עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by def,

אז ככה אחרי אובר קלוק המעבד שלי עלה מ2.4 ל2.56 וואלה לא שיפור גדול אבל בסדר המעבד הוא אינטל והלוח הוא ASUS P4B533 הבעיה היא שהמעלות של המעבד היא 51 שזה נראה לי הרבה !!!! והטמפרטורה של הלוח היא 28!! שזה סבבה! אז הנה השאלות! 1.האם הטמפרטורה באמת גבוהה?? 2.עד לאיפה אפשר להמשיך באוברקלוק כמובן בהתחשבות במערכת??

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  2. לפני חודש בערך הרכבתי על הכרטיס מסך מאוורר שהוריד את טמפ' הכרטיס מ70 ל55 במנוחה הכרטיס הוא GEFORCE 8500GT. עד שפתאום לפני כמה ימים הסתכלתי במעלות וראיתי שהמעלות עומדות על 70..פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר מסתובב.המאוורר מחובר למולקס דרך מתאם כמו שהיה תמיד. מה העניין?זה לא שהוא לא מסתובב אז זה הסיבה.. שום דבר במיקום שלא לא השתנה הוא מחובר בצורה כזאת שגם עם אני ימשוך הכי חזק הוא לא יצא.

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  3. הי יש לי מפרט מחשב לגיימר עם קרור למעבד SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm . היום נודע לי מהחנות שרכשתי כי יש בעיה ולא יהיה ניתן להשיג את הקרור. בררתי גם בiqpc גם שם אמרו שיש בעיה. אני צריך עזרה בדחיפות במציאת קרור אחר. חשוב שהקרור יהיה שקט ויבטיח לי שקט מהמחשב המחשב אמור לעמוד בסלון. הציעו לי לקחת קרור של Thermaltake BigTyp 120 VX האם הוא מתאים למפרט שלי האם הוא שקט והאם הוא קרור טוב. אם לא איזה קרור מומלץ בתקציב של עד 300 ש"ח אני מצרף את המפרט ולא ניתן להשיג תודה מראש על העזרה. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: BFG PCI-EX GeForce PX8800GTS OC 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DUAL DVI - DX10 - RETAIL די…

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  4. היי יש לי רדאון 7200 יש לו זיכרונות דו צדדיים כמו שהבנתי ואין הרבה מקום ביניהם .... יש לו מאוורר + היטסינק מקורי.... ואת המאוורר ניתן להוציא אך ההיטסינק מודבק... איך מוציאים את ההיטסינק ? אני יודע שיש שיטה בפריזר אך האם זה יעשה משהו לרדאון ? תודה וכמה OC הוא יעשה ?

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  5. [glow=red,2,300]מישהוא יודע בלוח GA-P35-DS3P איך מעלים זיכרון מ 800 ל 1333??דחוף!!![/glow]

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  6. Started by Leo101,

הרבה מאוד זמן לא התעסקתי ואשמח לעזרה בכמה שאלות בנושא... קודם כל המפרט שלי: intel e8400 3.0 Ghz GIGABYTE GA-P35-DS3L GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 טמפ' : 1.ראיתי כבר שזה נשאל בעבר... הטמפרטורה של הליבות שלי בcore temp הם בסביבות 50C בעוד שבreal temp בסביבות 40C (לא בOC ובמנוחה). לאיזו תוכנה אני אמור להאמין? (לפי מה שהבנתי לREAL TEMP כי רק היא מתייחסת לTJ הנכון )... דרך אגב הביוס מראה לי טמפרטורה סביב ה30C 2.בהנחה שאני הולך לפי real temp. איזו טמפ' במאמץ עליי לעצור? מתחים: לפי מה שאני זוכר - בעיקרון לעלות את הFSB עד שהמחשב מראה חוסר יציבות במאמץ ואז להוסיף מתח למעבד... 1.pci-e כמעט לא נוגעים בו כזכור לי נכון? 2.בלוח אין לי אופציה של מחלקים …

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  7. Started by OR2OOO,

לא ראיתי לזה שום אזכור... השנה יהיה משהו, חבר טוב רוצה להירשם והשנה לא ראיתי שיש כוונה לעשות תחרות כזאת בכלל. צוות הפורום, יש תכנון כזה בכלל?

