עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by HwareNewb,

שלום, יש לי P4 640 3.2 GHZ,והוא מגיע לטמפרטורה מטורפת של 62 מעלות במאמץ. אני רוצה לקנות את הזלמן 9500 החדש, אבל לפני כן אני רוצה לשאול כמה שאלות: א. האם הוא יותר טוב מהביג טייפון? ב. האם ההתקנה שלו קלה, כלומר לא צריך להוציא את לוח האם? נ.ב- יש לי זכרונות של חברת CEON האלמונית (4-4-4-12)- יש מצב שאני אצליח להגיע איתם באוברקלוק ל-4 GHZ, או שאף אחד לא יודע ואני צריך לעשות ניסוי וטעייה? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 992 צפיות
  2. http://www.koolance.com/technical/cooling101/001.html אני התחלתי לחקור את הנושא לא מזמן . לא הבנתי למה הנוזל שמשתמשים הוא מים(יכלו להשתמש גם בשמן) ולמה נחושת כלכך חשובה ויותר טובה מאלומיניום. בחיפושי בגוגל נתקלתי באתר הזה שהסביר די טוב את הפיסיקה של קירור מים וקירור בכלל. לפי העמוד השני המים הם נוזל שמוליך חום די טוב יחסית לנוזלים אחרים וגם יכול לצבור כמות גדולה מאוד של חום(מתחממים לאט). נחושת היא מתכת שמוליכה חום מעולה אבל לא צוברת הרבה חום (מתחממת מהר).כסף קצת יותר טוב מנחושת בהעברת חום אבל המתכת יותר יקרה פי 6 . אז כעיקרון מה מערכת קירור מים עושה זה מעבירה חום מהמעבד אל המים ואז מעבירה את חום המים לרדיטור שיש לו שטח פנים גדול ( גדול יותר מכל heat sink שאפשר לשים על …

• 8 תגובות
    • 992 צפיות
  3. Started by raz002,

חברתי מאוור לכבל של הספק כוח ואז הוא זהה את זה כחומרה חדשה מה אני יכול לעשות שזה יזהה את זה ואז אני אוכל לשלוט בזה ב SPEEDFAN ? דבר שני רציתי לדעת לגבי שתי המאווררים של Thermaltake ה- SilentCat 90mm וה- Thunderblade 120mm עם איזה כבל הם מגיעים ללוח אם או לספק כי נגמר לי הכבלים של הספק אני לא יותר פנויים ואני רוצה גם שהSPEEDFAN יוכל לזהות אותם ולשלוט עליהם איך אני עושה זאת? ושוב תודה על העזרה בפורום הזה ובכלל האתר הזה

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  4. Started by Devil Servant,

אני מעוניין להרכיב 2 מאווררים 80MM בגג המארז (לפרטים http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=234981.0) הקטע הוא שהמארז הוא בעצם וידיאו,ואין ממש אוורור,אז רציתי לדעת איך כדאי לי לשים אותם,פולטים או שואבים אוויר? ואולי אחד כזה אחד כזה...? תודה

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  5. התקנתי את הכל אבל המאוורר המדבקה של antec לאיפה פונה? לרדיאטור עצמו ? או לכיוון בחוץ?

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  6. טוב חבר'ה.. אז אהלן.. אני חדש פה. המליץ לי על הפורום הזה חבר טוב נכנסתי וראיתי שהכל פה ממש מקצועי וחבר'ה ברמה........ אני מתכוון להכנס לפה חזק אפילו שאני חייל ואין לי זמן לנשום מרוב שאני בבסיס חחחח..... חוץ מזה יש לי בעיה רצינית וחשבתי שתוכלו לעזור לי בה.. אז ככה: טוב זאת אחת הבעיות הגדולות שהיו לי אי פעם ומי שיצליח לעזור לי לפתור אותה באמת מלך..... אז ככה לפני שנה החלפתי ל-GEFORCE 9800GT.. איתו הבאתי גם ספק של 500W של HEC.. הכל היה טוב ויפה כמה חודשים עד שמשחקים החלו לקרוס אחרי 5 דק' משחק.. טוב בדקתי ראיתי שהטמפרטורה במעבד עולה עד 100 מעלות אז אחרי כמה זמן שמתי חומר תרמי חדש וואלה זה עבד! עבד חודש ואז עוד פעם אותה בעיה.. חשבתי שהחומר תרמי מתייבש בגלל שההמאוורר חרא אז …

