עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by IG,

לפני כמה ימים הפעלתי את המחשב שלי ונכנסתי ישר לביקור בביוס, בדקתי את הטמפ' של המעבד והמארז ולהפתעתי, הטמפ' של המארז הייתה ב6 מעלות יותר גבוהה מהמעבד (המארז הייה פתוח לגמרי... הייה יום חם...) וזה עוד לפני שהווינדוס עלה! יש מצב שזה רק בעייה עם החיישן או שזה יכולה להיות בעייה חמורה יותר? זה הלוח שיש לי: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VAX-A.htm

• 3 תגובות
    • 541 צפיות
  2. Started by evy,

שלום לכולם. כפי שאפשר לראות במפרט לי לי מעבד 2.6c ..ובתקופה האחרונה שלו המעבד מגיע ל 48-49 מעלות במנוחה(זה כי קיץ) ובכלל במאמץ הוא קופץ ל 54-57 מעלות (כשאני במשחק מסויים),לדעתי זה יותר מדיי חם. עכישו מה שמוזר פה הוא שרציתי לוודא את המעלות ,לשם כך לקחתי מד טמפ' רגיל(שתולים על קירות וכו) והנחתי אותו כרבע שעה על ההיטסינק. המחשב היה במצב מנוחה כאשר בתוכנה הוא מראה לי טמפ' של 45, אך כשראיתי במד חום שהיה על ההיטסינק זה היה על 30 מעלות. משהו מוזר כאן לפי דעתי.אני חושב שהלוח שלי לא קורא נכון את הטמפ'....זה לוח ABIT IS-7 אם תוכלו לעזור לי אני אשמח!

• 5 תגובות
    • 514 צפיות
  3. Started by שגיב,

שלום לא מזמו התקנתי את המחשב שלי הכול עובד מצויין אבל משהו אחד לא הסתדר לי בביוס מוצג לי שהטמפרטורה של המעבד הינה 40-43 ואילו בתוכנה של אסוס ASUS PROBE מוצג לי 34 האם זה תקין שזה כך ואם לא מה לעשות

• 5 תגובות
    • 685 צפיות
  4. Started by L1ron,

שלום,לפני יומיים בערך עשיתי OC לכ.מסך שלי , 8500GT, ועקב חוסר ניסיון ,כנראה פשוט לא שמרתי את הOC ואח"כ ראיתי בGPUZ שהתדרים חזרו להיות המקוריים.. אח"כ ניכנסתי לשחק במשחק יריות (COUNTER STRIKE) , לא כבד..מספיק כרטיס מסדרה 6 בשביל להריץ אותו סבבה.. בכל מקרה החלו לי כל מיני דרופים ותקיעות מוזרות שכבר חוויתי פעם עם כרטיס מסך GEFORCE 2 במשחק הזה.. וזה לא קרא לי בעבר..מה הקטע?ולמה זה קורא בדיוק אחרי שנסיתי לעשות OC?תודה מראש

• 1 תגובה
    • 753 צפיות
  5. Started by manticore,

נכנסתי לCPUZ וכתוב שם core speed 1200 multiplier X6 bus speed 200 rated FSB 800 בעקבות זה נכנסתי לביוס והמכפלה שם עומדת על 11 אני מניח שהביוס יותר אמין אבל למה הCPUZ מראה 6?

• 2 תגובות
    • 414 צפיות
  6. אתמול בזמן מישחק GRID המישחק הפסיק ליפעול וחזר למסך הרגיל ונתן הודעה של טמפרטורות גבוהות נא ליבדוק מאווררים והיטסינק המעבד הוא AMD ATHLON II X2 250 ולוח-אם GUGABYTE MA770-UD3 REV 1.0 ביצעתי בדיקות מאמץ ע"י OCCT למשך שעתיים + ע"י ORTHOS וניטרתי טמפרטורות עי CORE-TEMP ו EASY-TUNE 6 של GIGABYE והמעבד לא עבר את ה-44-46 מעלות בבדיקות של למעלה משעתיים כמו כן בדקתי על ידי 3DMARK 06 + VANTGE בלופים של 3 בדיקות חוזרות על עצמם ברזולוציה של 1680X1080 AAX8 ולא היו לי קריסות או ארטיפקטים זה קורה רק במישחק GRID בשאר המישחקים זה לא קורה כגון : HAWX COD4+5 GHOST RECON 2 CRYSIS WARHEAD וכמו כן בדקתי את כרטיס המסך עים FURMARK ואין קריסות מה יכולה להיות הבעייה המוזרה הזו תודה מראש לכל העונ…

