אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
הי יש לי מפרט מחשב לגיימר עם קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm . היום נודע לי מהחנות שרכשתי כי יש בעיה ולא יהיה ניתן להשיג את הקרור. בררתי גם בiqpc גם שם אמרו שיש בעיה. אני צריך עזרה בדחיפות במציאת קרור אחר. חשוב שהקרור יהיה שקט ויבטיח לי שקט מהמחשב המחשב אמור לעמוד בסלון. הציעו לי לקחת קרור של Thermaltake BigTyp 120 VX האם הוא מתאים למפרט שלי האם הוא שקט והאם הוא קרור טוב. אם לא איזה קרור מומלץ בתקציב של עד 300 ש"ח אני מצרף את המפרט ולא ניתן להשיג תודה מראש על העזרה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL די…
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
רציתי למרוח משחה טרמית על המעבד שלי.. אבל... כוסאמא של ההיטסינק הזה.. הוא לא יוצא יש לי פנטיום 3 866 MHZ socket 370 וזה לא הפנטיום בצורה של הכרטיס ההיטסינק מרובע בבקשה תעזרו לי
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שאלה בכותרת 8CM זה כמו 80 מילימטר? אם אפשר תמונה..
-
- 16 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אני מצליח רק עד 149 להעלות את הבאס. מעניין מה אצלכם ??? תגידו בכלל מה קורה אצלכם בלוח.
-
היי אחרי שכבר המלצתם לי על קירור למעבד ולצ'יפסט, אני מחפש שני מאווררי 120מ"מ שיסגרו את הקנייה ה"שקטה" שלי. אני מחפש את המאווררים היעילים ביותר והשקטים ביותר שאני אוכל להשיג עד 160+- לשניהם. (חשוב לי להשיג את התועלת הכי גדולה שאני אוכל להפיק אתם במארז 6A19 של compucase). ראיתי למשל את אלה : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=2535 אבל מאחר ואני ממש לא מתמצא בתחום הזה, אני מעדיף להתייעץ עמכם (: , בנוסף אם אפשר, ראיתי פעם טבלה שמדגימה מהי רמת הרעש לפי דציבלים (רושמת תיאור למס' דציבלים מסויים), אז אם אפשר לקבל לינק אלייה זה גם יעזור לי ם: תודה, ומקווה לעזרה :nutty:
-
- 15 תגובות
- 939 צפיות
-
-
הכרטיס הוא Sapphire HD4870 512MB הכרטיס הגיע (הרכיבו לי אותו בחנות) על 67 במנוחה (70 במשחקים) שיניתי את המהירות מאוור ל55 אחוז (זה רועש ) ועכשיו זה 50 במאמץ (46 במנוחה) השאלה שלי אם המאוור יהרס ככה (על 55 אחוז)? נ.ב. יש סיכוי גבוה אני קונה קירור לכ. מסך אני מחפש קירור עד 200 שקל מKSP (לא משנה איזו עיר) תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
-
הבנתי שזהו הכלי הנבחר לביצוע מודינג של מארז רציתי לדעת אם יש בארץ וכמה עולה אם יש. יותר טוב יהיה אם משהו ימכור לי או יתן לי להשתמש בשלו.
-
- 10 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש לי כרטיס ATI Readeon 9600 Pro והמאוורר לפעמים מפסיק להסתובב... הדבר גורם לכך שהמחשב לפעמים נתקע.. ואני רואה על המסך עיוותים (כאשר המחשב נתקע) מה אפשר לעשות?
-
- 10 תגובות
- 939 צפיות
-
-
עד היום הייתי על אוברקלוק של 2.8GHZ עם הלוח אם של חברת ABIT - KN9S היום אני לא מצליח לעבור את ה- 2.6 GHZ עם הלוח החדש . מה אני מפספס ? מישו יכול לכוון אותי יותר עם הלוח הזה?
