור נחושת מקרוזל בתוך מקפיא של מקרר... המשאבה תזרים את המיים לבלוק וחזרה ואת ההמשך אתם יודעים....בנוסף אני מיתכוון לשים כ 30% אנטיפריז ו 70% מיים כדי שלא תהיה קורוזי והמיים לא יקפאו......עכשיו לשאלה!! : בטמפרטורות של 2 או 0 מעלות אומנם זה קר אך יווצר "איבוי" וטיפות מיים על בלוק המיים ואולי אפילו על הצינור בגלל הבדלי הטמפרטורות בין הסביבה החמה לבלוק הקר.. ....(שמין הסתם יעבוד שעות נוספול לקרר גם את ההרדיסק ,כרטיס מסך,ואני אמצע עוד כמה דברים ;D) אז למי שיש טיפים איך להתמודד אם האיבוי או סתם טיפים אחרים לקירור מסיבי ...... תנו תגובה! תודה מראש.....
-
- 6 תגובות
- 672 צפיות
-
-
הוא מציג לי טמפ' לא הגיוניות כאשר אני משתמש בתוכנות כמו EVEREST SPEED FAN ועוד כמה תוכנות שאני לא זוכר את שם. רק דרך הביוס אני יכול לראות את הטמפ' של המעבד אבל של הלוח אני לא יכול לראות. האם מישהו נתקל גם בבעייה כזאתי עם הלוח הזה? אני ממש נואש ???
-
- 0 תגובות
- 471 צפיות
-
-
הורדתי את התוכנה מהאתר, התקנתי , הפעלתי מחדש את המחשב, הפעלתי את התוכנה וזה מה שהוא רושם לי:(Cannot connect to r6probe, overclocking(and startup overclocking will be disabled מה פשר השגיאה?
-
- 5 תגובות
- 565 צפיות
-
-
כאשר אני בודק טמפרטוה ב-CORE TEMP או בEVEREST אני רואה שיש לי רק CORE 1 ויש לי 2 המעבד שלי הוא E6600 וכאשר אני בודק בCPUZ אני רואה ב-num of cores אני רואה 1 למה זה ? יש מצב נשרפה לי ליבה אחת? תודה לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 561 צפיות
-
-
המפרט שלי: מעבד:E6300 לוח אם:P5B DLX זכרון:GEIL 512*2 דיסק קשיח: WD 250GB 7200 RPM STA 2 כ.מסך:X1950 PRO המעבד שלי נמצא בזמן מנוחה על טמפ של 68-72 מעלות בדקתי בשלוש תוכנות +ביוס נגעתי בסינק והוא לא חם מה יכול להיות הבעיה אני קונה מאוורר חדש אבל יש מצב זה בעיה במעבד או בספק כי כרגע יש לי ספק גינרי
-
- 3 תגובות
- 490 צפיות
-
-
אני כרגע על P4 3.0C ZALMAN CNPS7000CU GEIL GOLDEN DRAGON 2X256 AOPEN AX4C MAX WD RAPTOR אלה הרכיבים שחשובים .... העלתי תבאס ל215 (1:1 , אני אוהב סינכרוני) העלתי וולטג' בהתאם (עם כל קפיצה של MHZ וסימני אי יציבות) ופתאום אני רואה שחסר לי קובץ בווינדוס ! הווינדוס לא עולה .! חסר הקובץ SYSTEM ב system32/config או משהו .. לא זוכר קיצר הייתי צריך להתקין תווינדוס מחדש וכמובן להוריד תבאס חזרה ל200 איך ולמה זה קרה ? ואיך אני גורם שזה לא יקרה שוב ? הבנתי כבר שהזכרון לא משהו לאובר אז אני מחליף ל GEIL ULTRA PLATINUM 3500 2X256 ביום ראשון , אבל בכל זאת , זה עצבן אותי מאוד איך עושים שזה לא יהיה שוב ?
