אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
קודם כל נעים מאוד אני חדש בפורום... אני מעוניין לבצע OC למעבד שלי..אבל אני חדש בתחום ..קראתי פה ושם מדריכים אבל ראיתי שכל מערכת זה הגדרות שונות בביוס.. המפרט שלי: Q6600 p35-ds3l g.skill 800Mhz cl5 asus 8000gt freezer cooling 7 עם מישהו יוכל להביא לי מדריך ולהגיד לי מה להגדיר בביוס לפי המערכת הנ"ל אני יודה לו מאוד..
-
- 10 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אוברקלוק למעבד כמובן מפרט מחשב בצד. אם אני עולה יותר ממספר זה, מתחילות כל הבעיות המצביעות על אוברלקוק לא יציב, וברור שהוא לא יציב כי אי אפשר לעלות תוכנות, כולן קורסות אחרי שנייה, משחקים קורסים עוד בטעינה וUtility קטנים גם הם קורסים שנייה לאחר הפעלתם, אפילו ריבועים כאלה הנפתחים עם גרירת העכבר על הdesktop גם הם נתקעים ולאחר כל זה, זה רק עניין של זמן עד שיהיה מסך כחול. אני לא יודע מה הסיבה לכך. אבל אני חייב את ה200MHZ הנוספים האלה, להגיע ל3000 הבעייה החלה כאשר עמדתי על 2887 מגהרץ (1155 בביוס). ומרגע זה איבדתי את הסבלנות והתחלתי להעלות את התדר בביוס במקום בקפיצות של 5 לקפיצות של 10, ובכל הפעמים שהעלתי אפילו ב10 בודד. היו בעיות בווינדוס ובתוכנות כמו שתארתי למעלה. הרצתי בדיקת י…
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
שלום עז המצב הוא כזה יש לי יותר מידי מאווררים 80 מ"מ ואין לי לאיפה לשים אותם עז האם היה אפקטיבי לחבר שני מאווררים אחד על גבי השני בעזרת דבק חם (כמובן לא לחבר את החלק המסתובב עצמו אלא רק את הגוף)
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
היי רציתי לשאול , להיות בטוח , אם סידור החוטים במארז , של ספק הכוח בעיקר , מאחורי דופן הברזל של הלוח אם (מצורפת תמונה לדוגמא) ישפיע בצורה כלשהי על הזרמים או יפגע בצורה כלשהי בתפקוד המחשב . אני יודע שבעיקרון לא צריכה להיות בעיה עם זה , לפחות ככה אני חושב , אבל כששאלתי חבר אם כדאי לסדר את החוטים ככה , הוא ענה לי שלא כדאי ולכן לא עשיתי את זה . תמונה לדוגמא של מאחורי המארז - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/19.jpg חוץ מזה רציתי לשאול אם תהיה תועלת , מבחינת זרימת האוויר והטמפרטורה במארז , בהוספת מאוורר 120מ"מ מכניס אוויר במקום של כונני הדיסקים , תמונות לדוגמא - http://www.tweaknews.net/reviews/nzxt_zero_computer_case/img/15.jpg http://www.tweaknews…
-
- 11 תגובות
- 900 צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק למעבד ולכרטיס מסך דרך הביוס.. הכל היה טוב ויפה שההיתי על גירסאת f2 של הלוח g31mx-s2 לאחר עידכון ביוס לאחד מהדגמים f3 f4 f5a (ניסיתי את כולם) הoc כיאלו התבטל... אני קובע בביוס ל266X9 בביוס זה מראה לי מעבד 2.4 אני מפעיל תמחשב מהתחלה שהתחלה בפוסט כתוב לי 200X9 ושאני עושה מאפיינים למחשב שלי כתוב לי 1.8 לא 2.4 כמו לפני העידכון... אני חוזר לביוס.. וההגדרות כן הישתנו.. בביוס כתוב 266X9=2400 הדבר היחיד שעובד זה המכפלות שאני משנה מגיד למכפלה של 6 שזה המינימום שאני מפעיל תמחשב מהתחלה עולה לי בפוסט 200X6 מישו פעם שמע על בעיה מוזרה כזאת?! תודה מראש לעוזרים..!
