אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי G force 2 mx400 64 mb+ tv out אני מעוניין לעשות לו אובר קלוק מה אני צריך? תודה!
-
תהנו http://www.digit-life.com/articles2/cpu/heatpipe-massive-shootout-dec2k5-part3.html [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש 2.8 dc כולל מאוורר גדול ואיכותי על המעבד .למארז termalthek יש 2 מאוררים נוספים של 12 ס"מ בבדיקת הטמפרטורה של המעבד ללא עומס - 52 עד 63 מעלות לוח האםasus p5ld2 45 מעלות נראה לי מוגזם לכל הדעות מה יכולה להיות הסיבה. המארז גדול וחופשי יחסית מהפרעות זרימת אויר בהמשך לשאלה, הספקenermax שלו שני מאוררים משלו אשר אינם עובדים כלל ובנגיעה בו הוא קר למדי. אני מניח שהם נכנסים לפעולה רק שיש עליו עומס גדול מה שלא קיים במחשב שלי
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
ברשותי Gigabyte 8600GT Silent Pipe 512MB DDR2 אני מעוניין לעשות OC. לרוב אני משחק בסימולטור אשר פועלים על DirectX האם ה-OC ישפיע על הביצועים? נ.ב הטמפ' במנוחה עומדות על 45-47 ובמאמץ 51-52. ללא OC אני עומד עכשיו על Memory-400 Core Clock-575 Shader Clock-1300 איזה OC כדי לעשות? תודה!2
-
- 6 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום! עשיתי שדרוג למחשב לאחרונה והתקינו לי את המאוורר Hyper N520 Cooler Master. נראה שהוא עושה את העבודה, כי הוא שומר על טמפ' של Core 1,2,3,4 על כ-55 מעלות כשאני משחק משחקים כבדים. הבעיה שלי איתו היא הרעש הקבוע שהוא מפיק, גם במצב Idle, ולכן הייתי רוצה להחליף אותו. קיבלתי הצעה למאוורר Scythe Mine 2. האם המאוורר הזה נחשב לשקט ויהיה שקט יותר מהמאוורר הנוכחי שלי? השאלה השנייה היא האם הוא יקרר בצורה טובה את המעבד? (אני לא עושה OverClocking). פירוט המחשב: Intel core i7 930 @ 2.8 GHz. 8GB DDR3 Radeon R9 290 Tri-x Cougar A760 760W תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני חדש כאן מצטער אם אני עובר על חוק מסויים אממ אז ככה יש לי מעבד E7500 קניתי מחשב חדש לפני שבוע עכשיו הקטע ההוא ששאני עושה בדיקה דרך התוכנה TEMP CORE או כל תוכנה אאחרת הטמפרטורה יושבת אאצלי בבמנוחה על 45 מעלות ולפעמים גם 50 עשיתי בדיקת מאמץ דרך התוכנה OCCT והחום הגיע ל 73 =\ וגם ששאני מאמץ קצת את המעבד הוא מגיע ל 65 כמו רענן רצוף בשולחן עבודה שהבאתי אאת זה אחרי הקניה למוכר שממנו קניתי הוא הסתכל ואמר ששזה תקין לחלוטין והתעקש שלא צריך קקירור רציתי ללכת על ההזלמן ב 200 שקל הוא אאמר שזה מיותר עעכשיו אחרי שהבנתי ממכמה חברים הבנתי שזה לא הכי משתלם במחיר ואפשר להביא הרבה פחות זול ויותר טוב כמו מוגן 2 ופריזר 7 יש לי כרגע ששלושה ממאווררים שמכניסים אוויר ומאחורה אאין לי ככלום יש …
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני רוצה להחליף גוף קירור למעבד שלי שהיה יותר טוב,חשבתי לקנות את ה-SUNBEAM TUNIQ אבל בחנות הם רוצים 150 ש"ח על ההתקנה של הקירור החנות המליצה על קירור אחר,Thermaltake Big Typhoon VX מה אתם אומרים: איזה כדי לקנות? שווה במחיר ? על איזה אתם ממליצים?
-
- 10 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היי לכולם קניתי אתמול מארז compucase 6a19 ואשמח לקבל המלצות על איזה מאוורר נוסף כדאי לקנות שיתאים למאוורר שכלול במארז. תודה רבה על העזרה.
-
- 17 תגובות
- 967 צפיות
-
-
חשבתי להמשיך את הת'רד הקודם אבל החלטתי פשוט לפתוח אחד יותר עדכני ויותר מדויק (לא עזרה...) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=231784 שיפור של 130%... SuperPI 1M - 17.484
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
טוב קודם כל יש לי מעבד AXP 2500+ Barton עליו יש מאורר AeroFlew(החדש...לא זוכר תדגם) ועוד שני מאוררי שמונים מאחורה אחד מכניס אחד מוציא עכשיו בשניה שהמחשב נדלק הטמפרטורה של המעבד היא כבר 47 מעלות זה נראה לי קצת מוזר...לא? הרי הוא לא עשה כלום במשך השניה הזאת הצעות? מאווררים נוספים אני מתכוון להוסיף(עוד 2 80 למעלה שיוציאו אוויר חם ולמטה שיכניסו אוויר קר) (יש לי פול טאוור דרך אגב :\) נ.ב המחשב לא באובר קלוק ובפעילות רגילה הוא על 50 מעלות ובמאמץ מגיע גם ל-55 :-\
-
- 9 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אם אני עושה אובר קלוק ל6800GT עד 400MHZ לליבה ו1100MHZ לזכרונות אני מקבל את אותה ה ULTRA בול?
