אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, המפרט שלי הוא כדלקמן: מארז antec p182 מעבד q9450 לוח asus p5e קירור למעבד ללא מאוורר thermallight ultra 120 אני משתמש בתוכנה של אסוס שבאה עם הלוח אם (הורדתי את הגרסא הכי חדשה מהרשת) לקריאת הטמפרטורות ואני מקבל את הטמפרטורות הבאות במנוחה מעבד 18 מעלות. לוח 40 מעלות. מילא שזה נראה לי הזוי שהמעבד יהיה ב 18 מעלות זה נראה לי מממש חם מדי שהלוח יהיה ב 40 מעלות. המערכת רצה ללא המהרה כלל. רעיונות מה יכול לגרום ללוח להיות כזה לוהט? אלי התוכנה דפוקה?
-
- 7 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי ASUS P4S533 ו P4 - 2GHz לפעמים המחשב נדלק לי אם אזהרה שיש בעיה ב HARDWARE MONITOR וראיתי שמהירות המאורר על מהעבד יורדת פתאום ל 1500~. מה יכול לגרום לכך אין חוטים שמפריעים לו לעבוד.
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתעניין במערכות קירור מים לצרכים קצת 'לא סטנדרטיים' - אני צריך לקרר קופסא סגורה, משהו בסדר גודל של אקווריום בגודל של 100X50X50 ס"מ (בו ניתן לגדל סחלבים ושאר צמחים הדורשים טמפרטורה נמוכה). קראתי בפורומים בחו"ל על אנשים שהשתמשו במערכות מבוססות קירור מים, כאשר חלק מרכיבי המערכת (מיכל מים, משאבה, חלק מהצנרת) הוכנסו לתוך מקרר או מקפיא, כך שהמים התקררו בדרך, והשילוב של אוורור+רדיאטור+מים קרים יצר אוויר קר. אותם אנשים הצליחו להוריד את הטמפרטורה בצורה די משמעותית בצורה זו (לסדר גודל של 10 מעלות צלסיוס ואולי אפילו פחות). למי שמתעניין, הנה דוגמא למערכת מהסוג הזה: http://icps.proboards.com/index.cgi?board=indoor&action=display&thread=2098. אני יוצא מתוך הנחה …
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי מסך LCD עם 28 פינים יש למישהו תוכנית איל לחבר אותו כי לא מצאתי מדריך מתאים ל28 פינים תודה מראש הינה תמונה של המסך
-
- 6 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אני חדש בתחום של האובר קלוק ואני רוצה לעשות המהרה קלה למחשב שלי זה המפרט: הטורבו בוסט פועל והתדר של המעבד הוא 3.7GHZ אם זה משנה Intel i5 3550 @3.30Ghz GIGABYTE GA - Z77X - UD3H GEIL Black Dragon 4GBx2 1600Mhz DDR3 MSI Twin Frozr III Radeon 7850 2GDDR5 OC Corsair PSU-750TXV2EU TX750 V2 - 750W Thermaltake ELEMENT T Seagate Barracuda 7200rpm 64MB Buffer 1TB ASAKA Cold Bit X4 Samsung DVDx22 OEM תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יש לי מאוורר של אי זי קול 12 שקניתי. הוצאתי אותומלנקות ונשבר החיישן. ניקיתי חיברתי הכל בוודאות במקום והוא לא עובד. אני מניח שיש דרך להפעיל אותו במהירות מקסימלית באופן קבוע במקום לקנות חדש. איך אני עושה זאת? כרגע הוא לא עובד בכלל. הבנתי שאפשר לקצר אכשהו אבל מה בדיוק אני אמור לקצר? בנוסף, במחשב שלי ישנם 5 מאווררים. 1 על המעבד, 2 שמוציאים אוויר ואחד שמכניס אוויר שהם מחוברים ללוח האם, ואחד ששייך לכרטיס המסך שלי, 250 gts של gainwood אני חושב.. כשאני מפעיל את התוכנה הממולצת speedfan, אני רואה רק 4 מאווררים מתוכם 2 לא מסתובבים (אחד מהם לגיטימי בגלל הבעיה הנ"ל אבל אני לא יודע מה קורה עם השני. חוץ מזה, שמהירות הסיבוב של אחד משני אלה שעובדים היא 730(!!!) וזה מראה לי שהטמפ' של כרט…
-
- 2 תגובות
- 925 צפיות
-
-
להלן המפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based ספק כוח LIBERTY 400W של ENERMAX זיכרונות OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Titanium CL4-4-4-15 קירור למעבד : ThermalTake Blue Orb II כרטיס מסך Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail כונן-תקליטורים : LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black 2 כוננים קשיחים : Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS מארז : Coolermaster CM 690 Black RC-690 נאמר לי שהקירור הנבחר הוא לא משהו :-) אשמח לקבל המלצה לקירור אחר, רק חשוב שהוא יהיה זול יחסית (אני לא מתכנן שום Overclocking), פשוט, ושקט (חשוב שיהיה שקט) תודה !
