עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היום תיילתי לי במרכז העיר ..... ופתאום אני רואה חנות אלקטרוניקה ... נכנסתי ושאלתי אם יש לו לדים .... הוא הביא לי כופסה ... פתחתי ונדהמתי :o לד שתי צבעים שקל וחצי לד רגיל חצי שקל - יש את כל הצבעים (כולל אולטרה וכחול) חצי שקל לד ענק ( הוא ממש גדול ... כמו 7 לדים) - שתי וחצי שקל קניתי לי מכל צבע 3 .... ומהגדולים קניתי 5 .... לחנות קוראים מ.י אלקטרוניקה .... והיא נמצאתי ברכבה של השביר ליד בנק הפועלים במרכז העיר בירושלים

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  2. Started by roeiw,

יש לי כרגע סינק של ונטק ואני רוצה להחליף אותו למשהו עם ביצועים יותר טובים ושיהיה יותר שקט אבל גם לא בגודל מפלצתי על מה אתם ממליצים? ומה דעתכם על הסינטק של טרמלרייט שמותאם למאוררי TMD (אגב המעבד שיש לי הוא של AMD)

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  3. היי, קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם: i5 2500K Asrock P67 Extreme6 הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה. קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה? דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה? חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה. יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה? מלבד זאת -…

4. Started by liram21,

שלום לכולם, אני בקרוב קונה מערכת קירור מים מדגם RS240 של XSPC, לפי מה שקראתי באתר המקורי החבילה מגיעה ללא מים (תקנו אותי אם אני טועה). אני אצטרך לקנות מים בעצמי ורציתי לדעת כמה מיליליטר (או כל מידה אחרת) של מים אני אצטרך לקנות ? כמובן שאני לא אקנה בדיוק, אבל רק לקבל מידה פחות או יותר. תודה ! נ.ב.- אני מדבר על המערכת בסטוק, כלומר בלי תוספות מהצד, בהנחה והצינורות יספיקו. עריכה: האם באמת חייב את הקאטר לצינורות ? או שאפשר לחתוך אותם עם מספריים ?

• 8 תגובות
    • 957 צפיות
  5. ואם ז המשהו אחר תסבירו לי מזה.. ואני זוכר שפעם ראיתי פה שדיברו על מישהו שהגיע לבאס 600 עם הP5B DLX ניראה לי מישהו מהפורום XS אני זוכר טוב? או שאולי התלבלתי?

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  6. Started by orzilca,

טוב קודם כל יש לי מעבד AXP 2500+ Barton עליו יש מאורר AeroFlew(החדש...לא זוכר תדגם) ועוד שני מאוררי שמונים מאחורה אחד מכניס אחד מוציא עכשיו בשניה שהמחשב נדלק הטמפרטורה של המעבד היא כבר 47 מעלות זה נראה לי קצת מוזר...לא? הרי הוא לא עשה כלום במשך השניה הזאת הצעות? מאווררים נוספים אני מתכוון להוסיף(עוד 2 80 למעלה שיוציאו אוויר חם ולמטה שיכניסו אוויר קר) (יש לי פול טאוור דרך אגב :\) נ.ב המחשב לא באובר קלוק ובפעילות רגילה הוא על 50 מעלות ובמאמץ מגיע גם ל-55 :-\

• 9 תגובות
    • 957 צפיות
  7. Started by קלוקיי,

שלום, אני צריך קירור טוב ל - OC למעבד e8400 ואני רוצה שתגידו לי מה הכי כדאי מהרשימה 1. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1212 2. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1284 3. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1211 4. http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=685 והכי חשוב שאני אוכל להכניס אותם למארז וללוח.. דגם הלוח P5Q וזה המארז: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=922 תודה..

• 16 תגובות
    • 957 צפיות
  8. Started by Idanbs,

עוד מעט אני קונה מחשב חדש ואני רוצה להתנסות על המחשב הזה.. אז ככה יש לי כרגע אינטל פנטיום 4 עם 3.0GHZ וקירור BT. עם אילו תוכנות מבצעים את הOC והאם יש מדריך מפורט של מה לעשות? תודה.