• 6 תגובות
    • 736 צפיות
  7. מעבד : e7400 2.8Gh core 2 duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l זיכרונות : שתי סטיקים של 2GB RAM 800Hz DDR2 ספק : Sseasonic s12 bronze 620W טוב בOC הקודם שעשיתי היה בעיה בבדיקת מאמץ, זה אמר בעיה בCORE #0... בדקתי והבנתי שזה בעיה במתח. איפסתי את הביוס, ועשיתי OC חדש, אני עכשיו עומד יציב על 3.46Ghz. מתח :CPU Vcore : 1.300V [נורמל : 1.28750V] MCH Core : 1.200V [נורמל : 1.100V] DRAM Voltage : 2.000V [שמתי ככה כי זה מה שכתוב שצריך לעשות בתחילת הOC] עשיתי בדיקה של 6 שעות ! בOCCT והבדיקה עברה בהצלחה, טמפ' מקסימלית 62. הבעיה היא כזאת : כשאני מעלה בטיפה את הOC, אפילו מ3.46 ל3.5, הOCCT עושה שגיאות של מתח, וכדי שהבדיקות מאמץ יעבדו בלי שגיאות ובצורה יציבה, אני בדקתי ואני צריך לעלות את המת…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. החלתי לעלות כקצת את היכולות של הכרטיס מסך שלי בגלל שהתחילו להגיע משחקים חדשים לשוק, והכרטיס שלי מתחיל להראות סימנים שהם גדולים עליו. אז הכרטיס שלי מסוג GF4 TI4200 agpX8 של Albatron עם 64MB וזיכרונות של סמסונג 3.3 NS. אז העלתי את התדרים של הליבה ל275 והסטוק הוא 250, והעלתי את הזיכרונות ל570 (285 Mhz) והסטוק היה על 512, זה בערך ברמה של הכרטיס TI4800SE, אולי טיפה יותר. הכרטיס עם הקירור הסטוק שלו לליבה בלי קירור לזיכרונות. לאחר הOC שנעשה עם התוכנה RivaTuner, עשיתי שלוש בדיקות עם 3Dmark2001SE, ובשלושת הבדיקות קיבלתי תוצאות נמוכות יותר מהתוצאות שקיבלתי שהכרטיס היה הלי OC במהירויות סטוק. התוצאות עם OC נעו בסביבות ה10500-10800 ובלי הם נשקו ל12000 איך זה יכול להיות? המעבד והזיכרו…

• 2 תגובות
    • 450 צפיות
  9. Started by eranmor,

אז זה ככה... קניתי לוח אם של GIGABYTE 8ST800 עשיתי OC למעבד (ראה מפרט לפרטים) והצלחתי להגיע בערך ל2100 MHz אין לי צורך בOC אז ביטלתי אותו אבל יש בעיה מוזרה: בביוס הFSB על 100 אבל בXP אני רואה שיש OC של 101FSB אני רוצה לבטל את זה בגלל שאני רוצה אחריות על המעבד שלי למי שיש פתרונות...

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  10. Started by izikd,

אז ככה מנהלים אל תעבירו את הנושא זה קשור למקלט אינפרא אדום שלי... :-\ אז ככה בעת בנית המקלט אינפרא אדום שלי בדקתי את הפינים של הCOM... וגיליתי משהו מוזר שאיפה שכתוב שהפין הוא + הוא באמת - ולהיפך, גם הסתכלתי אולי זה סתם שגיעה לא נוראית בכתיבה. אבל לא זה לא מסתדר גם טוב עם הרכיבים. (בקבל איפה שיש מינוס, הולך לשם פלוס)... בדקתי את הבעיה ב-2 מחשבים, שבאחד יש רק פורט אחד כזה ובשני 2, ובשניהם יש את זה... אז זה באמת בעיה? או אולי בעיה בהגדרות כלשהם במערכת/ביוס? אולי זה ככה צריך להיות? אולי בגלל זה המקלט שלי גם לא עובד, לעומת שעכשיו מצאתי סיבה אחרת שחיברתי רגל אחת של דיודה לא לפין המתאים... בתודה, Izikd