-
- 13 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אני צריך סה"כ מיכל, סלילים לצינורות (נגד כיפוף) ודברים קלילים סה"כ. ב-FROZENCPU רוצים 40 דולר למשלוח הכי הכי פשוט, זה ברור שאין שום סיכוי שאני אשלם להם סכום כזה. באיביי לא מצאתי מה שאני מחפש. תודה.
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
הנה קצת תמונות של הMK1 שלי (למי שלא יודע זה מארז 6A19 שעבר מקצה "קטן" של שיפוצים.) שעבר היום קצת שיפוצים בעיקר סידור מחדש של המון... המון כבלים (אתם לא תאמינו כמה כבלים יש....) הוספה של עוד 120 ג'יגה (עוד 500 בדרך ) שינוי המאוורר האחורי לANTEC שמן (38מ"מ ולא 25 ) ונחמד הנה קצת לפני (אני בוחן את הHDD החדש ;D ) והנה אחרי בתמונה הזאת אנחנו רואים איך חתכתי את הקירור של הזלמן + את הסילנסר מה שמדהים זה שהביצועים קטלניים כי הזלמן משתמש במאוורר של הסילנסר ועוד
-
- 13 תגובות
- 925 צפיות
-
-
יכול להיות שדיסק קשיח יעצור אותי במהלך ה OC שאני עושה למחשב? כשאני מגיע למהירות של 3.8 הביוס אומרים שחסר לו קובץ של ה WIN מה הבעיה פה ?
-
- 12 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום לכולם .... יש לי 150 ש"ח ואני רוצה לקנות גוף קירור לכרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 6600GT 128MB DDR3 128 BIT TH VIVO TV/O -GV-NX66T128VP - BULK חשבתי על זה : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3091 * הוא מתאים לכרטיס מסך שלי בטוח ? * הוא טוב ? * הוא מרעיש ? * כמה מעלות הוא יכול להוריד לי מהכרטיס ... בערך ? וזה הגוף קירור שקיבלתי עם הכרטיס עצמו .. יענו קירור סטוק ( הנה שתי תמונות של הכרטיס משתי צדדיו ) . * http://myhard.yesky.com/imagesnew/hardware/0405/video/GV-NX66T128VP/4.jpg * http://strony.aster.pl/barton/hardware/Gigabyte_GV-NX66T128VP.jpg תודה לעוזרים !!!!
