אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
חשבתי על פתרון קירור למחשב שלי וסתם זה עלה לי בראש... אנלא הולך לנסות את זה! הנה הרעיון: ממה שראיתי פה באחד מהניסיונות קירור שפשוט שפכו את הקרח על המעבד ישירות והייתה סכנה שהקרח יתחיל להינמס ולפגוע במעבד או בלוח... אז אפשר לקחת את אותו העיקרון של קירור מים רק שבמקום מים להריץ בצינורות (מותאמים כמובן) קרח יבש מערכת כזאת אמורה ויכולה למנוע בעיית "נמיסות" ולהיות אפקטיבית כמעט באותה מידה ואפילו לטווח הרבה יותר ארוך לא?
-
- 11 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אוקיי, אז החלטתי לבצע אוברקלוק לפנטיום E6300 שלי. המעבד הוא בסטוק של 2.8GHZ, לוח אם EP43-UD3L, קירור SCYTHE MUGEN 2, זיכרונות רגילים בעלי במהירות 800MHZ. כרגע אני לא מחפש לעשות אוברקלוק רצחני, משהו צנוע לבינתיים. עד עכשיו הגעתי למהירות 3.4GHZ עם המכפלה המקסימלית של המעבד (10.5) ו-FBS של 324. כל זה בינתיים ללא שינוי במתחים. אני מבצע בדיקות מאמץ בינתיים והטמפ' המקסימלית שאליה הגעתי זה 50 מעלות. -את הבדיקות מאמץ אני מבצע בעזרת RPIME95 ו-OCCT. מדידת טמפרטורות מתבצעת בעזרת SPEEDFAN ו-REALTEMP. -כמה עוד אני אוכל להגיע ללא שינוי במתחים? כשאני אצטרך לשנות מתחים, בקפיצות של כמה אני צריך לעשות את זה? -איזה הגדרות ב-BIOS אני צריך לשנות? את הרוב שמתי על DISABLED וכדומה, מאוורר המעבד …
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
יש לי לוח אם K7SOM+ של ECS והמאורר של המעבד עושה רעש מחריד. הוא מסתובב ב 5400 סל"ד ועדיין המעבד ב50+ מעלות. יש לציין שיש שם מעבד דורון מובנה ולכן אני לא יודע איזה גוף קירור יתאים לו. יש מה לעשות בעניין הרעש? איזה גופי קירור יותר נורמלים אפשר לשים שם? במידה ואין אפשרות להחליף גוף קירור איזה מאוורר שקט אפשר לשים במקומו?
-
- 14 תגובות
- 941 צפיות
-
-
דבר ראשון, אני פותח תראד זה לזכר הLeadtek GoForce 4 TI 4200 128 MB שנשרף לי ביום רביעי ע"י הפסקת חשמל סוררת. ביום חמישי הגיע לידי הכרטיס, LeadTek GeForce 4 TI 4200 128 MB w/AGP*8. השינויים בכרטיס לעומת הכרטיס הרגיל: -המאוורר שעל ההיטסינק הרצחני של לידטק שונה ל50 מ"מ כשהמאוורר של הכרטיס הרגיל היה 40 מ"מ. -ההיטסינק האחורי (והעצבני גם כן) של הכרטיס הוארך ועכשיו הוא מכסה גם את אחורי הליבה. -(השינוי שלפי דעתי הוא הכי חשוב) שינוי זמן הגישה של הזכרונות ל3.3 NS כשבגירסה הקודמת היה 4 NS. -(וכמובן) AGP*8. אז מה אקסטרימי בזה? מיד כשהכרטיס הגיע, פרקתי את ההיטסינק שלו, ניקיתי את החומר הלבן שאמור להיות גריז טרמי ומרחתי AS3. מהירות ברירת מחדל: 245/513. תוצאת 3D Mark: 4400 o/c…
-
- 12 תגובות
- 941 צפיות
-
-