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
שלום לכם, אני עוד מאט קונה מחשב, זה המפרט שלו פחות או יותר: מעבדים Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0 ¤ 1,410.00 לוחות אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤ 585.00 זכרונות G.SKILL DDR2 2048MB (1GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL4 ¤ 300.00 דיסקים קשיחים WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 ¤ 435.00 כוננים אופטיים Pioneer DVDRW DVR-212BK BLACK 18X DUAL LAYER SATA ¤ 165.00 כרטיסי מסך LeadTek Geforce WinFast PX8800GT 512MB DDR3 PCI-E ¤ 1,400.00 מארזים COMPUCASE 6A19B Black No PSU ¤ 210.00 ספק כח Enermax Liberty-DXX 400W Modular cables ¤ 420.00 האם זה חשוב להוסיף למעבד …
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד שלי ל3.2Ghz (מפרט בצד!) לא עשיתי OC לזכרונות (ובכוונה עצרתי על 3.2) האם יש אפשרות להוריד את התזמונים של הזכרונות ולקבל יותר ביצועים ובמה זה כרוך? ואם ההבדל יורגש או שהוא שולי? אחרי שסיימתי את ה OC אני מתלבט אם להשאיר את המעבד על התדר הזה או להחזיר אותו לתדר המקורי! ואם המעבד יעבוד בתדר הזה זה ישפיע באופן קיצוני על אורך החיים שלו? כי את האחריות בכל מקרה כבר איבדתי! והיו לי עוד שאלות ששחכתי אותם עכשיו! בכל מקרה תודה לעונים! ofeky1
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
תנו לי עזרה יש לי מאוורר על הצי'פ בלוח הוא עושה הרבה רעש ואני מפחד לנתק אותו כדי לא לעשות נזק
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
-
העלתי את תדר הCPU כל פעם ב5MHZ המקור הוא 1066... כעת הוא 1125 משמע 2812mhz הטמפרוטרה נעה בין 30 ל35 במנוחה ו40 - 50+ במאמץ... הקירור - Zalman 9500 ultra silent מה אתם אומרים? האם אפשר יותר מזה? האם האוברקלוק נחשב יציב בטמפרטורה כזו? האם המחשב יוכל להשאר דולק ימים ולילות כמו מקודם?
-
- 6 תגובות
- 591 צפיות
-
-
-
יש לי לוח אם msi p965 neo ואני לא מוצא איכן שולטים על המתח למעבד ועל התזמונים של הזכרונות אני רוצה להוריד מ667 ל533 בשביך יחס של 1:1 אבל אני לא מוצא את זהאשמחאם תגידו לי איפה זה נמצא
-
- 5 תגובות
- 494 צפיות
-
-
מישהו יודע היכן אפשר להשיג בארץ מאוורר 140mm? חיפשתי בכמה חנויות מוקוונות ולא מצאתי. אשמח גם לשמוע על הנסיון שלכם עם מאווררים כאלו. המאווררי 120mm שיש לי לא עושים הרבה רעש בפני עצמם, אבל בתוך המארז כשהם צמודים למסנן אויר ונושבים לתוך המארז הרוח נשמעת בברור. אני מקווה שמהירות הרוח ב-140ממ קטנה יותר ולכן יש פחות רעש. יש למישהו ניסיון עם זה? למי שמכיר את ה-CM690 אני מעוניין לשים מאוורר מכניס אויר בפילטר שבתחתית. לא כל כך כדי לקרר את המחשב, יותר כדי להמעיט כניסת אויר ואבק מהדפנות. במפרט כתוב לשים בתחתית 120ממ אבל נראה שהפילטר מיועד ל-140ממ. מישהו ניסה? הצעות? רעיונות? תודה!