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  7. מישהו יודע היכן מוכרים קליפסים למאוורר נוסף עבור NINJA באזור ת"א ? כזה: http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=7589&ref_id=bazman האם ניתן לחבר ללוח האם בחיבור החשמל למאוורר, מפצל כדי להפעיל 2 מאווררים למעבד ? זה לא ישגע את החיישן הסל"ד / טמ"פ ? לגבי הערת היצרן הזו: For Ninja coolers, some 120mm fans, (Sflex or Ninja stocked fans) are ready for only "Intake dual fan position". Exhaust fan position for Ninja with Sflex or Ninja stocked fans, is quite difficult to mount (although possible). אני מבין שצריך מאוורר יעודי [הפוך] להוצאת אויר מהצד האחורי של ה NINJA , כזה עם ציר על החלק הקדמי (?) כדי שהמניפה לא תשתפשף בצלעות קירור ?! איפה מוצאים כזה, או…

• 6 תגובות
    • 991 צפיות
  8. Started by onn_the_vy,

מוצג מספר 1, המחשב שלי. אז מה יש לנו פה... מארז מידי פשוט ב150 שקל.= מארז קבר.. סידירום, דיוידי, צורב, כרטיס מסך, כרטיס קול, עוד כרטיס קול, כרטיס רשת, בקר IDE (נוסף..) הרדיסק אחד בינתיים.. ספק ATX, ספק AT, ספק 12V, 8 מאווררים, ידידת,פנל לכרטיס קול(אני עשיתי..) ו......דוקטור, קירור לצ'פסט שנעשה על ידי..ואפשר לראות אותו באיזה ת'רד איפשהוא בעמודים הדיי ראשונים.. ואתם יודעים מה הכי יפה פה..?כל המארז פנוי לגמרה!!, אתה יכול להחליף זיכרון לדוג' בלי הלתחיל סתבך בחוטים.. כל מה שיש מעל הלוח זה מאווררים ואוויר!! שום חוטים, שום כלום!! בקורב תמונות שאני יקח את המצלמה ביה"ס. נ.ב- בקרוב עוד כרטיס קול...:-))

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  9. Started by amisha,

יש לי מארז של טרמאלטייק מסוג 2 XSAER ואני רוצה לעשות לו מוד קטנטן אני רוצה לבנות לו עוד חלון נוסף (להעתיק את הצורה שלו ) ובמקום לקדוח קדח בקוטר 80 מ"מ למטה אני אקדח אחד ענקי בקוטר 120 מ"מ באמצע (ליד הקייג' הראשון מלמעלה )ואני אשתמש בחלון הזה כשאני אעשה OC חזק במיוחד מה אתה אומרים יכול להיות מצב שהטמפ' תעלה מזה? :

• 10 תגובות
    • 991 צפיות
  10. יש לי את הלוח הזה: GIGABYTE GA-7N400L http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=671&catcode=162 ויש לו מאין ג'מפרים בצד ליד המעבד ועוד אחד בודד ליד הAGP X8 איך אני עובר ל200 FSB?? כי כשאני משנה בביוס ל200 FSB אז המחשב לא עולה לי לא מגיב לא כלום... ואם אני משנה הג'מפר מOFF לON (הג'נפר שליד הAGP) הוא עולה לי ורושם לי במקום 2800 1250MHZ ..... מה אני צריך לעשות כדי לעביר אותו ל200 FSB??? הטמפ' שלי הם לאחר סידור המארז ועשיית מודינג חמוד... 45 במנוחה... ו48-49 במאמץ....... אז לא ניראה לי שהבעיה היא הטמפ'...... או שאני טועה.... בתודה אלעד

• 21 תגובות
    • 991 צפיות
  11. Started by stas12,

הזמנתי 2500 וולקנו 9 עכשיו קיבלתי עם הוולקנו 9 גריז טרמי. כמה אני שם אותו? ואיך? האם אני שם אותו בחלק האמצעי הכסוף? וכמה אני שם??? תודה.

