אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אוקיי, ראיתי שהשאלה הזאת נשאלת כאן המון פעמים. אז כנראה שאין באמת מקום שנותן תשובה מספיק ברורה. אז אני אנסה לתת אחת. (כן, אני יודע שיש סטיקי שמדבר על זה, אבל הוא קצת מבורדק ולא ממש ברור) וכן, זה ארוך, אבל אתם באמת רוצים לדעת, תקראו הכל! אז נתחיל. לכל מעבד יש טמפרטורה מסויימת שברגע שהוא מגיע אליה הוא נכבה, כדי לשמור על עצמו מפגיעה עקב עבודה בטמפרטורה גבוהה. טמפרטורה אותה הגדירו למעבד בייצור שלו, ואין דרך לשנות או לדעת אותה. הטמפרטורה הזאת נקראת Junction Temperature Maximum או בקיצור Tj max. לכל מעבד (ספציפי, לא סדרה לא דגם ולא סוג, לכל שבב) יש Tjmax שונה, שאותו, כאמור, אי אפשר לדעת. מה שכן אפשר לדעת הוא בכל זמן, מה המרחק במעלות של המעבד מהTj max שלו. לדוגמא, אם ה…
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום חברים מדובר בנטבוק MSI WIND U100. החברה הוציאה למחשב עידכון ביוס .שייש שם כפתור אפשרות חדשה לעשות אוברקלוק 8%/15%/24% Recently MSI released the official 1.09 Bios on their website as the only downloadable bios - a big move that shows they endorse overclocking their machines, a feature that was left out of the Wind upon launch. This official bios release has all the features of the beta 1.08 bios (one-button 8%/15%/24% automatic overclocking by pressing Fn+F10 on AC power http://www.electricvagabond.com/2008/10/msi-wind-bios-109-update-overclock-and.html עשיתי את העידכון ועכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק 24% לעשות ? זה לא יהרס את המחשב ?
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מעבד Q6600 ולהעלות את המהירות שעון שלו מ2.4 ל3.5~4.0 .. אמרו לי שזה יביא שיפור שיהיה אפשר להרגיש רק בבנאצ'מרקים ותוכנות כמו סופר פאיי.. זה יכול להביא לשיפור מורגש במהירות [בשימוש יומיומי, לא בבנצ'מרקינג] ?
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD תושבת 939 אני מעוניין לעשות לו אוברקלוק רציני :) אך יש לי קירור של AMD תנו לי המלצה לקירור939 תודה אפשר גם יד שנייה המעבד 3000+לוח אם GB 2 גיגה זיכרון מריץ וינדוס 7 תודה בכול מקרה אני מעוניין לעשות לו גם מודינג אני מעוניין להגיע איתו לתחרות הסוכות הקרוב מעבד חיייתי רק עם קריור מעפן שיפרתי 45% ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום יש לי אנטק 200 יש לו מאוורר 140ממ בגג ועוד אחד של 120 מאחור. כדי לקבל סירקולציה מינימלית אני מתכוון לשים מאוורר אחד או שניים מקדימה שיכניסו אוויר,האם כדאי לשים מאוורר גם בצד המארז מול הכרטיס מסך? שהוא יזרוק אוויר על הכרטיס? תודה.
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אהלן. אני לא יודע אם זו באמת בעיה אבל אני מעדיף להתייעץ איתכם כאן. כשאני בודק את הטמפ' של המעבד אני רואה 33 מעלות. אבל כשאני מסתכל על הטמפ' של כל ליבה אני רואה 50 מעלות. למה בדיוק אני צריך להתייחס? חוץ מזה אני משתמש במאוורר של Zalman 9600 ניתן לראות בלינק הזה: http://xtreview.com/images/zalman-CNPS9700-LED_01.jpg וחוץ מזה הייתי מעוניין לדעת האם יש תוכנה צד שלישי שאפשר להגדיר איתה את מהירות המאוורר לפי הטמפ' כי הזלמן הזה רועש מאד. תודה גיל.
