אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
הגיע מאוורר חדש לארץ ושמו: SilenX המאוורר עושה את עבודתו נאמנה - מהירות ודחיסת אוויר זהה למובילים בשוק (scythe). אך בנוסף לכך, ניחן ביכולת עבודה חרישית (14db למאוורר 120 בעוצמה של 1300RPM). זמין בחנויות: נועה מחשבים ו-FOX PC.
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
מפרט: E2160 msi p35 neo ceon 2GB 800MHZ EZCOOL 450W 8400GS WD500GB STOCK COOLING אז ככה... עשיתי אובר ל3GHZ המתח כרגע הוא 1.38 ועל פניו נראה יציב, שעה מאמץ בTAT עברה בהצלחה מעלות מקס 55. הבעייה שבאוטורוס בבדיקת בלנד (לזיכרון ולמעבד) יש שגיאה, הוא מצפץ לי על שגיאה ואני לא יודע איך לפתור את זה. הזכרונות ללא OC... והמחשב קרס פעם אחת. עצות?!?!?!
-
- 4 תגובות
- 774 צפיות
-
-
כמה טוב יותר מעבד 2 ליבות ממעבד ליבה אחת ממהירות דומה? כשעושים OC למעבד לדוגמא האם רק המעבד יכול להשרף או בדרך עוד כמה דברים? במדריך רשום איך לבטל כל מיני דברים שיכולים להפריע בתהליך ה OC אבל לא הבנתי איך בדיוק עושים את ה OC כלומר איך משנים למשל מ 3.0 GHZ ל- 3.2 GHZ? האם בתהליך ה OC הבעיה היחידה היא התחממות יתר או יש עוד כמה בעיות? דבר אחרון - מה דעתכם על ה OC של Tycoon למעבד המהיר ביותר, שווה לנסות? אני לא הכי מבין בכל נושא ה OC אז אשמח שלא תתנשאו עלי בבקשה ;-) תודה מראש למי שעונה על אפילו שאלה אחת ואשמח אם תענו על כולן
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
בגלל שיצא טיפה יותר ממה שקיוויתי אז שמתי רק על המעבד, וכרגע התוצאות לא נראות לי טובות. האם הייתי צריך לשים גם על המעבד וגם על הV1? האם לוקח לזלמן זמן עד שהוא באמת משפיע כמו שצריך?
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש עם מעבד Athlon 64 x2 4400. לא מתכוון לעשות OC וגם לא להריץ עליו משחקים כבדים, מקסימום לראות סרטים ב-HD. אני מתכוון לקנות קירור פשוט, ויש 2 קירורים כאלה בחנות שממנה אני קונה: Thermaltake RSI AM2 Arctic Cooling Alphine 7 מה עדיף מביניהם? יתר המפרט אם זה משנה: ASUS M2A-VM HDMI ללא כרטיס מסך - אשתמש ב-Raedon X1250 שעל הלוח WD 250GB YS 2x1024MB Kingston 667 DVD-RW Samsung SATA ה. דיסק משני ישן 40GB IDE ספק HEC 300W ART + מארז HEC 6C28
-
- 1 תגובה
- 440 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8600GTS 256MB Silent-Pipe3 כמו שבטח ניתן להבין מהשם הוא בעל קירור פאסיבי. בקרוב אני ירצה לעשות לו OC, ולשם כך אני יצטרך להתקין עליו גוף קירור + מאורר \ מאורר בלבד חדש.. השאלה היא : האם ניתן להוציא את הגוף קירור הפאסיבי ולהתקין במקומו משהו אחר ? כגון זלמן (גוף + מאורר) וכו' ... ? יש בצד הגב של הכרטיס (לא איפה שהגוף קירור) ממש מעל המעבד מין כמו ריבוע סיליקון \ פלסטיק שקוף, נעול בברגים, בשביל מה זה ? הרי המעבד בכלל בצד השני של הכרטיס .. http://www.skypc.co.il/pl_product~37390~8~0.htm זה הכרטיס ^
-
- 3 תגובות
- 458 צפיות
-
-
הכרטיס מסך שלי והתצוגה בכלל עלו מדרגה, אני עושה אוברקלוק חזק מאד, גם לליבה וגם לזכרונות אני עושה import לזכרונות של הכרטיס מהזכרון RAM - מוסיף 1600Mhz של זכרון. הכל זז חלק, על HIGH נגיד CRYSIS CALL4 BIOSHOCK וכדומה, הFPS דיי יציב 40-60... הספק שלי של ISO 320 וואט... האם צריך להחליפו בספק יותר גדול (לדוגמא של 500 וואט או יותר?) בשביל למנוע נזק לחלקי המחשב השונים?
-
- 1 תגובה
- 600 צפיות
-
-
לפי מה שאני מבין OC מזיק למעבד עקב החום שגודל עם הגברת מהירות השעון. זאת אומרת שכל עוד המעבד בטמפ נכונה אפשר גם לתת לו 6 וולט? מכאן שאין חוקים בכמה וולט לתת או לא העיקר שהמעבד יהיה קר. וכמו כן אם המעבד שומר על טמפ' סבירה אין סיבה שהוא יקצר את חייו. האם הבנתי נכון?