• 9 תגובות
    • 991 צפיות
  12. Started by iyehuda,

עם DURON 1000 עם לוח GA-7VRXP אני מצליח להגיע ל 1.34G איך אני יכול לדעת שלא נגרם נזק למעבד מאיזה טמפרטורה של הלוח והמעבד אני צריך לחשוש דרך אגב בזה הרגע אני עובד על מהירות 1000 ועם מאוורר יחסית גדול דרך אגב מהירות ה BUS צריכה להיות 133 או 100

• 3 תגובות
    • 991 צפיות
  13. לפני חודש קניתי את המאוורר הזה http://www.coolermaster.com/index.php?LT=english&Language_s=2&url_place=product&p_serial=TBF-B12-E1&other_title=+TBF-B12-E1+Tri-Blade%20System%20Fan בחנות הוא נראה רציני אבל אני לא מרגיש שהוא מוציא הרבה אוויר... יכול ליהיות שזה בגלל הגריל או שהמאוורר עצמו פשוט לא שווה כלום?

• 15 תגובות
    • 991 צפיות
  14. Started by Pronix,

אני מחפש לקנות קירור למעבד שאני אקנה בקרוב שלא יעלה על 140mm בגובהו )יש לי מארז עם מאוורר 250mm על הצד שמורכב שלפי פנים. מארז: Enermax Chakra MidTower Dimension (D x W x H) 490 mm x 200 mm x 455 mm לוח: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 אני לא מתכננן OC כי המעבד הזה נעול לOC. דגש על שקט, הקירור חייב להשאיר לי את המעבד בטמפרטורות נמוכות )30-40c( בidle כי המחשב פועל בלי הפסקה. תודה.

• 6 תגובות
    • 991 צפיות
  15. שלום לכולם. לא מזמן התחדשתי במחשב חדש. חשבתי על ביצוע OC קליל (עד 30%+). המפרט הוא: C2D E6300 עם קירור סטוק GB 965P S3 KINGSTON 1GX2 667MHZ BFG 8800GTS OC PSU THERMALTAKE 470W השאלות הם: המחשב שלי עובד 24/7 האם זה בעיה? האם אפשר להגיעה לOC כזה בלי להתעסק עם מתחים אלה רק עם FSB ועם זאת לשמור על טמפ' סבירה. תודה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 991 צפיות
  16. אני קונה מחשב חדש בעוד חודש, ואני מתחלבט בין 2 לוחות אם. Gigabyte K8NF-9 MSI K8N Neo4-F הבנתי ששני הלוחות מציגים אותם ביצועים, אבל שה- MSI מגיע ליכולות יותר טובות באוברקלוק (ונוסף על כך מגיע עם באנדל של חוטים מעוגלים). הבעיה שלי היא ששמתי לב שגופי הקירור של זלמן אינם תומכים בלוח זה (לא מופיע בטבלת התאימות ללוחות אם באתר של זלמן). היתרון של ג'יגהבייט זה שהקירורים של זלמן מתאימים לו ויאפשרו לי הצלחה יותר טובה באוברקלוק, למורת שאני מעדיף אל הלוח של MSI. א. האם מישהו מכיר קירור למעבד שיאפשר לי הצלחה טובה באוברקלוק (תקציב עד 200 ש"ח.. אפשרות לחריגה של גג 250) שמתאים ללוח של MSI? ב. אם אין קירור, עדיף לי לקחת את הלוח של ג'יגהבייט ולהוסיף לו קירור של זלמן?

• 14 תגובות
    • 991 צפיות
  17. Started by nati246,

שלום! יש לי מחשב P-4 64bit 3.0G עם מאוורר של זלמן. הטמפרטורה של המעבד בזמן שאני גולש באינטרנט הוא: בסביבות ה 55 מעלות, ללא אוברקלוק. רציתי לדעת אם זה טמפרטורה נורמלית? ד.א המחשב חדש!

• 13 תגובות
    • 991 צפיות
  18. חבר'ה יש לי קצת כסף והחלטתי שאני רוצה לקנות קירור טוב למעבד ולהחליף את הקירור הרגיל שאיתו קיבלתי עם המעבד התקציב שלי כמו שכבר כתוב בכותרת הוא 250 ש"ח מה שחשוב לי שיהיה שקט ויקרר את המעבד כמו שצריך לפי התוכנה אוורטון (אני חושב שכך היא נקראת היא ניתנת להורדה כאן באתר) המעבד במנוחה הוא 52 מעלות (כך מצויין לי על כל הליבות בין 52 ל48) המחשב שלי הוא מחשב חזק עם כרטיס מסך 9800GTX+ ארבע גיגה זיכרון RAM וכו' תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 10 תגובות
    • 990 צפיות
  19. זה המפרט E8400 + ARTIC COOLING 7 FREEZER PRO GA-EP35-DS3 Corsair 1GBX2 XMS2 DHX DDR2-800 CL4 Kingston 1GBX2 PC2-6400 DDR2-800 CL5 CORSAIR VX550W 41A קראתי בנושא אך אני עדיין חושש לעשות זאת לבד, אז אשמח אם תוכלו לעזור לי בעניין, איפה להתחיל, ומה לעשות, שלב אחרי שלב. תודה !