• 12 תגובות
    • 957 צפיות
  9. Started by Nightbeat,

השתמשתי בפרופיל OC מוכן שמגיע עם הלוח של ASROCK, על 4.4GHZ, המעלות היו מצויינות. 61 בשלושה ליבות ליבות ובליבה השנייה משום מה 66. אבל לפי מה שהבנתי זה סביר במעבדים האלו. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות. זה ידוע שבפרופיל מוכן המתחים גבוהים יותר, ואם אבצע את הOC ידני אוכל להגיע למתח נמוך יותר. איך כדאי לי להתחיל? כדאי פשוט לבדוק את המתח שמתקבל עם פרופיל OC, ולהתחיל לרדת ממנו עד שאגיע למתח יציב? נניח ואני אבצע ידני, אמור להיות Load Line Calibration רמות 1 עד 5, בלוח אם שלי יש רק 100% ו50%. מה ההגדרה הזאת עושה בדיוק? לפי מה שקראתי במדריכים היא צריכה להיות על Level 1. (איך האחוזים משתווים לרמות) ו- שמתי לב שבCPU-Z התדר קופץ כל רגע בין 1.6 ל4.2. אני יודע שזה טבעי, השאלה היא אם זה ברי…

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  10. הפכתי את המחשב הישן שלי למדיה סנטר, מפרט בכללי ככה: intel core2Duo p7500 (socket lga755) leadtek geforce 9400gt מארז- antec nsk 2480 עם שני מאווררי 120 שקטים (המארז חדש) הכנסתי הכל למארז שכתבתי שהגובה שלו הוא בערך 12 ס"מ מה שאומר שנשארו בערך 11 ס"מ לגוף קירור (המארז שוכב). עכשיו לבקשה- אני מחפש פתרון קירור שיהיה כמה שיותר שקט, חשבתי על קירור פסיבי למעבד פלוס קירור כלשהו לכרטיס מסך. כרגע הכרטיס מסך שלי מרעיש בטירוף המעבד ככה ככה והמארז די שקט. לא מכיר כלכך קירורים פסיביים וכמה הם יעילים, מישהו יכול להמליץ על משהו? מה שהולך לרוץ על המחשב זה בעיקר סרטים HD,אינטרנט ותוכנות טורנט להורדה... תודה לכל מי שמגיב!

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  11. Started by skyfire,

שלום! אני צריך קירור בנוסף לקירור של הכרטיס מסך שלי הכרטיס הוא ג'יגבייט 8800 GTS 320 מגה (G80) התקציב שלי הוא בסביבות 200 ש"ח תודה רבה ליאור

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  12. Started by eranir,

אהלן, לחבר התקלקל המאוורר של ההיטסינק. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מאוורר מתאים של 70 מ"מ? במידה ולא - כנראה שנחליף את כל הגוף קירור. אני אישית בד"כ שם משחה תרמית, אבל על מעבדים וקירורים יקרים. עד כמה הכרחי לשים משחה על קירור מסכן (כנראה Alpine 64) שיורכב על מעבד athlon 3700? תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  13. היי יש לי רדאון 7200 יש לו זיכרונות דו צדדיים כמו שהבנתי ואין הרבה מקום ביניהם .... יש לו מאוורר + היטסינק מקורי.... ואת המאוורר ניתן להוציא אך ההיטסינק מודבק... איך מוציאים את ההיטסינק ? אני יודע שיש שיטה בפריזר אך האם זה יעשה משהו לרדאון ? תודה וכמה OC הוא יעשה ?