תראו יש לי מעבד AMD ATHLON XP 2800+ עם לוח GA-7N400 PRO2 (socket A) והמעבד שלי מגיע ל63-65 מעלות על ההתחלה אז חשבתי שאני צריך כבר לקנות מאורר חדש הציעו לי שתים zalman 7000 cu Arctic-Cooling ושתיהם לא טובים לי כי הראשון דורש שיהיה לי 4 חורים מסביב ללוח מה שאין לי השני הוא לAMD64 בעוד ששלי לא 64 עכשיו איזה טוב לי אם אין לי בכלל חורים ליד הסוקט ואין לי 64BIT (רק תופסן נראה לי) אני גם לא יכול בכל כך יקר עד 250 בערך ואני לא רוצה כל סוגי הקירור המשונים כמו מים גז או כל מיני השטויות האלה SweeT EviL
-
- 11 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום! עשיתי שדרוג למחשב לאחרונה והתקינו לי את המאוורר Hyper N520 Cooler Master. נראה שהוא עושה את העבודה, כי הוא שומר על טמפ' של Core 1,2,3,4 על כ-55 מעלות כשאני משחק משחקים כבדים. הבעיה שלי איתו היא הרעש הקבוע שהוא מפיק, גם במצב Idle, ולכן הייתי רוצה להחליף אותו. קיבלתי הצעה למאוורר Scythe Mine 2. האם המאוורר הזה נחשב לשקט ויהיה שקט יותר מהמאוורר הנוכחי שלי? השאלה השנייה היא האם הוא יקרר בצורה טובה את המעבד? (אני לא עושה OverClocking). פירוט המחשב: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 8GB DDR3 Radeon R9 290 Tri-x Cougar A760 760W תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 940 צפיות
-
-
המאוורר של המעבד שלי עושה הרבה רעש ורציתי להוריד את הסל"ד שלו קצת. בתוכנה speedfan מופיע לי רק מאוורר אחד פעיל, שיחקתי קצת עם המהירות שלו וזה אכן המאוורר של המעבד. לא היה שינוי גדול בטמפ' החיישנים שהורדתי סל"ד. אני רוצה שהתוכנה תפעל באופן קבוע ותשלוט על המהירות אבל לא יש לי כמה בעיות: בחלון הראשי רשום לי temp1,temp2,temp3... ואני לא יודע מה כל אחת מהן (למשל איזה היא של המעבד). איך אני יכול לדעת? אחרי שהבנתי מה כל טמפ' מודדת, איפה אני מוצא מה הגבולות של הטמפ' שהרכיבים שלי צריכים לעבוד בהם? ואחרי שיש לי את הגבולות, אם אני קובע אותם בטאב temperatures בחלון сonfigure, ובוחר automatic fan speed, האם זה מספיק כדי שהתוכנה תשלוט מעכשיו על המהירויות? צרפתי תמונה של החלון הראשי,…
-
- 9 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אהלן, עד עכשיו הייתי לוקח את המחשב לאיזה חנות מחשבים קרובה שהיה לו מתקן כזה של אויר דחוס וזה היה פתרון מהיר ונוח. הבעיה היא שהוא נסגר והזנחתי את הנושא כבר יותר מידי זמן וחשבתי לרכוש משהו דומה אך בקנה מידה הרבה פחות תעשייתי, מה גם שזה גם יותר נוח ואפקטיבי ממקלות אוזניים ולעשות פווו יש לכם המלצות למשהו כזה? ולא מפוח עלים, משהו יותר קטן, גם לא חייב להיות חשמלי. תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 940 צפיות
-
-
התקנתי את הכל אבל המאוורר המדבקה של antec לאיפה פונה? לרדיאטור עצמו ? או לכיוון בחוץ?