• 3 תגובות
    • 990 צפיות
  20. מפרט: amd2000 xp 7vrxp 1.1 xtreme ddr 256 333 pc2700 asus ge force ti 200 64 mga העלת מתח ראוי לציין ב10 אחוז העלתי את הליבה של הכרטיס מסך מ175 ל210 ואת הזיכרון מ400 ל490 קיבלתי ב3dmark לפני האובר קלוק 7200 ולאחר אובר קלוק לכרטיס מסך ולמעבד יחדיו ללא תקיעות קיבלתי 8764 רציתי לשאול ולדעת האם זה הפרש ששוה בכלל את כל האובר קלוק הזה אני עובד עם וולקנו 7+ על מהירות הכי נמוכה מעבד ב54 מעלות במאמץ וללא מאמץ 49 והשאלה השניה שלי היא מדוע אני יכול להגיע רק ל210 ליבה ולא לעבור את זה מעבר לזה ישנן נקודות על המסך אומנם אין לי קרור נוסף אבל עדיין זה הפרש של כולה 35 מגה הרץ..

• 10 תגובות
    • 990 צפיות
  21. Started by danieln9,

כן אז הזמנתי את זה ועוד מלא דברים(אני הזמנתי מאוסטרליה) ועלה לי ה קירור איזה 256 שקל ועוד מאוורר טורנדו 92 MM. אז מחכה לי OC נחמד לי ולחבר שהזמנתי איתו(כל אחד הזמין HSF וTORNADO) לו יש 8rda3+ rev 2 ולי יש ASUS a7n8x e deluxe שגם יכול לעשות קצת OC אז נדבר

• 10 תגובות
    • 990 צפיות
  22. Started by DJPOWER,

היום הצלחתי להוציא מה3200+ שלי 1790 יציב בסופר פי איי אני יכול להגיע עד 2840 והמחשב לא יוצא מהווינדוס אבל לא יציב... החומרה כתובה במפרט והזכרונות הם הקורסייר שלי! 736 מגה הרץ ואני מוכר אותם הלוח דיי מגביל אותי , בנוגע למכפלה אולי אני יקנה LAN PARTY הקירור: סוניק + מאוורר 120 ולצ'יפ TT אקסטרים אם מאוורר דלטא 60 על LOW VOLT אז... הנה התוצאות:

• 15 תגובות
    • 990 צפיות
  23. 61 מעלות במאמץ ?! עם ביג טייפון ! לעזאזל מה עושים? יש לי P4 3GHZ 2MB מאמץ..קידוד סרט הטמפ' מגיע ל 59-61 בלי לזוז כל משך הקידוד שזה 25 דקות... במנוחה 38-44 מעלות לי נראה שלא מרחו משחה טרמית מספיק לא ?!!?! או שאולי אני צריך להוסיף עוד מאווררים למחשב.... ? יש לי רק אחד מקדימה שמכניס אוויר....... בעעעע ואחד חלש מאחורה שאמור להוציאאבל אני רואה שאין לו כוחחחחחחח יש מצב שאני יוסיף עוד אחד שמכניס ועוד 2 שממוצאים והכל יסתדר?!?!

• 12 תגובות
    • 990 צפיות
  24. Started by the kon,

שלום מה מצב??? טוב אז ככה רציתי איזה קוירור למעבד בסוקט 775 אתם ממליצים לי??? אני רוצה שיהיה חזק מקרר טוב אבל לא רועש!!! התקציב הוא 200-300 שקל תודה

• 20 תגובות
    • 990 צפיות
  25. Started by avishai1b,

יש לי E6300 שהמהירות שלו היא 1.86 עם קירור Freezer pro 7 אני בקושי מגיע ל 2.1 אני לא מבין למה אבל הוא קורס המון, אני לא יודע איך מעלים מתחים בmotherboard של GB 945P S3 אולי זאת הבעיה, יש לי DIMM BUS CPU HOST אין מדרבורד, אני ממש מאוכז מכל הסיפור הזה חשבתי אפילו שאני אגיע ל 3 +- אשמח אם תעזרו לי בOC תודה.

• 10 תגובות
    • 990 צפיות

דיונים חדשים בפורומים