• 12 תגובות
    • 886 צפיות
  11. Started by asili,

הי אני אפרט את מרכיבי המערכת שלי AMD ATHLON XP 1600 EPOX EP-8KHA+ 256 DDR PC2100 ATI RADEON 8500 RETAIL CREATIVE AUDIGY X-GAMER SONY 16/10/40 CDRW DVD-ROM PIONEER EVERGREAT ATX CASE 300 WAT VOLCANO 6CU+ MAXTOR 40 GB 7200 RPM עכשיו אני אפרט את הבעיה שאני מנסה להפעיל משחקי תלת מימד על רזולוציה גבוהה תוך 5-10 דקות המחשב נתקע ניסיתי פתרון יצירתי פתחתי צד אחד של המארז והצמדתי אליו מאוורר גדול ביתי הפעלתי את המאוורר על עוצמה 3 ואיזה פלא פתאום אני יכול לשחק חופשי לכן הבנתי שהבעיה היא בקירור עכשיו אני צריך עזרה איזה מאוורר כדי לי לקנות בתוספת לוולקנו שיש לי כדי שיוריד את הטמפ של המעבד והמערכת או שיש פתרון יצירתי אחר

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. אז כך כמו שכולם בטח כבר יודעים יש לי את הלוח של אסוס p4c 800 e deloxe וזיכרונות של corsiar xms pc 4400 550 mhz 2.5 וקרור גז וכו וכו (השאר בפרטים) בקיצור אתם לא תאמינו אבל הבוסטר הרס לי את הזיכרונות שלי (אל דאגה כבר שלחתי לחברה להחלפה יגיע עוד איזה שבועיים לצערי חח) עכשיו יש לי שאלות צריך בוסטר לכול זיכרון יענו עם יש לי שני זיכרונות צריך בוסטר לכול זיכרון? איך הוא יכל להרוס לי את הזיכרונות וכמעט את הלוח הביוס הלך הייתי צריך לצרוב חדש..??? עד כמה צריך לעולת להוריד עם הבוסטר בקיצר אנשים עזרו לי.... ושאלה אחרונה בגלל שאני שולח את הזיכרונות להחלפה יש לי אפשרות להחליף את הזיכרונות לזיכרונות אחרים יש המלצות?? תגידו שמות ודגמים ואני יבדוק באתר שלהם (כי הוא בצרפתית ובטח לא תבינו ח…

• 5 תגובות
    • 558 צפיות
  13. בדקתי תמחשב באמצעות S@M במשך כמה שעות בטעינה מלאה של המעבד והזכרונות עבר כמו גדול בדקתי תזכרונות בממ-טסט עברו גם סופר פאי גם על 32 וגם על 16 עבר גם כמה פעמים .בפריים אחרי דקה יש לי שגיעה ניסיתי כל דרך אפילו להוריד למצב שהמחשב ללא אובר עדיין יש שגיעה זה ממש משגעה אותי

• 7 תגובות
    • 594 צפיות
  14. Started by Idan-h,

ההודעה באה בעקבות האשכול הזה http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=85853.0 הסיפור הוא כזה יש לי מעבד עם באס של 533 (133FSB) וזכרון DDR333 שעובד בדואל 666MHZ, שזה 166FSB. המעבד מגביל לי את הזכרון ולכן אני רוצה לעשות לו OC לFSB של 166, מה שיגרום למעבד לעבוד ב3000MHZ, בלי שום OC לזכרון. עשיתי את הOC ל3000, המחשב פעל ממש יציב עם טמפ' נמוכות במנוחה ולא ממש גבוהות במאמץ (46). הבעיה היא שהOC משתק לי את כרטיס הקול המובנה, או פוגע בו: ב133FSB (ברירת מחדל) - הכרטיס קול פועל טוב. ב-140FSB - פועל טוב. ב144FSB - כרטיס הקול פועל עם תקיעות (המחשב לא נתקע!). מ150FSB-166FSB (את האזור הזה בדקתי) - כרטיס הקול לא פועל ולא מזוהה ע"י הוינדוס. לא העלתי מתח למעבד כי הOC ל3000 פועל…

