עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום יש sisosoftware sandra איך אני יכול לבדוק טמפ של הכרטיס מסך ושל המעבד תודה

• 0 תגובות
    • 449 צפיות
  2. אפשר בבקשה מדריך סרטון או תמונות ללוח אם P35 DS3L מדריך למעבד ולזכרונות

• 3 תגובות
    • 656 צפיות
  3. Started by skullfacer,

הזכרונות האלה טובים לOC ואיכותיים אני הולך לקחת 4 כרטיסים כי אני צריך 4GB http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=15

• 1 תגובה
    • 385 צפיות
  4. Started by JaIgor,

טוב אז ככה אני חדש בפורום. אז ככה החלטתי לעשות אוברקלוקינג למחשב.. עכשיו הבעיה היא שיש לי לוח אם של אינטל וכמו שידוע לי אין אפשרות לעשות ללוח אם של אינטל. המפרט שלי הוא כזה: לוח אם:Intel D915PGN מעבד:Intel Pentium 4 530, 3000 MHz LGA 775 כרטיס מסך:חלש אחו שליניג קניתי תמחשב לפני כ3+ שנים ולא עשיתי שום שידרוג... SAPPHIRE RADEON X300SE 128 מגה.... זיכרון:2*256 400MHZ... יש הצעות?

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  5. איזה מעבד חזק ? לא איזה צלחנו לעשות לו oc יותר חזק איזה אחרי oc יוצא חזק יותר ?

• 1 תגובה
    • 405 צפיות
  6. Started by DarkLloth,

המפרט בצד. כאשר אני מבצע OC דרך ה BIOS ל 3 גיגה הרץ , ה V1 מעלה RPM באופן ברור ומשמעותי מה שמגביר את הרעש ממנו במידה מאוד ניכרת (לפעמים זה קורה אחרי RESTART ולפעמים לא) , ניסית לבטל ב BIOS את האופציה של ה SMART FAN , אבל זה לא עזר , יש הצעות ? כמו כן אחרי מס' אתחולים ה OC מתבטל דרך ה BIOS , הבנתי שזו בעיה שמתרחשת לפעמים בלוח אם ואין מה לעשות ...

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by devilh,

המפרט שלי: E6550 2GB kit ddr2 800MHz ocz GigaByte p35c-DS3R 8600GTS(MSI) enermarx Liberity 500W enermarx chakra 3052(מצוייד במאוורר 25) התחלתי לעשות אוברקלוק-אבל אני רואה שמה שגורם כל הזמן לקריסת המערכת זה הזיכרונות-וכמעט כל פעם להעלות להם את המתח גורם ליציבות. והשאלה שלי-אם אני אגזים בהעלאת המתח אליהם,או שלא יהיה להם קירור מספיק-המערכת תקרוס-או שהם ישרפו? בכל מקרה -המכפלה שלהם זה 2.4,ובנתיים עשיתי אוברקלוק ל-FSB ל-380(מכפלת מעבד 7)-והמכפלה הכי קרובה שיותר נמוכה היא 2 (כדי שיעבדו במכפלה 2 בתדר המצויין עליהם אני צריך לעשות אוברקלוק ל-400 FSB) ואני שואל-האם כדאי לי להוריד את המכפלה שלהם ל-2 ולעבוד בתדרים מאוד גבוהים ב-FSB?

• 6 תגובות
    • 610 צפיות
  8. Started by haim652,

אז ככה ממש אתמול בלילה קניתי את הULTIMA 90 חדש דנדש מהקופסה עם מאורר 120MM. הרכבתי אותו ואני מגיע לאותו OC שהאיתי יכול לעשות בלי הקירור הזה... מישהו יודע מה הבעיה? יש לי לוח אם: Asus P5GC MX ויש לי שתי כרטיסי זכרונות של 1GB אבל הם שונים. אחד של סמסונג ועוד אחד שאני לא יודע בדיוק.([כאילו 2GB RAM] אמרו לי שזה אולי הבעיה שלי, שהזיכרונות שלי. יש להם אולי בגלל זה CHIPSET שונה, לא יודע בדיוק) יש לי ספק של 500W. מישהו בבקשה יודע מה הבעיה שלי פה? זה מעצבן אותי שרציתי לקנות לOC ובסוף כלום לא יצא מזה מזה תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 562 צפיות
  9. שלום,יש לי מספר בעיות בכמה משחקים ואשמח אם תעזרו לי לפתור אותם. המחשב שלי זה: E2160 1GB 533MHZ 7600GS הבעיות: 1) קניתי לא מזמן את דום 3,ולפעמים באמצע המשחק המשחק נסגר והמחשב חוזר לשולחן העבודה. למה זה קורה? איך אפשר לפתור את זה? 2) כאשר אני מגיע באנריל 3 לדף ה"PRESS ANY KEY " המחשב נמצא באיטיות מטורפת ואחר כך נתקע. מה אפשר לעשות? 3) כאשר אני משחק פוסטל 2,המשחק מקרוטע מאוד ופשוט לא עובד. לאבא שלי יש: פנטיום 4 FX5200 512MB והמשחק עובד נהדר. איך זה יכול להיות? תודה מראש.

