אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
שלום שוב.. כן, עוד אשכול בנוגע לקריסטל אורב.. ;D הפעם.. (כבר קבלתי אותו כמובן) אני מסתכל עליו, ומסתכל על ההיטסינק והמאוורר של הכרטיס בכרטיס - זה נראה מעוצב טוב, כי המאוורר מעיף את כל הרוח הקרה על ההיטסינק שמקרר ממש כמו גוש על הליבה ובקריסטל אורב - רק על הליבה ממש קטן ומסכן כזה.. לפחות ככה אני רואה את זה ואמרו לי חלק שלא יהיה שיפור כי ההיטסינק של ה MSI תוכנן בצורה טובה וחבל לפרק אותו רק לקריסטל אורב שקטן יותר ואין לו צלעות קירור בגודל כמו מה שיש עכשיו אז.. מה דעתכם על זה? עדיף הקריסטל, או הקירור הנוחכי?
-
- 11 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אמנם אנחנו בארץ לא חוגגים את חג המולד, אבל הנה מוד מעניין בהשראת החג... עכשיו רק צריך מוד חנוכה.... נ.ב הגג הוא באמת עוגה...
-
- 5 תגובות
- 950 צפיות
-
-
יש ברשותי Hercules GeForce TI 64MB אני עשיתי לו O\C ל300\600 פלוס מינוס. הוא עבד לי ב 3D MRAK אבל התמונה הייתה עם עיוותים. אחרי זה עשיתי אתחול למחשב מסיבות לא קשורות ועכשיו אני עם ה Windows XP Pro עובד אם הא 23.11 ומה שעשיתי ב o\c לא תקף עכשיו. אבל משום מה הוא נותן לי מתחת משהו כמו 3500 ואני לא מבין למה זה הוא נותן לי בדרך כלל 4700. התנקתי כרטיס קול, יכול להיות שזה בגלל זה? האם הרסתי תמידית את הכרטיס? האחריות מכסה את זה? הנה המפרט המלאה: Mag InnoVision 786 Pure Flat AMD1600XP Athlon Gigabyte GA-7VTX-H bios v.f7a 256MB DDR Micron 2100 Hercules 3D Prophet II Titanium Herculs Gamesurrond Fortissimo II Maxtor 40GB D740-6XL 7200RPM Quantom 10GB Fireball lct10 5200RPM 5way …
-
- 4 תגובות
- 950 צפיות
-
-
אני מחפש איזה דרך לקרר את הדיסק קשיח שלי!!! חשבתי אולי לקנות לו מאוורר כזה ששמים עליו, אם למישהו יש המלצות איך לקרר את הדיסק קשיח בבקשה? תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שאלתי את זה פה פעם אבל אבד לי הלינק ולא הצלחתי למצוא בחיפוש ואני לא מוצא איפה מוכרים את התופסנים ל Scythe mugen 2 אני רוצה להוסיף לו מאוורר חיפשתי בפנדה בנעה באיבורי וב קייאספי למישהו יש את הלינק הזה פליז? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
תדרים מקוריים: CORE CLOCK-732 SHADER CLOCK-1464 MEMORYCLOACK-1900 תדרים כרגע(העלתי ב10-15 כל פעם וביצעתי בדיקת מאמץ לזה הגעתי כרגע): CORE CLOCK 788 SHADER CLOCK 1576 MEM CLOCK 1956 מעלות(קומבוסטר 16 דקות מסך מלא רזולוציה 900*1440) VALUE 62 MAX 66
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-
-
שלום יש לי כרגע אפשרות להשיג את 2 הדגמים האלה במחיר ממש אבל ממש זול... מה עדיף מבניהם? ZALMAN CNPS7000-Cu או Thermaltake VOLCANO 11 - Xaser Edition Highest Performance Cooler או שיש דמגים יותר טובים? אבל אני מדבר בסגנון כזה לקירור חזק! לAMD תודה מראש!!!