• 3 תגובות
    • 425 צפיות
  15. מעניין אם רק אני שמתי לב... קודם כל הסנפירי נחושת מאד עבים ביציאה והיה יכולים להיות הרבה יותר דקים. שנית, אם המחשב מוצמד בחלקו האחורי לקיר או משהו כזה יווצר לופ ביו האוויר שיוצא לאוויר שנכנס. מכאן האוויר יכנס חם ויצא חם יותר וכן הלאה.או במקרים כאלה אפשר יהיה להוסיף מין מחיצה בין הכניסה ליציאה.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אז ככה הורדתי את התוכנה, נכנסתי בתור ADMIN (יש לי ויסטה), ואני מנסה לעלות את ה CORE או את ה MEM, כשאני מעלה את הסמן הסמן חוזר ל 0.00 אוטומטית, לא נותן לי להעלות את התדרים, בנוסף הוא גם לא מציג לי את התדרים הנוכחיים אלא רושם 0.00, אפשר לראות זאת בתמונה. כשאני מוריד את ה V מאופציה שמכניסה לפעולה כל שינוי בתדרים אוטומטית, ואז מעלה את התדרים שוב פעם ולוחץ על ה SET CLOCK, זה שוב פעם מתאפס. התקנתי מחדש את הדרייברים הכי עדכניים של NVIDIA. בבקשה עזרה! E6320 1.86 @ 3.0Ghz Asus P5B Gigabyte 8600GTS 2Gb Corsair XMS2 675Mhz Enermax ECA3052 25cm Fan Chieftec 550W 250GB WD, 120GB Seagate Windows Vista Ultimate [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  17. Started by Little_Nigger,

יש לי לוח אם asrock P4i65G מעבד 3GHz.... כל שינוי כל שהוא בביוס והמחשב לא עולה... משנה את ההגדרות של הבאס למנואל במקום אוטומטי גם אם שניהם על אותה מהירות (200 FSB) המחשב לא עולה.. רק אם אני מחזיר את ההגדרות לdefult אז המחשב עולה... אם לא לא משנה מה המחשב לא עולה.... יש משהו שאני מפספס?? אולי יש נעילת לוח או משהו דומה כי כל דבר אחר שאני עושה כמו להוריד מחלקים ולהעלות ל201 FSB זה לא נותן לי!!... מה לעשות.??? יש לי קירור מעולה!.. SAMURAI Scythe ככה שזה לא בעיה של חימום.....

• 6 תגובות
    • 676 צפיות
  18. Started by ftzahi22,

קניתי מפרט שמכיל : מארז ANTEC 1080B , זלמן 7700CU , כ.מסך GIGABYTE X800XL SILENTPIPE הסיבה העיקרית לחלקים האלו היא הרעש המינימלי שהם אמורים לעשות. המחשב רועש !! -- נראה לי שבגלל המאווררים של הANTEC זה מבאס לי את התחת -- מה דעתכם ?? מה לעשות מה להחליף ולמה ??

• 7 תגובות
    • 469 צפיות
  19. Started by sagi_10,

בהתלה ניסיתי לעשות אובר למעבד דרך הביוס אבל זה כל הזמן לא נתן למחשב לעלות אז ניסתי אובר דרך הוינדוס אבל כל פעם כאני שם את המכפלה על-210 המחשב קורס ואז ניסיתי להעלות מתח ב-0.25 ועדין המחשב קרס אז ניסיתי 0.5 ואז הוא עוד פעם קרס מה לעשות אני לא חושב שזה בריא למעבד בישביל 90 מגה הרץ צריך חצי וולט יותר???? נכון..... תתנו לי עצה מה לעשות ???? (מנוחה 33 מאמץ 35 )