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by SloOmPer,

שאלה- אם אני עושה אוברקלוק לכרטיס מסך שלי, ואז מכניס אותו למחשב אחר האובר קלוק עדיין ישאר ? כאילו הוא נשמר בכרטיס מסך ?

• 2 תגובות
    • 550 צפיות
  11. הכרטיס מסך שלי ממש חם! יש לי ATI Radeon X1950 והטמפרטורה שלו היא 67 מעלות כאשר שום דבר לא רץ!! מה אני צריך לעשות כדי לקרר אותו?? :s05: :s05: [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  12. Started by Yamabushi,

הבאס לפני OC -1066 אחרי OC -1333 פשוט העלתי אותו בדור 1 למעלה. הטמרפטורה במנוחה נעה בין 37 ל41 מעלות. במאמץ אין לי מושג. האם זה בסדר? אפשר להמשיך לעבוד? איך אוכל להוסיף קירור?

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  13. לאחר כמה חודשים של סבל (תקיעות , ריסטרטים וכו) . החלפתי את הקירור של ה 8800GT SLI שלי . הכרטיסים עבדו על 60 IDEL . הגיעו עד 100 מעלות במאמץ (קריסיס ,ATITOOL) וזה עוד על סטוק ! עשיתי OC כמו מפגר והטמפרטורות הגיעו לשמיים . קיצר עכשיו עם OC קל 700/1750/1000 הIDEL שלי זה 45-7 והמקס שלי זה 55-7 . אני ממש ממליץ על הקירור הזה הוא לא יקר יחסית ועשה את העבודה מצויין ! ההרכבה פשוטה למרות שהוא לא כביכול מתאים . :yelclap:

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. זה המפרט שלי : Intel Pentium D 3.0Ghz 4MB + Arctic Cooling Freezer 7. MSI 945GCM5 V2 - 1333 FSB. Kingston 2GB (1GB X 2) DDR2 667Mhz CL 5-5-5-15. MSI RX1550 512MB PCI-e. WD 160GB 8MB 7200RPM SATA2. Windows Vista Ultimate 32Bit. אלה הפרטים המדוייקים של הלוח שלי : http://www.msicomputer.com/product/...5-F_V2&class=mb וזאת התמונה של הביוס שלי : יש לי ידע גבולי+ בביוס ולא כ''כ מצאתי את ההגדרה : CPU HOST CONTROL. אשמח אם מישהו יעזור לי להתקדם ! תודה לעוזרים.

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by eliau21071981,

לפי התמונה הבאה עד כמה נמוך אני יכול להגיע בתיזמון של הזכרונות שלי

16. Started by haim652,

יש לי מעבד E4500 2.2GHrz ואני רוצה לקנות קירור של Thermalright Ultima-90 רציתי לדעת עם אני יגיע איתו לOC של 3.0GHrz עם הקירור הרגיל של המעבד שקיבלתי אני מגיע ל 2.71 והוא דיי יציב. מה אתה חושבים עם Thermalright Ultima 90 אני מגיע ל3GHrz? יש לי לוח אם Asus P5GC MX\1333 כרגע אני נמצא בOC של 18% (שזה 2.59GHRZ)

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. הנושא הוא אוברקלוק אני עשתי אוברקלוק על המעבד שלי מ 2.66GHZ ל2.9GHZ למעב P4 הטמפ' היו מאוזנות, לא עשיתי עוד בדיקות חוץ מהטמפ' במאמץ ובמנוחה(אני כבר לא זוכר את הטמפ וזה לא כל כך משנה עכשיו) בן דוד שלי שעבד בIBM אמר לי שאוברקלוק במעבדה מותר לעשות רק למשך של שעה במקסימום. עכשיו הוא גם אמר לי שאם עושים OC ויש פיתאום קפיצות במתח/חשמל אז זה גומר את המעבד והזכרונות. הוא אמר לי שלא משנה איזה קירור יש לך זה עדין יגמור את המעבד.(או משהו כזה) והשאלות שלי הן: האם זה נכון? האם יש תוכנות לבדיקת יציבות של המערכת ולא של הטמפ'? והאם אני צריך אל ספק שהוא מיצב מתח וגם נותן לי זמן השאיה? והאם אפשר בביוס לעלות רק את התדר של המעבד מבלי שהזכרונות יעלות? ותודה ענקית לעוזרים!! ולמי שסקרן איזה מח…