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
נכנסתי לביוס. לא שיניתי כלום לא נגעתי בכלום. הדבר היחיד שעשיתי זה להעלות את המגהרץ של המעבד מ2.66 ל2.70 וכיוונתי זכרונות ל1:1 העלתי כולה ב4 מגהרץ... שזה כלום. איך שהוא עשה ריסט אוטומטית נתקע המחשב. אחרי זה כל פעם שעשיתי ריסט נתקע עד שהמסך פתיחה עבר והמחשב ביקש ממני דיסק של הלוח בשביל לעשות איפס כי האוברקלוק נכשל. מה עשיתי לא בסדר ולמה נתקע המחשב? האם זה כי לא כיוונתי מתח למגהרץ החדש? ואם צריך, כמה מתח צריך. או שאין קשר בכלל למתח מפרט בצד תודה רבה ושבת שלום!!!
-
- 4 תגובות
- 482 צפיות
-
-
שלום למקצוענים. ברשותי מערכת: Q6600 2.4mhz stepping G0 מערכת קירור - Thermalright Ultima 90 עם מאוורר 120MM Gigabyte GAP35CDS3R v2.0 OCZ DDR2 800mhz 2GB CL-5-5-5-15 לא כל כך הבנתי מדוע אנשים עם רכיבי מערכת זהים לא יכולים להשתמש באותו מתח עבור המעבד בכדי שהמערכת תיהיה יציבה. אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי לפחות פחות או יותר, מה המתח הלגיטימי שצריך להיות עבור מערכת כמו שלי כאשר הקלוק מגיע ל-3.4Ghz. ולכמה מעלות מקסימום אמורים להגיע עם כזה מתח. תודה מראש לעוזרים.
-
- 5 תגובות
- 543 צפיות
-
-
אז עוד מעט אני רוצה לקנות מחשב חדש עם Zotac 8800GT (בKSP) ושמעתי שהקירור סטוק שלו לא משהו אז אני רוצה להחליף לS1.. (מוכרים אותו בKSP ב109 ש"ח זה בדיוק איפה שאני קונה את המחשב) אבל אני רוצה לשים את הקירור הזה בלי אזיקונים ומאוורר 120MM אין לי כוח להסתבך עם זה אתם אומרים עדיין יהיה לי טמפרטורה סבירה? (שלא יעבור את ה50 מקס' 55 מעלות..) אני רוצה גם שיהיה שקט מאוד לכן אני לוקח את הקירור הפאסיבי ולא רוצה לשים מאוורר לא עושה כמובן OC נ.ב. הודעה ראשונה שלי פה =] תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
... [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 411 צפיות
-
-
שלום חבר'ה ! אני די חדש פה ויש לי כבר כמה שאלות.. אז נתחיל אני עומד לקנות מחשב מבוסס q6600 עם גוך קירור ultra 120 לוח ds3r האם אני יכול לקחת מאורר שישב על ultra 120 אם rpm1200 ובלוח האם להוריד אותו ל 900-1000 rpm כי חשוב לי השקט.. האם זה אפשרי כי יש כבל שמתחבר ללוח אם זה לשליטה אם אני לא טועה ... אייך עושים את זה או שעדיף לקחת כבר מאורר של 800rpm ? מישהו עבד עם s-flex E 1200RPM אייך הוא שקט ? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 687 צפיות
-
-
סתכלו מחר אני קונה מאורר חדש למעבד Q6600 המאורר הוא Zalman CNPS8700 LED. עכשיו כמה שאלות.. 1.כמה סיבובים הוא עושה בדקת מאמץ ובדקת מנוחה כמו משחקים (Stranglehold,Need for Speed ProStreet,Call of Duty 4) 2.האם הוא מפסיק להסתובב כאשר הוא מרגיש שהוא הגיע לטמפ' רצוייה כמו ב-Thermaltake BigTyp ? 3.האם הוא עושה יותר רעש ממאורר הסטוק ? והאם הוא יותר טוב ממנו בהרבה מבחינת כל הדברים האפשריים ? 4.האם זה סיפור להרכיב אותו ? (ראיתי את המדריך שיש באתר) ואני יסביר כמה דברים. -המאורר הסטוק הגיע אליי עם משחה מוכנה מלמטה ככה שאני לא הייתי צריך לשים משחה טרמית. -שאלתי בחנות אמרו שאני צריך לקנות גם משחה אבל הבעיה היא שאני מפחד שאני יהרוס משהו (לא תהיה אחריות ברגע זה) -האם החנות תוכל למרוח לי…
-
- 4 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום, קניתי מאווורר כמו שרשום למעלה ולפי מה שהבנתי הוא לא מתאים לסוקט של Q6600. זה נכון או שאני טועה? (עדיין לא קיבלתי את המחשב) ובכלל, האם זהו מאוורר טוב ואיכותי?, כי המחיר אמור להצדיק את זה (250 ש"ח) אני מקווה שלא אכלתי אותה ???