-
- 11 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אהלן חברים, האוברקלוק שלי מתקדם יפה, הצלחתי להביא את ה-2500K שלי ל 4.4GHz עם מתח 1.325 כעת אני מתכוון להתקדם לכיוון ה-4.8 ובתקווה לעצור שם, יש לי רק בעיה אחת. כשאני מבצע מבחן מאמץ עם LinX אני משתמש בדרך כלל ב-5GB זכרון למבחן כדי לנצל כמה שיותר RAM, אבל מרוב שהמבחן שואב את הזכרון, CoreTemp וגם RealTemp פשוט קופאות ולא מספקות לי טמפרטורות, החלונות שלהם פשוט נשארים עם ערכים קבועים ולא מתעדכנים, רק בסיום לופ. מכיוון שזה מבחן מאמץ הכי קשה שיש, חשוב לי מאוד לנטר טמפרטורות ולראות שהמעבד לא קופץ לי לאיזור ה-90, אני פשוט שם את המאוורר של המעבד על העוצמה הכי גבוהה ומקווה שהכל בסדר, אבל עדיין זה בעייתי. יש הצעות מה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 949 צפיות
-
-
כאילו יש לי לוח של IBM ואי אפשר לשנות בBIOS משהו יש דרך אחרת(לא VMOD)? איזה תוכנה? משהו?
-
- 13 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול שאלה... יש לי מחשב חדש והתקנתי את הדיסק של הלוח אם- Abit-ip35-e וכל פעם כשאני מדליק את המחשב יש לי תוכנה שנפתחת, מן כזה מד טמפ' ויש לי עוד לשוניות. אוקי אז כך: 1. קודם כל בתהחלה כשאני פותח את זה כתוב לי טמפ' של חלקים: CPU -33C SYSTEM -37C PWM -47 כל הטמפ' תקינות וטובות? איזה תוכנה אמינה וטובה את ממליצים לי לבדוק את כל הטמפ' המדויוקת של רוב החלקים? 2.הלשונויות שלי הם -Temperature ,Voltage ,Fan ורציתי לשאול שבלשונית של הטמפ' באותו דף כתוב לי למטה: FAN EQ . והיה לי מתחת לזה רשום: CPU Fan ו -SYS FAN ולידם היה Current PWM Duty Cycle ואז כתוב את האחוזים של כל אחד, ל-CPU היה 50% ול-SYS היה 100%. אז רציתי לדעת מזה והאם זה בסדר? דרך אגב- המאורר של המארז של ה-Apo…
-
- 12 תגובות
- 949 צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 4, 2 ג'יגה (למידע נוסף נא לפנות למפרט ) ברגע זה, המעבד שלי עומד על 53 מעלות (וזה אחרי שעשיתי עיגול חוטים, פיניתי מקום והוספתי עוד מאורר שיקרר את המערכת... אני רוצה להחליף את המאורר הארור הזה שמקבלים על מעבדי אינטל המקורים, במאורר יותר טוב, כזה שיוריד לי את הטמפ' של המעבד לבערך 35... טילתי קצת באתרים, קראתי שאלות של אנשים בפורום, והגעתי למסקנה אחת... יש יותר מדי מאוררים בשוק מה אני עושה? לפי מה בוחרים מאורר? כמה רעש זה "בלתי נסבל" 45? 60? או אולי כבר 30 זה מציק בטירוף? לפי מה קובעים את זה? (מישוה אולי יכול לעשות לי השוואה, שאני אדע מה זה רעש מסויים?) של איזו חברה כדי ללכת? מה זה ולקנו 6? 7? ואם בכלל שווה להשקיע אולי ב 9 (ראיתי באתר של החבר Tt משהו…
-
- 14 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מקווה שזה המקום המתאים ולא בפורום של המארזים שמתי מאוורר נוסף על מאוורר קיים, מצורף לינק למטה שתבינו בדיוק מה הכוונה השאלה שלי אם זה יעיל, הרעיון הוא יותר שהאוויר שמגיע מהגוף קירור שעל המעבד לא יתפזר בחלל שיש בינו לבן המאוורר, אז כאילו הוא משמש כמו צינור כזה, ואולי זה גם מגביר את השאיבה של האוויר קיצור אני לא ממש יודע, אולי להפך זה רק תוקע יותר את האוויר תנו את דעתכם בבקשה http://img264.imageshack.us/img264/2083/p8315901fk6.jpg
-
- 12 תגובות
- 949 צפיות
-
-
1) העלתי את הבאס של ה-E6420 ל-333, והעלתי את המתח לפי מדריך שראיתי באיזה אתר, אבל שמתי לב שזה נוגע ל-OC של E6300 ל-3.5GHZ.. ושם הם אמרו להוסיף 0.4 לזיכרון ו-0.2 ללוח. אז כמה להוסיף אם העלתי רק לבאס 333 (2.6GHZ) 2) לאחר שהעלתי לבאס 333 המעבד מגיע ל-68 מעלות ב-100% מאמץ, 46 במנוחה. זה טוב/רע/סביר? זקוק לתשובות דחוף, תודה מראש!