-
- 13 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום. סידרתי מערך מאווררים דיי פסיכי, אבל מסתבר שהוא עזר להוריד את הטמפ' של המעבד בבערך 10 מעלות.. אבל אני רוצה לשמוע חוות דעת. כרגע במנוחה המצב הוא כמו בתמונה. עכשיו הסידור הולך ככה: בקדמת המארז - 120 מ"מ למטה (מכוון על ההארד דיסק והלוח אם), 80 מ"מ באמצע (מכוון על הכרטיס מסך), 120 מ"מ למעלה (איזור המעבד/ספק כוח). כולם מכניסים אוויר. צד המארז - מאוורר 100 מ"מ (מכוון על המעבד) מכניס אוויר. אחורי המארז - 120 מ"מ מוציא אוויר (ליד המעבד), והמאוורר של הספק כוח (120 מ"מ מתחתיו ששואב אוויר ומוציא אותו מהמארז מאחורה). במאמץ המעבד על איזור 42, אבל הלוח אם מגיע לאיזה 40 מעלות... כנ"ל לגבי ההארד דיסק. אם אני אשנה את המאוורר בצד המארז להוציא אוויר, זה נראה לכם יהיה יותר טוב? יש דרך א…
-
- 12 תגובות
- 967 צפיות
-
-
תוכנה לבדיקה של חום מעבד ולוח אם ? I7 920 לקישור הודה
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
השתמשתי בפרופיל OC מוכן שמגיע עם הלוח של ASROCK, על 4.4GHZ, המעלות היו מצויינות. 61 בשלושה ליבות ליבות ובליבה השנייה משום מה 66. אבל לפי מה שהבנתי זה סביר במעבדים האלו. בכל מקרה, יש לי כמה שאלות. זה ידוע שבפרופיל מוכן המתחים גבוהים יותר, ואם אבצע את הOC ידני אוכל להגיע למתח נמוך יותר. איך כדאי לי להתחיל? כדאי פשוט לבדוק את המתח שמתקבל עם פרופיל OC, ולהתחיל לרדת ממנו עד שאגיע למתח יציב? נניח ואני אבצע ידני, אמור להיות Load Line Calibration רמות 1 עד 5, בלוח אם שלי יש רק 100% ו50%. מה ההגדרה הזאת עושה בדיוק? לפי מה שקראתי במדריכים היא צריכה להיות על Level 1. (איך האחוזים משתווים לרמות) ו- שמתי לב שבCPU-Z התדר קופץ כל רגע בין 1.6 ל4.2. אני יודע שזה טבעי, השאלה היא אם זה ברי…
-
- 1 תגובה
- 967 צפיות
-
-
שלום אני תיכננתי כבר הרבה זמן לבנות קירור מים וכנראה שיש לי גם זמן פנוי (חופש גדול) אז אמרתי לעצמי למה לא להתחיל את זה עכשיו אז כמה שאלות איזה בלוק קירור מים הכי טוב אני לא רוצה להתפשר בדבר ומשאבה האם היא צריכה להיות בתוך מקום אטום עים מים והאם חייב נוזל לרדיאטור ? תודה רבה לכל אלה שעונים אלי
-
- 12 תגובות
- 967 צפיות
-
-
DS3 עבד בסדר גמור בבאס 420 ושמר על טמפרטורה אחידה. המעבד התחמם ב-10 מעלות מהסטוק, אבל עדיין עבד כמו שצריך. רציתי להגיע ל-450 אבל הWINDOWS קרס. עכשיו ניסיתי לתת לו 440, והעליתי את המתח ב-0.1. ועכשיו המחשב בכלל לא עולה. אפילו לא הביוס (שאני צריך כדי לשנות חזרה!!!). מה עושים?!
-
- 16 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני רוצה שתמליצו לי על קירור למעבד שלי (AMD) מחנות KSP או כל חנות מראשון לציון.. מחיר מקסימלי הוא 150 שח ועוד שאלה זה נכון שאם המעבד יותר רק המחשב יהיה יותר מהיר?[br]פורסם בתאריך: 29.04.2010 בשעה 21:14:57 ועוד משהו...כדי לבחור קירור הכי טוב על מה אני צריך להתכל למפרט שלו?*לפי מה בוחרים קירור טוב? תו8דה לעוזרים AMD 64X2 5000+
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אתמול התברר לי שיש לי גישה למערכת של מיקרו הלחמות (אין לי מושג איך קוראים לזה אז אילתרתי שם) דרך חבר שלומד/עובד באוניברסיטה. ביום שני אני אלך לשם עם המעבד ואנסה לפתוח אותו, דיווחים בהמשך.
