אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
נכון לעכשיו הוא באוברקלוק ל2.4 GHZ הטמפרטורה של המעבד בIDLE 46 LOAD 50 CORE1: 55+ CORE2: 55+ לוח אם גם בסביבות ה50 המארז הוא FULL TOWER 2 מאווררים 80 מכניסים אוויר מקדימה ומהצד (על כרטיס מסך) מאוורר אחד 120 מוציא אוויר מאחורה על המעבד יש לי HSF זול של SPIRE ומעליו משחה תרמית Arctic Silver 5 חשבתי שיכול להיות שזה בגלל ההיטסינק הזול של המעבד אבל פעם הטמפרטורות בוא לא עברו את 40 באותו אוברקלוק ובלי היו מתחת ל30! למה הטמפרטורות שלי כל כך גבוהות? הצילו!
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה בניתי HTPC עם מעבד X2 4800 על לוח Gigabyte GA-MA69GM-S2H. כפי שניתן להבין מהנושא הקירור הנבחר הינו Freezer 64 LP הבעיה הינה התחממות נוראית שבמשחקים (NBA 2K9) גורמת לסגירת המחשב, לפעמים אפילו אחרי מספר דקות מועט. בIdle המעבד יושב על כמעט 50 מעלות והChipset על 40 (המארז טיפה חם, מארז ממש קטן). במאמץ ,ניתן להסיק מסגירתו, שהוא מגיע אף ל90 מעלות. בנגיעה בHeatSink הוא אכן רותח וחלקו העליון הוא בטמפרטורה של 50 מעלות, חלקו התחתון (עד כמה שהצלחתי להגיע) מגיע ל 65+- מעלות - נמדד עם מד ליזר. אין לי נסיון בנושא אך מתקבל הרושם שהHeatSink יושב טוב ואולי הבעיה במאווררים שלו. לא מצאתי תיעוד על כך בגוגל. האם למישהו יש נסיון עם הקירור הזה ובהתקנה שלו ? איזושהי עצה מה ניתן לבד…
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מצורף נתונים לפי Speedfan, נתוני המחשב: Intel® Core2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz WDC WD3200AAKS-75L9A0 (320.1GB) WDC WD2500AAKS-00B3A0 (250.1GB) nVidia GeForce 8600 GT INTEL G31 2GB Kingston 667 DDR2 ישנם שני מאוורים בפאנל האחורי המכניסים אוויר, מאוור בספק כוח, מאוור מקורי על המעבד, מאוור קטן מקורי של הכרטיס מסך ושני מאוורים מעל ומתחת לכוננים קשיחים שמכניסים אוויר. ועדיין - הכל רותח :'( [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
קרור - על הכל כבר שמענו מקרור פסיבי ועד קרור בחנקן אבל מישהו ידע על זה ?! vortex cooling : קרור ע"י אוויר בלחץ גבוה מאוד טמ'פ אפשרית עד כ 50- רוצים כזה ?
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
הנה קצת תמונות של הMK1 שלי (למי שלא יודע זה מארז 6A19 שעבר מקצה "קטן" של שיפוצים.) שעבר היום קצת שיפוצים בעיקר סידור מחדש של המון... המון כבלים (אתם לא תאמינו כמה כבלים יש....) הוספה של עוד 120 ג'יגה (עוד 500 בדרך ) שינוי המאוורר האחורי לANTEC שמן (38מ"מ ולא 25 ) ונחמד הנה קצת לפני (אני בוחן את הHDD החדש ;D ) והנה אחרי בתמונה הזאת אנחנו רואים איך חתכתי את הקירור של הזלמן + את הסילנסר מה שמדהים זה שהביצועים קטלניים כי הזלמן משתמש במאוורר של הסילנסר ועוד
-
- 13 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי אני מתכנן לקנות מארז חדש ובקרת מאווררים. בקרת מאווררים - Enermax UC-A07FATR2 http://www.enermax.com.tw/uc-a07fatr2.htm ואולי גם מאווררים של אינרמקס http://www.enermax.com.tw/uc-8fab.htm ועל המארז עוד לא החלטתי. בבקשה תגידו לי אם הבקרה של המאווררים טובה ותנו לי הצעות איזה מארז לקנות (התקציב שלי הוא בערך 500ש"ח למארז ואני רוצה שהוא יהיה עם חלון\חלונות והרבה מקום למאווררים) THX! Qtec. ???