-
- 22 תגובות
- 949 צפיות
-
-
http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=473 בביקורת הזלמן הפאסיבי מפתיע לטובה
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני מחפש כרטיס מסך חדש ורציתי לדעת על האפשרויות שיש עם ה-4200. אני מביא מחול את ה-GEFORCE4200 של GAINWARD ורציתי לדעת האם זה כדאי וכמה הוא יעלה לי בארצות הברית? והאם המאורר שיש עליו הוא מספיק טוב ל-OC? תודה
-
- 9 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום .לכולם מה אתם אומרים כדאי לשים פילטר למאוורר האחורי שמוציא אוויר . זה לא יפגע בביצועים ? ואיך שמים אותו מפנים המארז או מאחורה?
-
- 5 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה, אני מקבל את הכרטיס הזה עוד כמה ימים, וחשבתי לעשות לו OC... אני משתמש בתוכנה POWER STRIP, זה לא כל כך משנה באיזה תוכנה אני משתמש IS IT? עכשיו, הקירור שמגיע עם הPOWERCOLOR הוא מספיק לOC ואם כן אז כמה אני יכול להגיע איתו ? אני לא רוצה להתחיל להשקיע במאוורר חדש וצלעות קירור לזכרונות etc...
-
- 13 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום ברשותי מעבד ניוקסל 3500 בתושבת 939. הקירור שהתקנתי עליו הוא קירור הסטוק של AMD שבא עם הקופסא.. וכאמור עם המדבקה הטרמית.. המעבד עומד בעונה זאת של השנה (קיץ) בטמפרטורת IDLE של כ-42 מעלות +- בעבודה אתם יכולים לעשות את החשבון.. זה מגיע ל- 49-50 ככה... אני מעוניין לצמצם באופן מקסימאלי שרק אוכל את הטמפרטורה ולכן אני צריך עזרה מסוסי הקירור או איך שקוראים להם האוברקלוקרים "דר קול" אני לא ספץ בתחום הקולינג ואני צריך שתתנו לי לינקים למספר מאוורים איכותיים לא יקרים מדיי (אין לי תקציב ענק עד 250 שח כולל משחה טרמית) מה שאני צריך זה הסבר למה דווקא המאוור הנל שתציעו לי יהיה הכי טוב לעבודה, כמה טמפרטורה הוא יוריד לי, ואיזה משחה טרמית יש לקנות ? הבנתי שיש את הארקטיק סילבר 5 שזה אמור…
-
- 23 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום לכלום אני חדש פה בתקווה שיענו לי יותר טוב מאשר לפורום שעבר ברצוני לדעת מה ההבדל בין שתי מערכות קירור המים האלו והאם שווה להשקיע את ההפרש ??? כמו כן ברצוני לדעת איזו מהמערכות הבאות תהיה יותר טובה למפרט שלי: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboards for Intel : Asus P4P800 Intel 865PE Motherboard (HT, FSB800, Dual DDR, S-ATA, 5.1 Sound, 3Com G-LAN, USB 2.0) Memory : GeIL DDR-RAM 512MB (2x256MB) 3200 ULD Ultra Low Latency Dual Channel Memory Kit Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1…
-
- 17 תגובות
- 949 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך HD4870, המחשב שלי כולו מחובר לקירור מים, ויש הכנה לבלוק לכרטיס מסך, אני צריך הצעה לבלוק שיתקים ל 4870, שיהיה סביר ולא יקר מידיי... אני חושב אזור ה 200~ שקל אם יש... תודה אה ועדיף משהו שלא מחייב הזמנה ארוכה...
