עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ברק,

מעניין אותי מה עם הנושא הזה כי אני חושב לקנות אחד.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אהלן, אני בשלבי התחלה של OC למעבד שלי, וצריך עזרה בכל מה שקשור להגדררות של הזכרונות שלי דרך הביוס ע'מ שלא יפריעו לי ב-OC. זה המיפרט שלי: AMD AM2 Athalon 4000 X2 Gigabyte MA785GM-US2H AMD HD 4670 DDR 3 OCZ Gold XTC 800MHZ 1GB X2 Enermax Tomahawk 400W זה קישור לתמונה של ההגדרות של כל מה שקשור למעבד שלי וכל מה שקשור אליו בביוס (CPU Freq במקור היה על 200). וזה קישור לתמונה של ההגדרות של הזכרונות שלי דרך הביוס אם אתם צריכם עוד תמונות אז תגידו. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by avidan28,

היי חברי הפורום ראיתי את המאווררים של סיט' והם דיי שקטים אני לא יודע איזה מהם לבחור.אני לא עוסק ב OC רק עבודה נטו.אני יודע שבאינפיניטי אפשר להרכיב עד 4 מאווררים מה שממש נישמע מלהיב למדי. למרות שהוא דומה לנינג'ה הוא שונה בגודל וגם במשקל.. נינגה 640 אינפינטי 940 חשוב לציין שהמאוורר הנוכחי לא עושה בעיות אולי קצת רועש מה שטבעי אצלו.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by 00Amir,

רציתי לעשות סקר קטן כדי לקבל תמונה כוללת של כמה אנשים משקיעים במערכת קירור מים למחשב... אשמח לדעת כמה עלתה לכם מערכת הקירור מים למחשב. חג שמח תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by yaniv76,

שלום, אני כבר הרבה זמן מתלבט אם לשדרג את המחשב או לא כי הרבה משחקים חדשים עובדים לי לא טוב בגלל המעבד המיושן שלי q6600 אפילו שיש לי כרטיס מסך טוב gtx560ti. בגלל שאני לא מתכנן להמשיך לשחק הרבה במחשב בזמן הצבע(אני מתגייס השנה)החלטתי שאני לא רוצה להשקיע 1500 שקל בשידרוג מעבד+לוח אם+זיכרונות ושאני צריך רק לעשות OC. הבעיה היא ששאלתי את איבורי וKSP ושניהם לא עושים וגם כמה טכנאיים פרטיים וגם הם לא עושים. אין לי בעיה לקנות קירור ב300 שקל ושמישהוא יעשה לי את ה OC אבל אני לא יודע ולא רוצה להסתכן כי אין לי ניסיון בbios וכל זה. מישהוא פה מכיר מעבדה באיזור חיפה והקריות שיכולה לבצע OC ? תודה.. :\

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום איך אני יכול לעשות לכרטיס הזה אוברקלוק ATI RADEON 9800 XT עם איזה תוכנה? תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. האתר הזה http://www.pccasegear.com/webcontent18.htm אני מדבר אל אתרים שיש בהם מחשבים שעברו שידרוג חיצוני דרך אגב אני הכי אהבתי את המחשב השני ב עמוד 20

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by rani123,

זה מסוכן לקנות מעבד amd למחשב שיש לו מקום מובנה בשולחן והוא כולו מוקף בץ עבה? אפשר להסתפק בקירור הרגיל? אם לא אז איזה מאוורר כדאי לקנות? או שבכלל עדיף לקנות אינטל?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by fire1ce,

יש לי שאלה יש לי כרטיס מסך fx 6600 של Giga Byte ויש לו קירור פסיבי. הקירור בנוי משני חלקים המחוברים אם heat pipe ה heat sink שמעל הכרטיס (כאשר הוא במארז) לא נוגע בליבה או בשום דבר אחר בכרטיס. השאלה שלי האם אני יכול לעקם את ה Heat pipe מ 180 מעלות שהוא רגיל ככה ל 90 מעלות מבלי לפגוע בשום דבר? המטרה שלי לחסוף את הזוכרונות ולקרר אותם יותר טוב.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  10. לפי מדריכים שמצאתי ברשת נכנסתי לרשימת הצינורות המאופשרים/חסומים ושמתי וי על כמה שהיו חסומים. במצב הרגיל הכרטיס הוא 128 ביט עם 16 צינורות עיבוד. כל מה שעשיתי רק העלה את הביט (עכשיו אני על אזור ה380) אבל מספר צינורות העיבוד נשאר על 16 קודם כל, סליחה מראש על האופי הטירוני של השאלה אבל אני בעד התנסויות. 1. מה זה ומה נותן גודל הביט? 2. למה אני לא מעלה את כמות צינורות העיבוד? 3. מישהו כבר עשה את זה בכרטיס הזה? תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום כולם, קניתי מחשב ביום שישי ואתמול ניסיתי לעשות לו OC, אך היו בעיות: קודם כל, הדרך: עם הלוח GA-P965-S3 3.3 העליתי את ה-FSB מ-333 ל-400, שמתי את הזכרונות ב-1:1, שמתי את כל המתחים על AUTO (ככה ה-BIOS רצה), ונעלתי את ה-PCI-E על 100. עכשיו, המחשב עולה, ב-CPUZ כתוב שזה 2800MHZ, וגם יש שיפור ב-SUPER PI, אבל במשחקים הביצועים הם פי 3 פחות טובים! הפעלתי 3DMARK ויש לי בהתחלה 20 FPS במקום 60! וגם פעם ב-3 פעמים עם ה-OC הזה המחשב לא עולה עד שמכבים אותו לכמה דקות... רעיונות?