-
- 12 תגובות
- 940 צפיות
-
-
יש לי מחשב די חדש חצי שנה בערך אולי קצת יותר פנטיום 4 3GHZ אני מאמין שזה prescot והחום מעבד שלי במצב רגיל איך שאני מפעיל את המחשב הוא על 60 מעלות בזמן מאמץ הוא מגיע גם ל 65 ו 70 האם זה תקין? פתחתי את המחשב ניקיתי אבק אפילו שמתי משחה טרמית חדשה ועדין אותו טמ"פ לעומת זאת הטמ"פ של הלוח אם היא 42 אני מאמין שזה תקין לא? אבקש את עזרתכם הדחופה לגבי טמפ" המעבד בתודה אמיר
-
- 16 תגובות
- 940 צפיות
-
-
העלו לי בחנות את הmultiplier והמעבד רץ עכשיו על 3.6GHZ.. יש לי את הקירור: XIGMATEK Achilles S1284C האם אפשר וכדאי לסחוט עוד?
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי דבר ראשון אני לא מבין בטמפרטורות של מעבד, כ. מסך וכדומה יש לי קירור למעבד Katana 3 והמעבד הוא Core i7-2600 במחשב בן כחצי שנה... אני ראיתי ב-HWMonitor שהטמפרטורה של המעבד היא כ-32 במנוחה ו53 במאמץ (בזמן בנצ'מארק או משחק כזה או אחר) השאלה שלי אם זה תיקני? האם הוא מתחמם יותר מידי? אם לא - פנאן חח אם כן - מה אפשר לעשות כדי לקרר את המעבד טוב יותר
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
קניתי לפני כמעט שנה מחשב חדש עם כרטיס מסך ATI Sapphire HD 4890. שמתי לב שהכרטיס מתחמם יתר על המידה (הנתונים הם על החודשים האחרונים - במנוחה מגיע לאיזור ה-64 מעלות, ובפעילות (crysis 2, BFBC2) מגרד את ה-80 מעלות. ידוע לי שלסדרה 4800 של ATI יש נטייה להתחמם. האם קיים איזה תוסף לקירור הנוכחי של הכרטיס שאפשר לקנות? או שבכלל אין צורך?
-
- 5 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שחשבתי לקנות את הקריסטל אורב, אמרו לי שהוא מרעיש גם אחרי שמורידים את הגריל שחשבתי לקנות את הICEBERQ של וונטק, אמרו לי שיש לו צליח חלש אחיד מעצבן ירדתי משתיהם, אני לא מוכן לסבול רעשים יש לי בבית מאורר קטן של מעבד 266 מגהרץ. מהקטנים האלה שהיו יושבים על לוח קטן משלהם לא זוכר איך זה נקרא... כל מקרה. איזה קירור יש לכרטיס מסך אני חייב לציין שהכרטיס שלי בא בלי מאורר והוא מתחמם בצורה נורמלית, חם חם.. אבל לא רותח תודה לאל.. אז איזה קירור טוב יש שהוא שקטטטטטטט והאם כדאי לי להרכיב את המאורר הקטן שהיה על הפנטיום 266 (הוא שקט.. מאוד) אבל הוא לא נראה לי ממש יעזור כי שחיברתי אותו לחשמל ושמתי את היד שלי 2 סנטימטר ממנו. הייתי צריך ממש להתאמץ בשביל להרגיש רוח חלשה חלשה אז כמה זה כבר יכול ל…
-
- 9 תגובות
- 940 צפיות
-
-
היי כזכור היה לי ספק שבא יחד עם המארז מבית JSP EZC00L 400W שהחזיק לי את המערכת בC@ מלא. הספק נשרף לי והוספתי כסף ולקחתי את הFSP Bluestorm II 400W (חייב לציין שקט וקריר) אבל משומה לאחר ההחלפה אינני יכול לעשות C@ למעבד \ כרטיס מסך כלל וכלל אפילו לא 1MHZ ניסתי בתוכנות צד 3 כגון RIVATUNER\POWERSTRIP לעשות C@ לכרטיס מסך אך הוא לא נותן בכולזאת מה שכן,גם הOVERDRIVE לכרטיס מסך בדרייברים בוטלה ואינני יודע למה מחקתי דרייברים והתקנתי מחדש ולא עזר. כול הכבלים מחוברים כמו שצריך הכבלים 6/8pin מחוברים לכרטיס מסך והכול טופ רק שמשומה C@ לא בראש שלו :-[ יש פיתרון למועקה הזאת? זה הספק http://www.skypc.co.il/pl_product~F40060GLN~24~0.htm http://www.fsp-retail.com/en/booster_a.asp?pro_catId…
-
- 8 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום. אני כרגע נמצא עם מארז CM690 הישן. אני מעוניין לקנות קירור H100 של Corsair. בנוסף, אני מעוניין במארז שקט יותר וסגור יותר לאבק, האם המארז H2 יכול להכיל את הקירור הזה? תודה