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מעולם לא ביצעתי אוברקלוק ואני מעוניין להתחיל. המערכת שלי היא: Q6600+TUNIQ TOWER gigabyte p35-ds3l 2X1GB 800MHZ OCZ CL5 liberty 400w מה עלי לעשות לפני האוברקלוק? איך אני עושה בכלל את האוברקלוק? לאיזה תדר אני צפוי להגיע? כמו כן, יש לי מין כפתור מאחורי המחשב שנראה לי שקובע את מהירות המאוורר של הTUNIQ. כרגע הוא מסובב טיפה אחרי האמצע. האם מומלץ להעלות אותו למקסימום.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום , יש לי מערכת קירור מים שהרכבתי לבד לפני כ-3 שנים. המיכל מים שלי מההתחלה (קניתי משומש) טיפטף טיפה מים. סידרתי את זה עם הרבה דבק חם. עכשיו אחרי 3 שנים , כנראה שזה כבר לא עובד. אני רוצה להחליף את המיכל שלי לחדש. באתר של פנדס יש מיכל יחיד ובודד שעלותו 265 שקל , לא כולל משלוח , ובתכלס הוא עולה בחו"ל 17.95 דולר = פחות מ-80 שקל. מצאתי גם מיכל מים של thermaltake מדגם wc-0009 , אך הוא נראה לי קטן (מחיר: כ-110 שקל) מבחינת הגודל של הצינור. אני משתמש בצינורות בקוטר פנימי של חצי אינץ , ככה שהרבה מוצרים של thermaltake למשל לא מתאימים לי (הם קטנים יותר). על המיכל מים שרשמתי (ה-wc-0009) , יש מחבר שמאפשר לחבר חצי אינץ , אבל אני מניח שאז החיבורים עצמם הם יותר קטנים מה שיקטין לי את הז…
-
- 1 תגובה
- 605 צפיות
-
-
היי איך מנקים את הגוף קירור של המעבד, הסטוק? אני אפילו לא יודע איך מחליפים קירור. נוב מצוי. טיפים? אפילו מדריך וידאו אולי? תודה..[br]פורסם בתאריך: 9.01.2008 בשעה 20:56:48 מישהו? זה ממש ממש חשוב לי..
-
- 2 תגובות
- 546 צפיות
-
-
כמה טוב יותר מעבד 2 ליבות ממעבד ליבה אחת ממהירות דומה? כשעושים OC למעבד לדוגמא האם רק המעבד יכול להשרף או בדרך עוד כמה דברים? במדריך רשום איך לבטל כל מיני דברים שיכולים להפריע בתהליך ה OC אבל לא הבנתי איך בדיוק עושים את ה OC כלומר איך משנים למשל מ 3.0 GHZ ל- 3.2 GHZ? האם בתהליך ה OC הבעיה היחידה היא התחממות יתר או יש עוד כמה בעיות? דבר אחרון - מה דעתכם על ה OC של Tycoon למעבד המהיר ביותר, שווה לנסות? אני לא הכי מבין בכל נושא ה OC אז אשמח שלא תתנשאו עלי בבקשה ;-) תודה מראש למי שעונה על אפילו שאלה אחת ואשמח אם תענו על כולן
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אוקי אז ככה יש לי את המעבד E2180, לוח אם ABIT P35-E, זיכרון של GEIL 2GB (1GB*2) 800MHz CL4 עכשיו המטרה היא להגיע ל3.33GHz עכשיו העלתי בתור התחלה ל3GHz שזה 300 * 10 מבלי לעשות שום שינוי במתחים למעבד.. עכשיו יש בעיה.. כשאני נכנס לCPU-Z , אני רואה שהCORE VOLTAGE כל שנייה משתנה וגם הCORE SPEED כל שנייה יורד ל1.8GHZ והMULTIPLIER ל6.0 ועולה בחזרה כשבא לו עכשיו אני צריך המלצות\עזרה לאנשים שמבינים או שיש להם את הלוח אם הזה ויודעים להגיד לי כמה מתחת לשים בCORE VOLTAGE ובכלל כמה מתחים לתת למה.. ועכשיו אני רואה בCPU-Z בSPD שהזכרונות ב400MHZ עובדים על CL5 ולא CL4 שזה קצת מוזר לי.. השאלה היא האם זה בסדר לתת להם לעבוד בתזמונים 4-4-4-12 כשהם ב800MHz DDR ? ועוד שאלה לגבי הזכרונות, האם לה…
-
- 7 תגובות
- 787 צפיות
-
-
יש לכם איזה המלצות? אפשר לחרוג קצת לא מצאתי משהו בדיון של ה"טמפרטורות ואמצעי קירור מומלצים" תודה
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
היי, המאוורר של המחשב הישן שלי החליט שלהרעיש זו מטרתו החדשה בחיים, ועל כן אני מעוניין במאוורר חדש למעבד. לוח האם הוא ECS K7S5A, המעבד AMD Athlon 1800+, והמאוורר הוא מאוורר 60 מ"מ עם 3 פינים ללוח האם. מה מומלץ? איפה אפשר לקנות? כמה שקט הוא יהיה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 557 צפיות
-
-
מצד אחד מראה לי מראה לי בTAT 45 מעלות ומצד שני מראה לי 69 בCORETEMP למי להאמין? והאם זאת טמפ סבירה לE2180 ב2300MHZ עם קירור סטוק?