12. המחשב שלי חם, ואני קונה 3 מאווררים 80 מ"מ בשביל לשנו את זה (וגם ראשי חיתוך לדרמל :devilfork: ) אני רוצה לדעת כמה דברים: 1)איזה מאווררים אתם ממליצים במחיר זול יחסית שלא עושים אור. 2)כמה הם יעילים ורועשים 3)איזה מאווררים שכן מאירים אתם ממליצים במחיר נורמלי (לא מעל 70 שח) 4)כמה הם יעילים וכמה רועשים כמובן עם השוואה לקודמים 5)אם אפשר לחבר מאוורר שמאיר ללוח אם ששולט ב RPM ומה יקרה לאור כשהמאוורר יאט. התוכנית שלי: 1)מאוורר הגנרי שלי ילך קדימה איפה שלא רואים ויכניס אוויר ויקרר את הדיסק בקשיח 2) מאוורר 80 מ"מ מאחורה מוציא 3)שני מאווררים 80 מ"מ למעלה אלא אם כן אתם ממליצים על 120 אחד? אוויר יכול להכנס מחורים בלמטה של הדלת. תודה

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Lethal_Acid,

שלום לכולם. בעבר הרצתי את המחשב שלי בO.C ל GHZ 2.7. אולם התקלקלו לי המאווררים וביטלתי את הO.C. לפני מס' ימים סידרתי מחדש את הקירור במארז ועכשיו טמפ' לוח אם עומדת על 35 מעלות ושל המעבד על 25, ללא O.C. ברצוני להתחיל שוב בO.C למעבד ולזכרונות. מה הטמפ'עבודה נוראמילת בO.C למעבד וללוח אם? בעבר השתמשתי בתוכנה לבדיקת עומס המחשב אבל שכחתי את שמה. אני אשמח אם מישהו ימליץ לי על תוכנת בדיקת יציבות למחשב. תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום לכולם, עשיתי אוברקלוק למעבד והגעתי למהירות של בערך 3800 (יציב). כבר כמה ימים שאני מנסה לעבור את מחסום ה 4000 ואני לא מצליח. לדעתי הבעייה היא בגלל הטמפרטורה של המעבד שמגיעה אל 65 מעלות בזמן בדיקת מאמץ. ולכן אני מחפש גוף קירור איכותי שימנע מהמעבד להגיע לטמפרטורות כאלה... על מה אתם ממליצים? דרך אגב יש לי את הביג טייפון. תודה מראש..!

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by NiMo1771,

יש לי 2500K ועשיתי לו OC ל4.4GHZ, אבל בבדיקות מאמץ כמו prime95/occt וגם 3dmark11 התדר נשאר על 3.4GHZ (י3dmark כותב שהתדר 4.4ghz אבל לפי התוצאה אפשר לראות שהוא עדיין על 3.4ghz) למרות שלפעמים לא בזמן בדיקת מאמץ אני כן רואה את המעבד עולה ל4.4GHZ ואחרי כמה שניות חוזר למנוחה הבעיה הזאת התחילה מאז שעדכנתי את הביוס לuefi, אבל אני משתמש באותן הגדרות שהשתמשתי לפני העדכון אז אני לא מצליח להבין מה הבעיה.. מה צריך לעשות בשביל לפתור את זה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. החזרתי את הלוח לאחריות וקבילתי חדש! עבדתי אליהם אם הכרטיס קול "לא בסדר" חחח עכשיו קיבלתי את הלוח אם גריסה Rev וחוברת של ASUS A8N-E וביוס 1011 ומי שזוכר רציתי בעצם לקבל את הלוח אם הביוס הראשון כדי שאני יכול לעלות מתח למעבד מעל 1.55 סבבה אמרתי אולי יהיה לי עכשיו וזהו שאין לי :pissed: עדכנתי ל1013 ועדין אין לי :pissed: האם לעוד מישהו יש את הבעיה הזאת ? אם הוא יכול להרשם לפורמים שלASUS להגיד להם על הבעיה הזאת כי לא יכול להכינס לשם :pissed: קראתי שבעצם צריך לצרוב ביוס ל1010 וחבל לסכן אותו ככה כי אין אחריות אל צריבת ביוס