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, בעבר ביצעתי אובר קלוק על מחשב ישן, היום יש לי לוח מתקדם יותר עם מלא פיטצרים. אני זוכר שהדבר הראשון שעשיתי היה להביא את הזכרון עם המעבד 1:1 , כרגע אני ב1:12 ואין לי מושג איך להמהיר אותו. יש מלא מלא תפריטים בביוס וחשבתי אוליי לאלו ממכם עם הנסיון תוכלו לעזור לי היכן להתחיל. אני רוצה להעלות תמונות רלוונטיות על המערכת שלי אבל לא מצאתי איך , אין פה אפשרות להעלות תמונות? אני משתמש במערכת קירור מים של corsair תודה
-
שלום, הבאתי מחשב חדש עם מעבד i5 2500k וקירור scythe mugen 2 המעבד נמצא על 36 מעלות והסיבובי מאוורר הם על 350RPM (קצת נמוך הייתי אומר) יש לי לוח p8p67-m pro מה אתם אומרים האם הטמפרטורה צריכה להיות נמוכה יותר ולמה המאוורר מסתובב כל כך לאט? לא בוצע OC תודה
-
- 5 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואני לא יודע איך, אין לי שום תוכנות ושום כלום. צריך את עזרתכם. תודה.
-
- 18 תגובות
- 940 צפיות
-
-
יש לי מארז של טרמאלטייק מסוג 2 XSAER ואני רוצה לעשות לו מוד קטנטן אני רוצה לבנות לו עוד חלון נוסף (להעתיק את הצורה שלו ) ובמקום לקדוח קדח בקוטר 80 מ"מ למטה אני אקדח אחד ענקי בקוטר 120 מ"מ באמצע (ליד הקייג' הראשון מלמעלה )ואני אשתמש בחלון הזה כשאני אעשה OC חזק במיוחד מה אתה אומרים יכול להיות מצב שהטמפ' תעלה מזה? :
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום כולם, קניתי מחשב ביום שישי ואתמול ניסיתי לעשות לו OC, אך היו בעיות: קודם כל, הדרך: עם הלוח GA-P965-S3 3.3 העליתי את ה-FSB מ-333 ל-400, שמתי את הזכרונות ב-1:1, שמתי את כל המתחים על AUTO (ככה ה-BIOS רצה), ונעלתי את ה-PCI-E על 100. עכשיו, המחשב עולה, ב-CPUZ כתוב שזה 2800MHZ, וגם יש שיפור ב-SUPER PI, אבל במשחקים הביצועים הם פי 3 פחות טובים! הפעלתי 3DMARK ויש לי בהתחלה 20 FPS במקום 60! וגם פעם ב-3 פעמים עם ה-OC הזה המחשב לא עולה עד שמכבים אותו לכמה דקות... רעיונות?
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. לא מזמן פרסמתי מודעה לגבי הבעיה שלי שאני מקבל הודעות VPU recovery בזמן משחקים. הייתי די סקפטי ולא האמנתי שזאת בעיית חימום עד שניסיתי לשים מאוורר מול המחשב ופתאום ההודעות הפסיקו (אני מדבר על משחקים כבדים). שיקחתי ככה על הגדרות גבוהות ועדיין אני לא מקבל שום הודעות VPU recovery. בשנייה שכיביתי את המאוורר, שיחקתי 30 שניות על הגדרות כבדות וקיבלתי עוד פעם VPU recovery. אז הגעתי למסקנה שאני צריך להוסיף איזושהי מערכת קירור שתעשה את העבודה, ולמען האמת אין לי מושג בזה. אם אפשר לקבל עזרה בנושא אני אשמח. תודה מראש. יש לי כרטיס מסך radeon 1950x pro של sapphire. AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+, 2611 MHz 2 ג'יגה זיכרון פנימי. GA-M56S-S3 F1 לום אם ספק כוח…
-
- 9 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מעבד Q6600 ולהעלות את המהירות שעון שלו מ2.4 ל3.5~4.0 .. אמרו לי שזה יביא שיפור שיהיה אפשר להרגיש רק בבנאצ'מרקים ותוכנות כמו סופר פאיי.. זה יכול להביא לשיפור מורגש במהירות [בשימוש יומיומי, לא בבנצ'מרקינג] ?