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
ברשותי מחשב גרוטאה שמרעיש (מצ"ב מפרט) לפני זמן מה רכשתי קירור למעבד AC Freezer 64 Pro, הרעש מהמאוורר איום ונורא. ברשותי מארז ג'נרי שלא סופג את הרעש ובקדמתו מאוורר אחד שלא מרעיש כלל וספק חדש (לא זוכר איזה) 12cm שקט מאוד. פליטת החום מהמעבד היא רק 62Watts והשימושים במחשב הם אינטרנט ואופיס בלבד, כלומר בקושי יש עומס על המעבד. חשבתי להוריד את המאוורר של המעבד כי ה heatsink די גדול ונראה לי שהוא לבד יכול לעמוד בעומס. עשיתי בדיקה (עם מאוורר) ב OCCT במשך שעה והטמפ' לא עלתה על 41 מעלות, עפ"י ה spec של AMD הטמפ' המקסימלית היא 55-69 מעלות - http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=151&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f…
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
קודם כל שלום אני דיי חדש בפורום!, הכרטיס מסך שלי:radeon 1900x ATI מגיע לטמפ' גבוהות מידי שגורמות לקריסת המחשב כשאני משחק במשחקים כבדים,הדרייבר מעודכן האבק מנוקה וכל המאווררים פועלים והבעיה היא בטמפ' של הכרטיס מסך,מהו הפיתרון הכי טוב להורדת הטמפ' ואם מדובר בקניית מאורר נוסף אז איזה מוצר ספציפי אני צריך?, אשמח לקבל פיתרונות ועצות , קיץ נעים לכולם
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אני עובד הרבה עם גרפיקה ווידאו והכונן שלי לפעמים כמעט הופף ללבה! מה לדעתכם המוצר או הפיתרון הטוב ביותר לקירור? תודה מראש
-
שלום לכולם; כאמור בכותרת החלפתי את המאוורר שבא עם הפריזר 7 שלי במאוורר 120 מ"מ של ארקטיק קולינג, חיברתי את הקירור עם אזיקונים. ההתלבטות שלי הייתה לאן לחבר את חיבור החשמל של המאוורר, מכיוון שהחיבור נראה דיי דומה לחיבור של המאורר למעבד, אך בעל מקום ל3 פינים ולא ל4. האם ניתן לחבר אותו ליציאה של הקירור למעבד ובכך לגרום לו להסתובב במהירות משתנה, או להשאירו במקום המתאים לו (נכון לעכשיו מחובר לSYS FAN)? קישור לאתר של AC: http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=101 תודה לעונים
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
-
-
מה עדיף בשביל OC למחשב משחקים? עם המפרט הבא: לוח אם ASUS P5Q PRO כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB כרטיס גרפי Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe ספק כח Enermax Pro82+ 525W צורב LG GSA-GH20L X20 DVD מארז ללא ספק Antec P182 Black מאורר למארז Scythe S-FLEX SFF21E 120mm X2 קרור למעבד Thermalright Ultra-120 eXtreme זיכרון Crucial Balistix 2gb 800mhz
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
-
קיבלתי ציון ב 3DMark06 האם הציון בסדר בשביל החומרה או שהוא נמוך הציון הוא 5779 החומרה היא מעבד E6600 זיכרון 2 GB כרטיס מסך X1900XT 256
-
- 7 תגובות
- 938 צפיות
-
-
כתבתי בעבר שיש לי AMD64 +3000 עם קירור סטוק, 2 מאווררים על המארז. חום היה 51-65 מנוחה-מאמץ. בצג של המארז 31 בערך אתמול העברתי את כל המחשב מצד אחד של החדר לצד שני, הטמפ' עכשיו 58-70 !!! מארז 37. אין שום סיבה נראית לעין - אותה שעה ביום, ללא מזגן (כך שאין קשר לקרבה למזגן), ההבדל היחיד זה שעכשיו הוא על מדף, גבוה בכ-70 ס"מ לעומת קודם .... מה קורה כאן ? האם לחזור לחנות שיפתרו את הבעיה ?כמה אמור להיות החום ?
-
- 11 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אוקיי , יש לי לוח EPOX 8rda3I ועליו מותקן AXP 2400 עם ליבת THORTON... אבל בביוס לא מצאתי שום אפשרות להוריד או להעלות את המכפלה של המעבד... איפה אני מוריד\מעלה את המכפלה? תודה לעוזרים. ד"א : מפיסטו אל תחשוב שאני לא מבין עניין , חיפשתי בכל הביוס את המילה Multiplay ולא מצאתי זכר!