-
- 10 תגובות
- 925 צפיות
-
-
בביוס שלי שאני הולך למתח ואני לוחץ על + במקלדת זה הופך מהמתח הנוכחי לIgnored מה עושים, מה צריך לשנות, והאם אפילו לעדכן ביוס ? הנה סרטון: http://www.mytempdir.com/1224555
-
- 10 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אני יודע שאי אפשר, אבל יש כללללללללללללללל דרך אחרת עקיפה? כל הדברים שאתם עושים עם הפינים ודברים אחרים בלוח אם ושינויים אפשר לעקוף איתם את המגבלה? בבקשה אני מתחנן אני מת רצח לעשות כבר למעבד הזקן הזה אובר קלוק. יש לי לוח אם D850GB ומעבד של אינטל ליבת הוויליאמט ה 1.7 גי'גה הרץ עם 100 מגה הרץ באס (X 4 400) ה 256 קאץ' טוב אני מניח שאתם יודעים אז קיצר יש איזה שהוא דבר? אני מתחנן שתגידו כן
-
- 13 תגובות
- 925 צפיות
-
-
-
ברשותי מחשב גרוטאה שמרעיש (מצ"ב מפרט) לפני זמן מה רכשתי קירור למעבד AC Freezer 64 Pro, הרעש מהמאוורר איום ונורא. ברשותי מארז ג'נרי שלא סופג את הרעש ובקדמתו מאוורר אחד שלא מרעיש כלל וספק חדש (לא זוכר איזה) 12cm שקט מאוד. פליטת החום מהמעבד היא רק 62Watts והשימושים במחשב הם אינטרנט ואופיס בלבד, כלומר בקושי יש עומס על המעבד. חשבתי להוריד את המאוורר של המעבד כי ה heatsink די גדול ונראה לי שהוא לבד יכול לעמוד בעומס. עשיתי בדיקה (עם מאוורר) ב OCCT במשך שעה והטמפ' לא עלתה על 41 מעלות, עפ"י ה spec של AMD הטמפ' המקסימלית היא 55-69 מעלות - http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=151&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f…
-
- 5 תגובות
- 925 צפיות
-
-
היי כזכור היה לי ספק שבא יחד עם המארז מבית JSP EZC00L 400W שהחזיק לי את המערכת בC@ מלא. הספק נשרף לי והוספתי כסף ולקחתי את הFSP Bluestorm II 400W (חייב לציין שקט וקריר) אבל משומה לאחר ההחלפה אינני יכול לעשות C@ למעבד \ כרטיס מסך כלל וכלל אפילו לא 1MHZ ניסתי בתוכנות צד 3 כגון RIVATUNER\POWERSTRIP לעשות C@ לכרטיס מסך אך הוא לא נותן בכולזאת מה שכן,גם הOVERDRIVE לכרטיס מסך בדרייברים בוטלה ואינני יודע למה מחקתי דרייברים והתקנתי מחדש ולא עזר. כול הכבלים מחוברים כמו שצריך הכבלים 6/8pin מחוברים לכרטיס מסך והכול טופ רק שמשומה C@ לא בראש שלו :-[ יש פיתרון למועקה הזאת? זה הספק http://www.skypc.co.il/pl_product~F40060GLN~24~0.htm http://www.fsp-retail.com/en/booster_a.asp?pro_catId…
-
- 8 תגובות
- 925 צפיות
-
-
-
שלום לכולם וחג שמח.. בקצרה, קניתי לפני שנה כרטיס 8800GT מקיאספי, שבוע לפני סיום האחריות, התקלקל הכרטיס, אחרי מריבות עם קיאספי נתנו לי את הכרטיס HD4850 512MB SAPPHIRE. ..והם אמרו לי שאין לי אחריות עליו (כלומר רק לבדוק שבוע שאכן הכרטיס מסך תקין וזהו). אז הכרטיס מסך אכן היה תקין חודש בדקתי(שיחקתי במשחקים קרייסיס שעה, קול אוףדיוטי ושאר ירקות. עשיתי בדיקות יציבות וכו'. .. ובגלל שהוא מתחמם בצורות מטורפות..100 מעלות בקרייסיס ומאמץ וכדומה, ומרעיש כמו סילון. החלטתי לרכוש אחרי התייעצות כאן את הS1 ACCELERO ושמתי אותו על הכרטיס מסך שלי עם מאורר 120ממ. נכון לעכשיו במנוחה הכרטיס בד"כ 40 (היום חם במיוחד אז זה 45). במאמץ, הוא מגיע לאזור ה80, אבל המהירות של המואורר קבועה ואיני שומע אותו. …
-
- 13 תגובות
- 925 צפיות
-
-
היי, ברשותי מעבד AMD 4800X2 עם גוף קירור Arctic Freezer 64 LP. הוא פשוט רותח...הטמפ' מגיעה ל68 מעלות עוד בשלב הביוס ולאחר כמה דקות המחשב מכבה את עצמו. ניסיתי לסדר כבלים, לנקות אבק, לעדכן משחה, אפילו מיקמתי מאוורר תעשייתי מול המארז הפתוח - ללא תוצאות. האם עוד נותר מה לעשות או שעליי לרכוש גוף קירור יותר טוב? ובמידה וכן, על איזה קירור אתם ממליצים עד 250 ש"ח? (הלוח הוא Asus M2N-VM HDMI, לא מתוכנן OC, רצוי קירור שקט אבל זה לא קריטי). תודה!