• 14 תגובות
    • 627 צפיות
  18. Started by Checker,

שלום, לאח שלי יש מחשב, במחשב יש 2 מאווררים אחד בספק(מאחורה) ועוד אחד ממש מתחת לספק. מהמחשב מגיע רעש מכיוון המעבד, כבר ניקיתי את המאוורר של המעבד אך לא נגרם שינוי. לאחר מעקב גיליתי שהמאוורר שנמצא מאחורה מתחת לספק לא מוציא חום, ז"א לא באמת עוזר לקרר את המערכת, לכן החלטתי לנסות אופציה שחשבתי עליה: להעביר אותו לסלוט שממש מול המעבד בצד המארז, ההעברה נראית קלילה, אך חשבתי והבנתי שאחרי שאני אעביר אותו המאוורר עדיין יסתובב לאותו כיוון(הכיוון שהוא היה בו כשהוא שימש כמאוורר אחורי) ואז המצב יהיה שהוא מוציא אוורי שממול המעבד במקום "להזריק" אוויר קריר לכיוון מע' הקירור של המעבד. חשבתי בהתחלה להחליף את הכבל השחור שיוצא מהמאוורר באדום(ידוע לי שכשמשנים כיוון זרם גם משנים כיוון תזוזה של…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום ניסיתי להתעסק קצת עם OC במפרט בצד, עם דגש על קצת כי סה"כ ציוד זוועה (: בכל אופן הגעתי מ-1.8 ב-200*9 ל-2025Mhz ב-225*9 אבל המתח עלה לבד באופן מפחיד ל-1.6V! עברתי על המדריך OC שיש באתר ואין לי את רוב האופציות שאמרו לבטל או להגדיר לפני שמתחילים מצאתי רק את ה-Spread Spectrum ואת הטמפ' כיבוי שהגדרתי ל-60 יכול להיות ש-cpu-z או אוורסט מזייפים בנוגע למתח המעבד ? אם לא- איך לעזאזל להימנע מזה ? תודה מראש, לירן.

• 2 תגובות
    • 497 צפיות
  20. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום. אחרי קריאה של הרבה מדריכים וכתבות באתר החלטתי לפתוח משתמש בשביל לשאול כמה שאלות. קודם כל, לפני כמה ימים החלפתי את הE6300 שלי בQ6660 עם Arctic Cooling Pro 7. (אם הייתי עושה יותר מחקר קודם הייתי קונה אולי את הBig Typhoon). היום החלטתי להעמיק באפשרויות של Overclocking למעבד. דבר ראשון ראיתי שהMultiplier בBios הוא X7, שיניתי לX9. השאלות: 1)מהי הסיבה שהMultiplier בביוס היה X7 ולא X9 כברירת מחדל? (לא, הSpeedStep לא פעיל). 2)הבעיה מעלה בי כמה שאלות - קודם כל, עד כמה מומלץ לעשות Overclocking כדי לא לדפוק את הראם? האם הוא יכול להתחמם יותר מדי וכו'? הוא לא גם פאקטור במשולש של המתח טמפרטורה ותדר? המחשב מיועד בכדי להפעיל כמה משחקים(אותו המשחק פעמיים …

• 6 תגובות
    • 722 צפיות
  21. אהלן, הורדתי את הדרייברים החדשים של NVIDIA 169.21. מאז שהתקנתי את הדרייברים האלו נעלמו לי לפתע האופציות של האוברקלוקינג. גם לאחר שהתקנתי מחדש את ה RIVATUNER 2.0 שם בכלל אין לי אפילו אפשרות להכנס לאוברקלוק! מה עושים מפה?

• 7 תגובות
    • 681 צפיות
  22. אני מתכוון לקנות את המארז הזה: http://www.nzxt.com/products/duet/ את ההיטסינק הזה: http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp ואת הלוח אם הזה: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=101&l3=496&model=1585&modelmenu=1 רציתי לשאול אם אתם יודעים על בעיות תאימות בין הרכיבים הנ"ל? תודה

• 3 תגובות
    • 599 צפיות
  23. נראה די סבבה עוד לא ניסיתי משחקים כרגע אני מריץ פריים 95 העניין שיש משהו מוזר ....... הורדתי את המכפלה ל9 העלתי את הFSB ל333 אז המעבד אמור לרוץ על 3GHZ העניין שבווינדוס ובפריים הוא מופיע כרץ על 3660 MHZ שזה קצת מוזר לי ..... כמו כן נעלתי את התזמונים של הזיכרון ואפיק הפסיאי אקספרס ל100MHZ, אבל נתקלתי בעוד בעיה המכפלה יורדת כאשר המחשב במנוחה למרות שביטלתי את האופציה הזאת יש משהו שפיספסתי בהגדרות ? (תמונות מביוס בהמשך..) הנה המפרט : E4500 + ארטיק קולינג פרייזר פרו 7 P35-DS3L Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 BFG GEFORE 8800GT OC [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 507 צפיות
  24. Started by oron_s,

אני כרגע מרכיב לעצמי מפרט לקירור מים. עכשיו ראיתי שיש ל-SWIFTECH שתי משאבות : MCP355 MCP655 כאשר ה- 655 בעלת LPH הרבה יותר גבוה (1200 לעומת 450). שתיהן עולות פלוס מינוס אותו הדבר. השאלה שלי היא כזאת למה מישהו יבחר את ה355 לעומת ה655? האם אני מפספס משהו בעקרונות של קירור מים(זרם חלש יותר טוב מזרם חזק)?

• 1 תגובה
    • 502 צפיות

דיונים חדשים בפורומים