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
בעברית, שלב אחרי שלב, אני ניסיתי לעשות אוברקלוקינג ל אטלון 1.13 , וניסיתי כמומלץ קודם כל לשנות את הFSB , בגלל שלוח האם שלי הוא Aopen AK73 pro A הזזתי מפסקון אחד כמומלץ, וכשהפעלתי את המחשב (הוא מדבר) הוא הודיע לי שיש לי בעיה ב CPU וסירב בתוקף לעלות, החזרתי את המפסק למקומו ולא עזר לי כלום, המחשב לא עלה, אפילו BOOT לא. אז עכשיו אני מחכה למעבד חדש. אמרו לי שאם המעבד נעול אז לא יקרה כלום, ואם הוא פתוח אז אני יכול לעשות המהרה כל פעם שלב אחד. איפה טעיתי?
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
חיברתי אותו ללוח אם, בEVEREST אני רואה את הסלד שלו, אבל אני לא יודע איך לשלוט עליו... בבקשה תעזרו. תודה
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
יש לי XP2000 עם המאוורר וההיטסינק המקורי,כתוצאה מחוסר זהירות נשברה אחת הכנפיים של המאורר. אני שברתי את את הכנף שמולה והרכבתי מחדש את המאורר על ההיטסינק . עכשיו אני מריץ PRIME95 כבר חצי שעם והטמפ' של המעבד נשארת על 45 כאשר קודם היא היתה עולה ל55-56 .מוזר ??? (המהירות של המאוורר לא הישתנתה גם)
-
- 14 תגובות
- 966 צפיות
-
-
היי, יש לי מארז שקניתי לפני משהו כמו 8 שנים. אמנם הוא גדול ודי מרווח בפנים, אבל לאחרונה הוספתי כרטיס מסך RTX 3080 TI (שהקירור שלו מצויין ושקט), אבל בימים החמים ובמיוחד עם הספק שמתאמץ, ובנוסף לזה שהמאווררים עובדים 24\7\365 והם די ישנים, אני לדעתי במצב שהאיוורור לא משהו. המארז הוא מדגם COOLER MASTER CMSTORM. (אני דואג לנקות אבק פעם בחצי שנה עם קומפרסור לצורך העניין). השאלה שלי, האם החלפה של כל המאווררים במארז לכאלה של חברה טובה ויעילה יותר כומ NOCTAU, יכול לתת פתרון לעניין האיוורור? או שזה כבר איך שהמארז בנוי וזה סתם כסף לפח?
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שמעתי שאפשר להפוך רדאון 9800 פרו של MSI ל XT די בקלות... יש מישהו שיכול לתת לי את כל הפרטים שאני צריך לדעת כדי לעשות את זה בצורה מסודרת? (הסתכלתי במקומות אחרים ולא ממש הבנתי). האם כדאי להוסיף קירור לכרטיס לפני שאני עושה את זה? בנוסף לכך... מישהו יכול להמליץ על תוכנה טובה שבאצעותה אוכל לבדוק את טמפ' הרכיבים של המחשב (בעיקר המעבד והכרטיס מסך)
-
- 11 תגובות
- 966 צפיות
-
-
היי, קניתי לפני כמה שבועות מערכת מחשב חדשה. הנתונים שאתם צריכים לדעת הם: i5 2500K Asrock P67 Extreme6 הזכרונות על מהירות הסטוק שלהם, לפי הגדרות ה-SPD ובמתח מוגדר של 1.65V. כמו כן וידאתי שהם יציבים ככה. קודם כל - מה זה Spread Spectrum? להשאיר את זה על Auto או לכבות את זה? דבר שני - יש שני מצבים להגדרת מתח המעבד: אחד זה Offset ואחד זה על Fixed. כרגע זה נמצא על Fixed של 1.25V, כש-CPU-Z מראה שזה 1.056V במאמץ. האם לשנות או להשאיר ככה? חוץ מזה - מה המתח המקסימלי המומלץ על ידי אינטל לתת למעבד הזה? לא רוצה לקצר את אורך החיים שלו למרות ההמהרה. יש שם עוד תכונה שהשארתי על אוטומטי - CPU Load line Calibration. מה זה? יש שם אפשרות לאוטומטי, או רמות של 1-5. על מה לשים את זה? מלבד זאת -…
-
- 4 תגובות
- 966 צפיות
-
-
ואם ז המשהו אחר תסבירו לי מזה.. ואני זוכר שפעם ראיתי פה שדיברו על מישהו שהגיע לבאס 600 עם הP5B DLX ניראה לי מישהו מהפורום XS אני זוכר טוב? או שאולי התלבלתי?
-
- 12 תגובות
- 966 צפיות
-