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  8. בהתחלה אני רוצה להגיד שנשבר לי מהכרטיס הזה כבר !!! ועכשיו לעיניין : במצב הרגיל(זאת אומרץת ללא שום שינוי במהיריות הליבה או הזכרונות) הניקוד שאני מקבל ב 3DMARK הוא : 7700~ לאחר שאני מעלה 20 מגה הרצים חופשי אין שום בעיות יותר מזה מתחילים לצוץ טיטושים במסך אני אני מקבל 7890~ אותו ניקוד בערך אני מקבל גם אם אני מעלה 15 10 או 5 מגההרצים בלבד לא ממש משתנה כל זה ללא קירור מיוחד (סטנדרתי). מה שמצחיק הוא כשאני מוריד ממיהירות הליבה והזכרונות ב 20 מגההרצים !!! אני מקבל סה"כ ב 300 נקודות(7450) פחות זה פשוט לא יאומן מה שקורה כאן ! למישהו יש רעיון כלשהו?. אני יודע שאני מנדנד לכם עם הכרטיס שלי כבר המון זמן, אבל אני רוצה לעבור לפחות את ה8K כי עדיין לא קיבלתי יותר מזה ... רעיונות משהו ?! כ…

• 14 תגובות
    • 964 צפיות
  9. Started by carman6,

שלום לכולם! אני חדש בנושא ורוצה להתחיל לעשות אוברקלוקינג.... הייתי רוצה שתיתנו לי קישורים לאתרים טובים ומדריכים טובים... רציתי להשתמש באלו של האתר אבל חסר שם וזה רק על amd... כמו כן- באלו תוכנות משתמשים... תודה לכל העוזרים!

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  10. כבר ידוע שממש לא כדאי לחבר את מאורר המעבד או כל מאוורר אחר ללוח האם, במיוחד מאוררים חזקים כדוגמאת הוולקנו 7 הצורך חצי אמפר !!! (כמעט כמו שניי 120 מילימטר שפויים), חיעבור כזה יכול לגרום לעיתים לבעיות יציבות שונות במקרה הטוב, ובמקרים קיצוניים ( שלא ראיתי אף פעם ) לשריפת לוח האם... הכל טוב ויפה, ואפשר לחבר את שלושת הפינים של המאוורר לספק אבל אז אין לנו את אפשרות המוניטור למהירות סיבוב המאורר, שלי לפחות חשובה מאד... מה אפשר לעשות ? בקלות... לוקחים את מחבר השלוש פין, מוציאים בעזרת מברג את הפין הצהוב ( לא השחור ולא האדום), משיגים מחבר 3 פין ריק ( יש בערימות, ותמיד אפשר לחלץ אחד ממאווררים ישנים), ומכניסים את החוט הצהוב אל מיקומו בהתאמה, לפי המקום ממנו הוציאתם את החוט בהתחלה, בוד…

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  11. טוב אז ככה הפרויקט רץ כבר 3 חודשים ובעוד כמה זמן שיהיה לי דרמל ועוד כמה דברים הוא יהיה כבר בשלבי סוף בשביל לראות תתמונות כנסו ללינק תסמנו את השורת כתובת ותלחצו אנטר. http://photos.walla.co.il/carter2 אז ככה כמו שאתם יכולים לראות קניתי וולקנו 7 ספארק שעובד פצצה ואני מאד מרוצה ממנו ב 3500 סל"ד והוא לא רועש במהירות זו חוצמזה יש גם מאוור לדים של זיגזאג מתחת לספק אשר מוסיף לאווירה :} יש גם קטודה כחולה שמשתלבת יפה עם החלון שעשיתי. הציפ הצפוני שלי היה ממש רותח לכן שמתי מאוור 40 מ"מ עליו שמקרר אותו קצת וגם על הכרטיס מסך הוספתי מאוור 60 מ"מ והוא ממש עושה תעבודה שלו. המאוור שבגג נצבע ללבן והמאוור ששוכב על ההרדדסיק נצבע לצבע אדום ובקרוב ישמש למטרה נעלה יותר עיגלתי כבר פעם כבל שאני …

• 10 תגובות
    • 964 צפיות
  12. Started by zgd,

אוקיי זה הולך ככה. לפני יומיים שיחקתי להנאתי בUT2K3 ולפתע המחשב מתרסק. טוב, אני עושה ריסט ומיד לאחר מכן בודק טמפ' ולהפתעתי הטמפ' היא 64 מעלות! ובמנוחה 42 בערך. אי לכך ובהתאם לזאת ברצוני להחליף היטסינק ומאווורר התקציב של 100-200 ש"ח. תודה על ההמלצות. לוח אם: P4B266-C מעבד:P4 2.4B