-
- 12 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום לכולם,ביצעתי אוברקלוק למעבד שלי: p4 2.0 ghz,ל p4 2.4 GHZ. הטמפ' סבירות,49 במנוחה במעבד 30 במנוחה בלוח אם. עכשיו שאני מפעיל את המחשב כתוב לי שהמעבד הוא: p4 2.4 GHZ אך שאני לוחץ כפתור ימני מאפיינים על המחשב שלי אני מקבל: pentium ® 4 cpu 2.00 ghz 2.40 ghz האם זה בסדר? כאשר אני מצבע הפעלה מחדש למחשב לא משנה אם מהכפתור ריסט או מהמחשב המחשב מתכבה ואז הוא נדלק אבל הוא לא טוען את ווינדוס והמסך שחור ושומעים צפצופים,במצב הזה אני ממתק את המחשב מחדש ומפעיל אותו והמחשב עולה כרגיל. הנה המתחים שלי: איך אני מסדר את הבעיה? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 940 צפיות
-
-
http://www.enermax.com.tw/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=13&no=30 הנתונים מרשימים (גם המחיר שלהם יהיה מרשים כנראה )
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אז אני מחפש קירור חזק ביותר למעבד I7 920 המטרה היא לאוברקלוק גבוהה במחיר של 400 שקל בערך מותר לחרוג טיפה לא הרבה אבל למישהוא יש הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
רציתי לדעת איזה קירור מומלץ ולדעת בערך כמה זה עולה. ואם אני מוסיף מאוורר אחד לאיפה 2 לאיפה וכו' אני לא מתכוון למשהו מטורף רק איזה מאוורר 2. Intel core i5-4570 @ 3.20Ghz AMD Radeon HD 7890 8K ram מארז fractal design define ספק של seasonic 520W לא זוכר מה הדגם של הספק לוח אם Gigabyte H87M-d3h אני לא צריך איזה אוברקלוקינג אני פשוט רוצה שיהיה קריר ואולי אפילו אשקול אוברקלוק\ תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
בשעה טובה השלמתי את המוד שלי ורציתי לפנק אותו באיזה צג איכותי בחזית. על מה אתם ממליצים(לא חשוב המחיר) ושיהיה יפה.
-
- 2 תגובות
- 940 צפיות
-
-
האם זה אפשרי שעם כזה קירור חזק זה יגיע לטמפ' 60+? האם המתחים תקינים? איך אוכל לבדוק אם הקירור עובד ? תודה
-
- 14 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אם הדגם הזה שיצרתי טוב מבחינת מיקום הרכיבים במארז עצמו. אם המארז לא יתחממם יתר על המידה, בהתחשב בזה שיש בו רק 2 מאווררים והם של הספק. 1 מכניס אוויר לספק. 2 מוציא אוויר מהספק. המערכת מעבד + כרטיס מסך אולי גם ציפסט אם צריך יקוררו ע"י מערכת קירור מים חיצונית symphony המארז עצמו בנוי מפרספקס בעובי 100 מ"מ עם פתח יחיד ליציאת אוויר מהספק. רק רציתי לדעת עם התכנון סבבה ואם לא יהיה יותר מידי חם בפנים. מקרא דגם: מרובע הירוק: ספק 400W המרובע התכלת: 80giga HDD WD המרובע הורוד : DVD המרובע האדום: Control Panel הפלטה הורודה שמתחברת אליה פלטה כחולה : לוח אם שאליו מאונך כרטיס מסך. אוקי ועכשיו ל תומונות: [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום! אני צריך קירור בנוסף לקירור של הכרטיס מסך שלי הכרטיס הוא ג'יגבייט 8800 GTS 320 מגה (G80) התקציב שלי הוא בסביבות 200 ש"ח תודה רבה ליאור
-
- 6 תגובות
- 940 צפיות
-
-
-
- 10 תגובות
- 940 צפיות
-