אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
עשיתי למעבד שלי אוברקלוק ל333, והוא יציב לגמרי... הבעיה שאחרי שאני עושה למחשב RESTART, או אחרי כמה RESTARTS, הBUS מתאפס בחזרה ל-266! מה יכולה להיות הבעיה? (עשיתי עדכון BIOS ל713 ללוח אגב...)
-
- 22 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בכמה % אפשר להגדיל את הכרטיס בOC? מה דרוש בשביל OC לכרטיס? ובכמה זה יעלה את צריכת החשמל של הכרטיס?
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ברשותי מעבד AMD 4800X2 עם גוף קירור Arctic Freezer 64 LP. הוא פשוט רותח...הטמפ' מגיעה ל68 מעלות עוד בשלב הביוס ולאחר כמה דקות המחשב מכבה את עצמו. ניסיתי לסדר כבלים, לנקות אבק, לעדכן משחה, אפילו מיקמתי מאוורר תעשייתי מול המארז הפתוח - ללא תוצאות. האם עוד נותר מה לעשות או שעליי לרכוש גוף קירור יותר טוב? ובמידה וכן, על איזה קירור אתם ממליצים עד 250 ש"ח? (הלוח הוא Asus M2N-VM HDMI, לא מתוכנן OC, רצוי קירור שקט אבל זה לא קריטי). תודה!
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כמו שאמרתי בכותרת אני צריך קירור טוב למעבד בשביל לעשות לו אוברקלוקינג. עדיף את הקירור שיתן את התוצאות הכי טובות.. אם צריך עוד פרטים תגידו לי.. תודה מראש, אליאב.
-
- 26 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא יודע אם לשים משחה תרמית מתחת למאוורר קירור שהגיע עם המעבד המחשב עובד כרגיל על 28 מעלות
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה, מעבד של אינטל 2.6 HT Northwood, זיכרון 768 MB בשלושה סטיקים: שניים של micron PC 2700 ועוד אחד עם אותם נתונים של סמסונג ולוח אם של ABIT דגם IS7-E טמפ' מעבד 45-42 במאמץ כרגע אני על OC של 3.20 מ2.60 ואני בטוח שאני יכול לעבור את המחסום הזה של 3.20 אבל אני צריך לדעת מה עוצר בעדי? הזכרונות? התזמונים אולי? צרפתי תמונה של הCMOS תודה מראש ;D [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. כאשר אני מחבר את המאוורר [מבית Antec] ללוח האם, הוא חזק מאוד, ודוחף כמויות אדירות של אוויר! היום החלפתי את החיבור [מסיבות מסוימות], וחיברתי אותו לספק הכוח ישירות על ידי מתאם. התוצאה: העוצמה שלו פחתה באופן משמעותי. מדוע? תודה!
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אתמול התברר לי שיש לי גישה למערכת של מיקרו הלחמות (אין לי מושג איך קוראים לזה אז אילתרתי שם) דרך חבר שלומד/עובד באוניברסיטה. ביום שני אני אלך לשם עם המעבד ואנסה לפתוח אותו, דיווחים בהמשך.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
i5 760 לוח אמ DH55PJ של אינטל. חשבתי על ביצוע OC ורציתי לדעת 3 דברים: 1. אני מניח שבגלל שהלוח לא מיועד לOC והמעבד ללא מכפלה פתוחה קיימת מגבלה כלשהי, האם המגבלה ידועה או שזה שוב תלוי בטמפ'? מה התדר שאני אוכל להגיע אליו לדעתכם בהנחה ויש קירור סטנדרטי כלשהו ב100 ש"ח? (אני יודע שאי אפשר לדעת בדיוק אבל בערך..) 2. האם ההבדל בין התדר כרגע (2.8GHz) למה שאני אוכל להגיע אליו יתן לי הבדל בביצועים, או שהמעבד מספיק חזק כיום ואין סיבה לבצע לו OC? 3. למעבד יש גם את ה"מצב טורבו" שבו הוא מגיע ל 3.33GHz. זה לא בעצם כמו סוג של OC מובנה במעבד? כאשר אני עושה OC גם תדר הטורבו עולה, או שOC למעבד הזה אפקטיבי רק כאשר אני אעלה למעל 3.33GHz?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני עומד לפני קניה של מאוורר למעבד Q6600. לאחר ביקור באתר Thermaltake הבנתי שספינת הדגל בקטגוריה הוא: V1. בקריאה בפורום אני לא ראיתי שום הזכרה לדגם זה. ולכן אני קצת בדילמה בינו לבין Big Typhoon שעליו הומלץ רבות. מי משניהם עושה עבודה טובה יותר?
