עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ^oz,

אני מתנצל מראש על השאלה הדי דבילית אבל נתקלתי בבעיה בעייתית :-[, אני לא מצליח להוציא את צלעות הקירור מעל המעבד!, אני צריך לפתוח את המכפלה שלו ולכן אני צריך להוריד את צלעות הקירור מעליו אבל הן ממש תקועות חזק ומחוזקות ע"י פס המתכת הזה, ניסיתי בכל דרך לשחרר את התפיסה של פס המתכת אבל לא הצלחתי עד שממש פחדתי לפגוע בכרטיס האם או במעבד, למישהו יש פיתרון? ??? נ.ב צלעות הקירור והמאוורר הן הרגילות שמגיעות עם מעבד הamd ולא משהו אחר שהוספתי

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by B0necrack3R,

יש לי TI 4200 של GAINWARD ויש לי בעיה קטנה. למשל אני מעלה את הCLOCK ואת הזכרונות (בRIVA TUNER או בדרייברים של גיינוורד) מריץ 3D MARK הכל סבבה עובד חלק, עושה קיסט למחשב ואז הCLOCK והMEMORY חוזרים לבד להגדרות המקוריות!! מה לעשות כדי שההגדרות שאני מגדיר ישארו לתמיד?

3. Started by Nitro Viper,

ניסיתי לעשות OC עם רדאון 9600 פרו. העלתי כהתחלה את הזכרונות ב-3 MHZ, עם פאוור סטריפ. התמונה נהיית מרוחה ועקומה. כשהחזרתי התמונה חזרה לעצמה. איך לעשות כמו שצריך?

• 5 תגובות
    • 739 צפיות
  4. Started by YaronAbc,

ברצוני לעשות OC לE5200 ויש לי לוח אם G31M S2L . אני רוצה להגיעה ל3.00 GHZ .. זה ממש ביג דיל נכון? אז עשיתי מה שתוב במדריך . התחלתי שזה יהיה 2.60 ואז רציתי לעשות את הבדיקה.. הבעיה אני שומר והמחשב עושה ריסט ... מסך שחור ואז עוד פעם ריסט והמחשב עולה רגיל בלי ההגדרות שעשיתי .. ומה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. ניסתי לבדוק מה הטמפרטורה של המעבד אחרי שעשיתי oc קטן למחשב והטמפ ניראת לי טיפה לא הגיונית CPU 31 °C (88 °F Motherboard 35 °C (95 °F השתמשתי בEVEREST לבדיקת הטמפ ואני לא יודע,זה לא הגיוני ויש לי מאוור זול שקיבלתי עם המחשב שהוא http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm מה שיותר מפתיע אותי זה שהסיפיו יותר קר מהלוח אמ באיזה תוכנה אתם מציעים לי ליבדוק כדי שאני יוודא שמעלות האלה אמינות ?

• 12 תגובות
    • 918 צפיות
  6. אוקי אז ככה יש לי מעבד INTEL PENTIUM 4 2000MHZ NORTHWOOD ולוח אם של ABIT , דגם IS7-E A DATA 256x2 400DDR @ 2..2.2.5 ספק כוח של 400 W ג'נרי בעיה מתחילה מאז שקיניתי את ההרד דיסק SATA שלי ... כשחיברתי את ההרד דיסק שלי, ועשיתי כל אוברקלוק על המעבד שלי גם הדבר הכי מינימלי שאפשר לעשות בכלל ( לא משנה איזה תיזמונים גם ב -1 ) הוא לא מזהה את ההרד דיסק של ה SATA, ואם אין שום אוברקלוק על המעבד הוא מזהה את ההרד דיסק.. יש למישהו אולי איזה רעיון או פתירון לבעיה שלי ? המעבד היה עובד על 120 FBS , ו 1.550 וולט באוברקלוק לפני ההרד דיסק ..