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלי עם לוח של INTEL P965L הטמפרטורה היא 52 מעלות במנוחה.(שלא נדבר על מאמץ). זיוף או בדיקה מדוייקת, לא יודע. האמת, לא אכפת לי. אני רק רוצה שיראה לי פחות מ50 מעלות!
-
- 13 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום,עשיתי OC לכרטיס מסך שלי וכשאני הפעלתי את המשחק F.E.A.R ועשיתי STRESS TEST של המשחק,באמצע עשיתי CTRL ALT DELETE והטמפ' עמדה על 57-64 מעלות הם זה יכול לגרום לבעיות ? להוריד ת OC? תודה לעונים!
-
- 12 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות קירור למעבד שאני אקנה בקרוב שלא יעלה על 140mm בגובהו )יש לי מארז עם מאוורר 250mm על הצד שמורכב שלפי פנים. מארז: Enermax Chakra MidTower Dimension (D x W x H) 490 mm x 200 mm x 455 mm לוח: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 אני לא מתכננן OC כי המעבד הזה נעול לOC. דגש על שקט, הקירור חייב להשאיר לי את המעבד בטמפרטורות נמוכות )30-40c( בidle כי המחשב פועל בלי הפסקה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי את קולר OCZ Vendetta (לא 2) שמתאים לסוקט 775 (נקנה די מזמן). הקולר מעולם לא היה בשימוש וכרגע אני מעוניין להתקין אותו על סוקט 1155. הבעיה היא שאין לי את המתאם לסוקט זה. אודה למי שיעזור לי למצוא (לרכוש) את המתאם או יציע פתרון אחר (למען הסר ספק - אני לא מחפש לקנות קולר אחר).
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
האם אפשרי? לא מצאתי דרך להגיע לביוס "סטנדרטי" שאני מכיר.
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
אוברקלוק לא יהיה מתוכנן. כעיקרון אני רוצה משהו שיאפשר לי לעבוד בטמפ' טובות גם כשהמעבד ב-100% מאמץ בקיץ. חשבתי על הפריזר 7 פרו (אני מעדיף לא להוציא את מלוא הסכום,וגם 100 ש"ח זה מכובד) אבל אני לא בטוח שהוא הכי כדאי כלכלית ושהוא באמת מספיק. יש משהו קצת יותר טוב לדעתכם? איך הפריזר אקסטרים? שווה תוספת של כ-80 ש"ח? איך הוא מבחינת קירור ושקט? איך ה-OCZ Vandeta מאותה בחינה איך ה-Blue Orb למשל? Cooler Master GeminII S CPU Cooler? Cooler Master Hyper 212 CPU Cooler כעיקרון כולם נכנסים לי עד תקרת התקציב. מי הכי טוב ושקט? ראוי לציין שאני לא מחפש שקט ברמה של P182 (המארז) אבל בכל זאת. מעבר לזאת אני רוצה משהו מאוד משתלם. ככה שאם לא שווה להוסיף 80 ש"ח יותר מהפריזר 7 פרו אשמח אם תגידו לי…
-
- 11 תגובות
- 971 צפיות
-
-
תראו ראיתי בהום סנטר צבעים פלורסנטים..שאלתי את המוכר מזה הוא אמר שזה צבע UV שזוהר באולטרה סגולה..(UV).. עכשיו אין לי אולטרה סגולה במחשב אבל יש לי קתודה כחולה..שקניתי מ PCH השאלה אם תיהיה השפעה של הצבע אם הוא יזהר..אולי בחושך..או משהו.. : תודה, רן..