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by hagai-,

איזה מבין המשחות הטרמיות האלה עדיפה?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by vner@,

The Professional Dremel Reparation Laboratory או בעברית - המעבדה המקצועית לתיקוני דרמל... משהו שנאלצתי לעשות היום... כידוע לחלקכם, הדרמל שלי התקלקל לפני מספר חודשים, לאחר שנים שהוא בבעלותי (4-5....) כבר הזמנתי אחד חדש מחו"ל ב 50 יורו (250 ש"ח) אבל בכל זאת ניסיתי לתקן את הישן... ניתחתי אותו, והוצאתי את הקפיצים שהם בעצם אחרים למגעים הקטנים של המנוע, הם מחוברים ב 180 מעלות בדיוק, כך לפי עקרון של כל מנוע חשמלי. הקפיצים הללו התרסקו והסתבכו בתוך המנוע וכל הסלילים. נאלצתי לחתוך אותם, ולאחר מכן לאלתר חלופה לשני הקפיצים הללו. לבסוף הצלחתי, אם כי הוא קצת צולע ומכך אינו מגיע למהירות המקסימום שלו. עריכה: אגב, למפלצת הזו יש שני מיסבים אכזריים על הציר המרכזי, שעם קצת WD40 הם…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Qtec,

רציתי לדעת איך להוריד היטסינק סטוק של אינטל (לאחר שניסיתי בעצמי וזה לא הלך הכי טוב- ולכן אני קונה מחר משחה תרמית חדשה)

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by Nightbeat,

השתמשתי בפרופיל OC מוכן שמגיע עם הלוח של ASROCK, על 4.4GHZ, המעלות היו מצויינות. 61 בשלושה ליבות ליבות ובליבה השנייה משום מה 66. אבל לפי מה שהבנתי זה סביר במעבדים האלו. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות. זה ידוע שבפרופיל מוכן המתחים גבוהים יותר, ואם אבצע את הOC ידני אוכל להגיע למתח נמוך יותר. איך כדאי לי להתחיל? כדאי פשוט לבדוק את המתח שמתקבל עם פרופיל OC, ולהתחיל לרדת ממנו עד שאגיע למתח יציב? נניח ואני אבצע ידני, אמור להיות Load Line Calibration רמות 1 עד 5, בלוח אם שלי יש רק 100% ו50%. מה ההגדרה הזאת עושה בדיוק? לפי מה שקראתי במדריכים היא צריכה להיות על Level 1. (איך האחוזים משתווים לרמות) ו- שמתי לב שבCPU-Z התדר קופץ כל רגע בין 1.6 ל4.2. אני יודע שזה טבעי, השאלה היא אם זה ברי…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. הפכתי את המחשב הישן שלי למדיה סנטר, מפרט בכללי ככה: intel core2Duo p7500 (socket lga755) leadtek geforce 9400gt מארז- antec nsk 2480 עם שני מאווררי 120 שקטים (המארז חדש) הכנסתי הכל למארז שכתבתי שהגובה שלו הוא בערך 12 ס"מ מה שאומר שנשארו בערך 11 ס"מ לגוף קירור (המארז שוכב). עכשיו לבקשה- אני מחפש פתרון קירור שיהיה כמה שיותר שקט, חשבתי על קירור פסיבי למעבד פלוס קירור כלשהו לכרטיס מסך. כרגע הכרטיס מסך שלי מרעיש בטירוף המעבד ככה ככה והמארז די שקט. לא מכיר כלכך קירורים פסיביים וכמה הם יעילים, מישהו יכול להמליץ על משהו? מה שהולך לרוץ על המחשב זה בעיקר סרטים HD,אינטרנט ותוכנות טורנט להורדה... תודה לכל מי שמגיב!

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. Started by AB,

היי אני חדש בפורום.... אני רוצה להוסיף עוד מאוורר למחשב שלי עכשיו רציתי לשאול לאן מחברים אותו (לקבלת מתח) לספק לכרטיסים??? ואיך עושים את זה..?? תודה מראש....

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by mafyoner,

תקציב 120 שקל הכי חשוב שיהיה שקט ממש שקט על רטט ושיהיה חזק תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  24. הלוח אם של חברת אסוס אז אני חושב להאמין לתוכנה שלהם. מה אתם אומרים? תודה. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום, אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס . רציתי לשאול האם ניתן לעלות את המתח . דגם הכרטיס Sapphire 7850 1GB תודה .

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים