אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
היי אני ממש בשלבי קנייה של המחשב הזה AMD Athlon 64 5200+ (Socket AM2) X2 DualCore GIGABYTE MA78GM-S2H AM2+, 780G, DDR2 1066 HDMI G.Skill DDR2 2048MB 800MHZ Dual Channel CL5 Western Digital 320GB 7200RPM, 16MB, SATA II Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata - 2 Years Warranty Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 ואני צריך המלצה למאוורר למארז,120MM,דגש על שקט ושלא יהיה יקר כ'כ (עד 40 ש"ח) ומאוורר שקט למעבד,שקט אך גם מקרר,עד 150 ש"ח תודה!
-
- 13 תגובות
- 987 צפיות
-
-
טוב אני צריך מאורר 92 mm איך שאתם יודעים , שיהיה טוב , חשבתי על ה enmarx או על מאורר tornado שהוא ממש מרעיש, אז בבקשה תגידו לי מה טוב, אני יכול לסבול עד 40 db
-
- 9 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה התחלתי עם אוברקלוקים וכשניסיתי לבדוק תוצאות בתוכנה Super-PI הופיעה בכל פעם אחת מהשגיאות הללו: NOT EXTRACT IN ROUND או NOT CONVERGENT IN SQR05.. תוכלו לעזור כיצד לגרום להן להיעלם ולתת לבדיקה לרוץ עד הסוף? ניסיתי העלאת מתחים עד שמחשב כבר קרס .. (1.550V + 1.10%) <= ככה עשיתי במתחי המעבד.. ומלבד זאת יש לי עוד שאלה: האם הזכרון שלי דפוק? אני שואל מפני שבשום צירוף אפשרי לא הגעתי ל600MHZ שהובטחו מראש וכדי לייצב אותו הצטרכתי לתת לו 3.2V (!!) כשהזכרון הוא TCCD... תודה לעוזרים, עמית
-
- 13 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מתכוון לרכוש את הP35-DS3L של GIGABYTE עם E2160, ובכוונתי לבצע OC קל בסטוק. (לכ-3G) . יש מצב גם ל"שדרג" ל2180 אם תמליצו. שתי שאלות: 1. זכרון - מתלבט בין אלו : LD - זול - 215 - ולא מוכר: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=LD-T2048-6400&cart=11973669361350669〈=heb והמוכרים יותר - geil ו GSkil ב 250-265: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=15 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=34 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=39 השאלה, האם בBUS של 333M - יש יכולת בלוח הזה לכוון מכפיל שאינו 1:1 אלא 1: 1.2 - שייתן לי תדר זכרון של X400 X 2 שמתאים לזכרון 800 ? או שאין טעם בכלל לקנות זכרון 800 וה 667 (הזול) מספיק ? 2. CPU - 2160 …
-
- 14 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום, יש לי HD4850 שידוע בבעית החום שלו (ראסמי קיבלתי כוויה בזמן קריסיס), והנחתי ידיי על כמה קוביות של קרח יבש. האם אני יכול פשוט להניח את הקרח היבש על הכרטיס מסך כדי לקרר אותו? (בתור פיתרון זמני כמובן, כי תוך כמה שעות הוא ימריא ) אשמח לתשובה מהירה, פשוט עוד כמה שעות כבר לא יהיה קרח יבש
-
- 6 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב חדש ואני מחליט לגבי הזיכרון המעבד שלי לעתיד יהיה P4 1.8A תאריך אריזה 6/6/02 ומעלה וסדרת ייצור של 003 הלוח אם Epox 4g4a+ זכרון אני מתבלט אבל בנתיים קורסיר 3200 C2 עוד לא החלטתי סופית לגבי הזכרון. אני מתחנן O/c גבוה יחסית אני מתכוון לעלות את ה FSB ל166.666 והיחס בין הזיכרון למעבד יהיה 4:5 ולכן יהיה לי מעבד במהירות 3000 מגה הרץ (18 * 166.666) והזיכרון יפעל ב 208.3325 (416.665) אבל אני מפחד לשרוף את הזיכרון את המעבד לא כי יהיה עליו קירור רציני וגם אני יקרר טוב את הלוח אבל הבעייה היא הזיכרון אני מפחד שאני ישרוף אותו האם תוספת של 16 מגה הרץ תשרוף אותו? מה התפקיד של צלעות הקירור אולי אני יוסיף מאורר חזק שיכוון כלפי הזיכרונות זה יעזור או שעלי להוריד את הצל…
-
- 4 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום. איזה זכרונות יהיו מצויינים בשבילי לצורכי אוברקלוק גבוהים, כלומר שאני יוכל לעלות ת'מהירות וזה בכלל לא יזיז להם. היו ת'זכרונות המעולים של סדרת הBH5 אבל לצערי הם כבר לא נמכרים ...אם אתם יודעים לגבי איזה חנות שעדיין מוכרת ת'זה אני אשמח לשמוע ישנם עכשיו זכרונות גם מעולים מסדרת TCCD וחשבתי עליהם, אם כבר אין מצב לBH5 אז פה מגיעה השאלה איזה זכרונות טובים שווה לקנות מהגרסא הזו של חברה טובה...תזמונים טובים שיהיה אפשר להוריד אם הם לא נמוכים דיו (חח) שיהיו 512 מגה אני לא צריך יותר...ומהירות עדיף 500 MHZ אבל אולי זה מוגזם אז לא משנה אבל ככל שיותר טוב ככה יותר יועיל לי לביצועי "המארה" גבוהים.... התקציב נע על 1000 שקל גמיש כי עוד מעט יש לי יומולדת! עריכה: האם הזכרונות האלו טובים…
-
- 18 תגובות
- 986 צפיות
-
-
http://www.angelfire.com/extreme4/subzero0/ תמצאו פה תתמונות תחת פרוייקט 002 , בשביל הבלוק של המעבד לקחנו תבלוק שהיה לחבר שלי , Vantec Aeroflow , וקיצצנו אותו מעט , בשביל הכרטיס מסך , גוף קירור של פנטיום 2 או שלוש אנארף ... את שני המשאבות פירקנו ממכונות כביסה שמצאנו ברחוב , יש לי גם אחד מפלצתית של מדיח כלים אבל היא דיי גדולה ... לכל אחת מהם יש בערך הספק של 300LPH שזה ממש מספיק שביל הבלוקים הללו ... רדיאטור חבר אמור להשיג לנו ממוסך שהוא עובד בו אבל אין לנו אותו עדיין .. אחרי מעט תכנון (תצחק תצחק ancient .. ;D ) , והרבה עבודה , אני גאה להציג את מערכת קירור המים הביתית האממ מה המילה ? זולה ? מסוכנת ? פועלת ? כרגע יש מספר נזילות שנפתור אותן בהמשך ... גם ככה אנחנו…
-
- 13 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שמח לשמוע דעות, והעצות לשיפור וכו'. תגידו, זה מכניס אותי לאיזשהי טבלת שיאים? [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אז קניתי מחשב חדש, וגם מארז חדש. המארז הוא Enermax CS-10181, שיש בו מקום ל 7 מאווררי 80mm. המארז הגיע ללא מאווררים, כרגע יש לי 4 מאוררי SF2 שיכולים לשמש כמאווררים למארז, אולי בעתיד אני יוסיף עוד. רציתי להתייעץ איתכם בקשר לסידור שיניב את הטמפרטורות הכי נמוכות לפי דעתכם. אז אני יתן לכם שרטוט ( דיי עקום למען האמת ;D ) שעשיתי ואתם תייעצו לי בבקשה איפה לדעתכם כדי למקם את המאווררים, ואת הכיוון של כל מאוורר - מכניס או מוציא אוויר. הנה צילום של המארז שאולי יעזור לכם יותר להבין איך הוא בנוי..
-
- 5 תגובות
- 986 צפיות
-
-
מדובר ב435 שנפתח לפנום. האם הקירור סטוק מספיק לו? ולאובר קלוק קל? כמו כן, איזה תוכנה מאמצת את כל ארבעת הליבות?
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מעבד פנום X3 8650 ואני מעוניין לעשות לו אוברקלוק (אם זה רלוונטי אז יש לי לוח אם של ג'יגהבייט 790GP וזכרונות של קינגסטון 2X2GB) עכשיו קראתי את המדריך שיש פה והבנתי קצת אבל לא הכל 1.יש פה מישהו שיכול להביא מדריך קצת יותר מפורט באנגלית או עברית זה לא משנה או כל אתר עם מידע שיכול לעזור ואפילו בקצת 2.ראיתי שבמדריך שיש פה באתר לא השתמשו בקירור נוסף אלא קירור סטוק עד כמה זה מומלץ\לא מומלץ והאם SPEEDFAN יכולה לעזור קצת לאוברקלוק אם אני לא רוצה לקנות קירור אחר 3.בבקשה תנו לי את השמות מא-ת של התוכנות שאיתן עשיתם אובר קלוק למעבד ואם אפשר הסבר קצרצר מה כל תוכנה עושה 4.על איזה יחידות קירור למעבד אתם ממליצים בטווח המחירים של 100-200 שקל.. אם יש יחידה שעולה קצת יותר ותתן שי…
-
- 11 תגובות
- 986 צפיות
-
-
זה מה שיש לי כרגע על הQ6600 בשרת ובימי הקיץ הוא מתחמם מאד.. http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?mID=72&cPath=1_42 וחשבתי על זה גם מפחינת שקט! http://www.coolitsystems.com/index.php/eco.html מה דעתכם? הוא עולה כ 340 שח.
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
שלום, עברתי דירה עם המחשב ומאז בכל הפעלה, לאחר שלא פעל למשך זמן מה, הוא משמיע רעש חזק שנשמע כאילו מגיע מאחד המאווררים. מיד אני מכבה אותו, מפעיל שוב והרעש לא חוזר עד ההפעלה הבאה. תודה למשיבים. Mainboard : Gigabyte GA-8IPE1000-G Chipset : Intel i865PE Processor : Intel Pentium 4 @ 3000 MHz Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM ) Video Card : NVIDIA GeForce FX 5200 Hard Disk : WDC (80 GB)
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
כל פעם אומרים לי משהו אחר יש לי פנטיום 4 1300 עכשיו, יש לי לוח אם: intel desktop board D850GB ואין לי מושג מה הצ'יפסט שלי ואם הוא בכלל משפיע על כל הסיפור הזה... אז מה גזר הדין?
-
- 2 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היום היה לי זמן פנוי אז החלטתי לדפוק קצת למעבד שלי ת'צורה ... העליתי ת'באס ל253 עם מכפלה של 15 שזה יוצא 3.8GHZ והעליתי ת'מתח מ1.36V ל1.45V והווינדוס עלה חלק ! המחשב היה די יציב.. הרצתי פאי וזה מה שקיבלתי: הנה הטמפ': זה עוד לא סופי בכלל אני חושב שאני יכול לעלות עוד, להגיע ל4 ג'יגה אבל אני אנסה זאת מאוחר יותר... לא הרצתי עדיין שום בנצ'ים אני יריץ גם כן מאוחר יותר כשיהיה לי זמן! הכרטיס שלי אוברקלוקר די בסדר אבל הקירור הסטוק שלו פשוט מעצבן, אני חייב להחליף בקרוב! הנה תמונה של הקירור אוויר שלי שאיתו הגעתי לכל זה:
-
- 9 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היי אנשים. לאחרונה הזמנתי מ-Skypc מספר חלקים למחשב, ביניהם קירור ה-TRUE המפורסם בגרסאת תושבת ה-1366, אבל אין להם אותו במלאי. אני מנצל את ההזדמנות כדי לשאול פה, איזה גוף קירור אוויר יציג לי את הביצועים הטובים ביותר (ללא קשר למחיר, ישנה אפשרות להזמין מחו"ל) עם 2 מאווררי FM123 של SilverStone (במהירות מקסימלית לצורך העניין) במארז ה-PC-P80? כמובן שישנה עדיפות עצומה לגוף קירור שמגיע כבר עם מתאם לתושבת ה-1366, אבל במידה וניתן לרכוש את התושבת בנפרד אני מניח שלא תהיה בעיה לרכוש גוף קירור שאינו מתאים. קראתי ביקורות על ה-NH-U12P של Noctua שאומרות שהוא קירור האוויר הטוב ביותר. האם זה נכון? תודה רבה מראש לעוזרים. לילה טוב
-
- 10 תגובות
- 986 צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי את המארז 3D Aurora עכשיו יצא לי לראות שהמאוררים האוחרים שלו מסתובבים במהירות של 800-900 RPM ורציתי לדעת האם זה תקין. ועוד משהו, יש לי רשת בצד המארז ואני הבנתי שהיא מאוד מועילה כשיש לחץ טוב במארז, אבל אני לא בטוח שיש לחץ במארז שלי. (הכוונה שאוורי יוצא החוצה במהירות ונשאב קדימה דרך הרשת) מישהו יכול עזור לי? האם להחליף מאוררים? תודה מראש,
-
- 13 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מערכת שליה ואני שוקל לבנות ראובאס. הסיבה העיקרית זה שהוא יותר יפה ונוח. השאלות שלי הן ככה: 1)מה ההבדל בין ראוסטט לפוטנציומטר? 2)איפה אני קונה ראוסטט וכמה עולה? 3)זה בא עם הכפתורים או שהם בנפרד? אם כן איפה קונים? יש לי כבר מדריך (מ bit-tech) אבל החנויות שהם ממליתים עליהן הן בחו"ל.
-
- 3 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אני רוצה לאריך את הכבלים של הספק... ובמקום 4 יציאות אני רוצה לעשות למשל 10 (המספר יכול להשתנות) יש לי שאלה האם הספק יעבוד יציב אחרי שאני יעשה זאת ? יש לי עכשיו 8 מאוררים (תוכלו לראות במפרט) לא כולל ספק כרטיס מסך ומעבד. אני רוצה לאריך ולהוסיף כבלים לספק בשביל לסדר את החוטים טוב יותר ויפה יותר ... אז השאלה אם זה לא ישפיעה על היציבות כי כשיו הכל יציב פיקס והספק 600 וואט אבל הוא ג'נרי
-
- 6 תגובות
- 986 צפיות
-
-
האברסט מראה לי 49 מעלות (לא במאמץ) שאני עושה ריסטארט הביוס מראה 33 אבל 4 תוכנות שונות בתוך הווינדוס מראות לי 49 אז או שזה צודק או שזה צודק לא יודע בכל אופן עכשיו זה 49 מעלות !! עם קירור של IGLOO 7200 LIGHT לא במאמץ !!! לגשת חזרה לחנות שיבדקו את העניין ? אולי שמו קצת מדיי משחה טרמית ? ...לא יודע מה בינתיים שמתי ישירות על המחשב מאוורר שולחן שמוריד לו את המעלות ב 15 ......
-
- 10 תגובות
- 986 צפיות
-
-
אוקיי , יש לי לוח EPOX 8rda3I ועליו מותקן AXP 2400 עם ליבת THORTON... אבל בביוס לא מצאתי שום אפשרות להוריד או להעלות את המכפלה של המעבד... איפה אני מוריד\מעלה את המכפלה? תודה לעוזרים. ד"א : מפיסטו אל תחשוב שאני לא מבין עניין , חיפשתי בכל הביוס את המילה Multiplay ולא מצאתי זכר!
-
- 16 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום יש לי פנטיום 4 3.0 ghz ולוח אם של אינטל 865gbf אני צריך קירור לא לאוברקלוקינג אלא לעבודה סדירה עם המחשב. מה אני יכול להשיג שיהיה טוב ובטווח של עד 200 שקל. תודה.
-
- 12 תגובות
- 985 צפיות
-
-
טוב אתמול התקנתי במחשב שלי את הביג טייפון ללא ספק שיפר לי את המעלות במונחה המעבד נע בין 31-35 ובמאמץ בין 40-43 כשהוא דיי יציב על 41 פה ושם קפיצות למטה ולמעלה . תמונות של הגוף קירור ;D http://img203.imageshack.us/my.php?image=pict00018nb.jpg http://img236.imageshack.us/my.php?image=pict00026wy.jpg http://img345.imageshack.us/my.php?image=pict00036do.jpg [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אנשים... יש לי amd duron 1200 הוא עומד על טמפרטורה בערך 70 ממוצע... הוא יכול להתחיל ב 48 ויכול בשישים אבל עולה בסוף ל70 בדרך כלל במאמץ הוא מגיע לי ל 74 אני עוד מעט קונה מאוורר חדש למעבד יש המלצה? חוץ מזה... יש לכם עוד איזה הצעות איך אני יכול להוריד את הטמפרטורה? אני פשוט חייב.. המחשב גם ככה פתוח החוטים מסודרים אבל טמפרטורה לא יורדת בבקשה תעזרו לי דחוף...
-
- 4 תגובות
- 985 צפיות
-