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני רוצה לאריך את הכבלים של הספק... ובמקום 4 יציאות אני רוצה לעשות למשל 10 (המספר יכול להשתנות) יש לי שאלה האם הספק יעבוד יציב אחרי שאני יעשה זאת ? יש לי עכשיו 8 מאוררים (תוכלו לראות במפרט) לא כולל ספק כרטיס מסך ומעבד. אני רוצה לאריך ולהוסיף כבלים לספק בשביל לסדר את החוטים טוב יותר ויפה יותר ... אז השאלה אם זה לא ישפיעה על היציבות כי כשיו הכל יציב פיקס והספק 600 וואט אבל הוא ג'נרי
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי מערכת מבוססת I7 ואני מעוניין להכיר קצת יותר את דרך הפעולה של המערכת והמונחים המיוחדים לה לקראת אוברקלוק עתידי (ברגע שאני אמצא קירור נורמלי). מונחים כמו UNCORE SPEED,QPI,BCLK חדשים לי ואני מחפש מדריך שיסביר על העניין (במיוחד אם יש מדריך שמסביר על ההבדלים בין אוברקלוק לI7 לבין מערכות מבוססות FSB שבהן אני כן יודע לבצע אוברקלוק)
-
- 6 תגובות
- 971 צפיות
-
-
יש לי : AMD ATHLON 5600X2 AM 8500GT 2GB RAM מה זה לעזאזל MCP ? בכל מקרה איך הטמפרטורות ?
-
- 10 תגובות
- 971 צפיות
-
-
חשבתי על פתרון קירור למחשב שלי וסתם זה עלה לי בראש... אנלא הולך לנסות את זה! הנה הרעיון: ממה שראיתי פה באחד מהניסיונות קירור שפשוט שפכו את הקרח על המעבד ישירות והייתה סכנה שהקרח יתחיל להינמס ולפגוע במעבד או בלוח... אז אפשר לקחת את אותו העיקרון של קירור מים רק שבמקום מים להריץ בצינורות (מותאמים כמובן) קרח יבש מערכת כזאת אמורה ויכולה למנוע בעיית "נמיסות" ולהיות אפקטיבית כמעט באותה מידה ואפילו לטווח הרבה יותר ארוך לא?
-
- 11 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם ASUS A8NE, ובו מאוורר קצת רועש, רציתי לדעת איך ניתן להנמיך את מהירות המאווררר וכך גם את עצמת הרכעש, והאם זה מומלץ או לא ומדוע, לרוב המחשב שלימשמש לצרכים סטודנטיאליים בסייסיים, ומדי פעם סרטים ומשחקים. תדוה.
-
- 3 תגובות
- 971 צפיות
-
-
חבר'ה יש לי קצת כסף והחלטתי שאני רוצה לקנות קירור טוב למעבד ולהחליף את הקירור הרגיל שאיתו קיבלתי עם המעבד התקציב שלי כמו שכבר כתוב בכותרת הוא 250 ש"ח מה שחשוב לי שיהיה שקט ויקרר את המעבד כמו שצריך לפי התוכנה אוורטון (אני חושב שכך היא נקראת היא ניתנת להורדה כאן באתר) המעבד במנוחה הוא 52 מעלות (כך מצויין לי על כל הליבות בין 52 ל48) המחשב שלי הוא מחשב חזק עם כרטיס מסך 9800GTX+ ארבע גיגה זיכרון RAM וכו' תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 10 תגובות
- 970 צפיות
-
-
היי, ברשותי מעבד AMD 4800X2 עם גוף קירור Arctic Freezer 64 LP. הוא פשוט רותח...הטמפ' מגיעה ל68 מעלות עוד בשלב הביוס ולאחר כמה דקות המחשב מכבה את עצמו. ניסיתי לסדר כבלים, לנקות אבק, לעדכן משחה, אפילו מיקמתי מאוורר תעשייתי מול המארז הפתוח - ללא תוצאות. האם עוד נותר מה לעשות או שעליי לרכוש גוף קירור יותר טוב? ובמידה וכן, על איזה קירור אתם ממליצים עד 250 ש"ח? (הלוח הוא Asus M2N-VM HDMI, לא מתוכנן OC, רצוי קירור שקט אבל זה לא קריטי). תודה!