-
- 2 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני בבניית HTPC סלוני אשר יהיה מבוסס E8400 ורציתי לקבל מידע לגבי HS איכותי וטוב סביב ה160+- ש"ח שיהיה יחסית נמוך כי המארז יהיה SD202 של TT ככל הנראה או ANTEC FUSION. חשוב לי הקירור האיכותי (שיהיה יותר איכותי מהHS של INTEL) ומאוררי 120 מ"מ שיהיו שקטים ואיכותיים ובעלי CFM גבוה ככל האפשר. תקציב: 350~ ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-
-
הכרטיסמ סך שלי מאוד מתחמם אוני צריך את עזרתכם בקשר לקירור שלו ... http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3552 1) כמה מעלות הגוף קירור הזה יוריד בערך מהכרטיס מסך ? 2) האם הוא מתאים לכרטיס מסך geforce 6600GT ? 3) איפה אני שם אותו ? מתחת לכרטיס או מעליו ? כלומר : http://img514.imageshack.us/img514/665/dscn08785gt.jpg 4) האם אני צריך להוריד את גופי הקירור שיש לכרטיס עכשיו ? 5) האם יהיה לי מקום לשים אותו בכלל ? 6) האם זה קשה להוציא את גוף הקירור שיש לכרטיס עכשיו ולהרכיב את הגוף החדש + כמה זמן כל הסיפור לוקח ? 7) האם אפשר להרכיב את הגוף קירור החדש על הגוף שקיים כבר ? 8) לאיזה חנות אפשר לקחת את הגוף קירור עם המחשב כדי שירכיבו לי כמו שצריך ושיהיה בזול ? http://img514.ima…
-
- 17 תגובות
- 939 צפיות
-
-
http://www.angelfire.com/extreme4/subzero0/ תמצאו פה תתמונות תחת פרוייקט 002 , בשביל הבלוק של המעבד לקחנו תבלוק שהיה לחבר שלי , Vantec Aeroflow , וקיצצנו אותו מעט , בשביל הכרטיס מסך , גוף קירור של פנטיום 2 או שלוש אנארף ... את שני המשאבות פירקנו ממכונות כביסה שמצאנו ברחוב , יש לי גם אחד מפלצתית של מדיח כלים אבל היא דיי גדולה ... לכל אחת מהם יש בערך הספק של 300LPH שזה ממש מספיק שביל הבלוקים הללו ... רדיאטור חבר אמור להשיג לנו ממוסך שהוא עובד בו אבל אין לנו אותו עדיין .. אחרי מעט תכנון (תצחק תצחק ancient .. ;D ) , והרבה עבודה , אני גאה להציג את מערכת קירור המים הביתית האממ מה המילה ? זולה ? מסוכנת ? פועלת ? כרגע יש מספר נזילות שנפתור אותן בהמשך ... גם ככה אנחנו…
-
- 13 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך מדגם NVIDIA 6800GT 256 MB. והכרטיס שלי סובל מבעיית חום קשה מאוד. לפני איזה שנה אני בטעות עשיתי לו אובר קלוק גבוהה והוא לפעמים קרס. ובגלל שההיתי טיפש הגעתי למצב הזה שהכרטיס כבר נדפק בגלל החום והמעלות שלו עלו במצב מנוחה. ועכשיו הטמפרטורה שלו היא 60 מעלות במנוחה, וכאשר אני מפעיל משחק כבד ומשחק בו כמה דקות, אז המעלות פשוט עולות מהר מאוד והמשחק עובד בקירטועים ואחרי זה המשחב מבצע ריסט. וביטלתי את כל האובר קלוק עכשיו. יש לציין ששמתי שתי מאווררים שמכוונים אליו ויש עוד מאוורר של מעבד פנטיום שלוש שאני שמתי שם.(האמת הוא בקושי עוזר, לא ראיתי שהוא הוריד את המעלות). הנה תמונות של כל המארז עם המאווררים שמכוונים אליו: תמונה 1- http://img179.imageshack.us/img179/2643/…
-
- 10 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש לי עכשיו מערכת כזאת: P4 2.8C@3.3 ABIT AI7 GeIL 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Sapphire Radeon 9600XT WD 80GB (בקרוב עוד אחד 20 שיש לי פה) צורב DVD 5 מאוררי 80 מ"מ ואחד 120 ואורגייט 2 זלמן 7000CU יש לי ספק TT360 רציתי לדעת כמה וואט צורך ממנו הכרטיס מסך שיש לי עכשיו.. אני עומד למכור אותו ולהחליף לג'יפורס 6200 (ולפתוח ל6600..) כמה וואט ה6200 צורך? הספק שלי יעמוד בהכל?