-
- 12 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את של הרקולס ורציתי לדעת עד כמה אפשר לעשות לו אוברקלוק ועוד משהו מה אתם רושמים קודם מהירות זיכרון או ליבה?
-
- 10 תגובות
- 949 צפיות
-
-
שלום לכולם יש כרטיס מסך ASUS STRIX RTX 3080 TI OC עשיתי אוברקלוק לליבה ל2050MHZ ויציב והתחלתי לעלות את הזיכרונות ל1000MHZ והיה יציב אחר כך העלתי ל1500MHZ בטעות עם הסליידר לא שמתי לב הרצתי TIME SPY ואחריי כמה שניות היה היבהובים במסך ופסים ואחר כך התוכנה קרס וראיתי בEVENT LOG שהדרייבר הפסיק להגיב והופעל מחדש, רציתי לשאול האם אוברקלוק לזכרונות של הכרטיס גורמים נזק? והאם שהעלתי ל1500MHZ גרם נזק לכרטיס? כמה הכי מומלץ ל7\24? תודה לכולם
-
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
- 1 follower
-
-
אני עומד לקנות בימים הקרובים מחשב חדש. אני קונה אותו בחלקים ומרכיב אותו אצל טכנאי שקרוב למקום מגורי כדי שיהיה לי למי לפנות במקרה של תקלה.. עכשיו אני צריך לדעת מה לעשות בקשר למאוורר למעבד... האם המעבד מגיע עם מאורר ? האם אני חיב מאוורר (בהנחנה שאני משתמש במארז ENERMAX FS-710-B) האם בלי קשר למארז אני חיב מאוורר למחשב.. שכחתי לציין המעבד הוא מעבד אינטל פנטיום 4 2.4 GHrz ב533 MHrz FSB. אשמח אם תוכלו להגיב בהקדם.
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני כרגע הורדתי את המכפלה של המעבד למינימום כדי לראות אם הלוח בסדר או שהמעבד לא בסדר. אני רואה אנשים עם E7200 שמגיעים ל4GHZ+ בקלות ו עם הP5Q לבאס שלפחות 480 בכדי לשפוט איזה חלק הוא הבעיתי עשיתי את הדברים הבאים: א. לא הגיוני שאני מריץ את המחשב כרגיל ביום יום על 430X9 ועל460X6 הוא לא יפעל ממש לא הגיוני אז אני בטוח שזה לא המעבד. ב. הזיכרון(2X1GB G.SKILL 6400 800MHZ CL4)- היה לי פעם מעבד E6300 וזה היה עם לוח אחר אך עם אותו הזיכרון. והגעתי עם לוח של P31 ל 480MHZ אז אני מאוד בטוח שזה לא הזיכרון שמגביל אותי. ג. הספק שלי הוא ENERMAX PRO 82+ 525W ככה שהמתחים הם מצויינים. ד.מבחינת קירור... המארז(CM 690) שכרגע סופר מאוורר עם 5 מאווררים של Scyth 1900RPM-110 CFM!!! ועוד 2 מאווררים של …
-
- 12 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אז ככה . אני לא סגור עדיין על מעבד זה יהיה e8600 או q9550 . יש לי עוד קצת זמן . הדרישה היחידה מהלוח הם ביצועי oc . לא שום דבר אחר. אם אני יקח את הq9550 אז אני רוצה לעבור את ה4.0 ghz ולהגיע כמה שיותר רחוק . אם אני יקח את הe8600 אז אני רוצה להגיע לפחות ל 4.5 ghz . הקירור הולך להיות TR 120 EXT עם מאוורר אחד או שניים לפי הצורך. איזה לוח אם יהיה הכי טוב ולא יגביל אותי לכל אחד מהמעבדים ? כתבתי עד 1300 שח אבל אם יהיה לוח שיענה לדרישות בפחות אז עדיף כמובן וגם לגבי יותר אני גמיש.
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-