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תכננתי לי הזמנה קטנה מחול דרך JAB-TECH פתאום ראיתי במפרט של SLK900U Compatibility: AMD: Athlon XP Palamino, Thoroughbred, and Barton 2800+ and up Intel: Pentium-4 socket-478 3.06 GHz and above אני מזמין לי בארטון 2500+ זה אומר שזה לא יעבוד עליו ?: \
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המפרט שבחתימה: כשאני מפעיל את המחשב ונכנס לביוס אז הוא מדווח לי על טמפ' של בערך 54-55 מעלות לעומת זאת כאשר חלונות XP עולה תוכנת EVEREST מדווחת לי על 46 מעלות בערך, למי להאמין, יש לי פנטיום 4 פרסקוט סטפינג E0.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בזמן האחרון המחשב שלי מתחיל לזיייייף במנוחה: http://imageshack.us/photo/my-images/714/57797671.png/ במאמץ: http://imageshack.us/photo/my-images/232/23819993.png/ לפני חודשיים זה לא היה ככה מה יכול להיות הסיבה לזה? זה גורם למחשב שלי להתקע כל כמה שניות :\ ועוד דבר.. אני רוצה לנקות את המחשב מאבק אחרי הרבה זמן שלא ניקיתי כמו שצריך... יש למישו איזה סרטון וידאו (עדיף בעברית) ביוטיוב או משו שמסביר בדיוק איך לנקות את המחשב מאבק (יסודי) בלי לגרום נזקים? ועוד משוווווו אני רוצה לשדרג את הזכרון שלי אני רוצה להרחיב אותו ל 2GB..כרגע יש 512MB כמו שאתם רואים..: http://imageshack.us/photo/my-images/52/24380733.png/ מה השם המלא של הזכרון אותו אני צריך לקנות? ואם אפשר קישור א…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אוקי אז זה האוברקלוק הראשון שלי עשיתי לפי מדריך שאמור להביא אותי ל 4GHZ ברגע שהמחשב ניסה להעלות את הוינדוס המחשב נפל. זה תמונות של הסרקולציה: http://img34.imageshack.us/gal.php?g=picturess001.jpg יש עוד מאוורר נוסף בדלת שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך. הורדתי את ה BCLK מ-200 ל 175 והגעתי ל 3.5 מפרט בצד IDLE: 42 מאמץ: 74 הכי הרבה. תוצאה ב 3DMARK06 : 17772 אני רוצה לדעת מה דעתכם. הרצתי את REAL TEMP עם PRIME95 ובחרתי באפשרות של הבדיקה האמצעית שהכי מעמיסה על המחשב , הנה התוצאות : מה אתם אומרים ? עוד מעט אני אעלה תמונות מהביוס אני רוצה לדעת אם המתחים תקינים ושאני לא חורג ..
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, קודם כל מקרא לתמונה: 1. חורים לכניסת אויר למארז, המקום המומלץ לשים מאוורר קדמי. 2. המקום שהמאוורר הקדמי נמצא בו, כי ראיתי ששמים אותו יותר לכיוון פנים המארז הוא זורק יותר אויר כי יש לו יותר אויר לשאוב מאשר שהוא צמוד לדופן הקדמית. 3. אזור שראיתי שהוא מאוד חם. תחתית גוף הקירור של המעבד, CHIPSET, הצד השני של המעבד הגרפי, קרוב לזכרונות. 4. קצת מעל ההארדיסק מול האזור החם. 5. מאוורר אחורי, AC 92. בגלל כל הרכיבים האלו שקרובים אחד לשני, כנראה נוצר האזור החם, בנוסף בגלל שאין כלכך רווח בין ההארדיסק לכרטיס מסך (HD3850) נראה לי שאין סירקולציה טובה של האויר והאויר הקר לא מוזרם לכל המארז. ההתלבטות שלי היא כזאת: להוריד את ההארדיסק למטה יותר ולשים את המאוורר בסימון (4) כדי שיזרוק …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם: i5 2500K Asrock P67 Extreme6 הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה. קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה? דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה? חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה. יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה? מלבד זאת -…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יותר מדוייק, אני מחפש את ה- Alpha PAL8942M81, שזהו הקיט של Alpha PAL8942 עם מאוורר Delta 47CFM. איפוא אפשר גם להשיג Arctic Silver 3 ? ובאופן כללי, אתם מכירים חנויות טובות לאוברקלוקרים בישראל ?