-
- 15 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש לי בעיה מוזרה, והייתי רוצה לדעת אולי במקרה מישהו ראה את אותה הבעיה, במקום כלשהו. הזיכרון עצמו: OCZ REAPER 1600MHZ DDR3 מבחינה טכנית, הזיכרון אמור להיות תקין. הוא רץ מצוין על 1333, וגם מעט יותר, בוא נגיד 1400~1500 כמעט... כשאני מרים את הBIOS ל400, אני חייב לתקוע את הזיכרון ב1333... כאשר אני שם אותו על 1600, יש לי 2 בעיות, או שמערכת ההפעלה בחלק הטעינה המוקדם קורסת, או שהיא רושמת שחסר לה קובץ כלשהו, או שהיא מתחילה טיפה להיטען ואז היא קורסת לחלוטין. המערכת עצמה: DFI LP UT X48-T3RS Q9550 4870X2 2x OCZ REAPER 1600MHZ 2GB ו ויסטה ULTIMATE 64X מעודכנת, כולל סרוויס פאק. אני די בטוח שזה לא במערכת ההפעלה כי זה עשה את אותם הבעיות בערך גם כשסתם רציתי להתקין את הווינדוס, XP או VISTA…
-
- 11 תגובות
- 939 צפיות
-
-
היי,שמתי לב שהמאוורר הצידי זה שבגודל 25cm הפסיק להסתובב... האור שלו עובד.... האם יש פתרון לדבר הזה? המארז הוא:http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_1&lv0=2&lv1=55&no=45 תודה.
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
היי יש לי פנטיום 3 866 עם לוח אם גיגה בייט 6OXT סוקט 370 אני רוצה להרכיב עליו וולקנו 7 + כי ההיטסינק שיש לי עכשיו שורק באופן עצבני וגרוע באותה מידה... החלטתי ללכת עליו ולא על וולקנו 9 כי אמרו לי שהוא יותר טוב (חוץ מהבעיה המאוד מאוד מרגיזה של החוט הקצר בריהוסטט (גרר)) AX 7 + מאוורר שקט היה עדיף אבל עולה יותר מדי וגם אין לי מה לעשות עם זה בשביל פנטיום 3... עכשיו אני לא יודע אם הוולקנו 7 פלוס ייכנס!!! יש לי מארז מידי ג'נרי והספק נמצא מעל המעבד הוא 9 ס"מ מעל הסוקט... ולא הבנתי מהאתר של טרמלטייק בדיוק מה הגודל בבקשה מישהו שיש לו את הוולקנו 7 פלוס יכול למדוד לי אותו בדיוק בגובה שלו בעיקר אבל גם באורך וברוחב שלו. תודה תודה תודה
-
- 9 תגובות
- 939 צפיות
-
-
מה מהם עדיף ועל איזה מאוורר אתם ממליצים לי בשביל ה- SP97 (רצוי עם וסת מהירות).
-
- 20 תגובות
- 939 צפיות
-
-
דבר ראשון אני חייב לציין שהוספתי דלטא 60 מ"מ על הhsf שלי (הוריד לי ב13 מעלות כמעט אבל אני שומע אותו מכל פינה בבית) צבעתי מאווררים ושמתי אזיקונים, והכי חשוב, הכל מצולם בוידאו ואולי עוד היום אני יערוך את הכל לתמונות וישלח לאתר!!!! רק רציתי לשאול, האם חיבור מאוורר ללוח אם מוריד לו מהמהירות?
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
איך עושים מוד עיפרון, איך אני יודע כמה מתח אני נותן ומתי? תודה.
-
- 6 תגובות
- 939 צפיות
-
-
הי יש לי מפרט מחשב לגיימר עם קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm . היום נודע לי מהחנות שרכשתי כי יש בעיה ולא יהיה ניתן להשיג את הקרור. בררתי גם בiqpc גם שם אמרו שיש בעיה. אני צריך עזרה בדחיפות במציאת קרור אחר. חשוב שהקרור יהיה שקט ויבטיח לי שקט מהמחשב המחשב אמור לעמוד בסלון. הציעו לי לקחת קרור של Thermaltake BigTyp 120 VX האם הוא מתאים למפרט שלי האם הוא שקט והאם הוא קרור טוב. אם לא איזה קרור מומלץ בתקציב של עד 300 ש"ח אני מצרף את המפרט ולא ניתן להשיג תודה מראש על העזרה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL די…
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
-