• 3 תגובות
    • 506 צפיות
  7. המעבד שלי זה E6600.. (מפרט בצד), שמתי לב שהטמפ' שלו במנוחה מגיעה ל60 מעלות.. הסתכלתי וראיתי שהמאוורר של המעבד לא עובד.. נתתי לו סיבוב ידני והוא התחיל להסתובב.. ועבד 10 שניות כן דקה לא..דקה כן.. שמתי לב שהוא יכול פתאום לא לעבוד.. הטמפ' תגיע ל60+ במנוחה ועדיין הוא לא יעבוד.. מה שאומר שאני לא יכול להשאיר את המחשב לבד חייב כל הזמן להסתכל על המאוורר.. הורדתי SPEED FAN אבל זה רק מראה אם המאוורר עובד או לא.. (גם שעשיתי שיקבע אוטומטית מהירות זה לא עוזר), שיחקתי עם החיבורים וגם לא עוזר.. מה לעשות?!

• 7 תגובות
    • 519 צפיות
  8. Started by shirNoshe,

עידכנתי דרייבר חדש בגלל STALKER ל-93.71.(היה לי 84.21). עתה הוא לא שומר לי את ה-OC!ניסיתי להסיר את RIVA ולהתקין שוב=ללא תועלת. ניסיתי להסיר את NV ולהתקין=ללא תועלת. משום מה הוא גם מראה לי UNDERCLOCK של הזיכרונות! יש למישהו רעיון?או יכול להיות שהדרייבר דפוק?

• 0 תגובות
    • 378 צפיות
  9. היי וחג שמח, אמש עזרתם לי בבעיית הציפצופים, והנני מודה לכולכם על כך,כעת נוצרה בעיה נוספת ,חום המעבד עומד קבוע על 70 מעלות, מאוורר המעבד פועל,מאוורר ספק הכוח פועל.מה הבעיה ומה הוא הפתרון? המעבד הוא 1.4 אינטל פנטיום 4 תודה וחג שמח

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  10. שלום קניתי 4 מאווררים של CM אלה שמגיעים עם המארז[רק ב 65 ש"ח] על מנת לקבל סירקולציה מלאה שמתי אחד למטה שמכניס אוויר אחד בצד [בנתיים שמוציא ברגע שאוכל להשים למעלה מאווררים ההפוך אותו להכניס אוויר ונשארו לי עוד שניים שאותם אני רוצה להשים למעלה איך הברגים שקיבלתי קצרים מידי ואני בבעיה לא מצליח לחבר מה לעשות ??? אשמח לתגובות

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  11. אני מנסה להתקין עכשיו את הZALMAN 7000B CU על NEO2 הבעיה היא שאני לא מצליח להוריד את הBACKPLATE הוא דבוק מאוד חזק ללוח אם מה לעשות?

• 4 תגובות
    • 695 צפיות
  12. Started by lmlm,

היום,הרצתי ל 9200SE שלי ATI TOOLS הוא הגיע מ 200 ל 260 (ע"י FIND MAX CORE) ואז עשה לי שגיאה וקולות פאם פאם אחרי שעשיתי ABORT אז סגרתי את התוכנה , האם ה OC נשמר כאילו זה יהיה על 260? באותה הזדמנות מהי הגירסא הכי חדשה לתוכנה לא BETA אני משתמש ב 0.24-זה הכי חדש?

• 0 תגובות
    • 396 צפיות
  13. Started by TYCOONMAN,

לאחר שקניתי את הקירור הזה והרכבתי אותו על הכרטיס שלי gf 4 ti 4200 גיליתי שיש בעיה גדולה. הגוף קירור לא כיסה את הליבה לחלוטין ( הליבה של הgf 4 היא ליבה די גדולה) ויש פינה קטנה שלא נמצאת תחת הגוף קירור. הפיזור אוויר של הקירור מסריח כי זה מעיף את האוויר לכיוון המכניס אוויר וליכוון דלת המארז במקום להעיף הכל לצד האחורי של המחשב. בנוסף לזה הזכרונות שלי הם מלבניים והקירור של הזלמן הוא מרובע ככה שזה לא מכסה לחלוטין את הזיכרון. ונוסיף לזה שהוא קצת עקום ( לא יודע, זה פשוט לא ישר למרות שהוא בא במגע מלא עם הליבה) וקיבלנו עצבים! עם הקירור סטוק עשיתי 570 בזיכרון ו270 בליבה. עכשיו ששמתי את הזלמן הצלחתי להגיע ל 325 בליבה אבל את הזכרונות לא הצלחתי...יש איזה דפקט מוזר שאני לא מצליח להעלות …