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מעבד + לוח של אינטל. הטמפ' שלי כרגע דיי גבוהות באופן כללי, אבל סבירות פחות או יותר למעבדי אינטל (משהו כמו 46-52 לא במאמץ ו 68 במאמץ, בדיקה עם פריים 95). רציתי לשאול אם כדאי לי לקרר את המערכת, ואם הקטע של הקירור יכול להוות פקטור באוברקלוק (הבנתי שעם לוח של אינטל אי אפשר להגיע רחוק בלאו הכי, כי יש הגבלה להעלת המתח). במידה וכדאי לי להצטייד בקירור נוסף (על המעבד או גם מאוורר נוסף במארז, יש מקום לעוד אחד), רציתי לשאול האם אתם ממליצים על קירור של Delta, ואם תוכלו להמליץ לי על ציוד לקירור שלהם. הבנתי שיש איתם בעיות בקטע של רעש, שהוא גם פקטור מבחינתי (לא צריך להיות שקט לגמרי, אבל לא יותר רועש ממה שיש עכשיו, טוב, אולי קצת :-\). תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב קודם כל יש לי מעבד AXP 2500+ Barton עליו יש מאורר AeroFlew(החדש...לא זוכר תדגם) ועוד שני מאוררי שמונים מאחורה אחד מכניס אחד מוציא עכשיו בשניה שהמחשב נדלק הטמפרטורה של המעבד היא כבר 47 מעלות זה נראה לי קצת מוזר...לא? הרי הוא לא עשה כלום במשך השניה הזאת הצעות? מאווררים נוספים אני מתכוון להוסיף(עוד 2 80 למעלה שיוציאו אוויר חם ולמטה שיכניסו אוויר קר) (יש לי פול טאוור דרך אגב :\) נ.ב המחשב לא באובר קלוק ובפעילות רגילה הוא על 50 מעלות ובמאמץ מגיע גם ל-55 :-\
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני חדש פה. ממצב? טוב תשמעו החלטתי למרו משחה טרמית על המעבד בהמלצת מנטור ורציתי לשאול פה איזה משחה טרמית מומלץ קראתי את המדריך ואני יודע איך למרוח. אז בבקשה עזרה.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איזה תוכנות יש לבדיקת יציבות המעבד בfull load ואיפה אפשר להוריד אותן?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ההודעה על האוברקלוק והקירור בסלרון שלי, בעמוד השני, הודעה חמישית בערך , תודה ההודעה המקורית: ------------------ אני מחפש מעבד לאובר קלוקינג לא משהו מוגזם מעבדי 1.7 עד 2.5 AMD\INTEL הבנתי שיש למשל לפנטיום כל מיני דגמים 2.4C וכאלה דברים.. ולמעבדי AMD יש את ה ברטון ו"טי-ברד" מה הכי מומלץ מה ההבדלים בניהם וכמובן איזה לוח לAMD\INTEL הכי מומלץ לאובר קלוקינג אה כן.. וזכרונות (400)
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony המארז עצמו בנוי מפרספקס בעובי 100 מ"מ עם פתח יחיד ליציאת אוויר מהספק. רק רציתי לדעת עם התכנון סבבה ואם לא יהיה יותר מידי חם בפנים. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז אנטק 300 כרגע יש לי מאוורר אחד של 12 מקדימה שמכניס אוויר (מקרר את ההרדיסק) אחד למעלה שמוציא אוויר גם של 12 אחד מאחורה שגם מוציא אוויר של 12 ועכשיו קניתי עוד מאוורר לדלת הצדדית של 12 איך עדיף לשים אותו שיכניס אוויר או יוציא? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-