-
- 16 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום חברים, רציתי להתייעץ איתכם לגבי מיקום מאורר נוסף במארז שלי, המארז הינו CoolerMaster Centurion 5 II. צילמתי את המארז כרגע ואת הכיווני אוויר של המאווררים: קישור. יש מאורר אחד מקדימה שמכניס אוויר 140מ"מ, 1200RPM, הגיע עם המארז לכן אני לא יודע את הכמות אוויר שהוא מכניס. מאורר אחד אחורי שמוציא אוויר 120מ"מ גם כן הגיע עם המארז, מאורר בגג 120מ"מ, 1200RPM, 38CFM. כמו כן הקירורים הרגילים, כ"מ (gtx460), ספק כח (CM GX-550) וקירור שהגיע עם המעבד. הזמנתי LianLi 140, 1200RPM,72CFM, יש לי שני מקומות להכניס את המאורר על הדלת הצדדית, השאלה היא לאן להכניס אותו לעליון או לתחתון, לפי ההיגיון שלי עדיף לתחתון מכיוון שכך הוא ייתן אוויר גם לכ"מ, האם אני טועה? האם עדיף לשנות את מערך המאווררי…
-
- 5 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אז אחרי שהזיכרון של הכרטיס הגיע לאיזור ה-100 מעלות עם הבלוק החלטתי שהגיע הזמן לעבור לקירור אקטיבי גם לגב הכרטיס. הבלוק שעליו תמיד היה אמור להיות זמני, אבל צצו דברים אחרים ולא הגעתי לזה. בתחילת השבוע הזמנתי מ-ekwb את הבלוק שלהם ל-3090FE יחד עם ה-active backplate מקווה לסיים את העבודה על זה במהלך הסופ״ש.
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום ברשותי E6500K שקיבלתי במתנה. לוח מומלץ לאוברקלוןק אקסטרים? P5B דלוקס? DQ6 ? למנייהם? התקציב לא מוגבל ואני פתוח להצעות . חשוב לזכור שלא כל הלוחות שנותנים תוצאות טובות עם Q יתנו את אותה התוצאה עם שני ליבות .
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין במערכות קירור מים לצרכים קצת 'לא סטנדרטיים' - אני צריך לקרר קופסא סגורה, משהו בסדר גודל של אקווריום בגודל של 100X50X50 ס"מ (בו ניתן לגדל סחלבים ושאר צמחים הדורשים טמפרטורה נמוכה). קראתי בפורומים בחו"ל על אנשים שהשתמשו במערכות מבוססות קירור מים, כאשר חלק מרכיבי המערכת (מיכל מים, משאבה, חלק מהצנרת) הוכנסו לתוך מקרר או מקפיא, כך שהמים התקררו בדרך, והשילוב של אוורור+רדיאטור+מים קרים יצר אוויר קר. אותם אנשים הצליחו להוריד את הטמפרטורה בצורה די משמעותית בצורה זו (לסדר גודל של 10 מעלות צלסיוס ואולי אפילו פחות). למי שמתעניין, הנה דוגמא למערכת מהסוג הזה: http://icps.proboards.com/index.cgi?board=indoor&action=display&thread=2098. אני יוצא מתוך הנחה …
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
היי רציתי לשאול , להיות בטוח , אם סידור החוטים במארז , של ספק הכוח בעיקר , מאחורי דופן הברזל של הלוח אם (מצורפת תמונה לדוגמא) ישפיע בצורה כלשהי על הזרמים או יפגע בצורה כלשהי בתפקוד המחשב . אני יודע שבעיקרון לא צריכה להיות בעיה עם זה , לפחות ככה אני חושב , אבל כששאלתי חבר אם כדאי לסדר את החוטים ככה , הוא ענה לי שלא כדאי ולכן לא עשיתי את זה . תמונה לדוגמא של מאחורי המארז - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/19.jpg חוץ מזה רציתי לשאול אם תהיה תועלת , מבחינת זרימת האוויר והטמפרטורה במארז , בהוספת מאוורר 120מ"מ מכניס אוויר במקום של כונני הדיסקים , תמונות לדוגמא - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/15.jpg http://www.tweaknews…
-
- 11 תגובות
- 938 צפיות
-