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  20. Started by Lanzar,

יש לי בעיה מעצבנת שאני לא מצליח לפתור יש לי מעבד לא נעול ( +3200 ) ואני מריץ אותו כרגע על 218X11 והזכרונות על 11-2-2-2 והבעיה היא שאני לא יכול להוריד את המכפלה ל 10 או 10.5... אפילו אם אני משאיר את ה FSB על 218 אני לא יכול לעבוד על 10 ועל 10.5 והקטע המוזר שכל מכפלה אחרת פועלת בלי בעיה... ניסיתי לעשות עדכון לביוס אבל זה לא עוזר !! מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה ?? הלוח הוא: Giga-Byte 7NNXP הזכרונות Geil ULTRA DDR 433 512X2

• 0 תגובות
    • 529 צפיות
  21. בשעה טובה ומוצלחת עדכנתי את הגרוטאה שלי לנהלם חדש ונוצץ, עם Powercolor HD4870 PCS, שמגיע עם קירור לא סטנדרטי שהבנתי מ-Reviews שהוא מוצלח. הקירור אמנם מוצלח יותר מהקירור הרגיל (תחת עומס מגיע ל-75) אבל לא מספיק (לא עובר את המבחן של Furmark ובעל דרגת רעש מבלנדר ברוגע ועד מעבורת חלל בעומס) - אך זו לא הבעיה העיקרית! הקירור השמנמן הזה תופס קצת יותר מסלוט אחת, ובלוח האם שלי 2 הסלוטים ל-PCI נמצאים מתחת לסלוט של כרטיס המסך. משמע - אם אני מחבר את כרטיס הקול הישן (PCI) שלי למחשב, הוא ממש צמוד לכרטיס המסך ומקפיץ את הטמפ' ב-10 מעלות (וכמובן גם את הרעש). האם מישהו מכיר קירור מספיק טוב ל-4870 שתופס סלוט אחת באמת, כלומר יכול להתמודד עם ההצבה הבאה: --כרטיס מסך-- --קירור-- --כרטיס קול…

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  22. Started by qpalzm,

בכל פעם שאני מדליק את המחשב הטמפ' של הכרטיס עומדת על 41-44 מעלות, וממשיכה לעלות במעלה אחת כל רבע שעה, עד שהיא נעצרת על 55. ברור לי שמדובר בבעיית סילוק חום, אבל כבר מרחתי משחה חדשה על הכרטיס, ניקיתי את המאוורר והרכבתי עליו עוד אחד. למה כל זה לא עוזר?

• 2 תגובות
    • 412 צפיות
  23. Started by FlashBang,

התוכנה מזהה את החיישן שלי (ASUS mozart 2 ),נותן לי להשגיח על טמפרטורות,אך לא מאפשר לי לשנות את הRPM של המאווררים. למישהו זה פעם קרה ? ד"א,יש לי לוח אם של ASUS,S533VM ו CHIPSET זבל של SIS ,651

• 4 תגובות
    • 514 צפיות
  24. Started by Tommy,

השתגעתי מזה ב CPU-Z תחת לשונית Mainboard הוא מראה לי שה PCI-E Link Width עובד על X1 במקום לעבוד על X16 זה קשור לכרטיס מסך.... ניסיתי לנעול את ה PCI-E על 100 בביוס ואין שינוי יש למשהו פתרון? הביוס מעודכן לגרסה הכי חדשה - F9

• 2 תגובות
    • 500 צפיות
  25. Started by malcolmx9,

מפרט בצד קניתי ספק TT 420W והרכבתי אותו לפני כמה דקות. נכנסתי לביוס, העליתי FSB ל-166 ושמרתי את ההגדרות. כשהביוס עלה שוב, אני רואה שהמעבד חזר למהירות סטוק באופן ישיר! העליתי ל-FSB 155, ואותה התקלה. רק שעם FSB 140 המחשב עלה וה-OC עבר בהצלחה. ניחוש שלי, הוא הזיכרונות שמגבילים אותי. ב-140FSB הם עבדו בערך על 540, אבל ב-166 הם עבדו על 667, ויכול להיות שזה מעבר לגבול היכולת שלהם. חשבתי לשים את הזיכרון באופן ידני על מהירות מסויימת, במקום AUTO לפי FSB של המעבד. על איזה מהירות מומלץ להשאיר?

• 6 תגובות
    • 451 צפיות

דיונים חדשים בפורומים