-
- 13 תגובות
- 703 צפיות
-
-
אוקיי לפניי כמה זמן פירמאטתי תמחשב והכרטיס רשת שלי היתנתק . שיחקתי טיפה בדוס והוא חזר לפעולה , אבל בתוצאה מי זה המאווררים החלו לעבוד חלש ממאווד! עד כדיי כך שלא שומעים אותם!, אז יוצא מצב שבזמן משחק המחשב מתחמם וקורס. אני לא יודע מה לעשות המאווררים עובדים מאוד חלש בתוצאה של משחק עם הדוס
-
- 1 תגובה
- 447 צפיות
-
-
יש לי שניי בעיות: 1)קניתי לפני כמה זמן מאוורר של zalman cnps7000-cu ועשיתי אובר קלוק מ-2.8גיגה הרץ ל-3.2 והמחש כל הזמן מגיע ל-100% שימוש ב-cpu ובגלל זה המחשב נתקע כל הזמן והטמפרטורות נשארו באותו טמפרטורה כמו לפני שעשיתי אובר קלוק 2)עשיתי את האוברקלוק דרך התוכנה EasyTune5 של gigabyte אבל כל פעם שאני מכבה ומדליק תמחשב האוברקלוק מתאפס (חוזר ל-2.8 גיגה הרץ) מה לעשות!!!!! תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 535 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק קטן של 200MHZ AMD 3500+ ל 2400MHZ בקיצור לאחר שהחזרתי הכל הוא נשאר לי על 2226MHZ .. עכשיו במקרה של נזק אז האחריות תוסר נכון ? בביוס ה FSP על 200 באברסט רשום 11 * 206 ככה זה צריך להיות ? תודה רבה לעוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, החלפתי היט סינק למעבד Athlon XP 1800 (וולקנו 7 פלוס) ניקיתי את המשחה הקודמת, ומרחתי משחה על הליבה ועל ההיט סינק. הרכבתי אותו על המעבד - וכשהדלקתי, ב-BIOS ראיתי שטמפרטורת המעבד הייתה על 75 ובמגמת עלייה. כיביתי את המחשב דר"א, מההיטסינק+מאוורר יוצאים שני כבלים , זוג ובודד. הזוג הם להפעלה והבודד (צהוב) הוא בטח לסנסור או לשליטה על המהירותץ עכשיו, לא ניתן לחבר את שניהם ביחד ללוח, אז חיברתי רק את הזוג שמאפשרים לו לפעול. מה הסיבה שהייתה מצויינת טמפרטורה כל כך גבוהה ? בגלל שהחוט הצהוב לא מחובר ? בגלל שיש יותר או פחות מדי משחה טרמית ? סיבה אחרת ?
-
- 3 תגובות
- 608 צפיות
-
-
אבל קודם כל אציג פה את נתוני המערכת שלי - לוח אם של MSI K7T266 PRO 2 נותן אפשרות לשלוט המתח המעבד והזכרון זכרון עד 2.8 ומעבד עד 1.9 מעבד אתלון 1700 מכפלה סגורה ( שתפתח בקרוב) זכרון 256 במהירות 266MHZ של SUMSUNG כ.מסך MSI G4TI4200 128MB AGPX4 מאורר וולקנו 6CU טמפרטורת מערכת בזמן מנוחה - 34 מעלות ( יש לי מארז מקורר היטב) לוח 34 בעומס 42 מעלות , לוח - 36 ועכשיו לבעייה שלי אני לא מצליח לעשות אוברקלוק , כל פעם שאני מגביר את קצב הFSB ועושה ריסט , נתקע לי המחשב אחרי כמה שניות שאני עושה אובר קלוק ל(באס = 139)1800 , אז המחשב נתקע לי אחרי שהווינדוס עולה, כשאני עושה ל-(באס=145)1900 הוא נתקע לי בדר"כ שהמחשב מעלה את הווינדוס. אם אני עושה מעבר 146 , המחשב יעשה לי טובה אם הוא יעלה בכ…
-
- 5 תגובות
- 562 צפיות
-
-
כשאני מחזיר את ההגדרות בביוס לרגילות.. זאת אומרת בלי OC ה FSB על 100 והמכפלה של המחשב היא 17 כשהמחשב עולה מופיע לי שהזכרונות 266 MHZ רגיל אבל כשאני מפעיל את ה EVEREST מופיע לי שמחשב נמצא ב 2 אחוז OC ו FSB על 102 והזכרונות על 278 MHZ מה זה יכול להיות?!?