• 6 תגובות
    • 657 צפיות
  14. היה לי מאוורר green power שהגיע ל 3900 סלד והטמפ שלו הייתה 390 במנוחה ו 45 במאמץ החלטתי לקנות מאוורר חדש וקניתי vantec aeroflow for p4 שהוא מגיע ל 4500 סלד והטמפ אצלו הייתה 42 המנוחה ואלוהים יודע כמה במאמץ, נ.ב המאוורר יושב טוב+ משחה טרמית!!!!! :'( מישהו שיעזור לי בבקשהההההההההההההה

• 9 תגובות
    • 641 צפיות
  15. אהלן חברה קיבלתי שילשום את המחשב שלי יחד עם כרטיס ה CALIBRE והוא היה ניראה די מרשים.. שהעלתי את המחשב שמתי לב שהמאווררים מיסתובבבים ממש לאט ובקושי מקררים. לפי תוכנות בקרה הטמפרטורה של הכרטיס מסך שלי היא לא יורדת מ 60-65 מעלות.. יום אחרי שעוד לא חשבתי שיש בעיה רצינית, לרגע קרס לי המחשב והעלה לי מסך כחול שאומר שהכרטיס בחום יתר. פתחתי את המחשב וראיתי שהמאווררים הפסיקו לפעול והכרטיס הראה לי בתוכנות בקרה שהוא הגיע ל 92(!) מעלות. יש לכם רעיונות ? חשבצתי להיתיעץ פה ליפני שאני פונה לחנות ולאחריות עצמה..

• 7 תגובות
    • 549 צפיות
  16. Started by Pure-Gold,

כאשר אני מנס להפעיל את תוכנת הבאנצ'מארק PCMark04 או 03 המחשב מאתחל עצמו לבד ללא כל התראה. יש רעיונות ? ( ראו מפרט )

• 2 תגובות
    • 452 צפיות
  17. ביצעתי אוברקלוק לכרטיס מסך מסוג x800gt. כאשר העליתי את מהירות הליבה מ 475 ל519 ואת הזכרונות מ 495 ל- 529 הכל עבד כרגיל. הרצתי 3dmark05 והעסק פעל יפה (לא זוכר כמה יצא...אבל היה שיפור משמעותי). כאשר העליתי ב-3 מגה הרצים את מתח הליבה ובמספר זהה את הזכרונות כניסיון לדחוק עוד טיפה מהאוברקלוק ולהפסיק, נתקע המחשב. (התוכנה הייתה ati tool). עשיתי ריסט והמסך התחלה של ווינדוס עלה, אח"כ המחשב נעצר על מסך "ברוך הבא" המעצבן של ווינדוס. ניסיתי להפעיל את המחשב כאשר מאוורר ביתי מכוון על כרטיס המסך וזה לא עזר. מה לעשות? האם הלך הכרטיס? האם אפשר לבטל את האוברקלוק בביוס? אני אובד עצות!

• 2 תגובות
    • 476 צפיות
  18. שלום , רכשתי בששון את ה-Maze4GPU בתקווה להתקין אותו על ה Abit RADEON 9600xt שלי , אך יש בעיה, כאשר אני מנסה להרכיב אותו , ישנו רכיב אלקטרוני שחוסם את ההצמדה של הבלוק ל-GPU... באתר שלהם רשום שזה תומך בכל הרדיאונים (לא כולל ה-All in Wonder) ומכאן שזה אמור לעבוד. מה עליי לעשות? האם להחליף אותו בדגם אחר או לשייף קצת את הפינה של הנחושת? (נ.ב. אני צריך רק עוד איזה 2-3 מילימטרים כדי שזה יעבור ויעבוד...) תודה.