-
- 6 תגובות
- 628 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך X1550PRO עשיתי OC לזיכרונות מ 400 עד ל 436 משו כזה הכל היה סבבה אז עברתי לליבה התחלתי להעלות מ555 הגעתי ל561 פתאום אני רואה שהתדר של הזיכרונות ירד ב 5 ואז פתאום הופיע לי מסך אדום כזה עם פסים מה הבעיה מה אפשר לעשות?
-
- 14 תגובות
- 997 צפיות
-
-
האם זה באמת משנה איזה משחה טרמית אני קונה או שכולם יתנו אותה תוצאה?
-
- 6 תגובות
- 590 צפיות
-
-
בהתחלה עשיתי לQ6600 שלי OC ל3GHZ (333*9)- הכל היה יציב אחרי איזה 15 שעות בפריים, ובכל שאר הדברים שניסיתי. החלטתי להתקדם קצת, אני כרגע על 3.2, מתח 1.3, שמתי את הזכרונות על 712 במקום 800 בשביל יחס 1:1, והתזמונים שלהם 4-4-4-12. כשאני שם 8*400 הווינדוס לא עולה, גם כשאני מעלה את המתח, אני מניח שזה בסדר, העיקר שאני על 3.2, אבל אני לא ארגיש באמת הבדל בין באס 400 ל356 נכון? המעלות במנוחה 35-40, במאמץ של פריים 56-61, אני גם מניח שזה בסדר, אבל רק מברר. (וזה בטח ירד בעוד איזה 5 מעלות כשאני אמצא לעזאזל חנות שמוכרת מאוורר 80x15 לשים מאחורי הלוח אם.) מה אתם אומרים סה"כ, סביר למדי לא?
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן ראיתי תגובות באינטרנט שOC מקצר חיים של רכיב חומרה האופן משמעותי השאלה עד כמה זה נכון. אני יודע שזה תלוי ברמת ה-OC ולכן אתן דוגמא קונקרטית: (כמובן בעלת אינטרס, עם המפרט שלי ועם OC שאני ארצה לעשות ;D) אני רוצה תשובה לכל אחד מסוגי הרכיבים OC למעבד Q6600 2.4 @3.0 (דוגמא) OC לזיכרונות (משהו סטנדרטי, תוספת של 100-200 Mhz) OC לכרטיס מסך 8000GT G92 (תוספת של כמה עשרות Mhz לשעוני הליבה והזכרונות- גם סטנדרטי) זה מאוד חשוב לי, כי בניגוד,אולי, לכמה אנשים פה שעושים OC ומחליפים מחשב כמו תחתונים, אין לי אפשרות כזאת ואני מניח שהמחשב שלי הולך לעבוד במשך 3-4 שנים טובות, ולא בא לי שילך לי איזה רכיב רק כי רציתי "מהר ועכשיו". אם תצטרכו את המפרט המדוייק בשביל לענות על השאלה, תג…
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
הכרטיס מסך הזה שווה במחיר הזה עם הקירור הזה..?
-
- 57 תגובות
- 4.7k צפיות
-