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  14. שלום כמו שאתם זוכרים היה לי עד לפני שבוע x1900gt שנפטר...(ואני מעדיף לא לדבר על זה.. :'( :-X) אני אמור לקבל אחד חדש בסוף שבוע הזה או מקסימום תחילת שבוע הבא..!!!! ;D והקטע הוא: הכרטיס היה חם מאוד!!! 92 במאמץ! ואני כמעט ולא יכלתי להעלות מתחים לכרטיס!(ותאמינו לי אני מאוד רציתי) אז אני רוצה "להקדים תרופה למכה" ולקנות קירור מתאים שיקרר את הכרטיס כמו שצריך ואפשר לי להעלות מתחים בשקט 8) אז אני חשבתי על כמה דברים: zalman vf-900 Tr v1 +2 fans או משהו אחר שאתם תציעו לי ;D,כמו כן אני ממש לא רוצה קירור מרעיש אבל גם לא פסיבי..(יש לי מספיק רעש מהמארז שלי אפילו שעשיתי מוד 7 למאוררים...) תודה רבה לעוזרים

• 16 תגובות
    • 957 צפיות
  15. Started by avidan28,

היי חברי הפורום ראיתי את המאווררים של סיט' והם דיי שקטים אני לא יודע איזה מהם לבחור.אני לא עוסק ב OC רק עבודה נטו.אני יודע שבאינפיניטי אפשר להרכיב עד 4 מאווררים מה שממש נישמע מלהיב למדי. למרות שהוא דומה לנינג'ה הוא שונה בגודל וגם במשקל.. נינגה 640 אינפינטי 940 חשוב לציין שהמאוורר הנוכחי לא עושה בעיות אולי קצת רועש מה שטבעי אצלו.

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  16. בהתחלה אני רוצה להגיד שנשבר לי מהכרטיס הזה כבר !!! ועכשיו לעיניין : במצב הרגיל(זאת אומרץת ללא שום שינוי במהיריות הליבה או הזכרונות) הניקוד שאני מקבל ב 3DMARK הוא : 7700~ לאחר שאני מעלה 20 מגה הרצים חופשי אין שום בעיות יותר מזה מתחילים לצוץ טיטושים במסך אני אני מקבל 7890~ אותו ניקוד בערך אני מקבל גם אם אני מעלה 15 10 או 5 מגההרצים בלבד לא ממש משתנה כל זה ללא קירור מיוחד (סטנדרתי). מה שמצחיק הוא כשאני מוריד ממיהירות הליבה והזכרונות ב 20 מגההרצים !!! אני מקבל סה"כ ב 300 נקודות(7450) פחות זה פשוט לא יאומן מה שקורה כאן ! למישהו יש רעיון כלשהו?. אני יודע שאני מנדנד לכם עם הכרטיס שלי כבר המון זמן, אבל אני רוצה לעבור לפחות את ה8K כי עדיין לא קיבלתי יותר מזה ... רעיונות משהו ?! כ…

• 14 תגובות
    • 957 צפיות
  17. טוב אז ככה הפרויקט רץ כבר 3 חודשים ובעוד כמה זמן שיהיה לי דרמל ועוד כמה דברים הוא יהיה כבר בשלבי סוף בשביל לראות תתמונות כנסו ללינק תסמנו את השורת כתובת ותלחצו אנטר. http://photos.walla.co.il/carter2 אז ככה כמו שאתם יכולים לראות קניתי וולקנו 7 ספארק שעובד פצצה ואני מאד מרוצה ממנו ב 3500 סל"ד והוא לא רועש במהירות זו חוצמזה יש גם מאוור לדים של זיגזאג מתחת לספק אשר מוסיף לאווירה :} יש גם קטודה כחולה שמשתלבת יפה עם החלון שעשיתי. הציפ הצפוני שלי היה ממש רותח לכן שמתי מאוור 40 מ"מ עליו שמקרר אותו קצת וגם על הכרטיס מסך הוספתי מאוור 60 מ"מ והוא ממש עושה תעבודה שלו. המאוור שבגג נצבע ללבן והמאוור ששוכב על ההרדדסיק נצבע לצבע אדום ובקרוב ישמש למטרה נעלה יותר עיגלתי כבר פעם כבל שאני …

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  18. אני רואה עלייה של 2 מעלות במארז ובמעבד כבר אמרתי שבארץ שלנו לוהט לא? ;)