-
- 4 תגובות
- 513 צפיות
-
-
מה קורה חברה? יש לי 2180 עם קירור סטוק המהרתי אותו קצת ל2300MHZ אבל כשאני מריץ אורטוס המעלות מטפסות בשניות למעל 70 מעלות (אני בודק מעלות עם Coretemp 0.96). אני חושב שקראתי איפשהו שאנשים מגיעים איתו ל3700 עם קירור סטוק. איך זה יכול להיות?
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
ברגע שאני עושה לו אוברקלוק מה 600 ל 700 הוא תוקע לי את כל המחשב שאני מפעיל משחק אבל רק אחרי כמה דקות ושהבנתי שאולי זה הקירור אז שמתי על 80 אחוז ב NTUNE של NVIDIA ואני מעלה גם את הזיכרון מ 900 ל 1000 יכול להיות שזהמה שתוקע לי אותו כי לפעמים אני לא עושה לזיכרון תודה מקווה שתוכלו לעזור ולענות לי על זה בהקדם האפשרי. ???
-
- 16 תגובות
- 959 צפיות
-
-
אני עומד לפני קניה של מאוורר למעבד Q6600. לאחר ביקור באתר Thermaltake הבנתי שספינת הדגל בקטגוריה הוא: V1. בקריאה בפורום אני לא ראיתי שום הזכרה לדגם זה. ולכן אני קצת בדילמה בינו לבין Big Typhoon שעליו הומלץ רבות. מי משניהם עושה עבודה טובה יותר?
-
- 15 תגובות
- 968 צפיות
-
-
המפרט בצד , מה שקורה כאשר אני עושה OC ל 3GHZ המחשב עולה והכל בסדר אבל לאחר RESTART אחד או שניים ה OC מתבטל וחוזר למהירות 2.4GHZ ... איזו אופציה ב BIOS אני צריך לבטל ע"מ שזה לה יקרה ?
-
- 1 תגובה
- 634 צפיות
-
-
לא חשוב לי השקט ושום דבר אחר חוץ מהביצועים הם תזכירו את Scythe Infinity תדהו שאני שם לו 2 מאווררים
-
- 4 תגובות
- 531 צפיות
-
-
תערוכת 2008 CES לא פסחה על עולם האוברקלוקינג!!! קולרים חדשים מבית Arctic Cooling ו- Cooler Master Cooler Master V10 Cooler Master V8 ומונסטר נוסף http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=349 Arctic Cooling : Accelero Xtreme 2900 ו- Accelero Xtreme 8800 107 צלעות מקוררות ע"י 3 מאווררים 80ס"מ סדרת Freezer מוסיפה דגם לקולקציה - Freezer Extreme בעל 8 Heatpipes ומאוורר 120ס"מ, משקל 650 גרם http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ http://www.matbe.com/actualites/27701/arctic-cooling-accelero-extreme-ces-2008-nvidia-at/ Thermaltake: BigTyp VP מאוורר 14ס"מ
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC לא מזמן . ולאחר הOC גיליתי שאין סאונד לא שומעים צלילים. במקום שומעים צלילים מהמחשב (בייף) כל הזמן. מוזיקה בכלל לא פועלת. הורדתי את הOC למצב הקודם. פתאום יש סאונד.... מה לעשות? אני רוצה שיהיה גם סאונד וגם אוברקלוק........ למה יש את הבעיה הזאת בכלל.. המחשב טס אחרי הOC אבל אין סאונד. שזה דיי הורס הכל..
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
קודם כל אני חשד בעניין הזה לכן יש לי שתי שאלות של מתחילים 1 אם אני מחבר מאווררים למחשב אז הטמפרטורה תרד ומה עם המהירות נתונים תגדל גם בהתאם או שצריך לשנות הגדרות מסויימות? 2 אם כן צריך לשנות איפה משנים? הבנתי שזה צריך להעשות דרך הביוס אבל תחת איזה קטגוריה?
-
- 3 תגובות
- 593 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בקריאת הטמפ' של הרכיבים, אני מצרף תמונה מ-EVEREST... יש לי הרגשה שהטמפ' גבוהות מדי. את המפרט אפשר לראות בצד, אין OC ויש שני מאווררי 120 מקדימה ומאחורה במארז... תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-