• 3 תגובות
    • 470 צפיות
  19. לא מזמן, סגרתי OC לE8400 על 3600mhz, ומשהו מאד מוזר קרה לאחרונה. שמתי לב שבמשחקים המחשב מאט יחסית לפעם. והסתכלתי בCPU-Z everest וpcwizard וראיתי שאין OC, והוא חזר ל3000mhz. אז חזרתי לביוס, וההגדרות היו שם על 3600. מישהו יכול לעזור. אני עוד מעט יעלה תמונות. תודה מראש המפרט שלי: e8400 ga-p35-ds3l 2X2gb G.skill 2gb cl5 crosshair vx 450W 8800GTX 768mb

• 9 תגובות
    • 770 צפיות
  20. קניתי מחשב חדש במארז גדול וטוב SIMBADDA 400WATT לוח אםEPOX 4SDA SIS645 ומעבד P4 1.6A עכשיו אמרו לי שאני יכול להעיץ אותו ל 2000 בלי בעייות אבל בלי העצה הוא אצלי ב 55 מעלות כך הוא כותב בביוס!!! (הזמנתי מפנדה ב 200 שקל את VULCANO 7+ עוד שבוע וחצי אני יקבל) אבל עםה חום שהוא כותב לכמה אני יכול להעיץ?? והאם הוא מזייף? מה לעשות?

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני רוצה להוציא את המאוורר שעל המעבד [פרסקוט 2.8GHZ] יש לו 2 ידיות כאלה שאני יכול להזיז למעלה ולמטה אז שיחררתי אותם, אבל המאוורר נשאר תקוע כאילו משהו נוסף מחזיק אותו אני מפחד להשתמש בכוח כמובן כי אני לא רוצה לשבור כלום מה עושים? S:

• 0 תגובות
    • 490 צפיות
  22. Started by shaycool,

אנשים המחשב שלי רותח לא יודע למה >< אני צריך דרכים לקרר אאותו זה המפרט: Intel p D 3.4ghz 1GB ram 7900GT 256mb (עכשיו קניתי והוא מלא אבק אז אני רק צריך לנקות אותו) יש לי מארז ג'נרי+ספק ג'נרי(זה עלה לי 500 שקל וזה היה לפני שנה וחצי וההיתי טיפש אז לא לתקוף אותי) לוח אם intel D946GTIZ הנה הטמפ במצב מנוחה: המחשב נקי מאבק דרך אגב אותם הטמפ' גם באוורסט

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Lanzar,

מצטער אם הנושא לא בסדר.... פשוט ממש לא מצאתי משהו מתאים לרשום... :-\ הבעיה היא כזאת, הרמתי את המעבד ל 4500MHZ, בתצורה הזאת, 473*9.5, המעבד יציב לגמרי גם ב OCCT וגם בפריים... אבל פתאום אחרי כמה ימים הוא יוצא מיציבות לחלוטין וכל מה שאני צריך כדי להחזיר אותו ליציבות זה לשנות את התצורה ל 500*10, שזה גם 4500MHZ ! ואז המחשב יציב, אחרי שניה אני מחזיר חזרה שוב ל 9.5*473, ( 4500MHZ ) והמחשב שוב יציב כמו סלע... כאילו רק לשנות את התצורה ולהחזיר אותה חצי שניה אחרי... מה הקטע ?!?!?!

• 5 תגובות
    • 555 צפיות
  24. Started by Cilay,

מעבד: אינטל 2.8. לוח אם : ABIT I865E כרטיס מסך : FX5700 כרגע אני מנסה לעשות OC רק למעבד , אך לאחר שאני עושה זאת ומגיע ל210\210 אחרי הריסט מגיע לי למסך שרשום בו : INSERT DISK BOOT וממשיך אחרי זה כמה מילים , כאילו צריך לפרמט , יש פתירון כלשהו ?

• 1 תגובה
    • 435 צפיות
  25. Started by tulicooli,

אז ככה יש לי AMD ATHLON 3000+ 754 עם טמפרטורות סבירות ויש לי רדאון 9800פרו 128 מגה.. אז לפעמים אני משחק במשחקים אז פתאום הכל נתקע וזה עושה לי איתחול של המחשב... וכנראה שזה בגלל שהכרטיס מסך מתחמם איך אני יכול לבדוק את הטפמרטורות של הכרטיס מסך? ותוכלו להציע לי קירור לכרטיס מסך(לא חובה שקט) תודה..

• 3 תגובות
    • 464 צפיות

דיונים חדשים בפורומים