• 9 תגובות
    • 957 צפיות
  19. בלוק למעבד APOGEE של חברת SWIFTECH רדיאטור MCR220 של חברת SWIFTECH (גודל 120X2) משאבה MCP350 מיכל 5.25 של חברת DANGER DEN זוג מאוררים של SCYTHE צנרת ופיות 3/8 ויש גם פיות 1/2 לרוב (או כל) החלקים, לא יצא לי להשתמש בהם אז אין לי מושג. המערכת לא היה בשימוש מסיבי, בסביבות השנה אבל על מערכת בלי אוברקלוק ולא הורכבה ופורקה מספר רב של פעמים. הבלוק מתאים ל-775 ונדמה לי גם AM2 (יש לו 2 פלטות עם הרבה חורים, אפשר לבדוק באתר היצרן שלהם למה הוא מתאים). אין לי צורך בפירוט מחיר של כל אחד מהרכיבים כי אני לא מתכוון למכור אותו בחלקים אלא רק כמערכת שלמה. מה לדעתכם המחיר ההוגן לשני הצדדים למערכת כזאת? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 956 צפיות
  20. Started by Proximo1945,

שלום! עשיתי שדרוג למחשב לאחרונה והתקינו לי את המאוורר Hyper N520 Cooler Master. נראה שהוא עושה את העבודה, כי הוא שומר על טמפ' של Core 1,2,3,4 על כ-55 מעלות כשאני משחק משחקים כבדים. הבעיה שלי איתו היא הרעש הקבוע שהוא מפיק, גם במצב Idle, ולכן הייתי רוצה להחליף אותו. קיבלתי הצעה למאוורר Scythe Mine 2. האם המאוורר הזה נחשב לשקט ויהיה שקט יותר מהמאוורר הנוכחי שלי? השאלה השנייה היא האם הוא יקרר בצורה טובה את המעבד? (אני לא עושה OverClocking). פירוט המחשב: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 8GB DDR3 Radeon R9 290 Tri-x Cougar A760 760W תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  21. היי, רכשתי בעקבות האשכול הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=526093 מערכת מבוססת AMD A6 & Shuriken Rev2 ושמתי לב לשני דברים מוזרים 1- המעבד מדווח על 10-20 מעלות רוב הזמן 2- המאוורר בחלק גדול מהזמן לא מסתובב כלל, ומתחיל להסתובב רק במאמץ יחסי. בזמן שהוא לא מסתובב רואים שכל כמה שניות יש לו "פעימה" כזו שהוא עושה בה חמישית סיבוב ואז מפסיק שוב. האם התופעות האלה הגיוניות? מה שמרגיע את הנודניק שבי מעט זו העובדה שכשאני עובר עם היד על הפתחים הכל אכן מרגיש לי קריר במידה טובה, מה שמרגיע אותי פחות זה שזה נמצא במקום דיי צפוף בסלון (לכל מאוורר צידי אין יותר מאינצ' לנשום, מאחורה יש מקום).

• 8 תגובות
    • 956 צפיות
  22. Started by hosham,

שלום יש לי פנטיום 4 3.0 ghz ולוח אם של אינטל 865gbf אני צריך קירור לא לאוברקלוקינג אלא לעבודה סדירה עם המחשב. מה אני יכול להשיג שיהיה טוב ובטווח של עד 200 שקל. תודה.

• 12 תגובות
    • 956 צפיות
  23. Started by davidreznic,

הי. משום מה מביומיים שלושה האחרונים הטמפ' המחשב עלתה, למקומות מאוד לא רצויים. הכרטיס מסך החלפתי משחה טרמית לפני פחות מחודש. את המחשב יש לי פחות מחצי שנה. מפרט מחשב בצד. במארז יש שני מאוררי 12 CM. מצורפות טמפ': התמונה הראשונה של הכ. מסך היא כשהמאוורר על מקסימום-וזה כמו 737 שממריא. התמונה השניה של הכ. מסך היא כשהמאורר על 60%. לצורת העניין, הטמפ' בחדר היא 28 מעלות מה קורה ? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 956 צפיות
  24. מדובר בעבד I5 2500 [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 956 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.