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
הסידור של המאווררים שלי במחשב הם ככה: 1 שמכניס אוויר ממוקם על החלון 1 על המעבד 1 בספק כוח שהוא די גדול כי יש לי ספק של 400W ועוד אחד שאילתרתי מספק דפוק והפכתי אותו למן כרטיס קירור כזה ומיקמתי אותו מתחת לכרטיס מסך כך שהוא מקרר את הכרטיס מסך בזמן עבודה הטמפרטורה של המעבד היא: 44 בערך ובזמן מנוחה הטמפרטורה של המעבד היא: 36 בערך ובעוד שתי אזורים של המחשב שלי הטמפרטורה לא עולה על 36 מעלות גם בזמן עבודה. האם כדאי לי להוסיף מאוורר מאחורה? אם כן אז שמוציא או מכניס?
-
- 5 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום לכם אני מתכוון לקנות מחשב חדש וראיתי את תיאור הבדיקה והתקנת המחשב אצל זיגזאג :" לאחר מכן אנו בודקים את המערכת: 1. התקנת מערכת הפעלה. 2. התקנת כל הדרייוורים לכל החלקים . 3. בדיקה שכל הכוננים עובדים . 4. בדיקת יציבות ע"י הרצת תוכנה המאמצת את המחשב : המחשב רץ כ - 8 שעות ברציפות ( מינימום ). ע"י בדיקה זו אנו מאמצים את לוח האם, זיכרון, מעבד וכרטיס מסך וכך בודקים את החלקים לתאימות וחוסר פגמים. ". ותהיתי איך גם אני אוכל לבדוק יציבות. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אז ככה יש לי לוח ds3l וכבר אין לי חיבורים פנויים של 3 פינים אני רוצה להוסיף עוד מאוררים למארז הייתי בחנות הקרוב לביתי (פנדס) ואין להם חיבורים של 4 פינים או מפצלים משהו.. היה להם שם מאורר שבא עם מפצל וכל מיני.. עלה 120.. לא מתאים, בכסף הזה אני קונה שתיים המוכר אמר לי שאפשר להפוך חיבור 3 ל4, שיש מדריכים ברשת חיפשתי ולא מצאתי כלום אז קיצר.. יש חיה כזאת? חיפשתי כל מיני דברים בגוגל תמונות זה יכול להיות שימושי בשבילי http://www.dtekcustoms.com/ProductImages/products/addons/3-4%20pin.jpg מזה? http://www.overclockers.co.nz/product/gadget/MPP-B.jpg קיצר אני אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא הזה.. וגם למצוא לינקים לחנויות בארץ תודה תודה עריכה הנה אני צריך משהו כזה http:…
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום רציתי להחליף או לנסות ל"שדרג" את הקירור של הכרטיס Sapphire HD4870 1GB השחור ... הבעיה שלי היא שהכרטיס כמו שידוע פולט חום למארז והוא קצת הורס לי תזרימת אוויר הוא פולט חום לכיוון המאוורר שמקדימה מה שגורם למערבולות בעיקרון רציתי להוריד מהכרטיס את הפלסטיק ולהשאיר עליו רק את הקירור ולשים עליו איזה מאוורר מאולתר ... האם זה יהיה שווה משו ? אם לא אז אני מוכן להצעות לקירורים ל HD כי פשוט לא מצאתי הרבה בחנויות ... ( וכן אם יצא לי מזה OC יותר גבוה אין לי בעיה :] ) סכום ... 250 +- עדיף כמה שפחות ... תודה
-
- 14 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום. לאחי במחשב מותקן כרטיס מסך מסוג Point Of View 7600GS. הכרטיס הגיע במקור עם קירור פסיבי, (סתם גוף קירור עליו) בזמן מנוחה, הכרטיס מתחמם מאד. בצורה כזאת שאי אפשר לגעת בו. במצב מנוחה! (הוא לא מאמץ אותו הרבה) השאלה שלי היא, האם קיים קירור שמתאים לכרטיס, ואם איפה ניתן לרכוש אותו? עד כמה מסובך להרכיב אותו? מוכן לשלם 100 ש"ח, ומוכן לחרוג כשהדבר כדאי. תודה לכולם. עריכה: אני רואה שה-Accelero S1 יתאים לו. השאלה אם יספיק, גם בלי מאוורר?
-
- 12 תגובות
- 970 צפיות
-