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
לפני יומים ניסתי לעשות אובקלוק העליתי את SYSTEM CLOCK מ - 133 ל - 136 והכל היה מצויין העליתי את מהירות המעבד מ 1400 ל 1430 (אני יודע לא משהו רציני) ואת הבאס מ 266 ל 280 אחר כך העליתי מ מ 136 ל 142 והנה צצה לה בעייה גדולה (היה לי מסך שחור לא ראיתי כלום יותר והייתי צריך להוציא את הסוללה מלוח האם) יש לי AMD ATHLON XP 1600 ENERMAX S710-B GIGABYTE GA7VTX-H CRUCIAL 256MB DDR 2100 מישהו יודע מדוע הבעייה הזאת, ?!?!?!?! הרי האוברקלוק שעשיתי לא היה רציני בכלל והמעבד לא עבר את ה43 בטמפ' שלו
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. את המפרט שלי אפשר לראות למטה, ולכן אני אקפוץ לשאלה. היום עשיתי עידכון ביוס לגירסה האחרונה שיש (F8) בכל אופן גם לפני עשיתי (או בעצם הגעתי) לFSB של 200 והזכרונות היו על AUTO (וזה נתן לי BUS SPEED של 400) הכל טוב עד לפה. אבל אני חמדן ולכן אני רוצה לראות עוד לאן אני אגיע, וכאן מתחילות הבעיות: העלתי ל FSB 210 ואז הזכרונות עוברים את ה400 שזה בכלל לא בריא (גם אם אני שם אותם על AUTO וגם אם אני מזיז את האחוזים ידני) עדיין אין אופציה להעלות את הFSB ולהשאיר את הזכרונות על 400 אלא רק יותר או כמובן הרבה פחות (ממה שאני זוכר הקפיצה הכי קטנה למטה היתה משהו כמו 350 ) זה מוזר? מה אם ממליצים? בעייה שנייה גם אם אני שם את הזכרונות על בערך 350 ומעלה את הFSB ל210 שומר ויוצא, המערכת …
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות oc למעבד גם כשאני עושה oc באחוז נמוך יחסית של 0.5 % מהמהירות של המעבד שלי כל ניסיון נתקל בתקיעה של מערכת ההפעלה הרצתי בדיקות על המעבד ואין איתו שום בעייה וכשאני עושה לו oc מבחינת טמפרטורה הכול תקין הוא אפילו לא עובר את ה35 מעלות בביוס של הלוח אם יש לי אפשרות לשחק עם המתחים אבל אולי הלוח לא מותאם לזה לא יודע משהו מוזר קורה פה. אם יש למישהו רעיון או הצעה אני אשמח לשמוע אני בכל מקרה שוקל כבר די הרבה זמן להחליף את הלוח הבעייה היא שיש לי מעבד של איטל ועוד לא מצאתי לוח עלות מול תועלת שממש שווה את הכסף כמו כן יש לי גם 2 גיגה זיכרון עם תזמונים מעולים בddr1 וכל הלוחות הטובים שמתאימים לאינטל מגיעים כבר עם זכרונות בפלטפורמת ddr2. בקיצור כל עצה או רעיון יתקבלו בברכה.
-
- 14 תגובות
- 627 צפיות
-
-
משום מה שאני עושה OC דרך ה- CCC 9.3 ומריץ ATI TOOL Artifact Test הכל עובד בסדר על המקסימום 650/1100 (זה המקסימום החדש ב CCC) אז הייתי חייב להמשיך עם Riva Tuner , ושם שאני מנסה להעלות אפילו קצת 630/1000 אני מקבל ב - ATI TOOL את ה"שגיאה" הבאה: Delta of ## in ## pixels ש- # מציין מספרים וזה ממשיך לעלות ככל שהבדיקה ממשיכה. ה- Counter של ה - Errors נשאר על 0. לעוד מישהו יש בעיה כזו ו\או יודע מה זה אומר ?
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
יש לי בעייה שאני לא יכול לעבר את ה 170 BUS הWINDOWS לא עולה (בעייה עים הזכרונות)למה? מיפרט המחשב: epox 8rda+ geil 256 400 mhz 1800 0.13 micron! הטמפרטורות של המעבד לא עוברת את ה45 ובמארז 30 מה הבייעה???
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-