• 9 תגובות
    • 964 צפיות
  13. Started by e-d-a,

אני צריך לחבר 7 מאווררים (4 ג'נריים שבאו עם המארז סופרטאלנט ועוד אחד מאורר לדים יותר חזק מהרגילים ועוד שתיים כאלה ) ואני רוצה לקנות ריובאס וירדה האפשרות של לבנות אחד גם אחרי שקצת הבנתי את זה (הבנתי מה לעשות בגדול וזה פשוט) גיליתי שממש אין לי כח לזה, אז אני רוצה קנוי שיוכל להחזיק 7 עכשיו ואולי 8 יותר מאוחר (כן אני יוסיף גם אחד בתחתית המארז מה רע בזה?! ;D) וגם אני מעדיף שישר להכניס למחשב ולחבר בלי יותר מידי בלאגן, אז תנו המלצות בקשה אני בנתיים חשבתי על זה מה אתם אומרים? חשבתי לחבר ככה ערוץ 1 שתי ג'נריים ביחד, ערוץ 2 ג'נרי+120, ערץ 3 ג'נרי+מאוורר לדים, ערוץ 4 120 לבד.

• 15 תגובות
    • 964 צפיות
  14. Started by captaincaveman,

מישהו קנה פעם? אם כן מאיפה? מה היה המחיר?

• 6 תגובות
    • 963 צפיות
  15. האתר הזה http://www.pccasegear.com/webcontent18.htm אני מדבר אל אתרים שיש בהם מחשבים שעברו שידרוג חיצוני דרך אגב אני הכי אהבתי את המחשב השני ב עמוד 20

• 2 תגובות
    • 963 צפיות
  16. Started by shahar0592,

I5 2500K P67X UD3 B3 6950 2GB (לא ניפתח) אני רוצה לבצע OC בינוני לכל החלקים תנו בבקשה המלצות (אני רוצה המלצות רק ממי שעבד עם חלקים אילו) עוד נתונים על המחשב שנראו לי לא נחוצים אך מתברר שכן נחוצים: ספק 620 סנסוניק (BRONZ +80) זיכרונות 1333 4GB פר סטיק (8 בכולל) של corsair דגם value קרור ומארז: THERMALTAKE V3 (במארז 4 מאווררים מסודרים ככה אחד בפרונט מכניס אוויר אחד בתחתית ואחד בדלת מכניסים אוויר ואחד בגב המארז מוציא אוויר, ללא שניי המאוורים שבראש המארז) קירר למעבד מוגן 2 (כרגע המעבד פועל על 4.3 לפי ההגדרות המומלצות של גיגה בייט)

• 4 תגובות
    • 963 צפיות
  17. אורח גיל
    Started by אורח גיל,

שלום, בעבר ביצעתי אובר קלוק על מחשב ישן, היום יש לי לוח מתקדם יותר עם מלא פיטצרים. אני זוכר שהדבר הראשון שעשיתי היה להביא את הזכרון עם המעבד 1:1 , כרגע אני ב1:12 ואין לי מושג איך להמהיר אותו. יש מלא מלא תפריטים בביוס וחשבתי אוליי לאלו ממכם עם הנסיון תוכלו לעזור לי היכן להתחיל. אני רוצה להעלות תמונות רלוונטיות על המערכת שלי אבל לא מצאתי איך , אין פה אפשרות להעלות תמונות? אני משתמש במערכת קירור מים של corsair תודה

• 0 תגובות
    • 963 צפיות
  18. Started by davidreznic,

הי. משום מה מביומיים שלושה האחרונים הטמפ' המחשב עלתה, למקומות מאוד לא רצויים. הכרטיס מסך החלפתי משחה טרמית לפני פחות מחודש. את המחשב יש לי פחות מחצי שנה. מפרט מחשב בצד. במארז יש שני מאוררי 12 CM. מצורפות טמפ': התמונה הראשונה של הכ. מסך היא כשהמאוורר על מקסימום-וזה כמו 737 שממריא. התמונה השניה של הכ. מסך היא כשהמאורר על 60%. לצורת העניין, הטמפ' בחדר היא 28 מעלות מה קורה ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 963 צפיות
  19. Started by ASHER 6800,

לילה טוב אני מחפש נייר מיים בכדי לעשות LAPPING לגוף הקירור שלי שהוא ZALMAN 7700ALCU שיושב על מעבד פנטיום 4 3.2 GHZ 478 פין אני מחפש נייר מים 1500 ו1800 וגם 2000 אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את הניירות הללו בוודאות נא לעדכן תודה מראש אשר נ.ב. שאלה נוספת האם הזלמן 9500 עדיף על קירור מים ?