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
הי, יש לי מעבד E6300 ולוח אם ASROCK ConRoe945G-DVI אני מעוניין לעשות את המחשב שקט ככל האפשר ובביוס יש אופציה CPU QUIET FAN במצב DISABLE. לפי החוברת,במצב זה המאוורר עובד במהירות מקסימלית אבל אם מעבירים לENABLE נפתחות כמה אפשרויות (מצורפת תמונה של תוכנת הביוס). אני לא משחק במשחקים.המחשב משמש לאופיס/WINAMP/אינטרנט/צפייה בDIVX אז חשבתי שאולי אפשר להוריד את המהירות ממקסימום בלי לפגוע במעבד. את TARGET CPU TEMP ניתן לשנות מ45 ל-65 צלסיוס. את TOLERANCE לא ניתן לשנות. את TARGET FAN SPEED ניתן להחליף לFAST/MIDDLE/SLOW מה דעתכם,כדאי בכלל להתעסק אם זה?ואיזה שינויים כדאי לעשות? [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני בבניית HTPC סלוני אשר יהיה מבוסס E8400 ורציתי לקבל מידע לגבי HS איכותי וטוב סביב ה160+- ש"ח שיהיה יחסית נמוך כי המארז יהיה SD202 של TT ככל הנראה או ANTEC FUSION. חשוב לי הקירור האיכותי (שיהיה יותר איכותי מהHS של INTEL) ומאוררי 120 מ"מ שיהיו שקטים ואיכותיים ובעלי CFM גבוה ככל האפשר. תקציב: 350~ ש"ח.
-
- 1 תגובה
- 924 צפיות
-
-
אני מנחש שיש לך מעבד של אינטל אם כן אז אתה לו יכול לשנות את המכפלה רק את הבאס בקשר ל SDRAM ACTIVE TO PRECHARGE יש לי חוק לכול הגדרות הזיכרון האלה כמה שיותר נמוך יותר מהר !!! אז מובן מה אתה צריך לשים.
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום אנשים, הזמנתי את ה Mugen 2 וראיתי מאמר שמראה איך עדיף למרוח את המשחה בצורה נכונה על ה-I7 920 : http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_16.html#sect0 למרוח לפי התמונה במרכז הרכיבים ? אשמח לקבל הסבר או קישור איך אני מוריד את המשחה שנמרחה בהרכבת המאוור של הסטוק.
-
- 10 תגובות
- 924 צפיות
-
-
מה עדיף?
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אהלן חברה ! סיממתי להרכיב את המערכת קירור מים. משתמש ב- XSPC Rasa RX360 Kit הבלוק של הכרטיס מסך הוא XSPC Rasa Universal Block רק אחד מכרטיסי המסך עם קירור מים כרגע. את השני אני אוסיף עם השדרוג הבא עוד מספר חודשים. מעבד עם OC ל- 4.1GHZ Vcore 1.3v יציב אחרי המון הרצות ביומיים האחרונים. אני אמשיך עם ה OC שבוע הבא. נראה עד כמה אני יכול למשוך אותו במקסימום 75C מעלות מעבד: IDLE - 37C-40C LOAD 60C-63C מעלות כרטיס מסך: IDLE - 27C LOAD - 37C CPUZ תמונות: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-