• 2 תגובות
    • 963 צפיות
  20. Started by amisha,

יש לי מארז של טרמאלטייק מסוג 2 XSAER ואני רוצה לעשות לו מוד קטנטן אני רוצה לבנות לו עוד חלון נוסף (להעתיק את הצורה שלו ) ובמקום לקדוח קדח בקוטר 80 מ"מ למטה אני אקדח אחד ענקי בקוטר 120 מ"מ באמצע (ליד הקייג' הראשון מלמעלה )ואני אשתמש בחלון הזה כשאני אעשה OC חזק במיוחד מה אתה אומרים יכול להיות מצב שהטמפ' תעלה מזה? :

• 10 תגובות
    • 963 צפיות
  21. יותר מדוייק, אני מחפש את ה- Alpha PAL8942M81, שזהו הקיט של Alpha PAL8942 עם מאוורר Delta 47CFM. איפוא אפשר גם להשיג Arctic Silver 3 ? ובאופן כללי, אתם מכירים חנויות טובות לאוברקלוקרים בישראל ?

• 8 תגובות
    • 963 צפיות
  22. Started by uzana2004,

אתמול בלילה שיחקתי קצת עם הכרטיס והורדתי לו את הליבה ל390 וזכרונות ל830 בדרך כלל הייתי מקבל 4200-4300 אבל ככה קיבלתי את הציון 4764 למה זה? [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  23. Started by ofir123,

אהלן אני חדש פה. ממצב? טוב תשמעו החלטתי למרו משחה טרמית על המעבד בהמלצת מנטור ורציתי לשאול פה איזה משחה טרמית מומלץ קראתי את המדריך ואני יודע איך למרוח. אז בבקשה עזרה.

• 7 תגובות
    • 963 צפיות
  24. Started by 1,

יש לי מעבד AMD ATHLON 1400 MHZ הטמפ' שלו בימים חמים אלו שכמובן גם החדר שלי דיי חם כי המזגן לא עובד היא 60 מעלות כשאני רק גולש באינטרנט, הטמפ' של הכרטיס מסך שלי GEFORCE 2 ASUS V7700 PRO DELUXE 64 MB SGRAM היא 58, הלוח אם מגיע ל37 והכל זה בערך שאני רק גולש ולא משחק. יש לי מאוורר קידמי שמכניס אוויר, מאוורר אחורי של הספק שמוציא אוויק ומול המעבד יש מאוור שמכניס אוויר(בדלת הצדדית), גם על הכטיס מסך והמעבד יש מאוור שהוא המאוור שקיבלתי כשקניתי אותם. מה עליי לעשות? האם זה בסדר? תנו לי עצות אני מוכן להשקיע כסף כדי לראות תוצאות אך לא קירור מיים. יש לציין שהמחשב שלי לא עבר אובר קלוק ואני לא מתכוון לעשות לו אובר קלוק וכל המאווררים תקינים. תודה על העזרה אוהד 8)

• 14 תגובות
    • 963 צפיות
  25. Started by ElemenTal,

באתר של הקירור כתוב שהוא מגיע ל 2000RPM ואצלי הוא מגיע רק ל 1000. בכפתור שמסובבים, אם אני מתחיל לסובב מהתחלה לעט לעט ולעקוב אחרי העליה של ה RPM אז בערך באמצע הדרך של הכפתור הוא מגיע ל סביבות ה 1000RPM ומשם אם אני ממשיך לסובב הוא לא ממשיך לעלות. למי שיש אותו גם - איך זה אצלכם ? יכול להיות שזה פשוט תקלה אצלו ואני צריך להחליף ? (זה חדש לגמרי מלפני שבוע) מבחינת קירור זה לא כל כך מפריע לי כי ב 1000RPM ה Q6600 שלי ב 22 מעלות. ולא שומעים את הטוניק בגרוש, גם אם אני מצמיד את האוזן לקירור לא שומעים אותו מבין שאר המאווררים. (ועוד אמרו שהוא מרעיש, אולי ב 2000 יהיה יותר חזק אבל לפחות ב 1000 הוא שקט לגמרי)

• 10 תגובות
    • 963 צפיות

דיונים חדשים בפורומים